HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Miből tudom, hogy az emberek 90%-a funkcionálisan retardált

2024.01.15. 11:56 Deansdale

Csillagközi invázió, leánykori nevén Starship Troopers. Heinlein könyve egy olyan társadalmat ábrázol ahol nem csak a jogok, de a felelősségek is komolyan vannak véve, és a rendszer felépítőjeként a hadsereg veteránjait szemelte ki, tehát a péppé hülyített nyugati nyálhadak szemében fasiszta ő is, meg a könyve is, meg még az atyaúristen is.

A legnagyobb hülye ezügyben Paul Verhoeven, aki úgy csinált filmet a könyvből, hogy nem volt hajlandó elolvasni azt - csak annyit tudott, hogy hadsereg, és ebből levonta a következtetést, hogy fasizmus. Ő pedig haladár jóember lévén természetesen rühellte a fasizmust, ezért egyből elhatározta, hogy paródiát csinál a filmből, és ez olyan sikeres lett, hogy bár egy fikarcnyi valódi fasizmus sincs benne, a végeredmény népszerűsíti a fasizmust. Ha rúgott valaha valaki öngólt a történelemben, akkor az Paul barátunk.

Mint minden balosnak, neki is annyi tellett a csekély értelmi képességeiből, hogy fasizmus=szürke egyenruha, és e blogbejegyzés címe itt válik relevánssá, mert sajnos a nézőközönség szellemi horizontja is csak idáig terjed. Szürke rajtuk a ruha, tehát nácik, ennyi. Az senkit nem érdekel, hogy a fasizmusnak, mint létező ideológiának semmilyen elemét nem tartalmazza a film, sőt, jobban hasonlít egy liberális utópiához.

retard_template_09.jpg

Hát nem érted, hogy szürke a ruhájuk?

Tele a youtube agyhalott videókkal, amik órákon át ecsetelik, hogy mennyire fasiszta az a rendszer ahol a marslakók támadása ellen az emberiség védekezik, mert... izé, na, hát irtják a rovarokat, és az olyan fasi, nem? Meg vannak reklámok a TV-ben amik népszerűsítik a hadsereget, amibe nem kötelező belépni... A főhős édesapja annak ellenére dúsgazdag, hogy nem vesz részt a politikában, és semmilyen retorzió nem éri amiért ócsárolja a rendszert, és hát tudjuk, hogy ezek a fasizmus fő ismérvei, ugyebár. Teljes szólás- és lelkiismereti szabadság, jólét mindenkinek pártállástól függetlenül, önkéntesség a társadalom minden területén, nulla retorzió a rendszer kritikusaival szemben, virágzó civilszféra, aktív elrettentés a katonai szolgálat vállalásától, átlátható és korrekt média, satöbbi. Mintha maga Mussolini mondta volna tollba ezt a forgatókönyvet, nem?

Az egyetlen hangyapöcs méretű szösz amit a mimózalelkű libbantak kifogásolhatnak, hogy a szavazójog megszerzéséhez valamilyen közszolgálatot kell vállalni - nem feltétlenül a seregben, de ott is lehet. Nahát b+ ha ez a fasizmus, akkor eddig valamit csúnyán félreértettem.

A témában egyedül Sargon barátunk mert szembehugyozni a fősodorral, 2 videóban kivesézi, hogy mekkora agyhalottak a filmet fasisztázók, bár ő ezt némileg szalonképesebben tálalja. Angolul tudóknak és a téma iránt érdeklődőknek szerintem megéri rászánni az időt, érdekes és tanulságos.

A társadalommérnököknek pedig szeretnék gratulálni a jól végzett agymosáshoz, olyan szintre degenerálták az emberiség szellemi színvonalát, hogy tízből kilencnek egyszerűen lehetetlen megmagyarázni, a fasizmus nem a szürke egyenruhát jelenti.

69 komment

Címkék: filmkritika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valis47 2024.01.15. 20:38:26

Heinlein libertárius volt, egyébként meg szexuálisan meglehetősen perverz.

GABOR2 2024.01.18. 21:09:06

Off: Deansdale a blogodra több mint egy napig nem lehetett kommentelni. Én legalábbis nem tudtam. És nem arról volt szó, hogy az egész blog.hu-n.

GABOR2 2024.01.18. 21:09:59

A német kormány is most nagyon szeretné, ha a polgárai retardáltak lennének...

Két hír egymás mellett:

ujtechkor.blog.hu/2024/01/17/csupan_egy_aranyos_kep_a_vilagrol_ket_hir_egymas_mellett

GABOR2 2024.01.18. 21:12:09

Matolcsy vs Varga újabb része tőlem:

ujtechkor.blog.hu/2024/01/17/matolcsy_vs_varga_a_kovetkezmenyek

Más...: A Microsoft azt várja, hogy a felhasználnók 100%-a előfizet majd a havi 20 dolláros AI-jaira, pedig mégcsak nem is kiforrottak. Vagy igazán hasznosak.

ujtechkor.blog.hu/2024/01/17/a_microsoft_nem_kicsit_optimista_mindenki-nek_kell_majd_ai-juk_ez_a_terv

Deansdale 2024.01.18. 22:01:40

@GABOR2: Lehet valami büntibe voltam :)

Huszonhármas 2024.01.19. 17:41:02

Ez egy 27 évvel ezelőtti film. Mi az időszerűsége most erről cikkezni?

Deansdale 2024.01.19. 18:04:34

@Huszonhármas: Láttam egy friss youtube videót a témában, az húzott fel egy hangyalábszárnyit, csak pont annyira hogy ezt a gondolatot ide kitegyem. Amúgy a fasisztázás sajnos örök, így nem múlik el az ilyen cikkek relevanciája sem :| Mélyen elképeszt, hogy az emberek mennyire felszínesek és mennyire birkák tudnak lenni, amire jó példa a film megítélése. Sokórányi anyagot össze-értekeztek már a témában, és a vonatkozó közvélemény teljesen egybehangzó, csak épp abszolút téves.

GABOR2 2024.01.19. 19:05:48

Én emlékszem még gyerekként elmentem az egyik nagy könyvtárba és ott volt egy óriási könyv ami a filmek elemzéséről szólt.

Nagyon furának tartottam. Mert néztem: Jurassic Park.

A könyv szerint a Jurassic Park a fehér ember félelméről szól, hogy elveszíti a világ felett az irányítást és a színes emberkék a ... dinoszaurok majd lemészárolják.

Aztán Majmok Bolygója... ugyanez.

Miket néztem még... most nem emlékszem. De ez volt tán a 90-es években.

Szóval úgy tűnik szeretnek filmekkel üzenni...

GABOR2 2024.01.19. 20:03:24

"Nem sokkal a svéd illetékesek vészjósló figyelmeztetése után egy vezető NATO-tiszt is azt mondta nemrég, hogy a tagországoknak és a lakosoknak „életüket megváltoztató konfliktusra” kell felkészülniük, aminek katonai mozgósítás is a része lehet."

"NATO-parancsnok: készüljön mindenki, háborúzni fogunk Moszkvával"

infostart.hu/tudositoink/2024/01/19/nato-parancsnok-keszuljon-mindenki-haboruzni-fogunk-moszkvaval

Deansdale 2024.01.19. 20:45:47

@GABOR2: "A könyv szerint a Jurassic Park a fehér ember félelméről szól, hogy elveszíti a világ felett az irányítást és a színes emberkék a ... dinoszaurok majd lemészárolják. Aztán Majmok Bolygója... ugyanez."

Jézus, bakker. Az a legszörnyűbb hogy el tudom képzelni ezt a szörnyűséget. A fehérgyűlölő propaganda nem egy friss találmány.

békaapu 2024.01.19. 23:34:22

@Deansdale:
Mondd kérlek :
Ha egyszerűsítünk odáig hogy vannak a mieink és vannak a nem mieink - akkor náci az, akinek fontosabbak az övéi a másoknál?

Mert szerintem náci az aki meg akarja ölni azokat mind, akik nem olyanok mint az övéi.

De nem is akarom meghatározni hogy mennyire és milyen az, akinek fontosabbak a mások mint az övéi.

békaapu 2024.01.19. 23:36:42

@GABOR2:
Énszerintem meg az Avatar volt az első film amelyik azt sugallta hogy mi vagyunk az ellenség.
A második meg a Majmok bolygója legutolsó része.

Deansdale 2024.01.20. 13:17:35

@békaapu: "szerintem náci az aki meg akarja ölni azokat mind, akik nem olyanok mint az övéi"

Manapság ez az általános definíció, attól függetlenül hogy eszerint a nácik nem voltak nácik :)

Teljesen megőrült a világ. Sok más egyéb őrület mellett a szavaink is mást jelentenek mint 20 éve, és megjelent az az új embertípus is amiről beszélsz, aki roppant izgatott hogy beáldozhatja a gyűlölt sajátjait a szeretett idegenekért. Mindezt egy globális kisebbségnek köszönhetjük, de erről tilos beszélni.

Deansdale 2024.01.20. 13:24:46

@békaapu: Hollywoodnak kedvenc témája gonosznak feltüntetni a fehér embert, úgyhogy amikor az emberi fajt akarja gonosznak láttatni akkor csak fehér emberek vannak a vásznon, mint pl. az Avatárban. De erről szólt már a Pocahontas is, meg a Farkasokkal táncoló, a Mulan, és még ezer másik film. Mondjuk a Black Adam, hogy valami frissebbet is mondjak.

békaapu 2024.01.20. 13:58:41

Várj kérlek : én most csak azt akarom meghatározni hogy ki az én ellenségem.

Azt elfogadom hogy az elsődleges ellenségem az, aki a marionettzsinórjaimat a kezében tartja - de hogy ki AZ akit szeretném ha nem választana példaképének a legkisebbik fiam.
Akik miatt elindult itthonról a legnagyobbik.. a második fiam.
Akik a származásuk miatt ölik az embereket, nem a tetteik miatt.

Náci az aki származás alapján ölni akar.
Nem kirekeszteni, nem elfordulni - a létét megszüntetni.

Vagy mondd meg, minek nevezzem az ilyen viselkedést.

GABOR2 2024.01.20. 14:30:11

@békaapu: Hitlerék kezdetben a zsidókat kitelepíteni segítették.

Az ölés azután indult meg, hogy intézett egy beszédet, amiben megmondta a világ zsidó vezetésének, hogyha egymásnak ugrasszák a nemzeteket, akkor az a zsidók pusztulásával fog járni.

A zsidó világkongresszus pedig hadüzenetet küldött Hitlernek, meg bojkottálni kezdte a németeket. A bojkott már sokkal előbb elkezdődött.

De amúgy igazad van. A nácik hisznek az evolúciós elméletben és mégha ez akár több száz vagy ezer év múlva következik csak be, előbb-utóbb úgy látták különböző fajok keresztezik egymás útját és akkor meg kell küzdeniük a területért.

Hitler írt ám Mein Kampf 2-t is és hármat is. Bár talán a harmadik résznek más neve volt, és se a kettőt se a hármat nem adták ki, mert a kiadó figyelmeztette Hitlert, hogy nem jó ötlet szétkürtőlni mindenkinek a terveit. És Hitler megfogadta a tanácsát.

A második könyv szerintem sokkal inkább elemző és érdekesebb mint az első. Mondják is, hogy igazából Hitler mástól "lopta" az érdekes elemzést.

Az első, vagyis a rendes Mein Kampf igazából arról szólt, hogy hogyan lett politikus... Amit a gyerekkoráról ír meg pár másik dolog... dögunalmasak. Ha nem a Mein Kampf lett volna abbahagytam volna. De aztán érdekes lesz. De nem gyűlölködésről szól, vagy fajelméletről, vagy csak nagyon picit. Ellenség főleg Franciaország benne, oroszokról egy bekezdés van, hogy valamikor a távoli jövőben, majd kell a területük. De amúgy szinte csak Franciaország, dehát ugye őket három hét alatt legyőzték, ezt nem tudhatta előre. Aztán a többi rész arról szólt, hogy hogyan harcolt a kommunisták ellen és hogy hogyan kell megszervezni a pártot.

Ezzel szemben a második rész geopolitikai elemzés. Németország lakossága nől; ahhoz, hogy elláthassák és továbbfejlődjön a nép több terület kell. Másik lehetőség, hogy Németország kereskedő országgá válik. Viszont elemzések szerint a kereskedő országok lakossága elkezd majd stagnálni és csökkeni. Ezért szerinte jobb terjeszkedni + angolok és más nagyok nem fogadták el Németországot úgy se, hogy nem akart harcolni, hanem kereskedni, mert Németország sokkal jobb volt ebben mint ők, a hatalmas gyarmatbirodalmukkal. Plusz volt az az elmélet, hogy az az ország aki kereskedik idővel maga alatt vágja a fát, mert a nyersanyagot adó országok technológiát kérnek cserébe és idővel eltanulnak mindent és nem lesz szükségük az országra akitől tanultak.

Szóval a nácik nem országban, vagy nemzetben gondolkodnak, hanem fajban és a cél, hogy szaporodjanak és új területeket szerezzenek maguknak. Ez több ezer év távlatban azt jelenti, hogy másoktól kell elvenni területet és akkor valaki folytatja a vérvonalat, valaki nem.

GABOR2 2024.01.20. 14:32:30

@békaapu: Ellenséged lehet az is, aki vallási alapon akar kiírtani. A zsidóknál nagyon kevés elég ahhoz, hogy megszülessen egy egész nép halálos ítélete... Csak mivel ők nem nagy számú nép, van hogy ezt kerülőúton kell megtenniük...

Deansdale 2024.01.20. 14:58:18

@békaapu: Kurvára bonyolult témába vágtad a fejszéd, barátom :) Már vagy negyedjére ugrok neki ennek a kommentnek, de sehogy sem akar épkézláb lenni. Nem látok jobb megoldást, mint megpróbálom faék egyszerűséggel elmondani azt amit én gondolok, aztán hogy ki mit lát belém utána, az már az ő dolga. Rossz szándék nincs bennem.

A karlengető hülyéket nem bírom, mert szerintem szarul állnak a témához. Mivel a nyugati világ kultúráját a zsidók uralják így Hitlerből és a nácikból egy debil karikatúrát csináltak, a sátánnál is gonoszabb főgonoszokat, és aki ennek bedőlve maga is olyan akar lenni, az nem egészen normális. A nácik a valóságban nem voltak olyanok amilyennek manapság hiszik őket, alapvetően nem akartak kiirtani senkit, még a zsidókat sem, csak ahhoz hogy ezt felismerje az ember évekig kell kutatnia a témát a fősodorral szemben, és a karlengetők erre nem képesek ill. nem hajlandóak. Szóval a neonácizmust a legkevésbé sem támogatom, bár igazából alig-alig létezik, szóval nem az az óriási veszély aminek a libsik próbálják őket beállítani.

Ugyanakkor ellenségemnek sem tekintem sem a karlengetőket, sem a "valódi" nácikat, ugyanis ők sem tekintenek ellenségnek engem, arra meg szarok, hogy más csoportok egymás között mit akarnak vagy mit nem. Ebben a búvalbaszott világban messze nem az a legrosszabb, ha valaki pont ebbe a hülyeségbe esik bele.

A nevedben nem tudok beszélni, csak a sajátomban - NEKEM alapvetően nincsenek ellenségeim, mert senkinek nem akarok rosszat. Ugyanakkor viszont van egy rakás csoport ami az én csoportom ellen tör, vagyis ezek akaratomon kívül az ellenségeimmé váltak. A nácik nem tartoznak ezek közé, ezt fentebb írtam. A libsik viszont egyrész megfojtanának egy kanál vízben ha tehetnék, másrészt ott pusztítják a nemzetemet ahol csak bírják, tehát ők ellenségeim. Ráadásul sokkal durvábbak mint a valódi nácik voltak, és gyakran még a karikatúra-nácikon is túltesznek. Hogy a libsikre mi lenne valami jó kifejezés, ami olyan mint a náci, csak nem az, azt nem tudom. Majd' 100 év kultúr-szőnyegbombázás után a nyugati világban gyakorlatilag a náci és a fasiszta a 2 fő gonoszság-jelző szó, amit nyilván a libsik mondogatnak a nem-libsikre, és nekünk nincs sok értelme megpróbálni ezeket a szavakat máshogyan használni mint ők teszik, mert úgyis ők írják a szótárakat. (A 3. fityisz-kormány ellenére még itt is a baloldal uralja a kultúrát, és a közbeszéd nagy részét is.)

Ha "náci az aki származás alapján ölni akar" akkor Hitlerék nem voltak nácik, és a jobboldalon szinte egyáltalán nincsenek még hasonlóak sem, mert a konzervatívokra nem jellemző az idegeneknek való ártási szándék. Akik manapság származás alapján ölnek azok elsősorban a négerek és arabok, akik ezer+egy okból gyűlölik a fehéreket. Rajtuk kívül egy csoport van még, aminek a szent könyveiben is le van írva, hogy a kívülállókat ölni kell, de róluk még mindig tilos beszélni.

...és persze ott vannak a karlengető bohócok, akik elhitték hogy Hitlerék faji alapon akartak irtani, és maguk is faji alapon akarnak irtani, ami alapvetően ostobaság, de amíg nem az én fajomat gyűlölik, addig én szarok rájuk. Van elég bajom azokkal, akik a fehér fajt ill. a magyar nemzetiséget gyűlölik.

Én a magam részéről megelégednék azzal, ha az engem gyűlölők a saját országaikban/kontinenseiken ellennének mint a befőtt és semmilyen módon nem tudnának ártani a nemzetemnek vagy a fajomnak, de ez sajnos leányálom. Az egyik brancs gyakorlatilag ural mindent és a nyílt világhatalmát építi, miközben éppen ők importálják a másik brancsot ami idemigrál és túlszaporodik minket, miközben ha alkalom adódik akkor egy kicsit erőszakolgat és gyilkolászik is. Hál'istennek Magyarország ebben is a fejlett nyugati országok mögött jár pár évtizeddel, de ami késik nem múlik.

Szóval ja, a legjobb lenne valamit tenni azok ellen akik származás alapján ölni akarnak, csak ha mondjuk lenne valami jótündér vagy aranyhal ami ezeket egy csettintéssel eltünteti a bolygó felszínéről, lenne nagy meglepi, hogy a 98%-uk nem fehér ember volt.

békaapu 2024.01.21. 18:10:08

@GABOR2:
Köszönöm Gábor, én nem olvastam Hitler egyik könyvét sem.. sose került elém.

Az utolsó bekezdésedben írt válaszodat érteni vélem, de mondd meg kérlek hogy a nemzet miért rosszabb mint a faj?
Mert én nemzetemnek is azt képzelem mint a fajtámnak : amihez születésem által tartozom – akkor is ha nem tetszik vagy nem is tudok róla.

Amit kiegészítésképpen írtál, az viszont azt mutatja hogy nem jól kérdeztem.
Én elfogadom hogy a nácizmus az én ellenségem is, de mindeddíg csak azt a meghatározást saccoltam ki a fogalomra, hogy nácizmus az amikor az ideológia meg akarja ölni, meg akarja semmisíteni az összesféle másságot.

békaapu 2024.01.21. 18:11:14

@Deansdale:
Én tulajdonképpen tanulni vagyok itt a blogvilágon, és amit írsz az tanulságos is – csak tőled is rosszul kérdeztem.

Mert én azt szeretném tudni hogy szerinted mitől náci a náci. Mert én eddíg úgy tudtam attól, hogy ölni akar mindenki mást mint az övéi.

Ezt is csak azért kérdezem, mert azt elégeltem meg hogy az agymosógép azt sugallja hogy aki összetartozni akar az övéivel, és nem fogadja el sajátjának a másmilyeneket – az már nácifasisztaellenség.
A te írásod újra elővetette a filmtáramból a Csillagközi invázió című filmet, és tényleg elfogadható társadalmat látok benne.. ilyen szemmel nézve is.

..és érdekelne a te meglátásod arról hogy a mostani világ mit ért azon hogy náci – és mit kellene annak tartanunk.
(nem a nemzet nélküliek propagandáját)

békaapu 2024.01.21. 18:49:37

@Deansdale:
..kieg :
Most találtam a kedvenc képeskönyvem utolsó előtti lapjának legutolsó két hozzászólását - pont erről a fogalomról írnak ők is :

ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2024/01/14/napi_erdekes_232

GABOR2 2024.01.21. 19:23:02

@békaapu: "A nemzet a legelterjedtebb meghatározások közös elemei alapján: történelmileg kialakult, tartós emberi közösség, amelyet a közös nyelv, közös terület, közös gazdaság és a kultúrában megnyilvánuló közös lelki alkat tart össze."

Tehát mondjuk a német nemzet és svéd nemzet két különböző dolog. Viszont Hitler mindkettőt árjának tekintette és ezt tarotta elsődlegesnek. Hogy egy fajok. Bár a háború végefelé már másképp látta, legalábbis szerzezés szempontjából. De pl. az SS-ben ugye voltak különböző nemzetekből, de egy fajhoz tartozók, az SS összeolvasztotta őket...

" a nemzet miért rosszabb mint a faj"-- Én nem mondom, hogy rosszabb. A nemzet egy módja ahogy egy halom ember megszervezi magát és van egymásban egy bizonyos mennyiségű közös kvalitás. Hitler viszont szerette volna, hogy a faj legyen ami megszervezi a számára árja emberek közösségét.

"Én elfogadom hogy a nácizmus az én ellenségem is". -- Az elsőt magyar nyelven olvastam online, a többit németül és angolul... bár a 2-3-at nem végig, meg eleve vannak akik a kettőt egybeveszik... Sohase volt normálisan kiadva. Viszont azt tudom mondani, hogy az első részben volt egy odatűzött mondat, hogy kifejezetten a magyarokat árjának tartja Hitler, viszont hogy is mondjam... annyira nem illett a könyv stílusába az egész beszúrás, hogy lehet azt más tette oda... vagy csak a magyar kiadásnak szánták.

A magyarokra ahogy haladt az idő Hitlerék egyre mérgesebbek lettek és amikor nem szállítottuk le az összes nyersanyagot amit kértek tőlünk, akkor a magyar német helytartó saját maga elkezdte felülbírálni, hogy a magyarok mik, ő már minket egy kevert népnek írt és hogy a sportolóink igazából csak azért teljesítenek jól az Olimpián, mert csak azzal foglalkoznak, míg németeknek van polgári foglalkozása is...

Én személy szerint... inkább hajlok rá, hogy Hitler a magyarok nagy részét is kukázta volna... Persze ez attól is függ, hogy éppen milyen dátumot nézzünk, mennyi vörösvonal lett átlépve.

A másik meg mégha mondjuk az első vezetés gondol valamit és kegyetlenül végreghajta, az utánnajövők egyrejobban felvizezik a dolgot, egyre elnézőbbek. Sztálin utániak már nem voltak annyira véreskezőük amikor Sztálin meghalt.

És igazából a németeknél is elindult az, hogy tekintettel kell lenni a valóságra. Amikor látták, hogy a háború nem lesz gyorsan lezárva, sok alacsonyabb rendű embert munkásnak használtak a saját gyáraikban. Pl szlávokat. Szükségük volt rájuk.

Szerintem nem jó egyik szélsőséges gondolkozás se. Az se, hogy az idegeneknek megengedek mindent és hagyom, hogy megszállják és teliszüljék az országomat még akkor is, ha gyűlölnek minket és hosszabb távon az egész nép létét veszélybe sodorják. Ezt kapják jutalmúl azok akik megszüntették a nácizumust. Ha Hitler nyer az angolok például nagyon jó életet élhetnének. Ma meg teli vannak idegenekkel, akik idővel átveszik az irányítást. Pedig az angolok a nácik legyőzéséért mondhatni az egész világbirodalmukat beáldozták.

A jutalmuk a megszünés lesz. Nem spontán. Ellenséges agymosás és egyre inkább durva elnyomást felhasználva.

GABOR2 2024.01.21. 19:35:44

@békaapu: Nácinak azt kéne annak tartani, aki ugyanazokban az elméletekben hisz. Lényegében... evolució. Egykor egy fajok elkezdenek átalakulni valami mássá és idővel a szűkös erőforrásokért meg kell küzdeniük. A vége a dolognak egyébként nem feltétlenül kiírtás, lehet alávetés is. Egyfajta együttműködés, ahol hogy ki a főnök meghatározódik szülésnél...-- Bár náci egyenlő= nemzeti szocialista. Tehát gazdasági vetület is lenne. Szocializmus, de úgy hogy a saját nemzetednek szánod kedvező gyümölcseit, nem vagy internacionalista.

---------

Ami viszont a mai használatát illeti a baloldal részéről... Mindenki aki nem tartozik közéjük és nem kedvelnek.

Egy fegyver, amivel megpróbálják kiiktatni azt akit nem kedvelnek.

GABOR2 2024.01.21. 19:40:32

@GABOR2: Plusz még baloldali értelmezéshez...

Ők megváltoztatták nemrég a szótári definiciót és azt tették bele, hogy akit ők hatalmonlévőknek gondolnak tudnak csak rasszisták ( nácik ) lenni. Tehát ha egy fekete gyűlöl fehért mert fehér, az ma már nekik teljesen rendbevan, hisz a feketéknek nincs "hatalmuk". Valahogy a fehéreket győlölűk mégis amúgy meglehetősen nagy publicitást támogatást kapnak, dacára, hogy ők mindig "áldozatok"... ami nem arra utal, hogy nincs hatalmuk, vagy legalábbis nagyhatalmú segítőjük....

békaapu 2024.01.21. 20:30:21

@GABOR2:
Köszönöm Gábor, értem a meghatározásodat.

Tehát nácizmus az, ha fajokként osztják fel az embereket.. ahol a felsőbbrendűség, és az alárendeltség is fajtól függ.

A részletezések is érthetőek.

GABOR2 2024.01.21. 20:51:41

@békaapu: "Tehát nácizmus az, ha fajokként osztják fel az embereket.. ahol a felsőbbrendűség, és az alárendeltség is fajtól függ."

Ez még csak rasszizmus. A nácizmus egybegyúrva, szociáldarwinizmus, antiszemitizmus, rasszizmus, társadalomszervezési és gazdaságszervezési elgondolások, nacionalizmus... és ha maradunk a szó eredeténél: német

Rasszizmus van egyébként még ma is Indiában, ahol a hova születésed meghatározza a társadalmi rangod.

GABOR2 2024.01.21. 21:02:42

@GABOR2: Indiáról... ott "kasztrender" van. A kaszt fajt jelent. Bár persze ez ősi dolog és bonyultabb... Az uralkodó kasztok nem keveredtek a köznéppivel a köznépek keveredtek. De ezt nem evolúcióval magyarázták, hanem isteni történettel... Ők az agy, meg ilyenek, a nép meg a láb... Nekik tisztának kell maradni, a nép akin uralkodnak meg keveredjen egymással ahogy akar...

Deansdale 2024.01.21. 22:07:22

@békaapu: "azt elégeltem meg hogy az agymosógép azt sugallja hogy aki összetartozni akar az övéivel, és nem fogadja el sajátjának a másmilyeneket – az már nácifasisztaellenség"

Na igen. Most akkor még egyszerűbben fogalmazok :) A 2. VH-t a háttérhatalom nyerte, aminek a zöme zsidókból áll, és ezt a sikerüket arra használják, hogy azóta is ott nyírják a fehér fajt ahol csak tudják. Az ő propagandájuk az is, hogy fehér embereknek összetartozni nácizmus, és ha egy fehér ember nem akarja hogy a nácibélyeget rásüssék akkor jobban kell szeretnie az idegent, mint a sajátot. Ezzel be is hülyítették a fehér emberek nagy részét, sokan teljesen magukévá tették ezt a méregpoharat, mások kevésbé, de nem mernek felszólalni ellene, mert azért bünti jár. És amíg a fehér ember ezen vacillál, hogy akkor most nácizmus-e ha a saját érdekeit nézi, addig az országainkat feltöltik idegenekkel, olyan szinten, hogy talán nincs is már ny-eu-i főváros amiben a fehérek ne lennének kisebbségben a 18 év alatti korosztályban. És persze minden más fajnak szabad a saját érdekeit nézni, csak a fehérnek nem, hiszen a hozzád hasonlókat szeretni teljesen normális dolog, csak a fehéreknél nácizmus.

"érdekelne a te meglátásod arról hogy a mostani világ mit ért azon hogy náci"

Alapvetően minden fehér ember náci aki nem szereti jobban a színeseket mint a fehéreket, de igazából ez is csak egy réteg illúzió - a náci egyszerűen csak annyit jelent a mostani világ szótárában, hogy fehér ember. Csak először a nagyon nácikat akarják eltenni az útból, a nekik segítő nácikat majd csak azután.

békaapu 2024.01.21. 22:13:48

@Deansdale:

Csillagos ötös!
Ezt az egyszerűséget kerestem, köszönömuram.

Deansdale 2024.01.21. 22:25:05

@békaapu: "Tehát nácizmus az, ha fajokként osztják fel az embereket.. ahol a felsőbbrendűség, és az alárendeltség is fajtól függ."

Ez egy olyan félreértelmezés ami nemrég még divatos volt, mára már meghaladták. Amúgy az eredeti náciknál ennek a faj-dolognak jóval kisebb jelentősége volt mint amennyire azóta hirdetik róluk, nekik csak elegük lett abból, hogy a weimari köztársaság teljes politikai, gazdasági és kulturális vezetése zsidókból állt, akik izomból szanaszét szopatták a német népet, csontig zsigerelték és mindenféle degenerációba taszították. Nagyjából azt tolták, mint most is, csak akkor a németeknek még volt gerince, és nem tűrték, hogy mindenhova benyomják a buzulást, pornót, prostitúciót, a gyerekek megrontását, ésatöbbi. Manapság már "természetes" nyugaton, hogy 10 éves fiúkat pöcslevágó műtétre küldenek ha inkább kislányok szeretnének lenni, a németeknél ez volt az a határ amit meglátva azt mondták, hogy inkább Hitlerre szavaznak, mert ő a kisebbik rossz. Emellett persze azt is zokon vették egy kicsit, hogy eszméletlen mélyszegénységbe nyomták őket és akkoriban ők voltak a világrekorderek hiperinfláció terén (amit később mi vettünk át tőlük, ha jól tudom).

Az az elképzelés, hogy Hitler egyszercsak előtűnt a semmiből egy fajelméletes hülyeséggel, hogy ki kell irtani az egész világot mert csak ők árják, na ez egyszerű hazugság. Sajnos utólag azt állítanak a nácikról amit csak akarnak, hiszen az emberek 99%-a egyszerűen csak azt "tudja" amit az iskolában megjegyez, nem érdekli annyira a téma hogy a forrásoknak utánajárjon, tehát ha a suliban azt mondják hogy a németek irracionális fajgyűlölők voltak akik minden ok nélkül ki akartak irtani mindenkit, akkor ez a hamis kép lesz az emberek fejében, és atombombával sem lehet kirobbantani onnan. Sőt, mivel hollywood is ezerrel nyomja azóta a témát, már a tudatalatti mélyebb rétegeibe is beépült a legtöbbeknél, hogy a nácik a gonoszság nonpluszultrája ebben akozmoszban, a zsidók meg nyilván az ártatlan áldozati bárányok, akiket mindenki gyűlöl, de mindenki ok nélkül, mer' rasszisták. Mindenki gonosz, csak a zsidók nem, és ezt pl. onnan tudjuk, hogy Kohn Béla meg Rosenfeld Mátyás.

vodkasprite 2024.01.22. 01:17:25

Vannak a birkák, akik tudatlanok, és benyelik az agymosást, mert nem tudják, hogy mi megy a háttérben. De hogy hívod azokat, akik tisztában vannak vele, hogy épp próbálják átprogramozni az agyukat, de mégis némi dopaminért cserébe elárulják saját magukat, és ezt hagyják?

A megoldás önkontrollt gyakorolni, és kizárni ezeket a szarokat az életedből, és új időtöltést keresni. Nem lehetsz függő egy méregtől. Vagy ha mégis, akkor csak lejáratod magad, ha felkúrod az agyad azon, hogy miért ezt adják a tévében. Nem kell nézni, olvasni ezeket.

vodkasprite 2024.01.22. 01:18:26

Én pl nem nézek hulla darabolós videókat, mert nem tesz jót a lelki világomnak. Ha tudod, hogy hollywood másról sem szól, mint a balos propaganda, akkor engedd el.

Deansdale 2024.01.22. 10:17:27

@vodkasprite: Ez a cikk nem arról szól, hogy nézzünk hollywoodot, hanem hogy az emberek nem tudják megkülönböztetni a fasizmust a káposztasalátától :)

2024.01.23. 05:00:44

És mi van azokkal, akik megnézték mondjuk ezt a filmet és azt látták egyszerűen, amit:
Bogarak ellen lövöldöznek az emberek és egészében valami abszurd bohózatnak tűnik, meg röhejesnek néhol és kész.
Mi van azokkal az emberekkel, akik ebben pusztán "csak" ennyit látnak?

Illetve kérdésem: mi van akkor, ha azok kezdik önmagukat valami olyanra programozni, ahol mindig tudni vélik, hogy ők amit látnak, az van ott valamiféle rejtett utalásként?

Kövezzetek meg, de én amikor olyan filmet nézek, ahol nincs megemlítve semmiféle fasizumus meg nácik - illetve szerepeltetve - akkor azt látom, ami szerep van.
Itt speciel katonákat meg bogarakat és kész!
:)

Deansdale 2024.01.23. 10:21:58

@keresemazigazat: "mi van azokkal, akik megnézték mondjuk ezt a filmet és azt látták egyszerűen, amit"

Jó esetben semmi, csak jól szórakoztak.

A legtöbb hasonló filmnél sajnos valószínűbb a nem jó eset, hogy a tudatalattijukra hatott a dolog, anélkül hogy azt tudatosan érzékelték volna. Ez speciel a Starship Troopers esetén talán pont kevésbé jellemző, mivel Verhoeven idióta volt és nem jól alkalmazta a tudatalatti befolyásolás kidolgozott technikáit. Erre írtam, hogy valójában népszerűsítette a "fasizmust" amit le akart járatni, és a filmben benne sincs.

Különösen akkor szar ez amikor gyerekek nézik a propagandát, mert nekik nincs rögzült világképük, nekik ezek a filmek alakítják ki a majdan rögzülő világképüket, tehát ha minden filmben van buzulás és minden film arról szól, hogy a fehér faj gonosz, akkor az rögzül beléjük személyiségszinten hogy a világ ilyen, ez a "normális". A legviccesebb ez történelmi filmek esetén, mert ugye a gyerekek túlnyomó többsége a töriórán hallottakat másnapra elfelejti, úgyhogy amit a történelemről tudnak azt a kultúrából szívják magukba lassú ozmózissal. Így ha a filmekben Erzsébet királyné néger, a fehérek minden filmben gonosz elnyomók, a színesek viszont mindig hősies ellenállók, és persze a zsidók az örök ártatlan áldozatok, akkor ez lesz a képük a történelemről és kiröhögnek ha megpróbálod ezt korrigálni.

"tudni vélik, hogy ők amit látnak, az van ott valamiféle rejtett utalásként"

Ha a rendező arról beszél interjúk során keresztül, hogy a fasizmust parodizálta, akkor te hiába gondolod, hogy nem is. A naivitásod valahol aranyos, csak sajnos a valóság ellen nem véd. A dollármilliárdosok világában nem mindenki olyan jóhiszemű mint te, vannak akik képesek egy kis pénzt áldozni propagandacélokra, és amit el akarnak érni azzal a propagandával az sem fenékig tejfel. Amit 10-20-30 éve akartak elérni, azt most láthatod ha megnézed a híreket. Arról is beszélnek, hogy 10-20-30 év múlva milyennek szeretnék látni a világot, és Hollywood ezt a tervüket szolgálja a maga módszereivel. Nem kell nagy ész ezt felismerni, csak bátorság és gyomor kell belátni, az a nagyobb akadály.

GABOR2 2024.01.23. 18:02:38

@keresemazigazat: Lehet az elméletük, hogy mit érnek ezzel el hibás. Az embereket sokkal nehezebb irányítani. De attól még csinálják. Meg tulajdonképpen a cél az, hogy természetesnek vegyél korábban nem természetes dolgokat nem is feltétlenül annyira irányítás. Gyerekeknél működhet. Sőt én hallottam olyat is, hogy ez valamiféle misztikus tett, hogy amit bemutatsz filmen majd megvalósul. Amúgy az is érdekes, hogy a bemutatott filmek a rossz dolgot rossznak mutatják, de mégis nem hat úgy, hogy az emberek el akarják majd kerülni. Pl. filmek amik mutatják, hogy a hackerek majd ellened fordítják a digitális világot. Ettől még mindenki vígan építgeti ki azt a világot, bár valóban majd a vesztünkre lesz...

De szerintem inkább az megy, hogy lefizetik a politikusainkat és egyéb megmondó embereket és csak mennek előre és lesz@rják mit mondanak az emberek. Az emberek meg közben nem értenek egyet egy csomó mindennel amit csinálnak. És egyszer majd... alighanem akkor amikor már tetemes károkat szenvednek el és ezt látják is- majd tesznek ellene az emberek és az "elit" mehet a süllyesztőbe.

GABOR2 2024.01.23. 18:21:38

@vodkasprite: És pontosan ezt teszik tömegesen. Mégha Magyarországra nem is jut el a híre, de pl. a Disney a wokesága miatt százmilliókat veszített, bukott a filmjein tavaly. Világrekorder bukást is behúzhatta magának.

Viszont ez nem érdekli pket, figyelmeztették az esetlegesen befektetőket, hogy őket mostmár jobban érdekli az "üzenet" átadása, mint a profit és a hogy a jövőben is alighanem pénzt fognak veszíteni. Ez persze csak úgy lehetséges, hogy a mostani tulajok ezt akarják, mert amúgy a vezetést páros lábbal rúgnák ki a fő részvényesek.

"Disney’s financial statements prove company became 'too woke,' will shake up corporate America: expert"

www.foxnews.com/media/disneys-financial-statements-prove-company-became-too-woke-shake-up-corporate-america-expert

Az Y generációnál számítottak arra, hogy már annyira szétesett, hogy bármit megcsinálhatnak zéró ellenállással, de ez nem jött be. Mostmár nagyon bíznak benne, hogy a Z generáció tényleg annyira kisiklott, velük már bármit megtehetnek.

De attól függetlenül, hogy nem jött be amit az Y generációról gondoltak mennek előre, akkor is ha rengeteg veszteséget szenvednek el. Valószínű úgyis ráterheli valahogy majd az adófizetőkre.

Bayaz 2024.01.24. 08:43:22

@Deansdale: A legjobb módszer a migráció ellen az, ha a migránsokat a 'migránspártiakhoz' utaztatjuk, mert akkor hirtelen kiderül hogy nem is annyira migránspártiak.

Orbán is ezt csinálta 2015-ben és bejött; most a texasi kormányzó is ezzel próbálkozott, és már a JP Morgan vezetője arról nyilatkozik, hogy ezt meg kéne állitani. :D

valis47 2024.01.24. 19:31:45

@GABOR2: Vannak bőven már a Y (korábban Millennialként emlegették inkább) generációban is, akik eléggé szétestek, illetve kimosta az agyukat a woke. Sőt, talán ez a generáció a leginkább woke a tengerentúl, a Z-nél is jobban. Bár igazából ezek nagyon tágan és önkényesen meghatározott "generációk", és elsősorban a tengerentúlon értelmezhetők.

GABOR2 2024.01.25. 14:03:18

"Kimondta a NATO egyik legerősebb vezetője: háború jön Oroszországgal, ideje a teljes lakosságot felkészíteni"

www.portfolio.hu/global/20240125/kimondta-a-nato-egyik-legerosebb-vezetoje-haboru-jon-oroszorszaggal-ideje-a-teljes-lakossagot-felkesziteni-665113

Deansdale 2024.01.25. 15:59:56

@GABOR2: "bármikor kirobbanhat egy brit-orosz szárazföldi háború"

Jaja, mivel szomszédok és rengeteg a határmenti villongás :D

99,9% hogy üres pánikkeltés a dolog, meg 0,1% hogy a háttérhatalom 3.VH-s terveit szellőzteti, ahol a NATO megtámadja a ruszkikat - mert máskülönben ugye fizikai képtelenség lenne a briteknek szárazföldön háborúzni az oroszokkal. Az is teljességgel kizárt, hogy Putyin megtámadjon egy NATO-országot, hiszen sokmindent lehet rá mondani, de azt nem hogy ostoba lenne. Ha végül mégis ilyesmit tenne, arról tudni lehetne hogy ő is csak a háttérhatalmi tervek kiszolgálója.

GABOR2 2024.01.25. 16:55:46

@Deansdale: Szerintem ez lelki felkészítő. Sokan mondogatják mostanában. És persze teljesen képtelenség. Egyszerűen az oroszok ilyen szándéka látszódna jó előre a mozgósításukon és egyebeken. És a NATO megy egyre inkább keletre és lépi át az orosz vörösvonalakat.

A NATO országok szándéka viszont fura és ki tudja mi. A lakosságot évtizedek alatt mind nőkké nevelték és kimutatások szerint nincs szenárió amikor hajlandók lennének harcolni és életüket adni. Ezt megváltoztatni megint csak generációs munka lenne.

De ha meg is tennék, mire mennének vele? Oroszoknak van a világon a legtöbb nukreális fegyere, a NATO-val nem lennének olyan türelmesek mint az ukránokkal akiket testvéreiknek tartanak.

Persze mondják, hogy egyesek szerint a nukreális háború mostmár megnyerhető lenne... De ehhez kéne Ukrajna is , hogy elég közel legyenek a NATO nukekok. Épp ezért is vörösvonal Ukrajna.

GABOR2 2024.01.25. 17:04:10

@Deansdale: A másik ami aggasztó, hogy egyes háttérhatalmi kutatók ( nevezzük így őket ) szerint egyes a háttérhatalmi csoportok pl. a kabbalát követik. És bármi örültségnek tűnű dolgot dob ki, követik, végrehajtják...

Deansdale 2024.01.25. 17:05:01

@GABOR2: Ha bármiféle háború lesz annak az elsődleges célja a fehér emberek leöletése egymással, vagyis a fehér embereket kényszersorozni fogják mindenhol, mint most Ukrajnában, és a fronton fogunk egymásra lövöldözni, miközben a színesek elfoglalják a hűlt helyünket.

Voltaképp ez az ukrán háború egyik célja is, már többszázezer fehér embert eltettek láb alól teljesen értelmetlenül. Mármint a mi szempontunkból értelmetlenül, nekik ez nettó nyereség.

Deansdale 2024.01.25. 17:07:59

@GABOR2: "egyes háttérhatalmi csoportok pl. a kabbalát követik"

Szerintem ez kamu. A piramis csúcsán olyanok vannak akik semmiben nem hisznek, de bármit felhasználnak a hatalmuk növelése érdekében. Ha nem ilyenek lennének már évszázadokkal ezelőtt megbuktak volna. A rócsildok és rokkefellerek nem valami idióta szektások, annál sokkal több eszük van.

GABOR2 2024.01.25. 17:12:47

@Deansdale: Szerintem is az ukránokat lényegében csak vágóhídra küldik, semmi hatékony katonai vezetés nincs; minden korábbi alapvető katonai bölcsesség elfelejtve... Meg olyan direkt emberiség elleni bűnök, hogy ismert aknamezőkre simán rávezetik a katonájukat.

De mint mondtam... szerintem ha egyes európaiak mint lengyelek, csehek, britek bármi eufemisztikus szavakkal tűzdelve beszállnak tömegesen a háborúba az oroszoknak nem lesz türelmük konvencionális háborút vívni... menne a taktikai nuke.

Bárcsak nem csupa árulóval lenne teli az európai politika.

GABOR2 2024.01.25. 17:13:34

@Deansdale: Az jó lenne, mert akkor legalább abban biztosak lehetünk, hogy atomháborút nem akarnak majd.

GABOR2 2024.01.25. 17:21:42

@GABOR2: És akkor ez inkább csak egy adófizetők pénzéért beindított kampány...

GABOR2 2024.01.25. 23:17:19

Hazai LGBT-s cancelve lett mert megérintette a megérintethetetlent:

"Izrael-ellenes kirohanásai miatt törölte Nagy M. Boldizsár írásait egy lapkiadó"

www.origo.hu/itthon/20240125-izraelellenes-kirohanasai-miatt-torolte-nagy-m-boldizsar-irasait-egy-lapkiado.html

GABOR2 2024.01.26. 00:15:31

Egy kis horror... Greta Thunberg megint rossz lóra tett, ő is megérintette megint a megérintethetetlent és... itt egy cikk, de katt és nézzétek a képet és hogy milyen táblát fognak a zsidók üzenve Gretának:

news.yahoo.com/german-jewish-leaders-slam-thunberg-182652845.html

Deansdale 2024.01.26. 08:00:45

@GABOR2: A zsidókat szolgálta a buzipropagandával, de mivel hülye volt elfelejtette ki a főnök, úgyhogy picsánrúgták. Így megy ez. A világ uraival nem érdemes ebben a formában packázni.

Greta viszont továbbra is a háttérhatalom szócsöve, és céljuk van azzal, hogy a Palesztin oldalon vetik be - az egyik ilyen cél talán pont az, hogy felbátorítsa a Nagy Boldizsár-féléket és nyíltan leleplezzék magukat, ami után ki lehet őket csinálni. Persze nemzetközileg értem, nem elsősorban Magyarországon.

GABOR2 2024.01.26. 15:17:06

@Deansdale: A kommunisták is tisztogatták magukat rendszeresen...

GABOR2 2024.01.26. 20:30:02

Milyen érdekes, hogy a Covid alatt teljesen eltünt influenza itt van újra; most meg a Covidról nincs egy szó se:

"Népegészségügyi központ: terjed az influenza"

infostart.hu/interju/2023/11/30/nepegeszsegugyi-kozpont-terjed-az-influenza

Bayaz 2024.02.22. 00:36:46

@valis47: utólag azt gondolom, lehet hogy jobb lett volna ha 16'-ban nagyon szorosan Clinton nyer.
Annyira ellenszenves figura volt, hogy 4-8 évnyi kormányzása után Gen Z reakcióssá vált volna. :-)

valis47 2024.02.22. 02:13:36

@Bayaz: Lehet, de ha Hillary nyert volna, akkor lehet, hogy mifelénk már csak radioaktív porfelhőket fújna a szél...

Ha pedig nem lett volna a CoV-19 pandémia, akkor jó eséllyel most Trump az elnök, és az orosz-ukrán háború sem tör ki. Legalábbis 2026-ig. De hát ugye azok a fránya denevérek (vagy tobzoskák?) a vuhani halpiacon, útjukra engedték a nyilvánvalóan csak természetesen létrejöhetett új koronavírust. :)

Madarász Henrik 2024.02.22. 02:36:02

@valis47: Én nem vagyok benne biztos hogy nem lett volna orosz-ukrán háború, Trump valójában sok kérdésben korlátozott hatalommal rendelkezett, a saját pártja vezetői, szenátorai, képviselői és az államapparátus elég önállóan tevékenykedett. Gyakorlatilag Trump idején kezdték felfegyverezni az ukránokat az
amerikaiak és az oroszok azért is kezdtek bele a háborúba, mert akkor még nem érkeztek meg a komolyabb amerikai fegyverek, a tankok és repülők, szóval ukránok készültek a háborúra, de az oroszok előbb léptek.

Madarász Henrik 2024.02.22. 18:13:05

Kapcsolódik a témához, igazából ha a Disney normális cég lenne már rég kirúgták volna a woke vezetést, de hát a tulajdonosaik, mint a Blackrock, számára nem számít ha veszteséges, csak nyomja a fehérellenes propagandát.
mandiner.hu/kulfold/2024/02/elgurult-a-gyogyszer-a-disneynel-a-szexista-rajongokat-hibaztatjak-az-utobbi-filmjeik-bukasaiert

valis47 2024.02.23. 16:51:50

@Madarász Henrik: Amíg Trump volt az elnök, addig nem eszkalálódott a helyzet. Victoria Nulandék visszatérése viszont valóban azt jelezte az oroszoknak, hogy lépniük kell, amíg nem még rosszabb pozícióból indulnak.

Bayaz 2024.02.23. 21:42:13

@valis47: de ha a nyugatbarát ukrán vezetést le akarták cserélni, miért nem 2014-ben tették meg?

Szerintem Putyin tényleg elhitte a 'szláv testvérnépek' mitoszát, hogy azok után hogy a Krimet és két keleti megyét elvett tőlük és 8 évig nyugatpárti&oroszellenes propagandával mosták az agyukat, az ukránok majd 'eldobják a fegyvereiket' hogy összeölelkezzenek az orosz katonákkal.

valis47 2024.02.23. 21:52:39

@Bayaz: Igen, Putyin utolsó személyes benyomásai az ukrán népről kb. 25 évvel korábbiak voltak, szóval lehet, hogy komolyan ezt hitte.

Elmondta, hogy megbánta, hogy 2014-ben nem lépett. Túl óvatos volt, meg nem is voltak felkészülve akkor a várható nyugati szankciókra, amik hasonló mértékűek lettek volna, mint most.

Szerintem azt hitte, hogy Ukrajna esetében is működni fog az, ami Grúziával vagy Moldovával, ennyi. A Krímet muszáj volt gyorsan behúzni, mert a Majdannal hatalomra került új ukrán rezsim már odaígérte Szevasztopolt az USA-nak bázisként. Még pályázatot is kiírtak az USA-ban valami ottani létesítmény megépítésére. 2013-ban!

Deansdale 2024.02.24. 10:23:39

@Bayaz: @valis47: Kicsit furcsállom, hogy szerintetek az ex-KGB-s politikus aki szó szerint megöleti az ellenfeleit amúgy egy naív, hiszékeny ember aki meggondolatlanul ugrik bele mindenféle háborúkba :)

valis47 2024.02.24. 13:24:11

@Deansdale: Putyin KGB-s pályafutása rövid volt, és nagyrészt abból állt, hogy az NDK-ban nyugatnémet újságokat fordított le oroszra. Nem volt egy James Bond. A rendszer összedőlése után egy ideig nem tudott mit kezdeni magával, állítólag egy időben taxiznia kellett a megélhetésért, majd a volt egyetemi tanára (jogi egyetemen, mert egyébként Putyin jogi diplomával rendelkezik), aki polgármester lett az új "demokratikus" Oroszországban, felvette maga mellé a szentpétervári polgármesteri hivatalba (ahol a helyettese lett végül), és így kezdődött a karrierje. Az egyébként liberális, zsidó származású polgármester szárnyai alatt. Aztán valamiért Moszkvába került (nyilván jó kádernek tartották), méghozzá a KGB utódszervezetének élére - ebben bizonyára segítettek a KGB-s kapcsolatai - ahol újabb gyors karrier után egyszer csak Jelcin székében találta magát. Egy ismeretlen emberből kevesebb mint 1 év alatt népszerű politikusként. Kicsit hasonlóan, mint ahogy később Macront felépítették Franciaországban (aki kevesebb, mint fél év alatt lett ismeretlenből elnök, miközben pártot is gründoltak neki, és az összes média őt nyomta).
Aztán Putyin a hatalomban ügyesnek bizonyult a bizánci cselszövésekben, sorra kicsinálta azokat az oligarchákat, akik nem voltak elég hazafiasak. Azokat is, akik támogatták korábban.
Nyilván nem naiv hiszékeny ember, de bizonyos dolgokban mégis naiv elképzelései voltak - a Nyugattal kapcsolatban elsősorban, mivel nem igazán ismerte a Nyugatot, ahogy a korábbi orosz, szovjet vezetők sem. Nem ismerte fel időben, hogy Oroszországot nem fogja a Nyugat sosem egyenlő félként kezelni, és hiú reményeket táplált, amikor a 2000-es évek elején még abban gondolkodott, hogy egyszer Oroszország is EU- és NATO-tag lesz.

Madarász Henrik 2024.02.24. 21:51:08

@valis47: Tényleg nagyon sokáig nyugatbarát politikus volt Putyin, még az Irán és Észak-Korea elleni szankciókat is támogatta, vicces módon gyakorlatilag ma csak ez a két ország amelyik tisztességesen viselkedik az oroszokkal és nem simán nyerészkedik rajtuk, mint a kínaiak, az indiaiak és a törökök.
süti beállítások módosítása