HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: @GABOR2: Arra jó ez az egész, hogy az átlagember talán felfigyel, hogy Izrael milyen is valójában. De engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a célja ezzel az egésszel a háttér... (2024.03.29. 08:37) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Pár szóban

2018.08.06. 20:22 Deansdale

Cikket kellene írnom "Az év legfontosabb híre 2." címmel az Infowars internetről történő leradírozásáról, de sajnos nincs rá érkezésem. Pedig ez ugyanaz amit Tommy Robinsonnal csináltak, csak pepitában - hasonlóan orwelli aljas tetűség, ami igen sötét jövőt vetít előre. Talán holnap veszem a fáradságot és írok bővebben. Addig itt van ez a 2 tweet:

Paul Joseph Watson

Big Tech is engaging in election meddling and COLLUSION. Apple, Facebook, Spotify, YouTube (Google) all banned Infowars within 12 hours of each other. This is unprecedented. This is political warfare.

Battle Beagle

Tribe up or be crushed by those who do
History of mankind

(Csinálj egy törzset, vagy elpusztulsz mások által akik csináltak.
Az emberiség történelme)

211 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csi szi 2018.08.06. 21:34:40

A balosok a szólásszabadságra a legszűkebb jogi értelmezést alkalmazzák, tehát amíg nem börtönöznek be valakit a véleményéért (nem mintha ez nem fordulna elő Nyugat-Európában, de az USA-ban valóban nem), akkor minden rendben van, a magáncégek eldönthetik, kinek adnak platformot és kit zárnak ki onnan (csak buziesküvőre tortát sütni kötelező szerintük, hát igen, nem erősségük az egyenlő mérce).
Alex Jones azért mindig is kicsit a normalitás határán túl volt azért nekem, a bizarr összeesküvés-elméleteivel (most is állítólag azért tiltották le az Infowarst, mert a Sandy Hook-konteót nyomatta). De persze durva, ami történt, rámutat, hogy ezek a cégek (Apple, Google, Facebook) egy karmester intésére egyszerre lépnek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.08.06. 22:35:38

Fehér ember szerveződni törzsbe, lenni náczyfasisztanyilas kirekesztő elnyomó kizsákmányoló ciszpénisz.

Aurelius Respectus 2018.08.06. 23:50:56

@csi szi: Azért a nyilvános lincselés ami szokás az USA-ban, csak egy fokkal jobb a bebörtönzésnél, tehát feljelenteni a munkahelyén, hogy kirúgják, mocskolódó és fenyegető üzenetekkel elárasztás, ha van cége, bojkott meghirdetése ellene, a kedvenc módszerei a balos söpredéknek.

-JzK- 2018.08.07. 01:57:07

@Aurelius Respectus:
Igen, és pont ezért nem ér semmit az, hogy az USA alkotmányának első kiegészítése, ill. annak bevett legfelsőbb bírósági értelmezése alapján az állam/kormányzat nem tilthatja a "gyűlöletbeszédet". A balosok megtalálták a módját, hogy hogyan legyen épp elég szankciója a nem megfelelő beszédnek ahhoz, hogy meggondolja az ember, hogy mit mond és mit nem...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.07. 10:21:11

Fogalmam se volt mi az az Infowars, de a 444 szerint "őrjöngve gyűlölködő", az alfahír szerint "összeesküvés-elméletekkel foglalkozó" és "dehumaniáló", a 24.hu szerint "konteógyár". :-)

Deansdale 2018.08.07. 13:46:19

@Sipi81: "a 444 szerint "őrjöngve gyűlölködő""

Alex Jones, az infowars alapítója már több mint egy évtizede nyomatja a globalizmus-ellenes dumát, belekap mindenbe ami e téren szóba kerülhet, így természetesen néha lyukra fut konteókkal, de alapvetően jóakaratú, jóhiszemű, a globális hatalom ellen dolgozó aktivista. A Bilderberg találkozókról közvetít, a Soros-féléket ekézi, meg ilyesmi. Igazából nem is kötődik a klasszikus jobboldalhoz, csak mióta a balosok nyíltan a globalisták szekerét tolják, azóta ellenségük ő is.

Egyáltalán nem csodálom, hogy a magyar libsimédia ócsárolja, tipikusan az az ember akit nem értenek, de érzik hogy amit mond az a progresszív ágendát akadályozza, ezért zsigerből gyűlölik. A konteógyár igaz, a "dehumanizáló" és a "gyűlölködő" üres fröcsögés. Szenvedélyesen beszél, néha kiabál is, de ez tudatosan a stílusához tartozik, nem azért ordít mert egy hülye paraszt aki nem képes máshogy kommunikálni.

A lényeg az, hogy őt nézni senkinek nem kötelező, ha olykor téved az az ő dolga, úgyhogy betiltani abszolút jogtalan és értelmetlen dolog volt. Arra lehet számítani, hogy azon a jogcímen amivel őt elintézték (fake news, meg gyűlöletet terjeszt) elkezdenek másokat is kicsinálni. Fel is erősödtek a hangok, hogy a klímaváltozást ellenzőket is cenzúrázni kéne, az oltáselleneseket is, meg persze a "faisztákat", akik alatt ők az átlagos konzervatívokat és nacionalistákat értik. Mivel a nagy webes platformok mind egy szálig progresszív kézen vannak simán meg is tehetik mindezt.

A globalista/progresszívek megkezdték a széleskörű nyílt támadást a konzervatív/nacionalisták ellen. Tommy Robinson volt az állami példa, Alex Jones a versenypiaci - immár nincs mire várni, a startpisztoly eldördült, a háború nyugaton már javában zajlik. A résztvevőkről mindent elmond, hogy ki kezdte ezt az egészet és milyen eszközökkel. Ha nyernek, mindannyian megszoptuk.

Aurelius Respectus 2018.08.07. 13:57:38

@Deansdale: Nem értem az amerikai jobboldaliakat, miért nem hoznak létre a balos cégektől független saját közösségi oldalakat.

csi szi 2018.08.07. 14:06:09

@Aurelius Respectus: Tudtommal próbálkoztak már vele (gab.ai) de nem volt sikeres.

Aurelius Respectus 2018.08.07. 14:39:13

@csi szi: Biztos nem volt rátermett a szervező, mindenképpen szükség lenne rá, ahogy nálunk a Fidesz kiépítette a saját médiafelületét ellenzékben és mára megszűnt a balos médiauralom.

Deansdale 2018.08.07. 15:12:48

@Aurelius Respectus: Az a gond, hogy az emberek utálnak váltani a megszokottról. Több kísérlet is volt már, a voat.co, a minds, a gab, meg még egy pár ami eszembe sem jut, de az emberek többsége marad a fészen meg a twitteren. Ugyanez van a videomegosztók terén is, hiába van valami nyeszlett konkurrencia, a youtube gyakorlatilag egyeduralkodó. Így gyakorlatilag 4-5 kézben egyesül szinte az egész net fölötti hatalom, illetve pontosabb ha azt mondom, hogy az információ tömegekhez való eljuttatásának lehetősége.

Arra is van elméletem, hogy az "igazgatótanácsos" üzleti modellt azért találták ki anno a nyugati világban, hogy a háttérhatalom átvehesse az irányítást azon cégek fölött, amik fölött érdemes. Amíg Szergej meg tudjatököm, a két google alapító irányította a céget, addig nem volt semmi gond, de aztán ők visszavonultak és azóta egy igazgatótanács vezeti a googlet, vagyis egy rakás globalista zsidó akiket a Soros-félék nyomtak be oda. És ezek persze egyből elkezdik a progresszív hatalomátvételt, a HR-osztálynak kiadják hogy valamirevaló pozíciókba kizárólag progresszíveket lehet felvenni, elkezdik a fehérek/férfiak nyírását a színesek/nők nevében, kitúrnak mindenkit aki nem progresszív (lásd James Damore), és aztán egy olyan irtóztató hatalmű cégnél mint a google egyszercsak egyeduralkodókká válnak és bármit megtehetnek. Ez lejátszódott mindegyik nagy platformnál, amikor elég hatalmuk lett amivel már sok embert lehetett befolyásolni akkor hirtelen mindenütt a háttérbe szorultak az alapítók, és jött a libsi zsidó igazgatótanács. Facebook, reddit, twitter, apple, google/youtube - mindenhol ez a helyzet. És ezek után már nevetségesen egyszerű egy Soros-félének felhívni néhány számot, és közölni, hogy az infowars holnaptól megy a lecsóba. Az őszinte emberek meg csodálkoznak, hogy mi a túró történt a világgal, hogy teljesen elfogadottnak tűnik a progresszív terror, a média nemhogy lázadna ellene, még helyesli is - hát persze, mivel ugyanez a folyamat a médiában már rég lezajlott, a BBC-től a NYT-on át a CNN-ig szinte mindenhol ugyanolyan progresszív zsidó igazgatótanácsok ülnek, és ugyanazt a beteg dumát nyomják.

Ahhoz, hogy itt változás legyen valami gigagazdag jobbernek kellene elképesztően sok pénzt beáldozni egy vaciúj webes platform kiépítésébe, vagy egy jelenleg is létező felkarolásába, de sajnos a gab, a minds meg ezek általában elég gyökerek, nem olyan jól használhatóak mint a reddit vagy a twitter. Szóval jobb lenne tiszta lappal kezdeni, dehát ehhez minimum Trump kéne a vagyonával meg a helyzetével :| Ha csak pár srác összeáll egy garázsban és bérelnek egy webszervert azzal kudarcra vannak ítélve.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.07. 15:51:00

@Aurelius Respectus: Csak az a baj, hogy a mai fideszes média nagy része kukába való hulladék. :-(

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.07. 15:51:42

@Deansdale: "Ha csak pár srác összeáll egy garázsban és bérelnek egy webszervert azzal kudarcra vannak ítélve."
Pedig a youtube és a google is így kezdte. :-)

Deansdale 2018.08.07. 15:56:46

@Sipi81: "a mai fideszes média"

Közel sem olyan rosszak mint a hírük, én pl. úgy látom hogy a 888 a legértelmesebb magyar portál. A pestisrácok se lenne rossz, de az az én ízlésemhez túl modoros, túlságosan hivataloskodó.

"a youtube és a google is így kezdte"

Igen, de most hogy ők már egyeduralkodók a csúcson egy garázscég szinte képtelen velük versenyezni. A google pl. a hirdetéspiacot is majdhogynem uralja, úgyhogy ha ők nem adnak el neked reklámokat akkor már azzal egy mérföldes hátrányban vagy. Persze kalapozhatsz a közönségednél, de az általában ellenszenves és szinte mindenki belebukik, főleg azok után hogy már a Paypal meg más netes fizetési rendszerek is elkezdték bannolni a konzervatívokat. Minden oldalról nyomnak a progresszívek, de persze mi vagyunk a fasiszták...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.07. 15:58:12

@Deansdale: Szerintem az igazgatótanácsban az a jó (bár nem értek hozzá, csak amennyire el tudom képzelni), hogy szétkenhető a felelősség.

Frederick 2018.08.07. 16:37:04

@Sipi81: @Deansdale: @Aurelius Respectus: @csi szi:

Apple, Google, Facebook, Microsoft, Twitter, Youtube, BBC, NYT, CNN, Reddit, PayPal - egyszerre a globalizáció haszonélvezői és zászlóhordozói. Értelemszerű, hogy nem tűrnek el antiglobalista véleményt.

444, 24, Alfahír, Index - a globalizációt éltető médiumok. Értelemszerű, hogy lejáratják az antiglobalista véleményeket.

Azért érdekes a fordulat. Régen a rendszerkritikus baloldal erősen antiglobalista volt. Mára a feminizmussal, neoliberalizmussal és kulturmarxizmussal átitatott baloldal a globalizáció legfőbb védelmezője és szorgalmazója. Míg a jobboldal a globalizáció legfőbb kritikusa, számos jobboldali gondolkodó antiglobalista.

KalmanBlog 2018.08.07. 16:44:41

Van az a kifordított idézet, hogy:

"Amikor bojkottálták a náci Daily Stormert nem szóltam, mert nem vagyok náci.
Amikor bojkottálták a globalizmusellenes gyűlölködő Infowarst nem szóltam, mert nem vagyok globalizmusellenes gyűlölködő
...
"

Itt tartunk most. Senkinek ne legyenek illúziói hogy mi a cél.

A vicc az, hogy ezt valahogy mindig csak azok értik (plusz én :-) akit éppen elvisznek... A Daily Stormer leradírozási kísérletekor Alex Jones például elfelejtett felszólalni ... (tudtommal, javítsatok ki ha tévedek)

És most az Infowars-on megjelent, hogy "For conservative media outlets who don’t speak out because they don’t like Infowars, we have a message for you – you’re next."

Hevenyészett fordításomban: "A konzervatív médiának üzenem, akik most nem szólalnak fel, mert nem szeretik az Infowars-t: ti lesztek a következők"

Mire a Daily Stormer: dailystormer.name/for-conservative-media-outlets-who-dont-speak-out-because-they-dont-like-infowars-we-have-a-message-for-you-youre-next/

"The funny thing is… this is all the exact same stuff that Anglin said almost a year ago to the day."

"A vicces az, hogy Andrew Anglin pontosan ezt írta majdnem egy éve."

"Alex Jones never even bothered to mention it"

KalmanBlog 2018.08.07. 16:56:42

Ezt ma találtam, zseniális:

"Lehetséges, hogy a gyermeke szélsőjobboldali extrémista?

Figyelje a gyanús jeleket:

- Kerüli a drogokat, az alkoholt és a pornográfiát.
- Odafigyel és tesz a testi és lelki egészségéért.
- Klasszikus irodalmat gyűjt és olvas.
- Monogámiára, házasságra és saját gyerekekre vágyik.
- Egyre több időt tölt a szabadban.
- Szereti a nemzetét, érdekli a történelem és a kultúra.
- Nem szereti a modern és poszt-modern dolgokat."

Gigalol :-)

Aurelius Respectus 2018.08.07. 17:38:32

@Frederick: Szégyen hogy Vona hülyesége miatt, egy ilyen felsorolásban szerepelhet az Alfahír.

GABOR2 2018.08.07. 17:51:55

@Deansdale:

"És ezek persze egyből elkezdik a progresszív hatalomátvételt, a HR-osztálynak kiadják hogy valamirevaló pozíciókba kizárólag progresszíveket lehet felvenni,..."

Nekem van egy olyan elképzelésem, hogy talán be akarják dönteni az egész nyugati kultúrát.

Csinálják ezeket a nagy felhőket, amikbe összegyűjtenék a kontinensek cégeinek üzleti titkait és az egészet lophatja is el mondjuk Kína és így az utlosó előnyünk, hogy technológiailag mi vagyunk a legfejlettebb elolvad. És persze a kellő időben amikor mindenünk sebezhető rendszerektől függ az egészet be lehet dönteni. Sajnos Orbánék ezzel építik Magyarországon ezt.
És nem is rég volt az a fejlemény, hogy összeölt néhány nagy fejes, hogy megbeszélje, hogy nem tudják a digitális bankokat megvédeni. Mi lehet hát a megoldás...

Vegyünk fel kisebbségieket és nőket informatikai biztonsági szakértőknek. Hát ez se fogja megoldani a problémát... Elképzelem ahogy pár kvótás cigány védi a magyar adatkincseket...

ujtechkor.blog.hu/2018/06/06/ha_ugyis_remenytelen_az_ugy_legalabb_legyen_olcso_digitalis_bankok

Szóval úgy tűnik, hogy nem nagyon érdekli őket, hogy a progresszíveskedésükkel ártanak a nagy cégeknek, bankoknak, talán készülnek egy összeomlasztásra.

De akárhogyis... övéké már talán a világ összavagyonának mennyi, a fele? Már nem is nagyon tudnak összeomlani, de ha igen akkor direkt akarják majd.

GABOR2 2018.08.07. 17:59:27

@Deansdale: Még annyit tennék hozzá, hogy mivel a Google már nagy lett és pl. hirdetésekből vigan elél, nincs már igazából szüksége annyi zsenire, inkább olyanokra akik működtetik a meglévő rendszereket. Ráadásul a techcégek amúgy is abba az irányba mennek, hogy nem új termékeket akarnak eladni, hanem a meglévőket havidíjassá tenni, hogy ugyanazért fizess a végtelenségig. Az állandóságra szükség is lesz, ahogy egyre több lesz az öreg akik nem akarnak folyton "forradalmat".

Így már nem nehéz progresszíveskedni, hogy beültetik őket a nagyrészt készbe. Az viszont, hogy nem érdekli őket a rendszereik biztonsága olyan szinten mint kéne, lásd úgy gondolják jöhetnek mindenfélék erre a biztonsági szakmába aggodalomra ad okot a jövőt illetően.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.07. 20:38:23

@GABOR2: Valahol azt olvastam - nem tudom mennyi belőle a valóság - hogy az oroszok nagyon sok hadi és különösen kritikus intézményben visszamentek az írógéphez meg a postához.

Barbaarb 2018.08.08. 07:56:32

@Deansdale:

Nem látom, hogy a 888 minőségben nagyon különbözne a 444-től. Inkább csak számunkra kedvesebb híreket hoznak le, a 444 meg tolja a mainstream dolgokat.

Frederick 2018.08.08. 08:48:45

@Barbaarb: Kábé. Mellesleg mind a 444, mind a 888 valami rettentő ótvar módon műveli a gonzó újságírást. Komolyan, én a TomCat régi gonzós cikkein jobban elszórakozok, mint bármely 444- és 888-íráson.

Kicsit mulatságos amúgy, hogy mind a 444, mind a 888 kedvenc sorozata a Trónok Harca. Promózza is rendesen! :)

444.hu/2018/01/05/iden-nem-lesz-tronok-harca-2019-ig-kell-varnunk
888.hu/article-mindenki-nyugodjon-meg-jon-a-tronok-harca-spin-off

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.08. 09:49:59

@Deansdale: "Közel sem olyan rosszak mint a hírük, én pl. úgy látom hogy a 888 a legértelmesebb magyar portál."
Én nem így látom. Bár amióta a választás lement, nem jártam arrafelé, előtte sokat olvastam. Egyrészt az állandó migránsozás már unalmas. Én se vagyok migráncssimogató, de amikor már minden haramdik hír valami külföldi migránsos dolog az már kezd egy idő után zavaró lenni. A külföldi hírek fordítása gyakran volt gagyi vagy félrevezető, miközben lényeges híreket nem hoznak le (megboldogult Lovas István ebben sokkal profibb volt). A kommentekben is gyakran percek alatt szétszedték a híreket és kiderült, hogy valójában nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Emellett a kommenteket moderálni kéne mert irtó nagy a zaj és az értéktelen hozzászólás.
Az MTV hasonló módon amatőr és gagyi. Sajnos. Ezzel pedig erős támadási felületet adnak a progresszív sajtónak, akik örömmel csapnak le a legapróbb eltérésre vagy amatőrizmusra is.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.08. 09:52:37

@Frederick: "Mellesleg mind a 444, mind a 888 valami rettentő ótvar módon műveli a gonzó újságírást."
Ja, ez a fajta stílus nekem akkora igénytelenséget sugall (de már a portálok kinézete is ilyen), ami taszít. Ehhez jön még a nagyzoló, vagy a 444 esetén kifejezetten cinikus és fennhéjazó hozzáállás, mintha ők fújnák a passzátszelet.

GABOR2 2018.08.08. 09:59:22

@Sipi81: Azért nem tudták állítólag az amerikaiak Krim megtámadásáról, mert nem használták a modern technikát a feladatok kiosztásánál, igen erről volt hír.

Deansdale 2018.08.08. 14:35:06

@Barbaarb: Egy hírportállal szemben 3 elvárásom van: 1. amit ír az legyen igaz, 2. legyen normális a stílusa (pl. se nem mocskolódó, se nem TGM-féle maszturbálömlengő), 3. a webdesign-ja legyen első ránézésre is áttekinthető és ne zabáljon túl sok erőforrást. A 888 mindhárom igényemet kielégíti. Újabban pl. Pozsonyi Ádám is ír náluk, ami bónuszpont.

Deansdale 2018.08.08. 14:37:52

Mondjuk kb. heti egyszer nézem a 888-at, egyébként twitteren és redditen tájékozódom. A többi nem-progreszív portálhoz viszonyítva tartom őket elfogadhatónak, mert a többiekkel egyéb bajaim vannak.

TrollEdomer 2018.08.08. 15:29:42

@Deansdale: Azért azt nehezen lehet mondani, hogy ott nincsenek mocskolódó vagy csúsztató cikkek.
(Legutóbb Trollpoliceon elemezték ki, hogy attól, hogy 888 szerint minden rohadtul rendben van rendőrségnél, attól még nem így van)

Deansdale 2018.08.08. 15:46:41

@TrollEdomer: A komment szekció egyetlen hatalmas szennyáradat, de épp ezért azt nem is olvasom, a cikkekben viszont gyakorlatilag sosem találtam még nyílt mocskolódást vagy uszítást. Ha valakinek odamondogatnak az általában meg is érdemli, a szöveg pedig még tűri a nyomdafestéket. Egy kis indulatoskodás nálam belefér, sőt, szükségesnek is tartom a jelen szituációban, de még ha a világ tökfasza lenne akkor is többre értékelném mint a TGM-féle nyájas és őszintétlen modoroskodást.

2018.08.08. 16:34:07

Ha létezik a globális háttérhatalom, ha nem legyen akármekkora vagyonuk is a tagjaik egyvalamit nem tudnak venni maguknak az örök életet.

2018.08.08. 16:54:04

@Sipi81: "Én nem így látom. Bár amióta a választás lement, nem jártam arrafelé, előtte sokat olvastam. Egyrészt az állandó migránsozás már unalmas. Én se vagyok migráncssimogató, de amikor már minden haramdik hír valami külföldi migránsos dolog az már kezd egy idő után zavaró lenni. A külföldi hírek fordítása gyakran volt gagyi vagy félrevezető, miközben lényeges híreket nem hoznak le (megboldogult Lovas István ebben sokkal profibb volt). A kommentekben is gyakran percek alatt szétszedték a híreket és kiderült, hogy valójában nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Emellett a kommenteket moderálni kéne mert irtó nagy a zaj és az értéktelen hozzászólás.
Az MTV hasonló módon amatőr és gagyi. Sajnos. Ezzel pedig erős támadási felületet adnak a progresszív sajtónak, akik örömmel csapnak le a legapróbb eltérésre vagy amatőrizmusra is."

Egyetértve ehhez hozzátenném, hogy a köztévén leegyszerűsítve a migránsokon kívül többnyire olyan hírek mennek, hogy mennyivel nőtt a magyar gazdaság, mennyire nőtt a kereskedelmi forgalom, a foglalkoztatás, a hazai beruházások, a munkavállalók száma, a bérek stb. szintű hírek. Ahogy látom nekik se kell messzire menniük, hogy a számukra kellemes híreket közöljenek ezzel is mosva tömegek agyát, mivel a legtöbb helyen a köztévé fogható és nézik is többen alighanem. Számtalan olyan botrányos dolog történt kormányoldalról, ahol a saját médiumaik hallgattak róluk. Igaz volt vagy nem, de tény hogy ők se makulátlanok. Ha kell, akkor a nézettségükben és olvasottságukban is lehazudják a csillagokat. Mondjuk a többi dolgukhoz képest ez a legkevesebb.
Nem akarom politizálásba elvinni, de zzt a kommentet az alfahír egyik cikkében olvastam még a Hír Tv kapcsán:

"Hogy mit jelentene a Fideszes Hír TV? Ugyanazt, mint ami most az Echo TV-n megy.
Töménytelen Fideszes seggnyalást, és mocskot 0-24-ben.
Hazudozást, kormányfényezést, ellenzéki politikusok bojkottját.
Nagyjából ezt jelentené. Egy "jobboldali" tévét.

Ahol a híradó arról szólna, hogy "a Jobbik elvesztette a fele szavazóbázisát",
"A kormány egyre jobban teljesít", "A nép egyre jobban él", "A Fidesz megvédte a migránshordától az országot", és hasonló finomságokra lehet számítani."

Én se nagyon nézem, de ha rákapcsolok a választások óta is ugyanazok mennek, úgyhogy sokat nem veszítenek vele, akik nem nézik.

Deansdale 2018.08.08. 17:10:37

@M87: Nem igazán értem, hogy mit vártok a kormánypárti médiától, talán beszéljenek folyton arról, hogy lopnak? Nem érzitek ebben az irracionalitást? Persze hogy lopnak, és persze hogy erről nem beszélnek folyton a saját médiájukban. Dehát akinek van esze az úgyis tudja hogy ez a helyzet, és vagy egyáltalán nem fogyaszt direkt kormánymédiát, vagy ezzel a tudattal együtt fogyasztja. Ezért ekézni őket valljuk be egy kissé értelmetlen.

Amiket meg az alfahíres kommentből idézel, hogy a köcsög kormány azokat mondja, azoknak a többsége egyszerűen igaz. A jobbik szétesőben van, a kormány jó irányba megy, az emberek zöme jobban él, és a fityisz kerítést húzott a határra meg az egész EU-val szembemenve elsőként kezdte meg a migránsellenes dumát, holott akkoriban még az osztrákok is nácizták érte Orbánt, meg fél európa vonyítva süvöltötte hogy mi micsoda rasszista g*ciládák vagyunk. Azóta érdekesen megszelidült egy rakás ilyen hang, de Orbán simán megtehette volna hogy akkor nem teszi ki az arcát európa köpőcsészéjének, hanem szépen kussban marad, és akkor még vagy egy millió migráns rajtunk ment volna keresztül, és ki tudja hány marad itt direkt vagy véletlenül. Sőt, ki tudja hányan maradtak azért otthon, mert megkapták a hírt, hogy Európában már megkezdődött az ellenállás az iszlám hadakkal szemben.

S mondom mindezt nem azért, mert fideszes vagyok, hanem mert ez az igazság. Hogyan lehet annyira gyűlölni valakit, hogy letagadjuk az igazát?

A hírtv meg érdekes kérdés, az első és egyetlen normális jobbos csatorna volt sokáig, amíg Simicska meg nem vette, és át nem alakította egy fityiszmocskoló okádógéppé a sok közül. Most, hogy ő lelép, sokan úgy tesznek mintha vége lenne a sajtószabadságnak és most pusztulna el az utolsó szamuráj, vagy valami ilyesmi, holott pont most jöhet el az esély, hogy visszarendeződjenek a dolgok a hírtv-nél és újra érdemi jobbos orgánum lehessen.

VT 135 2018.08.08. 18:02:07

Az ún. jobboldali média munkásainak többsége pont ugyanolyan gusztustalan, az embereket érzelmi manipulációval befolyásoló "kurva", mint az ún. baloldali. Nincs ebben semmi meglepő, ismét csak a rendszer működésében kell keresni az ördög részleteit: a sajtómunkás abból él, ami pénzt a cikkeiért kap. A többségnek nincs is állandó fizetése, számlás kényszervállalkozó. Ha nem fogadják el a cikkét, akkor nem kap pénzt, vagy nem is osztanak ki neki megírandó cikkeket. Innentől kezdve már adja magát az elkurvulás és az ezzel járó későbbi lelki megnyomorodás, eltorzulás. Ez alól talán egyedül Lovas István volt a kivétel, hát nem is volt a kormány kedvence... A Magyar Nemzet, Simicska alatt meglepően objektív és elfogulatlan volt, persze a választások közeledtével egyre jobban az is elcsúszott (Kálmán Olga jelenlétét meg inkább hagyjuk...) De az a szomorú helyzet, h az emberek többségének fárasztó is a gondolkodás. Nem is szeretik az olyanokat, mint pl. Puzsér, aki felvállalja a kritikus, semerre sem elköteleződő gondolkodó szerepét. Aki simán téved(het) is időnként. Na az ilyenekre végképp vicsorog az átlagember, aki bőven elvan a napi "felháborodás/gyűlölet-félórájával", illetve kórusban csorgatja pavlovi kutyaként a nyálát az adott oldal érzelmi manipulátorainak a vezénylésére.

Az a helyzet, h bár egyre több ember éri el a tudatosságnak egy magasabb fokát, ez még mindig max. 30%, míg nagyon sokan vannak egy nagyon alacsony szinten és ahogy a távolságok nőnek, ez egyre szembetűnőbb és fájdalmasabb.

Az egyedüli kiút az internetes szabad média - nem véletlen, h folyamatosan igyekeznek mindenfajta eszközzel ezt ellehetetleníteni.

2018.08.08. 19:45:47

@Deansdale: "Nem igazán értem, hogy mit vártok a kormánypárti médiától, talán beszéljenek folyton arról, hogy lopnak? Nem érzitek ebben az irracionalitást? Persze hogy lopnak, és persze hogy erről nem beszélnek folyton a saját médiájukban. Dehát akinek van esze az úgyis tudja hogy ez a helyzet, és vagy egyáltalán nem fogyaszt direkt kormánymédiát, vagy ezzel a tudattal együtt fogyasztja. Ezért ekézni őket valljuk be egy kissé értelmetlen."

Mondjuk sok ember (nyuggerek főleg) nem annyira tudják hogy lopnak, vagy azt gondolják hogy max csak annyit lopnak mint az ő idejükben az elvtársak...érted... tehát így azt gondolják hogy szegén viktornak van a számláján 200 ezer ft megtakarítás, meg hát esetleg a lányának vett egy vállakozást és ennyi....

Egyébként nekem konkrétan a te írásaidban ez a zavaró, hogy simán szemet hunysz és nem kritizálod ezt, ahogy sokan mások sem. 1-2 dolgot ha nem is jól de megfelelően csinálnak és ezért az 1-2 dologért "megbocsájtja" szemet húny a legtöbb ember a most már iszonyatos mértékű lopások fölött. "természetesnek" veszi mindenki.

Én meg iszony rosszul érzem magam olyan helyen ahol a vezető korrupt, tolvaj .... az adóm legalább felét magánvagyonná konvertálja (csak nem nekem meg a gyerekeimnek) és még hazudik is.
De persze én élek álomvilágban, és én vagyok hülye, hogy ez nem tetszik, mert mindenki más szerint "ez természetes".

Azért a magyar történelemben volt pár olyan uralkodó, nemes ember, akinek a neve fennmaradt mint jótevőé. És valahogy egyikről se az maradt fenn, hogy lopott.

Deansdale 2018.08.08. 20:02:09

@Mia and me: "a te írásaidban ez a zavaró, hogy simán szemet hunysz"

Nézd, tekintve hogy 6-7 tolvaj közül kell egyet kiválasztani valahogy nem érzem jelentős tényezőnek, hogy az egyikük lop. Én arra a tolvajra szavaztam amelyik a lopás mellett legalább az ország ügyével is foglalkozik, a többi tolvaj viszont a lopás mellett még jó alaposan meg is szívatná az országot, szándékosan.

Ezerszer leírtam, ezelőtt sosem szavaztam a fideszre, a jobbikra viszont igen, de a jobbik úgy megváltozott hogy erre a formájára már nem lehet jóhiszeműen szavazni, kizárólag fideszgyűlöletből. Az összes többi párt meg eleve hóhérok gyülekezete, rájuk akkor sem szavaznék ha milliókat fizetnének érte. Egyszerűen kizárólag a fidesz marad, mert mindenki más már a startpisztoly eldördülése előtt kizárta magát a versenyből. Nem tudsz jobb pártot mondani, sőt, még csak egy kicsit rosszabbat sem mint a fityisz.

Deansdale 2018.08.08. 20:05:45

@Mia and me: "De persze én élek álomvilágban, és én vagyok hülye, hogy ez nem tetszik, mert mindenki más szerint "ez természetes"."

Nem, nem természetes, csak kellene némi pragmatizmus felismerni, hogy a sok rossz szájíz közül KELL választanod, és a választásod tétje az ország megmaradása, tehát a rossz szájízed százhuszonhétezredrangú melléktényező amit félre kell tenni a szavazófülkében. Lehet, hogy Mátyás igazságos volt, de ő sajnos nem indult idén a választáson, viszont Merkel meg Juncker helyi képviselői igen, és kibaszottul fontos volt hogy ne ők nyerjenek.

Asidotus 2018.08.08. 20:56:54

@Deansdale:
nekem az a bajom veled, amit Mia is pedzeget.
Van egy-két dolog, amit jól csinál a kormány, ilyen például a migránskérdés. Meg van egy-két dolog, ami úgy néz ki, mint ha jól csinálná, de valójában nagyon nem, ilyen például a gender és a feminizmus kérdése. Ezt (szerintem) te csak szeretnéd belelátni a kormány ténykedésébe, holott valójában semmit sem tesznek ellene. Gender-tanszék az ELTE-n, a CEU még mindig itt van, és a többi.
Emiatt te elnézel olyan dolgokat a kormánynak, amelyek (szerintem) elfogadhatatlanok. A korrupció ilyen szinten sosem volt még. A demokratikus fékek és ellensúlyok rendszere ennyire még sosem volt leépítve a rendszerváltás óta, gyakorlatilag a kádár-rendszer szintjére mentünk vissza.
Az elmúlt nyolc évben kifejezetten kedvező volt a nemzetközi gazdasági helyzet, az EU kifejezetten sok pénzt adott hazánknak. Ehhez képest, ami van most létszínvonal-emelkedés, az semmi. Ellopta a kormány a sosem-látott szintű pénzesőt, ellopta annak a lehetőségét, hogy Magyarország nagyot lépjen előre. Gyakorlatilag, ami béremelkedés volt, az csak azért volt, mert annyian hagyták el hazánkat, hogy muszáj egy kicsit megemelni a béreket, mert különben nem lesz dolgozója a cégnek.
Azt mondod, nincs másik választási alternatíva?
Lesz@rom.
Az, hogy az ellenzék olyan, amilyen, az nem a kormány felelőssége. (Most tekintsünk el attól, hogy sokak szerint a kormány tevőlegesen korrumpálja az ellenzéket.) A kormány felelőssége a rendelkezésére álló eszközök felhasználása. És ebben nagyon-nagyon rosszul szerepel.
A demokrácia nem csak azt jelenti, hogy ha nem tetszik a Fidesz, akkor szavazok a Jobbikra vagy a DK-ra. Az is része a demokráciának, hogy szólok, ha nem tetszik a Fidesz, és van rá ráhatásom. Ha kiderül, hogy valaki lopott, akkor az ügyet kivizsgálják, a bűnöst megbüntetik, és nem pedig egy Polt Péter lesöpri az ügyet, hogy nem lesz nyomozás.
Kíváncsi vagyok, mi a véleményed erről a cikkről:
24.hu/belfold/2018/07/31/filippov-gabor-a-hibrid-ellenforradalom-kora/

2018.08.08. 21:23:17

@Deansdale: "Nézd, tekintve hogy 6-7 tolvaj közül kell egyet kiválasztani valahogy nem érzem jelentős tényezőnek, hogy az egyikük lop. Én arra a tolvajra szavaztam amelyik"

"csak kellene némi pragmatizmus felismerni, hogy a sok rossz szájíz közül KELL választanod,"

Tévedés. Nem KELL.

A demokrácia lényege az lenne, hogy BÁRKI választható is.
Az hogy a sok rossz KÖZÜL választ a nép, annak a következménye, hogy magyarosrszág egy "király"elvű ország, azaz kell nekik egy nagytestvér, egy hős, egy megmondó ember, meg kell egy másik amelyiket lehet fújolni (és a négyrészt vágott testét az oeszág négy pontjára kitenni elrettentésül :) lásd koppány). Valamint eddig egypártrendszer volt, és nem tudunk még 30 év után sem mit kezdeni azzal hogy ha esetleg 4 vagy 5 párt KÉNYSZERÜLNE egy parlamentbe beülni és minden kérdésben DOLGOZVA a pénzükért egyeztetni az ország érdekében.

Véleményem szerint ha nem ilyen féloldalas lenne az új bevezetett választási rendszer, akkor 3 vagy 4 párt lett volna most kénytelen leülni és egyeztetni minden kérdésben. Ami lehet hogy félévig vagy egy évig káoszt eredményezett volna, DE aztán az ország érdekében lehetett volna valamiféle párbeszéd.

Nagyon nagy hülyeség hogy képviselő nem hívható vissza, és hogy fontosabb ügyekben nincs népszavazás (nem ilyen soros-féle szájbarágós, hanem tömören megfogalmazott, igen- nem, ezt vagy azt formában.)

2018.08.08. 21:24:34

@Deansdale: Illúzióim azért nincsenek, hiszen a kormánypárti média nem a saját maga ellensége, hogy nyíltan lejárassa saját magát. A maguk szempontjából jól csinálják és többnyire ügyesek, amit lehoznak a kommunikációjukban. A szelektíven elmondott hírekben se véletlenül azokat a dolgokat teszik ki nyilvánosság elé, ami rájuk nézve kedvező eltakarva így a negatív dolgokat főleg, ha az kellemetlen is. Bár ugye az ellenzéki média igyekezett ezekkel operálni főleg választások előtt nem sok sikerrel. Nem védem az ellenzéket, mert nekik is megvannak a maguk hibái sőt, de mikor kormánypárti média veszi elő vélt vagy valós ügyeiket, ami méreteiben nem akkora egyből felfújják, mint nagy horderejű történetet. Nekem ez a másik szemében a szálkát önmagáéban a gerendát se esete ez. Fennhangon hirdetik a pc mentességet, de ha velük történik hasonló megy ugyanúgy a felháborodás. Az ellenzék töketlenkedése is megérne egy misét, de itt most a kormányoldalról beszélek. Tudom nem kötelező nézni, de például az Echo TV-n egyes műsoraiba, ha belenéztem a jobboldali újságírók, politológusok közül néhány megnyilatkozó, mintha melyik a legnagyobb seggnyaló versenyt rendezne a kormány méltatásakor.
Nem vitatom el tőlük az eddig elért gazdasági eredményeket, amelyeket csinálhatnának hatékonyabban is, ha azt vesszük mire mennyi pénzt költenek el minek a rovására, de nem akarok demagóg lenni. Az élet eddig őket igazolta, ahogy a migrációs politikával kapcsolatban is lavíroznak Európában, de ez is inkább a magyarok felé szóló kommunikációval indult a hozzá köthető médiáikon keresztül. Az idézett komment szerintem jól leírta tömören a lényeget a kontraproduktív megnyilvánulásaikról nem beszélve, de nem akartam ennyire bő lére ereszteni.
A Hír TV esetében a "G"-nap után az elmúlt 3 évben színvonalas műsorok is készültek szerintem, mert előtte ellaposodottnak láttam a kínálatot. Ugyanakkor a hirtelen éles váltás nem tett jót a megítélésének azzal, hogy átesett a ló túloldalára és hirtelen erősen kritikus lett. És valóban a választások után csak idő kérdése volt a visszaállás, ami eddig nem ment zökkenőmentesen a hirtelen tisztogatások után. Akik ott dolgoztak egykor fokozatosan szivárognak vissza az Echo és köztévé csatornáiról.

@Mia and me: Azzal, hogy van rosszabb is a jelenlegi még nem lesz jobb. Hiába tudják sokan az igazat és veszik tudomásul ezeket a tényeket attól még nem lesz ízletesebb és fogyaszthatóbb.

2018.08.08. 21:29:44

@Asidotus: @Deansdale:
"Ha kiderül, hogy valaki lopott, akkor az ügyet kivizsgálják, a bűnöst megbüntetik"

plusz hát igen, ez is.

Egy demokráciában kicsit lopni esetleg szemet húnynak, ha egyébként megy a szekér és összeségében a nép nagy részének jó. De ha sokat lopnak, akkor sem lehet szemet húnyni, ha a többségnek ennek ellenére is jól megy. (mert mehetne jobban is, ha annyit tudnak lopni).- itt viszont nem az a helyzet.

Hanem a 2008ad világválságot megszívtuk pont úgy mint ameika meg európa, aztán 2012 óta kint már tényleg aranyeső van, amiből hullana ránk is, de a jónépre csak annyi hullik, hogy aki valamilyen okból (család, egyéb kötöttségek) nem tehette meg hogy külföldre menekült, az most már ne lépje meg.

2018.08.08. 21:40:13

@Asidotus: Hozzátéve, hogy amit az MSZP-SZDSZ kormányzat csinált a mostanihoz képest kutyafüle, pedig az akkori cselekedeteikre is azt lehetett mondani, hogy ennél nincs lejjebb és csak jobb jöhet. Közben pedig...
A kormány az általuk nevezett balliberálisok bűneit cibálják elő folyton, ahol szintén vannak sötét foltok, ha tényszerűek vagyunk, de közben rég nincsenek hatalmon és nincs ráhatással az országos politikában történtekre a tevékenységük.
Amit nyomozás címén művelnek látszólagosan ott is csak úgy tesznek, mintha csinálnának valamit és a végén ne történik semmi.

Deansdale 2018.08.08. 21:49:41

@Asidotus: Tiszteletben tartom a véleményeteket, de szerintem a saját előítéleteitek szűrőjén át láttok engem. Mintha azt képzelnétek, hogy én a kormány minden lépését helyeselem és szerintem mindent jól csinálnak, holott ilyet sosem állítottam. Itt a blogon is van olyan bejegyzés amiben Orbánékat ekézem. Ti mégis úgy csináltok, mintha default fidesznyik lennék, mert ti rühellitek a fideszt és aki bármiben egyetért velük az a ti tudatalattitokban már csak szervilis orbán-fan lehet.

A kormányt azért nem kritizálom, mert alapvetően borzasztóan szarok a magyar politikára, évek óta alig foglalkozom vele, csak amennyire nagyon muszáj. Őszintén szólva le is szarom mit csinálnak, a 2-3 legfontosabb kérdéstől eltekintve, amiben viszont a fidesz az egyetlen ami jó irányt képvisel, az összes többi párt meg rosszat, úgyhogy ezzel a szavazás kérdése nálam el is dőlt. A részletekkel foglalkozzon aki akar - kritizáljátok a fityiszt nyugodtan napestig, engem nem fog zavarni, már amennyiben van értelme a kritikának, és nem csak a láma oktatásegészségügyes kamu duma, amit a kretén ellenzék tol egyfolytában.

A korrupcióra viszont most már tényleg szarok, szívből, mert annyira túltolt duma hogy már az első karaktereknél bevéreznek a hajhagymáim az unalomtól. Igen, a fidesz zsebrevágott egy csomó pénzt, és ha nem tették volna akkor most mindenki kaviárban mosna lábat és libamájjal gargalizálna. Hogyne. Szerintem egy fityinggel sem loptak többet mint az mszp, sőt, károkozás tekintetében messze alulmúlják őket, és amúgyis elmondtam már, hogy a pénznek semmi jelentősége. Ha az unokáim egy békés Magyarországon parizert fognak enni akkor örömmel hajtom örök álomra a fejem, ellentétben azzal ha kalifátus lesz itt is, ezért inkább szavazok tolvajokra mint migrációpártiakra. Ennyi.

"Azt mondod, nincs másik választási alternatíva?
Lesz@rom."

Ja, én is, csak sajnos választani muszáj, mert ha még a fidesznél is rosszabb párt kerül hatalomba akkor szomáliaiak és afgánok fogják halálra erőszakolni a gyerekeidet, mint annak a faszarcú német EU-hivatalnoknak akivel ez megesett és utána iszlámpárti mécsesgyújtást szervezett. Megtehetném, hogy idióta módon az elveimre hivatkozva nem megyek el szavazni, aztán nyer az LMP és menekülhetek a családommal Vietnámba, hátha ott nem ér utol az a pokol amivé a progresszívek a világot teszik.

"Az is része a demokráciának, hogy szólok, ha nem tetszik a Fidesz, és van rá ráhatásom."

Ahogy mondtam, tőlem akár mind a tízmillió magyar kritizálhatja a fityiszt reggeltől estig, én nem leszek ennek a kerékkötője, csak ha van egy kis eszük akkor olyan dolgokról beszéljenek és olyan módszereket válasszanak, hogy talán valami pozitív eredmény is származzon az egészből. Százezren hörgik, hogy szarban van az oktatás, de semmi konkrétumot nem tudnak mondani, arról meg már ne is beszéljünk, hogy semmilyen konstruktív javaslatuk nincs (kivéve hogy adjuk át a hatalmat a libsiknek és attól minden megjavul).

"Ha kiderül, hogy valaki lopott, akkor az ügyet kivizsgálják"

Ja, ezt vágom, és utána ki jön a helyükre? Valami mesebeli dream team akik majd kánaánt ragasztanak a homlokunkra? Ha a fideszt kicsinálod az MSZP jön vissza, vagy az LMP, ami gyakorlatilag ugyanaz, és már rendelheted is a repjegyet kifelé az országból, mert hónapok alatt szarrá fogják változtatni. Amiben a fidesz jó volt abban ők rosszak lesznek, és amiben a fidesz rossz volt abban még rosszabbak. Erre úgy végy mérget ahogy mondom. Vagy abban bízol, hogy majd őket is felelősségre vonod? Sok sikert.

"Kíváncsi vagyok, mi a véleményed erről a cikkről"

2. mondat, "a demokrácia leépülése" - rögtön a legtrógerabb hazudozással kezdi, bíztató. Oké, olvasok tovább. Rengeteget rizsázik és baromira unalmas. A cikkének a lényege pedig az, hogy a progresszív "hosszú menetelést az intézményeken át" a jobberek nyakába akarja varrni, mert egy gerinctelen civilizációellenes féreg, aki gátlástalanul hazudik hogy elég embert átverjen és ezzel az ideológiája visszakerüljön a hatalom közelébe. Aki manapság autokrata az az EU-ban a Juncker-féle banda, az USA-ban meg a deep state, akik mindenhova befolytak, és Tommy Robinsont börtönbe küldték, Alex Jonest meg a feledésbe (próbálták). Ma Mo-n ezerszer nagyobb a sajtó- és szólásszabadság, mint akár az EU-ban, akár bárhol az első világban, kivéve talán az USA-t, de már ebben sem vagyok biztos. Azért fröcsögni Orbánra mert lop jogos, de meddő. Azért fröcsögni rá, mert "kinyírja a demokráciát" aljas és debil demokráciaellenes aknamunka, a magyar népakarat szembeköpése a globalista erők kedvéért. Orbán azért nyert, mert ő a legkisebb rossz, ugyanis az ellenzéke válogatott liberálfasisztákból és magyagyűlölőkből áll, míg ő csak egy egyszerű tolvaj. A népakarat megtestesülése ő, akkor is ha a libsiknek ez nem tetszik és megpróbálják hazugságokkal lehúzni.

Fogadunk egy ezreseben, hogy Filippov "antiautoriter" Gábor szívből helyesli az infowars cenzúráját? Ennyit érnek a szavai, becstelen manipulatív kamuzás az egész cikk.

Deansdale 2018.08.08. 22:12:38

@Mia and me: "A demokrácia lényege az lenne, hogy BÁRKI választható is."

Na ehhez kell a pragmatizmus, megérteni, hogy szavazni csak olyasvalakire érdemes akinek esélye is van nyerni, különben nem csak fölöslegesen sétáltál egyet aznap, de a saját oldaladnak ártottál. Az ellenzék pont azon bukott el, hogy úgy viselkedett ahogy szerinted helyes. Lehet ezen merengeni egy sort.

"Az hogy a sok rossz KÖZÜL választ a nép, annak a következménye, hogy magyarosrszág egy "király"elvű ország"

Jézusom, miféle theorycraft ez? Azért választunk azok közül, akik indulnak a választáson, mert ők indulnak, és akik nem indulnak azok nem választhatóak. Hiába akarsz te Gandhira vagy Terézanyura szavazni ha nem jelöltetik magukat. Az, hogy idén speciel csak rossz és rosszabb közül lehetett választani nem valamiféle speciálisan beteg magyar néplélek kivetülése - rengeteg nyugati országban színtiszta kétpártrendszer van, az általános pedig nagyjából pont az, ami itt is van: 2 erős párt, meg néhány gyengébb, a 2 erős váltogatja egymást, a többiek meg örülnek ha kapnak valami cupákot. A németeknél évtizedek óta megy ez, az angoloknál is, az USA-ban meg gyakorlatilag csak 2 párt létezik, szóval gondolom ők mind "királyelvűek".

Ha 4 év múlva lesz egy párt ami jobb mint a fidesz akkor arra fogok szavazni, és arról is beszéltem már hogy ennek a pártnak miket kellene teljesítenie ahhoz, hogy elnyerje a szimpátiámat. Sosem voltam fideszes, most sem vagyok az, és nem is leszek soha. Arra szavazok, aki szerintem az országnak a legjobb, illetve a legkevésbé rossz, ha úgy nézzük, és ez most véletlenül épp a fidesz volt.

A nagy probléma pedig az, hogy a parlamentbe bekerülni iszonyatos pénzbe kerül, így amatőröknek semmi esélye, a profik meg mind korruptak, mert vagy egy ideológia tolja őket zsetonnal (lásd Soros), vagy eleve lopni akarnak és a pénzért vannak a játszmában (félig-meddig a fityisz). Én értem az álmod, hogy legyen egy frankó párt és szavazzunk arra, csak sajnos ez a realitásoktól messze áll, az álmodozással meg nem megyünk sokra. Választani sajnos mégiscsak abból KELL, amiből lehet.

Egyébként most csúnyát fogok mondani, de amíg az ellenzék ilyen, addig adja az isten hogy a fidesz bármilyen eszközzel, de megtartsa a hatalmat, mert ha elvesztik nekünk annyi. Tényleg az a helyzet, hogy a rengeteg liberálfasiszta között egy tolvaj az egyetlen lehetőségünk a megmaradásra. Ha 4 év múlva más lesz a helyzet akkor azt majd meg fogom írni néhány cikkben és többszáz kommentben :)

Asidotus 2018.08.08. 22:35:19

@Deansdale:
abban egyetértek veled, hogy (szavak szintjén legalábbis*) a Fidesz az az erő, aki a legtöbbet teszi a migrációs válság megállításáért.
A különbség kettőnk között, hogy én bizony sokallom ennek az árát. Azt, hogy ezért le kell nyelni ekkora korrupciót, Mészáros Lőrincet (vagyis egy feudális jellegű hűbérúr-rendszert), stb.
Te azt mondod, hogy csak a Fidesz képes erre, kerül amibe kerül.
Én azért még alkudoznék a Fidesszel, hogy ez azért túl sok érte.

(*: én azért olyan nagyon nem lepődnék meg, ha nem történne valami változás, mert a NER érdeke azt kívánná meg. El tudom képzelni egy ilyen korrupt rendszertől, hogy de bizony, pénzért beengednék a migránsokat Magyarországra. És akkor hiába tiltakoznánk, hogy de nem ezt akarjuk, addigra kiépül úgy a rendszer, hogy nem tudsz tenni ellene.)

Asidotus 2018.08.08. 22:46:32

@Deansdale:
"mert ha még a fidesznél is rosszabb párt kerül hatalomba akkor szomáliaiak és afgánok fogják halálra erőszakolni a gyerekeidet"
Azért ez erős, hogy ha most, 2018-ban nem a Fidesz nyert volna, akkor ez következett volna be, már most, mindjárt. Szerintem azért túlzásokba ne essünk

Deansdale 2018.08.08. 22:49:59

@M87: "Hozzátéve, hogy amit az MSZP-SZDSZ kormányzat csinált a mostanihoz képest kutyafüle, pedig az akkori cselekedeteikre is azt lehetett mondani, hogy ennél nincs lejjebb és csak jobb jöhet. Közben pedig..."

Ezt erősen fordítva látom, mert azzal hogy egy EU-s pályázat közbeszerzésén Mészáros Lőrinc nyer közel sem okoznak akkora kárt, mint pl. a privatizációval csináltak. Anno egész iparágakat tettek tönkre úgy, hogy a hasznot zsebrevágták, és olyan is megesett hogy az a bizonyos haszon csak fillérekben volt mérhető, az országot ért veszteség meg sokmilliárdokban. Manapság a csapból is az folyik, hogy a fidesz a világ össz-GDP-jének kb. a háromszorosát lopja el naponta, de ez a valóságban szinte teljesen kimerül abban, hogy a közbeszeket megnyeretik saját magukkal, ami az ország szempontjából majdhogynem totál lényegtelen. Erről is beszéltem már többször is, szerintem túl van lihegve a téma.

Szerintem ez az egész "bűnökkel" való dobálózás kisszerű és értelmetlen hülyeség, és csak arra jó hogy eltakarja a lényeget, ami pedig az, hogy ki milyen ideológia irányába tolja/tolná az országot. Engem nem érdekelne az sem, ha Szélberni lopna kormányon, az viszont már igen, hogy kiszolgálná a globalista/progresszív hatalom érdekeit, és ezzel szarrá változtatná Mo-t. Én nem akarom a svéd mintát követni, se a Trüdóval fémjelzett kanadait. A seggem partjára sem kívánom az ún. "haladást" és kiver a jeges veríték a gondolattól, hogy a magyar egyetemekről is ezerszám kerüjenek ki a lilahajú LGBT aktivisták, akik semmi máshoz nem értenek, csak a normális emberek mocskolásához, és mindenkit lenáciznak aki Sztálintól egy kicsit is jobbra van. A folyamat már beindult itt is, Orbánt is nácizzák a féleszűek, de szerencsére 10-20 év lemaradásban vagyunk a nyugathoz képest, és amíg a fityisz van kormányon van esély hogy ezt a lemaradást nem behozzuk, hanem növeljük.

Deansdale 2018.08.08. 23:00:22

@Asidotus: "Én azért még alkudoznék a Fidesszel, hogy ez azért túl sok érte."

Ezt teljesen tiszteletben tartom és támogatom, csak nekem nincs elég energiám megtalálni/létrehozni az ehhez szükséges csatornákat. Nem hiszem, hogy mezei blogíróként hatni tudnék a fideszre, ezért nem is fárasztom magam a gondolattal, hogy meg kéne próbálnom. Inkább elfogadom azt amit megváltoztatni nem tudok, így több marad meg a lelki békémből.

"Azért ez erős, hogy ha most, 2018-ban nem a Fidesz nyert volna, akkor ez következett volna be, már most, mindjárt. Szerintem azért túlzásokba ne essünk"

Hát ez tényleg erős lett volna, szerencsére ezt nem is mondtam :) Az ellenzék folyamatosan ezt erőltette már a választások előtt is, azt próbálták bemagyarázni a fidesz-szavazóknak, hogy hülyék, mert egy olyan dologban hisznek, amiről a fidesz-szavazók tudták, hogy nem hisznek benne. Ez a stratégia valamiért nem volt sikeres :D Nem gondolom, és nem is állítottam, hogy ha nem a fityisz nyer akkor a választás másnapján egy összegben beesik a határon félmillió füstösképű erőszakoló - a szavaim hasonlatként értendőek és hosszú távra vonatkoznak. Ahogy a demográfiás cikkemben kifejtettem, elég ha csak évente párezer iszlamista jön EU-s kvótával, aztán családegyesítenek, nekiállnak feleségenként 4-5 gyereket gyártani, és 20 év alatt többszázezres kisebbséggé nőhetik ki magukat, amit lehetetlen kivágni az ország testéből. Ezzel szopta meg Párizs és London is, mindkettőbe évtizedek óta szivárognak a migránsok, ami eleinte nem volt feltűnő, most meg már visszafordíthatatlan és iszonytató károkat okoz úgy anyagilag, mint kulturálisan, és nem kizárt hogy hamarosan emberéletekben mérhetően is.

Asidotus 2018.08.08. 23:10:08

@Deansdale:
nem lehetetlen visszafordítani, volt már rá példa Európában is, hogy erővel változtattak meg etnikai arányokat.
Én nem lennék meglepődve, ha 2030 körül Nyugat Európában fasiszta, sőt náci pártok kerülnének hatalomra. Szerintem az az év lesz a vízválasztó. Ha akkor erővel megállítják a folyamatot, akkor megállítható, ha nem lépnek még 2030-ban sem, akkor onnantól lesz visszafordíthatatlan.
2004-ben jártam egy tanfolyamra, amit gyermekvédelemben dolgozóknak szerveztek, és a három modul közül az egyik a cigánysággal foglalkozott. És nem nácik tartották, ha érthető, mire gondolok :). Nos, ott mondták, hogy ha a cigányok aránya a 20%-ot eléri, akkor ott megindul a lejtőn lefelé. Ez igaz egy utcára, de városrészi, települési, járási szinten is. Esnek az ingatlanok ára, elköltözik, aki teheti (vagyis akik dolgoznának), visszaesik a szolgáltatások színvonala, stb.
Szerintem ugyanez a helyzet a bevándorlókkal is. És szerintem ez a határszám náluk is, a 20%. Ami felé Európa gyorsan közeledik.

Asidotus 2018.08.08. 23:13:56

Amit viszont nem értek, és sehogy sem megy a fejembe.
Az a téma, ami arról szól, hogy a Soros-félék a nyugati civilizáció, a fehér ember, a fehér férfi bukását akarják.
Miért?
Van ez az (egyelőre még összeesküvés-)elmélet, hogy Soros és elvtársai. De miért akarnák a nyugati népek bukását? Miért lenne jó ez nekik?
Qui prodest? Kinek az érdeke? Szokták feltenni ezt a kérdést, amikor történik valami, és keresik, hogy ki lehetett a tettes.
Sorosnak miért érné meg, miért lenne neki ez jó?

2018.08.08. 23:24:34

@Asidotus: a semmihez sem értő tömegek egyre jók csak: a német és nyugat európai- ma már egész jó fizetésért foglalkoztatott gyári munkások helyett kell az olcsó munkaerő. Nyugat európában a szakszervezetek (nem úgy mint a magyar) már egy emberöltő óta aránylag normális bért alkudtak ki a munkásoknak is, amiből nem ad alább az istenadta nép...
Keletre már nem lehet menni, azaz mindig arrébb és arréb telepíteni mindent, mert már Kínában is az "átlagbér" nagyjából a magyarhoz közelít. Meg a kinaiak nem akarnak idegen gyárat, inkább ellesnek mindent és 3 nap múlva megcsinálják fele anyniért a másolatát.

"Qui prodest? Kinek az érdeke?"

Újabb bérrabszolgák, kevesebbért is agyatlan munkát végző tömegek csak a harmadik világból hozhatóak. Kinek az érdeke? a kapitalista nagytőkéseknek, gyártulajdonosoknak, akik már nem tudnak a megnövekedett bérek miatt annyit és olyan ütemben gyarapodni mint az elmúlt 100 évben.

VT 135 2018.08.08. 23:31:58

@Deansdale: "csak kellene némi pragmatizmus felismerni, hogy a sok rossz szájíz közül KELL választanod, és a választásod tétje az ország megmaradása"

Itt külön kéne választani a rövid-, és hosszútávú perspektívikus megközelítést. Rövid távon teljesen egyetértünk, ezért mentem el én is idén kivételesen szavazni a Fideszre. Hosszú távon viszont katasztrófa lesz ugyanúgy. Mindig hozzáteszem: ez elsősorban nem az éppen aktuális kormányról szól, hanem a társadalomról! (sőt: a világról)

Olyan hasonlattal tudnám ezt az egészet jellemezni, h rohanunk egy busszal a szakadék felé és bár a jelenlegi kormányos lassít, illetve kikerül egy szembejövő kamiont, de ettől még száguldunk a szakadék felé...

VT 135 2018.08.08. 23:43:33

@Deansdale: És amúgy nem csak, vagy nem elsősorban a korrupcióról van szó, hanem a hatékonyságról, működőképességről: az egy dolog, h mennyit lopnak el, de legalább akkor közben olyan dolgok épülnének, fejlődnének, amelyeknek van is hasznuk, működnek is! Az, h lebetonozzák az összes zöldterületet, többek között a Városligetet, h többszörös áras felújítás után sem voltak képesek kétoldali bicikliutat rakni a Margit-hídra (az ígéretekkel és tervekkel ellentétben!), az elcseszett, felesleges és fenntarthatatlan stadionok, Szilvásvárad szétkúrása, a latin-amerikait is túllépő nagybirtok koncentráció, amely esélytelenné tesz bármifajta organikus (értsd: fenntartható így nem öntökönszúró) termelést és munkát adna több embernek, az, h helyi szinten sincs kapcsolata az önkormányzatnak a lakossági igényekkel, ezért mindent erőből és szarul akarnak az emberek torkán letolni, stb, stb, stb...
Ha lopnak, legalább úgy tennék, h közben értelmes dolgokra költik a maradékot és fejlődik az ország. Jelenleg nem fejlődik: az EU-s látszatberuházások és műkövek nem érdemi fejlődés!
UI: talán, talán a vasúti fejlesztéseknek lesz valami pozitív hozadéka, bár a jelenlegi keretek között ez is csak egy hatalmas feltételes mód. Illetve Bp-en is sok minden fejlődött, bár ennek elsősorban az azóta már kivégzett BKK és az agyongyalázott Vitézi volt az eredője.

Sajnálom Dean, de azt érzem, h mindezek kapcsán te is egy hit-buborékba kerültél, ahol abba kapaszkodsz, amit jónak vélsz és nem veszel tudomást arról, h mindez édeskevés. És nem, nem és nem ellenérv az, h "de bezzeg a többiek még szarabbul csinálnák"! Lásd a szakadékos példámat.

Amúgy mikor írsz már Red Pill-es cikket, harmónikus családi/házassági kapcsolatok mindennapjai vonatkozásában? Ez már nagyon régi "tartozásod" a világ felé. ;)

-JzK- 2018.08.08. 23:48:06

444.hu/2018/08/08/nincs-is-pc-terror-az-amerikai-egyetemeken

Egy komment:

"Hát, meg kell mondjam, kicsit nem voltak szorgalmasak ennek a projektnek a részt vevői. Mondhatnám úgy is, hogy lusta tetűk voltak, de abból még akár polgári per is lehetne.

Nem kellett sok megtalálni a College Fixen, az amerikai egyetemi konzik egyes számú sivalkodó lapján keresztül a Foundation for Individual Rights in Education nevű amúgy tényleg pártsemleges alapítvány Disinvitation adatbázisát (ilyen is van, azt listázzák, hogy ki az, akit meghívtak, aztán valamilyen nyomásra lemondták a meghívását).
www.thefire.org/resources/disinvitation-database/
(ja, most látom, a VOX is idézi őket, csak idáig nem jutott el)

Na, 2016-ra és 17-re csak ebből a típusú nyomingerkedésből van ott 79; ebből 10 előadót jobboldali nyomásra mondtak vissza, 4-nél egyéb okok játszottak közre (pl. a dalai láma, nyilván a kínai diákok miatt), a maradék 65 az a baloldalé.

És akkor még szó sem esett az egyetemi egyleteken idén végigsöprő bezárási / alapszabályátíratási hóbortról, ilyen-olyan politikai okok miatt kirúgott tanárokról / diákokról, a Title IX abszurd vadhajtásairól, zászlók, szobrok, festmények eltávolításáról, egyetemi tananyag SJW-alapú átíratásának kikényszerítéséről, állami szabályokról, amik sértik a szólásszabadságot (republikánus vezetésű államokban is) stb. stb. Kategóriánként persze, hogy csak pár tucat esemény van, de összeadva azért már bőven szép szám kerekedik ki belőle."

VT 135 2018.08.08. 23:51:07

@Mia and me: "Nagyon nagy hülyeség hogy képviselő nem hívható vissza, és hogy fontosabb ügyekben nincs népszavazás (nem ilyen soros-féle szájbarágós, hanem tömören megfogalmazott, igen- nem, ezt vagy azt formában.)"

Teljesen egyetértünk. Ehhez azonban kell egy tudatos, a saját életéért, cselekedeteiért felelősséget vállalni képes társadalom is, amelyik nem másoktól várja a sült galambot. Amíg a lakosság egy óvodás szellemi-lelki szintjén áll, addig szükség van egy óvo/tanár bácsira is, aki felügyel a kölkökre. Szóval mindig ugyanoda jutunk, h ezeket a dolgokat, felülről, választással, stb. nem lehet megoldani, csak alulról, lassú és fárasztó cselekvéssel, amely új eszközöket használ egy új társadalom, társadalmi érintkezési forma és együttműködés kialakítására (a tüntizés nem cselekvés!)

2018.08.08. 23:52:25

@Deansdale: "Ezt erősen fordítva látom, mert azzal hogy egy EU-s pályázat közbeszerzésén Mészáros Lőrinc nyer közel sem okoznak akkora kárt, mint pl. a privatizációval csináltak. Anno egész iparágakat tettek tönkre úgy, hogy a hasznot zsebrevágták, és olyan is megesett hogy az a bizonyos haszon csak fillérekben volt mérhető, az országot ért veszteség meg sokmilliárdokban. Manapság a csapból is az folyik, hogy a fidesz a világ össz-GDP-jének kb. a háromszorosát lopja el naponta, de ez a valóságban szinte teljesen kimerül abban, hogy a közbeszeket megnyeretik saját magukkal, ami az ország szempontjából majdhogynem totál lényegtelen. Erről is beszéltem már többször is, szerintem túl van lihegve a téma."

Itt arra gondolok, hogy látszólag számszerűen nagyobb összegekben játszanak, mint az akkoriak voltak talán számszerűen is a mostanival összehasonlítva. Az, hogy a lopott pénzek nem kifelé mennek külföldi számlákra, amire most is van esély vagy kerül külföldiekhez privatizáció útján és helyette marad itt különböző kétes úton gazdagodó milliárdosok kezébe kerülve lásd. Mészáros, mint kisebbik rossz nem mentesítő körülmény, hogy az ország érdekében teszi dumával adják elő. Visszatetsző benne, hogy a törvényeket a 2/3-ad biztos tudatában úgy csűrik-csavarják, hogy pont a saját embereiknek feleljen meg és legyen kényelmes az egyszerűbb polgárok érdekérvényesítési lehetőségeikről nem is beszélve.

"Szerintem ez az egész "bűnökkel" való dobálózás kisszerű és értelmetlen hülyeség, és csak arra jó hogy eltakarja a lényeget, ami pedig az, hogy ki milyen ideológia irányába tolja/tolná az országot. Engem nem érdekelne az sem, ha Szélberni lopna kormányon, az viszont már igen, hogy kiszolgálná a globalista/progresszív hatalom érdekeit, és ezzel szarrá változtatná Mo-t."

Szinte a teljes magyar politikusi garnitúra sáros az egészben egyik se jobb a másiknál. A lopás ugyanúgy törvénytelen marad, ha politikus csinálja is bármelyik párt oldaláról legyen szó, csak ilyen tekintetben egyenlőbbek az egyenlőeknél és megússza a döntő többsége vagy rendeznek egy kirakatpert, amiből a végén nem lesz semmi. Ettől nem lesz a dolog rendben. Az, hogy nem érdekel melyik lop elfogadom, de attól nem kell, hogy ez nekem tetsszen, noha nem ez tölti ki a mindennapjaimat.

"Én nem akarom a svéd mintát követni, se a Trüdóval fémjelzett kanadait. A seggem partjára sem kívánom az ún. "haladást" és kiver a jeges veríték a gondolattól, hogy a magyar egyetemekről is ezerszám kerüjenek ki a lilahajú LGBT aktivisták, akik semmi máshoz nem értenek, csak a normális emberek mocskolásához, és mindenkit lenáciznak aki Sztálintól egy kicsit is jobbra van. A folyamat már beindult itt is, Orbánt is nácizzák a féleszűek, de szerencsére 10-20 év lemaradásban vagyunk a nyugathoz képest, és amíg a fityisz van kormányon van esély hogy ezt a lemaradást nem behozzuk, hanem növeljük."

Vannak dolgok, amiket egyelőre(?) még nem sikerült a magyarok torkán lenyomni. Túlságosan erőltetnek a tradíciókkal szembemenő dolgokat a szabadság nevében. Viszont van egy lemaradás, amit be akar hozni 2030-ig akar az 5 legfejlettebb európai országok közé tartozni, ami a gazdasági. Hajrá!

VT 135 2018.08.08. 23:59:01

@Asidotus: "én azért olyan nagyon nem lepődnék meg, ha nem történne valami változás, mert a NER érdeke azt kívánná meg. El tudom képzelni egy ilyen korrupt rendszertől, hogy de bizony, pénzért beengednék a migránsokat Magyarországra. És akkor hiába tiltakoznánk, hogy de nem ezt akarjuk, addigra kiépül úgy a rendszer, hogy nem tudsz tenni ellene."

Pontosan! És ez mutatja azt, h a "demokráciának" hazudott valami, már mennyire nem az (nem itt, világszinten)! Hiszen le van sz-va, mit akar a társadalom, ha a hatalom birtokosai, vagy adott esetben a pártok többsége másként gondolkodik. Hozzáteszem, a technológia már rég megvan hozzá, h akár hetente szavazhassanak az emberek az őket érinti kérdésekről elektronikus formában, de valahogy ez mégsem kerül bevezetésre...

VT 135 2018.08.09. 00:06:10

@Asidotus: "De miért akarnák a nyugati népek bukását? Miért lenne jó ez nekik?"

Ugyanazért, amiért a nyugati tőkésnek érdeke rabszolgamunkában dolgoztatni a migránsokat (mert egy részük azért dolgozik, saját szememmel tapasztaltam, mikor én is kint dolgoztam). Miért? Mert az idegen helyre cseppent, gyökértelen, nyelvet nem, vagy alig beszélő emberek sokkal kihasználhatóbb munkaerők, mint a tudatos, szakszervezetbe tömörülő, saját érdekeikért kiállni képes nyugati munkások!

Éppen így, egy alacsony IQ-jú, egymással (az őslakos európaiakkal) harcban álló, megosztott, kavarcs lakosság sokkal könnyebben kézben tartható és sokkal könnyebb bevezetni a diktatúra lépéseit. Apropó diktatúra: ha összerakjuk a nyugati EU-s lépéseket, mint a nyilvánosság, szólásszabadság eltörlése és a kínai high-tech, MI-vel megtámogatott megfigyelő rendszereket, pillanatokon belül mindannyian egy orwell-inél profibban működtetett diktatúrában találhatjuk magunkat. Ahol az ellenállás tényleg csak Mátrix-jellegűen fog tudni működni.

2018.08.09. 00:20:50

@VT 135: "És amúgy nem csak, vagy nem elsősorban a korrupcióról van szó, hanem a hatékonyságról, működőképességről: az egy dolog, h mennyit lopnak el, de legalább akkor közben olyan dolgok épülnének, fejlődnének, amelyeknek van is hasznuk, működnek is! Az, h lebetonozzák az összes zöldterületet, többek között a Városligetet, h többszörös áras felújítás után sem voltak képesek kétoldali bicikliutat rakni a Margit-hídra (az ígéretekkel és tervekkel ellentétben!), az elcseszett, felesleges és fenntarthatatlan stadionok, Szilvásvárad szétkúrása, a latin-amerikait is túllépő nagybirtok koncentráció, amely esélytelenné tesz bármifajta organikus (értsd: fenntartható így nem öntökönszúró) termelést és munkát adna több embernek, az, h helyi szinten sincs kapcsolata az önkormányzatnak a lakossági igényekkel, ezért mindent erőből és szarul akarnak az emberek torkán letolni, stb, stb, stb...
Ha lopnak, legalább úgy tennék, h közben értelmes dolgokra költik a maradékot és fejlődik az ország. Jelenleg nem fejlődik: az EU-s látszatberuházások és műkövek nem érdemi fejlődés!
UI: talán, talán a vasúti fejlesztéseknek lesz valami pozitív hozadéka, bár a jelenlegi keretek között ez is csak egy hatalmas feltételes mód. Illetve Bp-en is sok minden fejlődött, bár ennek elsősorban az azóta már kivégzett BKK és az agyongyalázott Vitézi volt az eredője."

Látszatra eddig őrzik a támogatottságukat mindezek ellenére is. A kormányzathoz köthető médiák is olyan látszatot akarnak kelteni kis túlzással, mintha egy paradicsomi országban élnénk. Nem tudom, hogy felsőbb utasításra, túlbuzgóságból, meggyőződésből vagy félelemből teszik, de ha így volna, amiket ott mondanak tényleg boldog emberek lehetnénk. Ha ezekre így futja lenne ott több pénz is csak az indokolatlan pazarlások elveszik olyan dolgoktól, ahol hasznosabb lehetne. Például a magyar népességnövekedés érdekében hozott intézkedések is ellentmondásosak.

Aurelius Respectus 2018.08.09. 00:27:10

@Asidotus: Mivel a fehér emberek egyszer már fellázadtak, 1920-as 1930-as években, ezért félnek tőle hogy még egyszer ellenszegülhetnek a terveiknek. Ezért egy olyan nem fehér, soknemzetiségű társadalmat akarnak létrehozni, amelynek tagjai gyűlőlik egymást és képtelenek az összefogásra a nagytőke uralma ellen, ezt a tömeget aztán fillérekért dolgoztathatják a gyáraikban.

VT 135 2018.08.09. 01:01:37

@M87: "Látszatra eddig őrzik a támogatottságukat mindezek ellenére is."
Ha nincs más étel, akkor megeszed a kéthetes szárazkenyeret is...

"Például a magyar népességnövekedés érdekében hozott intézkedések is ellentmondásosak."
Mert mindenki retteg kimondani, csak kerülgetik a témát, mint macska a forró kását, h amíg a feminizmus nem kerül eltörlésre, de legalábbis a nemi szerepek nem lesznek megerősítve, nem kerülnek vissza a természetes helyükre, addig nem lesz javulás. Illetve be kéne vezetni általános iskolás kortól - meg most utólag felnőtteknek is, nekik opcionálisan - a Red Pill-t és a "női Red Pill-t" (nőiesség), mert egyszerűen nem találja meg egymást a férfi és a nő.

VT 135 2018.08.09. 01:38:37

Mondjuk emellett elmolyolhatunk mi itt az értelmiségi fellegvárunkban egyes társadalmi folyamatokról, miközben kint szép lassan megszűnik az a fizikai világ, amelytől az életünk függ...
tldr.444.hu/2018/08/08/tulvagyunk-mar-azon-hogy-ezt-finoman-csak-globalis-felmelegedesnek-hivjuk

Aurelius Respectus 2018.08.09. 01:59:55

Folyik a szerecsenmosdatás, lehazudják még a csillagokat is a balosok.

444.hu/2018/08/08/nincs-is-pc-terror-az-amerikai-egyetemeken

Frederick 2018.08.09. 06:25:39

@Deansdale: Mondjuk én nem kifejezetten szeretem Pozsonyit - de mostanában lassan eljutok oda, hogy kicsit többre tartom egy seregnyi jobboldali intellektusnál. Tiszteli az 1848-as szabadságharcot, és gyűlöli Habsburgokat! Jó arc!

Mondjuk az ősmagyar kérdésben ő is elég kritikus:
pozsonyiadam.blogspot.com/2010/12/nehany-gondolat-szittya-bizniszrol.html

Frederick 2018.08.09. 06:32:16

@Aurelius Respectus: @-JzK-:

Nézzétek, mit találtam! :P

"Támogasd a 444 szerkesztőségét egyszerűen, bankkártyás fizetéssel!*

Ilyet legutóbb a Kettős Mérce engedett meg magának. Meg Gulyás Márton. Mindháromban az a közös, hogy miközben kapják a Soros Alapítványtól a milliókat, még ráadásnak a társadalomtól is koldulnak egy kis aprópénzt. Hát ez picsa szánalmas!

De maradva a cikknél... Bede Mártonról már balos körökben is köztudott, hogy a dezinformáció az egyik újságírói eszköze. Nekem balosok mondták, hogy Bede, mint tényfeltáró újságíró, nem megbízható. Hmm...! A jakobinus terror apologétái pedig természetesen nem fogják elismerni a terrort. "Itt nincs semmi terror, kérem szépen!" - mondta Mao az amerikai újságírónak. :P

Frederick 2018.08.09. 07:00:29

@Deansdale:

"Fogadunk egy ezreseben, hogy Filippov "antiautoriter" Gábor szívből helyesli az infowars cenzúráját?"

Filipov Gábor örömmel fogadta a MeToo-t. Kezdjük messzibbről: a magyar közéletben három értelmiség volt, aki a leghangosabban vádolta a FIDESZ-t, hogy lebontja a liberális jogállamot: Magyar György, Schiffer András és Filipov Gábor. Azért ez a három értelmiséget mondom, mivel róluk köztudott, hogy a liberális jogállam hívei, és folyamatosan az volt a kritikájuk lényege, hogy az illiberális orbáni kormány ezt most felszámolja. Na, most, amikor dübörgött a MeToo, és sorra sértette meg a liberális jogállam szabályait, ez a három személy (Schiffer, Magyar, Filipov) KUSSOLT. Látványosan KUSSOLT. Akkor valamiért nem féltették a liberális jogállamot.

Szerintem nyugodtan ugord át a Filipov cikkeket. Hasonlóan, mint Bede, nagyon ért a kettős mércéhez és a csúsztatásokhoz.

Frederick 2018.08.09. 07:02:18

@Deansdale: Ezt még azért kihangsúlyozom:

Filipov Gábor, a liberális jogállam híve támogatta a liberális jogállam szabályait súlyosan megsértő MeToo-t!

Hiteles! :P

Deansdale 2018.08.09. 08:10:29

@Asidotus: "nem lennék meglepődve, ha 2030 körül Nyugat Európában fasiszta"

Én sem, de mennyivel jobb és egyszerűbb lett volna nem engedni a migrációt, megspórolhattunk volna egy rakás emberéletet, fölösleges kínt, és persze sokszáz, ha nem -ezermilliárd eurót (EU szinten). Afelől sem vagyok meggyőződve, hogy ha végül győzedelmeskedik egy fasiszta vonulat és miután kisöpri az ellenségeinket hatalomban marad, akkor az jó lesz az európának.

"a Soros-félék a nyugati civilizáció, a fehér ember, a fehér férfi bukását akarják. Miért?"

Szerintem a háttérhatalom egyszerűen még több hatalmat akar, illetve a piramis csúcsán maradni minél tovább, és ezügyben a fehér nemzetállamokat veszélyforrásnak látják, mert bármikor fellázadhatunk a hatalmuk ellen. Így egyrészt meg akarnak gyengíteni minket mint országokat, amire a migráció a legkítűnőbb megoldás; másrészt van ennek egy még ennél is aljasabb vetülete, az emberi kötelékeket akarják felbomlasztani, hogy ne legyünk képesek szervezkedni ellenük. Ha egy társadalom annyira atomizált hogy mindenki utál mindenkit, akkor fizikai képtelenség egy globalista hatalom ellen fellázadniuk. Ezért fordítanak mindenkit mindenki ellen, mert utána az embermasszát már nyugodtan fogják tudni szivatni, a cigó nem fog együtt lázadni a magyarral, a fehér a színessel, a nő a férfival, a balos a jobbossal. Akit épp egy kicsit jobban sanyargat a hatalom annak az ellenségei tapsolni fognak, és közben megfeledkeznek arról, hogy az ő nyakukon is ott a hurok. Ez a politikai porondon már most is működik, csak idő kérdése hogy mikor sikerül kiterjeszteni más relációkra.

"Sorosnak miért érné meg, miért lenne neki ez jó?"

Soros egyébként egy balek, egy kirakatarc a háttérhatalom előtt, akit (ill. a családját) majd felkoncolja a tömeg mikor rájön hogy mennyire megszopatták. Eközben a valódi játékosok röhögni fognak a markukba az ismeretlenség álarca mögött. Neki személy szerint ez az egész nem sokat jelent, ő csak azt csinálja amit korábban is, vagyis a politikába nyúlással gyakorlatilag a tőzsdét manipulálja, és ebből gazdagodik tovább. Csak mostanában már nem annyira a saját vagyona miatt folytatja ugyanezt, hanem rejtettebb érdekekért. Vagy már rég szenilis és a háttérhatalom egyszerűen kihasználja, vagy valamivel rávették, hogy tudatosan vállalja ezt a szerepet.

Deansdale 2018.08.09. 08:16:23

@Mia and me: "kell az olcsó munkaerő"

A komcsik évtizedek óta ezt köpik a kapitalistákra, és régebben talán még lehetett némi alapja, de az eu-i migránsválsághoz ennek SEMMI KÖZE. A migránsokat az induló államaikban azzal tüzelik, hogy jöjjenek ide hont foglalni az iszlám nevében, a politikusaink pedig azért engedik be őket, mert a háttérhatalom zsebében vannak és elfogadták, hogy a migráció lesz európa elpusztításának a módja. Merkel, Juncker és társaik tisztában vannak azzal, hogy az iszlámot szándékosan importálják az itteni nemzetállamok eltörlése céljából, csak vagy nincs ezzel erkölcsi gondjuk, vagy sakkban vannak tartva. Az olcsó munkaerő szóba sem kerül ebben a témában, kb. olyan mintha anno az 1500-as évek magyarjai mondták volna, hogy engedjük be a török sereget, mert ha megszálltak minket utána majd jó gyrost lehet kapni a korcsmákban.

"Újabb bérrabszolgák"

Túl kéne lépned a komcsi paneleken, korlátozzák a tisztánlátásod.

Deansdale 2018.08.09. 08:48:43

@VT 135: "külön kéne választani a rövid-, és hosszútávú perspektívikus megközelítést"

A hosszútáv egyelőre nem tiszta, mivel fogalmunk sem lehet a háttérben lejátszódó eseményekről. Egyelőre annyi tűnik leszögezhetőnek, hogy ny-eu megy a lecsóba, alaphangon egy fél évszázaddal vissza fogja őket vetni a polgár- ill. vallásháború, és ez még a jobbik feltételezés, mert arra épít hogy ők nyernek, és nem az iszlám. Ehhez képest a mi helyzetünk kifejezetten irigylésre méltó. Hogy aztán ez a még nagyobb globális játszma kontextusában mit fog jelenteni, arra szerintem senki nem tud érdemben tippelni. Lehet, hogy második Izraelt akarnak csinálni belőlünk a zsidó érdekek, lehet hogy Orbán megőrül(t) és tényleg fellázad a globális hatalom ellen, de az is lehet hogy végül minket is bedarál az iszlám, a fene tudja. Ha az ország egy burokban lenne és a fidesz a jelenlegi politikáját folytatná a végtelenségig az szerintem nem lenne rossz az országnak, mert alapvetően felfelé ívelnek a dolgok, a problémák pedig könnyen orvosolhatóak, kivéve a demográfiai kérdéseket, de azokra is lehetne megoldást találni. Sajnos nem vagyunk burokban, nagy léptékben és hosszútávon nem a fidesz jóindulatán múlik a sorsunk, de szent meggyőződésem, hogy jelenleg minden más versenyképes párttal SOKKAL szarabbul jártunk volna.

"nem elsősorban a korrupcióról van szó, hanem a hatékonyságról, működőképességről"

Amiről beszélsz, az pénz, és a pénznek semmi jelentősége. A korszellem beleőrjített benneteket abba a hülyeségbe, hogy ha parizert kell enni az krízis, ha téliszalámi van akkor minden rendben, és közben a valóban fontos dolgokra (mint a demográfia) nem kell figyelni egyáltalán, vagy legföljebb felületesen. Korábban engem is érdekelt a GDP és az egyéb hasonló témák, de akik kizárólag ezekre figyelnek azok szép lassan eltolták a véleményem abba az irányba, hogy inkább ezekkel nem kellene annyit foglalkozni. A fidesz gazdasági tevékenysége szuboptimális, igen, de egyrészt még így is pozitív a mérleg, tehát nagy gond nincs, csak a fejlődés lassabb a lehetséges tökéletesnél, másrészt fényévekkel jobban teljesítenek mint bármelyik másik eddigi kormány, ill. amit a potenciális leváltóiktól várhatnánk.

A problémák amiket felsorolsz jobbára jelentéktelenek és lokálisak. Az ország sorsát egy fikarcnyit sem fogja befolyásolni, hogy a Margit-hídon nem lett bicikliút. Az önkormányzatok a nem fityiszes városokban is szarnak a lakosságra, ezt onnan tudom hogy ilyenben élek. Ha az ember háborogni akar akkor mindig fog találni rá okot, de én erről leszoktam, szólt az orvos hogy magas a vérnyomásom, holott ha kinézek az ablakon az élet szép és szinte minden javulni látszik, az oktatástól az eün át teszem azt a parkosításig (mondjuk nem a városligetben élek). Ahogy mondtam, a demográfián kívül nem látok olyan problémát, amit ne lehetne játszi könnyedséggel orvosolni ha véletlenül elkezdene súlyosbodni. A városligetben fel lehet verni a betont és vissza lehet parkosítani 2 hét alatt, legföljebb a csemetéknek kell pár év míg rendes fa lesz belőlük.

"Sajnálom Dean, de azt érzem, h mindezek kapcsán te is egy hit-buborékba kerültél"

Meglehet, bár szerintem csak a prioritásaink mások. Leírtam ezerszer, biztos dögunalom, de ha az országnak össze kell húzni a nadrágszíjat, az a dolgok nagy rendjében egy jelentéktelen futó kellemetlenség, és ne vedd magadra(!), de szerintem akik erre fókuszálnak és ezen verik a tamtamot azok viszonylag kisszerű gondolkodók. Persze, lehetne az országban 2%-al több embernek audija vagy bömöse, ha a fityisz jobban teljesítene, ezeknek a szerencsétleneknek így be kell érni valami szar forddal vagy VW-el. A fidesz pont a legcsóróbbakon segített a legtöbbet, a többiek életének nehézségei pedig engem kevésbé aggasztanak. Valahogy nem vagyok képes pánikolni azon, hogy a javulás lehetne gyorsabb is, de végülis őszintén mondom, lehet hogy tényleg bennem van a hiba.

"mikor írsz már Red Pill-es cikket"

A fene tudja. Manapság is vannak (viszonylag) friss gondolataim a témában, de már nem olyan sok és nem olyan horderejűek, mint anno. Amit akartam annak a zömét már megírtam, ismételgetni meg nem szeretném magam. Mármint még annál is jobban, ahogy a feminizmussal sikerült :)

Deansdale 2018.08.09. 09:02:29

@M87: "látszólag számszerűen nagyobb összegekben játszanak, mint az akkoriak voltak"

Ez meg szerintem a sajtó sara, mert amikor MLőrinc megnyer egy 1 milliárdos közbeszt, akkor arról visítanak hogy már megint elsikkasztottak 1 milliárd forintot, holott annak a zöméből ténylegesen megvalósul a közbesz tárgya, és csak a haszon megy Lőrinc zsebébe. Az a haszon, amit egyébként egy ellenzéki vállalkozó pontosan ugyanúgy tenne zsebre, tehát az állam technikaliag egy forintot sem vesztett. Persze ez a valóságban összetettebb és amit csinálnak az vitán felül erősen feszegeti a legalitás határait, de azt mondani, hogy "milliárdokat lopnak" szerintem csúsztatás. Illetve hosszabb távon összeadódnak a dolgok, igen, tudom hogy vannak páran akik meggazdagodtak, de ezzel szemben meg - férfiasan bevallom - kissé érdektelen vagyok, mert ha nem Lőrincből lesz milliárdos, hanem Gipsz Jakabból, akkor mi van? Hol befolyásolja ez az ország sorsát?

"nem kell, hogy ez nekem tetsszen"

Nyilván, és én tökéletesen megértem, hogy vannak olyanemberek akiknek a tisztességérzetét böki a lopás, és nem az irigységét mások gazdagsága. Nekem sem tetszik, csak már úgy vagyok, hogy legyintek rá, mert mit tehet az ember? Lehet rajta bosszankodni, de egyrészt minek, azzal csak magadnak okozol gyomorfekélyt, másrészt ha sikerülne ezeket a lopás miatt lecsukni, akkor ezerszer rosszabbak jönnének a helyükre. Én pragmatista vagyok, nem látok abban pozitívumot ha egy tolvajt lecserélünk egy hóhérra.

A gazdasági lemaradásunkat pedig szerintem úgy fogjuk "behozni", hogy ny-eu rohamosan hozzánk süllyed, vagy alánk.

Deansdale 2018.08.09. 09:15:53

@Asidotus: @VT 135: "addigra kiépül úgy a rendszer, hogy nem tudsz tenni ellene"

Sosem tudtunk tenni ellene semmit, most sem tudnánk, és később sem. Illetve legutoljára talán a nagy orosz forradalom csinált valamit a rendszer ellen, meg is lett az eredménye, mint az azt megelőző francia forradalomnak is. De szerintem hülyeség attól félni, hogy a fidesz be akarja betonozni a hatalmát és a demokrácia ellen megy, ez 98%-ban hülye balos pánikkeltés, aminek intelligens ember ne üljön fel. Persze, Orbán Hitler, meg a sátán is, egyszemélyben. A fidesz nem azért nyert, mert csalja a demokráciát, hanem mert az ellenzéke egy szánalmas rakás fos, ami nem volt képes egységbe rendezni az erőit, inkább egymás torkát marták a koncért, aminek meg is lett az eredménye. Ha 3 évvel ezelőtt azt mondja a DK meg az LMP, hogy vissza- ill. beolvadnak az MSZP-be (Gyurcsány picsánrúgása mellett), akkor most MSZP-s kormányunk lenne. Ennek a felismerése helyett azon károgni, hogy a fidesz diktatúrát épít szerintem orbitális hülyeség. Én majd akkor kezdek aggódni, ha legalább az egy századrészét megcsinálják annak a mocsoknak, amit a nyugati "liberálisok és haladók" rendszeresen és büszkén tolnak, pl. a más vélemények elhallgattatásával, sőt, megbüntetésével.

Sőt, továbbmegyek, tudjátok mit, annak ellenére hogy nem vagyok fideszes inkább élnék Orbán király, mint Szélberni miniszterelnök alatt. Még ha akarnák is karcsúsítani a demokráciát, EZ A JELEN MAGYAR HELYZETBEN nekünk csak jó lenne, mert olyanokat szorítanának ki a hatalom közeléből akik magyargyűlölő célokra használnák azt. "Sajnos" nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet, szerintem a demokráciaféltés csak idióta kamuzás a liberálfasiszták részéről, akik egyébként mérhetően és adatokkal alátámaszthatóan rombolják a demokráciát világszerte. A google, twitter és a facebook cenzúrájának hála az internetforgalom statisztikáin egyértelműen kimutatható, hogy a konzervatív/nacionalista forrásokat drasztikusan háttérbe szorították, az utóbbi 2-3 év alatt 40-50-60%-okkal nyomták lejjebb a látogatottságukat. Itt meg egyesek azon faszolnak, hogy Orbán halálra csiklandozza a magyar választási rendszert és Gyurcsány koponyájából csináltat magának országalmát, na persze.

Frederick 2018.08.09. 09:59:42

@Deansdale:

"A google, twitter és a facebook cenzúrájának hála az internetforgalom statisztikáin egyértelműen kimutatható, hogy a konzervatív/nacionalista forrásokat drasztikusan háttérbe szorították, az utóbbi 2-3 év alatt 40-50-60%-okkal nyomták lejjebb a látogatottságukat."

Azért a magyar kultúrában is éreztethető ennek hatása:

1, A legnagyobb magyar kiadó a szélsőliberális Libri. Eszközei egyáltalán nem demokratikusak.

2, A legnagyobb magyar fantasy kiadó a szélsőliberális Delta Vision. Eszközei egyáltalán nem demokratikusak.

3, A Moly.hu, mely olvasói közösségből kinőtte magát egy jelentős kiadói értékesítői felületté, szintén szélsőliberális kézben van. Folyamatosan megy a feminista és a migránspárti propaganda, miközben a moderátorok törölnek minden ezzel szembemenő véleményt és kommentárt.

És ez csak pár pont. A magyar kultúra jelentős téren még mindig balliberális kézen van. Az eszközeik pedig antidemokratikusak.

Szerintem túl optimista vagy. Van egy olyan megérzésem, hogy ez az orwelli utópia lassan ide is betör, akárhogy is taktikázik az Orbán-kormány.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.09. 10:45:58

@Frederick: "Mindháromban az a közös, hogy miközben kapják a Soros Alapítványtól a milliókat, még ráadásnak a társadalomtól is koldulnak egy kis aprópénzt."
Kell a fedősztori, hogy őket tulajdonképpen "az olvasók" tartják el.

2018.08.09. 10:52:44

@Deansdale: ezek kapitalista panelek és a kapitalizmusban a nagytőke és a szupertőke így működik: lehető legalacsonyabban a bért, lehető legkevesebből megalkotni a munkakörülmények minimumát....

Ez ma már a nyugat európai fehér munkásnak nem elég.

Plusz amit itt írt valaki (VT135 meg Aurelius is)- hogy ha mix a társadalom, akkor lehet alkalmazni az oszd meg és uralkodj, minél szinesebb a szín :), annál inkább egymásnak lehet nyomni az embereket, több ok lesz egymást utálni meg nyirni, a maradék meg ugyis dolgozik majd mint a kisangyal kussban. vagy 100 évig megint, aztán utána majd kitalálnak mást a profitnövelésre.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.09. 10:59:27

@Deansdale: "Azóta érdekesen megszelidült egy rakás ilyen hang, de Orbán simán megtehette volna hogy akkor nem teszi ki az arcát európa köpőcsészéjének, hanem szépen kussban marad, és akkor még vagy egy millió migráns rajtunk ment volna keresztül, és ki tudja hány marad itt direkt vagy véletlenül."
Akkor az lett volna hogy az osztrákok szépen lezárják a határt, "dögöljenek meg a magyarok" jelszóval. Amikor lezártuk a határt, és elkezdett a horvátokon meg rajtuk átmenni a had, látszott hogy milyen fejetlenség van, hogy a horvátok is csak néztek, hogy "dehát nem ez volt megbeszélve".

Deansdale 2018.08.09. 11:04:29

@Mia and me: Ma nincs európában olyan cégvezető, vagy gazdaságért felelős politikus, aki elhinné, hogy a szomáliaiak majd dolgozni fognak európában. Nehéz is lenne ezt képzelni úgy, hogy a statisztikák szerint a 99%-uk tartós munkanélküli, ami persze adódik abból, hogy sokan írástudatlanok, a nyelvet nem ismerik, és a zsidóknál, a kereszténységnél meg európánál csak a munkát gyűlölik jobban. Ezeket nem munkaerőnek hozzák ide, hidd el nyugodtan. A 20 évvel ezelőtti antikapitalista gondolati panelek erre a válságra már nem használhatóak, közben váltazások voltak, hogy azt ne mondjam: progresszió.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.09. 11:36:46

@M87: Na közben Deansdale nagyrészt megválaszolta. :-)

"többnyire olyan hírek mennek, hogy mennyivel nőtt a magyar gazdaság, mennyire nőtt a kereskedelmi forgalom, a foglalkoztatás, a hazai beruházások, a munkavállalók száma, a bérek stb. szintű hírek."
Nade mégis kinek kéne az ilyen híreket lehozni ha nem nekik? A progresszív sajtó csak köpködni tud. Bármit is csinál a kormány, azok reflexből megírják, hogy annak pont az ellenkezőjét kellett volna.

"mivel a legtöbb helyen a köztévé fogható és nézik is többen alighanem."
Ez nem így van. Én kis faluban élek és ott pl saját szememmel látom hogy legtöbben az RTL-t meg az ATV-t nézik. Ma már az utolsó tanyán is van műholdas TV. Persze van aki a köztévét nézi, de jobboldali médiatúlsúlyról csak a balos sajtó vízionál. Egyszer megnéztem a nézettségi és olvasottsági adatokat, abból is az látszik, hogy nincs fideszes médiatúlsúly.

"Igaz volt vagy nem, de tény hogy ők se makulátlanok."
Ezzel egyetértek, ezt írtam én is.

Amúgy meg Echo TV... Néztem egy Bayer-interjút egy csillagásszal aki elmondta, hogy milyen tudományos érvek vannak az éghajlatváltozás elfogadott nézetére. Majd Bayer egy másik műsorában Bogár László elmondta a konteós verziót az éghajlatváltozásra. Na ilyet nem láttam még a progresszív sajtóban pl. Egyazon csatornán az ember meghallgathatta egy adott témának a pro és kontra érveit is majd saját maga dönthetett. A progresszívek csak lejáratni tudják aki kritikát fogalmaz meg pl ezzel a témával kapcsolatban.

"Illúzióim azért nincsenek, hiszen a kormánypárti média nem a saját maga ellensége, hogy nyíltan lejárassa saját magát."
Erre azért én nem vennék mérget. Nem egy olyan emberrel találkoztam személyesen is aki nagyon nem kormánypárti és ott dolgozik mégis. Én simán elhiszem hogy egy-két idióta túltolást szándékosan csinálnak.

csi szi 2018.08.09. 11:39:34

@Deansdale: Természetesen nem, a cél a népességcsere, a fehér nemzetek veszélyesek, hiszen Hitlert is ők produkálták. Ezért jobb, ha záros határidőn belül nem marad fehér többségű ország, esetleg pár marginális helyet leszámítva. Akkor semmilyen "pupulista nacionalista" nem fog tudni labdába rúgni, max. polgárháborúk lesznek, ahol az establishment a "szegény elnyomott jogosan dühös" barnák mellett fog állni.
Az elit is látja, érzi hogy veszélyes idők lesznek, pl. a klímaváltozás miatt, a saját túlélése érdekli, nem a plebsé.

Deansdale 2018.08.09. 12:48:39

@Mia and me: Itt egy cikk az egyik okról, amiért jönnek a migránsok:
voiceofeurope.com/2018/08/syrian-family-receives-5239-euros-in-benefits-every-month-in-germany/#.W2wIK2uFYS8.twitter
Lipcsében egy migri pár a 11 gyerekével havi 1,6M Ft-nyi segélyt kap, ebből kell szűkösen megélniük. Dolgozni? Apuci próbálta, dehát nem jött össze, mert nem tud jól németül.

2018.08.09. 13:02:16

@Deansdale: valahogy oda kell vinni őket...

manapság már nem lehet láncravert emberekkel kereskedni.:)

A segélyt meg az adófizetők pénzéből fizetik, és nem azok a nagytőkések, akiknek kellene a fehérnél olcsóbb munkaerő.

csi szi 2018.08.09. 14:11:40

@Mia and me: Egy ideig én is azt hittem, hogy a béreket akarják csak letörni a nagy cégek, ennyi az egész. Lehet, hogy voltak is, akik ebből a célból támogatták a migrációt, lásd német nagytőkések nyilatkozatai 3 éve, hogy milyen jó lesz majd a friss szír munkaerő. Csak azóta asszem kiderült, hogy a jövevények max. 1-2%-a dolgozik "rendes" munkát. A többi max. a rokonság kebabosánál, kávézójában áll a pult mögött vagy pincérkedik stb. Valószínűleg ott sem bejelentve.
A kultúrmarxista ideológia viszont megadja a magyarázatot, ők nem is titkolják, hogy még mindig túl fehérek a nyugat országai szerintük, és ezen változtatni kell. Ennek az ideológiának a megszállotjai foglalták el a nyugati egyetemek humán tanszékeit szinte teljesen, az ő neveltjeik a mai aktív politikus- és újságíró-generációk az egész nyugaton.

Frederick 2018.08.09. 14:51:53

@VT 135:

"Puzsér, aki felvállalja a kritikus, semerre sem elköteleződő gondolkodó szerepét. Aki simán téved(het) is időnként."

A, Puzsér esetében ez nem olyan egyszerű. Ő geopolitikailag felállított magának és a követőinek egy frontvonalat. (Ezt nevezhetjük stílszerűen Szélsőközépnek.) Puzsér szerint geopolitikailag 3 ellensége van a nyugati civilizációnak és azon belül a polgári társadalmaknak - mely 3 ellenség amúgy egymással is farkasszemet néz:

1, a politikai iszlám
2, a kulturmarxisták
3, a trolldemokráciák (Orbán, Trump, Duterte meg más politikai vezetők, általában jobboldali politikusok)

Puzsér szerint egy olyan politikára lenne szükség, ami mindhárommal szembenéz. Magyarországon ilyennek vizionálta először az LMP-t, majd a Kutyapártot - két olyan pártot, ami már rég a Soros Alapítvány zsebében van. Megjegyzem: soha az életben nem lesz olyan párt, amely felvállalna egy ilyen háromfrontos küzdelmet. Ugyanis az a politikai párt végét jelentené. A Kutyapárt a Soroshoz és a kulturmarxistákhoz húzott, a Munkáspárt pedig a NER-hez (meg szerintem Putyinhoz) - a túlélés és a megmaradás érdekében kénytelenek voltak erre a paktumra. Újra kétpólusú lett a politikai küzdőtér Európában - sőt, a migrációval bejövő politikai iszlám húz egy harmadikat is. Puzsér jobban tenné, szerintem, ha ezt regisztrálná - persze, elhiszem, hogy neki ez nem kedves.

B, Puzséron az utóbbi évben azért elhatalmasodott az Orbán-fóbia. Annyira, hogy addig a véleményig is eljutott, hogy bármelyik ellenzéki pártot szívesen látná a választásokon győztesnek, mint a FIDESZ-t. Mert a NER lebontja a demokráciát. Abba persze nem gondolt bele, hogy mi jönne a NER helyett. Az, amit ő sem szeretne: migráns terror és Gender-terror. A legnagyobb szószolója lett az ellenzéki összefogásnak.

C, Azért ez a függetlenség is érdekes. Ugyanis Puzsér sokáig a Simicskától kapta a fizetését. Gondolok itt a Magyar Nemzetben és a HírTV-ben kifejtett tevékenységére. Én úgy gondolom, Simicska nagyon ügyesen felhasználta Puzsért. Puzsér egy fontos motorja lett a Simicska-gépezetben az Orbán-fóbia felpörgetésének.

Emellett külön érdekes a Szabadfogás c. műsor. Ami szerintem nagyobb részt a JOBBIK felfuttatásáról szólt. Mert abba a műsorba egyedül egy párttól volt meghívva ember: az a JOBBIK. Ugyanakkor a JOBBIK a műsorban sorra kapta Perjéstől, Konoktól, Csintalantól és Puzsértól a "konstruktív kritikákat", ami egyet jelentett a tökéletes receptre a balliberálissá váláshoz ("néppártosodáshoz"). Ezt persze időnként Puzsér is észlelte, és tett is megjegyzéseket a JOBBIK cukiskodásához - de ehhez a folyamathoz ő is hozzájárult. (Lásd Puzsérnak azokat a bírálatait, ami a JOBBIK cigányokkal kapcsolatos retorikájára vonatkozott, amit mintha megfogadott volna Vona.)

Avagy Puzsér a maga módján problematikus.

VT 135 2018.08.09. 17:48:54

@Deansdale: "Újabb bérrabszolgák"
Ahol dolgoztam tavaly hotelben, Németo-ban, ott a konyhai dolgozók min 50%-a afgán volt. Mivel a vezetőség meglehetősen nyomoronc volt, azon poénkodtunk, h idővel a teljes létszám afgán lesz. :) Tehát szignifikáns létzámban vannak ahhoz, h befolyásolják a tőkések érdekeit.
A másik, h pl. Németo-ban valahogy megoldották, h a minimálbérnél is kevesebbet kelljen nekik fizetni, illetve ha két éven belül felmond/felmondanak neki, akkor hazazsuppolják. Tehát a rabszolgamunkaerő valós tényező.

Emellett első kézből figyelhettem meg, hogyan alakulnak ki a párhuzamos társadalmak: mivel nem tudnak nyelveket és eszük ágában sincs megtanulni, magukkal laknak, így minden adott ehhez. És akkor még a muzulmán témát nem is említettem...

VT 135 2018.08.09. 17:54:21

"Amiről beszélsz, az pénz, és a pénznek semmi jelentősége." - nem a pénzről beszélek, hanem a saját életemről, amelyet mindez érint, illetve a világról és az életminőségről.
Persze mondhatod azt, h háború van, meg nyugat EU-hoz képest még mindig a béke oázisa M.o. De azok a dolgok, amelyekről írtam, a mindennapi életet keserítik meg és mivel mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, ezért minket ez (is) érint. Ez olyan, mintha azt mondanád, ne panaszkodjak a félig romlott gyümölcsre, amit ennem kell, merthogy máshol meg éheznek... Az önmagában nem egy jövőkép, h - talán - nem leszünk iszlám tartomány. Ennél azért több kell a motivációhoz.

Ugyanakkor sokszor írtam már arról, h ez nem a Zorbán, vagy az éppen aktuális hatalom hibája, hanem a társadalom felelőssége. A hatalom-nép dinamika bizonyos fokig olyan, mint egy párkapcsolat: ha a nép nem képes Red Pilleződni, akkor lábtörlő lesz belőle.

Deansdale 2018.08.09. 18:14:45

@VT 135: "a minimálbérnél is kevesebbet kelljen nekik fizetni, illetve ha két éven belül felmond/felmondanak neki, akkor hazazsuppolják"

Ezek hivatalos vendégmunkások, nem "menekültek" akik a jelenlegi válság során érkeztek.

"Emellett első kézből figyelhettem meg, hogyan alakulnak ki a párhuzamos társadalmak"

Na igen, ez a valódi cél. Amúgyis nehezen hiszem, hogy Merkel a szálloda tulajának közbenjárására engedne be másfélmillió iszlamistát az országába.

"mindenkinek a saját problémája a legnagyobb"

Oké, és nem vitatom el tőled a saját problémáidat, de azért azt érzed, hogy nem is muszáj átvennem őket tőled? Engem a MHídi bicikliút hidegen hagy, viszont azt látom hogy Borsod vadregényes tájain, az ország segglyukában az emberek tömegesen kicserélődtek, mintha mindenki újjászületett volna az utóbbi 8 évben. Van munka, az azelőtt szánalmas bérek megemelkedtek, ésatöbbi. Éppen ezért nem érzem úgy, hogy olyan lokális gondok miatt amikről beszámoltál kollektíve kellene gyűlölni a fideszt. Lehet, hogy te pont a rossz arcukat látod, mások meg a jót.

"ha a nép nem képes Red Pilleződni, akkor lábtörlő lesz belőle"

Ez igaz, de egyrészt mit tudsz ez ellen csinálni, másrészt milyen változást remélsz voltaképpen? Tényleg unhatjátok, de muszáj megint ezt írnom: nincs kire lecserélni a fityiszt, ezért sokkal inkább párbeszédet kellene kezdeményezni velük mint folyamatosan okádni rájuk. Alapítsatok (önfinanszírozású) civilszervezetet ami érdemi javaslatokkal bombázza a kormányt DE NEM FIDESZGYŰLÖLŐ, és kellő munkával, ki tudja, talán lehet belőletek valami. Ez persze nem rád, ill. nem elsősorban rád vonatkozik, de blogokon köpködni, hogy "szemét fidesz" nem fog semmit sem előbbremozdítani.

Nem vagyok én semmilyen érdemi kritikának az ellenzője, csak ilyet ritkábban látok mint szír atomtudóst. Soha senkitől nem láttam még pl. azt, hogy mivel a fideszt lecserélni lehetetlen, ezért dugjuk össze a fejünket és találjunk valami módot a megváltoztatására. Lépjünk be mint párttagok és próbáljunk belülről változást szorgalmazni, vagy csináljunk egy weboldalt ami nyílt leveleket ír nekik, akármi, bármi.

2018.08.09. 19:39:28

@Deansdale: "vagy csináljunk egy weboldalt ami nyílt leveleket ír nekik, akármi, bármi."

:D

aztán akik nem a saját gépükről írták a kritikát hanem mozogva meg webkávézókban, azok majd megfigyelhetik hogyan tűnnek el a legkritikusabb nevek a netről ;-)

Asidotus 2018.08.09. 20:18:56

@Deansdale:
pont az a baj a Fidesszel, és pont ezért mondja azt annyi ember, hogy le kell őket cserélni, mert nem tudsz mást csinálni.
Megírták, hogy lopnak a fideszesek. Mi történt? A tolvaj a helyén maradt, az újságot megszüntették. Ilyenekből száz meg egy.
Ha nem tudod megjavítani a Fideszt, akkor csak egy marad, lecserélni.
Ezért nem szerencsés az, ami most (az elmúlt nyolc évben) zajlik a kormánypártnál. Kialakult egy lényegében egyszemélyi diktatúra, ellenvéleménynek helye nincs. Márpedig ez hosszú távon sok jóra nem vezetett, soha sehol.

Deansdale 2018.08.09. 21:11:13

@Asidotus: "A tolvaj a helyén maradt, az újságot megszüntették."

Ez vicces elképzelés, mivel a jelenleg is létező médiumok cirka 80%-a fideszellenes és a kutya sem piszkálja őket, pedig éjjel-nappal nyomatják a fröcsögést. Mo-n nincs olyan újságíró akit a fidesz molesztált volna.

"Ilyenekből száz meg egy."

Illetve egész pontosan egy, a Népszabi, és az is csak félig. A népszabit a készítői eladták, a fidesz meg (néhány áttétellel) megvette. Ennyi. Ami nem is baj, a szoci rendszer szimbolikus maradványa volt. Mellesleg ez sem cenzúra volt, mert amit a 'szabi írt azt azóta is írják ezren mások.

"lecserélni"

Még mindig az a kérdés, hogy mire vagy kire, mert senki nem tud mondani egyetlen pártot sem, ami ne lenne még rosszabb, mint a fidesz. Te kit látnál a helyükön szívesen? A jobbikot, ami a kezdeti nemzeti vonalat Simicskára cserélte, meg a magyarellenesekhez való dörgölőzésre? Netán valamelyik progresszív pártot?

VT 135 2018.08.09. 23:26:21

@Deansdale: "Alapítsatok (önfinanszírozású) civilszervezetet ami érdemi javaslatokkal bombázza a kormányt DE NEM FIDESZGYŰLÖLŐ [...] Lépjünk be mint párttagok és próbáljunk belülről változást szorgalmazni, vagy csináljunk egy weboldalt ami nyílt leveleket ír nekik, akármi, bármi."

Kevesen látják a mélyebb összefüggéseket, a teljes képet. Csak a mindennapok éppen felmerülő, aktuális problémáira képesek egyenként reagálni. Bogár László azon kevesek egyike, aki elméleti és spirituális, Hamvas Béla-i mélységben tudják elemezni a fennálló, világméretű helyzetet.
A magam részéről két megközelítést tartok fontosnak:
1., Az emberiség ismert történetében volt egy korszak, amikor a szabályok, keretek nagyon szigorúak, merevek voltak. Ennek is volt előnye, hiszen egy kiszámítható életet biztosítottak. Akinek meg zabszem zizegett a hátsójában, ugyanúgy karriert építhetett - legeljebb nem király lett belőle, hanem csak a király tanácsadója. A következő korszak a mai, elmúló: a szélsőséges individualizmus kora. A többség már érzi, h ez sem vihető tovább. Ebből viszont szintén olyan tapasztalatot gyűjtött az emberiség, amely képessé teheti arra, h a következő korszakban immár tudatosan válasszuk a kereteket - mert rájöttünk, h azok valójában minket segítenek. Ezek a szabályok, keretek azonban már nem felülről ránk erőltetett szabályok, hanem az adott közösség közös megegyezésén alapulnak.

2., Erről már írtam itt is többször: a mai társadalmunk, társadalmi érintkezéseink, a női-férfi viszony súlyos válságban van. A válság azonban mindig változás, átmenet egy korszakból egy másikba. Rajtunk múlik, h egy magasabb szintű korba lépünk-e, vagy adott esetben kiírtjuk magunkat a Földről.
A társadalmat, társadalmi együttműködést a nulláról kell elkezdeni építeni. Ezt fontos észben tartani. Tehát akik ebbe belekezdenek, pionírok, akik machétéval vágják az utat...sok kudarc előzi meg a sikert és természetesen a fennálló rend mindent megtesz ennek a megakadályozására.
A változást kizárólag alulról lehet megvalósítani. Ezek lépései szóba állni önmagunkkal -> rögtön utána mikroközösségben együtt dolgozni közös célért -> makroközösség -> társadalom -> emberiség. Lehet azon pesszimiskáskodni, h ez úgyis lehetetlen, de nem az, illetve nincs más út!
Erre lehetnek megoldások a valódi élőfalvak, de városokban is ugyanígy fontos létrehozni az együttműködések, különösen a közösségi vállalkozások rendszerét. Ma azt látom, h olyan szinte kezdjük elveszíteni az egymással kapcsolódás képességét, h akkor sikerül összejönnünk egymással, ha dedikált szervező(k), pénzért megszervezik. Már az ingyenes találkozókra sem képesek elmenni az emberek. Ez a kiindulás - ahogy mondják, innen szép nyerni! Említettem már korábban a szociokráciát, holakráciát, mint új szervezeti formákat. Ajánlom az Inspi-ráció egyesület tevékenységét is olvasni. inspi-racio.hu/
Most lesz aug-ban a Gyüttment fesztivál, ez pedig a vidék, ökofalu vonal irányába érdeklődőknek lehet remek lehetőség a találkozásra, ismeretszerzésre: gyuttmentfesztival.hu/

A párt és a jelenlegi politikai eszköztár nem tud megoldást mutatni, hiszen egy rendszert nem lehet úgy leváltani, h (kizárólag) az adott rendszer kereteit, szabályait betartva akarunk a rendszer legjobbjai lenni. Szóval a lényeg, h valóban nem Fidesz<->nem Fidesz relációban ajánlott gondolkodni, hanem Régi, nem működő (világ)rendszer<->Új, működő rendszer viszonylatában.

Aurelius Respectus 2018.08.09. 23:37:27

@-JzK-: Ez nagyszerű hír, remélem végrehajtják és nem lesz többet ez a degenerált szak nálunk.

VT 135 2018.08.10. 00:16:13

@Asidotus: "Ha nem tudod megjavítani a Fideszt, akkor csak egy marad, lecserélni."
Az a baj, h nekem úgy tűnik, te sem érted, h nem emberekről, vezetőkről, pártokról, vagy kormányokról van szó, hanem a rendszer világméretű működésképtelenségéről. Ezt nem lehet személy-, vagy pártcserékkel megoldani.

VT 135 2018.08.10. 00:27:43

"Borsod vadregényes tájain, az ország segglyukában az emberek tömegesen kicserélődtek, mintha mindenki újjászületett volna az utóbbi 8 évben. Van munka, az azelőtt szánalmas bérek megemelkedtek, ésatöbbi."

Lehet, h ilyen is van, én nem ezt hallom. Kicserélődtek, mert kimentek külföldre dolgozni. :) A maradék meg éhbérért robotol egy gyárban, vagy árkot ás közmunkában és arról álmodozik/frusztrálódik, h ő miért nem élhet városban. Megművelhető földek meg nincsenek, mert felvásárolták a sokezer hektáros oligarchák (ma már durvább földbirtok koncentráció van, mint a Károly Róbert előtti kiskirályok korában).
Beszéltem az exemmel, ő egy Győr-Mosonmagyaróvár közti kis faluból származik. Itt is két lehetőség van: vagy bemenni robotolni több műszakba egy gyárba, vagy átmenni, egyre messzebb a határtól Ausztriába dolgozni valami szintén aljamunkát.
Gyakorlatilag egyedül Bp-en lehet tűrhető fizetést kapni, ha nem vagy manager - bár ez is csak mértékkel igaz, mert kereskedelem, vendéglátás, állami alkalmazás ma is lazán 200 nettó alatti, amiből nem lehet félretenni. Ellenben közben az albérlet és lakásárak úgy elszálltak, h ma már egy fiatalnak itthon esélye sincs, h mellette félrerakjon, neadjisten Bp-en lakást vegyen. (Mondjuk utóbbira lenne megoldás, Bp-hez közel telket venni és fillérekért saját maga, természetes technológiával (vályog, szalmabála) "passzívházat" építeni.)

2018.08.10. 01:03:17

@Deansdale: "Ez meg szerintem a sajtó sara, mert amikor MLőrinc megnyer egy 1 milliárdos közbeszt, akkor arról visítanak hogy már megint elsikkasztottak 1 milliárd forintot, holott annak a zöméből ténylegesen megvalósul a közbesz tárgya, és csak a haszon megy Lőrinc zsebébe. Az a haszon, amit egyébként egy ellenzéki vállalkozó pontosan ugyanúgy tenne zsebre, tehát az állam technikaliag egy forintot sem vesztett. Persze ez a valóságban összetettebb és amit csinálnak az vitán felül erősen feszegeti a legalitás határait, de azt mondani, hogy "milliárdokat lopnak" szerintem csúsztatás. Illetve hosszabb távon összeadódnak a dolgok, igen, tudom hogy vannak páran akik meggazdagodtak, de ezzel szemben meg - férfiasan bevallom - kissé érdektelen vagyok, mert ha nem Lőrincből lesz milliárdos, hanem Gipsz Jakabból, akkor mi van? Hol befolyásolja ez az ország sorsát?"

Csak itt is látványosan kormányhoz közeli emberekhez kerül a beruházások többsége, ami minimum aggodalomra ad okot azáltal, ahogy csinálják. Ebben benne vannak családtagok, barátok, ismerősi körök, akik közül Mészáros Lőrinc az egyik, aki maholnap Magyarország leggazdagabb embere lett 8 év alatt. Ezekbe így nem látni bele, ahogy az ellenzéki sajtó tálalja az emészthetőbb formában. Emlékeim szerint eddig bármikor is fogást találtak ellenzéki politikai vagy újságírói részről egyes közbeszerzésekkel kapcsolatban törvénymódosítás lett belőle, hogy onnantól kezdve nem ütközik jogszabályba, ami látszólag igaz is lehetne, de ettől még keserű marad és nem lesz tisztességesebb.
Látszólag ez is lehet baja az ellenzéknek, hogy nem ők vannak az aranyláda körül tisztelet a kivételnek.

"Lehet rajta bosszankodni, de egyrészt minek, azzal csak magadnak okozol gyomorfekélyt, másrészt ha sikerülne ezeket a lopás miatt lecsukni, akkor ezerszer rosszabbak jönnének a helyükre."

Bosszankodni ezeken tényleg nem érdemes, mert felesleges idegeskedés lenne, de ettől még létezik a jelenség és abból a politikusi garnitúrából lehet választani, akik a választásokon elindulnak. Nekünk ők jutottak.

2018.08.10. 01:25:15

@Sipi81: "Nade mégis kinek kéne az ilyen híreket lehozni ha nem nekik? A progresszív sajtó csak köpködni tud. Bármit is csinál a kormány, azok reflexből megírják, hogy annak pont az ellenkezőjét kellett volna."

A Fidesz se csinálta másképp ellenzéki pártként. Ellenzékiként tét nélkül lehet osztani az észt. Elvileg ez a dolguk nekik. Na nem a köpködés, hanem építő kritikákkal illetni a kormányzást. Megvalósíthatatlan dolgokkal jönni értelmetlen szerintem, de ha nem ők kormányoznak könnyebben beszélnek.

"Ez nem így van. Én kis faluban élek és ott pl saját szememmel látom hogy legtöbben az RTL-t meg az ATV-t nézik. Ma már az utolsó tanyán is van műholdas TV. Persze van aki a köztévét nézi, de jobboldali médiatúlsúlyról csak a balos sajtó vízionál. Egyszer megnéztem a nézettségi és olvasottsági adatokat, abból is az látszik, hogy nincs fideszes médiatúlsúly."

Kérdés mennyire objektív statisztika. Emlékszem, mikor 2015-ben megújult a köztévé képesek voltak lehozni, hogy hárommillióan nézték, ami nem kicsit lehetett csúsztatás.

"Amúgy meg Echo TV... Néztem egy Bayer-interjút egy csillagásszal aki elmondta, hogy milyen tudományos érvek vannak az éghajlatváltozás elfogadott nézetére. Majd Bayer egy másik műsorában Bogár László elmondta a konteós verziót az éghajlatváltozásra. Na ilyet nem láttam még a progresszív sajtóban pl. Egyazon csatornán az ember meghallgathatta egy adott témának a pro és kontra érveit is majd saját maga dönthetett. A progresszívek csak lejáratni tudják aki kritikát fogalmaz meg pl ezzel a témával kapcsolatban."

Hasonló volt ATV-n is nemrég, ami különböző témákban ütköztette a véleményeket többnyire politikai, gazdasági, tudományos, közéleti témákban.

"Erre azért én nem vennék mérget. Nem egy olyan emberrel találkoztam személyesen is aki nagyon nem kormánypárti és ott dolgozik mégis. Én simán elhiszem hogy egy-két idióta túltolást szándékosan csinálnak."

Olyan hírek, amik kimerítik az uszítás fogalmát vagy túl egyoldalúan mutatnak be dolgokat? Hogy kell érteni?

2018.08.10. 01:42:56

@Asidotus: "pont az a baj a Fidesszel, és pont ezért mondja azt annyi ember, hogy le kell őket cserélni, mert nem tudsz mást csinálni.
Megírták, hogy lopnak a fideszesek. Mi történt? A tolvaj a helyén maradt, az újságot megszüntették. Ilyenekből száz meg egy.
Ha nem tudod megjavítani a Fideszt, akkor csak egy marad, lecserélni.
Ezért nem szerencsés az, ami most (az elmúlt nyolc évben) zajlik a kormánypártnál. Kialakult egy lényegében egyszemélyi diktatúra, ellenvéleménynek helye nincs. Márpedig ez hosszú távon sok jóra nem vezetett, soha sehol."

Annyira ellepték a saját embereik a politikai befolyásuk által intézményi szinteken is a törvényhozói és végrehajtói hatalomban a Nemzeti Bankot nem is említve, hogy ha még valamilyen csoda folytán az ellenzéki összefogással át is venné a kormányzást fel lenne adva a lecke és nem lenne egyszerű dolga. Hajdanán bebetonozottabban indult a baloldal a rendszerváltás után, amely befolyásukat sikerült elveszíteniük a saját hibáikból.

@Deansdale: "Ez vicces elképzelés, mivel a jelenleg is létező médiumok cirka 80%-a fideszellenes és a kutya sem piszkálja őket, pedig éjjel-nappal nyomatják a fröcsögést. Mo-n nincs olyan újságíró akit a fidesz molesztált volna."

Erről beszéltek jobboldali médiában is, hogy nem ők vannak túlsúlyban. Lehet, hogy így van. Most is több ellenzéki lapot lehet olvasnia annak, aki akar.

"Még mindig az a kérdés, hogy mire vagy kire, mert senki nem tud mondani egyetlen pártot sem, ami ne lenne még rosszabb, mint a fidesz."

Még az ATV-n volt 3 éve az egyik volt műsorban, ahol a köztudottan baloldali Lengyel László politológus és közgazdász is feltett hasonló kérdéseket, mint kritikát az ellenzéknek, hogy nem álltak elő semmi ötlettel arra nézve, hogyha kormányra kerülnének mit csinálnának, mert a kormány távozásával még nem változik önmagában semmi.

VT 135 2018.08.10. 01:43:49

Két érdekes és tanulságos interjú a "beilleszkedett" migránsokról. Az interjúk különlegességét az adja, h - időközben kiábrándult - migránssimogató és segítő őslakosok nyilatkoznak benne. Különösen, amit a "takija"-ról ír, miszerint akármilyen hazugság, még az Allah nevében eskütevés is megengedhető a hitetlenekkel szemben, ha azzal a muszlim közösséget segítik. Tanulság: az ÖSSZES muszlimot haza kell küldeni oda, ahonnan jöttek - az itt születetteket meg oda, ahonnan származnak!
kuruc.info/r/6/188766/
kuruc.info/r/6/188768/

-JzK- 2018.08.10. 02:27:48

boards.4chan.org/pol/thread/181735900/hungary-bans-gender-studies Kommentek

“In the capital city, Budapest most young people are left leaning, but most of them are just plain liberals, without SJW tendency. The hardcore far left is very weak in Hungary, but that crystal-clear anti-semite sentiment is only prevalent in the older generation, far righters in the youth are lingering around astoundingly low percentages (20-25% perhaps).

Most young people in the cities are really uneducated with political theory, they hate the government because let's face it, Fidesz is really hardcore in measures compared to other right wing parties of Europe, and they have this "why can't we all be nice and play nice?" mentality, and while - as I've mentioned - SJW mentality is really weak here, virtue signalling is a hobby of many.”

KalmanBlog 2018.08.10. 02:36:29

@VT 135: Ez a takija csak annak újdonság, aki nem olvasta a Talmúdot. Akarom mondani a Koránt.

KalmanBlog 2018.08.10. 02:48:27

@-JzK-: Élesszemű meglátás. Valóban a /pol-on laknak a nyitott szemű emberek :-)

KalmanBlog 2018.08.10. 03:01:45

@KalmanBlog: Következő:

>Central European University
The name in and of itself sounds very Globalist.

KalmanBlog 2018.08.10. 04:03:14

@-JzK-: Ez bazmeg, ez egy ökölcsapás az agynak :-). A mémharcot meg fogjuk nyerni!

Deansdale 2018.08.10. 08:50:55

@-JzK-: Na tessék, erről van szó. Remélem nem hátrálnak ki ebből a döntésből az utolsó pillanatban, ha jól értem a cikket a dolog még nem jogerős. Hajráf! Mi leszünk az egyetlen normális megmaradt nyugati ország a világon, ha így haladunk :)

2018.08.10. 09:05:06

@VT 135: "A párt és a jelenlegi politikai eszköztár nem tud megoldást mutatni, hiszen egy rendszert nem lehet úgy leváltani, h (kizárólag) az adott rendszer kereteit, szabályait betartva akarunk a rendszer legjobbjai lenni."

ezzel is és a többivel is egyetértek.

"Lehet, h ilyen is van, én nem ezt hallom. Kicserélődtek, mert kimentek külföldre dolgozni. :) A maradék meg éhbérért robotol egy gyárban, vagy árkot ás közmunkában és arról álmodozik/frusztrálódik,"

a keleti határon élőkről nemrég volt egy riport valamelyik tévében, konkrétan romániába járnak ki, hajnal 4 kor viszi őket a busz a kábelgyárba, du 4 fele érnek haza, túlórákkal megkeresik a 200 nettót. (viszont ez se annyira vágyott élet mert majd 50 évesen lehet nem annyira jó hajnal 3kor kelni - meg addigra már majd románia is inkább az ukrán vendégmunkásokkat szállítja dolgozni nem a magyarokat...)

hja... csak közben a falu kísértet falu, mert az egyetlen bolt reggel 3-tól van nyitva egy órát meg délután egy kicsit....

Helyben, vagy a térségben annyi lehetőség van hogy közmunka, vagy semmi.

Plusz azért az már tényleg elég gáz, hogy most már keletre járni dolgozni is jobban megéri mint a saját országodban egyes helyeken.

"Gyakorlatilag egyedül Bp-en lehet tűrhető fizetést kapni, ha nem vagy manager - bár ez is csak mértékkel igaz, mert kereskedelem, vendéglátás, állami alkalmazás ma is lazán 200 nettó alatti, amiből nem lehet félretenni. Ellenben közben az albérlet és lakásárak úgy elszálltak, h ma már egy fiatalnak itthon esélye sincs, h mellette félrerakjon, neadjisten Bp-en lakást vegyen. (Mondjuk utóbbira lenne megoldás, Bp-hez közel telket venni és fillérekért saját maga, természetes technológiával (vályog, szalmabála) "passzívházat" építeni.)"

ezt mi már körbejártuk- Pesten "elég közel" a telek is k.sokba kerül, "túl távol" meg ugye minek- ha ide köt a munkád.

Plusz nem vagyok a vályog ellen, de már nagyon kevesen értenek igazán hozzá, jól be lehet fürödni vele - ha meg szakemberrel csináltatod, annyiba kerül mint a téglaház. (és még ekkor is évenkénti kétévenkénti minimum 2-3 hetes munkát, karbantartást igényel hogy ne menjen tönkre a jelenlegi "életmódunk" mellett)

Deansdale 2018.08.10. 09:07:01

@M87: "kormányhoz közeli emberekhez kerül a beruházások többsége, ami minimum aggodalomra ad okot azáltal, ahogy csinálják"

Erre próbáltam utalni azzal, ami benne van abban a részben amit idéztél tőlem, vagyis hogy mit érdekel engem, ha nem Gyurcsány haverja lesz milliárdos, hanem Orbáné? Ez se rám nincs semmilyen hatással, se az ország sorsára. Persze nyilvánvaló, hogy jobb lenne egy tiszta meritokrácia, ahol az nyerné a közbeszeket aki tényleg a legjobb ajánlatot teszi, deén már öreg vagyok és cinikus, úgyhogy az sem töltene el örömmel ha a politikától független magánvállalkozókból lenne milliárdos.

"Látszólag ez is lehet baja az ellenzéknek, hogy nem ők vannak az aranyláda körül tisztelet a kivételnek."

Ez az egyik fő bajuk, nyilván, pl. az olyan alakoknak mint Simicska, aki ugyanúgy szerezte a vagyonát mint MLőrinc, és a jobbikot is elsősorban befektetési céllal tolta, hogy egy esetleges győzelem esetén tovább gazdagodhasson. (Persze benne volt a személyes utálat is Orbán iránt, de azért általában nem szoktak emberek százmilliókat kidobni az ablakon.)

"abból a politikusi garnitúrából lehet választani, akik a választásokon elindulnak. Nekünk ők jutottak."

Igen, ez kellemetlen, és jobb lenne ha jobb politikusok közül válogathatnánk, de ha egyszer ez a helyzet, akkor ebben kell boldogulni, és sajnálom hogy sokan ezt képtelenek megérteni. Lehet álmodozni, hogy kardélre hányjuk a fityiszt és akkor utána eljön a kánaán, csakhát kánaán helyett az MSZP jönne vissza, vagy a jobbik kerülne hatalomba, netán valamelyik libsi csökevény, és ezek egyike sem jobb, mint a fidesz, sőt. Nagy hülyeség lenne az idealizmus miatt valamit ami szimplán hibás lecserélni másvalamire, ami szándékosan ártani akar nekünk.

Deansdale 2018.08.10. 09:09:24

@KalmanBlog: "Akarom mondani a Koránt."

:D

2018.08.10. 09:18:30

@M87: ""Erre azért én nem vennék mérget. Nem egy olyan emberrel találkoztam személyesen is aki nagyon nem kormánypárti és ott dolgozik mégis. Én simán elhiszem hogy egy-két idióta túltolást szándékosan csinálnak."

Olyan hírek, amik kimerítik az uszítás fogalmát vagy túl egyoldalúan mutatnak be dolgokat? Hogy kell érteni?
"

szerntem úgy hogy egyes hírek direkt kiverjék a biztosítékot, mivel ezzel lehet tesztelni hogy meddig lehet még elmenni.
EGyre gázabb dolgokon sem ütközik meg az ittmaradtak többsége, tehát simán úgy tálalták, hogy "miután mindenkinek emelték a fizetését", csak szegény képviselők maradtak ki a kánaánból, hagy vigyenek már ők is többet haza. Pofátlanság teteje, mikor tudjuk hogy egyes ágazatokban nem volt még jelentős emelés, meg azt is tudjuk hogy az "átlag béremelést" sok helyen a minimálosok emelése vitte el... (plusz mellé pár hónapja az alapvető beszerzési cikkek ára úgy elszállt, hogy jelentős az infláció- gyerekes családokban azt az esetleg 20-30 ezret amit a két kereső bérmelése hozott a konyhára, a nyár folyamán már láthatóan elviszi az hogy pont ennyivel többet hagynak a boltban élelmiszerekre).
Néhányan felhördültek, de a többség béget tovább.
Na, akkor töröljük el a végkielégítésekre a különadót, mert elmegy tőlünk ez meg ez a jóember (neveket a hírkeből tudjátok:))- meg még kitudja kik, akiknek elég volt a tűz körül ülni :), na meg már a vállalatoknál is a vezetők menedzserek fidezsközeliek, tehát be kell biztosítani ha távozni akarnak akkor ne tegyék üres kézzel.

Szóval kicsit ilyen pszicho jellegű is ez a politika szerintem :).

Deansdale 2018.08.10. 09:58:57

@Mia and me: "a keleti határon élőkről nemrég volt egy riport valamelyik tévében, konkrétan romániába járnak ki"

És gondolom ami a kormánypozitív médiában megy az mind hazugság és propaganda, de ami az ellenzéki médiában, az színigaz és objektív :)

"túlórákkal megkeresik a 200 nettót"

Vicces, fentebb beszéltem arról, hogy Mo-n is meg lehet keresni ennél többet is, de valahogy minden nyavalygó leszarta. Megismételnék egy konkrét ajánlatot: egy hónap alatt megszerezhető OKJ-s papírral 380 bruttó, plusz műszakpótlék, plusz kafetéria. Nem baj, inkább menjetek Romániába 200-ért, mert a fideszt gyűlölni kell.

"Plusz azért az már tényleg elég gáz, hogy most már keletre járni dolgozni is jobban megéri mint a saját országodban egyes helyeken."

Bár Románia valójában minden téren mögöttünk kullog, de nézzük máshogy a témát: elvi szinten nincs abban semmi elképzelhetetlen, hogy az ország egyes területein nincs jól fizető meló, mert oda épp nem települt egyetlen multi sem, és ezért onnan egyesek máshová költöznek vagy járnak dolgozni. Nincs ország a világon ahol ne lenne ilyen szitu, nem tudom miért pont mi lennénk kivételek. Akik Romániába járnak azok Mo-n is találhatnának munkát, csak nem hajlandóak költözni, ezért inkább ingáznak napi 4-6 órákat külföldre. Az ő dolguk, csinálják, de ebből azt a következtetést levonni, hogy Orbán dögöljön meg szerintem drasztikus elvakultság.

"ezt mi már körbejártuk- Pesten "elég közel" a telek is k.sokba kerül, "túl távol" meg ugye minek- ha ide köt a munkád"

Ehh, mit lehet erre mondani? Érdekes, hogy itt sírtok, de cirka 9 millió magyar mégis elvan a seggén, sőt, a zömük SOKKAL jobban él mint az előző kormány alatt. A garantált bérminimum vidéken is pont annyi mint Pesten, és 2010-ben kemény 89.500Ft volt, most meg 180.500Ft, szóval aki arról papol hogy mennyivel szarabb a népeknek a fityisz alatt az húzza már ki a fejét a seggéből és próbáljon egy pillantást vetni a tényekre. A szőröstalpú minimálbért az MSZP a saját kormányzása 8 éve alatt 50EFt-ról 73Eft-ra emelte, a fidesz ugyanúgy 8 év alatt 73EFt-ról 138EFt-ra. Itt 23 emelés, ott 65, de nyilván a 65 a g*ci aki a szegényeket nyomorgatja. Plusz rezsicsökkentés, plusz a frankhiteles biznisz kipicsázása, plusz SZJA csökkentés. A gyerekeknek ingyen kaja és tankönyv a suliban. ~26EFt szociális segély helyett közmunka nettó 54EFt-ért (amiért lehet hogy dolgozni kell, de szerintem ezt is nevezzük nyugodtan pozitív változásnak). A bérek a középosztály közepétől lefelé nagyjából minden fronton a duplájukra emelkedtek, miközben a terhek általánosan csökkentek. Jelenleg a középosztály felső-közép rétege sír, hogy ők ebből a nagy hurrából kimaradtak. Hát bocs, nem nektek volt a legszarabb a helyzetetek sohasem, és még most sem az, úgyhogy ezt a békát le kell nyelni - a kormány azokra koncentrált akiknek nagyobb szüksége volt a segítségre, mint nektek. De manapság már minimálbérből is meg lehet élni, a fölött pedig vidáman, úgyhogy a kormányt szapulni abszolút értelmetlen. Persze, Londonban lehet mosogatni kétszerannyiért, azt meg söpörjük a szőnyeg alá hogy ez a különbség az előző kormány alatt még nem kétszeres, hanem legalább ötszörös volt.

KalmanBlog 2018.08.10. 11:53:33

@VT 135: Tényleg nagyon érdekes ezt a nőt olvasni, aki félig-meddig meg is világosult, de még mindig nem hagyta ott ezt az állást - a folyamatban lévő ügyeit még viszi. Mi kellene ahhoz, hogy teljesen kinyissa a szemét, ha még ez sem elég?

Nekem is van a nagy családban olyan fiatal nő, akire nagyon ráférne a szemnyitogatás - ahogy a kurucok is írják a fiatal nők a legveszélyeztetebbek. Féltem őt, de mivel a szülei is balosok, ezért aztán semmi hatásom nincs, simán hülyének néznek.

Vajon meg fog ez jelenni olyan újságban is, amit szalonképes idézni? Mert szívesen beidéznék belőle itt-ott, de van ahol a kurucot hiába linkeli az ember úgyse kattintanak rá (sajnos).

Egyébként meg:
"A takija, azt hiszem, a síita iszlámból származik
Forrás: https://kuruc.info/r/6/188766/" Na, ezért kár volt genderszakra járnia, hogy még a takija valódi eredetét se ismerje.

-JzK- 2018.08.10. 12:11:59

@KalmanBlog: @Deansdale:

A HVG-s cikk alatt azért vannak genderista kommentek, ez a kedvencem:

"forver
Mondom: hülyeségeket beszélsz. Nézd meg Franciaországot, a skandináv országokat. Éppenséggel az új jelenségek megértése vezetett olyan átgondolt családpolitikához, foglalkozáspolitikához, amelynek eredményeként ott sokkal több gyerek születik. Olyan buta vagy, hogy az fáj. Szerinted a magyar népesség hányad része hallott erről az egész kérdésről. Azért nem születik elég gyerek, mert tömegesen nem látják a fiatalok a normális jövőt ebben az országban."

Hé, ti tudtátok ezt? Hogy a franciaknál es a svédeknek a gender studies miatt jobb a fertilitási rátája? :D Én mondjuk másra tippeltem volna, de az elvtárs itt megadta a magyarázatot.

Deansdale 2018.08.10. 12:15:37

@-JzK-: Végülis igaza van, a gender studies hozzájárult az őslakosok szénné hülyítéséhez és progresszív elnyomásához, így aztán nem tudtak ellenállni a migrációnak, ami nagyban megnövelte a szülések számát...

Deansdale 2018.08.10. 12:16:58

@don Fefinho: Szent szűz... Anyjuk, hozd a szenteltvizes kannát!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.10. 14:47:06

@-JzK-: Tehát a skandináv országokban meg Franciaországban a sok arab és néger fiatal már látja a jövőt, ezért szaporodnak. Ugyanez van Afrikában is, azért születik annyi gyerek mert a fiatal szülők mind látják a jövőt.

Aurelius Respectus 2018.08.10. 14:57:16

@Deansdale: A minimálbér most adózik, azelőtt adómentes volt. A devizahitelesek helyzetét nem oldották meg.

Aurelius Respectus 2018.08.10. 14:59:12

@-JzK-: Nyilván a bevándorlóknak születik sok gyerekük, nem a helyi fehéreknek.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.10. 15:09:09

@M87: "Elvileg ez a dolguk nekik. Na nem a köpködés, hanem építő kritikákkal illetni a kormányzást."
Szerintem pont az a baj, hogy azt hiszik, hogy az ő dolguk az, hogy kritikát mondjanak és semmi más. Szerintem az ellenzék meg a kormánypárt dolga is az, hogy az ország érdekét nézzék. És ezért ha van olyan ügy ami az országot előbbre viszi akkor oda kötelessége lenne az ellenzéknek is beállni. Én azt látom, hogy bárki bármilyen apróságra is azt mondja az ellenzéki oldalon hogy egyetért valamiben a kormánypárttal (pl Morvai Krisztina), vagy esetleg problémája van az ellenzékkel (Schiffer András) akkor egyből "fideszbérenc" lesz. Na ez így nem működik. Persze lehet hogy a fidesz is pont ilyen, de momentán 8 éve már ők vannak hatalmon, szóval ezügyben az ellenzéknek kéne kicsit magába nézni.

"Megvalósíthatatlan dolgokkal jönni értelmetlen szerintem, de ha nem ők kormányoznak könnyebben beszélnek."
Hát ezzel mindenki így van. Ellenzékből mindig könnyebb kritizálni.

"Emlékszem, mikor 2015-ben megújult a köztévé képesek voltak lehozni, hogy hárommillióan nézték, ami nem kicsit lehetett csúsztatás."
Nyilván szerették volna ha megmarad minden ott dolgozó ingyenélőnek az állása, ezért valamivel alá kellett támasztani hogy szükség van rájuk...

"Hasonló volt ATV-n is nemrég, ami különböző témákban ütköztette a véleményeket többnyire politikai, gazdasági, tudományos, közéleti témákban."
Ha így volt, akkor annak örülök. :-)

"Olyan hírek, amik kimerítik az uszítás fogalmát vagy túl egyoldalúan mutatnak be dolgokat? Hogy kell érteni?"
Saját maguk lejáratásáról volt szó, az amatőrizmust meg a témák túltolását én simán el tudom képzelni, hogy direkt csinálják.

Aurelius Respectus 2018.08.10. 15:44:31

A hvg-én megy az őrjöngés a genderszakok miatt, már négy cikkben jajgatnak :))

-JzK- 2018.08.10. 15:46:18

@Sipi81:
Meg arra még nem láttam jó magyarázatot, hogy a 3-4000 eurókat kereső német nők akkor miért nem szülnek?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.10. 15:48:55

@-JzK-: Igen, ez mindig dönti az egész femináci elképzelést a gyermekvállalásról.

Aurelius Respectus 2018.08.10. 15:51:07

@-JzK-: Mert náluk már totális a hedonista-karrierista életmód, fiatalon bulizni akarnak, utána meg karriert építeni, ebbe nem fér bele a gyerek.

Deansdale 2018.08.10. 16:31:19

@Aurelius Respectus: "már négy cikkben jajgatnak :)) "

Van az 6 is :)

Aurelius Respectus 2018.08.10. 17:10:42

@Deansdale: Amúgy jellemző, hogy egyből volt egy fideszes, aki a genderes csalók védelmére kelt, a két félnótás Bencsik közül az egyik.
hvg.hu/itthon/20180810_Ezt_nem_lattuk_jonni_a_Demokrata_ujsagiroja_biralja_a_kormanyt_a_genderszak_beszantasa_miatt

2018.08.10. 17:11:27

@Mia and me: "Olyan hírek, amik kimerítik az uszítás fogalmát vagy túl egyoldalúan mutatnak be dolgokat? Hogy kell érteni?"

Az Európába érkező bevándorlók és Soros György vélt vagy valós tevékenysége okán tematizálta a kormány közbeszédet, hogy mindenki erre figyeljen elterelve a figyelmet fontosabb kérdések felől.
A migránsok, Soros, az EU és ENSZ elleni hangolás farvizén evezve nem válogattak az eszközökben, hogy így mindent egy lapra téve nyerjék meg a választásokat. 0/24-ben nyomták a dumát a főleg kormányközeli médiákban. Elég csak a plakátokra, a tévékben, rádiókban és interneten megjelent fizetett kormányzati hirdetésekre gondolni, hogy mennyire túltolták az amúgy valós alapokon fakadó problémát. Ennek árán látszólag sokakkal rúgták össze a port, amiből a fürdővízzel együtt a gyerek kiöntése is lett. Kormányzati oldalról olyan állításokat mertek kijelenteni, amit semmivel se bizonyítottak csak mondták. Ennek egyik apropója volt az a színjáték, ahogy viselkedtek a Nemzetbiztonsági Bizottságban, mikor minden ellenzéki politikust Soros ügynökének neveztek és, mikor a bizottsági elnök behívatta a miniszterelnököt, hogy álljon elő bizonyítékokkal, amiket állít sem történt semmi, mert főlénye tudatában(?) megtehette.
Csúcsra járatták a Soros-kártyát. Odaáig elfajult az egész kormányzati kampány, hogy aki kritizálni mert bármit is bel- és külföldről az biztos a Soros embere. Mondhatott bárki bármit, érvelhetett akárhogy látszólag ezzel a kártyával vették el a felmerülő viták élét.
A Hódmezővásárhelyi időközi választás ellenzéki győzelme megtorpant egy kicsit a kormányt, de meg nem törte és folytatták ugyanazt tovább nagyobb erővel. Még Csintalan Sándor mondta az egyik Szabadfogás adásában a kampány időszakakor, amit egyik nap mondanak egy bődületes baromságot másnak tagadják vagy mondanak egy másikat úgy mintha el se hangzott volna az előző nap az adott állítás. Ráadásul mindenkinek ki lett adva az utasítás mit és hogy reagáljanak újságírói kérdésekre.
Választások után nem meglepően abbamaradt szinte úgy téve, mintha mi sem történt volna. Nem egy pálfordulást hajtottak végre, ha az érdekeik úgy kívánták.
Ezeket volt kiktől eltanulni csak agresszívebb és módszeresebb formában. Az MSZP is élt a negatív kampány fegyvereivel a 2002 és 2006-os választások előtt nem csekély hazugsággal.

2018.08.10. 17:21:12

@KalmanBlog: Nem lehet mindenkit megváltani. Ahhoz a célszemélynek is akarnia kell.

@Aurelius Respectus: "A minimálbér most adózik, azelőtt adómentes volt. A devizahitelesek helyzetét nem oldották meg."

Szavak terén sikeresek és megoldottak mindent.

@Sipi81: "Saját maguk lejáratásáról volt szó, az amatőrizmust meg a témák túltolását én simán el tudom képzelni, hogy direkt csinálják."

Vagy a becsúszó bakikat túlbuzgóságuk okán meggyőződésből esetleg félelemből teszik a minőség rovására.

Deansdale 2018.08.10. 18:05:32

@M87: "Az Európába érkező bevándorlók és Soros György vélt vagy valós tevékenysége okán tematizálta a kormány közbeszédet, hogy mindenki erre figyeljen elterelve a figyelmet fontosabb kérdések felől."

Ööööö, legvadabb rémálmaimban sem tudnék ennél fontosabb kérdéseket elképzelni, ugyanis jelen pillanatban ez a 2 egzisztenciális krízis fenyegeti a nyugati világot: az egyértelmű, az iszlám bevándorlás, illetve a kicsit rejtettebb, a progresszív (=kultúrmarxista) permanens forradalom, ami olyan szintű ellenségeskedést generál a társadalmainkon belül, hogy az 1-2 évtizeden belül polgárháborúhoz fog vezetni nyugaton, ha nem hamarabb. Az USA esetében azon sem csodálkoznék, ha már idén elkezdődne valami nyílt puccskísérlet. A GDP, a populizmus, a korrupció, meg minden más is csak jelentéktelen apróságok ehhez a 2 kérdéshez képest.

"A migránsok, Soros, az EU és ENSZ elleni hangolás farvizén evezve nem válogattak az eszközökben, hogy így mindent egy lapra téve nyerjék meg a választásokat."

Ez jobbára csak az ellenzék meséje arról, ami történt, a fidesz szavazók zöme ugyanis ezen témák média-erőltetése ELLENÉRE szavazott a fideszre, nem ezek miatt. 10-ből 8 fityisz szavazat oka az ellenzék vállalhatatlansága ill. a gazdasági helyzet javulása voltak. A migrik meg Soros csak fityegő dísz voltak ezen a stabil alapon. A tv- és plakátkampány legalább annyi fideszest idegesített, mint ahányan helyeselték, úgyhogy arra fogni a győzelmüket vagy félreértés, vagy tudatos hazugság.

"Ennek egyik apropója volt az a színjáték, ahogy viselkedtek a Nemzetbiztonsági Bizottságban, mikor minden ellenzéki politikust Soros ügynökének neveztek"

Az a szomorú helyzet, hogy ezzel a fidesz közelebb járt az igazsághoz mint gondolnád. Nyilván nincs minden ellenzéki politikus Soros bérlistáján, ilyet hülyeség lenne állítani, de éppolyan hülyeség lenne állítani azt is, hogy az Open Society-féle vonulat nincs közvetlen és drasztikus hatással a magyar ellenzékre. Sokan tagjai egyszerre Soros-támogatott civilszervezeteknek és ellenzéki pártoknak, és az is egyételmű, hogy az elenzéki pártvezetők is ilyen-olyan módon és mértékben, de befolyásoltak. Végülis az EU parlamentről tételes felsorolás van, hogy melyik képviselő húz jattot Sorostól, ugyanez kicsiben megvan nálunk is. De ha mindezt félreteszed is, és azt mondod, hogy szerinted a magyar ellenzéki politikában soha senki nem kapott egy vasat sem globalista oligarháktól, akkor is a napnál világosabb tény marad, hogy a progresszív politikát folytató pártjaink ágendája teljesen azonos a globalistákéval: migráció támogatása, nacionalizmus letörése, progresszív eszmék támogatása a felősoktatásban és sajtóban, mindenekfeletti EU-pártiság, stb. Tehát még a legjobb esetben is az van, hogy az LMP-DK-satöbbi vonal nem "ügynöke" Sorosnak, hanem a hasznos hülyéje. Mindent összevetve a lehető legnagyobb lelki nyugalommal tekinthetők Soros ügynökeinek, akkor is ha Orbánnak erről nincs pöcsétes papírja.
townhall.com/columnists/thomassowell/2003/05/20/useful-idiots-n1147831

"Odaáig elfajult az egész kormányzati kampány, hogy aki kritizálni mert bármit is bel- és külföldről az biztos a Soros embere."

Ahogy fentebb jeleztem, ezt nem kell szó szerint érteni, inkább jelképes. Kb. olyan, mint egy vár védelmekor azt mondani, hogy aki a belső morált rombolja az az ostromlókat segíti. Amúgy amit állítasz nem egészen igaz, mert ezt a jelzőt csak azokra használták, akik a könnyen azonosítható progresszív kamudumával támadták Orbánt, hogy pl. fasiszta aki aláássa a demokráciát. Aki ilyet mond, az nemcsakhogy tényleg Soros szekerét tolja, de még agyalágyult is.

A fidesz kampány alapvetően szar volt, de nem azért mintha tévedtek vagy hazudtak volna, hanem mert túltolták, és a köznép már unta. 10 Soros-plakát után még 10 már fölösleges, úgyhogy ez a klasszikus "a kevesebb néha több" esete volt. Abból, hogy Soros és Brüsszel gyakorlatilag végezni akar az európai nemzetállamokkal (köztük velünk), és hogy ennek legfőbb fegyvere a migráció, az utolsó betűig igaz minden. És ezt belátni nem kell se fideszesnek, se konteósnak lenni, elég felmenni a youtube-ra és egy fél óráig videókat nézni arról, hogy mi a helyzet manapság Párizsban, Londonban, Malmőben. Én vidédkiként és büszke TV-nem-tulajdonosként a fideszkampány 99%-ából kimaradtam, és mégis egyetértek velük, nyilván nem azért mert agymostak, hanem mert olyasmiről beszélnek amit bárki maga is megláhat és megérthet, ha a balos médián kívül bármit is megnéz.

VT 135 2018.08.10. 18:57:15

@Mia and me: "Plusz nem vagyok a vályog ellen, de már nagyon kevesen értenek igazán hozzá, jól be lehet fürödni vele - ha meg szakemberrel csináltatod, annyiba kerül mint a téglaház. (és még ekkor is évenkénti kétévenkénti minimum 2-3 hetes munkát, karbantartást igényel hogy ne menjen tönkre a jelenlegi "életmódunk" mellett)"

Ha érdekel, küldhetek erről privátban, mert nem akarok szétOFFolni ezzel a topikot. Röviden: ha a vályogot alulról szigetelik és oldalt meg nem kenik be nem levegőző anyaggal, akkor ma is kiváló. Emellett van a szalmabála, amely ISO-kutyafüle minősítésű, nyugaton luxuslakóházat, egyetemi kampuszt építenek ezzel a technológiával. USA-ban, ahol a fahiány miatt kezdték el ezt használni, ma is, 150 évvel később is állnak ezek a házak. A kettőt meg lehet kombinálni is.
Konkrét levezetéseket olvastam olyanoktól, akik ezt meg is építették, h 110+ m2-es ilyen házat, belsőépítészettel együtt 5-6 millióból megcsinálnak. Persze amit lehet saját maga, meg kalákában. Ebben benne van a tömegkályha, amin rajta a melegvíz és van egy olyan passzívházad, amely nyáron hűvös, télen tartja a meleget.

Nyilván ezekről nem hallasz, csak a neten, mert az, h magad, ismerősökkel, természetes anyagokból, olcsón megépíted a házad, az egyrészt csökkenti a rendszertől a függőséged, másrészt a GDP attól nő, ha házgyári elemekből, 40+ millióért építesz divatos passzívházat, ahol a gépektől függesz.

Nem tudom, azért úgy tűnik, vannak lehetőségek. Pl. 1-es vasútvonal melletti, cigánymentes településen 3-4 millióért lehet félhektáros területet venni, akár rajta lévő egyszerű építménnyel is. Szerintem még mindig reálisabb lehetőség, mint 15-20 millióért egy lyukat venni, aminek aztán 30 éven keresztül fizeti a törlesztőjét.

VT 135 2018.08.10. 19:01:13

@Mia and me: "Néhányan felhördültek, de a többség béget tovább."

Inkább azt mondanám, nem látják, nem ismerik a megoldást, amelyen keresztül érdemi változást lehetne elérni
Illetve a társadalom többsége továbbra is óvodás szellemi-lelki szinten vegetál, képtelen a saját életéért, tetteiért felelősséget vállalni és mástól várja a megváltást és a sültgalambot. (Anno, mielőtt kiderült volna, h ők is csak egy másik liberált banda, a Kétfarkú ezt elég jól ki is karikírozta az örökélet-ingyensör választási programmal. :) )

VT 135 2018.08.10. 22:05:01

@Deansdale: Persze, ha nincs múzsa, motiváció, akkor nem szabad erőltetni az írást. Amúgy nyugodtan kiadhatnál egy könyvet is mindabból a cikkedből és hozzászálosodból, amit Red Pill témában közzétettél.

Ami számomra hiányzik ebből az anyagból, az a működő párkapcsolaton, családon belüli Red Pill. Tehát túl vagyunk az ismerkedésen, összejövésen, együtt élünk, talán már gyerekek is vannak - hogyan tartjuk fent a férfi-női dinamikát a Red Pill megközelítésben? Mert az, h érzékeljük és sikerrel kezeljük a shit-teszteket, ez egy kicsit kevés. :)

-JzK- 2018.08.10. 22:27:01

@Aurelius Respectus: @Deansdale:

Az egyébként a hardcore nyugati SJW-izmussal szkeptikus honi liberálisok álnaivan azzal védik a "gender studies"-t, hogy az tulajdonképpen csak a nemek viszonyait és szerepét KUTATJA a társadalomban, ergo nincs ideológiai prekoncepció.

Ld. ezt a cikket: index.hu/belfold/2017/02/23/tarsadalmi_nemek_gender_mesterkepzes_az_elten/

Azonban ez egy orbitális hazugság, ők már igenis kész válaszokkal érkeznek, és ehhez igazítják a kutatásokat. Bármelyik genderológus professzor nagyjából a harmadik mondatnál jut el addig, hogy a nők 'strukturális' hátrányban vannak, és a negyediknél már kicsúszik a "patriarchátus" kifejezés is, amely pedig már egyértelműen elárulja az emberünk ideológiai elfogultságát.

A "patriarchátus", a "társadalmi igazságosság" és a "strukturális erőszak" fogalma kizárólag a szélsőbalos-kulturúmarxista és szélsőségesen feminista ideológiai keretben értelmezhető, ez az ő zsargonjuk. Csakúgy, mint az, hogy "kulák" meg "klerikális reakció" meg "burzsoázia" meg "revizionista elhajló" csak a kommunista terminológia keretében értelmezhető.

Ezek nem "kutatják" a nemek társadalmi helyzetét, hanem az ideológiai prekoncepcióikat kívánják akadémiai köntösben terjeszteni.

Aurelius Respectus 2018.08.10. 22:33:10

@-JzK-: így van, ezért nem értem ezt Bencsiket, de már Lenin is örült a hasznos idiótáknak.

2018.08.10. 23:04:35

@Deansdale: Az, hogy a migráció kezelésének és megoldásának kérdésköre a mindenkori európai országok vezetőinek feladata lesz ez igaz. Európában is a nemzeti pártok kerültek előtérbe. A liberális irányzatok arra is visszaszorulóban. Orbán és a fidesz remekül ráérzett erre és használta ki a helyzetet. Az ellenzék abban nem volt következetes, hogy először elítélte a déli határon elhelyezett kerítés építését mondván Magyarország nem célország a bevándorlók számára és mennek tovább a kampányban már azt ígérték, hogy megmarad.
Más is írta itt, hogy a fidesz választási győzelmében rájátszott, hogy annyira átalakította a szabályokat, hogy ezzel könnyen szerzett 2/3-ot és több pénzt költhetett el. Ha nem alakították volna át a választási rendszert ugyanúgy nyert volna, de amik benne vannak szabályok nekik kedveztek. Lehet mondani erre, hogy az ellenzékiek is megfelelő alternatíva kínálatával is behúzhatta volna, de ők annyira leszerepeltek és súlytalanok, hogy esély nem volt rá. Ha nem történik valami rendkívüli a hatalma bebetonozva marad. Erről Puzsér készített egy tízes listát, hogy mik azok az okok szerinte, amiért Orbán hatalmon marad örökre, majd ennek egy ellenpárját is, hogy mitől nem, mint gondolatkísérlet.
Ahogy nekem lejön, hogy szavakban Orbán ugyan látszólag meg akarja védeni Magyarországot, Európát és a keresztény értékeket, csak ebben inkább benne van a hatalma megőrzésének célja mindenáron(?). Ebből kijöhet neki és az országnak egy win-win helyzet csak neki is annyi lett a rovásán, hogy nem tudok vakon hinni dacára annak, hogy például a gazdaság most jobban áll, ennek ellenére sok mindent nem oldottak még meg, amiben az akaraton múlt. Élve a 2/3-ad nyújtotta előnyükkel is vannak kontraproduktív lépéseik, ha úgy kívánja az érdekük.
Legjobb esetben a kecske lakik jól és a káposzta is megmarad.
Az ellenzék diktátorozásától, fasisztázásától, a kormánynak mennie kell bármi áron szólamoktól még nem lesz változás. Ezt valószínűleg tudják is, de fel kell nekik is mutatni valamit.
Családtagok, ismerősök is tudnának mesélni...

2018.08.10. 23:13:48

@-JzK-: Nem lehet, hogy ezen nők a külsejükből is fakadóan a keserűségük miatt is lesznek a szélsőséges feminizmus szószólói? Ahogy láttam képeket róluk egyik se volt egy szépség férfiszemmel, ha csak a külsőségeket vesszük.

Aurelius Respectus 2018.08.11. 01:43:28

@Aurelius Respectus: A 444-en is 6 cikk volt, látszik hogy fontos ez a genderidiotizmus a balosoknak.

Deansdale 2018.08.11. 09:11:09

@M87: "Orbán és a fidesz remekül ráérzett erre és használta ki a helyzetet."

Furcsának tartom, hogy ezt sokan úgy tálalják, mintha negatívum lenne. A szemétláda Orbán "ráérzett", hogy a korlátlan iszlamista bevándorlás nem öröm hanem bánat, és ezt kihasználva népszerűbbé vált a tömegeknél. Hát 1, ki az a hülye aki ezt nem tudta magától, 2, tulajdonképp csak azt csinálta amit az ország javának vélt, és az ellenzék ezt támadja, mint "populizmust". Az ország javát szolgálni bűn lenne? Érdekes koncepció, de sajnos nem teljesen elképzelhetetlen, hogy az ellenzék valóban így gondolkodik.

Másrészt amikor Orbán ebbe a játszmába kezdett akkor még igencsak nem lehetett előre látni, hogy az EU országok politikája milyen irányba fog változni, eleinte szó szerint mindenki őt mocskolta, még az osztrákok is, akik azóta totális pálfordulást hajtottak végre. Ő nem annyira "ráérzett", hogy ez a jövő, mint inkább elindult a dzsungelben (szinte) egyedül és ösvényt vágott EU országainak a túlélés felé. Ezért mondjuk minimum megérdemelne egy kis tiszteletet, nélküle lehet hogy egy évvel hátrébb lenne az egész EU ebben a háborúban és valószínűleg több iszlamista is élne köztünk (mármint az EU-ban, de akár Mo-n is).

Az ellenzék persze rögtön a globalista véleményt tolta, hogy úgy kell nekünk a migráció mint egy falat kenyér, és csak akkor változtattak a retorikán mikor rájöttek, hogy ezt még a saját tömegbázisuk is erősen ellenzi. Gyakorlatilag az elvesztett szavazatok miatt váltottak véleményt, nem azért mert ők maguk rájöttek hogy a migráció tényleg gond, és ebből arra is lehet következtetni, hogy ha hatalomra kerülnek akkor simán visszaváltozhat a véleményük, hiszen nem elvekre vagy józan észre épül, hanem arra amerre a szél fúj. Juncker rájuk pirít hogy nem képviselik az európai értékeket és máris rohannak aláírni, hogy jöhet ide annyi migri amennyit az EU ránk szeretne sózni.

"annyira átalakította a szabályokat, hogy ezzel könnyen szerzett 2/3-ot"

Amennyire én tudom elég kicsi átalakítások voltak és a jelenlegi rendszerünk egyáltalán nem kirívó nemzetközi szinten, nincs benne semmi ami "antidemokratikussá" tenné. Ha lett volna erős ellenzék, vagy összefogás, akkor most ők ülnének a parlamentben 2/3-al. De az ellenzék gyenge és vállalhatatlan, így NAGYON HELYES hogy nincs nagyobb erejük a parlamentben. Még csak az hiányozna, hogy a meddő szájtépés helyett tettlegesen meg tudják akadályozni a fidesz intézkedéseit... Rossz belegondolni. A gender-kurzus betiltását pl. biztosan megvétóznák, és az ilyenek miatt a jóisten áldása ez a mostani kétharmad. Ha a helyzet nem változik gyökeresen, akkor remélem a következő választáson is ugyanez lesz az eredmény. Az ellenzék szedje össze magát, és váljon egy őszinte, konstruktív erővé az országban, mert amíg ez meg nem történik addig csak tapsolni lehet a bukásaiknak, akármekkora zsarnoknak tartjuk is Orbánt.

"Orbán ugyan látszólag meg akarja védeni Magyarországot, Európát és a keresztény értékeket, csak ebben inkább benne van a hatalma megőrzésének célja mindenáron"

Az a paradox helyzet állt elő, amit fentebb is pedzegettem, hogy amíg ő az egyetlen aki a jó irányba tolja az országot addig meg is érdemli ha a hatalma megőrződik. ÉN AZ ORSZÁGOT JOBBAN SZERETEM ÉS NAGYOBB ÉRTÉKNEK TARTOM, MINT A "DEMOKRÁCIÁT", főleg ezt a fajtáját ami manapság divatos nyugaton, és semmi köze a népakarat valódi érvényre juttatásához. Semmi előnyét nem látom egy olyan szitunak, ahol 4 évente egyszer tehetünk 2 ikszet egy lapra, és ebben kimerülnek a demokratikus jogaink, ráadásul a hülyék szavazataival simán hatalomra juthatnak olyan hóhérok, akik aktívan dolgoznak az ország tönkretételén. Mit kellene nekem ezen a jobbára destruktív illúzión értékesebbnek látni, mint a gyermekeim jövőjén? Talán épp itt az ideje hogy elkezdjük üres frázisok helyett AZ ÉRDEKEINKET védeni. Hab a tortán, hogy ezt a sánta demokráciafogalmat igazából nem is veszélyezteti senki, Orbántól nyugodtan szavazhatsz akire akarsz, és ha az nyer akkor Orbán szó nélkül át fogja adni neki a hatalmat.

"nem tudok vakon hinni"

Én sem, és nem is voltam soha senkinek a feltétlen híve, de egyelőre jó irányba vezet minket, úgyhogy nem ágálok ellene. Majd akkor kezdek ordibálni ha elkanyarodik a helyes útról.

...

Szerintem ezt az ellenzékiek zöme szervileg képtelen megérteni, de sok fidesz szavazó ***ÖRÜLNE*** ha lenne normális ellenzék, és folyamatosan mondogatjuk is hogy mivel tudnának visszakapaszkodni a normalitásba, csakhát szarnak a segítő kézre, a beteg progresszív (kultúrmarxista) ideológiát tolják ezerrel, és visítanak ránk, hogy nácik vagyunk. Na persze. Amíg ez van, soha ne nyerjenek, egyszerűen nem érdemlik meg, mert Orbán nem tud annyira rossz lenni mint amilyenek ezek alapból. A jelenlegi kultúrmarxi bagázsnak mennie kell az ellenzékből, rájuk szavazni kollektív öngyilkosság. Talán az utódaik majd több sikerrel járnak...

2018.08.11. 09:33:25

@VT 135: "Ha érdekel, küldhetek erről privátban, mert nem akarok szétOFFolni ezzel a topikot. Röviden: ha a vályogot alulról szigetelik és oldalt meg nem kenik be nem levegőző anyaggal, akkor ma is kiváló. "

küldhetsz :)- bár nem mostanában lesz, mert elköltöttük a pénzünket lakásra- ami majd a gyerekeké lesz ha lesz valaha nyugdíjam. De vénségemre tervezem hogy valami kis helyen elvegetálgassak.

"Illetve a társadalom többsége továbbra is óvodás szellemi-lelki szinten vegetál"

Vagy örül annak hogy ismét épül ki egy olyasfajta rendszer mint az 50-es 60-as években.... (a "régen minden jobb volt" most kezd visszacsatolni- azaz a ma 50-60-70 évesek egyértelműen a "gyerekkoruk" ifjúkoruk "szellemét" látják a jelenlegi rendszerben - az ennél idősebbek érdekes módon szintén azt látják csak ők nem örülnek neki, mivel van összehasonlítási alapjuk.)

2018.08.11. 09:34:09

@Deansdale: "Orbántól nyugodtan szavazhatsz akire akarsz, és ha az nyer akkor Orbán szó nélkül át fogja adni neki a hatalmat."

:D na azért erre nem vennék mérget ;-)

2018.08.11. 09:37:44

@Deansdale: "hanem mert túltolták, és a köznép már unta. 10 Soros-plakát után még 10 már fölösleges"

na meg ugye a pénzből inkább lehetett volna még 2 stadiont építeni bivalyb.sznádra is ;-), mert ott is nagyon akarnak lelátót a népek.

Deansdale 2018.08.11. 12:36:06

@Mia and me: "na azért erre nem vennék mérget ;-) "

Mert elhiszed az idióta ellenzéki propagandát - pont úgy agymosott vagy, amilyennek a fityiszeseket képzeled, csak te ellenkező előjellel.

"még 2 stadiont építeni bivalyb.sznádra"

Ahogy vagy ezerszer leírtuk, az EU-s támogatást a sportfejlesztésekre még az MSZP járta ki, ezt a fidesz csak lehívja és elkölti, és ugyanezt a pénzt semmi másra nem lehetne használni. Most persze megismételhetném, hogy a hülye balos propaganda agymosott áldozata vagy, de minek...

"ismét épül ki egy olyasfajta rendszer mint az 50-es 60-as években.... (a "régen minden jobb volt""

Ez is egy alaptalan jobbosgyalázó panel a balosoknál, mintha nem lenne egyértelmű, hogy a szoci rendszerbe visszavágyó nyuggerek maszop- vagy munkáspárt-szavazók. Aki a fideszre szavaz az nem akarja vissza a szocializmust, efelől megnyugtatlak, se semmilyen más korábbi rendszert, ami alatt nem is éltünk. Egy normális jövőt szeretnénk, amit nem a kultúrmarxisták uralnak, hanem ahol mindenki szavazhat és a győztest nem populistának nevezik vagy nácinak, hanem demokratikusan megválasztott miniszterelnöknek, akkor is ha véletlenül jobbos.

2018.08.11. 13:19:57

@Deansdale: "na azért erre nem vennék mérget ;-) "

...- pont úgy agymosott vagy..."

Nyilván.
A mostani választáson is azért volt ezer oldalról bebiztosítva a győzelem, mert ő csak úgy "osztozna" bárkivel is.

De amikor már nem lesz pénz és már minden stratégiai tőke és dolog az ő kezükben lesz, akkor lehet hogy átadják "a színpadon" a vezetést.

"még 2 stadiont építeni bivalyb.sznádra"

Ahogy vagy ezerszer leírtuk, az EU-s támogatást a sportfejlesztésekre még az MSZP járta ki, ezt a fidesz csak lehívja és elkölti, és ugyanezt a pénzt semmi másra nem lehetne használni."

Ahogy már ezerszer leírtam, sportfejlesztés az is hogy olyan pályát csinál ahová te mint állampolgár beteheted a lábad, esténként futhatsz vagy edzhetsz ott, vagy esetleg uszodát épít, ami nem úgy néz ki mint egy atombunker, és ahová mehetnek az emberek úszni - mondjuk a szép kártyájukkal meg ilyenek...
Ehhez képest kísértet-pályák épülnek bivalybasznádon, vagy városok közepén meg olyan pálya ahová csak "nézőként" mehetsz amikor a nevesincs két csapat bénán rugdalja egymásnak a port.
Nem hiszem h az eu kiköti a pénzek mellé, hogy a lelátók csakis az esti bogaraknak ontsák a fényt :) mert ember nem teheti be a lábát.

"ismét épül ki egy olyasfajta rendszer mint az 50-es 60-as években.... (a "régen minden jobb volt""

Aki a fideszre szavaz az nem akarja vissza a szocializmust, efelől megnyugtatlak,"

Nem is a szocializmus érzése miatt tetszik a véneknek. Hanem mert alapvetően olyan merev rendszer (sőt merevebb) épül ki, mint az volt. Nem kell csinálni semmit, csak beállni a sorba és "engedelmeskedni", rendszerszinten megmondják-jelzik mi az üdvös...

Percenként!

Az hogy ezt konkrétan milyen gazdasági-politikai berendezkedésben van, mindegy.

2018.08.11. 20:00:14

@Deansdale: "Furcsának tartom, hogy ezt sokan úgy tálalják, mintha negatívum lenne. A szemétláda Orbán "ráérzett", hogy a korlátlan iszlamista bevándorlás nem öröm hanem bánat, és ezt kihasználva népszerűbbé vált a tömegeknél."

Nem ez a negatív része. Azt elismerem én is, hogy zseniálisan csinálják, amit tesznek a maguk szempontjából. Az elődöktől is eltanultak dolgokat, amiket sikerrel építettek be a kormányzásba. Ennek járulékos része, hogy a bevándorlásellenesség élére állt. Bevállalták ezt a hazárdjátékot és hosszú távon őket igazolta. Orbán karizmatikus alakja a magyar politikának. Nem véletlen, hogy a kezdetektől a palettán van és képletesen túlélt sokmindent, mióta a politika színpadán van. Ha veszített mindig fel tudott eddig állni belőle.
A kormány következetesen tolta ezt az ellenzék reakciója egy vicc volt a saját szavazóikon kívül a velük szimpatizáló értelmiségi köröknek is. A baloldali érzelmű közszereplők közül is még most nyomják a mantrát a bevándorlókról, de látszólag jobban a szívügyükön viselték az ellenzék sorsát. Ők se örültek annak, amit látnak.

"Amennyire én tudom elég kicsi átalakítások voltak és a jelenlegi rendszerünk egyáltalán nem kirívó nemzetközi szinten, nincs benne semmi ami "antidemokratikussá" tenné. Ha lett volna erős ellenzék, vagy összefogás, akkor most ők ülnének a parlamentben 2/3-al. De az ellenzék gyenge és vállalhatatlan, így NAGYON HELYES hogy nincs nagyobb erejük a parlamentben."

Demokratikus keretek közt élünk csak ebbe belenyúlt a kormány. Igaz, hogy nyerni ebben a formában sem tilos ellenzéki részről, de azért úgy igyekezett módosítani ezen, hogy lehetőleg nekik lejtsen a pálya. Titkon mindenki tudta, hogy itt a 2/3 lesz csak kérdéses annak ellenére mit kommunikált a médiában az ellenzék. Az, hogy a külhoni magyarok is megkapták a szavazati jogot üdvözlendő és nekik jóval egyszerűbben megy a szavazás is ellenben a magyar lakcímmel rendelkező, de külföldön élő Magyarországi lakosok nehezebben úton szavazhatnak azáltal, hogy a magyar külképviseleti helyekre kell menniük több-kevesebb utazással. Az egyfordulóssá tett választással se lehet úgy sakkozni, hogy melyik párt lép vissza melyik javára, holott 1998-ban jól jött a Fidesz számára a Kisgazdapárttal kötött koalíció és nyerte meg a választást először. A kevesebb parlamenti képviselő rendben van, de arányosabbak is lehettek volna a körzetek kialakítása.
Lehet mondani, hogy a választási törvény megváltoztatása önmagában nem garancia a sikerre. Néhány körzettől eltekintve az ellenzék nem végezte el a megfelelő munkát. Igény biztos lenne egy másik hiteles politikai alternatívára is.
Jelenleg a gender-kurzus sorsa még vita előtt áll a hírek szerint. Remélni tudom, hogy meggyőződésből csinálják, amikor tiltanak egyes liberális fertőket.

"Az a paradox helyzet állt elő, amit fentebb is pedzegettem, hogy amíg ő az egyetlen aki a jó irányba tolja az országot addig meg is érdemli ha a hatalma megőrződik. ÉN AZ ORSZÁGOT JOBBAN SZERETEM ÉS NAGYOBB ÉRTÉKNEK TARTOM, MINT A "DEMOKRÁCIÁT", főleg ezt a fajtáját ami manapság divatos nyugaton, és semmi köze a népakarat valódi érvényre juttatásához. Semmi előnyét nem látom egy olyan szitunak, ahol 4 évente egyszer tehetünk 2 ikszet egy lapra, és ebben kimerülnek a demokratikus jogaink, ráadásul a hülyék szavazataival simán hatalomra juthatnak olyan hóhérok, akik aktívan dolgoznak az ország tönkretételén."

Jelenleg ebben merül ki. Népszavazást kezdeményezni is nehezebb tereppé vált. Az hagyján, hogy összegyűlik az aláírás és átmegy a szitán, hogy lehet róla szavazni, ha a kormány indítványozza lásd. bevándorlás kérdése, akkor meg lett tartva és sikerrel értékelte csak ott volt a bibi, hogy jogilag nem lett érvényes a saját maguk felállította szabálya szerint sem, mert nem mentek el négymillióan csak közelítette. A kommunikáció sikernek értékelte az elsöprő igenek miatt, hogy ne lehessen kötelező betelepítés. Ellenzéki részről, ami átment inkább visszavonta a kormány elvéve az élét a vasárnapi boltbezárás és a budapesti olimpia kérdésének. Ebben a kisebb ellenállás felé mozdulás lehetett benne azon kívül, hogy pénzbe kerültek volna.
Többiben Mia and me kiegészített a sporttal kapcsolatban.

Deansdale 2018.08.11. 20:40:19

@M87: Szerintem az alapokat látjuk teljesen máshogyan. Számomra alap, hogy bár a politikai felhozatal lehetne jobb is, de abból kell választani ami van, és mivel a választék atomszar, tudni kell eltekinteni "kisebb" problémáktól a nagyobb jó érdekében. Aki rááll egy megakadt lemezre, és nem tudja túltenni magát egy kisebb problémán, az csak kerékkötője az előrehaladásnak, bármit is gondoljon magáról. Azt, hogy ez az ország hol fog tartani 100 év múlva, hogy a magyarságnak milyen lesz a helyzete Európában, egyáltalán hogy lesz-e magyarság 2-3 egzisztenciális alapkérdés fogja meghatározni, úgyhogy minden mástól nyugodtan el lehet tekinteni, de ezektől nem. A fidesz lop? Na és. Orbán egoista, nárcisztikus személyiség? Kit érdekel? Kicsit betartanak az ellenzéknek, olykor a legalitás határát súrolva? Letojható. A nagy ellenzéki demokráciaféltés abszolút súlytalan, impotens és hazug dobálózás üres frázisokkal. A fasisztázás és nácizás ugyanez, csak még undorító is. Az unokáim életét nem az fogja meghatározni, hogy Mészáros Lőrinc lett most gazdag, vagy valaki más, és az sem hogy valami belpesti álentellektüell szerint a fékek és ellensúlyok elgurultak. Az unokámat az fogja érdekelni, milyen a közbiztonság, stabil-e a magyar élet és kultúra, kialakíthat-e magának egy normális életet egy normális országban, ezek pedig összességében attól függnek, hogy mi lesz a migrációval ill. a globalista ideológiai nyomással. A GDP huszadrangú mellékkérdés amit még említeni is fölösleges. Az oktatásegészségügy már határeset, de annak meg jóval nagyobb a füstje mint a lángja.

Na mindegy, a főtémára visszatérve, ma Mo-n van egy párt, ami a mellékes kérdésekben szar, de a fontos kérdésekben eddig következetesen jó irányba ment. Velük szemben minden más párt a főirányt tekintve abszolút vállalhatatlan, ÉS A MELLÉKKÉRDÉSEKBEN SEM JOBBAK MINT A FŐ ELLENFELÜK. A választás így automatkusan adja magát, aki egy kicsit is pragmatikus vagy van egy józan paraszti esze az behúzza az X-et az evidens négyzetbe, aztán nyugodtan alszik az éjszaka. Ebben az országban semmi nem javulna meg attól, ha a fideszt leváltanánk, viszont sok tekintetben garantált romlást okozna. Ha valaki szerint most a fidesz veszélyes a demokráciára, az ne tudja meg hogy az LMP vagy a DK mit csinálna hatalmon - mert szerintem ugyanazt, amit az összes progresszív párt a nyugati világban, ami ezerszer veszélyesebb a demokráciára mint a fityisz nevetséges maszatolása. Elég alaposan utánajárni, hogy az Obama-Hillary duó mit megtett az amcsi választások durva elcsalására, és meghűl az ember ereiben a vér. Aki a magyar balosoktól jobbat vár, annak annyi esze lehet mint egy törött porcelánkacsának, vagyis, magyarán szólva, aki az ellenzéktől várja a demokrácia védelmét az hülye mint a segg.

Szóval igen, van gond a fidesszel - a legnagyobb, hogy nem lehet bennük igazán bízni. Egyelőre jól nyomják, legalábbis létkérdésekben, de naívság lenne azt hinni, hogy ezt szilárd elvekre alapozva következetesen végigviszik. Bármikor hátat fordíthatnak a mostani vonalnak, és akkor a habzó szájú libsikkel együtt fogok átugrálni a barikádokon, hogy valami épkézlábabb hatalmat segítsek a helyükre. A lényeg az, hogy szerintem fölösleges őket a szarrá koptatott progresszív panelekkel bombázni, attól semmi nem fog változni, csak a szemünk folyik ki az unalomtól. Stadionok, oktatásegészségügy, korrupció, persze, persze. Ezek már a túrót sem érdeklik, és akiket igen, azokat is csak azért, mert képtelenek a nagyobb képet látni, és ilyen fisz-fasz részleteken aprózzák el magukat, az egyetlen félig normális párt leváltását követelve, akiknek a helyére garantáltan egy tenger mocsok fog beömleni, akár a jobbik, akár a maszop, akár valaki más nyer majd. Ha idő előtt "elveszítjük" a fideszt, azoknak a fele akik most ócsárolják őket egy éven belül sírni fognak, hogy bárcsak maradtak volna ők, vagy jönnének vissza minél hamarabb.

És továbbra sem vagyok fideszes, nem is voltam soha, egyszerűen csak ez az objektív helyzet.

Frederick 2018.08.12. 13:57:54

@Deansdale:

„~26EFt szociális segély helyett közmunka nettó 54EFt-ért (amiért lehet hogy dolgozni kell, de szerintem ezt is nevezzük nyugodtan pozitív változásnak).”

Igen, egy elbaszott közmunka-program, amit a FIDESZ nem hajlandó korrigálni. Valószínűleg nem rosszindulatból, hanem mert akik ezt működtetik, hülyék. Vagy lehet, hogy arról van szó, miszerint a korrupció (elrabolt és zsebretett állami pénzek) miatt nem lehet normálisan megemelni a közmunkások pénzét.

Szerintem, ha már annyira a mániád, hogy pozitívumokat sorolsz a FIDESZ érdekében, még véletlenül se említs olyat, amit szarul csinál.

Egyébként könnyen dicséred a közmunka-programot, miközben soha az életben nem dolgoztál benne. Az ismereteid ezen a téren egyenlők a nullával. (Bocs!) Természetesen jobb a közmunka-program, mint a segély. Még pedagógiai hatása is van (láttam erre is példát). Még a mindenbe belekötő Puzsér is helyesli a közmunka-programot. DE a közmunka-program tipikusan az, amit művelhetne jobban is a kormány, és szarul csinálja. És itt nem csupán a szánalomra méltó bérezést értem, hanem az olyan apróságokat, hogy egyes (?) települési önkormányzatok (általában falvak) védőital nélkül küldik ki a közmunkásokat a melegbe megdögleni… elnézést, dolgozni.

A többivel többé-kevésbé egyetértek. Mia-t és a srácokat eluralta az Orbán-fóbia. Én értem helyettük azt, amit nekik szánsz. :D De amiket a közmunka-programról meg a közbiztonság javulásáról írsz, az sajnos nem igaz.

csi szi 2018.08.16. 21:07:48

A poszt témájára visszatérve Stefan Molyneaux-t is majdnem letiltotta a youtube tegnapelőtt, de a twitteres tiltakozások hatására egyelőre visszavonták. Lauren Southern pedig önként távozik a youtube-ról, úgy néz ki, mert elege lett.

2018.08.17. 08:57:26

@Frederick: "Mia-t és a srácokat eluralta az Orbán-fóbia"

Hát figyu, ha választani kellene, akkor inkább vonát nem dobnám ki az ágyamból :D - ha meg pasi lennék, akkor a kunhalmi ági nem rossz nő - de azért nem ezekre alapozva érzem "gáznak" hogy a közösségi vagyon egy gázszerelőnél gyűlik ;-)

2018.08.17. 08:59:20

@Deansdale: "A fidesz lop? Na és. Orbán egoista, nárcisztikus személyiség? Kit érdekel?"

:D olvass utána a nárcisztikus személyiségnek -és hogy hogyan lehet vele együtt élni vagy kezelni a helyzetet :)

GABOR2 2018.08.17. 09:16:41

Na egy libsi pár elment az Iszlám Államhoz, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy olyan, hogy gonosz az nincs, csak az emberek nem értik meg egymást...

“I don’t buy it. Evil is a make-believe concept we’ve invented to deal with the complexities of fellow humans holding values and beliefs and perspectives different than our own … By and large, humans are kind. Self-interested sometimes, myopic sometimes, but kind. Generous and wonderful and kind.”

Megölték őket.

Egyszerűen hihetetlen, hogy mikben hisznek, én még itt a gyerekeken is látom, hogy ez a ember alapvetően jó koncepció nem igaz, a nagyobbik már akkor rátámadt a kisebbre amikor annak még öntudata se volt és azóta is folyton szenvedteti.

Szóval abszurd dolgokban hiszel úgy végezheted mint ők.

Frederick 2018.08.17. 09:34:55

@Mia and me:

"vonát nem dobnám ki az ágyamból"

Te most komolyan leírtad, hogy ágyba bújnál Vona Gáborral? Én ámulok és bámulok! Toroczkai?

De ha már szexizmus (vagy mi a redva)...
Én Tétényi Évával bújnék szívesen ágyba (MILF).

meszarosmartonblogja.hu/2009/12/11/kik-azok-az-mlf-ek/

"Egy közvélemény kutatás során az is kiderült, hogy a tinédzserek vonzónak találják a politikusok soraiban Angela Merkelt (55) Németország kancellárját"

Jaj, ezt a rossz ízlést! :P

"a kunhalmi ági nem rossz nő"

Kunhalmi egy domina. Emellett egy Lendvai Ildikó-klón. Nekem nem jön be.

"érzem "gáznak" hogy a közösségi vagyon egy gázszerelőnél gyűlik"

Annyira suttyó ez a Mészároslőrincezés! Komolyan, aki ennyit fog fel a magyar bel- és külpolitikából, az nem ért belőle semmit.

csi szi 2018.08.17. 10:56:17

@GABOR2: www.snopes.com/fact-check/millenial-couple-isis-tajikistan/

Ok, persze tudom, hogy a snopes sem elfogulatlan. Az is tény, hogy sokan naivak, vagy egyszerűen alábecsülik a veszélyt. Volt csaj, aki stoppal utazta végig Latin-Amerikát, semmi baja nem lett, legalábbis addig, amikor olvastam valahol a beszámolóját. Volt olyan is, aki Afrikát utazta át hátizsákkal, igaz az férfi volt, és egyszer-kétszer azért kirabolták ha jól emlékszem. Ahogy egy no-go zónában sem lesz bajod nappal valószínűleg, ha nem tűnsz provokatívnak vagy áldozatnak, és észnél vagy. A veszélyek statisztikaiak, vannak, akik kockáztatnak, ha rosszul járnak, akkor bekerülnek a hírekbe.

csi szi 2018.08.17. 11:01:02

@Frederick: "Annyira suttyó ez a Mészároslőrincezés" - hát azért az, hogy egy kormányfő a szülőfaluja polgármesterét és volt iskolatársát teszi meg "fő oligarchának", az eléggé fekete-afrikai szint, de legalábbis balkáni. Ahogy a szülőfalu stadionja és elsőosztályú focicsapata is és még lehetne sorolni.
De hát ahogy valaki mondta, Orbánban az államférfi és a suttyó balkáni lótolvaj is benne van, egyszerre.

GABOR2 2018.08.17. 11:35:16

@csi szi: Viszont az országot nem teszi afrikaivá, hanem éppen javulnak a dolgok ellenben az MSZP alatt minden ment a lejtőn.

GABOR2 2018.08.17. 11:38:03

@csi szi: Sajnos ők nem hitték el, hogy van gonosz és történhet velük rossz és ezt az utat bizonyítékként akarták a világ elé tárni. Haláluk mást bizonyít mint szerették volna, de talán emiatt mások életben maradhatnak. Bár... nem ők voltak az elsők akik ilyen dologba fogtak és végül megölték őket, szóval nem csodálkoznék azon, ha semmit se tanulnak a dologból a liberálisok:

news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7344381.stm

GABOR2 2018.08.17. 13:18:52

Ami a játékok világát illeti... miután a battlfield 1 egy néger fickóval volt kiemelten reklámozva, pedig nekik nem volt közük ahhoz a háborúhoz; most megpróbálták a másodikat egy szuper robotkarú nővel eladni, plusz az a első trailer... ez már túl sok volt és nem rendelnek elő az emberek a játékra nagy számban. Főleg hogy egy fejes kijelentette, hogy akinek ezzel problémája van az tanulatlan és ha nem tetszik ne vegye meg a játékot. Most kirúgták őt és talán változtatnak dolgokon, mert az emberek ezt már nem akarták lenyelni és ez nekik pénzügyileg fájni fog.

www.youtube.com/watch?v=9o6r6ZKZrvk

Madarász Henrik 2018.08.17. 13:50:56

@GABOR2: Darwin díjas idióták, régen a természet szelektálta ki az ilyeneket.

Barbaarb 2018.08.21. 12:09:04

@Deansdale:

Hát végül is kétségtelen, hogy a stílusa jobb, mint az Origóé vagy az Indexé (a két legnagyobb, azt hiszem).

KalmanBlog 2018.08.21. 13:12:25

@Deansdale: Hoppácsaka, Pozsonyi ír nálunk? Megyek olvasgatni :-)

Ez nagyon LOL: 888.hu/article-kiserlet-a-mucsaisag-elkerulesere

KalmanBlog 2018.08.21. 13:22:09

@KalmanBlog: Haláliak az írásai, látszik hogy újra elemében van.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.21. 14:58:26

@Frederick: Hűha, ez a "Christie Brinkley 55 évesen" eszméletlen! Legalábbis azon a két képen. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.21. 15:00:27

@KalmanBlog: "Megyek olvasgatni :-)"

Esterházyt? :-)

Frederick2 2018.08.21. 16:33:30

@Sipi81:

"Esterházyt?"

"Jajj, én nem olvasok Esterházy Petyát! Helyette olvasok egy kis Pozsonyit!" - mondja Lacipetya és játékosan összekacsint Jánisbélával. :D :P

Ezeknek az ütköztetéseknek az égvilágon semmi értelmük. Nem csupán azért, mert Esterházy teljesen más műfajban alkot, mint Pozsonyi. Pozsonyi vicces karcolatokban és csattanós novellákban, mint egykor Krúdy és Örkény. Esterházy meg posztmodern regényekben. De ugyanez elmondható a "Wass Albert vs. Esterházy Péter" féle ütköztetésekkor is: hogyan lehet összemérni Wass Alber paraszt-tematikájú regényeit és történelmi regényeit Esterházy Péter posztmodern kísérletező regényeivel? Kicsit olyan, mintha "Stephen King vs. Thomas Mann" felvetésnek. Kicsit gagyi.

Arról nem is beszélve, hogy ezeknél van jobb. Esterházy Péternél sokkal jobb Umberto Eco, Wass Albertnál Fekete István és (most kapaszkodjatok meg!) Pozsonyi Ádámnál Örkény István, Krúdy Gyula és Gárdonyi Géza (hopp, itt már három szerzővel is übereltem Pozsnonyi úrat!).

A másik probléma az, hogy mindkét szerzőnek megvan az olvasótábora. Avagy lehet, sőt biztos, hogy Sipi és Kálmán nem olvas Esterházyt, de Kuszma és VargaRockZsolt igen.

Én meg nem olvasok Fejős Évát. De ezt ki nem szarja le?

Frederick2 2018.08.21. 16:34:56

@Sipi81: Kiegészítés: Az ilyenfajta összeütköztetéseknek egyetlen mozgatórugója a politika, s egyáltalán nem irodalmi és esztétikai értékítélet.

Madarász Henrik 2018.08.21. 16:50:35

@Frederick2: Ez egy érdekes kérdés, ki mit szeret olvasni. Egy átlagos ember számára nyilván egy könyv élvezeti értéke a lényeges, ezért a jól érthető, szórakoztató könyveket kedveli. Nyilván aki meg rengeteget olvas irodalmat, ismeri az irodalom elméleti hátterét is, annak egy idő után unalmasak lesznek az átlagembernek szóló könyvek, előre fogja tudni mi történik a könyvben. Így aztán a nehezen olvasható, értelmetlennek látszó Eszterházy féle posztmodern könyvek jelentenek számára izgalmat.

KalmanBlog 2018.08.21. 17:46:37

@Frederick2: @Madarász Henrik: Én azt gondolom, hogy létezik egy egyetemes mérce, amin meg lehet mérni, hogy mi jó és mi nem jó. Természetesen ezt a mércét nem ismeri senki objektíven, csak érezzük valahol belül.

Ezen egyetemes mérce szerint Eszterházy szar.

Lehet kenegetni a szart, hogy ez szubjektív meg ilyenek, de ez a szubjektívezés pont maga a kutlúrmarxizmus: ki mondja meg, hogy mi a szar és mi a jó?

A konzervatív kultúrális állásfoglalásnak éppen az a lényege, hogy bizony létezik objektív jó és objektív szar. Ami közte van, azon meg lehet vitatkozni, hogy merre húz.

Az is relativizálás lenne, hogy az is lehet kultúrember, aki Eszerházyt szeret olvasni. Nem lehet.

A liberalizmusból való kitörés első lépése elismerni, hogy vannak Isten adta keretek, amibe van ami nem fér bele.

KalmanBlog 2018.08.21. 17:52:30

Amúgy elismerem, hogy egyáltalán nem olvastam soha Eszterházyt. Viszont az irodalomtanárunk felolvasott belőle anno, és az épp elég volt egy életre. Sok is.

De már eleve az is gyanús, hogy a neten nem találni szöveget tőle, csak elemzéseket róla. Magyarán ha csak bele akarok olvasni, akkor be kell fáradnom egy könyvesboltba, vagy pedig - urambocsá - meg kell rendelnem. Na, azt már nem! Mindennek van határa!

(Gondolom azért nincsenek fenn szövegek, mert akkor boldog-boldogtalan linkelné, hogy mekkora szar. Így viszont csak azok az "értelmiségek" képesek elemezni, akik vettek, loptak vagy ajándékba kaptak valahonnan egy kötetet. Az "értelmiségek" meg úgysem mernék lehúzni, hiszen számokra ott lenne az "értelmiségi" lét vége.)

Frederick2 2018.08.21. 18:24:05

@KalmanBlog: @Madarász Henrik:

Elővehetünk egy másik kulturális alkotást, ami szintén megosztja az embereket véleményét mind a nemzeti radikális, mind a jobboldali, mind a konzervatív szubkultúrán belül: ez a MARVEL.

"Én azt gondolom, hogy létezik egy egyetemes mérce, amin meg lehet mérni, hogy mi jó és mi nem jó."

A probléma ott kezdődik, amikor az "egyetemes mérce" egy ember egyéni ízlése.

"Ezen egyetemes mérce szerint Eszterházy szar."

Az "egyetemes mérce" szerint a MARVEL egy túlhájpolt szar.

"Lehet kenegetni a szart, hogy ez szubjektív meg ilyenek, de ez a szubjektívezés pont maga a kutlúrmarxizmus"

Ez továbbra is bevethető a MARVEL-filmek ellen. Jobboldalon meg is teszik a viták során. Avagy: attól, hogy a tömegeknek tetszik, és kritikusok sokasága mondja azt, hogy jó, attól még az "egyetemes mérce" szerint szar, és ha egy kritikus vagy rajongó előveszi, hogy a film minősége ízlés kérdése, és az szubjektív, akkor már rá is van sütve az "értékrelativizálás" bélyeg (ami más néven "kulturmarxizmus"). Az emberek tömegei és a kritikusok sokasága szerint pedig azért jó a MARVEL, mert a konzervatív kulturkritika szerint a korszellem eleve hanyatló, a hanyatló korszellem kulturális termékei pedig úgyszintén tükrözik ezt a hanyatlást.

"Az is relativizálás lenne, hogy az is lehet kultúrember, aki Eszerházyt szeret olvasni. Nem lehet."

Ahogy egyes jobbosok szerint sem lehet kultúrember, aki szereti a MARVEL-t. Mert a MARVEL szerinte nem kultúra. Vagyis inkább nem magaskultúra, hanem kommersz. Sokat emlegetett vélemény konzervatív ember szájából: a DC és a Marvel az a filmiparban, mint a McDonalds és a Burger King az élelmiszerek terén.

Semmi baj nincs ezzel a konzervatív esztétikával. (Sőt, jó lenne, ha ilyen tényleg kifejlődne a magyar kultúrában.) Csak hát megvannak a maga előítéletei - amik persze lehetnek utóítéletek is. Az utóítélet viszont azt jelenti, hogy megnézi a MARVEL-filmek többségét, és utána hoz egy konklúziót.

Te esetedben: ha elolvasnád öt-hat Esterházyt és az alapján alkotnál véleményt, az sokkal hitelesebb lenne.

Frederick2 2018.08.21. 18:29:41

@KalmanBlog: Egyébként én veled (meg sok jobboldali emberrel) ellentétben nem az a bajom, hogy létezik Esterházy. Létezik Pozsonyi. Vagy létezik a MARVEL.

Hanem hogy túl vannak hájpolva. Mert akár hogy is fogyasztom a termékeiket, Esterházy vagy Pozsonyi szerintem kurva egyszerű, középszerű írók. Mint ahogy a MARVEL-filmek többsége is kurva egyszerű, középszerű filmek. Mégis magasan vannak értékelve.

Mikor Esterházy nem Umberto Eco. Pozsonyi nem Krúdy Gyula. A Marvel-filmek meg nem a Die Hard-széria.

De ez a részemről nem "egyetemes mérce", meg nem "konzervatív esztétika", meg köze sincs az "Isten adta kereteknek". Ez a részemről egy MAGÁN(Y)VÉLEMÉNY.

Frederick2 2018.08.21. 18:33:34

@KalmanBlog: @Madarász Henrik: @Sipi81: Ja, és van még egy oka, amiért felesleges az ilyenfajta ütköztetés. Legyen az Pozsonyi vs. Esterházy vagy Wass vs. Esterházy.

Az, hogy létezik mind Esterházy-nál, mind Wass-nál, mind Pozsonyinál egy olvasottabb és népszerűbb szerző a könyvbarátok körében: FEJŐS ÉVA. Ami azért szomorú, mert míg Esterházy Péter is, Wass Albert is, Pozsonyi Ádám is középszerűek (szerintem azok), addig Fejős Éva KEGYETLENÜL SZAR. És az, hogy egy KEGYETLENÜL SZARUL író Fejős Éva népszerűbb ezeknél, az már egy szomorú látlelet.

Én nem olvasok Fejős Évát, de ez meg lényegtelen információ, amely nem érdekel senkit.

GABOR2 2018.08.21. 18:48:53

Deansdale nem tudom mennyire vagy gamer, de most ott történnek a dolgok a feministák és többiek például a Battlefield 5 és a Doom körül nagyon "legyeskednek". A Battlefield 5-ben most jött ki a legújabb trailer alig van fehér ember, de vannak négerek, ázsiai nők, Bruce Willisek és természetesen a cyberkarú furcsán festett nő.

www.youtube.com/watch?v=JUaUciRJy3Y

Teljesen világos, hogy megszállják a játékok világát is és a történelmet is átírnák a játék világban. Node úgy tűnik, ezt a játékosok ezuttal nem hadják. A megrendelések brutálisan alacsonyak:

www.cnbc.com/2018/08/20/cowen-predicts-eas-battlefield-v-will-be-a-serious-disappointment-citing-weak-pre-orders.html

GABOR2 2018.08.21. 18:52:06

Ja igen... a vezető aki azt mondta, hogy ha nem tetszik, hogy ilyen a Battlefield akkor ne vedd meg, meg amúgy is akkor tanulatlan vagy, már pár napja ki is lett rúgva... Az emberek megfogadják a tanácsát.

Madarász Henrik 2018.08.21. 19:56:54

@KalmanBlog: Nem tudom mennyire volt érthető, amit írtam. Én személy szerint nem olvasok modern irodalmat, amit annak idején 20.századi irodalmat tanultam az iskolában, annak a többsége nem tetszett, a Kafka féle novellától még a hideg is kirázott. Igazából időm sincs ilyenekre, meg pénzt sem adnék ki rá, én csak sci-fi és fantasy könyveket szoktam olvasni az irodalmi műfajból, a fantasy könyvekből is csak a Cherubion kiadó könyveit, mert olyan sok könyv jelenik meg egy évben, hogy szelektálni kell. Általában történelmi témájú könyveket szoktam olvasni.

Madarász Henrik 2018.08.21. 19:58:23

@Madarász Henrik: Amúgy Pozsonyit én is kedvelem, megvan néhány könyve a 2000-es évekből.

Madarász Henrik 2018.08.21. 20:22:41

@Frederick2: Szerintem alapvetően jó filmek a Marvel filmek, jó az nem tetszik benne, hogy a polkorrektség miatt telerakták négerekkel, de amúgy látványos és szórakoztató filmek.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.21. 21:47:17

@Frederick2: "Én nem olvasok Fejős Évát, de ez meg lényegtelen információ, amely nem érdekel senkit."
Ha ez vígasztal, én örülök neki, bár fogalmam sincs ki az a Fejős Éva. :-)
Nem vagyok otthon irodalmi kérdésben (kortárs irodalomban meg pláne), nagyon ritkán olvasok ismeretterjesztő vagy tudományos irodalmon kívül mást, akkor is leginkább valami klasszikusat vagy klasszikus scifit.
Ismeretterjesztőt viszont sokat, legutóbb például Romsics Ignác: Magyarország története, korábban meg Csányi Vilmos: Íme az ember. Mindkettő nagyon tetszett.

Frederick2 2018.08.21. 21:59:32

@Sipi81: Mostanában lektűrt olvasok. Amiket eddig januártól elolvastam:

Beczássy Judit: Marika (érdemes)
Szerelmes ​könyv - Magyar klasszikus írók elbeszélései a szerelemről (igényes kötet; érdemes)
Augustin Buzura: Az éjszaka hangjai (érdemes)
Németh László: Iszony (rezeg a léc)

Mostanában Stephen King-et vettem elő újra, abból is az urban fantasy-jait.

"Ismeretterjesztőt viszont sokat"

Mostanában ez nálam kimaradt, mikor kéne. Mondjuk én társadalomtudományos érdeklődésű vagyok.

"Romsics Ignác: Magyarország története"

Mennyire találtad korrektnek?

Frederick2 2018.08.21. 22:03:24

@Madarász Henrik: Én mostanában három alkotás körül látom megoszlani a konzerv értelmiséget.

1, Marvel-filmek
2, Trónok Harca
3, Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger új akciófilmjei

(na jó, valószínűleg több van, de most kapásból ez a három jutott eszembe :D)

Valaki szereti, valaki utálja. És a körülöttük kialakult szokásos viták. "Egy igazi konzervatív nem néz Trónok Harcát/ Marvel filmeT / hülye akciófilmeket!" "Jaj, Sanyi, olyan elmaradott vagy!" Viták, mi fér bele a konzervatív ízlésbe. Konszenzus nincs.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.21. 22:17:36

@Frederick2: Én mostanában nagyon sok beszélgetős videót megnéztem a youtube-on Romsiccsal és nekem eléggé rokonszenves lett azok alapján. Főként az a hozzáállása, hogy leginkább csak a tények és az alátámasztható dolgok oldaláról próbál közelíteni a történelemhez és elkerüli a politikai állásfoglalást, illetve megpróbálja ráhagyni azt az olvasóra. Ez a könyve is korrektnek tűnik nekem és kifejezetten az érdeklődők, nem pedig a szakmabeliek számára készült. Az őstörténet tekintetében nyilván az elfogadott vándorló-teóriát írta bele a könyvbe, abból viszont egyből kettőt is, mert nem tudott köztük dönteni. Itt ebben a könyvbemutató videóban kritizálják is ezt a részt:
www.youtube.com/watch?v=h_v-S0C9R60

Szeretnék vele majd találkozni, mármint egy előadására elmenni ha lesz majd valamikor errefelé mert lenne egy-két megjegyzésem és kérdésem az interjúi alapján hozzá, de ezt most itt nem fejtem ki részletesen (szerintem az internetes dolgokban járatlan és néhány dolgot rosszul lát). Valamint 1-2-szer előkerült a könyvben is a "patriarchális" kifejezés, de azért nem vészes, nem ez a fő vonal, hanem valóban a történelem.

Lehet hogy írtam itt is már, de például az Alindával való interjúja kifejezetten ütősre sikerült. Kommenteltem is: "Nem értek egyet általában Alinda álláspontjával és világnézetével sem hinném az interjúi alapján, azonban általában felkészült és jó riporternek tartom. Azonban ez az interjú (főként az első fele) azt hiszem az egyik mélypontja a munkásságának, ahogyan folyamatosan a saját véleményét akarja kimondatni az interjúalanyával. Máskor is hajlamos volt erre, de ilyen aljas módon mint itt, ritkán. Szégyen, hogy egy vitathatatlanul jó képességű, magát liberálisnak, előítéletektől mentes riporternek tartó ember ide süllyed. Már nekem volt kínos hallgatni. Romsics Ignác azonban remekül szereli le ezeket a kísérleteit, le a kalappal előtte!"
Ez itt van: www.youtube.com/watch?v=ejfiyYqlVRk

Mondjuk azóta meghallgattam az utolsó Alindát is Alföldivel és revideálnom kell az álláspontomat: az a mélypontja a munkásságának. :-) 40 perces szövegelés a nagy büdös semmiről.

2018.08.21. 22:36:09

@Frederick: "vonát nem dobnám ki az ágyamból"

Te most komolyan leírtad,"

Nem. Poén volt.
Monogám vagyok, és jelenleg van férjem. (még egy darabig ;-))

"Toroczkai?"

Á az nem jó. Inkább jakab péter. Ő cuki.

"Én Tétényi Évával bújnék szívesen ágyba (MILF)."

Cuki ő is, bár az hogy 42 foga van (vagy úgy látszik ) kicsit rajzfilmfigurássá teszi.

" Angela Merkelt (55) Németország kancellárját"

Jaj, ezt a rossz ízlést! :P

img.washingtonpost.com/wp-apps/imrs.php?src=https://img.washingtonpost.com/news/in-sight/wp-content/uploads/sites/35/2017/03/Merkel-91-B1w0.jpg&w=1484

"Annyira suttyó ez a Mészároslőrincezés!"

Igen, a jelenség :) az az. Ettől még percenként teremtődik egy átlagbér :) valahol ebben a jelenségben... a pénzünkből :)

Madarász Henrik 2018.08.21. 23:03:45

@Frederick2: A trónok harcát nem láttam. Stallone és Schwarzenegger akciófilmjeit kedvelem, nekem már a Conan filmjei is tetszettek.

KalmanBlog 2018.08.22. 03:01:12

@Frederick2: Az a lényegi különbség, hogy ezek a filmek szimplán szarok (gondolom, nem láttam egyikből sem egyet se, kivéve ha a Feláldozhatókra kell gondolni, mert azt láttam :-P), az Eszterházy viszont azon kívül, hogy szar még gonosz is, gyűlöl és pocskondiáz is mindent ami magyar. Igazából emiatt kell feltétlenül utálni. De nincs kognitív disszonancia, mert nem csak magyar szemmel szar, hanem egyébként is. A kedvedért beleolvastam ma egy ingyenesen fellelhető részletbe hogy meggyőződjek róla: szar.

Félbehagyott mondatok, szenvedő szerkezetek, utalgatás a nagy semmire, felsőbbrendűségtudat. Undorító. Az a baj, hogy amikor olvassuk egy ember írását, akkor a lelkéhez kapcsolódunk, a gondolatait nem csak intellektuálisan értelmezzük, hanem beengedjük a saját érzéseink közé. Ezért fájdalmas Eszterházyt olvasni. Mert ahogy beengedjük az érzéseit a sajátjaink közé úgy érezzük a bűnös bűzös gondolatok megfertőzik azt is ami tiszta bennünk lakozik. Ezért nem szabad egyébként akármit olvasni, megnézni: akaratunk ellenére is hat ránk, és ha gonosz, akkor árt.

Bele lehet lapozni éber szellemi állapotban. Mert úgy el tudjuk különíteni a saját és a kívülről jövő érzelmeket. De lankadó figyelem mellett tovább olvasni már veszélyes volna.

Frederick2 2018.08.22. 06:14:03

@Sipi81:

„szerintem az internetes dolgokban járatlan és néhány dolgot rosszul lát”

Mint például?

„Valamint 1-2-szer előkerült a könyvben is a "patriarchális" kifejezés”

Ez tényleg akkora probléma? Pl. Amiket én olvastam az ősmagyar közösségről, az a leírtak alapján nem is lehet más, mint patriarchiális. (Nálam a „patriarchális” nem szitokszó.) Álmos vezér, Árpád vezér vagy Géza fejedelem a maguk módján igazi patriarchák.

Alindáról éppen Puzsér csinált egy jó elemzést. :) (mondjuk egy kicsit megvágták)
www.youtube.com/watch?v=v5nc31q7v4s

Frederick2 2018.08.22. 06:20:02

@Mia and me:

"jelenleg van férjem. (még egy darabig ;-))"

Ezeket te humorosnak találod, de szerintem NE!!! Undorító poén volt, és nem ez az első. :P

"Toroczkai. Á az nem jó."

Magyarországra bevándorló olaszok a szülei. Nem szereted az olaszt? A dzsigolót?

Az Orbán-fóbiádra, ami eluralta a személyiségedet, nem kívánok reagálni. Az más kérdés, hogy én is szenvedtem benne, de kijöttem belőle. Nem lehet úgy tekinteni a magyar kül- és belpolitikára, hogy "anyu, én félek az Orbántól, fééélek...!" Ahogy, ugye, te csinálod, minden bokorban egy Orbánviktort látsz - és rettegsz.

Frederick2 2018.08.22. 06:29:09

@KalmanBlog: Főiskolás koromban három rövid esszét olvastam el Esterházy-tól. Ha polkorrekt akarok lenni, azt mondom: nem egy Szerb Antal; ha őszintén, akkor: SZAROK voltak. Egy punk ismerősöm elolvasta egy rövid esszéjét, aminek a lényege az volt: "MÓRICZ ZSIGMOND A MESTER. MERT CSAK." Azt mondta punk ismerősöm undorodva: nem érti ezt a tekintélyelvűséget. Nekem további negatív pont volt, hogy Esterházy harmadosztályú szerzőként olyan kiváló szerzőkhöz dörgölőzik, mint Móricz.

Három rövid esszé, semmi több. A regényeihez el se jutottam, és valószínűleg nem is fogok.

Egyébként, ha szerinted Esterházy egy a magyar kultúra lealjasítására bevetett fegyver, akkor erre azt kell mondanom, hogy akkor eléggé mellé ment. Ugyanis Esterházy egy olyan szerző, akit a társadalom 5%-a olvas - ha nem kevesebb. (Ezzel a "népszerűséggel" amúgy Pozsonyi is szokott néha élcelődni.) Míg egy Fejős Éva a jelenlegi Magyarországon olyan népszerű, mint régen a reformkorban Jókai. Na, Fejős Éva, meg az általa képviselt mentalitás inkább káros a társadalomra - pont a népszerűsége kapcsán. Vagyis, maradva az általad felvetett képletnél: Fejős Éva inkább hatásosabb fegyver a magyarság erkölcse és kultúrája ellen, mint Esterházy Péter. Az a Fejős Éva, akit egyébként a balos szubkultúra nagy része is utál.

TrollEdomer 2018.08.22. 08:32:31

Szerintem Trónok harca király, legalábbis a könyv. Nem érzem úgy, hogy libsi lenne, inkább csak realista, valóságban is volt II Edward meg minden egyéb zaftos dolog.
Szuperhős filmek szerintem estére pont jók. Legalábbis azok amik még nem arról szólnak, Batman helyett hogy legyen leszbi batwoman...
Viszont...

sfmag.hu/2018/08/20/a-2018-evi-hugo-dij-gyoztesei-reszletesen-avagy-jemisin-harmadszor/

Hogy néger nő zsinórban nyer, azon már meg sem lepődök, még el is hiszem, hogy tud valamit... konyves.blog.hu/2017/04/17/n_k_jemisin_rogziteni_akartam_hogy_milyen_masodosztalyu_allampolgarnak_lenni
Bár aki ilyesmiket nyilatkozik, na attól nem szívesen vásárlok.
Aztán mozifilmek listája...
WONDER WOMAN első helyen?? Oké hogy legalább nem egy nézhetetlen ocsmány hentai mint shape of water, de hogy ez jobb lenne mint egy Blade Runner?
Na innentől kezdve az egész egy vicc kategória...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.22. 09:00:13

@Frederick2: "Mint például?"
Például azt hiszi, hogy a facebook anonim illetve több helyen kifejtette, hogy az internetes vitát azért nem veszi komolyan, mert mindenki álnévvel ír. Ez a fészre egyre inkább nem igaz (a szabályzata alapján egyáltalán nem), másrészt annak, hogy valaki álnéven ír, semmi köze hozzá, hogy jók-e az érvei. Az álnévnek pedig rengeteg oka lehet. Sajnos az interetről éppen hogy egyre inkább eltűnik az anonimitás és megjelenik a profilozás, amiről neki nincs tudomása. És a történelmi tények kutatása is teljesen más lesz már az internet korában, ahol véglegesen törölnek és/vagy utólag átírnak híreket, cikkeket. Nyilván az ő fő témakörét (XX. század) ez nem érinti, de attól még erről egy-két mondatot elbeszélgetnék vele, mert én írtam egy-két technikatörténeti cikket és látom a problémát.

"Ez tényleg akkora probléma?"
Volt egy szakasz ahol nekem pont ellentmondott annak a leírásnak ami utána következett, de már nem emlékszem hol. Nem probléma és a könyv 500 oldalából ez kb összesen 2 sor, szóval nem ez a lényeg. A könyv ettől szerintem még tárgyilagos és jó.

"Alindáról éppen Puzsér csinált egy jó elemzést. :)"
Kösz, na majd meghallgatom.

Madarász Henrik 2018.08.22. 17:34:49

Egész jó cikk Pozsonyitól, leírja amit én is gondolok, a feministáknak bevándorlás és iszlámelleneseknek kellene lenniük, ha tényleg a nőket akarnák védeni, de mivel egy marxista banda, akik célja a társadalom elpusztítása, persze nem teszik.

888.hu/article-az-igazi-feminista-kirekeszto-es-iszlamofob

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.22. 23:18:35

@Frederick2: "Alindáról éppen Puzsér csinált egy jó elemzést. :)"
Hát meghallgattam és enyhén szólva nem értek egyet. Ez nem egy jó elemzés hanem egy idióta seggfej fikázása. :-(

Frederick2 2018.08.23. 17:56:49

@Sipi81: Az elmúlt hónapban két ajánlást is kaptam a részedről: Görög Ibolya, Romsics Ignác. Mindkettőnek vannak youtube-n előadásai, meg néhány interjú. Köszönöm, érdekel, majd neki esek valamikor. :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.23. 21:19:58

@Frederick2: Oké, örülök. :-) Szerintem Görög Ibolya annyira nem lényeges csak ha a protokoll érdekel, én csak két előadását néztem meg, szóval nem tudok róla sokat nyilatkozni.
Romsics érdekesebb, az alindás interjút különösen ajánlom, de az inforádiós kétrészes interjúja is nagyon tetszett nekem.

Frederick2 2018.08.24. 11:05:58

@Madarász Henrik:

"a Kafka féle novellától még a hideg is kirázott"

Franz Kaffka visszatérő témája volt a bürokratikus rendszer ridegsége és gépiessége, emberellenessége. Kaffka úgy gondolta, sosem jó az, ha a túlzásba vitt racionalizmusra építünk fel egy társadalmat. És ezeket igyekezett bizonygatni a regényeiben és a novelláiban. Én sem vagyok egy Kaffka-olvasó, de megértem azokat, akik szeretik.

A rideg stílus nem tetszik Kaffkánál?

Madarász Henrik 2018.08.24. 13:51:06

@Frederick2: Az egész téma gusztustalan, hogy egy emberből bogár lesz. Ahogy Orbán Ráchel eldobált pelenkájának sem örülök, hogy vezető hír lett, képekkel illusztrálva. Én a művészetben a szépséget szeretem és az izgalmakat, undorító dolgokat épp eleget látni a valós életben is.

Frederick2 2018.08.25. 06:59:05

@Sipi81:

"Hát meghallgattam és enyhén szólva nem értek egyet. Ez nem egy jó elemzés hanem egy idióta seggfej fikázása."

Van egy olyan érzésem, hogy neked alapjáraton nem jöhet be Puzsér stílusa. Ugyanis már jó ideje ez a bunkósság jellemzi a munkásságát. Én ambivalensen állok az egész Puzsér-jelenséghez. Ami tetszik benne, hogy elveti kommunikációjából a politikai korrektséget, betámad olyan agyonsztárolt személyeket, akiket senki nem mer, és őszinte. A probléma az vele, hogy nagyon átcsúszott a ló túloldalára, az érvei mellé becsúszott jó nagy adag személyeskedés, bunkósság is.

Itt van például a Csernusról írt szösszenete:
www.facebook.com/Robert.Puzser/photos/a.362831433792676/1831331590275979/?type=3
Tömény személyeskedés az egész.

Dean írta még Puzsérról valamelyik kommentben, és sajnos igaza van: Ez az ember arra építi az identitását, hogy leszól, ócsárol és fikáz másokat. Közben pedig magát fényezi, hogy ő mennyivel különb.

+ Közben Puzsér írt valami "vicceset" politikai témában. Majd azt is küldöm.

KalmanBlog 2018.08.25. 20:31:04

@Madarász Henrik:

A kérdésekre adott válaszok alapján az Ön pozíciója:
Gazdasági baloldal / Gazdasági jobboldal tengely:
-1
Társadalmi nyitottság / Társadalmi zártság tengely:
17

Madarász Henrik 2018.08.25. 20:50:55

@KalmanBlog: ez minek számít az értékelésben ?
nekem -22 és 23 lett

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.25. 22:19:31

@Madarász Henrik: Hát nagyon sok kérdésre nagyon nehéz egyértelmű választ adni, nekem sok lett volna az igen, de... válaszom.
Mindenesetre én nagyon középen vagyok: -2 gazdaság, 2 nyitottság.
Konzervativizmus/Szociális piacgazdaság a teszt szerint az én eredményem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.25. 22:21:06

@Madarász Henrik: Hűha, ez szerintem szélsőbal gazdaságilag és nagyon zárt tásadalom, de hogy milyen címke illik rá azt nem tudnám megmondani. :-)

Madarász Henrik 2018.08.25. 22:30:39

@Sipi81: Nekem megvolt az értékelés, autoriter és szocialista. Kálmán értékelése érdekelt.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.25. 22:37:38

@Frederick2: "Van egy olyan érzésem, hogy neked alapjáraton nem jöhet be Puzsér stílusa."
Ezt jól érzed. :-) Írásban még el tudom viselni jobban, de hallgatva nekem olyan mintha folyamatosan pofán akarna vágni... Nagyon irritáló ez a beszédmodor. Persze volt már hogy egy-két dolgával egyetértettem, de igyekszem elkülöníteni a stílusát attól amit mond.

"Én ambivalensen állok az egész Puzsér-jelenséghez."
Én meg sehogy, nem foglalkozom vele, persze ha valaki ad vagy linkel valamit azt megnézem, de annyira nem vagyok mazochista, hogy magamtól is rákeressek. :-)

"Itt van például a Csernusról írt szösszenete:"
Csernus előadásait én többnyire kedvelem, bár élőben még nem láttam, úgy azért hatásosabb lehet. De Csernusnál látom, hogy ő azért letett valamit az asztalra. Puzsér viszont semmit, csak a pofája nagy. Az ilyen embert én nem tudom értékelni, de persze lehet rosszul látom, mivel mint írtam nem foglalkozom vele. Ez a mondat pedig jellemző, az alindás véleménye is kb ilyen alapokon áll: "Ha ez volna a könyv címe, talán elolvasnám – így azonban nem marad más dolgom, mint a jól bevált módszer szerint három perc után ítéletet hozni"
Tehát fogalma sincs arról amiről "ítéletet" hoz. Hát ennyit is ér az egész ítélete. Hihetetlen hogy egy ilyen ember lehet megmondóember a neten. Egyáltalán nem kedvelem Alindát (ha már innen indult a beszédfolyam), de ha már, akkor már messze inkább ő mint Puzsér.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.08.25. 22:39:42

@Madarász Henrik: Francba tényleg csak elnéztem a kommentet... :-(

csi szi 2018.08.26. 11:14:59

@Madarász Henrik: Én majdnem teljesen középen állok, csak a vízszintes tengelyen vagyok 1-gyel balra az origótól.

csi szi 2018.08.26. 11:18:08

@Madarász Henrik: Ez az egyik értelmezés, a másik szerint a feminista tudat alatt bizony az elnyomó patriarcha alfahímre vágyik, ezt az elfeminizált nyugati férfiaktól már nem kapja meg, illetve tőlük nem is fogadná el ezt a viselkedést, az izgalmas idegentől viszont igen.
Zsohár Zsuzsanna is összejött ugye az arab lovagjával, ez volt az egész aktivizmusa mögött, a vaginája irányította.

KalmanBlog 2018.08.27. 00:47:59

@Madarász Henrik: Nem emlékszem sajnos a szóbelire, gondoltam, ha a számot írom be az többet mond.

A függőleges skálán a tetején vagyok - ha nem, az a kérdések hibája :-P -, gazdaságilag viszont nem vagyok egy kapitalizmushívő.

Azt gondolom, hogy a gazdaság szabályozására feltétlenül szükség van, illetve vannak állami feladatok, amiket a magánszektor soha nem fog megoldani. Az is felháborít, ha embereket teljesen az út szélén hagynak.

Ami még óriási probléma, hogy a bérjövedelem adója magasabb, mint az osztaléké. Konkrétan ha van 1 egység pénz a cégemben, akkor többet tudok osztalékként kivenni, mintha jutalmat adnék a munkavállalómnak. Ez teljesen beteg szerintem (biztos van oka, a gazdasághoz értők elmagyarázhatnák, hogy miért van így). Viszont nagyon durván progresszív adózást sem szeretnék, de talán 1-2 százaléknyi emelkedés beleférne a nagyobb jövedelmek irányába.

Viszont a végtelen ingyenpénz is felháborít, a közmunkát nagyjából jó megközelítésnek tartom: szar csinálni, ezért van elrettentő ereje, de legalább mégsem halnak éhen, vagy válnak hajléktalanná az emberek. És nem esnek ki a napi ritmusból sem.

A közmunkát fel lehetne talán használni arra, hogy több emberi munkával egészségesebb élelmiszert állítsunk elő. Ezzel egy csapásra megoldhatnánk a munkanélküliség és az egészségügy problémáit is (mivel az egészségi problémákat a silány kaja okozza főleg).

Nem vagyok full kommer sem, a magán szektorban fontos, hogy legyen verseny és kiugrási lehetőség is.

Szóval a középutas, ami szám kijött egész jó tipp rám.

Frederick2 2018.08.27. 10:50:43

@KalmanBlog:

"Azt gondolom, hogy a gazdaság szabályozására feltétlenül szükség van, illetve vannak állami feladatok, amiket a magánszektor soha nem fog megoldani."

Akár egy államkapitalista rendszert is el tudnál fogadni?

"Az is felháborít, ha embereket teljesen az út szélén hagynak."

Engem is.

"a közmunkát nagyjából jó megközelítésnek tartom: szar csinálni, ezért van elrettentő ereje, de legalább mégsem halnak éhen, vagy válnak hajléktalanná az emberek. És nem esnek ki a napi ritmusból sem. A közmunkát fel lehetne talán használni arra, hogy több emberi munkával egészségesebb élelmiszert állítsunk elő. Ezzel egy csapásra megoldhatnánk a munkanélküliség és az egészségügy problémáit is (mivel az egészségi problémákat a silány kaja okozza főleg)."

Én továbbra is úgy vagyok vele, hogy a FIDESZ csinálhatná jobban is a közmunkát. Ugyanakkor jó lenne, ha lenne a társadalomban (mondjuk az értelmiség és a politikusok körében) egy normális vita arról, miként lehetne jobban működtetni a közmunka-programot.

Toroczkai is kifejthetné, miként is képzeli el a jobb, minőségibb közmunka-programot. Mert az oké, hogy lehetne jobban is csinálni, meg kapjanak minimálbért, de akkor fejtse ki, ő miképpen képzeli el a közmunka-program feljavítását. Polgármesterként van tapasztalata ebben, de ha van, akkor meg is oszthatná.

Mindegy. Szerintem a FIDESZ jó irányba ment a közmunka-programmal. De csinálhatná jobban is. (Te is utaltál rá, mire lehetne felhasználni.) Jó lenne erről egy normális diskurzus.

2018.08.30. 15:33:20

@csi szi: "Ez az egyik értelmezés, a másik szerint a feminista tudat alatt bizony az elnyomó patriarcha alfahímre vágyik, ezt az elfeminizált nyugati férfiaktól már nem kapja meg, illetve tőlük nem is fogadná el ezt a viselkedést, az izgalmas idegentől viszont igen."

Lehet benne valami.
süti beállítások módosítása