HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @F.M.J.: "Durva megközelítésben egy fogyasztó a hálózati feszültséghez képest 20x nagyobb áramerősséget igényel 12v-nál, tehát brutálisan vastag vezetékeket kellene alkalmazni." Ez elméletben igazn... (2024.04.23. 10:58) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Russia denies striking Poland

2022.11.15. 21:15 Deansdale

Russia has not carried out any strikes against targets near the Polish-Ukrainian border, the defense ministry in Moscow said on Tuesday, following reports of a missile, thought to be Russian, striking the village of Przewodow and killing two civilians.

Missile fragments, whose photos were published by the Polish media on the scene, “have nothing to do with Russian weapons,” the Russian Defense Ministry said. Russia has carried out no strikes on the area along Ukraine’s border with Poland, the military added. 

Statements by Polish media and officials about the alleged ‘Russian’ missiles falling in the area of the village of Przewodow are “a deliberate provocation in order to escalate the situation,” the Russian military said.

Poland has convened an emergency meeting of its national security council on Tuesday evening after reports that at least two civilians were killed when one or more missiles struck the village in the Lublin region, just across the border with Ukraine. 

While AP reported that Russian missiles had crossed into Poland, citing an unnamed “senior US intelligence official,” the Pentagon declined to corroborate the claim.

“I can tell you that we don't have any information at this time to corroborate those reports and are looking into this further,” Air Force Brigadier General Patrick Ryder told reporters, when asked about the Przewodow incident.

The Polish government spokesman Piotr Mueller called on the media and the public “not to publish unconfirmed information.”

130 komment

Címkék: politika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2022.11.15. 21:45:44

Ha hazudnak is, még Varsóért sem áldozná fel senki Washingtont.

Madarász Henrik 2022.11.15. 22:52:40

@Wildhunt: Én is ezt gondolom, a lengyelek szívesen kirobbantanának egy világháborút, de ezt nem ők döntik el, hanem az USA és ők nem akarnak.

vodkasprite 2022.11.15. 23:23:31

@Madarász Henrik: Szerintem meg nem országok döntenek erről, hanem a hálózat, és ők great resetet akarnak, amihez kell a 3. vh, de nem nagyon van politikus, aki bevállalná a START gomb megnyomását. Csak egy jól irányzott false flag lépés kell, és indulhat a buli.

Gógita 2022.11.15. 23:48:26

Mindenesetre legyen nálatok kéznél hegesztő szemüveg vagy kormos üveg, mert ezek nélkül veszélyes atomvillanásba nézni!

valis47 2022.11.16. 02:06:06

A lengyelek már meg is állapították, hogy "orosz gyártmányú rakéta" csapódott be.

Típust nem közöltek, mindenesetre Ukrajna persze jó pár orosz/szovjet gyártmányú légvédelmi rakétával rendelkezik...

2022.11.16. 05:37:23

"Minden, amit hallunk, az vélemény, és nem tény. Minden, amit látunk,az perspektíva, nem az igazság."

- lehet van háború igazából és arról szól, amit hallunk.
- lehet, hogy csak színjáték részesei vagyunk
- lehet becsapódott rakéta - csak variáció vannak hogyan a hírek illetve minden és mindenki által
- lehet nem csapódott be - csak variációi vannak a hírek illetve minden és mindenki által

Lehet ez, lehet az.
a VALÓS igazságot, hogy mi és hogyan történt nem tudjuk innen megmondani, csak magunkévá teszünk egy általunk látott képet és amellett állunk és érvelünk vagy hadakozunk érte.

És most érveljünk vagy vitatkozzunk ezen is.
:)

Madarász Henrik 2022.11.16. 06:58:53

@icipicicsipa: Azért ki lehet következtetni hogy mi a valószínű. Mondjuk ha reggel a kertedben a fán nincs már egy levél sem, lehet arra gondolni hogy átmászott a szomszéd és lerázta a leveleket, de azért inkább az a valós hogy ősz van és maguktól leestek a levelek.

Deansdale 2022.11.16. 08:14:37

@icipicicsipa: Az a gond, hogy a döntéshozók letojják, hogy te mit gondolsz, úgyis meghozzák a döntéseiket. Nem tudod kizárni a realitást az életedből, illetve amíg valami tőled távol zajlik addig lehet, de ami a környezetedben történik azt már baromi nehéz. (És nem is biztos, hogy az a jó döntés.)

Deansdale 2022.11.16. 08:18:50

@Wildhunt: @Madarász Henrik: Pusztán magánvélemény, de szerintem erre az USA is az áldását adta, és azért csinálták hogy a NATO-t jobban bevonják a sztoriba. Elszabadult atomháborút biztos nem akarnak, de ha nem mennek el addig akkor is tudnak előnyöket kovácsolni a nagyobb NATO részvételből. Arról nem is beszélve, hogy tényleg ez szolgálja legjobban a háttérhatalom/nagy reszet érdekeit, ahogy azt vodka is megjegyezte.

Deansdale 2022.11.16. 08:37:28

De úgy tűnik simán lecsenghet a dolog, most már Biden is aszondja hogy ukrán rakéta volt. Érdekes, különösen annak fényében hogy pont az amcsik nyomták be a sajtóba eredetileg, hogy orosz rakéta volt. Na most akkor aki az eredeti hírt kiszivárogtatta az a saját szakállára hazudott, vagy mi a pitypang?

valis47 2022.11.16. 11:29:06

@Deansdale: Simán hazudhatott, vagy a lengyelek hazudtak először, és ezt vette át. Lengyel katonatisztek is állíthatták ezt neki. Ugyanazt a roncsdarabot a lengyelek annak a bizonyítékaként mutogatták, hogy orosz H-101 cirkálórakéta volt, mint amire mások azt mondták, hogy Sz-300-as rakétája.

2022.11.16. 17:03:56

@valis47:

Igen.
Minden lehet.
Te most felsoroltál két dolgot legalább.
És ez egy ember a világból, aki nem egy hírportál szerkesztője, ahol azt ír ki, ami jólesik egy ilyen cikkel, hogy "hazudhattak lengyel katonatisztek a rakétáról" ami már megint csak egy valami információ, amire az ember ráugrik, hogy akkor most ez volt.
A másik meg a másik tartalmú szövegre - mondjuk ezzel ellentétes oldat szimpatizálva tartalmilag - ugrik rá.

Aztán megyünk egymás ellen ilyenekért háborúzni.

Aztán most azt kellene majd egyszer kitalálni, hogy ez a sok gyökérség miattunk van - hogy nem vesszük észre magunkat - vagy van-e valaki, aki ezt akarja, hogy így legyen, vagy együtt a kettő vagy mi.....
:)

Ez a káosz ami van a világban ebből fakadhat talán, és kérdés, hogy ki lehet és ki tudjuk-e csomózni ezt a dolgot, hogy ki és merre van itt abban "felelősségével", hogy ez a dolog ami van a világban, az lehet és működhet....

Legalábbis most valami ilyenre jutottam, hogy elképzelhető, hogy ilyesmi probléma van itt, ami miatt van ez az egész dolog az életünkkel és a világban...

2022.11.16. 17:26:25

@Madarász Henrik:

"Azért ki lehet következtetni hogy mi a valószínű."
A valószínű az csak a valószínű.
És elkönyvelheted a valószínűt ténynek és az igazságnak.
És mind addig, amíg meg nem bizonyosodsz róla az érzékszerveid által, addig csak egy hipotézis.

A másik meg, hogy amit én írtam és amire írtál, az egy konkrét eseményről szólt.
Az meg még csak "valószínű" szinten sem lehet, mert ebben a történeteben az USA-tól kezdve az Oroszokig és a médiáig vagy hazudik, vagy téved, vagy igazat beszél vagy féligazat.

vodkasprite 2022.11.17. 15:41:54

Az is lehet, hogy a lengyeleket épp meg tudta győzni a hálózat, hogy egy hamis zászlós művelet keretében elinduljon a 3. vh, de nem úgy működött a gépezet, ezért visszavonulót fújtak.

2022.11.17. 19:20:02

A story tovább gördül:

Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó arra biztatja Volodimir Zelenszkijt, hogy „legyen óvatos” a lengyelországi rakétaincidenssel kapcsolatban. Joe Biden tanácsadója felhívta Volodimir Zelenszkij elnök hivatalát, miután bejelentette, hogy egy orosz rakéta robbant fel Lengyelországban.

A CNN szerint Zelenszkij videoüzenete és a Lengyelországra mért orosz rakétacsapásról szóló állításai után

figyelmeztették az ukrán elnököt, hogy nagyon komoly eszkalációhoz vezetnek az ilyen állítások.

Jake Sullivan gyorsan felhívta Zelenszkij irodáját, és felszólította a tisztviselőket, hogy legyenek óvatosabbak az incidenssel kapcsolatos nyilatkozataikban.

Az amerikai lap értesülései szerint az ukrán fél kedd este kezdeményezett egyeztetést Zelenszkij és Biden között, de az Egyesült Államok elutasította azt. Jake Sullivan azonban beszélt az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, Andrij Jermakkal, az amerikai külügyminisztérium vezetője, Anthony Blinken pedig ukrán kollégájával, Dmitrij Kulebával.

index.hu/kulfold/2022/11/17/volodimir-zelenszkij-ukrajna-oroszorszag-lengyelorszag-raketa-tamadas-robbanas-halalos-aldozatok/

GABOR2 2022.11.18. 00:07:39

Szerencsére a legtöbben józanok maradtak és bevallották, hogy nem oroszoktól jött. Igazából fizikai képtelenség volt állítólag a hatótáv miatt is.

Viszont Zelenszkj úgy fröcsögött egyből és próbálta az oroszokra fogni, hogy megint felmerül... az ukránok direkt csinálják, hogy belerángassák a NATO-t.

És bár mint mondtam az oroszokat nem hibáztatják legalábbis közvetelenül ezért, de az ukránokat is mentegetik a Nyugatiak... pedig lehet egy újabb próbálkozás volt, hogy legyen ebből az egészből harmadik világháború.

GABOR2 2022.11.18. 00:09:33

@vodkasprite: Ahhoz inkább gazdasági csőd kell, szankciók... Azért nekik se lenne jó egy totál sugárszennyezett bolygó... remélem.

Frederick2 2022.11.18. 20:13:23

@Deansdale: @Madarász Henrik:

Meg kellene gyilkolni azokat a szarháziakat, akik ezt tették.
szentkoronaradio.com/blog/2022/11/18/ezuttal-szekesfehervaron-vertek-ki-egy-muveszember-szemet-a-ciganyok/

Még csak nem is azért verték ájultra, hogy kirabolják. Pusztán élvezetből.

Mára Székesfehérvár, a Királyok Városa sem számít biztonságos helynek. Tele van patkány cigányokkal.

Ideje lenne végre rendet tenni ebben az országban. Erőszakkal kiverni az országból minden olyan népséget, ami a társadalom, a nemzet ellensége. Beleértve ezeket a dögevő cigányokat is.

GABOR2 2022.11.19. 01:01:38

Új, Magyarország évi 70 milliárddal támogatná Ukrajnát... lehet:

"Ukrajna támogatása: Orbán Viktor vadonatúj fordulatot jelentett be"

www.portfolio.hu/unios-forrasok/20221118/ukrajna-tamogatasa-orban-viktor-vadonatuj-fordulatot-jelentett-be-579846

"Ezt az összeget, évente 60-70 milliárd forintot, a nemzeti költségvetésből biztosítaná Magyarország az ukránokkal kötött kétoldalú megállapodás keretében"

Wildhunt 2022.11.19. 08:52:49

@GABOR2: ha van egy záradék, mely szerint kárpátalján kötelező lesz a magyar nyelv oktatása, a pénzért magyar cégek kapnak megrendeléseket és a fejlesztések elsősorban a határ menti településeket + környezetvédelmet célozzák, én támogatom.

Deansdale 2022.11.19. 09:21:55

@Wildhunt: Tartok tőle, hogy nincs ilyen záradék...

Ebből a pénzből haza lehetne telepíteni az összes ottani magyart, azzal többre mennénk.

Deansdale 2022.11.19. 09:37:54

@vodkasprite: Szerintem igaza van, és ez elég kellemetlen.

Mia and Me 2022.11.19. 10:22:42

@GABOR2: kivéve ha mégis földönkívüliek, vagy föld alattiak. Mert akkor leszarják, mert majd kijönnek mikor elült itt a fertőzés-veszély.

Igazából bármelyik csókát nézzük, mindnek olyan feje van mintha nem ember lenne (Musk, Zukkenberg, biden, trump, gates, putyin), nekem simán benne van hogy ezek már nem is azok, hanem valami hibridek vagy gépek.

Mia and Me 2022.11.19. 10:28:52

@GABOR2: F.sza. Tehát most már nem csak az Eunak meg a RU-nak fizetünk védelmi pénzt hanem az ukriknak is. Vagyis a gyerekeink unokái is már el vannak adva rabszolgának (és minden tulajdonunk lefoglalva ami jelenleg van és amit még az elkövetkezendő 50 évben sikerül egy-egy családnak összedolgoznia).

@Deansdale: Terület, ház, vagyon nélkül hazatelepíteni őket nekünk is nekik is tragédia és szegénység. Viktorák csak olyat engednek be akinek pénze van (tehát azért fizet inkább, hogy maradjanak ott és az ukránok lehetőség szerint hagyják őket békén.)

Deansdale 2022.11.19. 10:31:16

@Mia and Me: 60-70 milliárdból vadiúj háza lehetne minden hazaköltözőnek, mondjuk nem rózsadombi villa színvonalon, de cserébe elhozhatnak magukkal Ukrajnából minden mozdíthatót :)

Mia and Me 2022.11.19. 10:39:09

@Deansdale: de a földet nem tudják elhozni. És szerintem vitya már sejti hogy a sok pénzért cserébe lesz valami darabolás. (esélyes, hogy ha nyugat mégis a befejezés mellett dönt, akkor a sok pénzért cserébe lesz egy nyugati ukrajna meg lesz amit hagynak az oroszoknál, és nagy demokratikusan megszavazva - meg a pénzért cserébe- a magyar lakta területeket meg "megvesszük" mi.)

Vagy ez lehet a háttere vagy az hogy kapott valami fenyítést és így tudja kiváltani a büntetést.

amjamdaynA 2022.11.19. 11:52:56

@Mia and Me:
>>a magyar lakta területeket meg "megvesszük" mi.)

Elméletben "szép", de a gyakorlatban nincsenek, se "színmagyar", se többségében magyarok által lakott, egybefüggő és "csatolható" terület, több millió nem magyarra jut kb 10-140000 magyar maximum......

Wildhunt 2022.11.19. 12:01:23

@amjamdaynA: bevezetjük az europeer, demokrata és jogállamiságnak tökéletesen megfelelő, az ukránok szerint kizárólag a kisebbségek érdekeit szolgáló ukrán nyelvtörvényt. 20 éven belül mind magyar lesz.

Wildhunt 2022.11.19. 12:03:48

@Mia and Me: vannak kiürült falvak olyan helyeken is, ahonnan 1-2 óra munkásbusszal a legközelebbi munkalehetőség. A közösségeket egy az egyben át lehet hozni oda, a munka pedig így is közelebb lenne nekik mint most.

Wildhunt 2022.11.19. 12:06:42

@Mia and Me: Kárpátalja nyugodtan maradhat formálisan Ukrajna. A Kárpátok hágóit ha védi a határrendészet a bukott állam problémáinak legnagyobb részét megússzuk. Pláne ha a másik oldalt a lengyel hadsereg khmmm biztosítja - amire már van ukrán törvény.

Wildhunt 2022.11.19. 12:08:46

@Deansdale: tanuljunk a zsidóktól? Brenzovics Mózes - nem hangzik nagyon rosszul :D

vodkasprite 2022.11.19. 16:01:09

@Deansdale: Szerintem beindult a Izrael 2.0 projekt. Még szinte el sem indult a háború, Zelenszkij már bejelentette, hogy a Háború után Ukrajna Izraelre fog hasonlítani. Most minden ország be van csicskítva, hogy évi rendszerességgel pénzelje ennek felépülését. Azért az milyen már, hogy országok kölcsönöket vesznek fel, hogy egy másik országot újjáépítsenek. De bezzeg a saját nép megsegítésére csak úgy nem vennének fel kölcs önt, sztem ez egy újabb hazaárulás. Vajon mivel zsarolják őket?

GABOR2 2022.11.19. 16:30:03

@vodkasprite: Ugye genetikai vizsgálatok kimutatták korábban, hogy akik ma zsidóknak mondják magukat nagyrészt igazából kazárok és az ő országuk kb. a mai Ukrajna területén volt... Lehet kéne nekik az igazi otthonuk vissza...

Magyarorszgáon most a forint gyengüléssel és árfolyam bezuhanással óriási kedvezménnyel tudják megvenni a külföldiek az ingatlanokat + ha hozzávesszük, hogy majd sokan itthon nem fogják tudni a hiteleiket a bankoktól még plusz olcsóbban meg tudnak venni mindent.

GABOR2 2022.11.19. 16:32:14

@Deansdale: Nem összesen 70 milliárd, hanem évi 70 milliárd... ez eztuán mindig járna.

Talán inkább maradjanak ott a magyarok... talán egyszer még újra rajzolják a határokat a javunkra.

Wildhunt 2022.11.19. 18:08:30

@GABOR2: én is ezt mondanám ha meg tudnánk védeni őket.

vodkasprite 2022.11.20. 12:25:16

Több mint ezer, magát fehérnek kiadó, majd bűnbánatot, fehérgyűlöletet gyakorló, majd saját magát elszóló pajeszos: christiansfortruth.com/wp-content/uploads/2019/08/Shape-Shifting-Jews-on-Twitter-Exposed-.pdf

Madarász Henrik 2022.11.20. 20:04:20

@Mia and Me: Amilyen nyomorult hely Kárpátalja, ha megkapnák azt a 70 milliárdot támogatásként az áttelepülő magyarok simán élhetnének Szabolcsban is, az sem rosszabb hely.

Madarász Henrik 2022.11.20. 20:10:05

@GABOR2: Tulajdonképpen nem is lenne rossz, ha a világ összes zsidóját a maradék Ukrajna területére telepítenék, például béke lenne a Közel-Keleten és az USA sem lenne olyan agresszív ország mint most, elkezdene a saját belső problémáival foglalkozni a folyamatos háborúzás helyett.

valis47 2022.11.20. 20:27:36

@GABOR2: Tudtommal a genetikai vizsgálatok nem bizonyítottak semmi ilyesmit. Koestler találta ki a kazár elméletet, de nem igazolt.
@Madarász Henrik: A valóság ennél rosszabb lesz, lesz egy agresszív, állig felfegyverzett Ukrajna a szomszédunkban, mint a zsidók "ökle". Eddig csak a Közel-Keleten ment az örök háború, most azt tervezik, hogy a volt SZU-t is egy örök háborús övezetté változtatják. Oroszország destabilizálódása után.

Madarász Henrik 2022.11.20. 22:46:50

@valis47: Ez mondjuk nekem is eszembe jutott, ha az oroszok nem mérnek megsemmisítő vereséget az ukránokra, simán megtámadnák a magyarokat, ha valami nem tetszene nekik és szerintem a NATO nem védené meg a magyarokat.

GABOR2 2022.11.20. 23:21:17

@Madarász Henrik: Nemrég az Ultrahangon a Nógrádi György azt mondta, hogy az ukrán elnöki hivatal vezetője azt mondta, hogy ha Ukrajna lezárja a konfliktusát Oroszországgal, ők lesznek a térség meghatározó katonai ereje... fegyvereket nem fognak visszaadni és ezután katonai erővel fogják elérni amit akarnak. Nógrádi bizony erőssen utalt rá, hogy a mostani szövetségesei ellen fog majd fellépni Ukrajna, de egyúttal valahol szánalmasnak is találta ezt, mert hogyha Ukrajna mögül kifarolna a Nyugat egy napig se bírnak ki se pénzügyileg, se nagyon katonailag.

Másrészről... ha igaz, hogy a Nyugaton sokan kb. a teljes készletüket kisöpörték és odaadták és sok időbe kerülne gyártani... akkor van egy ország ami sok másik ország katonai erejével bír elvileg. Vagy pedig terroristák/bűnözők rendelkeznek egy kontinensrevaló fegyverrel készlettel... ha igaz, hogy kb. 70% megy a feketepiacra.

Madarász Henrik 2022.11.20. 23:27:37

@GABOR2: Én nem hiszek ebben, hogy eladják a fegyvereket, most a létéért harcol az ukrán maffiaállam. ha vesztenek az oroszok ellen hatalmas lopott vagyont buknának az ukrán oligarchák, ha külföldre kellene menekülniük.

GABOR2 2022.11.21. 00:02:53

@Madarász Henrik: Ennyi fegyver rengeteg pénz. Ha vesztenek... amire jó esély van, megvan a jólétük. Zeleskynek is mondják, hogy tán van egy valami 4 millió dolláros háza valahol... Amit oroszoknak ad ki egyébként.

GABOR2 2022.11.21. 00:09:10

@Madarász Henrik: Egyébként ez nem csak hit. Egyszerűen múltkor is volt tán, hogy csak japánban gyártott katonai dzsip amit odaajándékoztak hirtelen felünt valahol ahol nem kellene lennie... Tudják checkkolni a feketepiacot a titosszolgáltok is és rengetegszer látják, hogy ott kötnek ki a fegyverek.

www.origo.hu/nagyvilag/20220812-ukrajna-haboru-fegyverek-ellopasa.html

GABOR2 2022.11.21. 00:11:16

@GABOR2: Amúgy meg tipikus amerikai story... felfegyverzik a jövő ellenségét, hogy aztán lehessen háborúzni ellene... így a fegyveriparnak mindig lesznek megrendelései.

2022.11.21. 05:12:18

Sziasztok.

Csak érdekességképen - mondjuk így - egy cikk, ami talán fél-off:
index.hu/kulfold/2022/11/20/koszovo-szerbia-konfliktus-rendszamlabla-csere-haboru-albin-kurti-alekszandar-vucsics/

Szerintem ez van és ezt látom ebben is:
Van pá hülye politikus vagy megvett/irányított ember, aki kitalálja megint, hogy csináljunk itt is akkor a dolgokat.

És figyeljétek meg a narratívát.
Amikor ilyen van mondjuk itt a cikkben, hogy a "szerbek" a "koszovóiak" vagy az "ukránok" meg az "oroszok".
Mikor ez nincs így.
Mert pár százalék ember az nem "ők", az nem az "egész".

Meg ez az egész baromság itt is.
Megy a hangulatkeltés - hívjuk így - ezen a részen is.

Én szerintem meg az emberek nem akarnak háborúzni és nem akarják egymást ölni.
Hanem dafke valahogy bele akarják nyomni az embereket ebbe mindenféle okkal.

Itt egyedül és kizárólag az országok vezetői döntenek arról, hogy a törvények által mit akarnak rákényszeríteni az emberekre.
És nagyon úgy néz ki, hogy ez akár ilyen abszurditások által is - rendszámtábla-csere - ami valami abnormális ok illetve talán egy megtervezett valami szintén(?) kitalálják, hogy akkor most ők az állampolgárokat egymás ellen ölésre és pusztításra küldjék.

Miért van az, hogy pár ember akaratának - azon okból, hogy gyűlöljünk, és öljünk meg másokat, hogy háborúzzunk - aláveti magát több millió ember?

Miért tesszük ezt?
Akarjuk mi ezt?
Szerintem nem.

De akkor miért tesszük?

Deansdale 2022.11.21. 07:40:14

@icipicicsipa: Mert engedelmességre vagyunk nevelve, és aki ellenkezik azt meg kiiktatja a rendszer, így vagy úgy. Manapság ehhez már nem kell fekete autó ami éjszaka érkezik vagy látványos kirakatper mint Budaházynak, elég ha cenzúráznak a neten, zárolják a bankszámlád és kirúgatnak az állásodból, ezzel gyakorlatilag elvették minden legális érdekérvényesítési képességed. A kanadai kamionossztrájkot is lenyomták, lópikulát sem értek el, hiába próbáltak nem engedelmeskedni az elit akaratának.

békaapu 2022.11.21. 08:09:28

@icipicicsipa:
Mondd csak.. ugye jól látom, hogy a csendes többségre hivatkozva próbálod a tömegek felelősségét letagadni.
Ez szép is, ha a kollektív büntetést akarjuk csökkenteni.

De a te módszered arról szól, hogy nincsenek halmazok, csakis egyéni döntések, és egyéni felelősség.

Szerinted ott nincsenek oroszgyilkos közös szándékok és közös bűnök?

Pár százalék az nem az egész, de mennyi az a pár? Mert ötven (vagy hetvenöt) százalék az már egészen sok ám.

békaapu 2022.11.21. 08:16:43

@Deansdale:
Van a passzív ellenállás, ami 1850 -től 1867 -ig itt nálunk talán működött is, de most abszolút nem hiányzik aki kivonul a rendszerből.

És van az aktív ellenállás, amiért most Budaházyékat nyomják lefelé. Pedig nem is csináltak érdemben semmit.

Én az aktív ellenállásra szavazok, mert annak van látszatja - még ha kirakatpereket is von maga után.
Csak az a gond a partizánkodással, hogy nincs hagyománya bennünk.

Deansdale 2022.11.21. 08:46:15

@békaapu: Én úgy látom a legális utakat már mind leszabályozták annyira, hogy nem érnek semmit. A tüntetés, sztrájk, szavazás, facebookos szócséplés, össznépi morgolódás semmit nem jelent az elitnek. Ilyesmikre talán kár is fecsérelni az időt azon kívül, hogy próbálunk másokat is ráébreszteni a problémákra, mert anélkül tényleg vége mindennek, elsüllyedünk egy permanens birkatömegben.

Amúgy globális asztalra csapásra lenne szükség, csakhát erre az esély csekély, mivel ügyesen szétzilálták azokat a társadalmakat ahol lett volna lehetőség és igény az összefogásra. A multikulti fő célja ez, hogy a kritikus tömeg elérése lehetetlenné váljon. Hiába is akarnának már most pl. az angolok tömegesen fellázadni a globálszopatás ellen, a sokmillió migráns nem fog ehhez csatlakozni, sőt, ők már jelenleg is az őslakosok ELLEN tüntetnek ilyen-olyan debil indokkal. A végén meg a bevándorlókkal felhigított rendőrség és katonaság fogja szétverni a valódi tüntetéseket. Nem véletlen, hogy ezekre is kihirdették már a diverzitási kvótákat, ami amúgy nemzetbiztonsági szempontból kész öngyilkosság, dehát na. Fura irányba megy a világunk, legalábbis annak aki nem néz a színfalak mögé.

békaapu 2022.11.21. 08:51:31

@Deansdale:
Nincs más, mint az ilyen te-féle józan megfigyelőkre támaszkodva készülődni és készülődni..

A "csak úgy élni bele a vakvilágba" -típusú régi szép idők sajnos már (nekem meg neked) a múlté.

Deazééé.. nincs ám még vége a dalnak.

:-)

Deansdale 2022.11.21. 15:20:48

@icipicicsipa: Na, brazíliában már a gyermekeidet is elveheti a hatóság ha tüntetsz. Emiatt megint otthon marad a dühös emberek egy része, így győz a háttérhatalom.
warroom.org/2022/11/20/brazilians-resist-as-child-services-moves-to-take-children-away-from-election-protesters/
Persze ha nagyon túlfeszítik a húrt akkor vérengzésbe csap a zsarnokság, csakhát akkor sem a főkolomposok feje megy guillotine alá, hanem a csicskáiké.

2022.11.21. 17:58:31

@Deansdale:

Fingom nincs, hogy mit mondjak erre.
Meg, hogy mit kellene tenni és hogyan.
Az a saját sz@ruk talán, maguknak termelték ki, oldják meg ők.
Nekünk itt a mi dolgaink, ezek meg a mi problémáink.
Persze sajnálatos ez is meg az is.
De ők tudják, hogy mennyt "tűrnek" és mennyiért(!).

Rohadt sokat filózok, hogy mi lehetne a megoldás és van-e egyáltalán megoldás arra, amiben vagyunk. Hogy lehetne-e "fordítani" valahogy ezen az egész gyökérségen amiben ücsörög az emberiség. Vagy kell az, hogy atom hulljon a fél világra és teleszarja mindenki a nadrágját szinte szó szerint, hogy észrevegye magát az ember?

Nem tudom.
De nem is nagyon érdekel már.

Meg rághatjuk itt a gittet, de megoldás úgy sem lesz.
Aki akar az építsen bunkert meg kertet meg csirkét meg juhot meg akármit vegyen meg, aztán kész.

És nem, nem az a megoldás, hogy "jaj, bújjunk össze, mert közösség kell, meg közösségben együtt, csuhaj".

Szerintem ez a megoldás és ez tehet változást: nem ideológizálom meg a mocskot, a rosszat, a hazugságot, a szemetet, a szart, hogy az miért lehet szerintem, hanem megvallom, hogy ez mocsok, ez rossz, ez hazugság, ez szemét, ez szar

Semmilyen más megoldás nincs, mert amíg egy csoport a túlélés miatt együtt termeli a búzát meg a kenyeret együtt süti, de közben leülve az asztalhoz azt magyarázza az egyik, hogy az ő szimpatizánsai miért lophatnak illetve a másik vice-versa, addig lehet ezt csinálni egy atomrobbanás után az egész világon, de mivel ugyan ez az ideológizálása megy csak a rothadásnak, így majd a mókuskerék megint újra fog indulni idővel a következő években/évtizedekben, a jövőben....

Neme egyszerűséggel a "bűnvallás" az és az elfordulás, de nem az a bűnvallás és elfordulás, hogy "te ember eredendően bűnös vagy!!!!!", hanem ez: hogy nem támogatom azt a szart ami van a világban és ideológizálom azért, hogy mentsem magam, hogy én jó vagyok illetve az, hogy ezzel az ideológizálással ne teremtsek olyan világot, amivé ez is lett általam.

Amíg ezt nincs meg az emberiségben, addig csak arról beszélünk, hogy "én vagyok az erősebb meg az okosabb".

Valahogy így látom ezt, bármennyire is keszekusza ez is, de ez most így jött ki.
Sajnos megint egy indulatosabb időszakomban vagyok és ez így van bennem jelenleg.

Mia and Me 2022.11.23. 17:44:02

@békaapu: nincs hagyománya, mert itt elég csúnyán végződött minden fellázadás meg ellenállás.
A sejtjeinkbe van ívódva, hogy aki dumál annak beverik a fejét és kiírtják az írmagját is.

békaapu 2022.11.24. 08:34:52

@Mia and Me:
Neeeem.. nem a történelem.. hm.. nem 1867 miatt nem lázadtak 1955 -ben, és nem 1848 miatt lázadtak fel mégis '56 -ban az emberek.

Most is azért vagyunk birkák, mert még nem fáj eléggé amit elvettek - és a szennyfolyam még elég langyos a kinti hideghez képest.

Tudod Mia and Me, minden tagadás ellenére létezik olyan hogy néplélek, valahogy a táj teszi és a közös nyelv együtt talán.. szóval ennek a népnek van lázadási képessége is, meg közben szeret fejet is hajtani a hatalom előtt.
Szerintem azt tesztelgetik a hatalomgyakorlók, hogy manapság éppen hol a "nagylétszámok" tűréshatára.
Közben meg megy az agymosógép háromnegyedes erővel..

valis47 2022.11.24. 10:39:48

@icipicicsipa: Képzeld el, hogy pár évtized múlva az ismert demográfiai folyamatok után elcsatolják Mo-tól mondjuk BAZ megyét valamelyik szomszédhoz. Vagy inkább kikiáltanak ott egy Romaisztánt NATO támogatással, miután a Roma Felszabadítási Front amerikai és brit különleges erők segítségével fegyveres felkelést kezdett, Magyarországot pedig, amiért megpróbálta ezt leverni, egy légi háborúval térdre kényszerítették volna. A volt mezőkövesdi repülőtéren kialakítanak egy nagy amerikai bázist. Miskolcon pedig cigány stricik, drogkereskedők, csicskáztatók stb. kormányt alakítanak amerikai kurátoraik segítségével. Egyébként meg az északkelet-magyarországi cigány maffia uralná a nyugat-európai drog-, prosti- és szervkereskedelem egy jelentős részét.
Na most a megye csekély megmaradt magyar többségű részeinek ez nem tetszik, és ezt pl. azzal fejezik ki, hogy ragaszkodnak a magyar rendszámok további használatához. Kb. ez megy ott.

Mia and Me 2022.11.24. 17:14:49

@békaapu: "miatt lázadtak fel mégis '56 -ban az emberek"

ez érdekes, én úgy tudom békés tüntetés volt és provokálva bizonyos házakról belelőttek a tömegbe és úgy szabadult el a pokol.

Ha nem provokálják ki, akkor nem tartom biztosnak hogy véres "lázadás" alakul, simán hazamentek volna a népek mint ahogyan most is 10 éve minden alkalommal (Munka törvénykönyv rabszolgává átírásoknál ésatöbbi)

De lehet hogy csak a mesélőm nem mondott teljesen igazat, törikönyvekben nem igazán ez a verzió.

Mia and Me 2022.11.24. 17:22:35

@békaapu: a tűréshatár jelenleg nekem végtelennek tűnik egyébként.

és a lázadó néplelket csak kocsmákban láthatjuk mostanában megbátorítva az ott kapható dolgoktól.

Nem azt mondom hogy kiírtódott teljesen, de van amikor bizonyos gén csak több generáció múlva bukkan ismét fel.

Én most nem nagyon látom a felbukkanását a mai 30-40-50 évesekben-tehát akik most tehetnének bármit is érdemben.

A következő emberek még tartogathatnak meglepetést (mindenki satnyának gondolja a tizen-huszon éveseket, én nem, mert eszméletlen információ birtokában vannak csak attól hogy egy másik korba születtek)

KalmanBlog 2022.11.24. 18:24:19

> Én most nem nagyon látom a felbukkanását a mai 30-40-50 évesekben-tehát akik most tehetnének bármit is érdemben.

Én úgy tudom, hogy a forrongás a fiatal családalapítás előtt álló férfiakra jellemző. Gyerekekkel, akiket etetni kell annyira nem fog lázadozni az ember.

Érdekes módon viszont a felszín alatt sincsen semmi düh. Például a Covid elnyomást is a legtöbben vállvonogatással benyelték, vagy van aki még továbbra is helyesli is. Mit lehet tenni egy olyan elnyomás ellen, amit a többség támogat?

KalmanBlog 2022.11.24. 18:27:13

@Mia and Me: > van amikor bizonyos gén csak több generáció múlva bukkan ismét fel.

Ja, erre is akartam reagálni: az a baj, hogy a lázadó hajlam - pláne ha ész nélküli heveséggel párosul - az sajnos kiszelektálja magát. Ugye a nemesség eszméjének eredetileg része volt a bátorság meg az önállóság ami megkülönböztette a nemességet a birka néptől. És a nemeseknek azért elég sok gyerekük lehetett a hivatalosak mellett nem hivatalosak is. Azonban az új világrendben a gyávaság a kifizetődő, úgyhogy kontraszelekció van bátorságra. Ami nyilván nem véletlen ugyebár.

valis47 2022.11.24. 19:05:45

@Mia and Me: Még túl jól élünk... nyugaton pláne.
Hol vannak mostanában lázongások? Ahol szarul él a nép, hozzánk képest is. Irán (bár itt politika is van benne), Srí Lanka stb.
Kínában a drákói kovid korlátozások ellen rendszeresen vannak.

békaapu 2022.11.24. 19:45:35

@Mia and Me:
Ötvenhatot csak lázadási példának említettem.. se történelemtanár, se külföldre szakadt rokontulajdonos nem vagyok – de már negyven éve biztos figyelem a lázadásra való hajlamot magam körül. (najóó.. lehet hogy csak harmincöt)

Én azt mondom, hogy a rendszerváltás óta nem telt el elég idő ahhoz hogy kihaljon a magyarokból az összezárásra való képesség.. hm.. igény.
Amikor kezdtük elhinni hogy az oltatlan tanároknak menniük kell, akkor én elkezdtem szervezni egy tanár-segítő társaságot.. de persze akin segíteni akartam annak volt keményebb fából a feje, úgyhogy a kezdeményezés elhalt.
De hidd el nekem hogy akiket megkérdeztem a témában, azok egytől egyig mind segítettek volna. Egy se volt aki elutasított.
Szerintem nem idegenedtünk el teljesen egymástól.

És ebből következően szerintem nem csak a kapás-kaszás(gépkarabélyos) harc létezik a pénzhatalom elnyomása ellen.
Illetve sajnos pont nincsenek az ifjak eszméletlen információmennyiség birtokában – mert a tudás nem az övék, hanem csak zsebtévé-kezelőként jutnak hozzá.
És hát tudod, akinek a Gugliban a műveltsége, Teszkóban az éléskamrája és bankban a pénze..

:-)))

vodkasprite 2022.11.24. 22:55:37

Titkosszolgálati műveletek a közösségi hálón:
www.bitchute.com/video/UtjPZkTPhCYU/

Mia and Me 2022.11.25. 13:20:12

@valis47: Igen, tiktokon látom Kínában már nem olyan cukik, kezdenek rájönni hogy halálra szivatják őket. Kérdés hogy nem túl késő-e már.

Mia and Me 2022.11.25. 13:34:10

@békaapu: "De hidd el nekem hogy akiket megkérdeztem a témában, azok egytől egyig mind segítettek volna. Egy se volt aki elutasított."

Nekem ez kicsit megtévesztő kép.
Más helyen, de szintén mindenki így az oltás ellen úgy nem fogja beadatni (munkafeltételként kötelező lett x határidőre), mellveregetve támogatás, hogy persze persze ő is ellenáll, együtt kiállunk vagy felállunk, megtámadjuk stb.. Aztán szép csendben mindenki beregisztrált, aki kicsit összeesküvés hívő, az a kínaira...

Családban és ismerősi körben is a munkahelyeken 1-1 ember maradt aki a végsőkig kitartott és akkor sem adta be a derekát amikor elkezdték leszerelni a gépét...

"nincsenek az ifjak eszméletlen információmennyiség birtokában – mert a tudás nem az övék"

Melyik tudás?
Nekik nem azt kell tudni amit nagyapának meg amit nekünk.
Én bízom bennük :) de ezen nem veszünk össze.

békaapu 2022.11.25. 22:35:37

@Mia and Me:
Hát jóóó.. beismerem hogy nem mindenkit kérdeztem meg hogy segítene-e ellátási hálót alakítani.

Elhiszem hogy körülötted a nagy arcok alatt kisméretű farkak voltak - ez errefelé sincsen másként. De szerintem felétek sem minden farkas ordas.. vannak azééé lomposak is.
(értsd jól)

Mit melyik tudás? Te mondtad hogy eszméletlen mennyiségű, abban kéne lennie hasznosnak is. Hasznos pedig az, ami által könnyebb élniük.
Nem a honfoglaló vezérek nevei, vagy a Szeptember végén összes versszakának a tudása - hanem a bármilyen információ elsajátításának a mikéntje.
Ja, és dehogynem kell azt IS tudniuk amit az öregeknek is kellett. Minden mást is lehetséges - de azokat KELL.
(belégzés-kilégzés; méhecskék és virágszálak; a medve nem játék.. ilyesmik)

Bízni bennük.. nanáá !
Van egy kislányom - meg három fiam.. :-)))
Nem veszünk össze.

Frederick2 2022.11.26. 09:10:57

@Deansdale: @Mia and Me: @KalmanBlog: @békaapu:

„Mert engedelmességre vagyunk nevelve, és aki ellenkezik azt meg kiiktatja a rendszer, így vagy úgy.”

Tegnap beszélgettem egy barátommal. Megkérdezte: mi könyvtárosok, miért nem megyünk utcára, és állunk ki a jogainkért, mint a pedagógusok? Válaszom: ha néhány felelősebb gondolkodású könyvtáros el kezdene szervezkedni egy megyei könyvtárban, előbb taposnák el a kollégáik és/vagy a menedzsment, mint az állam, annak valamelyik erőszakszervezete. (Amúgy a munkahelyemen két olyan emberről is megtudtam, hogy besúgó, akiről nem is gondoltam volna. Az egyik kolléga csak azért képes volt feljelenteni a közvetlen főnökömnél, mert késtem fél órát a csapatépítő tréningről!) Igazából már a társadalom tagjai arra vannak kondicionálva, hogy legyalulják azokat, akik felemelik a szavukat a rendszer ellen. (lásd COVID).

A pedagógustüntetést pedig el kezdte becsatornázni magának a Balliberális Network, az LMBT, a Tani-Tani, a #freeSZFE és a Partizán révén. Vagyis félrevinni az egészet.

„látványos kirakatper mint Budaházynak”

A Budaházy-nak, a Zsák Ferencnek és a TomCat-nek szánt koncepciós per szándékos volt az állam részéről. Ugyanis ez a két ember komolyan vette azt, hogy LÁZADÁS. Magyarán: nem csak a szavak szintjén, verbálisan, szájkaratézva lázadtak a rendszer ellen (mint jelenleg ma a HVIM), hanem a tettek mezejére léptek. A rendszer pedig példát statuált ezekkel az emberekkel: így jár az, akik ténylegesen mer cselekedni a jelenlegi állapotok ellen az országban! Eredmény: Budaházy a börtönben, TomCat Kanadában, Zsák Ferenc eltűnt. A társadalom pedig tanult a leckéből, vette a mintát: ténylegesen nem lázad.

A (2022.11.21. 08:46:15) kommented lényege: semmi értelme lázadni! Kicsit unnom, hogy pesszimistán állsz a dolgokhoz. Miért nincs benned semmi remény? És ha nincs benned, akkor miért kell mástól is elvenni? Komolyan: lassan olyan a kommentjeidet és a cikkeidet olvasgatni, mint Nevergreen albumot hallgatni: „elveszünk mind!”

Globálisan alakulhat úgy a világ, hogy Európa országaiban kialakulhatnak lázadó nacionalista csoportok. Mely nacionalista csoportok elsöprik a háttérhatalmat kiszolgáló baloldalt és ál-jobboldalt. Én továbbra is kíváncsian nézem azt, mit művel a Mi Hazánk. Egyáltalán azt: mi lesz belőle, mivé fejlődik. Szerintem még kár kijelenteni azt, egyenes dőreség, hogy „elveszünk mind!”

Frederick2 2022.11.26. 09:14:17

Az amerikai munkaerő-piac rasszista és szexista kritikája
grafomanpali.blog.hu/2021/11/30/a_munkaero-piac_gyermekei

Deansdale 2022.11.26. 10:22:12

@Frederick2: "A (2022.11.21. 08:46:15) kommented lényege: semmi értelme lázadni! Kicsit unom, hogy pesszimistán állsz a dolgokhoz."

Szerintem ez inkább realizmus, de ha meg tudod mondani hogy miért legyek optimista, szívesen megváltoztatom a véleményem. A problémára hatni jelenleg kizárólag illegális eszközökkel lehetne, amire senkinek nem fűlik a foga, tehát marad a csodavárás. Illetve nevezhetjük kivárásnak, erről már többször esett szó itt is, hogy ha szerencsénk van eljöhet a pillanat amikor a kritikus tömeg felébred és nekiszalad a nagyreszetelőknek - na akkor kell majd észen lenni.

vodkasprite 2022.11.26. 23:07:56

Egyre több emberben felmerül a kérdés, hogy színjáték-e az orosz-ukrán háború
www.youtube.com/watch?v=dK-CAKVXVLI

Wildhunt 2022.11.26. 23:28:42

@Mia and Me: géppuskával a mezőgazdasági minisztérium tetejéről. Azóta sem biztos hogy ki lőtt és miért. Mint a kijevi majdanon.

valis47 2022.11.27. 02:18:47

@Wildhunt: Lövöldözés már 23-án volt a rádiónál.
A Kossuth téri eseményekről ma sem tudni semmit biztosan, azt sem, hogy hány halott volt. 70-től 1000 felettig vannak állítások.
Ha lehet hinni az újabb kutatásoknak, nem lőttek a minisztérium tetejéről, hanem a KGB főnöke parancsolta meg, hogy adjanak le figyelmeztető lövéseket a tömeg fölé, amire kitört a pánik a téren. A Parlament épületét őrző szovjet tankok legénysége azt hitte, rájuk lőnek, és "viszonozta" a tüzet, amerre gondolta. A legtöbben pedig állítólag akkor haltak meg, amikor egy másik szovjet tank a téren pánikban fedezéket kereső emberek közé kezdett lövöldözni, az Alkotmány utcából. Nem tudni, hogy ezt Szerov parancsára tette-e, vagy önszorgalomból. Mindenesetre a KGB főnök azért durvult be, mert látta, hogy a tüntetőkkel barátkoznak a szovjet katonák.

vodkasprite 2022.11.27. 16:51:50

Komoly tüntetés, az emberek 99%-a mégis maszkban van.

Szerintem ott már lefőtt a kávé, eléggé sakk-mattnak tűnik a szituáció. Gondoljatok bele: most azért lázadnak, mert már több hete nem léphetnek ki a lakásból.. gondolom elfogyott a pénz, nincs több kaja, sokan nem tudnak dolgozni. Magyarán a börtönön belüli életbenmaradásuk került veszélybe. Tehát a "nagyobb jó érdekében" a börtönt már elfogadták.. Gondolom sokuknak visznek ki kaját, küldenek segélyt, stb.. Mert egyszerre kockázatos lenne kiéheztetni több millió embert.
Nekem az egyértelműnek tűnik, hogy csökkenteni akarják a népességet, hisz önmagában, csak a stagnálásért nem lenne érdemes a népet bezárva tartani. Szóval ki tudja mit tesznek a kajájukba.

Aki tüntet, annak pirosra vált az igazolványa, gondolom nem tud pénzt költeni, és mehet a covid táborokba, ahonnan valószínűleg egy jelentős százaléka az embereknek nem tér vissza.

Tegyük fel egy lehetetlen esetet: elfoglalják a tüntetők maguknak az egész várost. A digitális börtön ellen akkor sem fognak tudni semmit csinálni, nem tudnak fizetni, csak fosztogatni.

Néhány ilyen kör, és örökre megtanulja a nép, hogy ki kell bírni azt az évi két hónapot, amikor lezárás van. Évről évre növelik majd egy hónappal ezt, közben kihoznak egy csomó videójátékot, hogy el se akarj menni otthonról. Megszokod, hogy jó neked otthon, és megvárják, míg megpusztulsz.

2022.11.27. 17:41:25

@vodkasprite:

"Nekem az egyértelműnek tűnik, hogy csökkenteni akarják a népességet"
Hát nem tudom.
Lehet.
Ahhoz viszont elég "lassú"-nak és "nem túl hatékonynak" tűnik ez a dolog.
De ez csak az én véleményem erről.

"Tegyük fel egy lehetetlen esetet: elfoglalják a tüntetők maguknak az egész várost. A digitális börtön ellen akkor sem fognak tudni semmit csinálni, nem tudnak fizetni, csak fosztogatni."

Vagy esetleg "észreveszi" magát esetleg más is, hogy "jééé, hát ilyet is lehet"?
És akkor ha több városban is ez lesz?
Ha mondjuk felébred még pár millió ember?

(Amit nem is értek, hogy több tíz milliót hogyan tud bezárni pár ezer?...vagy arányában a 90%-ot a 10% kb?....)

Meg ha a paraszttól a pékig a lánc egy városban van és van kenyér, akkor mit érne a "digitális börtön"?

KalmanBlog 2022.11.27. 20:42:26

@Mia and Me: > de szintén mindenki így az oltás ellen úgy nem fogja beadatni, mellveregetve támogatás, hogy persze persze ő is ellenáll, együtt kiállunk vagy felállunk, megtámadjuk stb..

Én is ezt tapasztaltam, akit jobban megszorongattak, az mindenki beadta a derekát. Olyan is, akiről nem gondoltam volna. Persze az is kiderül ilyenkor, hogy a legtöbb embernek semmilyen tartaléka nincs, és ezért nagyon könnyen zsarolható. Akinek egy kimaradó fizetés után már gond hogy mit egyen, az hogyan fog bárminek ellenállni? Sehogy.

KalmanBlog 2022.11.27. 20:43:46

@vodkasprite: >Komoly tüntetés, az emberek 99%-a mégis maszkban van.

Mondjuk a maszk arra is jó, hogy nem lesz beazonosítható az ember a videófelvétel alapján. Nem hinném, hogy a fertőződéstől félnének, vagy ha igen, akkor sokkal inkább a pozitív teszttől, amivel megszivatják őket, mint konkrétan a kórságtól.

vodkasprite 2022.11.27. 20:51:04

@icipicicsipa: 'Ahhoz viszont elég "lassú"-nak és "nem túl hatékonynak" tűnik ez a dolog.'
Elon Musk mondta egyszer, hogy 3 generáció alatt le lehetne csökkenteni a népességet a kívánt szintre.

bombahoppa 2022.11.27. 22:36:52

@Frederick2: "Nevergreen albumot hallgatni: „elveszünk mind!”"

Jó is az! :) Ego sum. :)

Frederick2 2022.11.28. 06:58:34

@vodkasprite:

"Évről évre növelik majd egy hónappal ezt, közben kihoznak egy csomó videójátékot, hogy el se akarj menni otthonról. Megszokod, hogy jó neked otthon, és megvárják, míg megpusztulsz."

Érdekes ez a videójáték-ellenességed (anti-gamer?). Régen még haraptam az ilyesmire. (Puzsér és Médiavadász szólt be a videójátékos közösségnek.) Amióta viszont azt látom, hogy a gamer körökben egyre inkább trenddé válik a videójáték-függőség, nem igazán sértődőm meg az anti-gamer véleményeken.

Miért jó az, hogy valaki napi rendszerességgel, 8-10-12 órákat tölt a számítógép előtt?

Miért jó az, hogy egy gamer nem elégszik meg 3-4 játékkal, hanem beszerez egy rakás játékot?

A gamer online magazinok és a gamer influencerek többsége tisztára olyan, mint valami díler. Csak nem drogozásra bátorítja a fiatalokat, hanem videójátékozásra.

Frederick2 2022.11.28. 07:09:25

@vodkasprite: Ha esetleg érdekel:

Médiavadász:
mediavadasz.info/szamitogepes-jatekok-es-megszallottsag/
mediavadasz.info/illuziok-fogsagaban/

Puzsér:
www.youtube.com/watch?v=sK2aLda3ruA
(19. perctől)

Sajnos nem éppen jó kritikák. Médiavadász is, Puzsér is úgy áll hozzá a gamerekhez, mintha azok valami alacsonyrendű élőlények lennének. Nem éppen egy jó megközelítés, szerintem. Itt nem a videójátékokkal van a probléma, hanem azzal, hogy a videójáték-függőség trendivé lett a társadalomban.

Frederick2 2022.11.28. 07:38:31

@bombahoppa: Nem tudom, mennyire tetszene Dean-nek ez a fajta zene. :)
www.youtube.com/watch?v=xx2iEt09IDw

Nekem nagy kedvencem volt. Sokat hallgattam őket.

Most a német Blutengel-re szoktam rá.

Frederick2 2022.11.28. 08:46:14

Ha már Médiavadász, itt a kritikája "A hatalom gyűrűi"-ről.
www.youtube.com/watch?v=ot4y5EkgIHc

Elég szépen felsorolja a sorozat hibáit.

Bevág néhány jelenetet a készítőkkel és színészekkel való interjúkból. Megpróbálják elmagyarázni, miért jók a woke elemek a sorozatban. Szánalmas.

vodkasprite 2022.11.28. 13:25:53

@Frederick2: én is szoktam játszani, most hétvégén pl 5 órát játszottam Heroes 3 és Age of Mythology-t :). Szerintem eltékozolja az életben rejlő lehetőségeket az, aki sokat játszik.

Frederick2 2022.11.28. 13:32:47

@vodkasprite: Heroes 3, Age of Mythology - régen rengeteget játszottam velük. :D

VT 135 2022.11.29. 15:05:09

@Frederick2:
A Médiavadász cikk szörnyen arrogáns. Ordít róla, h a szerzője sosem élte meg a gamer életállapotot, csak kívülről fikázza. Regényeket ír róla, de a felszínt karcolgatja: ne foglalkozik az okokkal (pl. apahiány, férfi erőre a mai világban látszólag nincsen szükség, stb.), az egyéni-, és következményekkel, a lehetséges megoldásokkal. Szánom az ilyen, súlyosan a saját egójukba szorult faszokat. Sokkal szánalmasabb, mint a gamer, akinek csak a gépezés az élete.

Puzsérra én már semennyi figyelmet nem pazarolok. Belehülyült az önmagába imádatba. Néha lehet, h (neki is) van néhány értelmes gondolata, de amúgy csak nyomatja az ökörségeket. Ez van, amikor valaki nem képes rendszer szinten látni a világot, de mégis mindenképpen el akarja mondani a rendszerről a tutit.

VT 135 2022.11.29. 15:06:13

@Frederick2:
Nekem a Heroes 2 volt nagy szerelmem. Csináltak belőle nagyon szép remake-et, rajongók.

Frederick2 2022.11.29. 18:55:58

@VT 135:

Médiavadásznak nem tesz jót az arrogancia. Lefaraghatna belőle. Leginkább, hogy a Retroshock-ot és Antifaces-t készítő KenytheOne az egyik példaképe. Tanulhatna tőle alázatot.

Puzsért iszonyat ritkán hallgatok vagy nézek (fogyasztok). Időnként végig böngészem az YT-csatornáját - de semmi olyat nem találok, amit érdemes lenne meghallgatni tőle. Az utolsó nagy dobása a budapesti polgármester-választás meghackelése volt. Onnantól ami jött: az ATV-hez és a SpiritFM-hez való csatlakozása, a Márki-Zay Péter kiszolgálása, meg az egyoldalú kiállás Ukrajna mellett. Csalódás. Hiteltelen lett a szememben.

Wildhunt 2022.11.30. 21:51:03

@VT 135: hol? Örök kedvencem nekem is.

2022.12.02. 04:42:42

Mondok valamit.

Ne akarjuk kiokoskodni a jövőt.
Ne akarjuk úgy most kitalálni ebben a szarban, hogy mi az, amit mi jó tudunk, hogy ezt meg azt kell tenni.
Mert "jaj ez lesz meg jaj az lesz".

Mert ez nagyon is valószínű, hogy egy olyan dologba vezet, ami a tudás által a másik fölé emelése önmagadnak és ebben az állapotban valami nem jó irányba visz.

Azt hiszem az, hogy "teszem ezt, mert ez ÉREZEM most, hogy SZERETNÉM tenni" talán sokkalta helyesebb, ha úgy tesszük, hogy közben a körülöttünk lévő embereket illetve semmi egyebet nem bántunk meg, nekik fájdalmat, kárt nem okozunk.

Tehát:
Az, hogy összesakkozom a világ információiból azt, hogy "ez meg az VAN és ezt meg azt KELL tennem" az sokkalta inkább téves felé vezet.
Ahogy az "Én a Robot"-ban volt Will Smith-el.
Amikor visszaemlékszik, hogy a baleseténél a vízbeesésnél a robot őt mentette ki, mert kiszámolta azt, hogy a kislánynak valami pár százalék esélye volt a túlélésre, mint neki.
És erre azt mondja, hogy "egy gyereknek annyi elég"

Tudom, hogy ez is egy zagyvaság már megint - vagyis azt gondolom, hogy az és megint - és köröket futok talán, de egy esetleges "útnak" szeretném, ha megfontolná valaki és csak tenne egy próbát, hogy ez felé fordítja az életét inkább.
És megnézi mit tapasztal, ha érzésből és és nem abból, amit mondanak neki a hírekben, a tévében és az alapján TUDNI véli a világot.....

Nem tudom, hogy ez a tényleges teljes helyes.
Csak azt hiszem, hogy köze van hozzá, hogy közel van hozzá jobban, mint a "tudok".

Aztán majd lesz valami... mondjuk egy péntek mára. Végre.
:)

További kellemeset...:)

Deansdale 2022.12.02. 07:51:08

@icipicicsipa: Szóval ne gondolkodj és ne informálódj, hanem hallgass a szívedre. Ez akár be is jöhet amikor béke van és habzsidőzs, de a jelenlegi helyzetben csak szentek és idióták építhetnek erre. Ahogy már emlegettem itt, pl. az én fél évvel ezelőtti készletfelhalmozásom többszázezer forint spórolást jelent a jelenlegi árakhoz képest, és oké hogy egyeseknek a "többszázezer" nem jelent lóf*szt sem mert milliókkal dobálóznak, de nekem azért mégiscsak számít. Számomra ezt jelenti az informálódás és a gondolkodás. Ha "a szívemre hallgatok" akkor lehet hogy elkurvázom azt a pénzt tavasszal, aztán most leshetnék a világra mint hal a szatyorban.

2022.12.02. 19:40:40

@Deansdale:

"Ez akár be is jöhet amikor béke van"

Nem tudom.
De sokadszorra felvetődik - illetve már a kezdeteknél felvetődött (itt is, ebben a dologban is, mint mondjuk a covidnál) - hogy mi van, hogy amit látunk az nem biztos, hogy az, amit látunk.

www.youtube.com/watch?v=OD0Hcnz05zM

2022.12.03. 07:38:43

És akkor visszakanyarodhatunk az Ukrán háború kapcsán ahhoz, amikor a kezdeteknél jöttek a fotók és mellé a hírek, hogy ez van bombázva meg az van bombázva és mellette - mondhatni - érdekes tartalmú és jellegű képek voltak, amikben nagyon sok ellentmondás és furcsaság volt.
Csak ez elfelejtődött.
És már belementünk egy olyanba, hogy ez ami van, a ténylegesen igaz és történik úgy, ahogy anno elkezdődött.
Persze lehetséges ez.

Mint a covidnál.
Mint amikor mondjuk kínai videókon estek össze az emberek az utcákon meg az utcán hevertek a "halottak".
Mennyi ilyet is láttunk bárhol máshol is azóta, mióta ezek a "promó" videók megjelentek anno a dolog elején?

És akkor mondjuk a madárinfluenza.
Amit vándormadarak terjesztenek a világban.
Többek közt.
És hogy-hogy nem, csak a háztáji állományban lesz tömeghalál tőle, de az is úgy, hogy ahogy találnak egy példányt - amire ráfogják, hogy madárinfluenzás - az ember önnön maga írtja ki - az "ajánlás és eljárás protokoll" szerint - az állományt.
Mert egyébként a halálos és brutális terjedése végett meghalna az összes háztáji ott.
Érted.
Ezért irtsuk ki őket gyorsan, hogy ne halljanak meg mind.
Érted?

Meg ha felnézel az égre és körülnézel utána bárhol a földön, szintén láthatsz a "veszélyességi" mérték szerint vadmadarakat tömegével elhullani mindenhol.
Hiszen ez a madárinfluenza, ami ezt okozza.
Mert ugye látsz ilyet.

Mint ahogy tele vannak a fentebb linkelt toroczkais videón a menekült központok.
Annyira sok a vadmadár az influenza miatt lehullva a földeken és az utcán elhulló és hullahegyeket képező covidos emberek a világban.

És akkor kérnék egy olyan embert, aki egészen biztos abban, hogy amit ebből a világból lát és hall, abból ő aztán a baromira tuti igazat látja és tudja a legteljesebb mértékben.
(ez nem vádaskodás, hanem csak egy egyszerű kérés, hogy "jaj de jó lenne, ha lenne ilyen". Nincs benne semmi más, csak egy ilyen dolog....)

Deansdale 2022.12.03. 09:52:30

@icipicicsipa: A médiahírek egy része kamu, de amikor a magyar menekültek jönnek a határ túloldaláról és mesélnek az élményeikről az azért elég konkrét... Nem megoldás az, hogy ha a média sokszor hazudik akkor te ezután soha semmit nem hiszel el senkinek. Ki kell kapirgálni a szemétből a valódi híreket, már ha érdekel a dolog egyáltalán, és nem baj ha nem érdekel, csak akkor ne baszogasd azokat akiket igen.

Azt pedig már megtárgyaltuk, hogy senki nem hiszi magát mindentudónak. Nyilvánvaló, hogy ez a szituáció nem optimális, mert kevés illetve kétes információból kell képet alkotni és az alapján olykor döntéseket hozni, amik így lehetnek akár hibás döntések is, de erre megintcsak nem az a helyes válasz, hogy akkor beleszarok a világba és úgy teszek mintha minden rendben volna. Persze ezt is megteheted ha nincs rajtad semmilyen felelősség, ha egyedülálló árva vagy akinek az is mindegy ha holnap megförmed, de egy szülő már nem engedheti meg magának, hogy a homokba dugja a fejét.

De nekem még mindig az a fő problémám ezzel a párbeszéddel, hogy te fejben egyenlőségjelet teszel a gondolkodás és a félelem közé, és azt akarod itt mindenkinek bemagyarázni hogy a félelem nem jó, tehát ne gondolkodjunk. Ez a te fejedben lévő tévedés, nem a miénkben.

Mia and Me 2022.12.03. 15:53:38

@icipicicsipa: "hogy mi van, hogy amit látunk az nem biztos, hogy az, amit látunk."

Nem mindegy hogy hol látod.
Te a saját szemeddel, te a saját érzékeiddel vagy egy vetített képet.

A gond az hogy mostanában fog eljönni hogy a saját szemünket és érzékeinket is lehetséges hogy meg tudják hekkelni.

Mia and Me 2022.12.03. 15:59:21

@icipicicsipa: "És hogy-hogy nem, csak a háztáji állományban lesz tömeghalál tőle"

azért egy fertőzés az összeszárt , zsufolt, rossz körülmények között élő előlények között tényleg végzetes, és ami még ennek a veszélyét adja, hogy továbbterjedhet.

Az "ésszerű" magyarázat erre hogy kinyirják őket, az ez. Amit anno a lepra és egyéb emberek között terjedő kórságokkal is csináltak. Elszigetelni (és- vagy elégetni).

házi élőlénynél lehetne elkülöníteni (csak sok pénz gondolom luxus egyszobás szállót építeni minden tyúknak :) )

Tehát az alapja egyébként logikus. Csak inkább az van, hogy ezeket használják fel arra hogy kiirtanak minden ehetőt. tehát nem azzal van a gond hogy ha valahol fertőzés van ott intézkedni kell, mert ez egy jó "szabály"- a gond inkább az hogy szerintem nincs fertőzés az csak a kamu indok a mindent pusztításra.

Frederick2 2022.12.04. 09:05:47

@Deansdale:

"De nekem még mindig az a fő problémám ezzel a párbeszéddel, hogy te fejben egyenlőségjelet teszel a gondolkodás és a félelem közé, és azt akarod itt mindenkinek bemagyarázni hogy a félelem nem jó, tehát ne gondolkodjunk."

Nekem inkább az a problémám ezzel a "párbeszéd"-del, hogy Icipici Csipa már jó ideje terápiás céllal használja a blog kommentmezejét. Ami nem túl tisztességes. Egy fórumot nem erre találtak ki. Az önző emberek sajátja az ilyenféle viselkedés. Sokszor meg is trollkod ezzel egy-egy valódi párbeszédet.

Én már régóta nem olvasom el Icipici Csipa kommentjeit. Minek? Egyszerűen felesleges. Nem beszélgetés, amit csinál. Csak mondja, csak mondja, csak mondja... ugyanazt, csak másképp megfogalmazva!

Frederick2 2022.12.11. 16:18:34

A kiégés, mint alapállapot
grafomanpali.blog.hu/2022/12/11/a_kieges_mint_alapallapot

Ilyenek vannak benne:

"Diákmunka. Diákmeló. Meló-Diák. Kamaszkorom legundorítóbb emlékei kötődnek hozzájuk. A Meló-Diákhoz és a TESCO-hoz. Mert hát a Meló-Diák a TESCO-hoz közvetített ki, mint diákcsicskát… elnézést, diákmelóst! Rengeteg gusztustalan embert sikerült megismernem a Meló-Diákon és a TESCO-n keresztül. Kíváncsiságból megtekintettem a Meló-Diák Facebook-oldalát. „Túltoltad a vásárlást? Ne aggódj, pár nap diákmunkával újra megtömheted a zsebed! Tudjuk, hogy egy óriási Black Friday akciónak nem lehet ellenállni. Ha Te is üres zsebbel zártad a novembert, ideje felnézni a Meló-Diákra egy klassz munkáért a szünetre!” Meg: „Ismersz lazsáló veszprémi diákot? Taggeld!” Meg: „Még időben vagy, hogy megszedd magad az ünnepekre! És Te milyen munkával keresnéd meg az ajándékokra valót?” És ehhez hasonlók. Klassz munka; ne maradj le a Black Friday-ről; az a kamasz, aki nem dolgozik, az lazsál! Én 2005 és 2009 között melózgattam valamennyit a Meló-Diáknál. Már akkor is ilyesmi bullshit szövegeket nyomatott a cég. Dolgozni menő, a munka buli! Én többször is kértem, hogy adjanak irodai munkát, de ők folyamatosan elküldtek a TESCO-ba, „bulizni”! Tetten érhető a szlogenekben a diákmeló filozófiája. Az egyik az, hogy összekapcsolja egymással a termelést és a fogyasztást. A diákmelós a bérmunka révén részt vehet a termelésben, amit pedig megkeres, elköltheti fogyasztásra. A diákmeló révén a diák egyaránt részt vehet a termelésben és a fogyasztásban. A másik, hogy aki nem dolgozik, az biztosan lusta ember. Volt régen egy ilyen szlogenjük is a fejvadász-cégeknek: „Amíg pihensz, addig nem keresel pénzt.” Én diákként a környezetemben rengeteg olyan srácot ismertem, aki túlhajszolta magát a diákmelóban. Egyesek a tanulás mellett nyomatták a munkát, ez a kettő pedig radikálisan sok energiát kivett belőlük. Mások még a tanulás, sőt az iskolába járás idejét is beáldozták arra, hogy végezzék a diákmelót. A diákmeló révén nem csupán a munkát, hanem a túlmunkát is megismerték a diákok. Rengeteg sztori ismert, hogy a TESCO-ban megalázták a diákokat. A diák volt az olcsó munkaerő, akikre azért nézett megvetően a TESCO-bérmunkás, mert kevesebb bérért vállal munkát, mint ő. „Hülyék ezek a fiatalok?” És ez a kérdés a maga módján logikus volt. Nem véletlen, hogy egyes diákok felmondták a szerződést a MELÓ-DIÁK-kal, és inkább a TESCO-val kötöttek szerződést. Éves szerződés, ahol a három hónap próbaidő (június, július, augusztus) után felmondták a szerződést, és szeptemberben folytatták a tanulmányaikat. De olyan diák is volt, aki egyáltalán nem mondta fel a munkaszerződést, hanem inkább a továbbtanulást áldozta be a TESCO-ban való bérmunka oltárán. Röviden: megszűnt diáknak lenni, hogy igazi melóssá váljon. Ha a TESCO elküldött magától egy diákmelóst, akkor nem volt felmondási idő. A MELÓD-DIÁK diákmelósainak nem volt fizetett szabadsága, sőt fizetett betegszabadsága. Ha egy diák pihenőnapot tart, akkor kevesebbet keres. Emiatt számos olyan diák volt, aki nem pihente ki a nyáron az iskola (gimnázium vagy egyetem) fáradalmait, hanem végigdolgozta a nyarat. Több olyan esetről is tudunk, hogy a megbetegedett diák inkább bement betegen dolgozni, nehogy elessen a több pénztől. Jól kitalált kizsákmányolás mindmáig a diákmunka!"

Frederick2 2022.12.11. 16:19:38

Meg ilyenek:

"Többen mondják, hogy a közösségi oldal, nálunk, magyaroknál még mindig a Facebook, hasznos. Majd sorolják az okokat, miért hasznos. Tény, hasznos több szempontból is. A gond az, hogy a közösségi oldalak, köztük a Face, úgy van megkonstruálva, hogy kártékony legyen. Profitorientált, transzhumanista, amorális techcégek gyártják nekünk a legtrendibb közösségi oldalakat. Ezen techcégek pedig érdekeltek, hogy a közösségi oldalak felhasználóinak többsége felszínes fogyasztó legyen, annál nem több. A techcégek a közösségi oldalaikkal formálják a használóikat felszínes fogyasztóvá, ingerekkel, algoritmusokkal. Ellent lehet nekik állni használóként, de nem kicsit nehéz. Jobb, ha fel sem regisztrál az ember, ha pedig megtette, törölje a profilját!

A Facebook tele van olyan profilokkal, ahol az adatlapról és a galériáról is árad a tökéletesség. Az embernek nem is kell celebeket keresgélnie a Face-n, hogy szembejöjjön vele a szuperminőségú élet; a frusztráló érzésről gondoskodnak az ismerősök. Olyan emberek mosolyognak ránk, akiknek látszólag sikerült összeegyeztetniük egymással a munkát, a családot és a hobbit. Holott amit látunk, nem igaziak, hanem beállított pillanatképek. A pillanatképek azt sugallják annak, aki megnézi őket, hogy ő maga nem elég jó. Szar vagy, öcsém; fos vagy, húgi! Az egyszerű Face-használót pedig elönti a szégyenérzet. Én miért nem vagyok ennyire szép, ennyire gazdag, ennyire sikeres, ennyire boldog? Feltámad benne az irigység. Kialakulnak benne az irreális elvárások. Ha XY elérte ezt a szintet, akkor neki is sikerülni fog, csak hajtania kell magát! Kialakít magában egy olyan elvárást, aminek soha nem fog megfelelni. Egy másik szánalmas alternatíva, hogy egy idő után rájön a trükkre, és ő is nekiáll illuzórikus ál-tökéketes pillanatképeket gyártani a Facebook-ra.

Számtalan elmélet van arról, milyen a jó szülő. Rengeteg a „szakértő”, aki megmondja, hogyan kell jól művelni a gyermeknevelést. Írják erről a könyveket, gyártják erről a Youtube-videókat, tartják róla az előadásokat. Bőséges erről a szakirodalom. Tucatnyi alkalommal ellentmondanak egymásnak ezek a szakemberek. Mást mond erről egy Vekerdy Tamás és egy Csernus Imre. „Jaj, most melyiknek higgyek?”- tárja szét tehetetlenül a karját a kismama. Igazából önmagának kellene hinnie. Egy jó anya ösztönből tudja, miként kell nevelni egy gyermeket, mi több, az erre való ismereteket megkapta a saját anyjától. Számos nő viszont nem rendelkezik önbizalommal, sok esetben maga is gyermek. Folyamatosan vívódik önmagával: jó szülő vagyok? Klasszikus téma nőknél a munka és a család összeegyeztetése. A GYES és a GYED idejére otthon marad a szülő a gyerekkel, de néhány év után visszatér a munkaerő-piacra, a gyermeket pedig nevelik az óvoda és az iskola, a kortársak és az internet. Rengeteg a válás, sok az egyedülálló szülő. A közösségi média által sugallt kép pedig tovább frusztrálja az anyákat. A munkahelyen kiégett nő pedig biztosan nem lesz jó anyja a gyermeknek."

vodkasprite 2022.12.11. 21:13:22

Telex készíti fel a népet arra, hogy nem lesz saját lakása, de majd az állam (Great Reset) segíthetne. www.youtube.com/watch?v=-BYU9H0qnsg

Wildhunt 2022.12.11. 22:20:06

@Frederick2: "hogyan kell jól művelni a gyermeknevelést" egyik gyerekünknél sem működött az, ami a többinél igen. Sosem fogom megérteni. Ahogy azt sem, hogy egyiket sem zavarta /zavarja hogy a többivel másképp bánunk mint vele. Ilyet még sehol nem olvastam.

Deansdale 2022.12.12. 07:41:43

@vodkasprite: Még nem néztem meg a videót, de van egy tippem, hogy se a tömeges migráció, se a globalizáció (gazdag külföldiek lakást vesznek külföldön) lakásdrágító hatását nem említik, se a háttérhatalom által kontrollált Blackrock-féle tömeges lakásfelvásárlásról nem beszélnek. Javíts ki ha tévednék :)

Amúgy érdekes, hogy mennyire eltávolodtunk a természetes gyökereinktől, amikor falun egy-egy frissen házasodott fiatal párnak a családok és barátok kalákában felhúztak egy új házat, kvázi ingyen. Ez a rendszer a mai napig nyugodtan működhetne, ha az állam úgy akarná, de nem akarja. Vegyé' Pesten garzont százmillióért, az a normális.

Deansdale 2022.12.12. 07:43:41

@Wildhunt: A személyiség a lélekkel jön, nem a genetikával :)

Wildhunt 2022.12.12. 20:10:55

@Deansdale: az állam ezt egész pontosan tiltja. Minden állam.

vodkasprite 2022.12.12. 20:44:06

@Deansdale: Közben az Event 201-es banda lefuttatott egy újabb pandémia szimulációt. Az a banda, aki a kovid "kitörése" előtt 3 hónappal pont véletlenül kovid pandémia szimulációt futtatott le.

Wildhunt 2022.12.12. 21:26:34

@vodkasprite: vagyis lassan vége lesz a háborúnak?

vodkasprite 2022.12.12. 21:53:11

@Wildhunt: hát ha a 3. vh az érdeklődés hiányában elmarad, akkor lehet :)

Wildhunt 2022.12.12. 23:52:13

@vodkasprite: nekem ok. A covidmarhaságok 90%-ára már úgyis megvan az elkerülő módszerem.

Frederick2 2022.12.13. 12:05:48

@icipicicsipa: Mekkora átverés! Azt mondják: HARCOLJ A HAJADÉRT! Közben nincs is hajuk! Kit néznek ezek hülyének?

www.youtube.com/watch?v=n28cwRUYeHU

Frederick2 2022.12.13. 12:10:53

@Deansdale: @Wildhunt: @vodkasprite: Egy újabb leleplező videó.
www.youtube.com/watch?v=-iwkAzgxTas

Én már ki sem merek lépni az utcára.

Ti hogy vagytok ezzel?

Wildhunt 2022.12.13. 13:53:09

@Deansdale: lehet, hogy megírom. Csak félek hogy párnál hülyének néznétek.

Deansdale 2022.12.13. 14:30:19

@Wildhunt: Jöhet emilben is, ha olyan.

Mia and Me 2022.12.14. 18:37:06

@Wildhunt: EZ engem is érdekelne, mert lépten nyomon abba botlom, hogy űrlény lettem.

Ez nem is zavar, de amikor tök mással dokinál vagyunk (akár gyerekkel) és ezzel zaklatnak hogy de hogy hogy nem és miért nem és akkor most... ?... (miközben amivel orvoshoz mentünk arra nagyívben sz.rnak) akkor megint kezd sok lenni ebből a buliból.

Deansdale 2022.12.14. 18:50:34

@Mia and Me: "miközben amivel orvoshoz mentünk arra nagyívben sz.rnak"

Válts háziorvost.

Eddig sem volt nagy hitem a modern orvoslásban, de még azt is eljátszották. Segítségért már csak akkor mennék hozzájuk, ha minden más lehetőség kifújt, mert szerintem 10-ből 9-szer többet ártanak mint használnak. Jobban bízok akár még egy falusi javasasszonyban is.

Mia and Me 2022.12.14. 18:50:41

@Frederick2: "Számtalan elmélet van arról, milyen a jó szülő"

Nekem az "elég jó szülő" elmélet tetszik.
Totál szuparanyu meg szuperapu úgy se lehet senki hiszen mindenki más- más személyiség, más más tűrőképességgel, más hatásokkal, más neveltetéssel eleve.
Az a törekvés hogy a gyerek lehetőleg megkapjon mindent, pozitív dolgokat tanuljon, legyen ügyes a maga szintjén, lásson megoldási sémákat dolgokra (veszekedés, nézeteltérés és szeretet, együttműködésre is), de lásson külső dolgokat is, mások hogyan oldják meg.
Alapvetően jól kell lenni magunkkal és a szülőtaggal, én azt láttam ez a legfontosabb.
Akkor kiegyensúlyozottak és magabiztosak a gyerekek ha otthon béke van és ez őszinte alapokon nyugszik.
A munkahely akkor jó és kell az anyának ha ő akarja és jó benne. Akkor viszont kell. Azért több év gügyögés után sokan menekülnek a munkába. Ami nem jó, akkor jó ha élvezik is, amit csinálnak, meg ha van home office vagy kevesebb órában munkalehetőség.
Ez szerintem itthon még eléggé nem így van: a legtöbb anya azért megy dolgozni mert különben éhen halnak és nem olyan helyre megy vissza, ahol élvezi a munkáját.

De ez persze még nem biztos hogy így van mert még nem nőttek fel a gyerekeim. Az hogy jól csinálta-e valaki, majd az mutatja meg, mennyire lesz jó viszony kásőbb is amikor már nem "függenek" a szülőtől a gyerekek, meg az mutatja meg, hogy mennyire találja meg a saját boldogságát és magának sikeresség érzését a gyerek, bármi legyen is ez.

Frederick2 2022.12.15. 09:03:58

@Deansdale: Lehet tisztelni Schiffer az anti-woke magatartása miatt, de sajnos úgy néz ki, rá is hatott valamelyest a PC.

https://www.facebook.com/schifferandras/posts/pfbid02Ei7duc6NQDqt4ZzGojHikyTkWrB6RwZFCaBMfKcNJLcDmYY2PF8iXPB2nGg1QubTl?__cft__[0]=AZW3kPeGmynjSG0RdnzhgUpN4rqrvnYiG6DgO8mN6NJd7bFM1PWq0u-CMmupXr_NlyP13_v4834Da2YK5Bw0Ul6Q9ESYrJhOEdy4lMzhkpcSJyJm-fXSlJ7IcKDbP7aK-ze6Wk2zuyzCwwUW2gxE9wTawNEeaChKDOyUtZMId5MXE4vJbINB3scvqZBseB_n4yTFPV9fM7OZ2kVltqAu2H0A&__tn__=%2CO%2CP-R

"Ezt posztolta ki Föld S. Péter, Szabad Sajtó-díjas újságíró: "Cigányútra ment a nyomozás Farkas Flórián ügyében." Most képzeljük el, ha ugyanezt a szöveget Novák Előd posztolja, mit szóltak volna Föld S. és elvtelen társai? Könnyen lehet, hogy semmit, ugyanis Novák Elődöt, ugyanezért a szövegért, nagyjából két percen belül vágták volna ki a cenzorok a virtuális térből."

Most úgy igazából mi is a problémája? A kettős mércén kívül.

Amúgy milyen furcsa, hogy Schiffer András sem beszél az etnikailag szerveződő cigány maffiákról, az enyingiről, a dégiről, a borsodiról, a budapestiről. Hmm...

VT 135 2022.12.15. 12:08:15

@Deansdale:
A covid óta az egészségügyisek - tisztelet a kivételnek - még arrogánsabbak és pofátlanok lettek. Napi tapasztalat. De gondolom ez is hozzátartozik ahhoz, ahogy a régi világ darabjaira esik.

KalmanBlog 2022.12.15. 15:11:00

@Deansdale: Szerintem is háziorvost kell váltani ilyen esetben. Létezik jó is, csak lehet hogy messze lesz. Mi eljárunk messzire és nagyon megéri, mert csak a kötelező látogatásokra megyünk szó szerint. Utoljára jogsit hosszabbítani voltam, a gyerekekkel meg valami "státusz" miatt.

A Covid miatt aki a vakcinákra rá merte mondani, hogy "biztonságos és hatásos", annak mindnek el kellene venni a diplomáját, hiszen objektíve tudnia kellett, hogy ennyi idő alatt nem lehet rámondani. Basszus, minek jártak 5 évig egyetemre, ha még ezt sem tudják? Még rosszabb, hogy tudják, de bedőltek a tömegpszichózisnak. Aki ezután a szűrő után maradt, azok közül lehet válogatni.

Vagy ott van a lázcsillapítás: évek óta a standard protokoll szerint sem kell csillapítani a legtöbb lázat, mert növeli a szövődmény esélyét (amennyire én tudom). Amelyik orvos lázcsillapítást javasol gondolkodás nélkül, az is kuka. Tényleg nem marad sok :-)

Amit írtam, az laikus magánvélemény, nem minősülhet orvosi tanácsnak :-)

vodkasprite 2022.12.15. 19:11:23

@KalmanBlog: Van ez a kísérlet, hogy leültetnek egy terembe mondjuk 6 embert: 5 beépített, 1 pedig a kísérleti alany. Minden körben mutatnak nekik 2, jól láthatóan különböző hosszúságú zsinórt. Meg kell szavazniuk, hogy melyik a hosszabb. Az első néhány körben mindenki együtt, helyesen szavaz erre az amúgy egyszerű kérdésre.
Aztán néhány kört követően a beépített emberek néhány esetben a rövidebb hosszúságút szavazzák meg hosszabbnak szándékosan. Az a tapasztalat, hogy a legtöbb kísérleti alany együtt szavaz a beépített emberek hülyeségével. "Nem akar kilógni a tömegből"

Ebből látszik, hogy hiába van a Földön 1 millió orvos, aki "még úgy tanulta, ahogy", ha egy hangos kisebbség a WHO-nál azt mondja, hogy világjárvány van, amit média megjelenéssel "alá tud támasztani", továbbá az államok lefizetésével pedig lezsírozni, akkor mint ahogy látjuk, senkit nem érdekel, hogy miben hisz 1 millió orvos. Ugyanezért fogja tudni átvenni a hatalmat a hálózat, mert hiába vagyunk 1000x annyian, nem szervezzük magunkat hálózatba, nincs médiánk, és már csírájában elfolytják, ha próbáljuk megszervezni magunkat, vagy alternatív médiával próbálunk előjönni. Kellene valami közösségi hálózat, ahol csak bizonyos dolgokat lehetne tárgyalni, hogyha beépülnek a háttérhatalom csicskásai, akkor se lehessen mibe belekötni.

vodkasprite 2022.12.15. 19:19:40

@vodkasprite: Lehetne szó ilyen alapigazságokról pl egy tiktok csatornán:
- a legtöbb bajra van gyógynövény, ott van a bükki füvesember könyve, és a gyógynövényes csoport a facebookon, ami igazolja, hogy működik. Csak persze nem lehet levédetni a gyógynövényeket, ezért szorította háttérbe őket a gyógyszerlobbi.
Ha fáj a fejed, igyál egy pohár vizet, és dőlj le fél órára. Ha ezek nem segítenek, ráérsz akkor bevenni gyógyszert rá

- étkezz egészségesen, el kell hagyni a cukrot, feldolgozott élelmiszert, és a többi gyulladáskeltő szart. Te is cukorfüggő vagy? Én is. De amikor pl egész napra el tudom foglalni magam, pl túrázok, akkor megvagyok nélküle. Kb 4 ilyen nap kell, és utána már nem is hiányzik annyira, de az emlék ottmarad, hogy dekurvafinom egy csoki :D. Én is olyan vagyok, mint a rossz dohányosok, már 5x leszoktam. :) Ha van jógatábor, akkor lehetne ilyen tábor is, ami annyi programot tartogat a természetben, mint egy osztálykirándulás

KalmanBlog 2022.12.16. 15:29:49

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: Ha meg van hozzá az erőd, hogy adott esetben ne hallgass rá, akkor valóban semmi jelentősége nincsen. De ha nincsen, akkor esélyesen bele fog kergetni kezelésekbe, amik hosszabb távon ártalmasak.
Jobb érzés az, hogy ha tényleg van valami baj, akkor úgy segít a doki, hogy nem lázcsillapítóval és antibiotikummal kezdi. Aki teljesen öntörvényű tud lenni, az megúszhatja ezt egy átlagos doki mellett is.
süti beállítások módosítása