HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Épületek energetikai besorolása

2023.03.16. 13:53 Deansdale

Az EU parlament márc. 14-én kedden megszavazta, hogy az EU tagállamokban minden lakóépületnek el kell érni az E energetikai besorolást 2030-ig, 2033-ig pedig a D-t. Ez még hónapok kérdése, hogy a magyar törvényekben is megjelenjen, de szerintem fölösleges abban reménykedni, hogy talán mi kimaradunk a szórásból.

Ezzel kapcsolatban itt egy konteós, eléggé borúlátó videó (magyar felirattal), még a szavazás előttről.

136 komment

Címkék: szép új világ great reset

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2023.03.16. 14:36:02

Mi ezzel a baj?
Teljesen normális dolog hogy a fejlett nyugateurópában ne pazarolják az energiát azok az emberek akik a világ jövedelmi top 10%-ban élnek. A Föld lakóinak 90%-a szegényebb minálunk.

Madarász Henrik 2023.03.16. 14:49:17

Teljes agyrém. Honnan lenne erre az emberek többségének pénze ? Maradna a banki hitel, akkor tényleg nem lenne az átlagembernek semmije, ahogy Klaus Schwab bandája eltervezte.

Deansdale 2023.03.16. 15:14:20

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: Mi a baj azzal, hogy a széndioxid-kamu nevében a legszegényebb emberek millióit fogják adósságba nyomni illetve kilakoltatni a saját házaikból, miközben a valódi problémákkal nem foglalkozik senki? Hát nem is tudom.

Ott eleve elbukik az egész, hogy épelméjű és nem agymosott ember nem hiszi el a CO2- és a nitrogén-hazugságot. Ha ezzel megvagyunk, akkor lehet elkezdeni érdemben tárgyalni, hogy mit is akar valójában a politikai elit. Pl. a holland farmok bezárása hogyan segíti a klímát, meg ilyesmi.

GABOR2 2023.03.16. 19:28:35

Na akkor kb. az összes panellakás ami nincs szigetelve és háromrégetű ablakokkal ellátva már el is bukott.

A D az a szint tán, hogy van szigetelve stb. csak nem a legújabb standard-ek szerint. De még azzal együtt is lehet nem lépnének szintet.

GABOR2 2023.03.16. 19:31:02

És igazából mondjuk egy házat már felújítani... teljes szigetelés, új háromrétegű ablakok, nyílászárok... 15-25 millió forint is lehet. Lehetetlen megfizetnie sokaknak.

GABOR2 2023.03.16. 19:40:23

Én elhiszem, hogy lesz@rják, hogy mi lesz az emberekkel, mert a mostani szankcióknál is ugyanezt tették, csak az elmúlt százév második legenyhébb tele volt. Bár így is hallottam valakiről ismerőstől, aki meghalt, mert olyan dolgot égetett amit nem kellett volna...

2023.03.16. 20:13:51

@Deansdale: Érdekes, hogy rögtön kilakoltatás és egyéb ilyen világvége forgatókönyveitek vannak. Miért jó előre hiszterizálni?
Ez szerintem feminin vonás.
Sokkal férfiasabb dolog a valósághoz igazodni és akkor lázadni és forradalmat csinálni, amikor annak van fedezete, van nyomós indoka.

Simán lehet a háttérhatalomnak is érdeke az ilyen blogok fenntartása, hogy előre hisztizéssel hiteltelenítsenek benneteket. Mert úgysem az fog bekövetkezni amit itt jósolgattok. ÉS akkor lehet mutogatni mennyire ostobaság volt ez előre ijesztegetés.

Deansdale 2023.03.16. 20:26:32

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: Cuppantom a trollkodásod :) Pár ilyen "hisztis" jóslatai rendre beváltak, pl. a coviddal kapcsolatban, úgyhogy ha ők arról beszélnek hogy ez az energetikai machináció gyanús, akkor nagyobb hitelt adok az ő szavuknak mint a random netes trollokénak.

Mellesleg echte pszichopataság az a hozzáállás, hogy jó ötlet ezeket a fejlesztéseket európára kényszeríteni, aztán aki nem tudja zsebből kiperkálni az árát, az így járt, cumi. Tudod pont azok laknak a leggyatrább házakban akik a legcsóróbbak, ez már csak így megy. Ezt csak azok nem értik, akik eleve soktízmilliós modern házakban élnek és szarnak a témára, mert megtehetik, aki meg nem olyan jómódú mint ők azt lenézik.

GABOR2 2023.03.16. 20:49:09

@Deansdale: Át akarják alakítani a dolgokat, hogy mindent csak béreljen a tömeg. Ehhez így-úgy-amúgy ki kell csavarni a kezükből amilyük van.

Mia and Me 2023.03.16. 22:13:11

@GABOR2: az a baj hogy ezek a betűk semmit nem jelentenek... Amiben most lakunk valami H-s és ennek ellenére kevesebb energia 21 fokon tartani, mint a régi lakásunkban ahol thermo ablakok voltak... Itt vastagabb falak és minden oldalról szomszéd...
A vidéken vett telkunkon lévő vályog meg fűtés nélkül se ment le idén télen 10 fok alá...
Most akkor minek szigetelnék "előírások" szerint valami modern szarral?
De félek ez lesz benne a szívatás hogy majd adott mutatók határozzák meg hogy melyik lakás vagy ház milyen betű, tök mindegy hogy valójában milyen.

GABOR2 2023.03.17. 03:06:19

@Mia and Me: H az nagyon rossznak számítana.

Van egy ismerősöm, akinek vannak napelemek, új ház, standard 25 cm szigetelés, hőszivattyús fűtés, de még ő se kapta meg a legjobb osztályzatot, mert az a full passzív háznak jár. Sőt tán mondta is, hogy azóta, hogy megépült eggyel lejjebb került, mert megváltoztak a szabályok.

Viszont ezek a betűk tényleg becsapósak, mert ha mondjuk a panellakásod tényleg nem mondjuk a legfelső emeleten van, és körbevesznek mások, akkor szigetelés nélkül is... ha felé is mész az átlag fogyasztásnak nem sokkal fogsz... szerintem. Viszont ha legfelső és legszélső emelett akkor biztos felé mentél. Egy betű meg ezt nem mutatja meg.

A szuper szigetelés és egyebek meg könnyen bepenészedést okozhatnak.

Deansdale 2023.03.17. 07:51:20

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: Ajánlom figyelmedbe, mint előzményt:
deansdale.blog.hu/2021/08/04/bohocvilag_hatezredik_fejezet_klimavedelem_valyogtiltassal

Aki nem hisz el mindent bemondásra annak nyilvánvaló, hogy ennek a témának a klímához semmi köze, és így adja magát a következtetés, hogy gátlástalanul a pofánkba hazudnak és valamilyen rejtett szándékuk van amit nem mernek az orrunkra kötni, tehát valószínűleg nem a javunkat akarják. Nem kell se alusapka, se hiszti ahhoz hogy erre rájöjjön az ember. Főleg ha olyasmik is lebegnek a kontextusban, mint a holland farmbezárások, szintén a klíma védelmében...
deansdale.blog.hu/2022/07/02/ha_esetleg_nem_lenne_vilagos

Emellett köszönöm @GABOR2: kollégának, hogy megemlítette a nagy reszetet, nem is tudom miért nem azzal kezdtem a mondandómat, hogy a WEF tervei szerint belátható időn belül senkinek nem lesz saját háza vagy lakása, és ha ezt át akarják nyomni a lakosságon lázadás nélkül, akkor ahhoz valami furmányos tervre van szükségük... Pl. hogy a klímavédelem nevében nem lehet lakni semmilyen házban ami nincs legalább AAA+++ besorolású, tehát mindenki megy az utcára, és a "lakhatási krízis" frankó megoldása lesz amikor a világkormány kihirdeti amit a WEF megszellőztetett, hogy majd ők megmondják kinek hol kell laknia másokkal társbérletben, azaz amíg te elmész dolgozni addig másvalaki alszik az "ágyadban", ami nem is a tiéd, csak bérled.
vigilantcitizen.com/vigilantreport/top-10-insane-wef/

Na, ennyi még kikívánkozott, aztán ha nincs kedved folytatni a párbeszédet akkor nem zaklatlak tovább :)

2023.03.17. 08:49:24

@Deansdale: nincs kedvem. Ti megszállottan egy buborékban éltek és ez jó nektek. Üdv a világ másik feléről.

Amúgy sehol nem írták hogy kilakoltatják és megölik a szegényeket, ez a vágyfantáziátok már csak.

2023.03.17. 09:07:35

@Deansdale: Amúgy hogy kell elképzelni a valóságban a történéseket?
- Az EU megszavazza ezt a klima vackot.
- Orbán ratifikálja a parlamentben.
- Megindul a karhatalom és kizavarják Bátonyterenye összes lakosát mert a házaik rossz energia besorolásúak?
- Másnap meg végigjárja a karhatalom az összes, 2 millió házat és kizavarja a lakókat? Hova? A rétre?
- Ha "csak" banki hitelt terhelnek rájuk és nem tudják fizetni akkor szintén kizavarnak 2 millió embert a házából lakásából?

Mi a ti forgatókönyvetek?
De tényleg érdekel, hogy a borzongatáson és hergelésen túl van-e realitás érzéketek.

Deansdale 2023.03.17. 09:38:53

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: Úgy kell elképzelni, ahogy épp most a Holland kormány bezárat 3000 farmot. Van egy kis tünci, amit levernek, oszt' mindenki főhet a levében. Realitásérzék, ugye.

Kicsit konkrétabban pedig úgy kell elképzelni, hogy ez hosszú évek folyamata, 2030-ig ugye eleve nyugi van, a számonkérés csak azután jön, akkor a klímapánik ürügyén megvonják az alacsony E-besorolású házak lakhatási engedélyét, és eleinte persze biztos lesz valami program amiben kapnak valami átmeneti lakhatást a nyomorultak, de ez gyorsan bedől. Közben a globálelit már valószínűleg elég erős lesz hogy a tucatnyi nemzetközi krízisre hivatkozva kihirdesse a great resetet. Mindezek a dolgok már folyamatban vannak, ÉS A VILÁG VEZETŐI NYÍLTAN BESZÉLNEK RÓLUK, nem a seggemből húzom elő a fantáziákat. Persze bárki dönthet úgy, hogy szándékos vakságban tartja magát, mert hát miért is kellene elhinnie a sok konteós sületlenséget amiket Klaus Schwab meg a nyugat vezető politikusai rendszeresen a kamerákba nyilatkoznak...?!

2023.03.17. 09:51:05

@Deansdale: értem.
Hát akkor így jártunk.
A kisember mindigis a hatalom kárvallotja volt a világtörténelemben.
Az újkori "demokráciák" elhitették vele azt a hazugságot hogy ő dönthet.
Te/ti azt mondjátok hogy játékszerei vagyunk a hatalmasoknak.
Értelek.
Ettől még semmi nem változik, mert nincsenek csapataid, se médiád, se atombombád. Itt füstölöghettek a net pici sarkában.

valis47 2023.03.17. 11:26:52

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
Putyinnak pl. vót, aztán mire ment vele. Semmire, mert az ukránok készek meghalni a WEF-ért. Jó, ők ezt persze nem így tudják... ők azt hiszik, hogy a dicső Ukrajnáért. Amit aztán amit még nem vettek meg belőle (földek stb.), azt hamarosan fogják.

VT 135 2023.03.17. 11:40:40

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
"Itt füstölöghettek a net pici sarkában."

Ezt csinálják 10+ éve. :)

De időnként, néha kiváló, kölcsönös tiszteleten alapuló viták, új gondolatok, ötletek is megjelennek. Sajnos ritkán.

VT 135 2023.03.17. 11:45:04

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
"Amúgy sehol nem írták hogy kilakoltatják és megölik a szegényeket, ez a vágyfantáziátok már csak."

Ezt csinálták a devizahitelesek tömegével is, jóreggelt!
És mivel még nem tanultuk újra az együttműködést, ezért nem jelent meg a kilakoltatások helyszínén még az érintettek 1%-a sem (párezer ember), ezért simán megtehették.

Aztán most letesztelték a Covid kapcsán, mekkora az ellenállás, mennyire működik az agymosás. Mivel látták, h semekkora, az agymosás meg jól működik, ezért azt hiszik, ez a helyes út (mármint a világdiktatúra kiépítése).

Sokat beszéltem itt róla, mi a megoldás, nem írom le újra.
Röviden: 0. önismeret 1. mikroközösségben újratanulni az együttműködést, együttélést 2., makroközösség 3. társadalom 4. nemzet 5. emberiség

Deansdale 2023.03.17. 11:47:50

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: Mindigis imádtam amikor emberek szándékosan tartják magukat hülyeségben a világ dolgai felől, mintha jobb lenne váratlanul áldozatává válni olyan dolgoknak amikről amúgy évekkel előre lehetett tudni. Ráadásul ezek az ignoráns barmok csak annyit látnak az egészből, hogy ez valami rossz dolog, tehát inkább ne is foglalkozzunk vele, mert csak depressziósak leszünk, holott ez az egész sokkal többről szól. Hogy csak egy példát mondjak, most érdemes házak hőszigetelésével foglalkozó vállalkozást indítani, milliárdosnak lehet lenni belőle. Persze ahhoz hogy az ember intelligensen tudjon viszonyulni egy témához mondjuk intelligencia is kéne, meg valamivel kisebb ego...

VT 135 2023.03.17. 11:52:55

@valis47:
Amúgy nekem is ez jutott eszembe, h az ukránok végül is mit védenek?

- Egy végtelenül korrupt, működésképtelen államrendszert?
- Egy végtelenül korrupt, gengszter, diktatórikus, államigazgatásra, működtetésre alkalmatlan vezetést?
- Egy működésképtelen, már a háború előtt is az orosznál jóval alacsonyabb jóléti szinten lévő gazdaságot?
- A kultúrájukat? Az orosz-ukrán kultúra nagyon hasonló, a vallás azonos, sok évszázada egy országban éltek, a nyelv, kultúra, emberek összemosódtak. Plusz az oroszok nem tagadják az ukránok létezését Ukrajnában és nem is akarják megszüntetni az ukrán kultúrát (szemben mondjuk a románokkal, vagy szlovákokkal szemben, akik így viszonyulnak a magyarokhoz).
- A vagyonukat? Az oroszok nem akarják kirabolni az embereket, az ukrán gazdaság meg amúgy is rosszabb, mint az orosz, tehát csak nyerhettek volna.
- Az életüket? Az oroszok nem akarják kiírtani, sem elűzni az ukránokat? Sőt, kárt sem akartak eredetileg okozni nekik, ezt megmutatta a háború első hónapja.

Valójában, konkrétan egy darab földet védenek, amelynek vagy nem is ők a tulajdonosai, vagy hamarosan nem lesznek azok.

VT 135 2023.03.17. 11:56:09

@GABOR2:
"A szuper szigetelés és egyebek meg könnyen bepenészedést okozhatnak."

Kivétel, ha természetes anyagokkal, természetes módszerekkel csinálod.
De ez nyilván nem perspektíva, mert attól nem nő a GDP.

Deansdale 2023.03.17. 11:59:34

@VT 135: Már kismilliószor kitárgyaltuk, ez egy információcserére szolgáló fórum, a világ megváltását mindenki magának intézi a saját személyes környezetében. Figyelmeztetni egymást ilyen dolgokra, mint amiről ez a cikk is szól, baromira nem "füstölgés". Ezeken a dolgokon egyrészt milliókat lehet nyerni vagy veszíteni, másrészt jelentheti azt, hogy ~7 év múlva megmenekülsz egy kilakoltatástól. Szerintem az emberi lét egyik legalapvetőbb törvénye, hogy a több információ jobb mint a kevesebb, és nem értem azokat az embereket akik próbálnak ez ellen érvelni. Ugyan, minek ismerni a jövőt, szaladjunk inkább bekötött szemmel fejjel a falnak... Pfffff.

Te hol tartasz a megoldással? Sikerült valami kezdeményezéshez csatlakozni? Szaporodnak mint a gomba, Kiss Zoli például már százezreket mozgat :)
b-plan.club/

VT 135 2023.03.17. 11:59:48

Ha valaki csodálkozna, miért kerültem elő hirtelen:
1., Egyelőre így működöm - néha nagy kihagyások vannak az aktivitásomban.
2., Ritkán van már olyan új, előremutató tartalom, vagy hozzászólás, amelyért érdemes lenne energiát megmozgatni.
3., A nyomorék indapass nem fogadja el a belépésemet Firefox alatt, én meg idős vagyok már állandóan váltogatni ezért Chrome és Firefox között... (de most megfiatalodtam, mert mégis Chrome-ot ezért fellőttem ;) ).

Deansdale 2023.03.17. 12:04:19

@VT 135: Az ukránokat kényszersorozzák, szerintem ha a közembereken múlna odaadták volna a ruszkik lakta területeket Putyinnak még a háború kirobbanása előtt, és akkor nem lett volna egyetlen puskalövés sem. Persze nem rajtuk múlik. A háttérhatalom el akarta vágni az EU-t az orosz nyersanyagoktól, illetve EU-szerte élelmiszerproblémákat és inflációt akart, tehát elindították ezt a kamu háborút. Be is vált minden számításuk ezzel kapcsolatban, ami mondjuk nem csoda annak fényében hogy az EU politikai vezetése is az ő zsebükben van és drasztikusan szabotálták az EU-t a "szankciókkal", miközben az USA segítségével még a tengeri gázvezetéket is felrobbantották, csak a biztonság kedvéért. Nem bíznak semmit a véletlenre :)

VT 135 2023.03.17. 12:09:39

@Deansdale:
Tudom, de azt is százezerszer megbeszéltük, h ezekkel a füstölgésekkel, információ-átadással nem lehet senkit aktív cselekvésre bírni, csak egy téveszmét lehet erősíteni, h azt hiszi, a virtuális létbeli aktivitással tett valamit magáért, a világért.

Ha nem sikerül emberiségként szellemi osztályt lépni, akkor teljesen mindegy, h milyen élesen látjuk, hogyan épül a szemünk előtt a világdiktatúra. Attól, h látjuk, legfeljebb elkeseredettebbek leszünk, de változtatni nem tudunk rajta. Csak az életünk rádiuszában való aktív, ÚJ MINTÁKON ALAPULÓ cselekvéssel.

De azért írtam azt is, h vannak azért néha előremutató gondolatok, ötletek is a blogon! :)

Igen, van, vagy reményeim szerint lesz, mert még addig van pár hónap addig.
Vettem Siófoktól 10km-re délre, egy faluban (pontosabban a falutól még 15 percnyire) egy 3600m2-es telket, szőlővel, gyümölcsfákkal és jó állapotban lévő, bár még fejleszteni szükséges, borospincés házzal (nincs téliesítve, nincs vizesblokk, stb.). Terveim szerint máj-jún-tól totálisan leköltözöm Bp-ről. Egyelőre home office-szal (remélem sikerül megoldani a műholdas netet), de akarok termelni. A házat, ha a maradék pár milliómból fel tudom fejleszteni, akkor meg fogom tenni. Ja és, ami kiemelten fontos volt, h 1., van szétrohasztott, de mégis vasút Siófokra. 2., Van szomszédos település, ahol van sok éve elindult ökofalu-kezdeményezés, meg egyéb leköltözők. Bízom benne, h velük sikerül majd új típusú együttműködést kialakítani.
Cigány minimális, azokkal sincs gond (Enying szerencsére odébb van). Sajna a szgép-kontrollálatlanságom még megvan, de bízom benne, h ha lekerülök, akkor jobban kimegyek a virtualitásból a természetbe. Másrészt remélem, h ezzel a nagy lépéssel közelebb kerülök végül a hivatásomba (gyógyító-tanító-tanácsadó) belekerülésembe is.

VT 135 2023.03.17. 12:11:53

@Deansdale:
Igen, tudom, h kényszersorozzák, de ha elmenekülnének tömegesen, ha megadnák magukat tömegesen, ha polgári engedetlenséggel reagálnának tömegesen, akkor nem lőhetne mindenkit fejbe a hatalom. Csak ugye külön-külön, egyedül, mindenki gyenge...
Szóval a szokásos: amíg nincs meg az együttműködés képessége, addig mindig az nyer, aki már alapból magasabb fokú rendszerbe van szervezve (államhatalom, helyi hatalom, maffia, multi, vállalat)

VT 135 2023.03.17. 12:14:26

@Deansdale:
"Szerintem az emberi lét egyik legalapvetőbb törvénye, hogy a több információ jobb mint a kevesebb, és nem értem azokat az embereket akik próbálnak ez ellen érvelni. "

Magam is úgy gondolom, h a titkolódzás mindig félelem eredetű és a köv. korszak a gondolatok, érzelmek, ötletek teljesen szabad áramlásáról is fog szólni.

2023.03.17. 13:02:43

@VT 135: már most is szabadon áramlik a végtelen ostobaság. Mert az ostobák súlyos számbeli fölényben vannak. És ők hangosabban is kiabálnak.
Az internet elhozta a mindenki prófétaságát. Meg a végtelen zajt és álhirek megatonnáit.

Deansdale 2023.03.17. 13:16:02

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: Elmagyaráznád voltaképp mit is keresel itt? Miféle elmére vall blogokra járni panaszkodni, hogy azon a blogon épp mi a tartalom? :) Olvass telexet, ott biztosan nincs álhír.

2023.03.17. 13:45:14

@Deansdale: régebben tetszettetek... néha visszajárok, hogy van-e valami újság a futrinka utcában... de nincs. Sebaj.

valis47 2023.03.17. 14:02:49

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:

Majd kötelező lesz megfelelő e-minősítést szerezni minden lakóingatlannak, aztán aki nem teszi meg, arra kivetnek valami karbonadót, ami miatt fenntarthatatlan lesz, vagy eladod, vagy netán kapsz hitelt, hogy felhozzad a megfelelő szintre. A nyuggerekét és a "mélyszegényekét" lehet, hogy majd átvállalja az állam egy időre, a dolgozó fehér emberét nem.
Jelenleg pl. egy kondenzációs kazánnal rendelkező szigetelt ingatlan is bőven D besorolású lehet, de nem lesz ez mindig így, hiszen idővel teljesen be akarják tiltani a gázkazánokat is.

Magyarországon jelenleg ez van:
energiatanusitvany.info/blog/post/mitol-fugg-a-besorolas

(nem reklámnak szántam, nem állok kapcsolatban velük, nem is biztatok senkit arra, hogy hozzájuk forduljon, csak információként teszem be a linket)

Szóval azt tanácsolnám mindenkinek, aki akár saját akár befektetési célból ingatlant vásárol, hogy készüljön erre, vagy a felújítás költségeire, vagy eleve olyat vegyen, amely szigetelt, modern nyílászárókkal rendelkezik, kondenzációs kazános és ne gázkonvektoros vagy pl. Héra cserépkályhás fűtés stb. Meg persze ha van pénz, napelemrendszer is jöhet. Bár jelenleg nem éri meg a beruházást, de ez változhat, ha tovább emelkednek az energiaárak (rezsicsökkentés nem lesz a végtelenségig) és netán büntetőadót is kap a nyakába, aki nem "zöld".

valis47 2023.03.17. 14:08:48

Ha pedig a balliberálisok kerülnek netán kormányra 2026-ban, akkor borítékolható, hogy ők az eminens európai éltanulók akarnak lenni ebben is majd. Persze majd kínálnak támogatást meg "kedvező" hitelt a házak szigetelésére, napelemek telepítésére, aki pedig nem tud fizetni, pl. a nyugdíjas Mari néni, annak majd felajánlják, hogy ha lemond a tulajdonjogról, élhet bérlőként az ingatlanában, amíg meg nem hal. Vagy valahol máshol.

valis47 2023.03.17. 14:16:06

@VT 135:
A nacionalizmust pont mi ne ismernénk? Hogy jártunk a nemzetiségiekkel a 19. században? Nincs mit meglepődni rajta, az ukránoknál kicsit később indult be a "nemzetté válás". Ahogy a szlovák a 19. század elejéig kb. csak szlávul beszélő magyar volt, 100-120 évvel később pedig már mind vad magyarfaló, ugyanez lejátszódott az ukrán nemzetté válás során is. Régen csak tájszólással beszélő oroszok voltak, most meg az "orkok" ellen küzdő ősviking harcosok. :) (a kék-sárga színeket is a svéd zászlóból vették át, mondjuk a galíciaiak inkább a fekete-pirosat preferálták)
A nacionalizmus mellett meg bőven ott van a jólét iránti vágy, amit a nyugat ma is fel tud kelteni. Mi is nyugatra, euba, natoba igyekeztünk abban a reményben, hogy 20 év alatt Ausztriát is utolérjük, de legalábbis cukrászdát nyithatunk Bécsben. Ukránoknál ez van, csak a négyzeten. Őket azzal kábítják, hogy Ukrokanda lesz az egykori Kazáriából, technológiai szuperhatalom stb.

VT 135 2023.03.17. 14:31:27

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
Ugye azt tudod, h amikor másokat negatívan leminősítünk, akkor valójában a saját alacsony önértékelésünket próbáljuk azzal feljebb tolni, h megpróbálunk magunk alá gyűrni másokat? Egy egészséges önbizalommal rendelkező embernek nincsen erre szüksége.

Valóban, nagyon sokan vannak még, akik alszanak. És akik már ébrednek tévedés azt hinni, az lenne a dolguk, h a többieket ébresszék. Majd később ébrednek ők is. Akik már ébrednek, az a lehetőségük, h egymást megtalálják és egymással az együttműködést újratanulják. A feszültség abból ered, h egyre több ember kerül egyra magasabb tudatszintre, emiatt egyre tágul a rés a két csoport között. És egyelőre még össze vagyunk zárva...

A tömeg nem számít. A változásokat sosem a tömegek, a kétharmad hozta, hanem egy szűk réteg. Azt mondják, ha az emberiség 5%-a átvált másik tudatállapotra, akkor az egész emberiség át fog váltani. Vannak, akik azt modják, ez a szellemi döntés már megtörtént, azaz a B, pozitív kimenet.

Engem az érdekelne, h ha te is látod a folyamatokat, akkor te mi teszel érdemben a változásért? Vagy te is csak részt veszel a netes füstölgésben, kommentálod a kommentárokat?

VT 135 2023.03.17. 14:36:41

@valis47:
Értelek, és simán van ebben ráció, amit írsz. Ugyanakkor azért ma már mégsem lehet úgy lenni, mint 150 éve - az internet mindenhol elérhető. A tudatosság-információ, önismeret, alternatív gyógyászat, stb. ugyanígy, emiatt elérhető.

A netnek köszönhetően azt is láthatják, h a "vágyott" EU már egy szétrohadó, darabjaira hulló, a migráns betelepítéseknek köszönhetően polgárháború szélén táncoló, világdiktatúrát építő, woke-agymosott masszává alakul. Ebbe szerintem, bármekkora is a szegénység, egy kevésbé agymosott ukrán sem akarna belekerülni.

Nyilván nem lát egyikünk se bele az ukránok fejébe, pláne, egyenként. Amit mondok, h azért nem egy információs buborékban élnek, lehetőségük van látni, mi a helyzet valójában.

2023.03.17. 15:09:33

@VT 135: "amikor másokat negatívan leminősítünk, akkor valójában a saját alacsony önértékelésünket"
Nem, dehogy! Ez olyan vulgár spiritualizáció mint a "nagyon kell akarnod és akkor megkapod"
Ostoba tömegek objektíven léteznek és nem attól függ hogy én vagy bárki mit mond ezzel kapcsolatban. Ne keverd az objektiv és szubjektiv síkokat.
Ez az 5% és tudatállapot váltás ez is egy vallás. Higgyél benne ha akarsz.

@valis47: ezek teljesen normális előírások. Értem én hogy muszáj világösszeesküvést vizionálni, de az energia pazarlás és a szemét elégetése tönkreteszi a Földet. Ez nem szociálpolitika hanem kőkemény valóság. Ajánlom Deansdale-nek hogy télen menjen el egy kis faluba és érezze azt a pusztító füst mérgezést amit a tisztelt szegény réteg leművel akik műanyagot égetnek.
Nem tudok értük sírni, sajnálom.

Deansdale 2023.03.17. 15:57:48

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: Az energetikai tanúsítvány sajnos abszolút nem befolyásolja hogy mit égetnek a falusi cigók, AAA besorolással is égetheti ugyanazt a műanyagot. Pont ezt próbáltam elmagyarázni, hogy az intézkedések NEM a környeztet védik, hanem csak mesterséges irányszámok után szaladgálnak, amiknek semmi valódi hatása nincs a környezetre. Ezt kellene csak felfognod, hogy ez az EU részéről nem környezetvédelem, akkor talán megértenéd a többi részét is.

Amúgy gondolod, hogy aki most műanyaggal fűt, mert olyan csóró, annak lesz 2 misije kiépíteni a külön villanyórás klímafűtést, meg még 2 a hőszigetelésre? LOL A közfogis bér 77EFt, csak szólok.

VT 135 2023.03.17. 16:38:09

@Deansdale:
Azt alapból meg lehet állapítani, h a 7 év nevetségesen kevés ahhoz képest, h a különböző iparági szereplők 20-50 lv türelmi időt kapnak a "zöld" átállásra.

Az meg tényleg egyértelműen lehet látni, h az intézkedéseknek semmi köze nincs a környezetvédelemhez. Elég csak az orosz, vezetékes olaj helyett LNG pala-tartályhajós gázt említenem. Vagy a legnagyobb, globális ökológiai veszélyt jelentő Kínával való vidám üzletelést (sőt: Kína piramisjáték-gazdaságát folyamatosan nyugati, tőzsdepénzekkel tömést!).

Vagy, h megy a bohóckodás az elektromos autókkal, amelyek alapból egy totális átverés, de közben meg az életveszélyes, sokszorosan környezetszennyező, 2x annyi helyet foglaló SUV-ok terjedése teljesen okés...
Ezek is tökéletesen mutatják, h nem lehet úgy a rendszer egy anomáliáját rendbe tenni, h a rendszeren belül egy vékony csíkot akarunk megjavítani (lásd egy kajütöt vízhatlannát tenni a Titanicon).

VT 135 2023.03.17. 16:40:14

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
Mivel választ nem adtál a legfontosabb kérdésemre, h te akkor mit teszel másként, mit teszel azért, h érdemi változás történjen és továbbra is nagyképű, másokat lefikázó hozzászólásokat teszel, így akkor immár nem kérdőjellel, hanem kijelentéssel teszem meg az előző mondatomat.

"te is csak részt veszel a netes füstölgésben, kommentálod a kommentárokat."

Mia and Me 2023.03.17. 17:37:22

@GABOR2: Igen, szigeteléssel, thermo ablakokkal frankó hőhidaink voltak a korábbi lakásban. És mondom, jelenleg rosszabb minősítéssel, nagyobb lakásban kevesebb energiát használunk (átlagfogyasztás alattiak vagyunk mindenben).

Úgyhogy ez az egész klimamizéria akkor már tébyleg úgy lenne értelmes, ha személyre vetítve ki lenne számolva hogy mennyi az annyi, és azt mindegy hogy hogyan nem lépi túl, amíg nem lépi túl.

Mia and Me 2023.03.17. 17:40:24

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: "és kizavarja a lakókat? Hova? A rétre?"

Pontosan nem a rétre, hanem mehetnek ahová akarnak. Folyik ez már itthon vagy sok éve, mégcsak híradót se kell nézni, elég elmenni pest mellett vonattal kicsit és lehet látni a kartonból épített házakat és hontalan falvakat, amik klímabarátan végigszemetelik az összes lakott terület körüli erdőt ( mivel nem nagyon van más lehetőségük életben maradni)

VT 135 2023.03.17. 18:03:34

@Mia and Me:
Én nem keverném bele ebbe a hajléktalanokat, akik elsősorban szellemi hajléktalanok, ennek csak fizikai kivetülése az, h nincs hol lakniuk. A legtöbbüknek amúgy lenne, csak nem akarják betartani az emberi együttélés alapvető szabályait (...de azért tartsuk csak el őket).
Az a hajléktalan, aki "csak" az otthonát vesztette el, de hajlandó elfogadni a lelki segítséget és hajlandó tenni magáért, az előbb-utóbb munkát talál és kilábal ebből a helyzetből és ismét képes valamilyen formában a képességeivel hasznosulni a világban, nem pedig egy ember alatti létezésben vegetálva, lassú öngyilkosságot folytatni, amihez azért elvárja a társadalom támogatását.

Mia and Me 2023.03.17. 18:52:14

@VT 135: Azért aki több éven át dolgozik úgy hogy hajléktalan szállón lakik közben, az eléggé nehezen fog pozitívan nézni a világra és a saját jövőjére, és elhiszem hogy egyszercaak feladja és kimegy az erdőre mert ott legalább nem 38-an emeletes ágyakban alszanak...
Én nem vennék azért egy kalap alá minden jelenleg szerencsétlen sorsú embert.
EGyrészt.
Másrészt meg amerre megy a világ, végülis bármelyikünkből lehet bármikor számkivetett (ehhez akár elég volt 2020ban nem beadatni egy oltást...)

Mia and Me 2023.03.17. 18:54:50

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: "a tisztelt szegény réteg leművel akik műanyagot égetnek.
Nem tudok értük sírni, sajnálom."

Nem is sírni kell értük, hanem megteremteni a lehetőségeket, hogy ne a műanyag flakont égessék.

2023.03.17. 20:44:22

@Mia and Me: hát adjunk mindnek hegedűt?

@VT 135: szerintem ne menjünk személyeskedés szintjére, mert itt ezen a blogon ti sem tesztek semmit csak füstölögtök. Annyit meg én is tudok.

VT 135 2023.03.18. 10:02:16

@Mia and Me:
Úgy látom, mindketten a végletekben gondolkodtok:
- Balázsné a "szarjunk le mindent, ott dögöljenek meg, az ő hibájuk, legyen az ő gondjuk" teljes felelősséghárítás szemléletét mutatja be. Csak h ez nem működik, mert egyelőre egy bolygón lakunk, tehát minden ember cselekedete végül minket is érint.
- Ugyanakkor a te szemléletedet is végletnek érzem, mert te meg ezeket az embercsoportokat kizárólag áldozatszerepben látod és megtagadod tőlük ezáltal, h a saját életükért felelősséget vállaljanak.

Úgy vélem, a megoldás ismét közép környékén található: azaz a magunk erőforrásait figyelembe véve felajánlani a segítséget az ilyen embereknek - de csak akkor, ha képesek elfogadni és betartani az általunk megszabott kereteket és szabályokat (tekintve, h mi adjuk, tőlünk várják a segítséget).

Azonban van még egy tényező, amit úgy érzem, nem vesztek figyelembe és így megmaradunk továbbra is a felszínen, ahol nincsenek érdemi megoldások. Ugyanis ez a probléma megint csak az élő közösségek jelenlegi hiányából fakadnak.
Egy élő közösségben - lehet ez akár egy falu méretű:
1., A közösség tagjai határozzák meg, h ki és milyen feltételekkel lehet a közösség tagja
2., A közösség odafigyel egymásra, így látja, h ha valahol baj van
3., Ettől függetlenül megvannak azok a csatornák, ahol, ha valaki úgy érzi, baja van, őszintén, következmények nélkül beszélhet erről
4., Ha a közösség egy(es) tagja(i) nem képesek a felajánlott segítség ellenére sem betartani a közösség által meghatározott szabályokat, akkor a közösségnek megvan a lehetősége, h kitegye az adott tagot.

Ha ez ma még sci-fi-nek hangzik számotokra, ne rettentsen el. Azért mert ma még egy fenntarthatatlan világrend utolsó napjait éljük és már megszoktuk a szart, még nem jelenti azt, h nincs meg a változás lehetősége. Minden változás így kezdődik. Persze ehhez szükséges az aktív, elszánt, tudatos cselekvés is.

Mia and Me 2023.03.18. 10:55:51

@VT 135: "Ha a közösség egy(es) tagja(i) nem képesek a felajánlott segítség ellenére sem betartani a közösség által meghatározott szabályokat, akkor a közösségnek megvan a lehetősége, h kitegye az adott tagot."

Veszélyes terep... lásd korona felvonás 2-3 évig.
Meg ezen alapul végülis minden kirekesztés. Mivel merev és nem ad teret a változásra, fejlődésre, új dolgokra sem.

Egyébként visszatérve az égetésre - negyed ennyi pénzzel mnt amennyi most elmegy integrációra meg a szegregált osztálynak tabletvásárlásra meg ilyen f..ságokra, meg lehetne valósítani egy tényleg beillesztő programot. Viszont nem őket kell "átfaragni" és átnevelni hanem megtalálni hogyan illesthetők a jelenlegi gazdaságba.
Vannak bizonyos viselkedések és szemlélet ami nem átalakítható, viszont ahhoz meg a munkaadók vagy az adott közösség is alkalmazkodhatna hozzájuk, vagy legalábbis elfogadhatná, mert nekünk nem oszt nem szoroz, nekik meg úgy jó.

Deansdale 2023.03.18. 16:51:05

Ez inkább a holland farmer témához kapcsolódik, de minden mindennel összefügg:
www.youtube.com/watch?v=BoWVm7-G_fE
(angol)

Deansdale 2023.03.20. 07:24:58

@vodkasprite: Az én magánvéleményem szerint, ami nem isteni kinyilatkoztatás :), a nagy pénzügyi összeomlás még pár évvel odébb van. Most kimentegetik azt a pár bankot ami benyújtotta az igényét egy kis adófizetői ingyenpénzre, aztán a rendszer még tovább pöfög egy kicsit mielőtt jön a CBDC-t behozó nagy balhé. Szerintem most még nem tartanak ott, hogy meg tudják valósítani.

gigabursch 2023.03.20. 10:36:21

Önmagában véve itt sem az alaptétellel van a gond, bár hozzá kell tenni, hogy Európa összes történelmi belvárosa, temploma (nekem ne jöjjön senki, hogy ott nem lakik senki, mert ott lakik a Jóisten!), stb, közintézménye borzalmasan energiapazarló, s ez ellen tenni kell.

Sajnos, ahogy erre többen is felhívták a figyelmet - sok épület esetében nincs más megoldás mint
- méregdrágán szigetelni, vagy
- ugyanekkora árban dózer + új építés.

Hozzá kell tenni, hogy idehaza egy kádárkockának nem csak a szigetelése trágya, hanem a teljes épületgépészete is. De legalább sokszor vizesednek a falak, stb...
Magyarán: Nem minden az ördögtől való és 10-15 év alatt megfelelő programokkal sokat lehet javítani a rendszeren mind az egyén, mind az összesség szintjén.

Deansdale 2023.03.20. 12:20:54

@gigabursch: Ha nem lennénk a golyvás EU-ban, és mondjuk Orbánc kihirdetné, hogy a legsz*rabb energetikai besorolású házak pályázhatnak állami támogatásra hőszigeteléshez, mert csökken a rezsijük és még a környezetet is védjük, akkor azt mondanám, hogy überfrankó.

Így, hogy a háttérhatalom uralmi szerve elsüti az ötletet, hogy az embereknek nem kellene házakat birtokolni, aztán egy nyilvánvaló kamu klímaostobaságra hivatkozva megágyaznak a tömeges kilakoltatásoknak a felújítási kényszerrel, az nem frankó.

És (ez nem rád vonatkozik) elszomorít, hogy a tömegek benyelik a klímahülyeséget, arra hivatkozva bármit le lehet tolni a birkák torkán, miközben a környezetünket nem védi senki és semmi. A vadon élő állatok pusztulnak mint a szélvész, az erdőket irtják, a talaj erodálódik, a szeméthegyek nőnek, stb, de ezek helyett a széndioxiddal van foglalkozva meg a nitrogénnel, mer' az elitnek sokkal hasznosabb így. Az értelmi fogyatékos klímakamura hivatkozva farmokat záratnak be és embereket lakoltatnak ki, a tömeg meg hümmög, hogy hátizé, az áldozatot meg kell hozni mert CO2. Elképesztő.

gigabursch 2023.03.20. 12:29:22

@Deansdale:
Nincs kedvező helyzetben az, aki szeretné a házát szigetelni, de azért ne legyünk teljesen vakok.
Az elmőlt 12 évben azlrt nem egy és nem kettő különböző energiahatékonysági program volt, amiben azért 40-50%-os támogatási intenzitással elég sokmindent meg lehetett oldani.

S az sem az ördögtől való, hogy valaki ezen programok nélkül, de évről-évre halad a saját épületén egy-egy falszakaszt, kicserél néhány ablakot és közben fizeti a lakáshitelt is.
Egy ilyen emberről magam is tudok.
(jómagam)

Ott van a gond, hogy sok embernek fontosabbak a látszat események (kitesszük a facéra, hogy hol lógattuk a face-t), mint az, hogy értelmesen gondolkodjon.
Én egész télen az IPC tartályokból és a víztárolóból öntöztem a ház körül a kertet, amikor az esők elmúltak és a föld ismét be tudta fogadni a vizeket.
Hány kertesházas tett meg hasonló lépéseket?
Kb. nulla.
De az aszály miatt nyekeregni az baromi jól megy...

Deansdale 2023.03.20. 12:40:13

@gigabursch: "különböző energiahatékonysági program volt"

Igen, és ezeket kellene folytatni, csak mondjuk olyan feltételekkel, hogy a legcsóróbbakon is segítsen, ne csak a felső-középen, akiknek a 40-50%-ra volt legalább fél millájuk elfekvőben.

Nálam a tető egy részéről egy kerti vakondtúrásba van vezetve a lefolyás, bár a vakondnak ez biztos nem tetszik (igaz valahogyan mindig túléli :), de legalább felszíni sárosodás meg jegesedés nélkül tudom a talajban tárolni a vizet, ahogy Gyulai Iván mondogatja.
www.youtube.com/watch?v=QPwWTOYiX6g

gigabursch 2023.03.20. 15:49:03

@Deansdale:
Én nem gondolnám, hogy vállalhatatlanok voltak a mostani 2×(1,5 + 1,5) M ft-os energetikai, házfejlesztési pályázatok.
Az más kérdés, hogy erre nem tudtam odaérkezni, növésben vannak a gyerekek... :-/
(úgy vélem ez mindennél fontosabb)

Azonban úgy 2012/13-ban az energetikai fejlesztés, ami nálam a teljes fűtési rendszer, napkollektor, puffertartály, kondenzációs kazán + vegyes tüzelésű kazánt hozta magával, azpn tudtam indulni és nyertünk is rajta és a ~4,2 m Ft-ból 2,0 m Ft támogatást kaptam.

Halkan jegyzem meg, hogy a hűtő/mosógépcsere akciók is a maguk lomhaságával is jelentős lakossági beruházást jelentettek és egyúttal energetikai előrelépést is.

Nyilván lehetne sokkal jobban is csinálni pártunk és kormányunk részéről, ám ilyenkor mindig bennem bújkál a konteós kisördög, hogy az meg túl feltűnő lenne. No, nem idehaza...
Szóval, megvan az a határ, amíg engedik játszani őket, ők meg abból főznek, ami rendelkezésre áll és nem ők fűszereznek...
Nos, ezen keretek mentén kell lehetőleg minél több épületet szigetelni és felújítani.
Így is van ~10-12 év előnye a magyar helyzetnek egy ilyen brüsszeli parancs kibekkelése ügyében, ami nem kevés...

Deansdale 2023.03.20. 17:21:57

A klímaterrorizmus nem elég gyors, még gyorsabban kell elpusztítani a civilizációnkat:
www.telegraph.co.uk/news/2023/03/20/net-zero-must-brought-forward-decade-stop-climate-time-bomb/

Deansdale 2023.03.20. 17:36:58

@vodkasprite: Úgy tűnik Gideonék nem velem értenek egyet :P
justpaste.it/gideon-intel-drop-30

vodkasprite 2023.03.20. 22:08:36

@Deansdale: Valószínű most megéri kivenni kicsit a pénzt, és a bátrabbaknak rövid távon kriptót, a kevésbé bátraknak meg aranyat vásárolni.

Deansdale 2023.03.21. 07:36:52

@vodkasprite: Azon töprengek, hogy akiknek van valami vagyonuk, de nem mertek duhajkodni vele, azoknak talán most kellene elkezdeni élni. Mindigis álmodoztál egy corvette-ről, és lenne is rá, de túl nagy kiadás úgyhogy inkább jegelted? Vedd meg, bakker :)

gigabursch 2023.03.21. 09:09:32

@vodkasprite:
Azért az egy érdekesség, hogy a számítási szolgáltatás háttérértékét fedő ilyen-olyan coin és a valódi(?) valuta közötti lépcső áthidalása ez a 'vegyél ezt-azt'.
Már csak az a kérdés, hogy ezen coin-ok elinflálása mikor fog megindulni és hogyan?

Frederick2 2023.03.21. 19:24:20

@VT 135: Reagálnék néhány dologra.

„Ezt csinálják 10+ éve. De időnként, néha kiváló, kölcsönös tiszteleten alapuló viták, új gondolatok, ötletek is megjelennek. Sajnos ritkán.”

Még mindig jobb társaság Deanék, mint a Pesti Srácok hülyegyerekei. Itt nincs mellébeszélés, karaktergyilkolás, mismásolás, igénytelenkedés, szervilizmus. Persze, a blognak vannak gyengeségei. De szerintem szódával elmegy.

Az ukrános kommenteddel egyetértek. Én még annyit tennék hozzá, hogy ez a „Zelenszkij vagy Putyin” eleve egy rossz kérdés-felvetés. Egyik sem alternatíva.

Nekem még az egyik kedvencem, amit egyes Julius Ebolát, László Bandit és Alekszandr Dugást olvasó „ultrakonzervatív”-ok mondogatnak: Oroszországot kell támogatni, mert az „tradicionalista”. A Dugás megmondta, hogy Oroszország tradicionalista. Aha. Oroszország ugyanúgy részt vesz a modernizációs versenyben, mint az USA, Kína, Japán stb. Nem kis állami pénzek mennek az oroszoknál is a robotizációra, a digitalizációra, ott is kísérletezgetnek a virtuális valósággal (VR) és a mesterséges intelligenciával (MI). Oroszország telebaszta a hadseregét drónokkal. Az atomenergia sem tradicionalista energiaforrás. Ja, annyira tradicionalista ez az Oroszország, hogy modern! Szegény hülyék!

A hajléktalanos kommenteddel is egyetértek. Szomorúan nekem is van néhány ismerősöm, aki ilyen szintre süllyedt. Ismerem ezt az embertípust. Egy hajléktalannak van lehetősége, hogy legalább a munkásosztályba visszaküzdje magát. Persze, nem egyszerű, melós folyamat. Annyiban vitáznék csak veled – de csak egy picit! - hogy nagyon fontos, van-e mögötte támogató közösség, mint család, barátok. A támogató közösség nélkül ez a talpra állás piszok nehéz.

„Valóban, nagyon sokan vannak még, akik alszanak. És akik már ébrednek tévedés azt hinni, az lenne a dolguk, h a többieket ébresszék. Majd később ébrednek ők is. Akik már ébrednek, az a lehetőségük, h egymást megtalálják és egymással az együttműködést újratanulják. A feszültség abból ered, h egyre több ember kerül egyre magasabb tudatszintre, emiatt egyre tágul a rés a két csoport között. És egyelőre még össze vagyunk zárva...”

Azért családban fájdalmas tud lenni ez a szakadék. Én a szüleimmel nem csupán politikai és gazdasági témákban nem tudok normálisan beszélgetni, hanem magánéleti problémákról sem (pl. munkahelyi kiégés).

VT 135 2023.03.22. 10:33:52

"Nyert" a dán farmerek pártja.
www.youtube.com/watch?v=VB9eS6z1iDU

Nos, aki még hisz a húsvéti nyusziban és h az ajándékot a Jézuska hozza, az ennek a hírnek a hallatán örül majd, mint majom a farkának (már amennyiben tud róla, hiszen erről sem fog a mainstream média harsogni). Ugyanúgy, ahogy tette ezt Trump győzelmekor, a Szabadságpárt, vagy valamelyik olasz 'jobboldali' párt győzelmekor. Örül, h a bábjátékban az ő kedvenc karaktere győzött.

Véleményem szerint meg teljesn naivitás az elmúlt évtizedek eseményeit követve azt gondolni, h a háttérhatalmi elitnek nincsen erre megoldása. Hogy a világhatalmi rendszer szabályait betartó kezdeményezés (párt) majd lebontja a rendszert és újat hoz létre. Ez csak abban az esetben következne be, ha teljesen más, új, együttműködési-közösségi-világszemléleti mintázatok mentén tudna működni. De ehhez meg nincs szükség parlamenti győzelemre. Sőt, inkább hátráltat, hiszen ahelyett, h egy új világrendszer, új mintázatait építeni, arra fog koncentrálni, h a már működésképtelen, Titanic-világrendszerben hogyan őrizze meg a hatalmát.

Szóval az egész történés csak arról szól, h fenntartsa az illúziót, miszerint a jelenlegi világrendszer szabályai, mintázatai mentén lehet még érdemi változást elérni.

VT 135 2023.03.22. 10:55:56

Ja és 19,5%-kal lazán létrehoznak ellene nagykoalíciót, nehogy a "nácik" hatalomba kerüljenek. Vagy koalícióra lépnek egy rendszer-párttal, aztán majd kicsinálják őket / bedarálja őket a rendszer, ahogy tette ezt pl. az osztrák Szabadságpárttal.

Deansdale 2023.03.22. 12:09:43

@VT 135: Holland, a többiben igazad van. Reménykedek benne, hogy arconköpik az EU-t, megvétóznak mindent és kifarolnak minden szarból, de 99,9% hogy nem így lesz.

Deansdale 2023.03.22. 12:32:34

Az a röhej, hogy a kamu klímacélokat az EU intézkedései nem is szolgálják, sőt... Viszont el lehetne érni őket sokkal egyszerűbben és olcsóbban. Csak példaképpen, abból a 3ezer milliárd forintnyi pénzből amiből a holland farmokat akarják bezáratni, beindíthatnának egy programot ami a walipini+hidropónia kombót fejlesztené, népszerűsítené és olcsón hozzáférhetővé tenné a közönségnek, plusz helyi kormányzatokat is ebbe az irányba terelnék, így minden létező mezőgazdasági és klíma-mutatójuk elmenne pozitív irányba - de ehelyett inkább átteszik az élelmiszertermelést Bulgáriába, és majd onnan szállíttatják a cuccot pöfögő kamionokon, drága euróért.

És ne mondja senki, hogy a walipini ötlettel valami leányálmot kergetek, mert pl. ha Mo-n bejelentené a kormány, hogy teszem azt 2-300EFt befizetésével bármely kertes ház mellé felhúznak egy passzív üvegházat a hozzá tartozó növénytermesztő felszereléssel, akkor a jelen helyzetben minimum tízezrek tolonganának a lehetőségért.
(A 2-300EFt nyilván az önerő lenne, a többit állná az állam.)

Ahogy a világ helyzete kinéz, inflációval, hiányokkal, bankválsággal, háborúval, ésatöbbi, szerintem a Jóisten legnagyobb áldása lenne ha sikerülne rávenni az emberek egy részét, hogy termesszen magának élelmiszert olcsón, biztonságosan, folyamatosan, lokálisan, egészségesen, és - bár rühellem ezt a kamu hülyeséget, de az agymosottak kedvéért hozzáteszem - "klímasemlegesen". Amit valaki otthon a saját kis passzív üvegházában megtermeszt, garantáltan annak van a legkisebb karbonlábnyoma.

Viktor, haver, ha eljut hozzád ez a gondolat, indulhat a program, oké? :)

VT 135 2023.03.22. 13:18:46

@Deansdale:
A legdurvább CO2 kibocsájtó az ipari mezőgazdaság szántóföldi technológiája, mert a mélyszántással és a föld szabadon hagyásával isszonyatos mennyiségű CO2-t hagynak felszabadulni Meg emellett teljesen elsivatogosodik a föld, eltűnik a vékony pár 10cm2-es humusz és lesznek belőle porviharok.
Valahogy sehol sem látni a világban, h a kormányok ezt korlátoznák, betiltanák, kiemelten támogatnák a más módszereket.

De amúgy a mindent eldöntő érv, h az összes "zöld", "klímaaggódó" kormány vidáman üzletel évtizedek óta azzal a Kínával, amely nemcsak egy brutális, véres, népirtást folytató diktatúra, hanem elképesztő módon tesz hozzá a Föld elpusztításához, kiemelten a CO2 kibocsájtással, de pl. a világtengerek élővilágának, illegális halászat mentén való kiírtásával is.

VT 135 2023.03.22. 13:20:28

@Deansdale:
"a Jóisten legnagyobb áldása lenne ha sikerülne rávenni az emberek egy részét, hogy termesszen magának élelmiszert olcsón"

Mint tudjuk ez nem cél, mert a cél a hatalomnak totálisan kiszolgáltatott embermasszák létrehozása - lokális és globális szinten.

gigabursch 2023.03.22. 14:37:40

@VT 135:
Pontosan.
Iszonyatos a humusztartalom kiégése a talajokból.
Aztán csodálkoznak, ha nem jön a termés és sovány a beltartalom.

Deansdale 2023.03.22. 14:40:36

Belgiumban csirkéket osztogattak és még a lakossági szemétmennyiség is csökkent tőle:
twitter.com/ReckingFutard/status/1638492175301222400

Frederick2 2023.03.23. 16:10:33

@VT 135:

„Véleményem szerint meg teljesen naivitás az elmúlt évtizedek eseményeit követve azt gondolni, h a háttérhatalmi elitnek nincsen erre megoldása. Hogy a világhatalmi rendszer szabályait betartó kezdeményezés (párt) majd lebontja a rendszert és újat hoz létre. Ez csak abban az esetben következne be, ha teljesen más, új, együttműködési-közösségi-világszemléleti mintázatok mentén tudna működni. De ehhez meg nincs szükség parlamenti győzelemre. Sőt, inkább hátráltat, hiszen ahelyett, h egy új világrendszer, új mintázatait építeni, arra fog koncentrálni, h a már működésképtelen, Titanic-világrendszerben hogyan őrizze meg a hatalmát.”

Erre reagálok. Bár igaz, az előző kommentemre sem kaptam választ. Talán a csúnya, trágár szavak használata miatt. Talán közönségesnek találtad. Lehet – mivel mostanában indulatos vagyok, nyersen fogalmazok sokszor.

Ha jól emlékszem, a fentieket a Mi Hazánkkal kapcsolatban is felhoztad. Személyesen, de talán itt is. Nemrégiben egy ismerősöm is tett egy kritikus megjegyzést az MH-ra; neki az volt a problémája, hogy nem akar teokratikus királyságot.

NA!

Én úgy látom, két oldala van a politikának. Az egyik a mainstream, a másik a marginális. A mainstream-be azok tartoznak, akik ott vannak a középpontban, sokak által láthatóak, nagy számban képesek megszólítani embereket, és valahogyan alakítják a politikát. A marginálisba meg azok, akik margóra szorultak, kevésbé láthatóak, irtózatosan kevés embert képesek megszólítani, és egyáltalán nem alakítják a politikát. A marginálisban lévők politikai szempontból tehetetlenek, hatástalanok, impotensek. A marginalitásban lévők csak úgy vannak, vegetálnak. A marginalitásban lévőkre példa a monachisták, az anarcho-kapitalisták, a hungaristák stb. Meg lehet őket hallgatni – de minek?

A mainstream politizálás színtere - tetszik, nem tetszik! - a parlamentáris demokrácia. Azt mondod: meghaladott. AZ! Egy idő után biztos kipurcan az egész. Mind a baloldalon, mind a jobboldalon folyamatosan erodálják a demokráciát. A háttérhatalom fokozatosan építi le a demokráciát szinte mindenhol a nyugati civilizációban. De még él! Vegetál, de él! Még nem járt le az ideje! És míg fennáll, addig ez a színtere a mainstream politizálásnak.

Ha a MH nem lenne jelen a parlamentáris demokráciában, ennyit sem érne el, mint most.

„Ez csak abban az esetben következne be, ha teljesen más, új, együttműködési-közösségi-világszemléleti mintázatok mentén tudna működni. De ehhez meg nincs szükség parlamenti győzelemre.”

Nekem itt most a Kassai Lajos-féle közösség jut eszembe. Ha nem baj, maradok ennél a példánál. Kassainál köztudott, hogy a FIDESZ volt az utolsó párt, aminek hajlandó volt bizalmat szavazni. A FIDESZ után nem foglalkozik pártpolitizálással. Építi a maga közösségét (ahogy ő fogalmaz: a Birodalmát). Kicsit olyan ez a közösségépítés, mint amikor az Özönvíz előtt Noé építi a bárkát. Most, amikor közeledik egy újabb „Özönvíz”, fontos, hogy létrejöjjenek újabb közösségek. Ezek a közösségek Menedékként fognak működni. Mindazok a közösségek, amiket építget a Kassai, a Böjte, az ökofalusok, satöbbi – Menedék.

Kellenek az alternatív közösségek, a Menedékek! De elég?

Toroczkai László vagy Kassai Lajos? Szerintem szükség van mindkettőre!

A parlamentáris demokrácia meg nem a szívem csücske. De mi mást tehetne politizálás alatt az MH vagy akárki más?

VT 135 2023.03.23. 17:07:30

@Frederick2:
"Bár igaz, az előző kommentemre sem kaptam választ. Talán a csúnya, trágár szavak használata miatt. Talán közönségesnek találtad. Lehet – mivel mostanában indulatos vagyok, nyersen fogalmazok sokszor."

Dehogy, csak nem volt még rá energiám válaszolni. :)
Meg az internet információ-inflációjában néha el is vesznek az ilyesmik, bár legalábbis részemről, nem szándékosan. Fogok majd válaszolni.

bombahoppa 2023.03.23. 19:25:28

@Deansdale: A szemetünk kb. harminc százalékkal csökkent a tíz tyúk és tizensok nyúl miatt. És ez nem mehetett volna a komposztra, mert akkor ideszoknak a patkányok. A csirke és tyúktrágyára nem, az meg mehet a veteményesbe. Ez eddig kilenc hónap tapasztalata.

Mia and Me 2023.03.24. 19:07:02

@bombahoppa: ezt leirnád pár szóban hogy mire szoknak oda a patkányok?
Mit nem tesztek oda, amit ezek szerint a tyúkok megesznek?

GABOR2 2023.03.24. 19:24:29

Izraelben egy olyan törvény van készülőben mi szerint börtönbüntetés fog járni, ha valaki Izraelben Jézusról beszél:

"Israeli bill to outlaw talk about Jesus criticized"

www.albawaba.com/node/israeli-bill-outlaw-talk-about-jesus-criticized-1512913

bombahoppa 2023.03.25. 12:08:15

@Mia and Me: Vegyes, mert a tyúkok nagy hulladékot csinálnának, ha mindent megkapnának.

Amit nálunk nem eszik meg sem a nyúl, sem tyúk: tökhéj, hagyma. Tökhéj kuka, mert megeszi a patkány. Hagyma komposzt.

A nyúl hozzászoktatással imádja az almahéj, pucolt répa és krumpli maradékát. Szigorúan hozzátáplálás, a főétel zab, táp és széna. Mi akciósan is veszünk nekik mindent, kapják úgy is. Imádják a káposztát, és a karalábélevelelet. (Mindenféle leveleket).

A tyúkok megeszik a pucolt répa héját, és a konyhai hulladékot, gyűjtjük a morzsát, de régi tepertőtől kezdve a maradék paprikás krumpliig, tésztáig tényleg mindent megesznek. Persze csak az a mennyiség, ami elfogy. Főétel a búza, roppantott vegyes és táp. Nem vagyunk táptagadók. A tojáshéj gyűlik, darálva visszakapják a tápba keverve.

A száradt (nem penészes) kenyeret a nyulak imádják elropogtatni.

+ Tavaly vettem egy szeletelőgépet, a sajtot és felvágottat egybe vesszük, leszeletelem, a csomagolás sokkal kevesebb, összes nejlon megy a szelektívbe.

++ Nincs aludoboz, amióta a sört magamnak főzöm.

Deansdale 2023.03.25. 13:33:35

@bombahoppa: "Nincs aludoboz, amióta a sört magamnak főzöm."

Vannak zöld ötletek amiket lehet támogatni :)

Frederick2 2023.03.25. 13:37:37

Azt mondják, hogy nem a koromhoz illően öltözködöm, mert 60 évesen miniszoknyában járok: ezt üzenem nekik
www.joy.hu/roslyn-grimer-60-felett-szexi-oltozkodes-159433

"Érthetetlen módon még a XXI. században is akadnak olyanok, akik meg akarják mondani másoknak, hogyan öltözzenek, mit viseljenek, sőt, konkrét elképzelésük van arról, bizonyos kor felett mit hordhat és mit nem egy nő."

"A Kanadában, Montreálban élő 60 éves Roslyn Griner imádja követni a divat trendeket"

„Ez az egész a stílusról és nem a korról szól, bárhány évesen lehetsz szexi”

"Minden vágya, hogy azt üzenje világszerte az 50 feletti nőknek, hogy életük végéig öltözhetnek úgy, ahogy szeretnének, a személyiségüknek megfelelően, a korral nem kell foglalkozva."

„Szinte észrevétlen kisebbség leszünk nőként, amikor elérünk egy bizonyos kort, onnantól a társadalom szemében nem vagyunk mások csak anyák és nagymamák. Pedig lehetsz szexi vagy bármi más, amit szeretnél! Nem veszíted el azt a kis szikrát, ami te vagy legbelül! Arra szeretnék inspirálni minden 50-60 éves nőt, hogy csak azért ne öltözzenek így vagy úgy, mert a környezetük azt kívánja. Legyenek önmaguk! Én például szívesen mutatom meg a világnak a saját stílusom, gyakran bújok miniszoknyába, mert szeretem a lábaimat, szívesen mutatom meg őket”

"szereti a modern zenét, azt mondja, ez is segít neki abban, hogy megőrizze lelke fiatalosságát."

FREDERICK VÉLEMÉNYE:
Csak tudnám, mit ünnepel a Joy! A nőn, mind az öltözködésén, mind a megnyilvánulásain, érződik, hogy nem tudja elviselni a korát. Képtelen elviselni, hogy öregszik. Ő fiatal akar lenni 60 fölött is. Ha eléri a 80 éves kort - ha eléri -, akkor ez rosszabb lesz. Hogy ez mennyire tragikomikus, elég megnézni Cher és Madonna esetét.

Egy normális ember elfogadja azt, hogy öregszik; a szépsége és a fiatalsága múlandó, ahogy az élete is. Egy normális ember az öregségben is megtalálja az értelmet és a szépséget. Ezen a nőn látszik, hogy ragaszkodik a fiatalságához, miközben undorodik az öregségétől. Az ilyen Joy féle primitív bulvárlapok meg adják alá a lovat.

Mia and Me 2023.03.26. 19:56:20

@bombahoppa: ah ezt köszönöm, megjegyzem.
mi még elején tartunk a telek rendbetételének, de tervezem hogy mindent amit lehet visszaforgatni, és tyúk is kell majd mert ugyan le nem hiszem hogy le tudom vágni, de tiktokon láttam milyenek (süsük és cukik), és kell háziállatnak majd.

Zombimókus 2023.03.27. 15:22:12

Nálunk tudomásom szerint nincs "D" besorolás, csak "DD", és nem világos, hogy ugyanazt takarja-e a kettő.
1980-ban épült sorházi lakásom van, ami kb 15 éve volt felújítva. Akkor 5cm-es szigetelés került rá, meg akkoriban még jónak számító ablakok lettek beépítve. Így a besorolása jelenleg GG, azaz "átlagost megközelítő". A gáz és villanyfogyasztásom az országos átlag alatt marad. A besorolását DD-re felhúzni elméletileg lehetséges, de eszméletlen pénzmennyiséget kellene beleborítani, a jelenleg minimális anyagi előnyért cserébe.
A régi, elavultnak mondott, ámde szögegyszerű, és gombokból működőképesen tartható nyílt égésterű gázkazánt biztosan nem cserélném le kondenzációsra a jelenlegi helyzetben.

Deansdale 2023.03.27. 16:04:37

@Zombimókus: Csak az egyszerűség kedvéért írtam egy betűvel a besorolást, amúgy mindegyik dupla (DD, EE, stb), aminek semmi értelme.
faga.hu/energetikai-besorolasok

Zombimókus 2023.03.27. 16:07:44

@Zombimókus: Kicsit beletúrva a témába: jelenleg nincsen közös rendszer az energetikai besorolásokra, minden állam maga állapítja meg a kategóriákat. Ami az egyik országban C, az a másikban lehet E, ráadásul a kategóriák száma is változó. Az EU ezt szeretné harmonizálni úgy, hogy mindenhol a legrosszabb 15% épület kerüljön a legroszabb, G kategóriába.
Tehát a jelenlegi magyar kategorizáláson mindenképp változtatni kellene, hiszen nálunk jóval több kategória létezik, AA++-tól egészen JJ-ig.

VT 135 2023.03.30. 20:33:03

@Frederick2:
"De szerintem szódával elmegy"
Nem két pótcselekvés közül érdemes azt nézni, melyik a kevésbé időelcseszés. :) Azt érdemes nézni, h az adott cselekvésemmel mennyit tettem hozzá önmagam fejlődéséhez (és ezáltal a világ fejlődéséhez). Ha látszólag sok, mert azt gondolom, h én az adott fórumon okos gondolatokkal megváltom a világot és felhomályosítok másokat - akik ugye majd helyettem megteszik, amit szükségesnek vélek -, de valóságban meg csak egy értelmiségi elenfántcsonttoronyban rágódom-dühöngök a világ dolgain, de ettől még a fizikai világban semmit nem teszek a saját változásomért (ezáltal a világ változásáért), akkor az egész nem más, mint egy intelligens önámítás.
De írtam én is, h néha vannak jó ötletek, meglátások. "Érdekes módon" azokban a témákban, amely nem a világmegváltó elméleteskedésről szólnak, hanem a konkrét, megvalósítható tevékenységekről: férfi red pill, vidéki élet.

Egyébként van a Joós István létrehozta Énakadémia - most már Útonjárók Közössége. Ezt több funkciós, vannak (fizetős) kurzusok, tanfolyamok, videók. És van a fb-hoz hasonló, írásos felület. Itt témakörök szerint lehet bejegyzést írni és hozzászólni. A moderátorok figyelnek a szabályok betartására. Mik ezek? Tiszteletteli, szeretetteljes (ez nem egyenlő a spiri, rózsaszín lufival), segítő hangnem. A teljes őszinteség a lehetséges anonimitás miatt megengedett, sőt ajánlott. De ami a legfontosabb: SAJÁT TAPASZTALATOKRÓL írunk! Tehát nincs elméletezkedés, nincs okoskodás. Saját tapasztalatok és esetleg azok alapján tanulságok. Anno én is többször kaptam figyelmeztetést, vagy akár hozzászólás törlést is, mert nem sikerült ezt betartanom. Most már egyre jobban megy. Bár előfordul, h a meglátásomat és a saját tapasztalatomat is megírom, h így együtt már elfogadható legyen. ;) Nos, azt kell mondjam, a bejegyzések, hozzászólások, beszélgetések szintje, értéke ég és föld!

És ez mutatja azt is, amit régóta mondok, miért téveszme azt gondolnunk, h interneten meg tudunk bárkit is győzni: a mainstream manipulációs gépezettel szemben szinte fegyvertelenek vagyunk. Az ő pályájukon, az ő fegyverzetükkel nem tudjuk legyőzni őket. Győzni úgy lehet, ha más pályán, más eszközökkel "harcolunk": mély őszinteség, önfelvállalás és konkrét, FIZIKAI cselekvés. A példák azok, amelyek követhetővé teszik a világszemléletünket. A felvállalt kudarc, sikertelenség is, hiszen abból is tanulhat az is, akinél megjelent és az is, akik látják, hallják, olvassák.

VT 135 2023.03.30. 20:45:48

@Frederick2:
"Egy hajléktalannak van lehetősége, hogy legalább a munkásosztályba visszaküzdje magát. Persze, nem egyszerű, melós folyamat. Annyiban vitáznék csak veled – de csak egy picit! - hogy nagyon fontos, van-e mögötte támogató közösség, mint család, barátok. A támogató közösség nélkül ez a talpra állás piszok nehéz."
Egyetértek, h kiemelten fontos a támogató háttér. Abban kételkedem, h ez a család, barátok lenne - hiszen akkor nem került volna ebbe a helyzetbe. Szakember, lélekgyógyász az, akit alkalmasnak vélek erre. De ez persze csak akkor működik, ha van a hajléktalan részéről szándék az ÉLET-re. Érdekes amúgy, volt felmérés a vietnámi veteránok kapcsán. Szinte mindenki drogozott, aki Vietnámban harcolt. Csak így bírták elviselni... Aztán, akik hazajöttek, azzal a lendülettel abba is hagyták. Legalábbis azok, akik szerető, családi közegbe tudtak visszatérni. Akiknem nem volt, azok maradtak függők. És talán ez a káros függőségek legfőbb oka is: h nem érezzük magunkat szeretve, nem tudjuk szeretni magunkat, nem tudunk kapcsolódni a többi ember szeretetteljes közegéhez. Ami pedig az egyik legelemibb emberi szükségletünk.

"Azért családban fájdalmas tud lenni ez a szakadék. Én a szüleimmel nem csupán politikai és gazdasági témákban nem tudok normálisan beszélgetni, hanem magánéleti problémákról sem (pl. munkahelyi kiégés)."

Ez sajnos így van nagyon-nagyon sokunknál. Talán a többségnél? Ez többrétű lehet. Egyrészt a gyerek-szülő kapcsolatban mindig ott van az egymás nehezen megértése. Más világ, más generáció. Szerintem a mi szüleink ráadásul nagyon a félelem világában nőttek fel (2. Vh, Rákosiék, 56, diktatúra), nem véletlen, h az időseket mennyivel könnyebb a félelemmel manipulálni. Aztán én hiszek abban is, h leszületés előtt, az általunk felvállalt életfeladatok egy részét az általunk választott szülők jófejségből vállalják fel, h odaadják nekünk. Viszont fontos tudni, h a szeretet nem azt jelenti, h a másik ember áldozata legyek.

Én most adtam át pár hete anyámnak egy hangüzenetet, amelyben nagyon őszintén elmondtam neki mindent, amit érzek kettőnk kapcsolatában. Kezdve onnan, h egy bántalmazó kapcsolatnak érzem. Azért így, mert tudtam, h szóban egy mondat után már pattintaná le az egészet és befogná a fülét. Nem azért csináltam, h megváltozzon. Azért tettem, mert nekem volt rá szükségem. Határokat húzni. Ez nagyon fontos. Talán a legfontosabb a gyerek szülő-kapcsolatban. Egyébként milyen érdekes, h a gyerek-nagyszülő kapcsolatok általában mennyire tényleg már csak a tiszta szeretetről szólnak. Itt már nincs átadandó életfeladat... :) Ha nem tapasztaltam volna meg én is anyai nagyapám végtelen szeretetét, ki tudja, mi lett volna belőlem.

VT 135 2023.03.30. 20:49:55

@Frederick2:
"Én úgy látom, két oldala van a politikának. Az egyik a mainstream, a másik a marginális. ..."

Tiszteletben tartom, h így gondolod, de csak ismételgetni tudjuk ebben magunkat, meggyőzni nem. :) Továbbra is azt gondolom, h a részünkről tévedés és pótcselekvés őket támogatni, az ő részükről meg egy működésképtelen rendszerben való részvétellel a rendszer további működtetése és az illúzió fenntartása, h azon a módon lehet változtatni. Holott a valóság ennek pont az ellenkezőjét mutatja.

VT 135 2023.03.30. 20:52:39

@Mia and Me:
"Veszélyes terep... lásd korona felvonás 2-3 évig."

Nem látom. Te ugyanis a jelenlegi, működésképtelen világ, működésképtelen mintázataiból és történéseiből indulsz ki. Én meg arról írtam, h mi a lehetséges kiút, megoldás, új világ, új mintázatai mentén.

"Meg ezen alapul végülis minden kirekesztés. Mivel merev és nem ad teret a változásra, fejlődésre, új dolgokra sem."

Kirekesztés. A balos nyelvezet szava. Nem használom a balos nyelvezetet, mert a nyelvezetre épül a gondolkodásmód.
Szerinted akkor egy adott közösségnek nincs joga közösen szabályokat meghatározni és eldönteni, h ki lehet tagja az adott közösségnek?

VT 135 2023.03.30. 20:55:25

@bombahoppa:
Köszi, szuper értékesek ezek a hozzászólásaid! Írsz valahol erről blogot? Nagy érték lenne másoknak átadni a tapasztalataidat!

Csak két megjegyzés:
- Alu sörösdoboz. Az alus dobozok, ha nem dobják szét őket a nagyvilágban, akkor nagyon magas, talán akár 100%-ban is újrahasznosíthatóak és újra is hasznosítják őket.
- Felvágott? Miért mérgezitek ilyesmivel magatokat? Adalékanyagokkal teli, "húsnak látszó tárgyból" készülnek. Vidéken, ahol vagytok nincs egyéb, helyi húsforrás?

bombahoppa 2023.03.30. 23:17:28

@VT 135: ilyen jellegű blogom nincsen. Ahol lakunk, legyen "félvidék", városias, inkább hétvégi házas község. Aki teheti, beingázik a fővárosba. Ennek megfelelően a lakosság töredéke művel kertet, még kisebb része tart haszonállatot. Nekem már 150 palánta figyel a teraszajtóban :)
1, Az alu újrahasznosítását adom, de ha levesszük belőle az oda-visszaszállítást, és kivesszük belőle az italt, akkor nincs rá szükség. Hihetetlen, hogy mennyire más saját sört inni. Harmad/negyedáron, ha nem számolod a melót, azt meg tekintsük hobbinak.
2, Hússzerű dolgok. Hát ja. De gyarló az ember, és mindenre meló és inga mellett tényleg nincs ideje. De a füstölt nyúl és nyúlkolbász jövőre tervben van. Ehhez persze január-februárra kell időzíteni a vágást, vagyis szeptember-októberben kell bepároztatni az anyanyulakat. Látod, máris 2024-re tervezek :)

+és még valahogy be kell passzíroznom egy csapat fürjet is a birtokra l'art pour l'art

Deansdale 2023.03.31. 07:28:43

@bombahoppa: "+és még valahogy be kell passzíroznom egy csapat fürjet is a birtokra l'art pour l'art"

Tetőtérbe optimális :)

Mia and Me 2023.03.31. 17:44:45

@VT 135: Ez a jelenlegi "működésképtelen" világ így működik úgy 6-8 ezer éve. Lehet pesszimizmus, de nem látom mitől változna a mód.
A kirekesztés az kirekesztés, teljesen mindegy hogy ez balos vagy jobbos. Én nem is értem ezeket a cimkéket, amiket ráaggattok egy-egy szófordulatra.
A kirekesztés azt jelenti, hogy adott csoportban a csoport tagjait aszerint ítélik meg, ami "elválasztja" őket a többiektől, és ezt nagyítják fel és ez alapján kiutálják vagy kizárják.

Azért írtam hogy ez veszélyes terep, mert minden azon múlik kik írják a szabályokat, mit vesznek etalonnak, mit vesznek fontossági lajstromba és milyen "testület" hivatott ezt ellenőrizni és "végrehajtani".

Bármilyen közösség egészen agyament szabályrendszert is felállíthat és kirakhatja, büntetheti az azt nem betartókat...
Az emberiség történetében sajnos az a több amikor a szabályozás nem követi az élet változásait, vagy épp amikor már eleve agyament és agyhalott szabályokat hoztak.

Hogy ez mennyire ősi és nem a mostani "működésképtelen világ" terméke: itt van pl. a bűnbak képzés. Érdemes utána nézni az eredetének.
Vagy egyes népek történetében, hogy milyen szerepe volt a "kirekesztésnek", vagy ha úgy nem balos, az "elválasztásnak", hogy ki tartozik ide hozzánk és ki nem. (Zsidóknál megfigyelhető, hogy mennyire apróságok miatt is kizártak anno csoportokat, és ezáltal hogyan lettek tényleg egy totálisan ki-választott, azaz mindenkitől és mindentől - még a saját nem mindent betartó zsidó embereiktől is - megkülönböztetett és különválasztott nép.

A magyarság története végig az egybeolvasztás és a másság nem észrevételén alapult, ha megvan a közös hang, a közös akarat, a közös életérzés és cél az már plusz dolog, akkor hűdemagyar :), de aki csak elvan, és nem zörög, az is. Vagyis aki nem ellenünk van, az velünk van, és megférünk együtt az úton.
Nekem ez szimpatikusabb (bár tény, hogy felhígulást is eredményez), és életközelibb.

VT 135 2023.04.03. 14:39:16

www.youtube.com/watch?v=TAmpu8zicLc

A maidan-i lövöldözők. Mindenki - én is azt hittem, a kormány rendőrsége lőtte a tüntetőket halomra. Nos, nem... egy újabb indok arra, miért nem működn(én)ek ma már a forradalmak - ha nem lett volna elég tanulság az Arab Tavasz.

A másik tanulság - amely mondjuk a Covid kapcsán is megerősítést nyert -, h olyan, h "objekt tudományosság" már nincsen. Az erősebb kutya baszik, a többit meg cenzúrázzák.

VT 135 2023.04.03. 15:24:20

@Mia and Me:
"Ez a jelenlegi "működésképtelen" világ így működik úgy 6-8 ezer éve."

Ööö...hogy mi?? :) Ezt ki mondta neked? Miből vontad le ezt a következtetést? Beleesel abba a hibába, h egy korszak aktuális állapotát gondolod örökké létezőnek - ami egyszerre létezett ugyanúgy a múltban, ahogyan a jövőben is.

Pedig az élet - változás. Aki nem változik, az beletörik.

Egy korszaknak - számítsunk 10.000 évet az egyszerűség kedvéért - vannak szakaszai. Ráadásul különböző rétegekben, különböző megközelítési szempontok mentén:
- Van a felívelő, tetőző, aztán leáldozó szakasza. Költői kérdés, most vajon melyik szakaszban járunk...
- Amiről már írtam: volt a nagyon szigorú szabályok, keretek korszak-szakasz, amiből eljutottunk a totális invidualizmus szakaszába. De szerencsére van innen tovább. De fontos tanítás, tanulság, megtapasztalás volt mindkettő az emberiség számára, egyéni és kollektív szinten.

A régi mintázatok azért működésképtelenek, mert egy véget érő (igen a 10.000 éves) korszak utolsó napjait jelzik. Ahogy vannak az évszakok - az is változás - ősszel a fák elhullajtják a leveleiket, a növények elszáradnak, elsatnyulnak. A születés-halál, a létrejövés-szétesés mind az univerzum működésének alapvető szabályszerűségei. Így tehát az leveleiket elhullajtó fák is elég "működésképtelenül" tudnak fotoszintetizálni.

Vagy mondhatom a kedvenc Titanic-os témámat. Igen, egyszer megépítették. Egy ideig sikeresen úszott a tengeren. Elsüllyeszthetetlennek nevezték. Aztán mégis elkezdett süllyedni. Persze azt is mondhatták volna a rajta ülők, h "dehát ez elsüllyeszthetetlen, eddig is úszott a vizen".

---

Igaz, h még mindig a többség, de sokszor mások is még az őskor mintázatát éljük, ahol, "Ha nem azt csinálod, mondod, gondolod, ami szerintem helyes, akkor agyonverlek a kőbunkómmal!!!" (Ha meg ezt így, direktben nem lehet megtenni, mert civilizáció, akkor legalább szellemi síkon próbálják megsemmisíteni egymást.)

Ezt a problémamegoldási mód annyira sikeres, h dacára minden technológiánknak és 10.000 év tudásának, pillanatokra vagyunk egy atomháborútól, nem messze vagyunk egy világdiktatúrától és egy általános kihalás sincs olyan nagyon messze.

Szóval én inkább elfogadom azt, h válság van, h a válság egy lehetőség a fejlődésre és kapaszkodni a múltba csak meghosszabbítja a szenvedést - egyéni és kollektív szinten. Persze az értékeket vigyünk magunkkal a múltból.

VT 135 2023.04.03. 15:31:07

@bombahoppa:
Jól csináljátok! :)

Hmm. Érd? :)

Persze, nyilván az alu sem a megoldás, csak az összes többi szeméthez képest jobb. Ugye azt mondják, az lenne a megoldás, h minden élelmet 50 km-es körön belül szerezzünk be.

Én még nem tudtam leköltözni az ingatlanomra, de az elmúlt két hétben 4x voltam és még megyek is, mert a vonat nem vár, de a szőlő sem és metszeni kell. Amit szerencsére a jófej volt tulajdonos megmutatott. Nem tudom, mennyire lesz ez jövőben nálam fókusz, de nem szeretném veszni hagyni. Állítólag a bor az inkább hobbi, de a pálinkából pénzt is lehet csinálni. Meg ugye a pájjinka mindenre gyógyír. :)

Mindenesetre öröm és elégedettség érzés volt megmetszeni a 10 sor szőlőt. Idővel vegyszermentesre szeretném alakítani, illetve a műanyag zsinegezést már most elhagynám, mert nem tartom nyerőnek teleszemetelni a földet műanyaggal. A többit majd meglátjuk.

Deansdale 2023.04.03. 18:01:51

@VT 135: "Igaz, h még mindig a többség, de sokszor mások is még az őskor mintázatát éljük, ahol, "Ha nem azt csinálod, mondod, gondolod, ami szerintem helyes, akkor agyonverlek a kőbunkómmal!!!""

Na ez az ami a nyugati civilizációból a 2. VH-val kihalt. Ami ennek a látszatát kelti az a háttérhatalom ami a nyugati civilizációt zoknibábként mozgatja. Sőt, nyugodtan kijelentem, hogy a háttérhatalom legfőbb fegyvere ellenünk pont az, hogy semmiféle agresszióra nem vagyunk képesek vagy hajlamosak. Velünk bármit meg lehet tenni, még azt sem verjük agyon kőbunkóval aki a gyermekeinket "nemváltó műtétre" biztatja, pedig azokat minden normális civilizációban agyonvernék.

Ami jelenleg még képviseli ezt a kőbunkó mentalitást, az az iszlám.

VT 135 2023.04.03. 18:17:06

@Deansdale:
Érdekes, h ezt mondod. Szerintem pedig elég megnyitni egy tetszőleges fb csoportot és azonnal látható ez a gondolati mintázat. Élőben? Ez a konfliktusok megoldásának leggyakoribb módja. Vagy te úgy látod, h a legtöbb ember az egymásra való nyitottsággal, kölcsönös tisztelet mentén, szeretettel, ahogy szeretné, h vele is bánjanak, megoldást keresve, konfliktust nem szőnyeg alá seperve, félelem nélkül képes egymással kapcsolatba lépni?

Persze lehet, h elbeszélünk egymás mellett, én a fenti dolgokról beszéltem.

VT 135 2023.04.03. 18:25:03

@Deansdale:
Amúgy meg ez elég övön aluli megoldás volt, a második, zárójelbe tett mondatomat kihagyni - ami szoros összefüggésben van az elsővel! - és így reagálni rá. Biztos nem szándékosan csináltad, de ez így annak az értelmének a megmásítása, hiszen én a fizikai agressziót jelezve írtam, h mivel ezt ma már nem lehet, ezért szellemi elpusztításra törekszünk.

Mia and Me 2023.04.03. 18:30:44

@VT 135: "h egy korszak aktuális állapotát gondolod örökké létezőnek"

:) nem örökké, csak ha pl. yugákban mérjük, akkor azt hiszem a kali- elején járunk, tehát ennél még csak rosszabb és rosszabb és rosszabb lesz.
(és mivel nem hiszem hogy még 35 ezer évig élni fogok vagy bárki aki számit nekem, ezért ily módon a jelenlegi világrend kvázi "örökké" így lesz az én életemben)

"a kedvenc Titanic-os témámat. Igen, egyszer megépítették. Egy ideig sikeresen úszott a tengeren. Elsüllyeszthetetlennek nevezték"

Igazából 1 % -os volt az esély, tehát 100 útból egyszer fordulhat elő galiba, valami ilyesmi volt a szlogen. EZ pont az első útja volt..... Ettől még 99%ban elsüllyeszthetetlen volt :)

"Ezt a problémamegoldási mód annyira sikeres, h dacára minden technológiánknak és 10.000 év tudásának, pillanatokra vagyunk egy atomháborútól, nem messze vagyunk egy világdiktatúrától és egy általános kihalás sincs olyan nagyon messze."

... Akkor most mitől is vársz változást?
Nincs meg a kritikus tömeg... nincs meg a 15-20 % se ami változást hozhatna.
Aki nyitott a változásra azokat lekötik , szétcsatornázzák energialekötő dolgokra.

Deansdale 2023.04.03. 18:33:50

@VT 135: A szája nagy egyeseknek, de a valóságban ebből szinte semmi nem látszik. Erőszak jelenleg kétféle van a nyugati világban:
1. a háttérhatalom verőlegényei, az antifa- és BLM-félék
2. a háttérhatalom által a nyakunkra küldött söpredék, a négerek és iszlamisták, akik úgy szocialzálódtak hogy mindennapos nekik az erőszak

Ezektől eltekintve a nyugati emberek elvannak mint a befőtt, ha nem is kölcsönös tisztelettel, nyilván, de némi netes nagyszájúskodáson kívül totális békében. Ahogy mondtam, még a drag queen story hour-ök is lemennek szinte mindenhol verekedések nélkül, ami pont arra bizonyíték, hogy annyira nem vagyunk erőszakosak hogy az már önsorsrontás. A saját tönkretételünket is eltűrjük némi hümmögéssel.

Amire jelen pillanatban szükségünk lenne, az egy jó adag erőszak. Amíg ide nem jutunk el, addig semmi esélyünk semmire, pl. tartós közösségek építésére sem. Hogy csak egy példát mondjak, hiába van a közösségeinkben háztáji gazdálkodás, ha rendeletileg kihirdetik hogy sertés/madárinluenza miatt minden háztáji setrést/szárnyast le kell vágni, akkor megszoptuk.

Az, hogy valaki közösségben él nem teszi immunissá az államra, sajnos, ezért nem tehetjük meg hogy az állam háta mögött próbáljunk túlélni. Illetve hát megtehetjük, most nagyon sokan erre játszanak, de ezek kártyavárak amiket a hatalom egy pillanat alatt összedönthet. Az egyetlen valódi kiút az erőszak, és ezen az sem változtat ha valaki szerint az egy régi paradigma ami már nem működik.

Deansdale 2023.04.03. 18:35:49

@VT 135: Szerintem az sem változtat a képen, az embertömegek szellemileg sem akarják eltiporni egymást, csak a mesterségesen felhorgasztott gyűlölködők, vagyis az emlegetett antifa/BLM/LMBTP aktivisták. Ha a globalista elit nem finanszírozná és tüzelné őket, agyonnyomná a nyugati civilizációt a nyugalom.

Mia and Me 2023.04.03. 18:42:04

@Deansdale: Régi paradigma, de sajnos szerintem is csak azt igazolják források, hogy le kell vágni a királyok fejét végső soron :), másképp nem lehet megszabadulni tőlük (sőt sokszor még így sem, mert mint a sárkánynak, rögtön nő helyette másik, ami persze másképp néz ki, másképp tör az életére az embereknek)

Frederick2 2023.04.03. 22:05:44

@Deansdale: @VT 135: Úgy vélem, míg mi az "erőszak vagy erőszakmentesség" témakörében vitázunk, az ellenségünk nem igazán zavartatja magát.

www.facebook.com/magyarinfo/photos/a.10150661675683467/10160464997843467

"1 évvel a negyedik kétharmad után eljött az idő, hogy szembenézzünk vele: ha nem lázadunk fel közösen a létező rend ellen, nincs esélyünk a változásra. Talán Te is egyetértesz velünk abban, hogy nem hátrálhatunk tovább. Szembe kell szállnunk a rezignációval, a lemondással, az úgysem sikerülhet érzésével. Ez pedig csak közösen lehetséges, meg kell erősítenünk a lázadás intézményeit! Ezért indítjuk ma el kampányunkat: arra hívunk Téged is, hogy állj a lázadás mellé, tegyél azért a mindennapokban, hogy a lázadók közösségei megerősödjenek. Állj a lázadók közé, támogasd a Mércét! Gyűjtsünk össze 5 millió forintot május 1-ig!"

A könyöradományért való kulcsolás csak álca. A háttérhatalom a Soros Alapítvány révén anyagilag támogatja a Mércét, ahogy a Partizánt és a Szikrát is. Ez az a Mérce, ami barátságot ápol azzal az Antifával, ami legutóbb több embert is összevert Budapest utcáin. Jámbor Andrásról már rég kiderült, hogy köze van az egészhez, mégis az Orbán-kormány semmit nem tett sem ő, sem a kis gittegylete lekapcsolásáért. A plakáton két személy szerepel: Szabó Ervin, aki jobboldali politikusok likvidálására bíztatta a tanítványait, és Rosa Luxemburg, akinek a hívei a német forradalom alatt halomra gyilkolták az ártatlan civileket Berlinben (köztük számos keresztényt). Mit terveznek ezek május 1-jén? Lesz egy újabb tűntetés? És várható újabb erőszakos cselekmény ezen a napon? Az szerepel a szövegben: "ha nem lázadunk fel közösen a létező rend ellen, nincs esélyünk a változásra". Ők már lázadni akarnak a létező rend ellen. Mi várható május 1-jén?

Az Orbán-kormány semmit nem tesz a woke baloldal likvidálásra, mert maga is a rendszer része. Esetleg a Mi Hazánk, és a hozzá köthető civil szervezetek és félkatonai szervezetek éberségében bízhatunk. Ugyanakkor talán nekünk is szerveződni kellene - a saját életünk menedzselése nem elég, közösségbe kell szerveződnünk. Ha ez nem sikerül, eltaposnak minket. Az ellenség nem alszik, szerveződik.

Frederick2 2023.04.03. 22:09:49

@Deansdale: TGM öröksége. Hiába halott, a "gyermekei" itt élnek közöttünk.

Miért legyenek a férfiak feministák? ǀ TGM!
merce.hu/2023/03/08/miert-legyenek-a-ferfiak-feministak-%c7%80-tgm/

VT 135 2023.04.04. 10:45:05

@Mia and Me:
"... Akkor most mitől is vársz változást?
Nincs meg a kritikus tömeg... nincs meg a 15-20 % se ami változást hozhatna.
Aki nyitott a változásra azokat lekötik , szétcsatornázzák energialekötő dolgokra."

Mia, egy kicsit már unom, itt, leírni 500-adszor.
1., Nem kell "kritikus tömeg", nem egy áldemokráciáról beszélünk. 5% elég lenne világszinten. Amíg viszont 1% sincsen, amíg M.o.-n sincs még egy olyan jól működő élő közösség, amely példát, mintát mutathatna, addig nincs miről beszélni. Amíg 3 ember nem képes együttműködni, ha nincs külső kényszerítő eszköz, addig nincs miről beszélni. Vannak ígéretes kezdeményezések, amelyek idővel virágba szökkennek.

Csak az van, h ez KURVA SOK ÉS KEMÉNY ÉS FÁJDALMAS MUNKÁVAL JÁR! Ezt meg úgy látom, nem sokan akarják elvégezni. Helyette mennyivel kényelmesebb a virtuális világban arról álmodozni, h A., Majd valaki más megoldja helyettünk (választás). B., Majd valakik kaszára-kapára kapnak és fellázadnak helyettünk C., Majd valakik létrehoznak szuperkommandókat, amelyek majd kiiktatják a háttérhatalom embereit.

A klasszikus fogyasztói mentalitás: "há' nehogy má' nekem kelljen bármit is tennem - inkább leveszem a készterméket a polcról, lehetőleg ákciósan!"

A C-re már elmondtam, h sosem működött, mert ha lefejezed a maffiát, csak még elszántabb, még kegyetlenebb, még dörzsöltebb gazemberek kerülnek hatalomra. Amíg a rendszer megvan, újratermeli ezeket a vezetőket. Vagdoshatod a talaj feletti folyondárt, ha a föld alatt sok méteres gyökérzettel rendelkezik...

A B-re már elmondtam, h kivel fogsz megküzdeni? Ugyanazzal az átlagemberrel, aki a rendszer, Mátrix tagja, ahogy te is. Tehát a rendszeren belül vagy, míg a rendszer csúcstermékei, üzemeltetői dörzsölik a kezüket, hiszen semmi sem veszélyezteti a rendszer működését. Ezt tökéletesen megmutatta a Mátrix film.

Ráadásul ezen a hadszíntéren totálisan eszköztelen vagy. Lehet hősködni, kiállni a tank elé egy bottal, csak éppen annak olyan eredménye is lesz... Azokkal az eszközökkel van értelme küzdeni, ahol van esélyünk. Lásd együttműködés újratanulása, élő mikro-makro-társadalmi-nemzeti-emberiségi közösségek fokozatos létrehozása.

De kezdem elveszíteni a türelmem, meg elkeseredni, mert sokatok annyira képtelen gondolkodni "out of the box", a meglévő, jelenlegi világrendszer keretein túllátni, h eszembe jut a Mátrix mondata, amit Neo-nak mondanak, h nem szoktak felnőtt embereket kiemelni a Mátrixból, mert az elméjük már képtelen elfogadni az új valóságot.

VT 135 2023.04.04. 10:46:55

@VT 135:
Félbehagytam a kezdeti gondolatot:
tehát, amennyiben már lenne 1-2, működő, sikeres, új típusú, élő közösség, amely követhető mintát, technológiát, "franchise-t" mutatna, akkor emberek TÖMEGEI csatlakoznának, mert a többség nem elég bátor beleugorni az ismeretlenbe, de ha megvan rá a vágya, akkor már elindul a kitaposott úton.

VT 135 2023.04.04. 10:51:27

@Frederick2:
Ez a legdurvább, h a balosok is érzik, h ez így kurvára nem megy tovább, működésképtelen, a szakadékba rohanunk. Szóval érzik, h alapjaiban kéne a változás. Csak éppen ők annyira az ideológiák rabjai, h még annyira sem képesek "out of the box" gondolkozni, mint egyes jobbosok, vagy rendszeren kívül gondolkodók. Ők megismételnék azt, ami már nem működött a XX.sz-ban, csak még jobban kimaxolva (világdiktatúra).

2023.04.04. 11:04:55

@VT 135: nincs élő közösség mert tudatosan szétverik őket, az individualizáció reklámozásával, az ellentétek szításával, gyűlölet propagandával. És ezt ördögi jó hatékonysággal teszik.

Egyedül vallási közösségek találhatók még meg valamennyire, de azok meg be vannak zárva a dogmáik burkába. És a vezetőik meg szorosan benyalták magukat a hatalom köreibe: hitgyüli pl. Tőlük ne várj establishment ellenes lázadást.

Deansdale 2023.04.04. 11:11:40

@Frederick2: Ezek továbbra is szellemi toprongyok, de ráadásul még a saját "haladásukkal" sem haladnak. Ma már nincs olyan hogy nő meg férfi, micsoda transzfóbok ezek?!

VT 135 2023.04.04. 11:25:15

@Deansdale:
Szoktam gondolkodni, ami elméleteket írsz és egyszer csak beugrott: végső soron ugyanazt a gondolati mintázatot viszed, mint a 'balosok'! Sorry, de tényleg így látom.

Mert mit csinálsz? Folyamatosan felmented az egyént. Elmondtad, h az emberek többsége eleve reménytelen, amúgy sem változnak (max erőszak hatására), de amúgy sem tudnának változni, mert Háttérhatalom.
Szóval az egyetlen megoldás, ha a meglévő hatalom vezetőit kiiktatjuk és ezzel automatikusan mindenki egy magasabb szellemi szintre lép és eljön a kánaán. Aki meg nem, azt majd erőszakkal "meggyőzzük".

Pontosan ezt a gondolati mintázatot követik a balosok is. Csak a szavakat kell kicserélni.

Ők sem hiszen az egyén felelősségében. Ők is gyerekként kezelnek minden embert. Ők sem tartják az embereket képesnek arra, h maguktól fejlődjenek. Ők is a külső körülményekre helyezik a felelősséget és ezek kiiktatásától várják a megváltást: náluk a Hátterhatalom, meg balosok, meg woke-osok helyett van a kapitalizmus, a patriarchátus, a fehér felsőbbrendűség (esetleg még a józan ész :) ).
Szóval csak ezeket kell kiiktatni - ha kell, egy kis erőszakkal, mert ugye ez eddig mindig bevált... - és máris itt a kánaán.

VT 135 2023.04.04. 11:28:02

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
"nincs élő közösség mert tudatosan szétverik őket, az individualizáció reklámozásával"

Köszi, de engem már nem lehet megetetni azzal, amelyik az egyén felelősségét állandóan külső körülményekre hárítja. Én tapasztaltam azt, h önmagunk változtatásával a világ is változik és azt is, h bár kurva nehéz, de igenis működik az az irány, h először mikro-, aztán egyre magasabb társadalmi szinten tanuljuk meg újra az együttélést, együttműködést.

A többit lásd,amit Miának és Deansdale-nek írtam.

VT 135 2023.04.04. 11:30:56

@Deansdale:
Tudod miért figyeltem fel rád, tartottalak nagyon hiteles, mélyen látó embernek, aki ráadásul remekül, tömören összefoglalja a dolgokat? Miért vannak mondataid, hozzászólásaid elmentve és időnként máshol megosztva?

Mert a férfi Red Pill kapcsán nem arról magyaráztál, h nincs mit tenni férfiként, h feministák és rohadék nők és világhatalom, meg balos ideológiák. Hanem - miután feltártad az alapot, az összefüggéseket! - konkrét javaslatokat, feladatokat adtál a férfiaknak. Nem felmentetted őket a felelősség alól, hanem pont, h felelősséget és kiutat, megoldást adtál a számukra.

VT 135 2023.04.04. 11:35:16

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
"Egyedül vallási közösségek találhatók még meg valamennyire, de azok meg be vannak zárva a dogmáik burkába."

Nagyon ritka és ott is csak akkor, ha új mintázatok mentén csinálják. Pl. Böjte atya, vagy Pálferi. Bár a vallási ideológiák még ilyenkor is bénítólag hatnak. De jó hír, h Vágvölgyi Gusztáv (szervezet-közösségfejlesztő) mesélte, h már vallási csoportokkal is együtt dolgoznak, mert ott is kezdik felismerni, mennyire nem közösség az, amelyeket működtetnek, szóval már ott is megvan a vágy egy élőbb, valódibb közösségre.

Deansdale 2023.04.04. 11:35:48

@VT 135: "De kezdem elveszíteni a türelmem, meg elkeseredni, mert sokatok annyira képtelen gondolkodni "out of the box", a meglévő, jelenlegi világrendszer keretein túllátni"

Tök jó, hogy itt oltasz mindenkit, miközben se neked, se senki másnak nincs még olyan működő közössége, amiről beszélsz :) Szerintem illene egy kicsit több türelem amíg te IS csak ábrándokat kergetsz mint mindenki más, még akkor is ha úgy érzed a te ábrándod beválhat, az övék meg nem.

Emellett ahogy te ezerszer elmondasz dolgokat, mi is, hogy mindenki a magánéletében építkezik, ez itt csak egy blog, úgyhogy itt ne ostorozd az embereket amiért szerinted nem csinálnak semmit, mert nem tudhatod hogy offline mit csinálnak. Ennyi erővel kommentelhet itt Kassai Lajos is, te meg fikázod, hogy hülye köldöknéző :)

VT 135 2023.04.04. 12:06:17

Annyira durvák a szankciók, h
1., nincs semmiféle élelmiszerhiány Oroszroszágban
2., Az összes multi ott árulja a termékét
3., Az infláció kb. 12%

www.youtube.com/watch?v=WUlMvyKeUHM

VT 135 2023.04.04. 12:10:15

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:

Helló! Ezt én kérdeztem először tőled, h a netes kommentárok kommentálása mellett ténylegesen mit teszel a változásért. Azóta is várok a válaszodra. Fogsz válaszolni? Vagy továbbra is válasz nélkül hagyod?

Ha rákeresel a nickemre és veszed az időt arra, h átnézzed őket, láthatod, hány, konkrét szervezetfejlesztő kezdeményezésben, tanfolyamon voltam, hány ökofalu kezdeményezésnél jártam, voltam önkéntes, vagy én magam is leköltöztem. Kb. 15 éve foglalkozom a témával. Elsősorban gyakorlatban (de fontosak az elméleti alapok is).

Most költözöm le vidékre 2 hónapon belül, ahol természetközeli, ökológikusabb életet fogok élni. És remélem, h a szomszéd faluban lévő ökoközösséggel és más leköltözőkkel új típusú, közösségi együttműködést tudunk gyakorolni, megvalósítani.

Deansdale 2023.04.04. 12:12:37

@VT 135: Szerintem semmi balos nincs abban, hogy felismerem, a többség szellemi horizontját megrekeszti az amit a médiában és az oktatásban hallanak. Ez pragmatizmus. Tudod, szegény ember vízzel főz. Az, hogy te is, meg én is próbál(t)unk beszélni ezekhez a tömegekhez sajnos nem vezetett túl nagy eredményre. A kettőnk között talán annyi a különbség, hogy te ezért hibáztatod őket, én meg csak rezignáltan elfogadom, hogy akit 20-30-40 éven át agymostak, azt nem lehet ebből csettintésre kimozdítani. Ugyanakkor ez nem az ő "mentegetésük", egyszerűen csak nem vagyok az a típus, aki indulatoskodna megváltoztathatatlan dolgokkal szemben.

"Szóval az egyetlen megoldás, ha a meglévő hatalom vezetőit kiiktatjuk és ezzel automatikusan mindenki egy magasabb szellemi szintre lép és eljön a kánaán."

Na ilyet garantáltan nem mondott senki :) A birkák birkák, őket ágyútűzzel sem fogod kimozdítani a komfortzónájukból. A hatalom vezetőit azért kellene elmozdítani, mert az ártalmunkra vannak, ennyi. Jobb szeretnék egy olyan pályán játszani, ami nem lejt ellenem, én csak ennyit kérek az élettől, illetve a hatalomgyakorlóktól. Amíg a rócsildok a 2030-as ágenda keretein belül az ukránokkal és a ruszkikkal mészároltatják egymást, hogy EUrópában infláció legyen meg hiányok és nyomor, addig hiába próbálunk mikroméretben boldogulni. Ha a rócsildok eltűnnek, utána lehet próbálkozni. De ha a rócsildok köddé is válnak, a birkák attól még birkák fognak maradni, legföljebb a folyamatos oszd-meg-és-uralkodj hiányában kevesebb lesz a gyűlölködés meg a konfliktus. De ettől a tömeg még városban akar majd lakni és elvárja, hogy a tányérjára repüljön a sült galamb.

Faramuci módon azt lehetne mondani, hogy ha a tömegekre akarsz hatni arra a rócsildok megoldása a jó, bár van az az apró hátulütője, hogy borzalmas mészárlásokkal fog járni és rabszolgaságba vezet, de legalább kimozdítja a birkákat a toffadásból. Kevesebbet fognak fogyasztani és nem lesz "kapitalist mohóság", vigyázni fognak a természetre, stb. Kész kánaán.

"Aki meg nem, azt majd erőszakkal "meggyőzzük"."

Én a birkák ellen nem akarok erőszakot alkalmazni, ilyennel a közelembe se gyere. Ha meg nem bántalak ilyen értelemben te jóval erőszakosabb vagy mint én, te puffogsz hogy a hülye tömegek nem ismerik fel az egyéni felelősségüket, ésatöbbi. Tőlem a tömegek henyéljenek a langyos takonyban, engem az nem érdekel, nekem a reszetelőkkel van bajom akik hurokba akarják dugni az emberiség fejét hogy minden az övék legyen.

Az egyén felelőssége egy érdekes dolog, mert te ezt úgy alkalmazod, mint ha mindenkinek az lenne a felelőssége hogy a te igazad belássa. Ez nem így működik. (Főleg amíg te is csak ábrándozol és nem tudsz létező jó példát felmutatni.)

Ha az egyéneknek felelőssége van a társadalom felé azt valahogyan számon is kell kérni rajtuk, ami már hatalomgyakorlás kérdése, én most ebbe az irányba nem akarok elmenni, de ha gondolod dumálhatunk róla.

"Ők is gyerekként kezelnek minden embert. Ők sem tartják az embereket képesnek arra, h maguktól fejlődjenek."

Te felnőttnek tartod őket és fejlődőképesnek, ettől mi változott? Annyi, hogy utálod és hibáztatod őket. A valóságban ettől egy fűszál sem rezdül másként. Én spirituális okokból gondolom úgy, hogy az emberiség kollektív fejlődése egy téveszme, és szerintem utópiát kerget az aki arra építi a jövőt, hogy majd az emberek megváltoznak. Aki ilyesmire számított az eddig mind megszívta, én nem akarok ezek sorába beállni. Nekem elég, ha "csak" a saját környezetem, a saját közösségem építhetem, és nem akarom megváltani a világot, csak sajnos a hatalom a saját közösségem terébe is betör a csápjaival, lehetetlen kizárni.

"Szóval csak ezeket kell kiiktatni - ha kell, egy kis erőszakkal, mert ugye ez eddig mindig bevált..."

Az erőszak az esetek 100%-ában bevált azok számára akik sikerrel alkalmazták. Hogy ez sokszor nem a "jófiúk" voltak, az az elven nem változtat, sőt, dupla erővel világít rá, hogy erőszakra szükség van, mert ha nem védekezel azok ellen akik el akarnak taposni, azzal nem "győzöl", hanem eltaposnak, és a történelemkönyvekbe azt fogják írni, hogy egy lepra náci voltál akit dicsőségesen legyőztek. Sajnos a védekezéshez is szükség van erőszakra, ha a támadó azzal támad, ez nem a védekező fél erkölcsi hibája.

Amúgy ahogy jeleztem, nem a nézeteimet akarom másokra nyomni erőszakkal, csak a beleimbe tőrt döfő kart szeretném eltörni. A kettő között világnyi különbség van.

VT 135 2023.04.04. 12:13:29

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
"homokbadugott fejjel"??? :D

Mondanám, h fejtsd ezt már ki konkrétan, de tudod, mit? Hagyjuk. Igen, nagyon más dimenzióban őrölünk...

Deansdale 2023.04.04. 12:18:42

@VT 135: "Mert a férfi Red Pill kapcsán nem arról magyaráztál, h nincs mit tenni férfiként, h feministák és rohadék nők és világhatalom, meg balos ideológiák. Hanem - miután feltártad az alapot, az összefüggéseket! - konkrét javaslatokat, feladatokat adtál a férfiaknak."

Most is ezt csinálom, csak úgy tűnik nem érted. Tucatnyi cikkem van arról, hogy tarts tyúkot meg vess a kertedbe tarhonyát, és közben építs közösséget. Csakhát valamiért te ezekre nem reagálsz semmit. Mindig csak akkor kommentelsz, amikor valami számodra érdektelennek tűnő témáról írok, és akkor írogatod, hogy írni fölösleges, mert tyúkot kéne tartani meg tarhonyát vetni a közösségben, az a megváltás, tehát mi hülyék vagyunk. Holott pl. ez a cikk is, ami alatt kommentelünk, baromira fontos téma, mert például múlhat ezen, hogy 10 év múlva elveszíted a birtokodat vagy sem. Örülök a szőlődnek meg a pincédnek, csak majd ha 2030-ban ott áll a kapudban 15 rendőr és közlik hogy ki vagy lakoltatva, mert az energetikai besorolásod nem éri el a kötelezőt, akkor majd gondolhatsz arra, hogy annak a hülye Deansdale-nek igaza volt...

Nem lehet úgy a jövőt építeni, hogy közben a jövőre vonatkozó információkat ignorálod. Ez az, amit úgy tűnik sokan nem értenek, többek között te is csak olykor egy pillanatra.

Deansdale 2023.04.04. 12:31:49

@VT 135: Ja, még annyit, hogy igen, tudom, a rócsildokat nem fogom tudni lenyomni, és mások sem fogják helyettem megtenni, de attól hogy erre nincs lehetőségünk még továbbra is ez lenne a jó megoldás. Egy hasonlattal, ha egy zuhanó repülőgépen ülő valaki tudja, hogy vissza kellene indítani a motorokat, de megtenni nem tudja mert lehetősége nincs rá, attól még 100% igaz, hogy a probléma helyes megoldása a motorok visszaindítása lenne.

Éppen ezért én soha nem is erőltettem az erőszak-témát, nem terjesztem a blogomon (sem) hogy bárki is legyen erőszakos, mert ennek nincs itt a helye és ideje. A Breivik-féle terrorizmust értelmetlennek tartom, attól inkább eltérítenék mindenkit. Az egyetlen lehetséges kiutat abban látom, hogy ha majd pár év múlva eljön az igazi herénrúgó világválság, amire a nagy reszetet akarják majd alapozni, akkor kell majd bazinagy tömegeknek felkelni és milliós hordákban elsöpörni a jelenlegi sleppet. Ha ez nem történik meg, akkor ők győztek, le leszünk reszetelve, ennyi. Viszont amíg ez a lehetőség el nem jön, addig egyfelől csak a túlélés építgetése marad, vagyis a szőlő a pincével, másfelől meg a pofázás a neten, egymás segítése információkkal, ötletekkel. Aki itt és most akar nagyon háborogni, vagy aki szerint van varázsmegoldás a globális problémára (például a közösségesdi), az légvárakat épít, és közben elmulaszthatja a megfelelő pillanatot amikor majd talán tényleg tudna tenni valami érdemit.

Mia and Me 2023.04.04. 18:26:03

@VT 135: "Nem kell "kritikus tömeg", nem egy áldemokráciáról beszélünk. 5% elég lenne világszinten."

Én sem áldemokráciáról beszélek, mert az már van.
Én arról beszélek hogy kell 15-20 % ember ahhoz, amit Deansdale úgy szokott megfogalmazni hogy az emberek fizikailag is és erővel végre azoknak mennek neki, akik a főgonoszok.

Itt demokratikusan meg sétálgatva már régen nincs értelme "ellenállni".

Abban is Deansdalenek van igaza, hogy egy másik világot felépíteni párhuzamosan se lehet csak úgy hogy építesz egy közösséget mindentől függetlenül, mert amig van személyid (meg ha nincs is már, de a drón látja a kerted meg téged), addig bármikor bármilyen faszán működő önellátó kánaáni kisközösség életébe bele tud taposni a hatalom , AKIÉ VAGY onnantól hogy megszülettél, mert odamegy, hogy mármeg' nincs jogod földhöz, házhoz, saját sárgarépához és elveszik az egész kisközösséget és ennyi.
Ebből láttunk izelítőt, a legdurvább hogy az emberek elfogadták hogy a levegőhöz SINCS joguk, pusztán egy belengetett láthatatlan, csak a tévé képernyőjére 3D-ben megrajzolt vírus kapcsán.

"A., Majd valaki más megoldja helyettünk (választás). B., Majd valakik kaszára-kapára kapnak és fellázadnak helyettünk C., Majd valakik létrehoznak szuperkommandókat, amelyek majd kiiktatják a háttérhatalom embereit."

Hát most nem akarom itt a férfiakat vegzálni, de B és C verzió már vagy 8 éve aktuális lenne, csak egyelőre tüntetgetni is meg bármi ellen felszólalni is a nők szoktak, meg pár fiatal.
Azok akiknek van hatóképességük férfiak, kurvajól elvannak és sütögetik a saját pecsenyéjüket, sz@rnak mindenre.
A nerbirodalom sajnos csak gazdag bunkókat nevelt ki, és nem "nemes" embereket és nem magyar érzésű gazdagokat, akik ezt a B és C verziót át tudnák nyomni.

És ez nem az hogy a többség a készen megvehető forradalmat akarja ( persze így is lehet magyarázni), hanem inkább az, hogy sikerre vinni bármit -- ahhoz eszközök kellenek, (pénzbeli, időbeli, energiabeli, szellemi, stb.) Ezt ma meg képtelen a lecsúsztatott és még nyomokban értelmiség előteremteni, mert inkább rabszolga már most is mint szabad ember.

Mia and Me 2023.04.04. 18:45:15

@VT 135: "Most költözöm le vidékre 2 hónapon belül, ahol természetközeli, ökológikusabb életet fogok élni. "

Mi nem bántuk meg hogy nem adtunk fel itt mindent.

Pár éve volt nekem is ez hogy vidék meg közösség meg őzikék és hu majd minden szupi.
Amikor jött a kovid lényegében éhenhaltunk volna vidéken.

Nem beszéllek le róla, csak szerintem minél több lábon áll az ember annál jobb, tehát ha megteheted ne add fel a "városi" létedet sem.

Nekünk maradt a fővárosi bázis ( ami majd a gyerekeké lesz), és mellette kisebb költségvetésű, több munkával járó, távolabbi jövőben elkészülő, de így nagyságrendekkel olcsóbb vidéki bázis van kiépülőben.
Ha jön az armageddon, akkor is lesznek népek a városban, kiadjuk, akkor eladjuk, megváltjuk vele a vidéki békénhagyásunkat vagy akármi. Amíg lehetőség van városban is dolgozni és élni addig itt, közben pedig építjük a vidéki lábat.

Ha lenne sok pénzem akkor még vennék egy bolthelyiséget, ahol akármit is lehet árulni (akár kinai rendelős biszbaszokat is, meg befőttet is).

bombahoppa 2023.04.04. 19:53:16

@VT 135: ha az Érd rákérdezés volt, akkor nem. Börzsönyalja.

VT 135 2023.04.05. 12:51:59

@Mia and Me: Ez jó irány, de két lovat nem lehet egyszerre megülni. Nem tudsz fizikailag egyszerre 2 helyen lenni. Ha a fókusz többirányú, akkor szétszóródik.

Az, h mondjuk vidékre költözve fenntartani, kiadni a lakást, az viszont jó megoldás lehet. Már akinek van.

VT 135 2023.04.05. 12:55:00

@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
"Én semmit nem teszek, és le is szarom, erre a pár évre már amit itt vagyok a földön."
Köszi az őszinte választ. Habár, ha leszarnád, akkor te sem internetes kommentárok kommentálásával múlatnád az időd. Van ennél sokkal jobb program. :)

Nem tudom, miből látod, h keseregnék. Max. sajnálom, h nem tudom kellően érthetően átadni a meglátásaimat. Persze valóban nagyrészt értelmetlen, de ezt én is tudom, szóval ezzel nem mondtál újat. De hát az van, h még én sem vagyok tökéletes. ;)

Deansdale 2023.04.05. 17:36:34

@VT 135: "Max. sajnálom, h nem tudom kellően érthetően átadni a meglátásaimat. Persze valóban nagyrészt értelmetlen"

Nem lenne értelmetlen, ha gyakorlati tapasztalatokat osztanál meg érzelmek helyett.

Mia and Me 2023.04.05. 23:08:41

@Tornyaszentkalácsi Balázsné: nem tagadom a kovid hatásait, csak nem ugyanazt értjük alatta. A kovid idején meghaltak elenyésző százaléka halt meg kimondottan a vírus következtében.
A többiek pedig menthetők lettek volna valódi kezeléssel, a valódi betegségükre.
Rengetegen haltak meg kezeletlen felül fertőzés miatt , plusz a lélegeztető gépek miatt. Ja meg mert pozitív teszt esetén semmilyen orvoshoz nem mehetett senki semmilyen más betegséggel.

Deansdale 2023.04.06. 07:28:49

@Mia and Me: Alusapka!!! :)

Nálam ott elakadt a dolog, hogy az addig menetrendszerintinek számító éves globál 1-2 millió influenza-halálozás 2020-2021-ben nullára csökkent, aztán hirtelen visszanőtt a bevett értékre. Hülyének vagyunk nézve.

Legalább ugyanennyire érdekes, hogy mostanára már minden kétséget kizáróan TUDJUK, mesterségesen hozták létre a vírust, szándékosan engedték el, tudatosan kezelték félre az egész világot, az is 100% hogy az oltás is előre előkészített része volt a rejtett tervnek (de a c19 gyógyításához semmi köze nem volt), direkt idézték elő a rengeteg nyomort és halált és létrontást - de "természetesen" soha senki nem lesz felelősségre vonva. Még csak nyomozás sincs az ügyben.

Deansdale 2023.04.06. 07:31:50

@Mia and Me: "Abban is Deansdalenek van igaza"

Ahhoz képest, hogy a kritikusok szerint itt mindenki egyetért velem mindenben, nem is emlékszem mikor láttam utoljára ilyet leírva... Köszi, jólesett :)

Deansdale 2023.04.14. 16:06:25

@valis47: Állíólag kamu, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy ez még egyelőre nem a lakásaink elkobzása, csak annak az előkészítése...

Attól, hogy egy társasház jogi személy még nem kell beszállnod egy közös vagyonba a lakásoddal, ilyesmi nincs a törvényben.

Mia and Me 2023.04.15. 09:27:05

@valis47: @Deansdale: annyiból gázos szerintem hogy eddig nagyobb horderejű kérdésekhez, pl hogy a közös tulajdonú tetőteret vagy pincét vagy folyosórészeket eladják, ahhoz 100% kellett hozzájáruljon, ezzel a jogi személyesdivel meg lesz egy ember aki képviseli a jogi személyt, kiirja a lakógyűlést, ahol 50 + 1 % megjelenik és amit megszavaznak, abban eljárhat a társasház nevében (tehát ha gazembert szavaznak meg közös képviselőnek, akkor ...). Ez egyrészről jó, mert mondjuk a 102 éves értetlen Margit néni miatt nem jutott eddig pénzhez a társasház a használaton kivüli folyosórész eladhatatlansága miatt, mert egyedül ő nem szavazta meg, másrészről viszont ilyen veszélyeket rejt, hogy egy erőszakos lakóközösség bármit végigvihet a többiek feje felett, elég csak a felénél 1-gyel több embert meggyőzni hitelfelvételről vagy bármiről.
süti beállítások módosítása