HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Opus P.: "Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs." ezzel egyetértek. Szerintem egy jó éve tán pon... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Deansdale: "a legtöbbet még mindig a keresztények adakoznak az egész világon, pedig mindenki lenézi őket és mindenkinek nagy a pofája, hogy ők mennyire jóerkölcsűek a keresztény hit nélkül is." mo... (2024.04.18. 15:28) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Heinlein idézet szabadfordításban

2019.03.25. 08:13 Deansdale

A címkék lényegtelenek, az emberiség politikailag két táborra oszlik: akik szerint az embereket kontrollálni kell, illetve akiknek nincsenek ilyen vágyai.

"Political tags — such as royalist, communist, democrat, populist, fascist, liberal, conservative, and so forth — are never basic criteria. The human race divides politically into those who want people to be controlled and those who have no such desire." - Robert A. Heinlein

 

58 komment

Címkék: idézetek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.03.25. 10:20:52

Egy picit én ehhez annyit hozzátenék, hogy a kontrollálás utáni vágy szerintem azzal is együtt szokott járni, hogy az embereket "át kell nevelni".

GABOR2 2019.03.25. 11:45:10

A három legnagyobb baj azokkal van, akik elméleteket gyártanak és akkor is nyomatják, ha a valóságban nem válnak be; akik mindig a tömeggel tartanak, vagy inkább azt nyomatják amit hisznek, hogy a tömegek hisznek; és végül azok akik mindezeket a rossz irányokat finanszírozzák.

GABOR2 2019.03.25. 11:45:47

@Sipi81: Szerves része annak a társadalmi mérnököknél.

DennisVT1 2019.03.26. 17:10:15

OFF

"“After reviewing all of the facts and circumstances of the case, including Mr. Smollet’s volunteer service in the community and agreement to forfeit his bond to the City of Chicago, we believe this outcome is a just disposition & appropriate resolution...” Cook County SAO"

White privilage in action.

csi szi 2019.03.26. 17:37:11

@-JzK-: A zsidók tudják, hogy az ő magas arányukat is fel fogják majd hozni előbb-utóbb, ahogy az ázsiaiakéval már megtörtént.
Persze nyilván el fogják hallgattatni az ilyen hangokat, "antiszemitizmus" felkiáltással.

Frederick2 2019.03.27. 14:35:28

@DennisVT1:

Vasjankó, csoport férfiaknak
www.maszol.ro/index.php/eletmod/105745-maszkulinizmus-kellene-nem-a-feminizmus-ellen-hanem-vele-parhuzamosan

A fickónak az oldala:
www.mentalconsulting.hu/

Sajnálatosan elég naiv.

"RIPORTER: Véleményed szerint a feminizmus, illetve a metoo mozgalom hogyan hat a férfiak önképére, önértékelésére? Az a benyomásom, hogy bár a nők emancipációja, hátrányos megkülönböztetésük minden fajtájának a felszámolása fontos, csakúgy mint a szexuális agresszió leleplezése, mindkettőnek vannak olyan vadhajtásai, melyeknek eredménye, ha nem is szándékosan, a férfiak jelképes kiherélése.

T.L.: A feminizmus a XX. században remek munkát végzett, de nem fejlődött ki vele párhuzamosan, s semmiképp sem ellenében, a maszkulinizmus. A feminista harc és retorika képzi a lányokat arra, hogy milyen nők legyenek, s mire felnőnek, tudják, hogy nem feltétlenül kell melléjük egy hím ahhoz, hogy értékesek legyenek, önmagukban is azok. A fiúknak, sajnos, nincs aki ezt elmondja, őket is hasonló módon kellene támogatni abban, hogy férfivá – önálló férfivá válljanak. Ennek az egyik következménye, hogy napjankban egy válásba egy férfi jó eséllyel inkább belereccsen, mint egy nő. A nők egymást minden felől támogatják, míg a férfiak lehet, hogy csak focizni mennek el együtt, meg kocsmába."

Te elég sokat foglalkoztál férfi-önfejlesztéssel (hobbiként). Mi a véleményed az interjúban elhangzott gondolatokról?

DennisVT1 2019.03.27. 15:29:53

@Frederick2: Oké, talán naív egy kicsit, de legalább csinál vmit. Észrevette azt, hogy van ilyenre szükség és igény, és jól ismeri fel azt, hogy máshogy tudnak beszélni a ffiak egymás közt, ha nincs ott nő.
Ezt amúgy Férfihangon is felvetették anno a hangosabb egyének, és van benne sok igazság.

Én relatíve szerencsés voltam, mert mindig volt fiú-férfi közegem. Gyerekkortól kezdve elég könnyen barátkoztam, persze ehhez kellett a foci, mint közösségszervező elem, de gondolom ugyanilyen jó lehet sok minden más is. Habár ha most arra gondolok, hogy ez a "sok minden más dolog" olyan legyen, amit gyerekként el lehet kezdeni, szinte bárhol, olcsón, gyorsan... akkor talán már nem is lehet olyan sok minden.
De a sport ilyen szempontból is fontos.
Sajnos aztán annyira jó nem voltam, hogy komolyan, versenyszerűen csapatban, edzéseken is csinálhassam, szóval abszolút amatőr maradt, de ezzel kiesett egy olyan dolog, amit azóta nagyon fontosnak tartok:

Ez pedig egy olyan közösség, ahol egymás közt versenyszellem van, vmiféle hierarchia van, amiben küzdeni kell, és amiben a tagok egymást erősítik - szvsz sokszor nem is tudatosan, hanem a mindennapi interakciók során egyfajta mellékhatásként.
Vagy röviden fogalmazva: keményebb, tökösebb, bátrabb ffiakat nevelnek egymásból, még ha ma azt is gondoljuk, hogy nem szép módszerekkel (bullying).

Ez az, amiből egyre kevesebb jut a ffiaknak, cserébe kijut bőven a "csajos közegből", ahol nem igazán tudnak önmaguk lenni.

Szóval nekem azért csak félig (vagy negyedrészt) kellett ezt az utat pótolni valamelyest, így nem igazán tudom, hogy milyen az, amikor az egész hiányzik.

Nade egy szó mint száz, jó az ilyen közösség, kéne minél több, jó lenne ha vmiféle értelmes ember vezetné, és minél fiatalabbaknak, annál jobb. Ha közben vmi maszkulin dolgot csinálnak, még jobb.

A manosphere ezt a közeget próbálja meg pótolni online, csak hát személyes érintkezés nélkül ez nehéz, de a "3R", akiket a ffiszféra (közelebbről: red pill szféra) alapítóinak tartanak, sztem elég jó munkát végeznek.
Roosh
Rollo
Roissy.

Ilyenekből kéne élőben több.

Az olyan szintű összefogás ffiak közt, mint amit a feminizmus csinált a nők közt, az utópisztikus vágyálom, olyan nem lesz.

heartiste.wordpress.com/2013/03/21/the-fundamental-premise/

"Not to wait for it to be given to you. Because it will never be given. Not to anticipate the empathy of the overseers. Because they will never empathize. Not to expect the coddling of the crowd. Because they will never coddle. Not to assume the wagon circling of kindreds. Because they will never circle for you..."

GABOR2 2019.03.27. 23:48:38

@-JzK-: Igen leültek a "civilekkel" meg gondolom a nagyon független baloldali tudósokkal megbeszélni egymásközt, hogy mit csináljanak a tanácskozási idő alatt, mert az ítélet már megvolt előbb is.

Amúgy megint csak a fehérrel van bajuk.

GABOR2 2019.03.27. 23:55:41

AOC Green New Dealje elbukott, még a demokraták egy része is ellene szavazott. Legalább ennyi józan eszük még van.

KalmanBlog 2019.03.28. 02:03:14

@-JzK-: Mostanában Papa JF-re kattantam rá (Jean-Francois Gariépy). Ő mondott pár elgondolkodtatót a streamjében:

* a fehér nacionalizmus arról szól, hogy szeretnénk, hogy lehessen saját országunk, amit magunk irányítunk a saját szuverenitásunk jogán
* fehér felsőbbrendűséget ma már szinte senki nem hirdet. (Bár igény az volna rá, LOL) Még az NZ shooter sem hirdetett fehér felsőbbrendűséget a manifesztójában!
* Ha párhuzamot akarnánk vonni, akkor a fehér nacionalizmus betiltása olyan, mintha a japánoknak akarnánk betiltani a japán nacionalizmust. Mától kezdve akárki bevándolrolhat Japánba, mert a Facebook szerint a japán nacionalizmus bűn.

A facebooknak meg a kurva anyját. Sajnos csak egyszer tudtam dühből leiratkozni.

Kisgé 2019.03.28. 09:10:34

@-JzK-: Számomra a legrémisztőbb, hogy a szeparatizmust is be fogják tiltani. Pedig ahogy Kálmán is írta feljebb a legtöbb fehér nacionalista semmi mást nem szeretne, mint békés szeparációt és szegregációt.
www.youtube.com/watch?v=4xP9TjNj9C8

Frederick2 2019.03.28. 10:38:50

@DennisVT1: Egyébként vannak az interjúban kifejezetten okos gondolatok is.

Nézd, @KalmanBlog: ez még neked is tetszeni fog.

"Miért jó, ha a férfiak egymást között vannak?

Mivel másként beszélgetnek egymással ha csak a saját nemük tagjai vannak ott, s ez a férfiakra és a nőkre egyaránt érvényes. Ugyanakkor a tisztán női közösségek, együttlétek nem fogytak el úgy, mint a férfi közösségek. Manapság valószínűleg vannak vadásztársaságok, ahol nincsenek nők, bányászoknál és tűzoltóknál fordulhat talán még elő, hogy férfiak egymást között lehetnek – ott maradtak meg legtovább a tisztán férfi közösségek, ahol nemükből kifolyólag a férfiak a halálba mennek – de ezek átlagemberek számára nem elérhető falkák.

Korábban voltak céhek, ahol férfiak fogadták a fiatal inasokat, akik közöttük váltak férfivé, úgy, hogy együtt dolgoztak és munkájuk nyomán a fiatalok kivívták az idősebbek tiszteletét, elismerését. Még régebben léteztek törzsi férfiközösségek, voltak beavatási-, férfivá avatási rítusok, melyek napjainkig csak néhány természeti népnél maradtak fenn."

"Az én Laci fiam például, aki 12 éves, nagyon nehezen tud hozzáférni ahhoz, hogy mit csinálok, amikor elmegyek pénzt keresni. Ha nem figyelek, egyedül kell majd kitalálja, mit csináljon ahhoz, hogy férfinak érezze magát – most például késeket gyűjt. Nekem is meggyűlt ezzel a bajom 12-14 éves koromban, amikor elkezdtem őrültségeket csinálni, amikről azt gondoltam, hogy felnőttebb, vagy férfiasabb leszek tőlük. A fiatal fiúk sok – a felnőttek által nehezen elfogadható – megnyilvánulása mögött az áll, hogy nem találják az utat a férfilét felé." (Tóth László)

Frederick2 2019.03.28. 10:45:20

@KalmanBlog:

"a japánoknak akarnánk betiltani a japán nacionalizmust. Mától kezdve akárki bevándolrolhat Japánba, mert a Facebook szerint a japán nacionalizmus bűn."

Elég rossz a példa. Ugyanis Kína folyamatosan Japán orra alá dörgöli, hogy micsoda felelősség terheli a II. világháborúban az ország megszállásáért és a népirtásért. A kínaiak kb. folyamatosan azt teszik a japán nemzettel, amit a zsidók az európai nemzetekkel: erkölcsi tőkét kovácsol a népirtásból, amit aztán felhasznál a rivális nemzettel szemben. (Ami persze álszent: Kína ugyanazt művelte Tibetben, amit Japán akkoriban Kínával: megszállás, népirtás). Ha megnézel egy japán történelmi filmet, alig találsz olyat, ami a dicső történelmi múltról szólna; a legtöbbnek a témája a nemzeti széthúzás, a polgárháborúk, a történelmi elitek bűne a népükkel szemben stb. Még az olyan jobb darabok is, mint "A hét szamuráj". Vagyis a japán nacionalizmus, bár talán erősebb, mint pl. a magyar vagy a francia, DE már nem olyan erős, mint Hirosima előtt volt.

-JzK- 2019.03.28. 12:17:51

@Frederick2:

Csakhogy erre a kultúrmarxista etnomazochista öngyűlölő Schuldkultra nem vevők a japánok. Ők egy sokkal kollektivistább társadalom, mint a német. Hirohito császár halála után is egyes helyi "fleckzoltánok" próbálták bedobni ezt az szálat, hogy "bűnös nép vagyunk, meaculpázzunk", aztán az egyik ilyet lefejeztek egy szamurájkarddal a nacionalisták. Azóta picit takarékra tették ezt a vonalat, és külföldi, főleg amerikai egyetemre járkálnak a liberális japán professzorok nyomni ezt a "még nem dolgoztuk fel" bla blát.

GABOR2 2019.03.28. 12:18:08

Érdemes megnézni ezt a videót annak aki tud angolul...

Megkérdezték, hogy a Star Wars készítők, hogy milyen új rassznak, kisebbségnek kéne még lennie a jövő Star Wars-aiban és a válaszok nagyon betegek:

Pl.: Legyen mentálisan beteg, legyen kövér és természetesen csak a jó lehet, LGBT legyen és még több nagyon beteg válasz, érdemes megnézni. Az ember nem tudja, hogy sirjon, vagy nevessen.

"SJW STAR WARS AUTHOR INVITES OTHER SJW WEIRDOS TO ADD THEMSELVES TO STAR WARS. What could go wrong?"

www.youtube.com/watch?v=f_ghaTgFZtE

Frederick2 2019.03.28. 12:26:45

@GABOR2: Szegény Retroshock, mennyire el lesz keseredve! Már "Az utolsó yedi"-ben nyomott identitáspolitika is kiverte nála a biztosítékot.

Nem tudom, láttad-e:
www.youtube.com/watch?v=DZMtZVLDBck

GABOR2 2019.03.28. 12:38:34

@Frederick2: Az ezekről készült angol nyelvű Youtube videók sokszor már szórakoztatóbbak mint maguk a filmek és a körülöttük kialalt drámák is nagyobbak mint amik a filmekben vannak.

GABOR2 2019.03.28. 12:39:31

@Frederick2: Még nem, de majd akkor később megnézem. Angolul néztem rengeteget. Izekre szedték, hogy mennyire rossz... többnyire.

Frederick2 2019.03.28. 12:48:25

@GABOR2: A Disney "Az utolsó yedik"-kel sikeresen alulmúlta a Lucas-féle "Baljós árnyak" trilógiát.

GABOR2 2019.03.28. 12:50:45

@Frederick2: Sőt sokan emiatt kezdték szeretni Jar-Jart.

Deansdale 2019.03.29. 11:09:33

@GABOR2: "Az ezekről készült angol nyelvű Youtube videók sokszor már szórakoztatóbbak mint maguk a filmek"

Tökigaz, de sebaj, ezeket hamarosan betiltják :)

DennisVT1 2019.03.29. 12:57:07

@GABOR2: "What could go wrong?"

Még csinálnak 2 ilyen filmet, és lehúzhatják a rolót.

GABOR2 2019.04.02. 13:55:40

Ezek a muszlimok már totál megrészegültek attól, hogy a Nyugatiak totál hülyék szemlátomást...:

"Sevillai muszlim vezető: a spanyol király kérjen bocsánatot az iszlám 1492-es legyőzéséért"

888.hu/article-sevillai-muszlim-vezeto-a-spanyol-kiraly-kerjen-bocsanatot-az-iszlam-1492-es-legyozeseert

-JzK- 2019.04.03. 00:37:45

@gazellla:
Szerintem rossz a példa, mert a Meidzsi-féle reformokat, mint azt a neve is mutatja, hogy ponthogy a császár akarta, és a cél Japán megerősítése volt. A szamurájok - a romantikus legendák ellenére - egy elavult harcmodort képviseltek a 19. századra, és ha nem tér át Japán a professzionális hadseregre, csak úgy jártak volna, mint Kína, az európai nagyhatalmak gyarmata lettek volna.
Megjegyzem a japán nacionalista történetírás kifejezetten büszke a Meidzsi-féle reformokra, nem úgy élik meg, mint egy "1945 light"-ot, hanem úgy magyarázzák, hogy milyen ügyesen megoldotta a császár, hogy a japán néplélek sérelme nélkül átvette az európai hatalmaktól azt, amit érdemes eltanulni.
Vagyis Meidzsi császár kb. olyan, mint Nagy Péter cár az oroszoknak.
Ezen túlmenően egy kicsit "Károly Róbert" is, hiszen őelőtte a császár csupán névleges hatalommal rendelkezett, és a valódi hatalmat kiskirályok, oligarchák gyakorolták.
Persze a japán állami hadsereg is tovább vitt néhány szamuráj szokást.

-JzK- 2019.04.03. 00:42:58

@-JzK-:
A japán szélsőjobboldal által kiadott alternatív tankönyv egyébként azt írta még, hogy az 1905-ös orosz–japán háborúval bizonyosodott be, hogy milyen sikeres volt Meidzsi császár reformja. A tankönyv azt írta, hogy a modernkori törénelemben ez volt az első alkalom, hogy egy nem-fehér ország legyőzött egy fehér nagyhatalmat, és ez egész Ázsiában hatalmas tekintélyt adott Japánnak, hiszen bebizonyította nekik, hogy a fehér nagyhatalmak is legyőzhetőek.

TrollEdomer 2019.04.03. 08:26:15

Egyébként bájos ez az idézet annak fényében, hogy itt hányan irkálnak olyanokat, hogy nők ne tanulhassanak egyetemen, lehetőleg ne nagyon dolgozzanak a házon kívül, milyen jó lenne széttelepíteni a különböző emberfajtákat...

gazellla (törölt) 2019.04.03. 09:36:09

@-JzK-: Én két nyugatmajmoló ficsúrt làtok, aki undorító stílusban cseszeget egy japánt azért, mert japánnak néz ki. :D Amúgy volt egy vonulat akkoriban, amely gyakorlatilag el akart törölni mindent, ami japán, nem pedig ötvözni a japán szellemet a nyugati technológiával. Értelmezésemben a film arról szól, hogy ez ellen a vonulat ellen küzdenek.

-JzK- 2019.04.03. 12:57:08

@gazellla:
Mármint ezt sugallja a film, amely romanticizálja a szamurájokat. Szerintem egy jellegzetesen nyugati "helyettük tudjuk, hogy de szép volt nekik régen" attitűd, mint ahogy a fehér bűntudat romanticizálja az amerikai indiánok életét is. Tudtommal nincs autentikus japán tapasztalat arról, amely így festené le a Meidzsi-féle reformkorszakot.
Nagy Péter cár idejében is elég erőszakkal letörték az addigi hagyományokat. Ha helyes célból történik, az nem feltétlenül baj, amennyiben azért egyfajta kontinuitás megmarad.

Frederick2 2019.04.03. 13:07:00

@-JzK-:

"A japán szélsőjobboldal által kiadott alternatív tankönyv egyébként azt írta még, hogy az 1905-ös orosz–japán háborúval bizonyosodott be, hogy milyen sikeres volt Meidzsi császár reformja."

Igen, ennek nyoma van az orosz irodalomban is.
moly.hu/konyvek/alekszandr-sztyepanov-port-arthur-i-ii

Amúgy mind a kínai marxisták, mind az amcsi és európai liberálisok szerint semmi oka nincs büszkének lennie Japánnak az 1905-ös győzelme miatt. Mert imperializmus, fegyverkezés, sovinizmus, egyenesen vezetett a II. világháborús szerepléshez, satöbbi-satöbbi, bla-bla-bla. A "progresszív" japán filmgyártás még játékfilmeket is készített, melyek szembenéznek a "bűnös" múlttal, a fasz-izmmussal, imperalizmussal, blabla...

-JzK- 2019.04.03. 13:11:52

@-JzK-:
Nem lehet nem észrevenni, hogy ez valahol a "noble savage" toposza, amely még történeti formájában is alapvetően fehér- és keresztényellenes élű. Amikor az iparosodás előtti, jelelmzően nem-fehér kultúrákat valami nemes, érintetlen Éden-kertként mutatják be, amit bemocskoltak a gaz gyarmatosító fehérek, akkor itt egy fehérellenes toposzt látunk. Érdekes módon, ezeket szinte soha nem az adott csoport tagjai szokták produkálni, hanem liberális fehér szerzők, rendezők, forgatókönyvírók. És emiatt a fehér bűntudat, a white guilt megnyilvánulása.
Az angolszász kultúrtörténetben ez leggyakrabban az amerikai indiánokkal kapcsolatban fordul elő. Ebben amerikai indiánokat "nemes vademberekként" mutatja be, akik békében éltek, a "természettel összhangban" (aki ilyet mond, az ugye mindig sötétzöld, tehát balos), és amelyet tönkretett az, hogy betették a lábukat a szemét fehér keresztény gyarmatosítók. Eleinte ezt csak a spanyolokra mondták (ld. Leyenda Negra, en.wikipedia.org/wiki/Black_Legend ), de hála a 20. századi kultúrmarxizmusnak, már saját magukat is megköpködik.

Ezzel a toposszal szakított pl. Mel Gibson, az Apocalypto c. filmben az indiánokat barbár, és erőszakos civilizációként mutatja meg, ahol vallásilag-kulturálisan az őskorszak szintjén maradtak meg, élő emberáldozatok, törzsi erőszak, stb. És itt a spanyolok megérkezése nem a pusztulást, hanem a megváltást hozza el nekik. Vége az emberáldozatoknak, eljött a kereszténység.

És így kéne bemutatni minden esetben a fehér keresztény felfedezőket, nem eltagagadva, hogy nyilván voltak visszaélések is.

Az iparosodás kora pedig nem rossz, a gőzgép, a vasút nem rosszat hozott a nemzeteknek. Az európaizolódás terjedése nem rossz, hanem örülnünk kell neki.

csi szi 2019.04.03. 13:21:46

@-JzK-: "aki ilyet mond, az ugye mindig sötétzöld, tehát balos"

Épp a másik posztnál volt szó Karl Mayról, a német indiánkultuszról és arról, hogy Hitler is rajongott May regényeiért. Szóval ez nem ennyire egyszerű.

"a spanyolok megérkezése nem a pusztulást, hanem a megváltást hozza el nekik"

Igen, persze, feltéve, hogy nem pusztultak el a behurcolt járványokban, vagy rabszolgaként halálra dolgoztatva stb. Azért nem véletlen, hogy pl. Kubában írmagja sem maradt az őslakosoknak (a legnagyobb pusztítást persze a kórokozók végezték mindenütt, volt, hogy már akkor kiirtva a lakosság 90%-át, amikor még egy fehér sem jutott el az adott területre, a Mississippi mentén élő földművelő kultúrából pl. semmi sem maradt, mire odaértek a franciák meg az angolok, egy spanyol még látta őket).

-JzK- 2019.04.03. 13:33:22

@csi szi:

Tinédzserkoromban én is May regényt olvastam, de nála az indiánok nem feltétlenül úgy vannak bemutatva, hogy ők az erkölcsi jók pusztán az iparosodás előtti civilizációjuk miatt, szembeállítva a fehérekkel. Attól még a "noble savage" rousseau-i eredetű toposza alapvetően fehérellenes, és alapvetően szinte egyenes a nyíl a mai "kulturális appropriációról" szóló hisztiig.

Ha az indiánok pusztulását az európaiak által behurcolt betegségek okozták, nem valami tudatos népirtó politika, akkor ez máris nem volt szándékos és nem is felróható. Semmelweisz előtt ugyanis semmit sem tudtunk a betegségek valódi okairól, ígyhát ezzel a kérdés el is van döntve.

Egyébként meg a pápa tiltakozott az indiánok rabszolgasorba taszítása és helytelen bánásmódja ellen. A visszaéléseket nem kell eltagadni, azonban: abusus non tollit usum.

Frederick2 2019.04.03. 14:07:26

@-JzK-: Egyébként igen, a Gazzella által linkelt "The Last Samurai" tényleg egy történelemhamisító film. Kalandfilmnek mondjuk nem rossz, de nem szabad komolyan venni.

-JzK- 2019.04.03. 14:10:51

@Frederick2:

Én a korabali újságokban azt olvastam, hogy az oroszok égtek, mint a rongy, hogy a világ legnagyobb országát kiverte egy kis nem-fehér szigetország, amely csak pár évtizede rendelkezett professzionális hadsereggel. A finn téli háború mellett ez járult hozzá ahhoz a közvélekedéshez, hogy az oroszok katonailag mit sem érnek. Bár tény, hogy a második világháborúban is max a szárazföldi haderejük volt erős, a szovjet/orosz légierő és a haditengerészet csak a hidegháború idejére nőtte ki magát.

gazellla (törölt) 2019.04.03. 14:15:59

@-JzK-: Nem csak amerikai filmekből szoktam tájékozódni.

Madarász Henrik 2019.04.03. 15:55:41

@-JzK-: Az oroszok nem voltak felkészülve a háborúra, nem volt elég haderejük a térségben, nem volt kiépítve a közlekedési rendszer Szibériában, ezért késve érkeztek meg a csapataik, el is kezdték építeni a Transzszibériai vasútvonalat a háború után.

csi szi 2019.04.03. 16:26:24

@Madarász Henrik: A vasút már kész volt a háború idején.

Deansdale 2019.04.03. 17:27:50

@TrollEdomer: "Egyébként bájos ez az idézet annak fényében, hogy itt hányan irkálnak olyanokat, hogy nők ne tanulhassanak egyetemen"

Arról volt szó, hogy állami támogatást csak bizonyos feltételek mellett kaphassanak, ami messze nem ugyanaz. De általános értelemben is messze nem ugyanaz azt akarni, hogy az állam az adóforintjaidat ne költse destruktív dolgokra, vagy értelmetlen tiltásokat és kényszereket nyomni másokra mert csak. A határvonal lehet keskeny, de a kategóriák azért elég jól megkülönböztethetőek. Pl. amikor a feministák azért küszködnek, hogy a GYES egy részét csak a férfi vehesse ki, akkor az ideológiájukat akarják a magánéletedre erőszakolni mindenféle értelmes ok nélkül, mert nem bírják elviselni hogy te nem vagy feminista. Ezzel szemben amikor arról van szó, hogy nem születik elég gyerek, főleg nem az intelligensebb körökben, és ennek egyik oka a modern fiatal nők iskola- és karrier-orientáltsága, akkor ezt a komoly társadalmi problémát az adóforintok felhasználásának finomhangolásával orvosolni (ami semmilyen kényszerrel vagy tiltással nem jár) egy teljesen más síkon mozgó gondolat. A fő különbség természetesen a tiltás/kényszer ill. a szimpla motiváció között van, mert az utóbbinál értelemszerűen ha nem értesz egyet az állami elképzelésekkel akkor leszarod őket és mész a saját utadon. Fiatal nőként tojsz a társadalomra és kurvára tanulni akarsz? Csak tessék, legföljebb fizetned kell a tandíjadat, mint sok más embernek is. Az adófizetők pénzére ne számíts, de az nem is egy olyan dolog ami alapvetően járna bárkinek csak úgy, az elvileg pont arra van hogy a társadalmilag hasznos vagy szükséges dolgokat támogassuk vele. A gyerekszülés elodázása vagy teljes kihagyása pont az ellentéte a hasznosnak és szükségesnek.

Persze az sem mindegy, hogy csak egy ideológiát akarsz másokra erőltetni, mert fejben zsarnok vagy, vagy pedig elfogadod hogy bizonyos égető problémák megoldása sajnos állami beavatkozást igényel, de ezt nem érzem hogy nagyon magyarázni kellene, a fentebbi példából egyértelműen átjön.

Madarász Henrik 2019.04.04. 12:43:53

@Frederick2: Lenne egy személyes kérdésem. Amikor csakazolvassa kitette a nevedet a blogjára néhány éve, zaklattak utána az agyalágyult hívei ?

Frederick2 2019.04.04. 12:57:20

@Madarász Henrik: Én, úgy emlékszem, a nick nevemet rakta ki, plusz egy idézettel. De először még én raktam ki az ő nevét a régi blogomra, egy idézettel. Aztán neki is volt egy ilyen gesztusa. Így egálban voltunk. Nem zaklatott senki.

Miért kérded? Csak nem betámadott téged Gerle Éva és fantábora?

Frederick2 2019.04.04. 13:09:11

@Deansdale: @TrollEdomer: Hajjaj!

Szerintem eleve problémát okoz az, hogy...
1, nők tömegei vannak a munkaerőpiacon
2, nők tömegei vannak az egyetemeken
3, nők tömegei vannak a hatalomban (cégek élén, intézmények élén, pártok élén)
4, nők tömegei vannak az erőszakszervezetekben

A harmadik/negyedik vonalas feminizmus szerint a nőknek joga van olyan dolgokhoz, mint a MUNKA (1. pont), a TANULÁS (2. pont), a HATALOM (3. pont) és az ERŐSZAK (4. pont).

A történelem kerekét nem lehet visszaforgatni, de a jelenség által kiváltott gondokat meg orvosolni kell. Fogalmam sincs hogyan, de két dolgot tudok: 1, a fenti jelenség problémákat eredményez (szarban vagyunk - mármint mi, a civilizáció) és a 2, a fenti jelenség okozta problémákat meg kell oldani (ki kell kászálódnunk a szarból - mármint nekünk, a civilizációnak).

Fekete Gyula: Véreim, magyar kannibálok! - 1992-ben írta, a 90-es években észlelt problémák nagy része ma is fájdalmasan aktuális; lassan vége a 2010-es esztendőnek, átlépünk 2020-as évekbe - és cipeljük magunkkal dettó ugyanazokat a társadalmi problémákat.

Madarász Henrik 2019.04.04. 14:02:28

@Frederick2: Nem, még nincs gond, de lehet esetleg. Nézd meg a kiemelt cikkeket, a trollokról írtban ott a rendes neved, ezek szerint a hívek sem vették észre.

Frederick2 2019.04.04. 15:40:35

@Madarász Henrik: @Deansdale: @-JzK-: Látom, beindult ez az agybeteg! Minket mocskol egy jó hosszúra nyújtott monológban.

"Van a gyűlölettől iszamós, több néven antifeminista Pash Cutter-Krasznai Zoltán, Abszolút Igazság, Duum Cuique, deansdale, akik rendületlenül másolgatják ide az angol és magyar nőgyűlölő tartalmakat. Emlékezetesek és jellegzetesek Veres László és Boris The Blade néven írt kommentjeik," (Csakazolvassa - Trollok)

(Ha nem gond, nem osztom meg a linket. Reklámot nem érdemel.)

Egyébként sejtem, honnan tudja a valódi nevem: egy Balta Fruzsina nevű jakobinus spicli árulta el neki (is), kit rejt a valódi nick név. (Volt alkalmam személyesen is találkozni B.F.-vel.) Igazából nem mozgat a dolog. Fröcsögésen kívül másra nem képes. Valamilyen szinten még sajnálom is: egy mentálisan sérült, idegileg labilis özvegy, aki képtelen az önfejlesztésre, keserű és boldogtalan, internet-, szubkultúra- és írásfüggősségbe menekül a problémái elől, önmagához hasonló beteg emberekkel veszi körül magát, vonzódik az erőszakhoz, és igazából súlyos pszichiáteri segítségre lenne szüksége. Ennyi. Mit foglalkozzak ezzel a szerencsétlennel?

Mondjuk abba bele sem merek gondolni, milyen felnőttet fog nevelni ilyen mentalitással a saját gyerekéből. Valamilyen szinten tragikus.

Frederick2 2019.04.04. 15:44:47

@Madarász Henrik: Egyébként azért haragszik rám, mert írtam róla egy cikket a régi blogomon. Mivel nem olvasható, bemásolok belőle egy részletet.

"Gerle Éva viszonylag jól forgatja a tollat, egy romboló eszme érdekében. Viszonylag… Az ember először örül, hogy nem az a fajta stílustalan zsurnalisztika, amit Antoni Rita és a hasonszőrűek folytatnak újságírás címszó alatt, aztán neki kezd egy cikknek, és befejezi az ötödik sornál. A szenvedéseit állandóan leíró paranoiás és neurotikus jellem, a fantáziát és a valóságot egybemosó torz álmodozó, a soha nem kérdező és mindig ítélkező kritikus, az önhitt mindentudó ő, a bloggerina. Ontja magából véget nem érő sorban, blogbejegyzések tucatjain keresztül. Az, hogy maga szabja meg az olvasóinak a követendő elveket, megmutatja, mennyire öntörvényű és egoista emberről is van szó. Csak az olvassa… aki egyetért, csak az olvassa… aki nem rendelkezik ellenvéleménnyel, csak az olvassa… aki nem „troll”, csak az olvassa… aki „normális”. Vagyis: aki nem a saját véleményét mondja el, hanem visszamondja Gerle véleményét. Lehetséges persze ellenvélemény, de azt megelőzi egy nem is akármilyen stílusgyakorlat: kísérlet az ellenvélemény olyasfajta tálalására, amely megfelel Gerle kényes, mindenbe belekötős ízlésének. Igazából az ideális olvasó Gerle Évának maga Gerle Éva. Önmaga. Bizonyos szinten jól ír. Mint a Mein Kampf-ot megíró Adolf Hitler. Van stílusa, az egyszer biztos. Csak az olvassa… aki szereti magát kínozni ezzel a szarral. Azzal, aki kiiktatja az olvasóinak egy jelentős részét, képtelen az érdemi vitára. Akik ott megmaradnak, az egy rendesen megszűrt, előmoderált, alacsony látókörű, morálisan és intellektuálisan felszínes, szektariánus tapsoló-emberek és kabát-feladogatók. Tenyésztett rajongótábor.

Van stílusa, de ezt leírni valahol Gerlénél egy léleksimogatás. Egy pozitív megjegyzésért már járja boldogságában a kanásztáncot. Az ember jóindulatú előzékenységgel azt képzeli, hogy léket üt a külvilág számára emelt sündisznó-álláson, és egy pozitív visszajelzésért egy hasonló pozitív visszajelzést kap válaszul. Azt merészeli feltételezni, hogy az előzékenységért előzékenység jár, mint becsületes embereknél szokás. A becsületes embereknél így szokás, de a becsteleneknél nem. Náluk nem így történik. Gerlénél a kis elismerés nem méltányolandó gesztus, hanem győzelmi trófea; annak képzete, hogy meghajolt előtte az ellenség, annak ellenére, hogy semmi ilyesmi nem volt a valóságban. Gerle maga képtelen a pozitív gesztusra. Kiegészülve a kilincskerék-érveléssel: a vitapartner enged, de Gerle soha. Az ő szektás lelkületével szemben elvetendő a gentleman-stíl.

Gerle Éva, mint minden magyar feminista kedvenc célpontja a Férfihang. Időnként küzd állítólagos „férfihangos hozzászólások”-kal, valahogy úgy, mint Luther a démonokkal. Mindez azért érdekes, mert a kívülálló nem látja a Gerle által felemlített olvasói hozzászólásokat. A Miénk a jövő c. cikk alatt önmagával vitatkozik, mint egy háborodott. Nincs egy sor sem, ami előzménye lehetne a Férfihangot felemlegető válaszainak. A „férfihangos hozzászólások” lehetnek töröltek, kimoderáltak vagy hallucináltak. Gerlénél az a korrekt vita, hogy a vitapartner véleményét kizárólag a saját válasza torzító szűrőjén teszi közé („Pista azt mondta…”-színten), miközben a szerencsétlenbe belefolytja a szót.

Gerle képtelen megérteni, hogy a Férfihangra hivatkozó olvasói nem azért közlik vele az ellenvéleményüket, hogy az általa szépen felépített blog-világot szétzúzzák, hanem mert abban reménykednek, hogy az ő korrektül megfogalmazott véleményük hatására megváltoztatja a férfi-női kapcsolatok természetéről számtalanszor megfogalmazott nézetét. Mert az olvasóinak józan rétege is belátja, hogy amit Gerle leír ezekről a témákról, nem objektív igazságok, és még szubjektív észrevételeknek is félelmetesek. Gerle egyszerűen nem fogja fel, hogy amit a folyamatosan vitázó olvasói számon kérnek rajta, az a morális újságírói felelősség. Mindezt joggal."

Frederick2 2019.04.04. 15:45:09

@Madarász Henrik:

"Sokan az „év bloggerinája” versenykiírás kapcsán találkoztak a blogjával, én a Férfihangon keresztül tévedtem egy párszor arrafelé. Azt már először is láttam, hogy a remek stílusú nyelvhasználatával messze maga mögé utasítja a Nőkert elképesztően unalmas és fárasztó stílusú női és férfi újságíróit. Magam érdeklődve olvastam bele a posztjaiba. Hiába a stílus, visszakoztam a további olvasástól. Erőteljesen taszítottak a személyes tragédiájából levont egyoldalú és általánosító férfihibáztató következtetések. Sokadszori olvasatra is úgy néz ki, mindez egyéni fájdalmának a terápiás kiírása, aminek a mellékhatásai kifejezetten károsak. Blogja sajnálatosan jócskán hozzátesz a nemi soviniszta irodalomhoz, olyan váteszek mellé emelve, mint E. L. James és Czapáry Veronika. Ilyen szemszögből kártékony újságírói működése. Magam is csak ezt a posztot szántam mind személyiségének, mind életművének, mert valójában nem érdemli meg a további figyelmet, de megértem azokat az olvasókat, akik vitába bocsátkoznak vele. Talán az ő megmentése érdekében. A gyűlölet elemészt, és Gerle Évának a Huffnágel Pistával való csörtéje egyáltalán nem használt, de sokat ártott. Az önpusztítása pedig még a rajongói egy részét is elborzasztotta.

Igazából felesleges vele vitatkozni, mert így egyszerűen nem lehet. Gerle úgy vitázik, hogy közben nem teszi közé vitapartnere nézeteit. Ha tisztességesen akarna megmérkőzni a férfihangos szerzőkkel, akkor inkább a Férfihangon megjelent, egyfajta közös konszenzus eredményeinek tekinthető cikkekkel szállna vitába, mintsem egy-egy olvasójának a törölt hozzászólásával. Férfihangos regisztrációjával megnyílna előtte a lehetőség, hogy egyenlő és becsületes küzdelemben megméretesse a maga nézeteit. De azt már nem…"

Frederick2 2019.04.04. 15:49:12

@Madarász Henrik: Úgy látom, betaláltam nála. Semmi gond. A hívei, a rajongói, a kabát-feladogatói, a talpnyalói megsimogatják a lelkét, a hízelgéssel bekenik a lelki sebeit, megvigasztalják. Az egész nő egy Pán Péter-szindrómás, infantilis kislány. Akinek ideje lenne felnőni. Ebben a kulturmarxista és feminista fertőben sosem fog sem lelkiekben, sem szellemileg talpra állni - megmarad hisztérikus kisgyereknek. Ahogy Csernus mondja: "Csak a felnőtteknek jár a boldogság!"

Frederick2 2019.04.04. 15:59:58

@Madarász Henrik: A Havas Ramsay-féle humornak én is ki lettem téve, egyébként.
www.facebook.com/csakazolvassa/posts/dolgozok-most-minth%C3%ADvat%C3%A1segy-ide%C3%A1lis-t%C3%A1rsadalombanterm%C3%A9szetellenesj%C3%A1tssz%C3%A1k-a-kom/1327744520653686/

(Mondjuk annak a kommentnek a nyilvánossá tevése a Dean-blogon tényleg hiba volt. Több okból is. Mindegy, késő bánat.)

De igazából nem érdekel, hogy különféle frusztrált kis emberkék miket dobálnak rám a hátam mögött. Elárulom, a Péterblogék szintén engem mocskolnak már jó ideje egy másik fórumon. Leszarom. Bizonyos emberek abból merítenek erőt, hogy más embereket mocskolnak és fikáznak az interneten. Egészségükre. Számomra ez (Éva krétaköre meg Péter krétaköre) szúnyogcsípés. Én jól érzem magam a bőrömben, és egyedül ez számít.

Madarász Henrik 2019.04.04. 16:25:52

@Frederick2: Ja, ne haragudj, nem akartalak felidegesíteni. Ez egy régi cikk, csak az a szokása, hogy ami a legjobban tetszik neki az van a cikkek tetején, néhány ilyen cikk és csak utána az új cikkek. Nagyon jó cikket írtál annak idején. Sajnálom hogy megromlott a viszonyod a Péterblog kommentelőivel, téged érdeklő témákban tudtál beszélni velük.

Frederick2 2019.04.04. 16:35:46

@Madarász Henrik:

"Ja, ne haragudj, nem akartalak felidegesíteni."

Nem idegesítettél fel. :) Igazából én már megtanultam kezelni az ilyen konfliktushelyzeteket. Hozzáedződtem az MRA-időszakomban.

"Sajnálom hogy megromlott a viszonyod a Péterblog kommentelőivel."

Leszarom. Tény, hogy el tudtam velük beszélgetni erről-arról. De megint el kezdtek baszogatni amiatt, hogy miért járok fel ide beszélgetni. Nekem meg ebből elegem lett. És otthagytam őket. Nem érdemel több szót...

Vagyis egy apróság. Ezt azért megemlítem. Titkos havonta átjön ide szaglászni a blogra, elsősorban olyan nevek kommentjeire vadászni, mint Frederick (én), Kálmán és Deansdale. Aztán fut jelentést tenni. Pitiáner.

Több szót nem akarok vesztegetni sem Éva krétakörére, sem Péter krétakörére.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.04.04. 16:48:06

@Frederick2: "De megint el kezdtek baszogatni amiatt, hogy miért járok fel ide beszélgetni."

Mármint számonkérték rajtad, hogy milyen alapon merészelsz Dean blogja alatt is(!) kommentelni? Istenem, mennyire gyerekes.

Frederick2 2019.04.04. 17:14:32

@don Fefinho: Valahol már megtisztelő, hogy így mocskolnak. Több fronton is. Hol érdemlek én ekkora figyelmet? :D :P

"- Te lennél az a Skandar Graun nevű félvér? Te lennél az, aki annyi borsot törtél már Yvorl és Mark'yhennon híveinek orra alá? Te lennél az, akinek a bőrére Varghaust, a manók istene oly bőszen áhítozik? Te lennél az, akinek a neve hallatán Maldyce nősténydémon végtelen dühében üvöltve tépi szét saját követőit? Te lennél az, aki megölted Laxiust, Baelzebub hatalmas főpapját?

- Nos, ez utóbbit nem egészen egymagam tettem - szerénykedett Skandar Graun megilletődötten -, de a többi... nos, nagyjából igaz... Én vagyok a világrengető Skandar Graun! De dicsekedni nem igazán szeretek..."

Egyes helyeken úgy ismernek, mint Pash Cutter, a Rohadék! :P

Deansdale 2019.04.04. 17:14:52

@Frederick2: "Aztán fut jelentést tenni. Pitiáner."

Úgy tűnik ahhoz nincs elég gerincük hogy nyílt párbeszédet kezdeményezzenek, pedig annak talán még értelme is lenne.

Frederick2 2019.04.04. 17:15:08

(John Caldwell - A Káosz Káosza)
süti beállítások módosítása