HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Kis országnak kis elit jutott, lásd az aktuális megváltó Magyar Péter rokonságát: Mádl Ferenc unokaöccse (asszem), a nagyapja, Erőss Pál jogász, bíró a Jogi Es(e)tek című műsorával a kommun... (2024.03.25. 17:49) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Hölgyeim és uraim, a függetlenobjektív nemzetközi média

2019.11.22. 08:02 Deansdale

A Reuters - mivel a legkevésbé sem elkötelezett balos szarfészek - nagy csinnadrattával közétette hogy több mint 100.000 migráns gyerek van jelenleg elkülönítő táborokban az USA területén, de aztán valaki szólt nekik hogy ez az adat 2015-ből való, az Obama-érából, ezért a hírt törölték.

Az addig oké, hogy ha valami 2015-ben történt az ma már nem hírértékű, de ez az egész bűzlik a progresszív aljaskodástól ami kb. pont 2015 óta uralkodott el a mainstream médián. Ez a migránstáboros dolog pl. évekig erősen foglalkoztatta az amcsi közvéleményt és most mikor épp lecsengeni látszott így visszadobni a köztudatba elég furcsa lenne egy véletlen egybeesésnek. Különösen ha hozzávesszük hogy a dolog pikantériája mindigis az volt, hogy Trump ebben nem tett semmi újat, csak az Obama-féle rendszert vitte tovább, és mégis őt nácizzák a libsik mindenféle agyalágyult kifogásokat gyártva. Obama másért csinálta, ő a gyerekeket féltette, Trump viszont gonosz!

Az egész szennyes szituációra nézve emblematikus ez a fiaskó is, akár tudatos akció volt, akár valódi hiba. Trump százezernyi migránsgyereket tart elzárva a szüleitől, a rohadt fasiszta sátán! Ja, bocs, az a szent Obama volt, ez esetben nem számít a dolog, seprű, szőnyeg. És persze az eredeti "hírt" nyilván átvette minden balos csatorna és eljutott többmillió libsi fonnyadt agyába, de a helyreigazítás szép csendben elsorvad a twitteren, úgyhogy még évekkel ezután is emlegetni fogják a kreténebbek, hogy Trump bezzeg százezer gyereket tartott haláltáborokban...

263 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glinolid 2019.11.22. 15:32:05

Ehhez a hírhez kapcsolódóan, itt van a volt idegenrendészet (ICE) vezetőjének (Tom Homan) ez évi egyik kongresszusi meghallgatásából egy részlet
www.youtube.com/watch?v=R0wHD4rfUuA

Illetve Bambi-szemű AOC vs Tom Homan
youtu.be/8SCltrq0wro?t=267

csi szi 2019.11.22. 17:24:42

@glinolid: Vagyis ebből is kiderül, hogy Trump csak "hang".

Frederick2 2019.11.23. 07:23:59

@csi szi: @glinolid: Ugyanez meg itthon is, a magyar határon lévő táborok kapcsán.

"100.000 migráns gyerek van jelenleg elkülönítő táborokban az USA területén"

Ha nem is 100 000, de rengeteg éhező gyereket vizionáltak bele a magyar táborokba. Meg hogy éheznek, mert a gonoszotty FIDESZ nem ad nekik rendesen enni.

"Ez a migránstáboros dolog pl. évekig erősen foglalkoztatta az amcsi közvéleményt és most mikor épp lecsengeni látszott, így visszadobni a köztudatba elég furcsa lenne egy véletlen egybeesésnek."

Dettó ugyanez itthon.
www.klubradio.hu/adasok/szel-bernadett-kosa-ujabb-aranykopeserol-109809

"Trump bezzeg százezer gyereket tartott haláltáborokban..."

Magyarországon viszont Orbán Viktor tart haláltáborban százezer gyereket. Brühühü, hogy lehet ilyen gonoszoty ember Magyarország miniszterelnöke!

DennisVT1 2019.11.24. 18:22:43

Hehe ezt láttam pár napja twitteren.

Annyira teljesen tipikusan jellemző az amcsi médiára.
De talán éledezik vmi remény, a CNN ratingje kb a béka seggét sem éri már fel.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.11.25. 19:36:51

@Frederick2: Már rég ingyen lehetne a végtelenminden, dolgozni se kellene meg semmi, de a Zóbány ellopta az ezervégtelencsilliárdszáz sok forintokat! Ezért éheznek afgánszír atomsebész gyerekek a határ menti megsemmisítő-táborokban csak azért, mert bőrszínű a vallási származásuk.

Frederick2 2019.11.25. 21:48:34

@don Fefinho:

"a Zóbány ellopta az ezervégtelencsilliárdszáz sok forintokat!"

De csak akkor bűn a lopás, ha azt a FIDESZ teszi. Ha az MSZP teszi, az nem probléma, észre sem vesszük, mert teljesen lefoglal a NER-diktatúra elleni küzdelem A Zobány és a Mészároslőrinc ellopja a pénztárcám, lehet kajabálni: "Állítsák meg, tolvaj!". Ha KariGeri zsebel ki a metrón, "Milyen udvarias fiatalember!". Így kell ezt csinálni az Ellenzék nevezetű törzsben...

Frederick2 2019.11.25. 21:49:29

@-JzK-: Igen, nagyon érdekes, Mister Watson! Kérem, jegyezze fel a noteszába!

KalmanBlog 2019.11.26. 14:45:29

Mai White Pill, hogy maradtak értelmes emberek amerikában:

​American College Of Pediatrics Reaches Decision: Transgenderism Of Children Is Child Abuse

www.wiseyoungman.com/childabuse.html

GABOR2 2019.11.29. 00:43:24

Deansdale kb. egy hete dobták Obamát végleg. "Kiderült" róla, hogy konzervatív. Ami egy marhaság, de kimondták róla:

"Barack Obama, conservative"

www.washingtonpost.com/outlook/2019/11/22/barack-obama-conservative/?arc404=true

"Obama never dramatically departed from the approach of presidents who came before him.

There’s a simple reason: Barack Obama is a conservative."

“failures of the Obama era.”

csi szi 2019.11.29. 10:05:24

Konzervatív! Borzasztó nem? Csak egy kicsit jobb, mint Hitler, de tényleg csak egy kicsit.

csi szi 2019.11.29. 10:08:46

@KalmanBlog: "The American College of Pediatricians (ACPeds) is a socially conservative advocacy group of pediatricians and other healthcare professionals in the United States.[1] The group was founded in 2002 and claims to have over 500 members, although independent sources have previously reported that the group has between 60 and 200 members and one employee.[2][3] The group's primary focus is advocating against the right of gay or lesbian people to adopt children, and it also advocates conversion therapy." (a Wikipédiáról)

Szóval ez egy konzervatív szervezet, amelynek legfeljebb pár száz tagja van, és a libsik szerint persze homo- és transzfób szörnyetegek. A mainstream orvostársadalom sajna nem lép fel semmi ilyesmi ellen, mint a "transzgyerekek" hormonkezelése.

KalmanBlog 2019.11.29. 10:11:27

@csi szi: Köszi! Volt egy ilyen érzésem, hogy ez valami miniszervezet, de lusta voltam utánanézni. A lényeg, hogy maradtak még józan emberek. Persze nem sok.

-JzK- 2019.12.01. 01:45:47

444.hu/2019/11/28/az-ember-aki-a-nevet-adta-szazezrek-agymosasahoz

Nem tudom, hogy mi ezzel a baj, Kína nagyon bátran kezeli a muszlimkérdést, míg a nyugati liberális sajtó jajgat miattuk. A 90-es években a bosnyákok és a csecsenek, pár éve a rohingják, most meg az ujgurok a szegény üldözött nép, akit fennhangon sajnálni kell, mindegy csak muszlimok legyenek.

Érdekes módon, Kínában nem is olvashatunk késelős-gázolós-önfelrobbantós hírekről a muszlimok kapcsán, úgyhogy amit csinálnak, az működik.

"a foglyok legfőbb feladatának pedig a mandarin nyelv elsajátítását tekintik."

Mi ezzel a probléma? Kapnak szállást, kaját és ingyen nyelvtanfolyamot, én is szívesen megtanulnék mandarinul, nyelvtanárral ez több százezer forintos, sőt akár milliós tétel.

Az a röhej, hogy az olyan iszlám országok, mint Szaúd-Arábia kifejezetten támogatja az ujgur átképzési programot, de a nyugati liberális sajtó a muszlimok helyett is aggódik a muszlimok miatt.

Frederick2 2019.12.01. 06:26:42

@-JzK-: Értem. Kína egy kommunista diktatúra - ami számodra menő. Olyan megfigyelőrendszert épít ki, amellyel megfigyelheti a saját polgárait, új szintre emeli a totalitarizmus ideáját, ötletet ad a Nyugatnak. De mindez elnézhető neki - hiszen muszlimellenes politikát folytat. A muszlimellenes politikával nekem sincs bajom - de az kifejezetten visszataszító, amikor a hozzád hasonló "antikommunisták" és "jobboldaliak" hirtelen rajongói lesznek egy kommunista diktatúráknak. Jó, hát nem mindenki lehet olyan gerinces ember, mint Keny (Retroshock/Antifaces). Lerí rólad, hogy egy üresfejű nyárspolgár vagy, akit az érzelmei mozgatnak, és nem a becsülete; egy csinyovnyik. Jól be is illeszkednék a kínai rendszerbe, mint hűséges mandarin.

csi szi 2019.12.01. 10:12:53

@Frederick2: Kínának szerintem sokan csak azért "szurkolnak", mint az oroszoknak, mert a globalista hatalom ellensége (legalábbis látszólag), legalábbis etnikailag homogén nemzetállam, amely saját világpolitikai törekvésekkel bír (a "szabad világ" az csak az amerikai impériumot jelenti a gyakorlatban).
Sőt vannak, akik Iránnal is szimpatizálnak (pedig az iszlám köztársaság) hasonló okokból, ne adj isten még Észak-Koreának is, bár utóbbit komolyan (és nem ironikusan) azért talán kevesek.
Az árnyoldalaikról nem vesznek tudomást, csak arról, hogy valamiféle ellenerőt képviselnek. A nyugati establishment (a nem választott, leválthatatlan establishmentet értve, amelynek a szócsövei a nyugati mainstream média, Hollywood, vagy itthon az index, a 444 és társaik) ugyanis egyértelmű, hogy mit képviselnek.
Pedig a nyugat árnyoldalai ellenére is a többség persze nem akar ezekbe a "based and redpilled" országokba költözni, nem meglepő módon.

Frederick2 2019.12.01. 12:02:35

@csi szi: Jól megfogalmaztad, mi a gond ezzel a gondolkodással. Tűpontos analízis.

-JzK- 2019.12.01. 16:14:10

@Frederick2: @csi szi:

Lehet, hogy átaludtad pl. a Snowden-ügyet, de ez esetben elárulom, hogy a nyugati hatalmak semmivel sem kevésbé gyakorolják saját és más országok állampolgárainak megfigyelését, mint Kína. Az, hogy kevésbé érzékeljük az ideológiai nyomást, mint mondjuk egy ellenzéki Kínában, az nem a nyugati liberális rend nagyobb toleranciája miatt van, hanem pusztán azért, mert rendelkezésére áll az ún. „soft power”, amellyel módjában áll nem annyira durva és látványos módon az általa kívánt irányba terelni az alattvalóit. Pl. az, hogy „szeresd a buzikat”, azt a nyugat pár évtized alatt sikeresen verte bele úgy a lakosságának 70-80 %-ába, pusztán a soft power segítségével. Szimpatikus homokos karakterek a hollywoodyi filmekben (és az ellenkezők bigottnak, butának és maradinak beállítása), célirányos NGO-kampányok, szivárvány-zászlók mindenütt és így tovább. (A maradék makacsok kezelését illetően, még nem döntötték el, hogy rájuk hagyják, vagy ellenük bevetik a "hard power"-t, úgymint a "gyűlöletbeszéd" törvényeket és a botokkal felszerelt maszkos antifákat.) Kínának nincs soft powerje, így értelemszerűen maradnak a klasszikus megoldások a represszióra.

Hogy ez rossz-e? Nos, ezt semmiképp sem dönthetjük el itteni szemüvegen keresztül, ugyanis egy teljesen más civilizációról beszélünk, és egy közel másfél milliárdos országról, amely az elmúlt évszázadban kb. ötszáz éves maradást hozott be. Ezt az országot egyben tartani még nem igen sikerült más eszközökkel. A Tianmen-tériek győzelme könnyen lehetséges, hogy Szovjet-Oroszország sorsára juttatta volna Kínát: elszakadó tartományok, etnikai konfliktusok, majd gazdasági visszaesés, az ország kivásárlása, ahogy azt Jelcin idején Oroszországban láthattuk.

Kína egy ambiciózus nemzetépítést folytat, ezt a közel másfél milliárd embert kell a modern életmódra nevelni. Ne feledjük, hogy néhány kilométerre a hatalmas metropoliszok felhőkarcolóitól még ma is a földre köpnek, és evés után a földre dobálják a csontot az emberek. Na most erről bajosan neveled le az embereket finom, kisujjal eltartott módszerekkel.

Ezen kívül szerintem a „kommunista” jelző a legkevésbé illik a mai Kínára, legalábbis ahogy azt itt mi értjük. Sem nem annak marxi-gazdasági értelmében, sem annak értelemben, hogy „bolsevik-nemzetellenes”. Nyilván az állampárt nevében hordozza a kommunista jelzőt, és ahogy a közterek is telítve vannak általunk ismert kommunista ornamentikával, azonban ez nem döntő érv a tartalmi irány eldöntésében. A császárkori Róma is a köztársaságkor intézményeit és jelképeit vitte tovább. Mao képe hiába van kinn, ha egyszer Mao semennyire sem illik a mai Kínába, ha feltámadna, valszeg a vezetés kénytelen lenne a „négyek bandájának” sorsára juttatni. A mostani Kína tartalmi értelemben körülbelül egy „nemzeti-szocialista” (valahol az egybe- és a különírt verzió közt) rendszernek felel meg.

Ezen kívül a modern Kínába kb. éppen annyira „cyberpunk”, mint mondjuk Japán volt az 1990-es, 2000-es években, vagyis élen jár a modern technológia átvételében. Amíg nálunk még egy időpontot sem lehet foglalni az orvoshoz az interneten, addig Kínában minden elektronikus és modern. És aki ismer, tudja rólam, hogy az én szememben, aki élen jár a modern technológiák adaptálásában, az már nagyon rossz ember nem lehet.

De az előző kommentem éle nem annyira Kína volt, hanem a liberális sajtó kritikája, miszerint mindig megvan az aktuális lesajnált muszlim kisebbsége. A 90-es években ezek a bosnyákok és a csecsenek voltak (jó, ennek nem csak iszlámimádó, hanem russzofób szempontjai is voltak), most meg a rohingják és az ujgurok. Ezek az iszlámrajongó liberális firkászok jobban aggódnak a világ muszlim kisebbségeiért, mint maguk az iszlám nagyhatalom országok. Érdekes, hogy a rohingjákat még a szintén muszlim többségű Bangladesben sem fogadták finoman szólva tárt karokkal.

-JzK- 2019.12.01. 16:52:47

@Frederick2: @csi szi: @-JzK-:

Ezen kívül a nyugati országokban az ideológiai kampányt elsősorban nem állami ágensek végzik, megfoghatatlan, hogy kik a valós aktorai. Például az ujgur átvelőprogramnál tudjuk, hogy a közvetln személyi felelősét úgy hívják, hogy Zsu Hajlun, aki ezt az ország vezetőjének, Hszi Csin-ping-nek a tudtával és a beleegyezésével végzi. Nyilván vannak még kisebb-nagyobb felelősök, de a lényeg, hogy tudsz nevet és arcot tulajdonítani a dologhoz. Ellenben tudjuk, hogy kik döntötték el, hogy az internetről cenzúrázni kell az LGBT-agendával kritikus tartalmakat? Ha megragadnád Zuckerberget, valószínűleg azzal védekezne, hogy ő csak a részvényesek elvárásainak tett eleget, akik meg a közvélemény nyomására hivatkoznak. A közvéleményt pedig ők alakították ilyenné, de nem tudod megragadni, hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás.

Ezen kívül egy állami ágens még egy autoriter államban is jobban számon kérhető, mint egy ilyen személytelen, (elvben) önmagától eszkalálódó közhangulatra mutogató massza. Egy diktátor könnyen úgy járhat, mint Ceaușescu vagy Kadhafi, ha nagyon elkúrja a dolgokat, ezen kívül még egy autoriter állam rendszerén belül is létezik egyfajta (nyilván korlátozottan érvényesülő) kontroll, ld. Ernst Fraenkel teóriáját: de.wikipedia.org/wiki/Der_Doppelstaat (Normenstaat vs. Maßnahmenstaat). Ha a Facebook, a Twitter, a Wordpress, stb. „nem ad platformot”, akkor nincs egy megfogható normarendszer, ami alapján ezt megtetszi (saját belső, gyakran nem részletes kidolgozott „felhasználói feltételeik” vannak, önkényesen megalkotva) és nincs olyan fórum, ahol ezt számon kérheted rajtuk, hiszen ezek a cégek gyakran a világ túlfelére vannak formálisan bejegyezve, szándékosan a zavarosban halászva, te pedig az ÁSZF-et reflexből „elfogadom”-ra kattintva elfogadtad a joghatóságukat.

Vagyis a kultúrmarxizmusban nem létezik Normenstaat, nincs számonkérhetőség, a rendszernek nincs arca.

F. Szabó 2019.12.01. 17:11:42

@Frederick2: @csi szi: Attól tartok, nem veszitek észre a lényeget. Egy olyan erőszakos ideológiának, mint az iszlám, csak a hasonlóan erőszakos kommunisták képesek ellenállni, vagy olyan erős identitáskövetők, mint a japánok, vagy a hajdani, ideológiájában még hívő európai kereszténység (aminek már vége).

A liberális európai életvitelt, amihez mi olyan örömmel csatlakoztunk, (a középkor után most újra) az iszlám sodorja végveszélybe. Meg hát azok a baloldaliak, akiktől, azt hittük, megszabadultunk, de kiderült, hogy közben győztek nyugaton, és valószínűleg úgy gondolják, hogy ha nekünk nem kellett az ő ideológiájuk, akkor ránk hívnak, sőt ránk erőszakolnak egy másik erőszakosat, az iszlámot.

A kínaiak persze tényleg szintén szétáradnak a világban, de érdekes módon ők nincsenek folytonos harcban a befogadóikkal, mert normális erkölcsi értékeket követnek: szorgalmas munka, család, egymás tisztelete, helyi szokások tudomásulvétele... A muszlimok viszont mindig, mindenhol, minden nem muszlimmal hadakoznak. És egymással is hadakoznak vallási nézetkülönbségek miatt, pont mint hajdan a katolikusok és a protestánsok. Duplán is számíthatunk arra, hogy polgárháborút kavarnak Európában.

Az ujgurok genetikai rokonai a magyaroknak: www.youtube.com/watch?v=TSWPFF8syGI.

Sajnálom őket a kommunisták miatt, de nem sajnálnám, ha sikerülne kinevelni őket az iszlámból.

Frederick2 2019.12.01. 17:20:55

@-JzK-: Oké, bocs, kicsit indulatos volt a kommentem, nem tagadom, elragadott a hév! Szépen összeszedted a mondanivalód, és vannak is benne megfontolandó szempontok.

DE! a magam részéről inkább élek a NER által uralt Magyarországon, mint Kínában. Még ha technológiai fejlődés szempontjából Kína jóval előrébb áll, mint Magyarország. (GABOR kritikái a technológiailag analfabéta Orbán-kormányról.) Valahogy azért itt mégis csak több szabadságjogom van, Orbán Viktor Magyarországában, mint Kínában. Köszönöm szépen, jól meg vagyok itten!

Arról nem is beszélve, hogy Kína nem csupán abban lesz Európa tanítómestere, hogyan kell kezelni az iszlámot. Hanem a totalitarizmus kapcsán is.

Deansdale 2019.12.01. 17:25:32

@Frederick2: "Értem. Kína egy kommunista diktatúra - ami számodra menő."

Ez nagyon gagyi beszólás volt, semmi köze ahhoz amiről JZK beszélt. Teljesen egyetértek vele abban, hogy az iszlámmal szemben ez az egyetlen békés megoldás. Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb lenne Kína számára deportálni vagy halomra lőni őket. Aki veszi a fáradságot a de-iszlamizációjukra az a saját erőforrásait vesztegeti ezekre a kockázati tényezőkre.

Madarász Henrik 2019.12.01. 19:38:15

@Frederick2: Európának nincs mit tanulnia Kínától, itt jóval rafináltabb módszerekkel nyomják el az embereket, akik többsége észre sem veszi hogy egy balos diktatúrában él.

Frederick2 2019.12.01. 20:43:05

@Deansdale: Most de-iszlamizáció alatt azt értjük, hogy anyagi erőforrásokat szánva a célra, lenevelünk muszlimokat az iszlám vallásról?

Fordítsuk át Európára, mert hát igazából ez a JZK-Dean komment lényege: de-iszlamizáció tekintetében követendő a kínai minta.

Az lenne szerintetek az optimális, ha Európa lenevelné az európai muszlimokat az iszlám vallásról?

Ami azt jelenti: pedagógia, vagyis nevelés által kiiktatható az iszlám az európai kultúrkörből?

Ez realitás? Érdemes vele megpróbálkozni?

És ez nem fog véráldozatokat szülni? Polgárháborút, etnikai konfliktust?

(Amúgy nincs garancia arra, hogy az ujgurok nem fognak fegyveres erőszakkal reagálni a kínai átnevelésre. Amit persze a Kínai Néphadsereg lever, mint a szar; de jó sok kínai civil is belehalhat egy ilyenbe.)

Amúgy szerintem is az lenne a legjobb, ha az iszlám nem lenne jelen Európában. Csak szerintem egy ilyen próbálkozás már provokációnak hatna az európai muszlimok körében - és innentől több helyen is fellángolnának a belháborúk, a vallási és etnikai konfliktusok.

Madarász Henrik 2019.12.01. 21:12:47

@Frederick2: Egyszerűen deportálni kellene őket Európából, aki ellenáll azt meg lelőni, a polgárháború úgyis elkerülhetetlen.

2019.12.02. 16:01:37

@Frederick2: Tényleg egyetértetek a kényszer átnevelő táborokkal? A nők megerőszakolása után hirtelen nem lesznek iszlamisták? Kinai fasszal kiűzik belőlük mohamedet? :-)

/ja gondolom a sajtóban leírt esetek nem igazak szerintetek, csak a balosok propagandája /

Az erőszakos vallás térítésnek nem sok jó vége lett a történelemben. Amit elnyomnak az sokszor dacból megerősödik. A félelem miatt eltitkolják az iszlámot, de belül megmaradnak.

Sztálinnak sikerült kiirtani a pravoszláv egyházat?

Frederick2 2019.12.02. 16:34:09

@Daenerys Targaryen: JZK enyhe vonzódása a kínai totalitarizmushoz (fűszerezve Dean ezzel kapcsolatos toleráns attitűdjével) számomra továbbra is unszimpatikus.

Amúgy észrevettem, hogy a demokráciában és vele együtt a polgári rendben való csalódás eleve hozza a diktatúrák iránti fogékonyságot. Itt gondolok azokra a jobber kollégákra, akik rajonganak egyes diktatúrákért (Pinochet, Szaddam, Hszi Csin-ping) vagy a demokráciát radikálisan szűkítő államférfiakért (Duterte, Erdogan, Putyin). Aztán libertariánus, balos és jobbos körökben még található egyfajta gyermeki rajongás a rozsavai kurdok "demokráciájá"-ért - ami kb. szerintem annyira lehet demokratikus, mint egy prostikat futtató strici. Meg még balos körökben Morales, Allende meg az a félkegyelmű buszsofőr. Mindez egy valamira utal: hogy sokan csalódtak a demokráciában és a polgári rendben.

Amúgy nem hibáztatom őket: én sem hiszek kifejezetten a demokrácia intézményében. Régen még merészeltem demokratának nevezni magam - de ma már nem hiszek benne. Úgy vélem, Európa (és azon belül hazánk) csak egy diktatúra révén képes a túlélésre. De valami észszerű diktatúra révén, nem olyan totalitárius szarral, mint a jelenlegi Kína.

Mind az iszlám, mind a kulturmarxizmus veszélyforrás Európa szívében. Demokráciával nem érünk velük szemben szart sem.

Deansdale 2019.12.02. 16:50:20

@Frederick2: Az a baj hogy összekevertek dolgokat. Ha szerintem az iszlámmal ennél jobban bánni nem lehet, vagy nem érdemes, akkor nyilván híve vagyok a kínai kommunista pártnak... Hát ez kurvára nem így működik. Én az iszlámról beszéltem, aztán hogy azon felül kína még mit csinál az egy teljesen más tészta. Eleve nem is lehet szerintem en bloc nyilatkozni, hogy valaki "egyetért a kínai politikával" vagy nem, ez ennél jóval összetettebb kérdés.

Deansdale 2019.12.02. 16:57:02

@Daenerys Targaryen: Amit a balos sajtó a muszlimokat ért atrocitásokról ír abból semmit nem hiszek el, legkésőbb a rohingyás témával porig rombolták a szavahihetőségüket mikor úgy tálalták a dolgot, hogy a rohadt militáns buddhisták ártatlan iszlamistákat mészárolnak. Aki ebből nem vágja le, hogy a balos sajtó egy rakás szar, annak úgy is kell.

Valamit kezdeni kell az iszlámmal, különben magunkat hozzuk szar helyzetbe. Erre korábban volt jó megoldás: lemészároltuk őket és akkor egy ideig nem jöttek. Ha neked ez már túl ódivatú, akkor javasolj valami jobbat. Az az ujgurok helyzetén éppúgy egyértelmű, mint a rohingyákén, és minden más muzulmán diaszpóráén, hogy amint nyeregben érzik magukat egyből rámásznak a helyiek torkára, náluk ez a bevett szokás a vallás népszerűsítésére, és nekem kurvára nincs kedvem ahhoz hogy még lássam ahogy ezt elkezdik a gyerekeimen gyakorolni.

2019.12.02. 17:44:06

@Deansdale: rendkívül kényelmes és biztonságos, ha úgy valóság tagadsz, hogy számodra egy szép világ jöjjön ki a végén. Az újgúrokról szólt a beszélgetés, csaxólok.
Azért ennél többet vártam tőled :-(

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.02. 19:18:56

@Frederick2: Rajongás nélkül is vicces szerintem, hogy ugyanazok a tökkelütöttek, akik nem tudják megkülönböztetni a bal- és jobb-libertariánust a nácitól, és előszeretettel fenyegetnek gulággal, ugyanők sikítva hugyoznak vért egy helikopteres mémtől.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.02. 19:22:46

@Frederick2: @Daenerys Targaryen: Árnyaltság, olvtársak, árnyaltság! Minden titkok és paradoxonok feloldója az árnyaltság. Vannak, amit emlegetett rendszerek történetesen jól csinálnak, ebből viszont nem következik automatikusan, hogy a rendszer teljes egésze jó és adoptálni kellene. Ami viszont azokban a rendszerekben szar, az a szar pont ugyanolyan szar a mi rendszerünkben is.

F. Szabó 2019.12.03. 00:18:47

@Frederick2: "És ez nem fog véráldozatokat szülni? Polgárháborút, etnikai konfliktust?"

De bizony fog. Csak nem azért, mert mi akarjuk átnevelni a muszlimokat, hanem mert ők akarnak átnevelni minket. Nem ismeri az iszlámot, aki azt hiszi, h ezt Európa megúszhatja. Ahhoz már túl sokan vannak itt most is, és az elitünk dolgozik rajta, h még sokkal többen legyenek. Mi meg olyan hülye liberálisok lettünk, hogy nem védekezünk. (Na jó, az Orbán próbálkozik. Én sok dolog miatt nem bírom őt, de iszlám ügyben és nemzetmegőrzés ügyben neki drukkolok.)

Ha 2 olyan totalitárius ideológia, mint az iszlám és a kommunizmus el akarja tüntetni a világból a másikat, ne legyünk már olyan ostobák, h bármelyikkel is szimpatizálni kezdünk. Mert mindegy, h melyik győz, az végül minket is be akar majd zabálni.

Az iszlám már olyan mértékben benn van Európában, az európai átlag pedig a hosszú jóléttől és a tévén folyamatosan nyomott liberális ideológiától olyan elpuhult, dekadens, felületesen gondolkodó, befolyásolható viselkedést produkál, hogy nem nagyon látszik önvédelemre képesnek. Úgy tűnik, nem is igazán akar.

A biztonságosnak látszó, fizikai és szellemi erőfeszítéseket lehetőleg nem igénylő, önálló döntések kockázatát és harcot nem vállaló jólétet választottuk, amit az elit felkínált nekünk. Pedig olyanná válunk így mint a kutyák, amiknek a farkasokhoz képest markánsan kisebb lett az agyuk, az intelligenciájuk, a harapásuk ereje, a futásuk sebessége, a kitartásuk, szóval az életrevalóságuk.

Úgy kezdünk viselkedni, mint a háziállatok. És az elit is úgy bánik velünk, mint mi a háziállatainkkal. Egyre kevésbé durván, egyre humánusabban, sokszor egészen őszinte szeretettel. De ez a lényegen nem változtat, kihasználnak minket a céljaikra. Olyan körülményeket teremtenek (pénzrendszerrel, jogrendszerrel, médiával), hogy úgy érezzük, szabadon döntünk a sorsunkról, mégis azt tegyük, ami nekik jó. Most például aggódunk a muszlimokért, akik majd iszlámra térítik vagy ledarálják az utódainkat.

F. Szabó 2019.12.03. 00:34:29

@F. Szabó: (Na jó, az Orbán próbálkozik. Én sok dolog miatt nem bírom őt, de iszlám ügyben és nemzetmegőrzés ügyben neki drukkolok. A kereszténység ügyében viszont szerintem rossz lóra tett, mert a kereszténység nyugaton halott, Európa többi részén meg haldoklik. Már az sem mentené meg őket, ha a katolikusok végre eltörölnék a papi nőtlenséget, és nőket is pappá szentelnének.)

Frederick2 2019.12.03. 06:02:29

@F. Szabó:

"Ahhoz már túl sokan vannak itt most is, és az elitünk dolgozik rajta, h még sokkal többen legyenek. Mi meg olyan hülye liberálisok lettünk, hogy nem védekezünk."

Ez az, amiről többször is beszéltem. Európában és az USA-ban a baloldal kezében van a kultúra (nálunk a ballibek), és ők a kultúrán keresztül mérgezik a társadalmat, teszik dekadenssé. Őrségváltás kellene - nem csupán a kultúrában. Először a belső ellenséget kell felszámolni (kulturmarxizmus), aztán jöhet a külső (iszlám). Ez demokráciával nem fog menni; szerintem egy kis időre ideje lenne visszatérni a diktatúra intézményéhez - legalább addig, amíg túl nem van a kontinens a válságon.

Gusztustalanul puha, puhány lett a társadalmunk. Beleértve értelmiségünket is. Förtelmes a látvány, igen.

Deansdale 2019.12.03. 07:36:48

@Daenerys Targaryen: Az érvet is leírtam, ami szerintem eléggé alapos, arra esetleg tudsz mondani valamit? Vagy talán vannak bizonyítékaid arról, hogy amit ki tudja hol olvastál az garantáltan igaz? A cikk ami alatt kommentelünk pont arról szól, hogy már a legnagyobb és legismertebb hírügynökségekben sem lehet megbízni.

Egyébként azt bármikor elhiszem, hogy egyéni atrocitások történhetnek ilyen intézményekben, ahogy bárhol máshol is, de azt nem hogy ez felső utasításra szándékosan történne.

Deansdale 2019.12.03. 07:41:56

@F. Szabó: "Már az sem mentené meg őket, ha a katolikusok végre eltörölnék a papi nőtlenséget, és nőket is pappá szentelnének."

Hát az biztosan nem, mert azzal nem menthetsz meg valamit hogy lerombolod. Ez olyan gondolat mint a nyugaton tapasztalható populációcsökkenést a migrációval "megoldani". Ha lesz a kereszténységnek reneszánsza akkor annak egy eredeti, keményvonalas feltámadásnak kell lenni, mert (egyebek mellett) pont az újítási kísérletekbe döglött bele.

Minden mással egyetértek amúgy, csak ez bökte a csőrömet :)

Deansdale 2019.12.03. 07:44:40

@Frederick2: Csak óvatosan, még rádfogják valami hülyék hogy te titokban mindigis Orbánt akartad királlyá koronáztatni :D

2019.12.03. 09:48:58

@Deansdale: Értelek. És aláírom, hogy bármelyik hírügynökség hamisíthat hírt. Mégis azt a forgatókönyvet feltételezni amelyik hozzád közeláll.. hmm.. ez elég siralmas. Ezt híyvják valóság tagadásnak. Ugyanaz az alapja mint amikor a ballibek tagadják a tömeges migráció veszélyeit.

Ja és persze hogy CSAK egyéni túlkapások vannak. A gulágon is így volt. Ha sztálin elvtárs tudott volna azokról, akkor biztos nem hagyta volna. Ez irónia volt.

F. Szabó 2019.12.03. 16:10:46

@Deansdale:
Na jó, a nők pappá szentelését visszavonom.

Deansdale 2019.12.03. 17:20:41

@Daenerys Targaryen: "azt a forgatókönyvet feltételezni amelyik hozzád közeláll"

Azok után hogy valakik huzamosabb ideig TUDATOSAN hazudoznak egy témában szerintem kurvára megalapozott nem elhinni nekik bármit bemondásra ugyanabban a témában. Kínával kapcsolatban semmilyen elfogultságom nincs, a komcsikat amúgy sem bírom, egyszerűen csak nem vagyok hajlandó kritika nélkül benyelni a propagandát, hogy szegény muszlimokat mindenhol csak bántják, ok nélkül, és persze a lehető legdurvábban. (Kissé emlékeztet ez egy másik hasonló sztorira, amiről szintén tudjuk hogy ordas hazudozás.) Mondjuk hogy a kínai politikai vezetés parancsba adná, hogy az ottani muszlim nőket szisztematikusan erőszakolni kell, mert csak, bár ennek semmi haszna vagy értelme, sőt, nyilvánvalóan szembemegy a kínaiak mindenféle érdekeivel... Na ez az a megveszekedett baromság amit csak akkor hiszek el ha kőkemény tárgyi bizonyíték van rá.

De megpróbálom elmagyarázni egy másik megközelítésből, hátha így érthetőbb. Én azt hiszem el ami HIHETŐ, és ehhez semmi köze a politikai hovatartozásnak vagy bármiféle ideológiának. Semmilyen formában nem tartom hihetőnek, hogy kínában felső utasításra ujgur nőket erőszakolnak meg, ezzel szemben teljesen hihetőnek tartom, hogy a média kitalál ilyen hazugságokat, mert az előbbiben semmiféle logikát nem látok, ha én lennék egy kínai kommunista vezető akkor eszembe sem jutna ilyesmi, ugyanis semmi haszna de irtó káros és rengeteg fölösleges kockázattal jár; az utóbbira viszont naponta van példa és pont beleillik abba a képbe amit a mainstream sajtó kialakított magáról. Ez kb. olyan mintha a 888 megírná, hogy Macron szír menekült nők megerőszakolására adott parancsot, és ezt onnan tudjuk, hogy a 888 névtelen forrása állítja. Te ezt is gondolkodás nélkül benyelnéd? Elvégre a sajtó állítja, szóval nem elhinni "a valóság tagadása", vágod.

Innen talán ne erőltessük tovább a témát amíg nem tudsz adni valami megbízható linket az állításaid igazolására.

Frederick2 2019.12.03. 20:11:06

@Deansdale:

"Csak óvatosan, még rádfogják valami hülyék hogy te titokban mindigis Orbánt akartad királlyá koronáztatni."

Nehezen. Orbán is jelen pillanatban demokráciásdit játszik. Szerintem a demokráciával nem megyünk majd semmire. Keményebb eszközök kellenek.

"Kissé emlékeztet ez egy másik hasonló sztorira, amiről szintén tudjuk hogy ordas hazudozás."

Csak nem a cigányok?

Az ujgur megerőszakolása... Hogy felsőbb parancs lenne, az szerintem is oktalanság. De hadd hozzak be egy érvet, pro: A kínai férfiak radikálisabban többen vannak, mint a nők; a híresztelések szerint a legtöbb házasulandó nő el is kelt Kínában, és van egy csomó (mi csomó, rengeteg!) férfi, ami hoppon maradt. Ilyenkor a szexuális frusztráció levezetésére ott vannak az ellenség női - ami jelen pillanatban az ujgurok. Avagy elképzelhető, hogy van egy csomó frusztrált katonaviselt kínai férfi, aki így vezeti le a szexuális vágyait (ujgur nők megerőszakolása), a tisztikar pedig félrenéz.

De őszintén? Az iraki háború (melyet még a ballibek is annyira promóztak Gyurcsány alatt) szintén hozott ilyen eseményeket - amerikai katonák erőszakoltak meg muszlim nőket. Valahogy amellett dalolva elmegy a ballib sajtó. (Oké, régen volt.) Kettős mérce.

Deansdale 2019.12.03. 20:27:18

@Frederick2: Ahogy mondtam, atrocitások bárhol előfordulhatnak, egy kanos barom visszaélhet a helyzetével, ezt nem lehet kivédeni. Ami szerintem garantált hülyeség az az hogy ez a felsőbb vezetés hallgatólagos beleegyezésével, netán utasítására történne. Ha eleve csak szopatni akarták volna az ujgurokat akkor megtehették volna átnevelőtáboros bohóckodás nélkül is, ha már belevágtak ebbe a projektbe szerintem többet akarnak belőle kihozni mint egy börtön ahol az őrök szó szerint baszogatják a rabokat. Nem hiszem, hogy a kínai kormány hajlandó lenne milliárdokat költeni arra hogy néhány csóró átnevelőtábori őr időnként nőhöz jusson, ez a fajta filantropizmus nem jellemző rájuk.

2019.12.03. 20:55:57

@Deansdale: na de ez most egy szellembirkózás a részedről? Én sem állítottam, hogy szisztematikus felsőbb parancsra erőszakolnak nőket.
Egyszerűen teljhatalmat adtak az ordas alantas ösztönöknek. És szabadjára engedték ezeket, mert a táborokban elnézik ezt. Mert központilag úgy döntöttek hogy egyáltalán ilyen táborokat létesítenek és előírtak feltételeket amiket vérrel vassal keresztül kell verniük a táborlakóükon.

Nincsen linkem és nincs szemtanúm sem.

Számomra sajnos hihető az elállatosodott ember. Neked nincs elég sok példád az elmúlt évtizedekből? Ne is menjünk messzire: Srebrenica.

Frederick2 2019.12.06. 21:48:31

@Deansdale: Karácsony Gergely csak teszi a dolgát. :P

index.hu/belfold/2019/12/05/tarlos_blokkolta_karacsony_feloldotta_az_lmbtqi_temaju_oldalak_elereset_a_varoshazan/

"Az új városvezetés azért állt el a pertől, mert fontosnak tartja a párbeszédet és a civil hangokat. Nem akadályozni akarja, hogy munkatársai hozzáférjenek a civil szervezetek szakmai anyagaihoz, hanem elősegíteni azt. A korábban az EBH-hoz forduló Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Budapest Pride-ot szervezető Szivárvány Misszió Alapítvány üdvözli a főváros döntését"

(...)

"Korábban a Tarlós által vezetett Főpolgármesteri Hivatal legfőbb érve az volt, hogy a Hivatal munkatársainak az LMBTQI témájú oldalak elérésére a munkájukhoz nincs szükség. Ennek az érvelésnek az ellentmondására mutatott rá a Háttér Társaság: szerintük a Hivatal által becsatolt dokumentumból kiderült, hogy számtalan a munkavégzéshez nem szükséges internetes oldal, így például szórakoztató videók és aukciós oldalak is elérhetőek a hivatali gépekről. Egyébként pedig más hátrányos helyzetű csoportokkal, romákkal, nőkkel, fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozó oldalak elérhetők is voltak, a Főpolgármesteri Hivatal csak az LMBTQI témájú oldalakat, köztük a jogvédő szervezetek oldalait blokkolta.

Az EBH megállapította, hogy a korábbi vezetésű Főpolgármesteri Hivatal magatartása szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló hátrányos megkülönböztetést valósított meg az érintett szervezetekkel szemben, továbbá hogy a Hivatal magatartásával az egész LMBTQI közösségnek hátrányt okozott, illetve megalázta őket.

Az EBH több szankciót is kiszabott a Főpolgármesteri Hivatalra, ugyanakkor ők közigazgatási perben támadták meg a határozatukat. Ettől a pertől álltak el Karácsonyék, és egyúttal vállalták, hogy sem az LMBTQI, sem más civil szervezetek oldalait nem fogják blokkolni a jövőben."

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.07. 12:57:05

@Frederick2: Közben már a rádió bemondta, milyen adóemeléseket jelentettek be a balos vezetésű önkormányzatokban, Pesttel az élen. Dehogy lesz itt Karácsony-csomag, meg aljas jobbos rágalom, hogy csak padlást lesöpreni tudnak, hagyjuk ezt kérem. Amit beszednek adóban, azt már biztos, hogy a FiDeSz nem tudja ellopni, és így az embereknél maradnak a sokabb forintok.

F. Szabó 2019.12.07. 14:42:47

@Deansdale: Végre valaki az EU konzervatív reformjának szükségességéről beszél. Ráadásul vannak épkézlábnak tűnő ötletei:
vasarnap.hu/2019/12/07/van-mod-az-europai-unio-megreformalasara/
Vicces, hogy egy Engels nevű belga az illető.

2019.12.08. 13:49:42

Bocsánat az offért ismét, de olvastam egy nagyon jó interjút, főleg szülőknek ajánlom:
mandiner.hu/cikk/20191113_bese_gergo_interju

2019.12.08. 22:09:17

Legújabban a Zewa mossa az agyunkat arról, hogy a nőknek sokkal nehezebb: www.zewa.net/hu/gondoskodni-egyutt-jo
A youtube-on volt ez az egyik reklám.

TrollEdomer 2019.12.09. 08:22:24

@Daenerys Targaryen: figyelembe véve, Kínában hogy mennek a dolgok, nem kell muszlim fanatikusnak lenni táborba kerüléshez, elég ha vki nem jó elvtárs. :(
Én sem gondolom, hogy parancs lenne a nemi erőszak, de elég valószínű, hogy félrenéznek, ha ilyen történik.

Frederick2 2019.12.09. 09:21:52

@TrollEdomer: Vicces dolog a FIDESZ antikommunizmusa.

Megy minden fideszes portálon, webfelületen és újságban a "pfúj, kommunizmus" meg "antikommunizmus forever" életérzés. Mi, magyaROCK, keresztyények, jobberek és konzik elutasítjuk a kommunizmus világ-felforgató eszméjét! Épp hogy ki nem írják a homlokukra, mekkora antikommunisták.

KÖZBEN....

Megy a parolázás a baráti Kínával. Szövetség, diplomáciai kapcsolat, baráccság! Igen, elvtársak... ahm, polgártársak, Kína félig-meddig kommunista. Gazdaságilag hibrid, de még azért nyomatják a komcsi demagógiát, meg van Mao-kultusz. Másképp kezelik a kínaiak a kommunista örökséget, mint mi, európaiak. De hát ez egy más kultúra! Meg oké, nem értünk vele egyet, de létezik olyan, hogy reálpolitika. És a reálpolitika megköveteli, hogy szövetségre lépjünk Kínával!

Csak ha már reálpolitika, ami felül ír mindent, akkor minek az ideológiai parasztvakítás! Ha egy olyan országgal, Kínával akarunk baráti viszonyt ápolni, amely teljesen elfogadó a kommunista örökséggel, akkor iszonyatosan álságos az antikommunista retorika.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.09. 13:07:59

@Frederick2: Náluk szerintem a kommunistaság már kimerül a prolik ideológiai leszedálásában, része lett a külsőségeknek, beépült a hagyományba stb.; de azért a gyakorlatban az ötezer éves Kína él és működik tovább. Hiába küzd, prüszköl és erőlködik ellene, csak az örök égi rendet majmolja minden szekuláris diktatúra a maga tökéletlen, gyökereitől elszakadt idiotizmusában is. Mismásolunk párttal, pártfőtitkárral, kancellárral, miniszterelnökkel stb., csak nehogy a cárt, a szultánt, a császárt és a királlyá lett kis kanászlegényt nevén kelljen nevezni. Mennyivel tisztességesebb egy nyílt monarchia, mint egy (nép)köztársaságnak maszkírozott rendőrállam!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.09. 13:24:10

@Frederick2: Pár hónapja terjengett angolszász csoportokban, mint közröhej tárgya; ez már pl. tipikusan az a fajta mém, ahol a szatíradetektor bizonytalanul ki-be kapcsolgat egyik állásból a másikba. De lám, iróniamentesen elért haza is.

Frederick2 2019.12.09. 13:57:49

@don Fefinho: Éppen anyagot kerestem a Moskát Anita-interjúhoz, akkor találtam rá.

Viszont elkészült végre az interjúra való reagálás. :D Most olvasom át, rakom fel blogra, és ha készen van, küldöm a linket. :)

KalmanBlog 2019.12.09. 14:37:20

@Frederick2: @don Fefinho: Várjatok, akkor ez most vicc vagy komoly? Ugye vicc? Vagy komoly? Kiakadt a detektorom.

Madarász Henrik 2019.12.09. 15:19:12

@KalmanBlog: Ez komoly, ilyen szinten elmebetegek nyugaton, teljesen elhülyültek a pc-től.

zriff 2019.12.09. 15:49:59

Érdekes, újra van heartiste.

csi szi 2019.12.09. 15:51:48

@Frederick2: Közben index: "Egy magyar gyerek tudása három évvel marad el egy kínaiétól" ( index.hu/techtud/2019/12/08/tnt_podcast_oktataskutato_pisa_teszt/)
Akkor most tényleg el kellene dönteniük, hogy bezzegkínázzanak-e, vagy aggódjanak a kínai demokráciáért, mert hát Kínában az állam felügyel mindent, szociális pontrendszer, arcfelismerő kamerák, iskolás gyerekekre elektródát tesznek és egyéb "rémhírek". Mi a fontos, a kíméletlen eredménycentrikusság, fegyelem és versenyhelyzet, vagy boldog a gyerekkor, Waldorf-pedagógia, a szegregáció pedig rossz (nem tudom persze a Waldorf-iskolákba hány cigány tanuló jár), csökkenteni kell a tananyagot, mert túl megterhelő (magyarbálinti oktatáspolitika). Mert azt látni kell, hogy nem csak a kínai, hanem a koreai, japán oktatás is az előbbire példa, az utóbbitól távol áll.

csi szi 2019.12.09. 15:54:22

@zriff: És melyik az igazi, az .org vagy a .net ?

Frederick2 2019.12.09. 16:18:28

@csi szi: Múlt héten nézegettem a legutóbbi PISA-eredményeket. Kína, Japán, Dél-Korea - messze kimagasló eredményekkel rendelkezik. Az ázsiai oktatási rendszerek szörnyen merevek, de tényleg, képes egyfajta elitképzésre. Hmm...

Deansdale 2019.12.09. 16:55:54

@Frederick2: A keleti oktatási rendszerek pontosan olyanok mint a nyugatiak 20-30 évvel ezelőtt, csak mi azóta a sajátjainkat szétvertük.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.09. 17:57:27

@Frederick2: @Deansdale: Egyrészt, másrészt a szét nem vert oktatásuk mellett az ázsiaiaknak meg van engedve az eugenika és a tradícionális társadalomszervezés, míg nálunk minden vonalon kontraszelekció folyik.

csi szi 2019.12.09. 19:27:53

@Deansdale: Hasonló mint a mienk volt 30 vagy a nyugatiaké 50 évvel ezelőtt, inkább. Nyugaton '68-tól (nagyjából) már megindultak azok a folyamatok, amik a mai helyzethez vezettek (az ideológiai előkészítés persze már jóval korábban megtörtént, Frankfurti Iskola stb.)

KalmanBlog 2019.12.09. 21:43:08

@Frederick2:

> Az ázsiai oktatási rendszerek szörnyen merevek

Régi mém, hogy a "frontális oktatás", a "poroszos iskolarendszer" az rossz. Erre még bizonyítást sehol nem láttam, de valamiért ez valami alaptézis, amit el kellene fogadnunk bizonyítás nélkül.

Na most a huszadik század legnagyobb eredményeit elérők többnyire ilyen lesajnált iskolákba jártak. Hogy is van ez?

A pisa eredmények meg nem csoda ha romlanak, hiszen a társadalmunknak egyre nagyobb része a "gazdaságilag lecsúszottakból" kerül ki, az átlag tehát determinisztikusan romlani fog még jó sokáig, ameddig helyre nem állítjuk a "középosztály" demográfiáját - ha értitek hogy mondom.

És tegyük hozzá, hogy 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a képernyő is hülyíti a gyerekeket. A mai gyerekek képtelenek huzamos ideig egy dologra figyelni. Erre a "megoldás" pedig az, hogy el kell törölni a "frontális oktatást", mert "a mai gyereket már nem köti le", és helyett legyen "interaktív csoportmunka". A tanár meg legyen bohóc inkább.

BULLSHIT! Elmélyült koncentrálás nélkül senki nem fog semmit elérni soha a szellemi világban. Ha a gyerekek nem képesek egy dologra figyelni "valami miatt", akkor azt a valamit kell feltárni és megoldani, nem pedig az oktatási rendszert igazítani a defekthez.

Frederick2 2019.12.09. 22:31:08

@KalmanBlog: @Deansdale:

"Régi mém, hogy a "frontális oktatás", a "poroszos iskolarendszer" az rossz."

Az ázsiai oktatási rendszer az nem poroszos. Benne van a nevében: porosz - Poroszország. Persze hasonlóság van a kettő között, de azért nem teljesen egyforma pl. egy régi típusú japán és német oktatási rendszer.

"Erre még bizonyítást sehol nem láttam, de valamiért ez valami alaptézis, amit el kellene fogadnunk bizonyítás nélkül."

Eleve nem is lapozgatok pedagógiai szaklapokat - akkor miről beszélünk?

Poroszos oktatás lényege az engedelmeskedés.

Kötelező olvasmány - olvasd el ezt és ezt a könyvet! Eredmény: a gyerek megutálja az olvasást
-
Kötelező tesi - végez tornagyakorlatokat! Eredmény: a gyerek megutálja a sportot!
-
Töri óra - tanuld meg ezt a sok évszámot, holnap röpdoga! Eredmény: a gyerek megutálja a saját történelmét!
-
Kötelező idegen nyelv óra - fordítsd le ezt az unalmas szöveget, tanuld meg ezt a rengeteg szót, és sajátítsd el ezt a rengeteg nyelvtani szabályt! Eredmény: a gyerek megutálja az idegen nyelveket!

Kb. ezt eredményezi a poroszos oktatás!

Frederick2 2019.12.09. 22:33:54

@KalmanBlog: @Deansdale: Ja, frontális oktatás! Az tudod, mi? Tartok egy dögunalmas órát a tatárjárásról, és te szétásítod az órát.

Az interaktív oktatás pedig az, hogy bevonom az órába, azon belül a tatárjárás feldolgozásába a diákot, párbeszéddel és játékkal.

Persze, van, amikor a frontális oktatás a hatékony. Nem értem ezt a túlfetisizálását!

KalmanBlog 2019.12.09. 22:38:56

@gazellla: Köszi, elolvastam. Érdekes volt.

Amivel vitatkoznék: "Elmondom a zsánerem, ők ezen jót mosolyognak, engem viszont lesokkol, hogy pár perc múlva már érkeznek a jelentkezők, akik nem arra jelentkeznek, hogy felmenjek velük Budaörsön a Kőhegyre, és nézzük a csillagos eget, hanem arra, hogy most van másfél óra, míg anyu haza nem ér, addig essünk túl valamin."

Mi itt férfi oldalról pontosan tudjuk, hogy ez nem így van: a fiúk és férfiak 5-10%-ának talán így van, de a többivel nem hogy hancúrozni nem akarnak pár perc netes ismerkedés után, hanem konkrétan egy jó szót sem kapnak évekig. Így, hogy ezt az aspektust észre sem veszi, számomra eléggé hiteltelen az állítása, miszerint ő annyira érti az embereket.

Ráadásul a férfi feladata, hogy ostromolja a nőt: ha könnyen megkapja az nem az ő hibája. Ő csak azt tette, amit tennie kell, amire született. Annyi mindenért hibásak a férfiak, nehogy már még ezt is ránk kenjük!

Ettől eltekintve sokmindenben igaza van. Én is pár éve beírtam férfiszférás oldalakon, hogy aggasztóbbnak érzem egy lány nevelését, mint egy fiúét. Le is lettem hurrogva (nem itt), hogy mit képzelek, mert egy fiúnak mennyire nehéz, bla-bla. Igen, egy fiúnak nehéz, de ha egy lány elrontja a fiatalságát, onnan már nem sok esélye van normális családanyává válni, és végsősoron garantáltan boldogtalan lesz. Én meg nem kapom meg a szükséges unokáimat.

Ha egy fiúnak 35 évesen jön meg az esze, az még mindig nem késő, még mindig szinte akármit elérhet, legalábbis ha nem lett HIV pozitív, drogfüggő vagy ilyesmi.

Van ez a rész, az ilyeneken mindig felhúzom magam: "volt a pogány többség és a keresztények, akiket mindenki kihasznált, ütött-vert" Olvasnia kellene a pogány írókat is. Ja, hogy azoknak a műveit elégették a keresztények... Azért még van ami fellelhető. A szegény üldözött jámbor keresztények betiltottak és megsemmisítettek minden más hitet egész Európában.

A kütyüs problémáról pont most beszélgettem egy ismerősömmel: összejárnak gyerekek játszani, és előfordul, hogy valakik órákig csak a kütyüiket nyomkodják. Mit lehet tenni? A szülők egy része el sem ismeri a problémát nem is akar tenni ellene.

Én áldom az eget, hogy előre betiltottam a kütyüket a gyerekek számára. Szoktam azon is gondolkodni, hogy ha úgy hozza az élet, hogy pár évvel előbb szülővé válok, akkor mennnyire fogalmatlan apa lettem volna. Remélem 15 év múlva nem gondolom ugyanezt a mai magamról.

KalmanBlog 2019.12.09. 22:58:23

@Frederick2:

> Poroszos oktatás lényege az engedelmeskedés.

Nem vagyok a szakértője a témának, de azon néhány gondolkodó, aki védelmébe meri venni a poroszos oktatást, ők azt szokták mondani, hogy az önálló véleményalkotásra és döntéshozásra is felkészítették a porosz iskolákban a gyerekeket. Ez a feltétel nélküli engedelmeskedés csak utólag lett a része a módszernek.

> Kötelező olvasmány - olvasd el ezt és ezt a könyvet! Eredmény: a gyerek megutálja az olvasást

Igen, így szokták mondani, de bizonyította ezt valaki? Például én mindigis gyűlöltem mindent, ami kötelező, mégis megszerettem az olvasást. Emlékszem a Vuk volt az első kötelező olvasmányom és nagyon élveztem az olvasását.

Mi van akkor, ha pontosan azok "utálják meg" az olvasást így, akik egyébként is utálnák? Csak persze arra fogják, hogy kötelező volt, és azért.

> Kötelező tesi - végez tornagyakorlatokat! Eredmény: a gyerek megutálja a sportot!

Másik opció: a szokás, hogy rendszeresen tornázik az élete részévé válik. Ez is előfordulhat. Viselkedésterápiáról hallottál már? Amit az ember sokat csinál, azt előbb utóbb annyira megszokja, hogy a személyisége részévé válik. És akkor már mindegy, hogy miért is kezdte el.

Frontális oktatás téma: és mi van akkor, ha valaki egy rettentő érdekes frontális órát tart? Ami egyáltalán nem interaktív de rohadt érdekes? Egy videó interaktív? Mégis azzal is szoktak jönni, hogy milyen jó videók vannak a neten, abból is lehet tanulni. De az mivel interaktívabb mint egy élő előadás? Semmivel. Le lehet állítani pár percre, és vissza lehet pörgetni. De egy jó előadó pont jó tempóban ad elő, és pont jókor ismétel: nincs szükség irányításra.

Én azt gondolom, hogy nem a frontális oktatás módszere általában a rossz, hanem valóban előfordul, hogy baromira nem érzi a tanár a hallgatókat, és rosszul csinálja. Ahogy minden más módszernél is előfordul, hogy szarul sül el. Ettől még nem kell az egészet kidobni az ablakon!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.09. 22:59:18

@Frederick2: Nyelvoktatásra hallottam egy közhelyet, biztos írtam is itt már korábban, hogy akivel nyelvtani szabályokat és struktúrát tanultatnak, az soha nem fogja megtanulni a nyelvet, mert ahelyett, hogy mondaná a mondatot, struktúrákkal meg szabályokkal pöcsöl fejben, elbizonytalanodik, leblokkol és azt is elfelejti amit tud. És ez valóban így is van. Én azt gyanítom, az lehet a hatékony oktatás titka, hogy rá kell akasztani a hasznost a kellemesre, mert a kellemes magától megy úgyis, a hasznost meg erőltetni kell; de ha a hasznosság igájába befogjuk a kellemesség ökrét, akkor azonnal erőlködés nélkül lehet elmét szántani, emberfőt mívelni.

2019.12.09. 23:08:07

nagyon érdekes kommentet olvastam, megosztom veletek:

"Az ózonlyuk valódi oka az volt, hogy a DuPont cég licenszjoga lejárt a freonra. Mindenki gyárthatott volna olcsón, ami a DuPontnak óriási érvágás lett volna. De a DuPont család egyike azon 300nak akik a Föld valódi urai, így tudott tenni ellene. Kitalálta az ózonlyukat a freont betiltották és mit ad Isten, a pótlására szolgáló gáz ismét copyrightos. A DuPontnál.

A globális felmelegedés propaganda valódi oka az volt, hogy új terméket vezethessenek be a piacra: a széndioxid kvótákat. Ezeknek az országok közti adás-vételén néhány kivételezett család dollármilliárdokat keres.

A mostani klímapánik valódi oka az, hogy lenyomhassák az emberek torkán az életszínvonaluk csökkenését. Mert a Föld javainak 90%-a a Föld lakosságának 1%-ának a kezében van. És ők egyre többet akarnak. Ebből következően a 99%-nak egyre kevesebb jut majd. De az ÖNKÉNTES megszorítás ellen nem fognak tiltakozni. Tehát nesze, paraszt, azért kell szarabbul élned, hogy unokáid is élhessenek. Milyen kegyes hazugság!
...
A környezetvédelmet pedig nem Európában és Észak-Amerikában kellene erőltetni. Mert pont ezek a legkevésbé környezetszennyező területek. Hanem Afrikában és Ázsiában. De elsősorban a fehér (kaukázusi) népességet akarják csökkenteni és az életszínvonal is itt a legmagasabb. Semmit nem érnek olyan népek szolgaságban tartásával, akik még rabszolgának is ostobák. Tehát pont annyira akarják Európa népét vegyíteni, hogy rabszolgának még alkalmas népesség jöjjön létre."

Kisgé 2019.12.10. 10:21:55

@Daenerys Targaryen: az a baj ezzel a kommenttel, mint sok összeesküvés-elmélettel.
Ha elkezded vizsgálni az állításait, vészesen kezd hasonlítani a valóságra...

KalmanBlog 2019.12.10. 12:28:11

Miss Universe 2019
twitter.com/inquirerdotnet/status/1203871601743343617?s=20

A kötelező kérdés: Smash or Pass? (Magyarul: Basznád?)

2019.12.10. 14:15:28

@KalmanBlog: A fiaimat inkább attól féltem, hogy nem találnak normális feleséget, mert őtőlük még azért jobban a természetükhöz illő dolgokat várnak el és ilyesmire tanítják őket társadalmilag, szóval tanuljanak, dolgozzanak, építsenek karriert. Ez rendben van. Ha emellé apjuk is van, aki antifeminista, akkor nagy gond nem lehet, hacsak nem nyúlnak mellé házasodáskor.

A baj az, hogy a lányoktól is ugyanezt várják el, transzvesztitának nevelik őket. Aki kicsit konzervativabb pl. a Fidesz, az meg olyan transzvesztitákat akar, akik közben pottyantanak három gyereket, akiket majd felnevel a bölcsőde. Borzalmas, hogy nincs külön oktatás a lányoknak és a fiúknak, gyakorlatilag férfit akarnak csinálni a lányokból minden iskolában, az szóba se jöhet, hogy legyen háztartástan vagy hogy egy lány háztartásbeli akar lenni és nem akar szakmát választani. Mondjuk biztos jó, ha az anya más példát mutat és nem erőlteti a lányaira a diplomát meg a karriert. Az érettségiző lányok többsége csak azért tanul tovább, aztán dolgozik, mert a szülei ezt erőltetik, és persze nem látott ellenpéldát, max. a cigányoknál, az meg nem egy vonzó alternatíva. Emiatt is nehezebb lányokat nevelni szerintem amellett, amit Te is írtál.

A kütyükkel kapcsolatban én se értem, hogy nem zavarja a szülőket, hogy a gyerekük egész nap azt nézi, ráadásul azt se tudják, hogy mit. Az ilyen emberek egyszerűen önzők. A gyereknevelés annyi nekik, hogy etetik meg ruházzák a gyereket, amúgy csak a saját karrierjükkel meg hobbijaikkal foglalkoznak. A szülőség, ha jól akarjuk csinálni, nagyon nagy áldozatokkal jár, és ezeket a mai világban kevesen akarják meghozni. A másik meg, ha a szülő függő, nehéz, hogy a gyerek ne legyen az. Akkor ér rá a szülő telefonozni egy csomót, ha közben a gyerek is egy képernyőre van csatlakoztatva.

A keresztényes témába nem mennék bele, nem akarok Veled vitatkozni, szerintem nem is az én dolgom.

F. Szabó 2019.12.10. 14:36:18

@Frederick2: Tényleg hajmeresztőek ezek az újabb és újabb balliberális agymosási kampányok, amit most a Moskát Anita is felkapott. Az ember csak röhög rajtuk, aztán sajnálkozva látja, hogy minden látszólagos hülyeségük ellenére elég eredményesen nevelik át az újabb generációkat. Már az óvodákban, iskolákban kezdik, és akik ebbe a légkörbe nőnek bele, azoknak ez tűnik természetesnek. Schmidt Mária blogjában volt erről egy cikk Nyelvrendészet címmel:

"Tiltott szavak, tabuk és a nyelv cenzúrázása című tanulmányukban Keith Allen és Kate Burridge megállapították, hogy míg a megszokott cenzori tevékenység célja a status quo fenntartása, addig a politikailag korrekt nyelvhasználat kampánya azt tekinti céljának, hogy politikai és társadalmi változást idézzen elő. A közbeszéd szóhasználatának és szóértelmezésének megváltoztatása egy politikai cél megvalósításának eszköze lett, a cél pedig, hogy megváltoztassák az emberek magatartását és identitásukat.
A nyelvi háború a bölcsődékben, óvodákban ölti a leglopakodóbb formát. A politikusok visszaszólhatnak, ha azzal vádolják őket, hogy mérgező szavakat használnak. A gyermekeknek, akiken a felnőttek társadalomátalakító törekvéseiket gyakorolják, nincs meg ez a lehetőségük...
A szavakért vívott kultúrharcnak nagy a tétje. Ha valaki fontosnak tartja szabadságát, nem adhatja be a derekát a nyelvrendészetnek. A történelem tanúsága szerint, ahol megpróbálják irányítani, hogyan beszéljen a polgár, ott alacsonyabb minőségűvé válik a demokrácia."

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.10. 15:49:13

@KalmanBlog: Nem csúnya, de hogy ez a szépségverseny megint nem szépséggel lett megnyerve, hanem identitáspolitikával, az tiszta sor.

Frederick2 2019.12.10. 16:32:16

@F. Szabó:

"Schmidt Mária blogjában volt erről egy cikk Nyelvrendészet címmel"

Schmidt Mária is megéri a pénzét. Szerintem ő először maga felett gyakoroljon kritikát.
moly.hu/ertekelesek/3212975

Sajnálatosan a jobboldali bölcsésznők nagy része ugyanúgy gázos, mint a balos színtéren.

Frederick2 2019.12.10. 18:28:19

@Daenerys Targaryen: Buta embernek nehéz elmagyarázni a dolgokat, látom, Deansdale is megszenved vele olykor-olykor. De azért lássunk neki!

"a moly.hu (...) egy balos tűzfészek"

Moly.hu: A moderátorai és a szerkesztői ballibek. Ami által az oldalt is áthatja - sajnos - egy ballib szellemiség. Ugyanakkor, akik írnak rá, vegyes társaság. Vannak ballibsik, jobberek és apolitikusok. Ő kifejezetten jobber:
moly.hu/ertekelesek/2676512
Meg is szenved a jobboldali értékrendjével.

Amúgy vannak emberek, akiknek a Moly-on kifejtett véleményére lehet adni. Még a balliberális arrogánsz faszkalap sztár-intellektuelnek, a sok Molyoló által felszopott Kuszmának is van egy csomó olyan könyvértékelése, amivel - képzeld! - egyetértek. Tudod, a világ nem fekete és fehér.

"ha szidják schmindtmáriát, akkor valójában egy jóember és dicséretet érdemel"

Attól, hogy jobboldali vagyok, nem kell automatikusan minden jobboldali értelmiségért rajonganom. Schmidt Máriát egy gátlástalan karrieristának tartok, akit a történész szakma (nem fideszes része) kivett magából, joggal; egy eredeti gondolata nincs, másoktól (Aristo, Békés) lopja össze az esszének vallót. Ez a véleményem róla, bocs!

"A blog irányadó véleményvezérei"

Miért beszélsz többes számban, miközben tudjuk jól mindketten, kire gondolsz pontosan? Igen, észlelem, hogy a csörtéid Deansdale-lel okoztak neked egy viszketeg sebet (nem akar elállni az a makacs viszketés!) - de a Dean-nel való sérelmedet beszéld meg a "blog irányadó véleményvezéré"-vel, ne terhelj vele engem!

"A kisvasutat meghosszabbítjuk bicskéig!"

Igen, a végére jutott egy kis mészároslörinczezés is. A nyárpolgárok kedvenc rágógumija, rágjad te is élvezettel! :P

Frederick2 2019.12.10. 18:48:09

"Ha emellé apjuk is van, aki antifeminista, akkor nagy gond nem lehet, hacsak nem nyúlnak mellé házasodáskor."

Ezen egy kicsit mosolyogtam. Na jó, nem is kicsi volt az a mosoly. :)

Ki számít ma antifeministának?

Ezt most komolyan kérdem (úgy an block mindenkitől). Nekem sok esetben Deansdale és AlterEgo (a két legnépszerűbb antifeminista gondolkodó) is inkább tűnik mérsékelt feministának, mint antifeministának. (Ami persze nem baj, sőt még értem is az álláspontjukat.)

Egy igazi antifeminista olyan célokért küzdene, hogy:
- elvegyék a nőktől a szavazati jogot
- eltiltsák a nőket a politikától, önmagában a politizálástól (pl. egy "antifeminista" nő meg sem szólalhatna politikai témában egy valódi antifeminista társaságban, pont, mert nő)
- kiszorítsák a nőket a munkaerő-piacról
- kiszorítsák a nőket a felső-oktatásból
- kiszorítsák a nőket minden típusú hatalomból
- kiszorítsák a nőket az erőszakszervezetekből
- visszaszorítsák a nőket a feleség-anya-háziasszony szerepbe
stb.

Ki képviseli ezt Magyarországon? Néhány katolikus FÉRFI ismerősömön kívül senki nem vallja ezt a fenti tételt.

Az külön mókás, amikor antifeminista ismerőseim a FIDESZ mellett agitálnak, akik egyáltalán nem antifeministák, sőt sok esetben osztják a Slachta Margit - Kóczián Mária-féle keresztény feminizmus tételeit.

Vagyis akkor most milyen antifeminista férjekről beszélünk, könyörgöm! :D :P Iszonyat nehéz rendesen körüljárni a fogalmat.

Mondjuk egyébként ez a feminista - antifeminista ellentétpár eleve meghaladott dolog. Ha tőlem megkérdik, melyik vagyok, akkor azt válaszolom, humanista. Feminista azért nem, mert eleve nem támogatok egy olyan filozófiát, ami csak a női nemre koncentrált; antifeminista meg azért nem, mert nem akarok szabadságjogokat elvenni a nőktől.

Jaj, definíciók...

Deansdale 2019.12.10. 18:48:28

@Daenerys Targaryen: Az a gond, hogy itt eleve mellélőttél a szűklátókörűséges dumával, ez nem az elvakult fidesznyikek gyülekezőhelye. Ezerszer terítéken volt már, és minden alkalommal kifejtettem, szerintem az szűklátókörű aki nem érti hogy a politikai progresszivizmust ellenezni nem egyenlő az orbánimádattal.

F. Szabó 2019.12.10. 18:52:04

@Frederick2: A Schmidt Mária blog csak helymegjelölés volt, a cikket Frank Füredi írta, az általam idézett tanulmányt pedig Keith Allen és Kate Burridge.

De itt a személyek mellékesek. Azt fejezi ki már a tanulmány címe is ("Tiltott szavak, tabuk és a nyelv cenzúrázása"), amire a te linked is mutatott. A balliberálisok a nyelv cenzúrázásával (szavak, gondolatok tiltásával, szavak átértelmezésével...) is manipulálják a tömegek viselkedését. Ugyanolyan nevelési, átnevelési szándék ez, mint amit a kínai kommunisták vagy a muszlimok csinálnak, csak ez a liberális módszer kevésbé tűnik erőszakosnak. Bár utóbbiról is más véleménye lehet azoknak, akik a nézeteik hangoztatása miatt veszítették el állásukat, tisztségüket, netán szabadságukat a művelt és "liberális" Nyugaton.

Frederick2 2019.12.10. 18:52:08

@Deansdale: Hagyjad! Előbb elmagyarázza nekünk a poént, mi a homlokunkra csapunk ("jajj, leesett!"), majd nevetünk egy jót!

:D:D:D hahota

Frederick2 2019.12.10. 19:01:06

@F. Szabó: Bocs, kiment a fejemből, hogy Sch. Mária blogját többen írják, nem csak egymaga.

Amúgy a mondanivalóddal egyetértek, igazad van. Amúgy én egy picit belefáradtam ebbe az identitáspolitikába. Ezért is van az, hogy már a cikkeimben is egyre ritkábban reagálok rájuk. A Moskát-interjúra azért reagáltam, mert hasonlóan, mint Madarász, fáj, hogy egy szívemnek kedves műfajt is alárendelnek ezeknek a céloknak.

Még tervezek egy kritikát a Szolgálólány-förmedvényről. Legutóbb könyvtáros kollégáim dicsérték agyon a művet. Irritál, hogy akárhova megy, belebotlom ebbe a dögkútba. Vagyis lesz róla kritika - de előbb el kell olvasnom, elejétől a végéig. Jajj nekem!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.10. 19:06:58

@Frederick2: "Egy igazi antifeminista olyan célokért küzdene, hogy:
- elvegyék a nőktől a szavazati jogot
- eltiltsák a nőket a politikától, önmagában a politizálástól (pl. egy "antifeminista" nő meg sem szólalhatna politikai témában egy valódi antifeminista társaságban, pont, mert nő)
- kiszorítsák a nőket a munkaerő-piacról
- kiszorítsák a nőket a felső-oktatásból
- kiszorítsák a nőket minden típusú hatalomból
- kiszorítsák a nőket az erőszakszervezetekből
- visszaszorítsák a nőket a feleség-anya-háziasszony szerepbe
stb."

Hajrá. :D Soha nem fog megtörténni pont amiatt, hogy a férfi biológiailag, agyi huzalozottságánál fogva érzékenyítve van a női nyöszörgésre, a nő meg az ezzel való visszaélésre.

Ez a fogkrém már soha nem fog visszamenni a tubusba, azok a civilizációk, ahol ezeket a folyamatokat nem akadályozzák meg eleve, menthetetlenül eltűnnek. Mi már bármit teszünk, azzal a legjobb esetben, optimális forgatókönyv mellett is legfeljebb csak lassítani tudjuk a folyamatot, a legokosabb a következő civilizációs ciklusra lenne felkészülni.

Illetve... a visszafordításához majdnem ugyanakkora totalitarianizmus kellene, mint ami ellen prüszkölünk, és ahova ez az egész progresszív hülyeség alapból vezet. Weimar már adott, kérdés, lesz-e megint reakció (Reich)?

2019.12.10. 21:09:23

@Frederick2: Azt gondolom, hogy az antifeminizmust is túl lehet tolni. De ettől még nem csak az antifeminista, aki a legszélsőségesebb álláspontot képviseli.

Én azon mosolyogtam, hogy nő ne szólalhasson meg politikai témában egy mezei beszélgetés során, vagy hogy szorítsuk ki a nőket a munkaerőpiacról. Ez már nem katolicizmus, hanem sérült és magányos férfiak túlzása, minden realitást nélkülözve, és sosem volt rá precedens a keresztény történelemben sem.

Frederick2 2019.12.10. 21:21:12

@gazellla: @don Fefinho: Én szerintem is dőreség lenne a nőket kizárni a szavazásból, a politikából, a munkaerő-piacról, a felsőoktatásból, a hatalomból, a kultúrából stb. Szélsőséges reakcióval nem oldódnak meg a problémák. A 21. században csak 21. módon lehet gondolkodni. Egyetlen terület van, ahol szerintem kifejezetten őrültség a nők jelenléte: az erőszak-szervezetek (hadsereg, rendőrség).

2019.12.10. 21:24:46

@Daenerys Targaryen: Kicsik még. Épp ezért nem is könyvet írok a témában, csak gondolkozom és beszélgetek. :-)

Ha a szülők nem vonulnak ki a gyerekeik életéből, akkor korántsem ilyen erős a korosztályi hatás, legalábbis Máté Gábornak A család ereje c. könyve ezt írja, és számomra is reális gondolat, hogy ha a szülők többet törődnének a gyerekeikkel, akkor nagyobb hatással lehetnének rájuk és erősebb lenne köztük a kötődés. De ma mi van? Apa nincs, mert váltak, anya húzza az igát akár 3 műszakban, a gyerekek gyakran üres lakásba mennek haza, de ha otthon is vannak a szülők, akkor se beszélgetnek vagy közös programokat szerveznek, hanem bámulnak valamit együtt vagy külön. A szülők önként odadobják a gyerekeiket a kortársaknak és a médiának, mert ez van beállítva normálisnak, meg mert kényelmes is.

Mi nem tiltjuk el őket teljesen a kütyüktől, csak nincs sajátjuk, és megszabott időt, megszabott dolgokat nézhetnek/játszhatnak és közös térben, tehát felügyelettel.

2019.12.10. 21:43:09

@Frederick2: Engem nem zavarna, ha nem szavazhatnának a nők, már csak azért sem, mert ha jól tudom, így nagyobb arányban lennének a jobbos szavazatok. Az is jó, ha nem lehetnek katonák, rendőrök etc. A jogi pályán, főleg a bírák közt is abszurdnak tűnik, hogy vannak nők. A felsőoktatás érdekes téma, ott én bizonyos szakokat engednék azért, ami a nőiséghez kapcsolódik, de legalábbis nem áll ellentétben vele. Nem minden nő házasodik meg, lehet akkor valami szép, nőiségéhez kapcsolódó hivatása, és ezek közül vannak, amik diplomás szakok, bár nem kéne mindnek annak lennie, régen nem voltak azok (óvónő, tanítónő), és nem pontosan értem, miért kell évekig egyetemre járni ezekhez, hacsak nem azért, hogy több női diplomás legyen. A nők munkaerőpiacról való kiszorítása lehetetlen, szükség van női munkaerőre, ha távolról se ennyire, és a nők egy részének is szüksége van arra, hogy dolgozhasson, még egy rendkívül igazságos és keresztényi államban is. A beszélgetésben megszólaló nő nem értem, miért feminizmus. Nekünk is van agyunk és lelkünk, és lehetnek értelmes gondolataink vagy kérdéseink. Az arrogáns, okoskodó, letromfoló, mindenbe beleugató nő nyilván irritáló, és én is szégyellem magam, hogy viselkedtem így, de nem csak így lehet részt venni egy beszélgetésben. A férjeknek meg szerintem szükségük van arra, hogy a nejük ne maradjon el tőlük nagyon szellemileg, és ha egy férfi értelmes és művelt, akkor tudjon otthon is beszélgetni valakivel, ne csak a munkahelyén vagy ha kimozdul a barátaival.

Frederick2 2019.12.10. 22:19:01

@gazellla:

"Engem nem zavarna, ha nem szavazhatnának a nők, már csak azért sem, mert ha jól tudom, így nagyobb arányban lennének a jobbos szavazatok."

Őszintén: én már nem kifejezetten hiszek a demokrácia intézményében. (Bár nem tudom, ezt mennyire tehetném meg libertariánusként.) Eleve úgy gondolom, nem mindenki érdemli meg a szavazójogot: és ebbe ugyanúgy benne vannak nők és férfiak is. Rengeteg nő és férfi érzelmi alapon hozza meg a szavazatát - és minden egyes politikai döntését. Nem értelmi, hanem érzelmi alapon, szimpátia és benyomás alapján. Karácsony Gerit is öntudatlan nők és férfiak tömegei szavazták be a hatalomba. Ha viszont szavazati jogokat vonnunk meg bizonyos férfiaktól és nőktől, akkor mi szükség van demokráciára? Néha úgy tűnik, ez az egész demokrácia egy faszság!

"Az is jó, ha nem lehetnek katonák, rendőrök etc."

Egyetértünk.

"A jogi pályán, főleg a bírák közt is abszurdnak tűnik, hogy vannak nők."

Nincs rálátásom.

"ezek közül vannak, amik diplomás szakok, bár nem kéne mindnek annak lennie, régen nem voltak azok (óvónő, tanítónő), és nem pontosan értem, miért kell évekig egyetemre járni ezekhez"

Én a könyvtáros képzéssel vagyok így. Régen az sem volt diplomás képzés, aztán hirtelen az lett. Miközben semmi oka nincs, hogy tanítsák ezt a szakmát főiskolán - simán lehetne sima szakmunkásba is. (Bizony, simán!) Négy éves a könyvtáros képzés - miközben az egész szakma elsajátítható 2 év alatt. (Bár lehet, hogy azóta csökkent a képzési év száma.) Rengeteg nő van a könyvtáros szakmában, ami miatt elfeminizálodott a szakma, kevés benne a férfienergia.

"A nők munkaerőpiacról való kiszorítása lehetetlen, szükség van női munkaerőre, ha távolról se ennyire, és a nők egy részének is szüksége van arra, hogy dolgozhasson, még egy rendkívül igazságos és keresztényi államban is."

Szerintem a munkaerő-piac sokban felelős azért, hogy megváltoztak a hagyományos nemi szerepek, és a férfi-női kapcsolat. Most nem megyek végig az összes munkaerő-piaci területen, csak pár példát hozok: A vendéglátásban dolgozó nők tíz év alatt simán kiégnek, 30 éves korukra, a nagy része frusztrált lesz, sőt, amelyik ívóban dolgozik, sok esetben durva és kemény. A kereskedelemben dolgozó nők nagy része szintén kiég egy idő után. A pedagógus pályán mozgó nők kiégése közismert. A nők állítólag előbb égnek ki a munkaerő-piacon, mint a férfiak. Én sem vagyok híve a munkaerő-piacon való kiszorításuknak, eleve lehetetlen - de valamit tenni kellene ez ellen, úgy gondolom. Mármint valami megoldást találni a nők tömeges kiégésére a munkaerő-piacon.

"A beszélgetésben megszólaló nő nem értem, miért feminizmus. Nekünk is van agyunk és lelkünk, és lehetnek értelmes gondolataink vagy kérdéseink."

Katolikus férfiismerőseim (annak is az ellenforradalmári szárnya :D) mesélt nekem olyanokat, hogy a régi tradicionális társadalmakban nem engedélyezte a férfi családfő a feleségének és a lányainak, hogy részt vegyenek az olyan beszélgetésekben, ami politikáról szól.

Én nem mondtam, hogy ezt helyeslem. De úgy gondolom, valamilyen téren az emancipációnak köszönhető, hogy egy nőnek is van joga politizálni. Semmi sem fekete és fehér. Volt azért némi pozitív hatása a feminizmus első hullámának. Én, mint írtam, nem fosztanám meg azoktól a jogaiktól a nőket, amit köszönhetnek az emancipációs mozgalmaknak (ámbár fellépnék a vadhajtások ellen). De a szélsőséges antifeminista ismerőseim nem egyszer teljes jogfosztásról beszélnek. Oké, egyébként ez kisebbség; és ahogy a NER-ben való nőpolitika is mutatja, nem is jut szóhoz ez a nőellenes antifeminista kisebbség.

TrollEdomer 2019.12.10. 22:20:55

@Frederick2: hol is van az a Moskát Anita kritika?
Amúgy az azért jó pont neki, hogy bármennyire bedöl az erzekenyitő dumáknak, a face oldalán egész jól birja ellenvéleményt.

Frederick2 2019.12.10. 22:30:20

@TrollEdomer:

"hol is van az a Moskát Anita kritika?"

grafomanpali.blog.hu/2019/12/09/egy_moskat_anita-interju_margojara

Igyekeztem nem személyeskedni. A személyeskedés csúnya dolog! :D Egy úriember nem személyeskedik! :D Inkább az állításaira hoztam ellenérveket, meg elmélkedtem azon, miért áll ki egy ilyen hülyeség mellett, mint az LMBT és Gender. Amúgy, hasonlóan, mint Gaura Ágnes, ellenzi a nemi sovinizmus mindkét formáját (ugyebár, hímsovinizmus és nősténysovinizmus), csak szerintem nagyon eltévesztették a házszámot. Amúgy Margaret Atwood-nak sem tetszik a férfigyűlölet megjelenése a feminizmusban, és bírálta párszor a MeToo-t. Komolyan, én ezektől agyfaszt kapok; nem tudom kiismerni őket!

"Amúgy az azért jó pont neki, hogy bármennyire bedöl az erzekenyitő dumáknak, a face oldalán egész jól bírja ellenvéleményt."

Tudom, kedves és barátságos. De aranyos, megsimogathatom!? Don Fefinho jelzőjét használva: CUKIBARÁTNŐ! :D

KalmanBlog 2019.12.10. 22:36:00

@Daenerys Targaryen:
> Nekem az a tapasztalatom, hogy kamasz korra már nem a szülő lesz a példa, hanem a kortárs csoport.

Ez egy nagyon fontos tételmondat! Valóban így van - többnyire.

A kérdés az, hogy ez szükségszerű-e vagy pedig a beteg társadalom megnyilvánulása ez is, ami elkerülhető volna? Kezdek hinni benne, hogy elkerülhető, a kortárs nyomás helyett a szülő megmaradhat példának, autoritásnak kamasz korra is.

Van egy könyv, ami erről a témáról szól, szerintem nagyon érdekes olvasmány: A Család ereje www.libri.hu/konyv/dr_mate_gabor.a-csalad-ereje.html A könyvben kortárs kötődésnek hívják a jelenséget, és szerintük nem normális, hogy a gyerekek elidegenednek a szüleiktől, és elkerülhető. Számomra simán a Red Pill tudásba illik ez a könyv azzal együtt, hogy maga a könyv nem ír összeesküvéselméletekről, vagy arról hogy kinek miért érdeke ez a fajta társadalomrombolás.

A konklúzió lényegében az, hogy ha a média befolyása ellen időben felvesszük a harcot, és a gyerekünkkel való kötődésünkre vigyázunk, akkor el lehet kerülni hogy teljesen a kortársak befolyása alá kerüljön a gyerekünk kamaszkorban, és meg lehet védeni a károktól.

Nem tudom, hogy valójában mennyit lehet elérni, de mindenképpen meg kell próbálni, mert nagyon veszélyes a kamaszkor, peches esetben akár a gyerek életébe is kerülhet, ha rossz társaságba keveredik - vagy éppen magányos - és nem hallgat a szülőkre.

KalmanBlog 2019.12.10. 23:01:19

@Frederick2:

Színt vallok mennyire vagyok antifeminista:

- elvegyék a nőktől a szavazati jogot

Mindenképpen alap. Enélkül végünk lesz. Legalábbis a társadalmunknak, néhányan talán túlélhetnek és új civilizációt alapíthatnak majd.

- eltiltsák a nőket a politikától, önmagában a politizálástól (pl. egy "antifeminista" nő meg sem szólalhatna politikai témában egy valódi antifeminista társaságban, pont, mert nő)

A szólás jogát általában nem venném el, viszont azt hogy lehessenek férfi-körök, ahol csak férfiak szólhatnak, azt támogatnám. Nyilván nem is lennének ott nők jelen, vagy esetleg csak mint kiszolgáló személyzet, tehát nem lenne életszerűtlen hogy nem szólalhatnak meg.

- kiszorítsák a nőket a munkaerő-piacról

Van néhány kifejezett női szakma, amire szükség van, de jelentősen vissza kellene szorítani ezeknek a mennyiségét, illetve idősebb korban ésszerű a nőknek dolgozniuk, amikor a gyerekeik már felnőttek. Szükséghelyzetben pedig nem tiltanám a nők munkáját azt hiszem.

- kiszorítsák a nőket a felső-oktatásból

A támogatást elég lenne megszűntetni: aki nem szült legalább 3 gyereket, az nem kapna ösztöndíjat és támogatott hitelt sem. Teljes áron tanulhatna: azt már felesleges volna megtiltani.

- kiszorítsák a nőket minden típusú hatalomból

Mindenképpen szükséges volna.

- kiszorítsák a nőket az erőszakszervezetekből

Mindenképpen szükséges volna.

- visszaszorítsák a nőket a feleség-anya-háziasszony szerepbe
stb.

Ez lenne a lényeg. Kivételes esetek természetesen előfordulhatnak, ahogy mindigis előfordultak, de a nagy többségnek anyának és háziasszonynak kellene lennie. Ez teremti meg a nemzet stabil alapját. Enélkül végünk lesz.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.11. 00:08:02

@Frederick2: @KalmanBlog:

Minarchiát, monarchiát! A demokrácia (mely a köztársasággal nem keverendő, és már ókori görög fénykorában is vért köhögött) mint csomag és árukapcsolt mizériái teljes elvetésével az egész problémafelvetés értelmét veszti.

Frederick2 2019.12.11. 06:31:34

@KalmanBlog:

Azzal, hogy támogatod a nők szavazati jogának elvételét, a nők kiszorítását a hatalomból, a nők munkaerőpiaci mennyiségének korlátozását, az ösztöndíj és a diákhitel szüléshez kötöttségét, a nők kizárását az erőszakszervezetekből, kiérdemled a Gileádi címkét! Jerr közelebb, Kálmán! Innentől legyen a neved Gileádi Kálmán! De jól vigyázz, mert mostantól minden reggel vörös csuhába bújt idióta nőszemélyek, a Cselédlányok... mármint a Szolgálólányok fognak tüntetni a házad előtt, hülyeségeket skandálva!

:D :D :D

De most vicced félretéve: ezzel az okfejtéssel szemben már emelné egy feminista az Atwood-könyvet! :D

(Phú, komolyan, valamikor reagálnom kéne már arra a szarra! Folyamatosan visszatérünk rá; többet hallom Atwood nevét az értelmiségi közbeszédben, mint Marxét!)

Frederick2 2019.12.11. 06:40:05

@don Fefinho: Miért van az, hogy a legtöbb monarchista elvhű fideszes? Sőt, igyekszik Orbán szolgálatába állni? Amivel ugye, az a probléma, hogy Orbán, köszöni szépen, egészen jól megvan a demokráciával és a köztársasággal, s esze ágába sincs visszahívni a Habsburgokat Magyarországra! Persze van az a pénz, amiért egy monarchista is kiszolgál egy demokratikus-köztársasági modellt, értem én!

Sosem hódoltam ennek a monarchista szellemnek! Ámbár egy ismerősöm párszor próbát tett a megtérítésemért. A monarchista szubkultúra a rendszerváltás óta üres. Sznobok önkielégítése. Semmi érdemit nem tettek a királyság visszaállítása érdekében, a szájkaratén kívül.

Emellett csöppet újbeszél is, PC. Még véletlenül se említsük ki a szánkon, hogy "diktatúra", inkább mondjuk azt: "monarchia". Az szebben hangzik!

Próbálok valamennyire hinni a demokrácia és a köztársaság eszméjében (időnként meghallgatom Puzsér és Schiffer erről való elmélkedését, miként is lehetne megmenteni demokráciánkat), de ez a berendezkedés folyamatosan aláássa a belé vetett bizalmat. A válsághelyzetben meg egy modern diktatúra is jobb, mindenféle monarchista cukormáz nélkül. Irak is akkor omlott össze, és lépett a permanens káosz peremére, amikor bukott a Szaddam-rendszer, véget ért a diktatúra, és bevezették az amcsik a húdefasza demokráciát!

TrollEdomer 2019.12.11. 06:56:38

Tényleg nem értem egyeseknek mi bajuk itt azzal, hogy jönnek ezerrel muszlimok, ha maguk is Szaud Arábiát tekintik példaképnek.

KalmanBlog 2019.12.11. 08:52:28

@Frederick2:

> Orbán, köszöni szépen, egészen jól megvan a demokráciával és a köztársasággal, s esze ágába sincs visszahívni a Habsburgokat Magyarországra!

Pont a Habsburgokat nem kéne idehívni. De Orbán például lehetne király. Jobb lenne mint ez a demokratásosdi játék, nem kéne 4 évente oroszrulettezni meg a női szavazók ösztöneire hagyni a sorsunkat.

@TrollEdomer: Nem is olyan régen a keresztény világban is ez volt a norma. Egyébként pedig nem az a legnagyobb baj velük, hogy muszlimok, hanem hogy nem magyarok. Az, hogy a női jogokra hegyezték ki nyugaton a muszlimellenességet teljes tévedés, mivel az az egy terület, amiben értelmesebbek nálunk. Azért is szokás ilyen ál-kifogásokat keresni a muszlimok ellen, ahelyett, hogy a lényegre koncentrálnánk, mert félnek az emberek, hogy lerasszistázzák őket.

Lassan ott tartunk, hogy annyira beteg lett a kereszténység - lásd Ferenc antipápa nyilatkozatait és tetteit - , hogy ahhoz képest még muszlimnak lenni is értelmesebb volna.

Nem mintha bármelyikkel szimpatizálnék, én ugye magyar pogány vagyok, ha még nem mondtam volna elégszer. Mivel mindegyiktől kívül állok, ezért képes vagyok az objektív értékeik alapján megítélni ezeket a közel-keleti eredetű vallásokat :-)

KalmanBlog 2019.12.11. 09:02:08

@don Fefinho: Jó, biztos nem csúnya a maga nemében. Még az is lehet, hogy nem volt megbundázva, csak simán a szépségversenyen is látszik, hogy a fehérember elveszítette a dominanciáját a világban.

Frederick2 2019.12.11. 11:04:53

@KalmanBlog: Gileád a keresztény, jobboldali, fehér férfiak utópikus diktatúrája a nők felett. Egy soha nem létezett közösség a nyugati civilizációban. A hidegháború alatt Ronald Reagen elnökségét vádolták meg "gileadizmus"-sal, jelen pillanatban meg Orbánt, Trumpot és Putyint. Érdekes módon az iszlám világban nincs Gilead - ámbár ott nagyobb eséllyel találnának ilyet.

Frederick2 2019.12.11. 11:06:15

@KalmanBlog: A Szolgálólány meséjében van Gilead.

Frederick2 2019.12.11. 11:08:48

@TrollEdomer:

"maguk is Szaud Arábiát tekintik példaképnek"

Ezeket a beszólásokat jó lenne elhagyni. Inkább fejtsd ki, mire is gondolsz pontosan. Mi nem tetszik?

TrollEdomer 2019.12.11. 11:15:09

@Frederick2: Arra, hogy a vágyaitok alapján Irán már nagyon elpuhult, nem rekesztik ki teljesen nőket erőszakszervezetekből, csomó jár egyetemre, szavazhatnak is (bár úgyis főmuftik mondják ki végső szót).
(Sőt még nemváltó műtét is létezik.)

Frederick2 2019.12.11. 12:29:17

@TrollEdomer: Én egyedül az erőszakszervekből tiltanám ki a nőket. Nem értem, miért jó az, hogy hölgyek a rendőrségem és a hadseregen belül kiélhetik a hatalmi ösztöneiket. A többi téren jelentkező anomáliákat reformok útján kezelném.

De igazából nem tudom. Nem vagyok szakpolitikus. Azt pl. én sem tudnám megmondani, hogyan kellene a munkaerőpiachoz nyúlni, hogy az kellően emberséges legyen. A kommentfslon mindenki okos - a valóságban meg valószínűleg nekimennének az első falnak. Nagy valószínűséggel én is.

Én nem fosztanám meg jogaiktól a nőket. Az, hogy egyes polgártársaim igyekeznek muníciót adni a Szolgálólányos marhaságnak, az ő egyéni bajuk.

Általában igyekszem árnyaltan kezelni a jelenségeket. Ellentétben Kálmánnal, nem szeretem a zsigerből jövő válaszokat. A demokráciából kiábrándultam - rajtam kívül elég sokan vannak így - és már nem bízok szilárdan a demokratikus intézményekben. A demokrácia válságára szintúgy kell adni egyfajta választ.

Madarász Henrik 2019.12.11. 12:53:43

@don Fefinho: Nem sok értelme lenne csak a nőktől elvenni a szavazati jogot, a férfiak sem sokkal jobbak náluk e téren, a demokráciát kellene felszámolni. Az erőszakszervezetekben nincs helye nőknek. A fogamzásgátló szereket kellene betiltani, ez a probléma gyökere és csak az a nő járhatna egyetemre, akinek már van két gyereke. Egyes területekről pedig ki kellene tiltani őket, mint a például a jog. Ehhez nyilván előbb össze kellene omlani a mostani rendszernek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.11. 13:07:42

@Frederick2: Egyik mondatodban már nem hiszel a demokráciában, a következőben még próbálsz hinni, de ha nem demokrácia, akkor mi? Olyan nagyon sok alternatíva nem marad helyette. Így van: királyság vagy diktatúra. De a kettő az autoriterségben metszi egymást. Plusz a monarchia államforma, azon belül attól még lehet alkotmányos, rendi, abszolút, stb.; míg a diktatúra alatt zsarnokságot értünk, zsarnokság pedig bármilyen rendszerben keletkezhet.

Frederick2 2019.12.11. 15:17:56

@don Fefinho:

"Egyik mondatodban már nem hiszel a demokráciában, a következőben még próbálsz hinni, de ha nem demokrácia, akkor mi?"

Gondolom, ez most revans volt a "monarchista vagy, miért vagy fideszes?" kommentemnte. :D

Az, hogy meghallgatom, miszerint Puzsér és Schiffer szerint hogyan menthető meg a demokrácia, az még nem demokrácia-apologetika. Meghallgatom őket, megrágom az ezzel kapcsolatos gondolataikat, és levonom a konzekvenciákat. Még értem is őket, miért hisznek a demokráciában, mint ideálban.

Én nem anti-demokrataként kezdtem. Az LMP-be is azért léptem be, mert azt hittem, megmenthető a demokrácia. (Bár jobban hittem Schifferben, mint az LMP-ben, mindegy.) A rengeteg csalódás miatt jutottam el odáig, hogy szerintem a demokrácia rosszul funkcionáló politikai rendszer, és a válság leküzdésére megfelelő lenne egy diktatúra.

Ha egyenes választ vársz tőlem: DIKTATÚRA. De azért szomorú vagyok, hogy szegényebbek vagyunk egy eszménnyel.

Hülye analógia, de kicsit olyan, amikor az egykori fradista szembenéz azzal, hogy már a FRADI nagyon lejjebb adta a lécet. Iszonyat lassan néz szembe kedvenc csapata kudarcos működésével, de a végén szomorúan kimondja a végszót, a búcsút.

Az, hogy eljutottunk odáig, hogy egy diktatúra kell ahhoz, hogy az európai nemzetek túléljenek, és leküzdjék a válságot, valahol tragikus. De idáig jutottunk... A bőrünkre, a mi és a szeretteink életére megy a játék. Hogy a diktátor miként ellenőrizhető a társadalom (a nép, a nemzet) által, az már egy fogas kérdés.

2019.12.11. 16:11:35

@KalmanBlog: Az iszlám sok mindenben máshogy áll a nőkhöz a (katolikus) kereszténységhez képest, eléggé felületes dolog azt mondani, hogy ugyanaz.

Nincs iszlám tanítóhivatal, úgyhogy lehet példákat találni az ellenkezőjükre is. Mindenesetre a fő különbség szerintem ez:
- az iszlámban a házasság felbontható szerződés, a kereszténységben sírig tartó szentség;
- az iszlámban 1-4 feleséged lehet, a kereszténységben csak 1;
- az iszlám megengedi az abortuszt és a fogamzásgátlást, a kereszténység nem.

Még egy „szép" gyakorlat, a szexrabszolgaság: prochristo.blogspot.com/2016/08/szexrabszolgasag-az-iszlamban.html

Ez is egy sokat mondó kép: pin.it/kjlcnap3akxaps

A burka és a nikáb jó példája annak, hogy az iszlám a kereszténység karikatúrája, a feminizmussal ellentétes szélsőség. Igen, öltözzünk fel rendesen, de miért van szükség szemeteszsákra? Beteg az egész.

Egy jó könyv, van benne pár undorító idézet a nőkkel kapcsolatban: www.dzsihadfigyelo.com/wp-content/uploads/2015/07/Sharia-t%25C3%25B6rv%25C3%25A9ny-nem-muszlimoknak-ebook-1506211.pdf

gazellla (törölt) 2019.12.11. 16:16:01

@gazellla: Valamiért a link nem jó, de rá lehet keresni: Saría törvény nem muszlimoknak.

gazellla (törölt) 2019.12.11. 16:43:43

@Frederick2: „Katolikus férfiismerőseim (annak is az ellenforradalmári szárnya :D) mesélt nekem olyanokat, hogy a régi tradicionális társadalmakban nem engedélyezte a férfi családfő a feleségének és a lányainak, hogy részt vegyenek az olyan beszélgetésekben, ami politikáról szól."

Ez azért így elég tág fogalom.
Én olyan tradicionális közösségeket is ismerek, ahol élve kitépték emberek szívét egy istenség számára. :-D
Ha lenne valami szűkebb keresztmetszet, hogy utána lehessen nézni, még több is lehetne egy izgató anekdotánál.

Deansdale 2019.12.11. 17:07:12

@TrollEdomer: "a vágyaitok alapján Irán már nagyon elpuhult"

Itt vágyakról beszélni már alapból gerinctelenség, ugyanis mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy nem arról van szó. Senki nincs itt aki egyszerűen csak szivatni akarja a nőket mert attól érzi kannak magát, ezt a sztereotípiát valaki jó mélyen eldughatná már a seggébe hogy eltűnjön szem elől. Arról van szó, hogy bizonyos társadalmi döntések bizonyos társadalmi következményekkel járnak, és vannak akik nem szeretnék ezeket a következményeket - pl. úgy tűnik a nők szavazati joga lassú de folyamatos balra tolódással jár, mert statisztikailag balosabbak mint a férfiak, és többen vannak. Namármost ha tudsz jó megoldást erre a problémára akkor szólj, egyelőre úgy tűnik nincs ilyen, tehát ha az ember nem akar se marxi, se progresszív szakadékba esni akkor az egyetlen lehetséges megoldásnak egyelőre az tűnik, hogy a nők ne szavazzanak. Persze mondhatjuk, hogy az egyenlőség fontosabb mint a túlélés, és inkább dögöljünk meg szépen mint éljünk csúnyán, de ennél szerintem pragmatikusabbnak kellene lenni.

Ez a téma szinte kivétel nélkül ilyen nehezen feloldható társadalmi dillemákból áll, semmi köze ahhoz hogy ki mire vágyik, és az iszlámmal példálózni is értelmetlen szócséplés, hogy kulturáltan fejezzem ki magam. Senki nem akar iszlamista lenni csak azért mert van amiben értelmesebbek a nyugati libsiknél, nekünk nem az a dolgunk hogy e két hülyeség közül válasszunk, hanem hogy megpróbáljunk egy értelmes megoldást találni ami a lehető legcivilizáltabb módon biztosítja a társadalmunk hosszú távú stabilitását és túlélését. Ez utóbbiakat beáldozni azért hogy a még nagyobb civilizáltság dicsfényében sütkérezhessünk pár évig orbitális baromság, csak sajnos a nyugati emberek agymosva vannak ezirányban. Inkább tönkreteszik a saját gyerekeik jövőjét, csak ne mondhassa rájuk senki hogy rasszisták vagy szexisták... Olykor úgy érzem egy ilyen ostoba és könnyen manipulálható emberiség meg is érdemli hogy megszívja.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.11. 17:49:29

@KalmanBlog: Szépnek szép, csak voltak szebbek, vagyis nem a szépség lett versenyeztetve.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.11. 17:52:04

@Frederick2: Az a legnagyobb probléma a demokráciával, hogy azok veszik komolyabban a legkevésbé, akik a legtöbbet hivatkoznak rá. A demokrácia azért van veszélyben, mert a magukat demokratáknak vallók monopóliuma került veszélybe. Csak játék a szavakkal.

Frederick2 2019.12.11. 18:13:13

@don Fefinho:

"Szépnek szép, csak voltak szebbek"

Érdekes. Én szeretem a színesbőrű* nőket, de ami nekem favorit a színesbőrű halmazban: az ázsiai nők, a cigány nők és a latino nők. Néger nő csak nagy ritkán szerepelt a vágyálmaim között. Ugyanakkor a múlthéten, ahogy éppen szörfözgettem az amcsi blogok között, rátaláltam egy gallériára, ahol egy néger csajparty-ról voltak képek, és volt három-négy csaj, ami egészen bejövős volt. Halle Berry is egészen jó bőr.

Szexpartnereim többsége amúgy fehér. Színesbőrű ritkán volt - és az is csak cigány. :D Amit nagyon szeretnék megkóstolni, az egy ázsiai csaj, valami finom kínai, japán vagy koreai csaj. :D

*Amúgy vicces dolog ez a színesbőrű kifejezés. Mert ugyanis azt értjük alatta: ami nem-fehér. Mintha a fehér nem lenne szín! Állitólag az ázsiaiak (vagyis a sárgák) nem is értik azt, amikor őket leszínesbőrőzik.

Frederick2 2019.12.11. 18:14:55

@don Fefinho: Mondjuk egy alkotmányos monarchiát még el tudnék fogadni. Feudális és abszolutista monarchiát már nem.

Frederick2 2019.12.11. 18:34:22

@Deansdale:

"Olykor úgy érzem egy ilyen ostoba és könnyen manipulálható emberiség meg is érdemli hogy megszívja."

Az a baj, hogy túl sokáig szocializáltak és kondicionáltak minket bizonyos dolgokra. Olyan dolgokra, ami szent és sérthetetlen, vagyis dogma, tabu.

A demokrácia jó. Ha ellenzed, rossz ember vagy.
Az emancipáció jó. Ha ellenzed, rossz ember vagy.
A nők szavazati joga jó. Ha ellenzed, rossz ember vagy.
Folytathatnám a sort... Számos a példa.
Valami hasonlót akarnak amúgy legyártani a melegházassággal kapcsolatban is. A melegházasság jó, ha ellenzed, rossz ember vagy. (Hogyan lehetsz olyan kegyetlen, hogy megvonnod tőlük a házassághoz való jogot? Nincs neked szíved?)

Saját magamon érzem ezt a szocializálást és kondicionálást, amikor feszegetek bizonyos témákat.

Sokáig féltem kimondani azt, hogy a demokrácia egy rossz rendszer. Ma már ki merészelem mondani, de még így is érzek egyfajta nehézséget. Hiszen majdnem mindenki demokrata körülöttem az értelmiség soraiban; a jobboldali és baloldali politológia nagyrészt demokrácia-apologetika.

Az emancipáció és a nők szavazati joga, ugyanez a helyzet. Elismerem, hogy a feminizmus első hulláma hasznos volt, de a második és harmadik hullámot totálisan károsnak tartom. Ugyanakkor ott a kérdés: tényleg jól jártunk az első hullámmal? És a nők szavazati joga; egyszerűen nem merészelem azt mondani, hogy vegyük el az összes nőtől a szavazati jogot, mert az már nemi alapú jogfosztás. Ugyanakkor meg a nők szavazati joga a demokratikus rendszer része; amit ha én megkérdőjelezek, akkor miért ne tehetném meg a nők szavazati jogával is?

Szemmel verheted TrollEdomert, de én megértem az ő dilemmáját. Ez egy lassú és nehéz belső folyamat. Átértékelni az értékeket, úgy, hogy közben dacolunk a hosszú évek szocializációjával és kondicionálásával. Nem könnyű. Szerintem ezzel te is tisztában vagy.

GABOR2 2019.12.11. 20:21:57

Hi Deansdale! Nem tudom, hogy megvan-e neked ez a story. Franciaországban úgy tűnik rendben van ha a lakosság lecseréléséről dalolásznak... legalábbis, ha egy migri teszi. Sőt a Youtubenak is ez tán belefér.

Íme a szöveg:

"Nagy lakosságcsere az, mikor a lányod engem szeret. Teherbe fogom ejteni és a gyerekei úgy fognak kinézni, mint én.

A lányod azt akarja, hogy teherbe ejtsem. Egyszer, kétszer, háromszor.

A Grand Replacement én vagyok. Én és a barátaim. Mi, feketék és muszlimok vagyunk a nagy ellenségeitek. Személy szerint ez engem nem zavar.

Egyedi vagyok, ritka vagyok, mint a fehérek a Gare du Nord kerületben [Észak-Párizsban].""

888.hu/feher-ferfi/egyre-nepszerubb-youtube-on-az-rapper-szama-amelyben-a-franciak-kihalasarol-fantazial-4218188/

GABOR2 2019.12.11. 20:25:18

Amúgy Trump impeachmentjével fókuszban megjelent nálam a Kultúrháborús történések következő része.

De van Greata Thnunberg is például, aki... ma kapta meg az Év embere címet a Time-től miközben pont pár napja jelentette ki, hogy nem ért el semmit és ideje keményebbnek lenni és lebontani az egész nyugati rendszert, mert ez igazából ez az egész nem a környezetről szól.

ujtechkor.blog.hu/2019/12/11/kulturhaborus_tortenesek_408

Frederick2 2019.12.11. 21:29:33

@gazellla: Mostanában keveset tudtam velük beszélni. De úgy emlékszem, a Habsburg-uralom időszakát emlegették szívesen; azon belül is a reformkor és a dualizmus idejét. Hogy akkor a férfiak dolga volt a politika, és kevés nő volt az, aki egyáltalán bele mert szólni a "férfiak dolgába". Azok voltak szerintük a "férfias idők".

gazellla (törölt) 2019.12.11. 23:01:41

@Frederick2: Azt életidegennek tartom még mindig, hogy egy beszélgetésben a nőknek bizonyos témákban meg kéne lennie tiltva, hogy megszólaljanak. Milyen témában még? Vallás? Történelem? Ki állítja össze a listát és mi alapján?

Viszont elgondolkodva a dolgon az egy reális dolog lehet, hogy a nők ne foglalkozzanak politikával. Bevallom, én már odáig jutottam, hogy ha rádiót hallgatok, kikapcsolom, mikor a híradó elkezdődik, mert egyszerűen nem akarok tudni semmiről. A férjem elmesél egy-két érdekes dolgot és azokról szoktunk beszélgetni, de én nem tájékozódom, mert annyira undorító mind a világi, mind az egyházpolitika, hogy teljesen becsavarodnék a rettegéstől, hogy milyen világba szültem a gyerekeimet. Ezek szerintem olyan lelki terhek, amikről azt mondom, viseljék csak a férfiak... nagyjából tudom, merre tartunk, de hogy naponta alászálljak abba a mocsokba, amit csinálnak és csinálni akarnak, és teszem azt, tudjak Ferenc pápa vagy a sötétlelkű politikusok minden egyes hülyeségéről, az kicsinálna. Ahogy a nők pánikolnak a klíma miatt, én azon tudok teljesen kiakadni, hogy mondjuk be ne szippantsa majd a gyerekeimet a gendermocsok stb. és hogy vajon mikor tart majd ott Magyarország, mint Kanada vagy a többi eminens sjw-demokrácia.

csi szi 2019.12.11. 23:21:01

@gazellla: "Vajon mikor tart majd ott Magyarország, mint Kanada vagy a többi eminens sjw-demokrácia"

2022-ben, amikor megalakul az sjw-kormány Dobrev miniszterelnök asszonnyal és 8 helyettesével, köztük 5 nővel.

GABOR2 2019.12.12. 03:25:42

Na ezt sasoljátok... készítettek egy igazi Batman képregényt... ahol Trump szóvivője Joker és a gonoszok azon dolgoznak, hogy Trumpot újraválasszák és a másik oldalon ott van pl. Greta Thunberg... És arra gondolhatsz, hogy ez csak egy vicc, de nem, ez egy hivatalos Batman képregény... beszarás. Ez a totális megsemmisítése a kikapcsolódásnak, mindenhol ott akarnak lenni, nincs menekvés.

www.bleedingcool.com/2019/12/11/joker-darkseid-campaign-donald-trump-dark-knight-returns-the-golden-child/

Frederick2 2019.12.12. 06:26:09

@GABOR2: Nem tudom, mennyire szoktad forgatni a magyar geek-portálokat. De a Roboraptor is felkapta a témát:

Oknyomozó Raptor: A szuperhősök is rühellik Donald Trumpot
roboraptor.24.hu/2016/11/15/a-szuperhosok-is-ruhellik-donald-trumpot/

"A múlt heti elnökválasztás a képregényrajongókat, művészeket sem hagyta hidegen és kifejezték örömüket, de még inkább bánatukat Donald Trump győzelme kapcsán, ami jó apropót szolgált ahhoz, hogy egy kicsit végigmenjünk a politika és a képregények viszonyán."

Egyébként egy semmitmondó cikk. A cikkíró szerint az egész dolog természetes. Hm...

Elmondom, miről szól ez. Próbálják az amerikai emberek többségét Trump ellen hangolni. Ehhez felhasználják a Marvel képregényeket is. A Marvel egy népszerű brand, tömegeket lehet megmozgatni vele. Most éppen Trump és a hívei elleni uszításra használják egyrészt a képregény műfaját, másrészt a Marvel brandet. Ugye, milyen remek?

Frederick2 2019.12.12. 06:29:54

@GABOR2: Ja, a Roboraptor cikk 2016-os, a te általad hivatkozott amcsi cikk 2019. Vagyis ez sem ebben az évben kezdődött, a Marvel Trump-ellenes hangolása már régi folyamat. Azt értem, miért kell ez a demokratáknak (?). De miért jó ez a Marvel-nek? Kész kabaré amúgy, csak nem tudok rajta nevetni.

Frederick2 2019.12.12. 06:35:06

@csi szi:

"2022-ben, amikor megalakul az sjw-kormány Dobrev miniszterelnök asszonnyal és 8 helyettesével, köztük 5 nővel."

Igen, valahogy én is azt látom, hogy két esélyes párt van, ami 2022-ben leválthatja a FIDESZ-t: DK vagy az MSZP. Engem Karácsony polgármesteri győzelme megdöbbentett teljesen. Meg ami utána történt. Ez jelzés arra, hogy a balliberális pártok ismét megszerezhetik az országot.

KalmanBlog 2019.12.12. 09:39:17

@gazellla: "Vajon mikor tart majd ott Magyarország, mint Kanada vagy a többi eminens sjw-demokrácia"

Szerintem mi még bízhatunk benne, hogy ha jól nevelünk, akkor mi még megússzuk: nyugaton is a szerencsétleneket és gyengéket találják be először. A gyerekeinknek meg meg lesz a magukhoz való esze, ők is meg fogják oldani a saját túlélésüket. Nem lesz könnyű, de sosem volt az.

KalmanBlog 2019.12.12. 13:23:00

@Frederick2: "Ez a probléma a mentális zavarral élők esetében is: az egész hagyományos mesei környezet és szereplőformálás úgy, ahogy van, ahogy nemzedékről nemzedékre hagyományozódott, nem arról szól, hogy a nem túl pécé módon valószínűleg „bolondnak” vagy „együgyűnek” titulált szereplők sikerre vigyék."

Bolondistókot tán nem ismeri? :-) Persze ő sem teljsen bolond, csak az emberi világhoz túlontúl csavaros az észjárása, így tudja átverni az ördögöt.

GABOR2 2019.12.12. 13:32:55

@Frederick2: Az az aprópó gondolom, hogy teljesen konkrétan az a story, hogy Trump kampányát segítik, meg teljesen konrétan benne van valódi szereplők mint Greta. Ja, meg most jött ki 11-én és hat dollárba kerül. Lehet, hogy sok ideje készül, ha a régi nem gépi módszerrel készítették akkor sok hónapig is eltarthat.

GABOR2 2019.12.12. 13:37:42

@GABOR2: Ja meg még az a cikk szerint a külömbség, hogy ez az első full teljes képregény. Szóval nemcsak néhány kép, mint a cikknél a mit mutattál, hanem egy teljes képregény amit ugyanúgy meg kell vásárolni mint bármi másik képregényt, nemcsak egy internetes meme.

KalmanBlog 2019.12.12. 14:42:21

@-JzK-: Rosszul emlékszem, hogy nem olyan régen még te is a korlátlan kapitalizmus pártján voltál?

Frederick2 2019.12.12. 15:13:10

@-JzK-: @KalmanBlog:

Vita a libertarizmusról
www.youtube.com/watch?v=P2m_cN2mn-4

Még nem néztem meg, de gondoltam, ha érintitek a témát, hátha érdekel valamelyikőtöket.

Frederick2 2019.12.12. 15:21:01

@GABOR2: Greta Thunberg és a Times.

De modorosok ezek a pózok.

https://ca-times.brightspotcdn.com/dims4/default/c29dcd2/2147483647/strip/true/crop/2250x3000+0+0/resize/840x1120!/quality/90/?url=https%3A%2F%2Fcalifornia-times-brightspot.s3.amazonaws.com%2F47%2F0e%2Fa398f4ffffba056ac45a3ee438e2%2F30248e4f06df4729bbba47f7682adf77

pbs.twimg.com/media/D6rv77TXYAAy5DK.jpg

Frederick2 2019.12.12. 15:32:00

Érdekes vitatéma GABOR cikke

ujtechkor.blog.hu/2019/12/12/alternativ_valasz_arra_hogy_miert_idegbajos_oly_sok_ember_manapsag

"Egy fogamzásgátló tabletta hatására jelentősen csökken a hipotalamusz mérete az agyban – állapították meg agykutatók egy tanulmányban, melyet az Észak-amerikai Radiológiai Társaság éves konferenciáján mutattak be."

"A hipotalamusz, amely a köztiagyban a talamusz alatt helyezkedik el, hormonokat termel és a test olyan fontos funkcióit szabályozza, mint a hőmérséklet, a hangulat, az étvágy, a szexualitás, az alvási ciklus és a szívverés."

"Először dolgoztunk ki egy eljárást a hipotalamusz méretének megállapítására, és arra az eredményre jutottunk, hogy a jelenleg használatos fogamzásgátló tabletták kapcsolatba hozhatók a kisebb hipotalamusszal” – mondta el a kutatásban részt vevő Michael L. Lipton professzor, a New York-i Montefiore Kórház MRI-szolgálatának orvosigazgatója."

„Drámai különbséget találtunk az agyi struktúra méretében azoknál a nőknél, akik fogamzásgátló tablettát szedtek, azokhoz képest, akik nem. "

"A kutatók azt is megállapították, hogy a kisebb hipotalamusz kapcsolatba hozható a nagyobb ingerültséggel és a depressziós tünetekkel."

GABOR végkövetkeztetése:

"Gondoljunk csak bele... milyenek voltak a libsik még nemrég. Szexuális felszabadulás... kigúnyolni mindent... manapság meg... ha több mint két másodpercig nézel rá egy nőre az már szexuális zaklatás, megsértődés mindenért... Simán lehet, hogy ez alakította át őket, hisz mint írja a tanulmány, ahogy megváltozik ez az agyi rész, illető ingerlékenyebb lesz és depressziós."

KalmanBlog 2019.12.12. 15:43:03

@Frederick2: Igen, ez érdekes. Talán mellé lehetne tenni a NoFap-os cikkeket, amik szerint a férfiaknak pedig a pornótól/maszturbálástól lesz ugyanez a része kicsi az agynak.

A fogamzásgátlótól IMHO a nőknek kimarad az ovuláció időszaka, amikor egyébként legjobban vágynak (alfa) partnerre. Tehát a lényeget elveszítik a szexualitásukból.

A régi megfigyelés is alátámasztja ezt, hogy a hosszú ideig párkapcsolatban élő, de gyereket nem szülő nők "meghülyülnek". Ugye ilyenkor tipikus a tabi használata akár éveken keresztül.

Plusz érdekes ennek fényében, hogy az "én időmben" hallottam sztorikat, hogy serdülő lányoknak a serdülés tüneteinek enyhítésére - fájdalmas menstruáció, pattanások, ilyesmi - felírtak tabit szűz lányoknak is. Nem tudom ez a trend meg van-e még.

A férfiak szexualitását pedig a pornó tudja eltéríteni. Bár itt más a hatásmechanizmus, de a végeredményben lehet hasonlóság. A NoFap irodalom drogfüggőséghez hasonlítja, ami ugye elvonási állapotban ingerlékenységet okozhat.

csi szi 2019.12.12. 15:57:30

@Frederick2: A demokrácia (az az elképzelés, hogy a "politika" nem csak a királyok dolga, hanem a kormányozottak is beleszólhatnak), annyi idős, mint maga a Nyugat. Tanultuk történelemből, athéni demokrácia, római köztársaság, hatalommegosztás, oligarchia, arisztokrácia-démosz, patríciusok-plebejusok, népgyűlések, néptribunusok. A politika, mint a "polisz ügyeivel való foglalkozás"is nyugati fogalom. A Mennyei Birodalomban nem volt ilyesmi, ott a császár az élő isten volt és kész.
A "demokrácia szelleme" a középkorban visszaszorult aztán, de túlélte azt, aztán visszajött a reformációval, majd a felvilágosodással. Persze lehet arról álmodozni, hogy ezt ki lehet iktatni és visszatérni az archiregnumhoz, apostoli királysághoz, istenkirályokhoz, vannak ilyen interneten is szerveződő gondolatkörök ("dark enlightement", "neoreakció", illetve "tradicionalisták"), csak a hatásuk elenyésző, nem fogják érdemben befolyásolni az eseményeket.

KalmanBlog 2019.12.12. 16:10:31

Érdekes új fejlemények! A kormány komolyan gondolja, hogy a szülés körülményein kell javítani, hogy több gyerek szülessen! Azt szeretem a kormányunkban, hogy újabban ráéreznek a fontos kérdésekre. Kezdődött azzal, hogy a demográfiáról kezdtek beszélni. És most folytatódik azzal, hogy:

"Az anya- és bababarát szülészeti ellátással kapcsolatos graduális és posztgraduális képzési rendszer fejlesztésére 100 millió forintot különítettek el."

"Kásler elmondta: a kellemes, családias körülmények között lezajlott szülés motivációt ad a további gyermekek vállalásához, elősegíti az anya és gyermek közötti korai kötődés kialakulását, továbbá segít biztosítani a kisgyermek életkezdetének legoptimálisabb feltételeit."

Ha emlékeztek pár éve mikor a demográfiai probléma megoldása volt terítéken, akkor én is ezt a problémát mondtam az egyik kulcskérdésnek. És most a kormány is beszélni kezdett róla, mitöbb tenni is!

Wow! Just Wow!

index.hu/belfold/2019/12/12/korhaz_szuleszet_fejlesztes_3_milliard/

Deansdale 2019.12.12. 16:58:54

@KalmanBlog: Van rá egy ezresem hogy az elenzék úgyis beleköt ebbe is, amit a fityisz csinál az nem jó, akkor sem ha pontosan azt csinálja amit korábban számon kértek rajta.

KalmanBlog 2019.12.12. 17:30:20

@Deansdale: Az biztos, nem velem fogsz fogadni :-). Amiért örülök az az, hogy ez szerintem is valós probléma, és talán lesz valami javulás, lesz valami hatása. Végülis a problémamegoldás első és legnehezebb lépése a probléma felismerése, nevén nevezése.

Kisgé 2019.12.12. 20:52:49

@KalmanBlog: A férfiak oldaláról is érdemes megnézni a hormonkérdést. Az utóbbi 50 évben megdöbbentő mértékben csökkent a teszto-szint.
Mindenkinek aki motiválatlan/depressziós/nem tud lefogyni, izmot felszedni/ labilis-dühkitörései vannak érdemes egy teszto labort csináltatni. Kb 3000 forintért megcsinálják. Mondjuk utánna, ha kijön az eredmény kell találni egy andrológust, aki rátesz a TRT-re.

Frederick2 2019.12.13. 09:03:01

@KalmanBlog: Jók a probléma-felvetéseid. Szerintem is kellene erről beszélni, mert súlyos probléma.

"A férfiak szexualitását pedig a pornó tudja eltéríteni. Bár itt más a hatásmechanizmus, de a végeredményben lehet hasonlóság. A NoFap irodalom drogfüggőséghez hasonlítja, ami ugye elvonási állapotban ingerlékenységet okozhat."

Én itt azért kibővíteném a dolgot. Eleve azt látom, hogy azok a férfiak, akik kiszorultak a szexpiacról, a virtuális valósággal kompenzálják a szex- és szeretetéhségüket. A virtuális valóság alatt nem csupán a számítógép által kreált valóságot értem, hanem azt, amit a fantázia nyújt az embereknek.

Számomra vérfagyasztó, mondhatni horror, hogy férfiak guminőkbe (real doll-ba), rajzfilm-figurákba, dugópárnákba*, pornószínésznőkbe, virtuális karakterekbe szerelmesek. És már epekedve várják a női robotok megjelenését. A húsvér nőket lecserélik a műanyagra, a fémre, az animáltra, a virtuálisra, a fantáziára.

*dugópárna: olyan párna, amin rajzfilm-figurák vannak; ugye, nem kell mondanom, mire használják ezeket a párnákat?

Nagyon elhibázott irány, hogy a virtuális valóság (VR) megjelenik a szexualitás világában. Fokozni és elmélyíteni fogja az elidegenedést a férfi-női kapcsolatokban. Látszat-megoldást fog nyújtani a férfiaknak, és egyfajta riválisa lesz a férfiaknak szóló önfejlesztési útnak (pl. PUA).

Ez egyszerre horror és dráma!

Frederick2 2019.12.13. 09:26:33

@csi szi: @don Fefinho: @Madarász Henrik: Behozok egy irodalmi témát. Puzsérral interjú a kultúráról és az irodalomról.

cornandsoda.com/puzser-konyv-interju/

Néhány idézet:

"Az a helyzet, hogy az emberek nem olvasnak. A kultúra elköltözött a Gutenberg-galaxisból az audiovizuális térbe. Márpedig nekem kötelességem a kultúrát követni, és nem a tradíciót, s főként nem annak formáját. Ha időm engedi, olvasok könyveket – tíz évenként akár össze is állíthatnék egy-egy listát azokról, amelyeket szerintem érdemes elolvasni. Csakhogy ez nyilvánvalóan nem közérdekű, amikor általános tapasztalat, hogy az emberek nem olvasnak. Ezt tudomásul kell venni. Nem kell felháborodni rajta. A könyv önmagában nem érték, mindössze egy kultúrahordozó eszköz. Az érték maga a kultúra, amelyet hordoz. S ha ez a kultúra elköltözik a filmek vagy a sorozatok keretei közé, akkor követni kell. Nem hiszem, hogy a könyv magasabb rendű hordozó volna, mint a videószalag, a dvd vagy az mp3."

"A könyv megőrizte helyét a polcon, mint reprezentációs tárgy, amely már nem a világ, hanem egy letűnt kor tradíciója felé mutat. Egy nemes tárgy, amelyet tisztelünk, és amellyel a kultúra étoszának, mint egy letűnt, régi istenségnek áldozunk. Szeretjük, és megvesszük a könyvet – de vajon el is olvassuk? Én úgy tapasztalom, hogy leginkább birtokolni akarjuk. A könyv fétistárgy lett, a többség már nem a benne lévő betűkért veszi meg, hisz azokhoz jó eséllyel két kattintással hozzáfér, nem kellene elmennie értük a boltba. A könyvhöz ma már nem feltétlenül tartozik olvasás. Azt kell mondanom, hogy a könyv egy elhasznált formátum. Írok könyvet, jelenleg négy könyvön dolgozom, ugyanakkor tudomásul vettem, hogy az emberek nem olvasnak, főleg nem nagyobb terjedelmet."

"A szüleink szellemének ma oltár gyanánt könyvespolcot állítunk. Ez a kényszer a felettes énünkhöz tartozik. Szorongunk, úgyhogy veszünk néhány könyvet, és a szorongás csillapul. Talán bele is olvasunk, aztán kirakjuk a polcra. A polc imahellyé vált, amely a kulturáltságunkat reprezentálja. Már magára a nyomtatott papírra sincs szükségünk, mégis megvesszük. Ez már nem információ- vagy kultúrafelvételről szól, hanem egyfajta áldozati rítus."

"Úgy gondolom, hogy az irodalomoktatás alapjaiban elhibázott. A törzsanyag leadása az irodalomtörténet időrendjében haladva zajlik. Vagyis tizennégy éves gyerekeknek kell a Gilgames-eposzt meg az Antigonét olvasniuk, érteniük és elemezniük. Aztán mire sorra kerül az az irodalom, amit érdemes volna olvasni, mondjuk a Nyugat szerzői, már nyakukon az érettségi, úgyhogy arra sajnos nincs idő. Persze feladják tanulnivalónak, de már nem adják le az anyagot. Tanítottam középiskolában, végignéztem, hogy megy ez: a gyerekekkel az olvasás módszeres megutáltatása zajlik. A pedagógusok körében alapvetően két nézet uralkodik. Egyik az, hogy tegyünk gesztust a gyerekeknek, majdnem mindegy, hogy mit, csak olvassanak. A másik nézet az, hogy kényszeresen ragaszkodjunk ahhoz, ami az irodalom történetében a hatvan évvel ezelőtti kánon szerint fontos. Én az előbbi felé hajlok, de az utóbbit is lehetne sokkal jobban művelni. Úgy gondolom, hogy az irodalom oktatása jelen állapotában teljesen elhibázott. Ha mindenképp ragaszkodunk a jelenlegi törzsanyaghoz, esetleg célszerűbb volna az időben visszafelé haladni, hogy a diákok az ismerkedést az érthetőbb, olvashatóbb irodalommal kezdjék, és aztán találják szembe magukat az egyre nehezebb szövegekkel. Negyedik osztályban kellene tanítani Balassit, Berzsenyit meg Csokonait. Rengeteg idő és energia megy el olyan korszakokra, amelyeknek az irodalma az adott korosztály számára nem épp olvasható. Nem kellene fóbiát kialakítani a gyerekekben a könyvek iránt – mert jelenleg ez zajlik."

"Novellákat és verseket olvasnék fel a gyerekeknek, aztán beszélgetnénk róluk. A klasszikusoknak is van kiváló novellisztikája. Csodálatos tíz-húsz oldalas irodalmak léteznek, ebből is fel lehetne építeni az irodalomtörténetet. Miért kell a Légy jó mindhalálig, miért nem elég a Hét krajcár? Az átváltozást még elolvassák a gyerekek, A pert már nem igazán. Olyan, mintha a tanárok az oktatás teljes spektrumában direkt teljesíthetetlen anyagmennyiséget adnának fel, hogy az érdemjegyek kizárólag az ő jóindulatukon múljanak. Az oktatás egyáltalán nem reflektál a világban zajló változásokra, ezért adnak fel továbbra is több száz oldalakat, ami teljesen életszerűtlen és korszerűtlen. S az a gyanúm, hogy szándékosan korszerűtlen az oktatási rendszer. Én a filmművészetet is az oktatásba emelném: a diákoknak minél könnyebb befogadniuk, annál könnyebben függnek rá a kultúrára."

Frederick2 2019.12.13. 09:29:12

@csi szi: @don Fefinho: @Madarász Henrik:

POSZTMODERN

"Mi az, amit nem kedvel bennük?

A nyelv dekonstrukcióját.

A dekonstrukció minden szerzőnél máshogy jelenik meg. Hogy a legnépszerűbbek közül említsünk néhányat: Esterházy Péter, Háy János, Nádas Péter, Bodor Ádám vagy Krasznahorkai László szövegeit sem kedveli?

Így van: nem kedvelem őket. Úgy gondolom, hogy alapvetően dekadens, ami ma irodalom címszó alatt itthon zajlik. A forma tort ül a tartalmon. Nádas Péter Saját halál című regénye nagyszerű kivétel – azt értelemszerűen nem sorolom ide. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a mai magyar irodalom a szélhámosság határán mozog. Én modern szellem vagyok, a posztmodern pedig ennek az elbomlása. Ezért aztán nem szívesen lépek be abba a térbe, amit az említett szerzők a fogalmak széthordásával kiürítettek."

"Bárcsak a posztmodern lázadna a modern ellen – akkor talán létezne is."

Frederick2 2019.12.13. 10:25:31

@Deansdale: @GABOR2: Botrányos képregény feminista-antifeminista témában.

AZ UTOLSÓ FÉRFI

cornandsoda.com/feminista-remekmu-vagy-soviniszta-remalom-az-y-az-utolso-ferfi-minden-idok-egyik-legjobb-es-egyben-legmegosztobb-kepregenye/

"Van, aki a valaha készült legnagyszerűbb képregénynek tartja, mások szerint legfeljebb „kapudrog” a papírmozi világába. Az amerikai Ms magazin „feminista mesterműnek” nevezte, míg sokan egyenesen azzal vádolták meg az író Brian K. Vaughan-t, hogy művében szabadjára engedte nőgyűlölő hajlamait, posztapokaliptikus disztópiája fröcsög a hímsovinizmustól. Egy biztos: az Y: az utolsó férfi az ezredforduló egyik meghatározó képregénye, ami nyolc év után idén magyarul is folytatódik, jövőre pedig a tévéképernyőkre is megérkezik!"

"Meghalt a nagyapád. Meghalt az apád. Meghalt a bátyád, a sógorod, az öcséd, a nagybátyád és a történelemtanárod, de még a kandúr macskád és a szomszéd kanos kutyája is. Egyik percről a másikra a világ összes férfija, a földkerekség minden Y-kromoszómájú élőlénye holtan esett össze. Velük halt a hivatásos katonák, rendőrök és tűzoltók mintegy 90 százaléka, a számítástechnikai szakemberek háromnegyede, a globális pénzügyi és üzleti világ vezetőinek 70 százaléka. Meghalt a Backstreet Boys és a Metallica, Nagy Feró és Bődőcs Tibor, az 501-es Légió magyarországi helyőrsége, Brad Pitt, Donald Trump, valamint a magyar kormány csaknem összes minisztere és államtitkára. Minden második ember a Földön.

A társadalmi intézmények egyik pillanatról a másikra összeomlanak, a közigazgatás megbénul, a gazdaság romokban, a nemzetközi kereskedelem leáll. A világ legnagyobb katonai és gazdasági hatalma, az Egyesült Államok elnöke, alelnöke, külügyminisztere nincs többé, a Kongresszus és a Szenátus összeomlik. Sok nő nem bírja elviselni szerettei elvesztését és önkezűleg vet véget magányos életének. Mások egy felsőbb akarat beteljesülését látják a történtekben, és megalapítják a szélsőséges feminista amazonok csoportját. Bár az erőszakos bűnözők túlnyomó többsége a férfiakkal együtt elpusztult, a rendőrök többsége is hasonló sorsra jutott, így az igazságszolgáltatást sokan a saját kezükbe ragadták.

Kizárólag elárvult lányok és megözvegyült asszonyok maradtak a Földön, akik abban a hitben élnek, hogy ők az emberi civilizáció utolsó képviselői, férfiak nélkül ugyanis képtelenek utódokat nemzeni. Nem is sejtik, hogy van két túlélő – Yorick, a fiatal szabadulóművész és csuklyásmajma, Ampersand. Az Y-kromoszóma utolsó hordozóiként nem csupán az amerikai kormány érdeklődését keltik fel, de egy idegen nemzet titkosszolgálata is megpróbál rájuk találni, s a férfigyűlölő amazonok is az életükre törnek. Mikor útra indulnak, hogy felkutassák Yorick életben maradt rokonait és menyasszonyát, hamarosan egy kontinenseken átívelő kalandba keverednek, amelynek tétje nem más, mint az emberiség túlélése."

"Rámutat, hogy a férfiak eltűnésével rengeteg társadalmi probléma egy csapásra megoldódna – például a családon belüli erőszak, a nemi erőszak, az erőszakos bűncselekmények túlnyomó többsége, és úgy általában az erőszak –, mindazonáltal rávilágít arra is, hogy a férfiakkal együtt mennyi értékes és szép dolog is az enyészeté lenne: megannyi művész, filozófus, szerető férj és barát."

"Végtére kiderül: legyen szó nők, vagy férfiak uralta társadalomról, az ember mindig ember marad, a hatalom birtoklásáért vívott harc végül erőszakot szül nő és nő között is. Így amikor minden férfi holtan esett össze, nők egy népes csoportja a fundamentalista amazonok szervezetéhez csatlakozik, s a nők felsőbbrendűségét hirdetve erőszakkal pusztítják el a férfiak utolsó emlékeit is a Földről – a képregény ezen a ponton megmutatja, hogy micsoda pusztításra képesek a szélsőséges eszmék ha populizmussal párosulnak."

"A nemek közötti harmónia megteremtését azonban nem teszi könnyebbé a képregény főhőse, Yorick, aki ugyanis egy igazi tapló. Bár szíve a helyén van és demokrata neveltetéséből fakadóan világnézete alapvetően liberális, még nem tudta levetkőzni a társadalmi normák által diktált soviniszta hajlamait, és lépten nyomon kritizálja a nők uralta Amerikát, ahol szerinte a két legfontosabb használati tárgy a tampon és a vibrátor."

Sorozat is készül belőle, amit a Disney készít. Az nem kecsegtet semmi jóval. Ugyanakkor a képregény igyekszik reagálni a harmadvonalas feminizmus szélsőségeire.

Hmmm!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.13. 12:09:25

Most kezdtem végigolvasni az utolsó pár nap hozzászólásait. Az oktatásról ami eszembe jutott: nem foglalkozok az oktatási rendszerrel és azt sem tudom, hogy ma átlagban hány igazán kivételes egyéniség hagyja el. De olvastam visszaemlékezéseket naggyá vált magyaroktól. Nekem ezek alapján az jött le, hogy szinte mindenkinél akiből nagy fizikus, író vagy zenész/zeneszerző lett, általában a középiskolában volt egy olyan tanárja aki olyan hatással volt rá, hogy meghatározta az életét. az oktatási rendszer csak egy keret, olyan személyiségek kellenek bele akik segítenek "kitermelni" a rendkívüli egyéneket.
Van egy-két kivétel persze aki akkora zseni volt, hogy a nehézségek ellenére is ki tudott törni, de ez csak kivétel inkább.
Szerintem a nagyobb követelmény és a szigor kell a kivételes emberekhez, az átlag jó képességűek is átmennek rajta persze. A gyengébben viszont nem. Ha viszont levisszük a követelményt, akkor a gyengébbek esetleg sikeresnek fogják érezni magukat benne, de szerintem el fognak veszni a jó képességűek éppen azért mert nem lesz benne nekik kihívás és inkább únni fogják az egészet, aztán elkallódnak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.13. 12:19:31

@Frederick2: Én középiskolában egy kötelezőt se olvastam el (bár nem utálatból, inkább csak lustaságból), ebből voltak is problémák. Ugyanakkor ha jól emlékszem az utolsó évben (de lehet hogy utolsó kettében) kaptam egy olyan irodalomtanárnőt, aki valahogy észrevette, hogy én egyébként szeretek olvasni és ő külön nekem ajánlott könyveket (amik tényleg érdekesek voltak nekem), dolgozatoknál pedig nekem meg volt engedve, hogy ne a kötelezőről írjak, hanem arról amiről akarok. Aztán ballagásra még külön beszédet is írhattam a diákok nevében, amit fel is olvastam.

Az olvasást egyébként szerintem nem az iskolában kell megkedveltetni. Ha azt várjuk, hogy majd ott a középiskolában fogja megkedvelni a gyerek, akkor szerintem már rég késő.

Még egy példa az "erőltetésre": Beethoven apja meg akarta vele ismételni Mozart csodagyerek karrierjét, de Beethoven későn érő típus volt, így nem jött össze. Sőt neki elég rossz apja volt, aki erős alkoholista is lett és meg is halt korán, de annyira erőltette a zenei csodagyerekséget, ami bőven elég lett volna hozzá, hogy Beethoven egy életre megutálja a zenét. Mégse így történt.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.13. 13:28:59

@Frederick2: "Katolikus férfiismerőseim (annak is az ellenforradalmári szárnya :D) mesélt nekem olyanokat, hogy a régi tradicionális társadalmakban nem engedélyezte a férfi családfő a feleségének és a lányainak, hogy részt vegyenek az olyan beszélgetésekben, ami politikáról szól."
Hát nem tudom, mire gondoltak tradicionális társadalmak alatt, de ha belegondolok például Sarolt, Zrínyi Ilona, Beatrix királyné vagy akár Mária Terézia élettörténetébe, ez elég nagy butaságnak tűnik. (Jó mondjuk Sarolt még nem volt katolikus)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.13. 13:36:20

@Frederick2: Valamelyik nap elmentem a Corvin plázában a Libribe könyveket venni és minden fő helyről Atwood nézett velem farkasszemet, mint sikerlistás csúcsszuperség.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.13. 15:18:34

@Frederick2: "Nem hiszem, hogy a könyv magasabb rendű hordozó volna, mint a videószalag, a dvd vagy az mp3."
Hülyeség...

csi szi 2019.12.13. 18:16:23

@Sipi81: Pedig volt ilyen, a férfiak külön vonultak inni, dohányozni és politikáról beszélgetni a polgári családi összejöveteleken.

Jedermann54321 2019.12.13. 18:29:31

@csi szi: A ma érvényes európai parlamentáris rendszerek a polgárháború utáni Angliától kölcsönözték a (politikai, és nem jogi) berendezkedésüket, amit nem igazán eszmék, ideológusok, hanem a pragmatizmus, tradíciók, konvenciók határoztak meg. Elveik inkább történelmi fejlődés eredményei, mintsem filozófusok kigondolásai.

A 19.-20. században már a köztársaságok annyit változtattak az alkotmányos monarchiák berendezkedésén, hogy az államfő ezentúl nem a király, hanem a köztársasági elnök lett, kb. ugyanolyan jogkörrel.

Az angol parlament is kezdetben rendi parlament volt, ami fokozatosan vált polgári parlamentté (legalábbis az alsóház). A történészek nem is igazán tudják beazonosítani, mikortól létezik a miniszterelnöki pozíció (a "miniszter" kifejezés, - a közvélekedéssel ellentétben - a király udvari szolgáját, nem a nép szolgáját jelölte, ezért az USA-ban, az első modern köztársaságban nem is használják tudatosan az elnöki kormány tagjaira ezt a kifejezést).

A kormány parlamenti felelőssége is a Hannoveri-dinasztia alatt alakult ki, amikor a német származású király nem beszélt angolul. Azt szoktuk mondani, hogy a Dicsőséges Forradalomtól kezdve a király "uralkodik, de nem kormányoz". Ennek ellenére az amerikai függetlenségi háborúnál a király személyesen vezette a kormányt, és Viktória királynőig az uralkodók kényük-kedvük szerint cserélgették a tory és whig miniszterelnököket. Az államegyházat se igazán sikerült leválasztani az államról, mégis ateistábbak a britek az amerikaiaknál. A bírói hatalom legfelsőbb fóruma sokáig a Lordok Háza volt.

A jelenlegi rendszerek kialakulási folyamata sokkal elasztikusabb volt, mint azt általában hinni szoktuk. Az USA alkotmányos rendszere sokkal tankönyvszerűbb.

Jedermann54321 2019.12.13. 18:33:50

@csi szi: Az előbb erre a kommentre reagáltam.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.13. 19:08:09

@csi szi: Igen, ezt én is tudom és nincs is baj ezzel, de az idézetből nekem az következett, hogy abszoúte semmilyen politikai megnyilvánulást tiltottak. Családi körben vagy saját beszélgetésben szerintem simán elmondhatta egy nő bármikor ha valami véleménye volt. Ha nem, akkor ott már a családfővel volt a baj.

Madarász Henrik 2019.12.13. 20:29:10

@Frederick2: Abban mondjuk igaza van hogy túl fiatal korban kezdik a nehéz irodalom oktatását, bőven ráérne 14 éves kor után, az olvasást kellene megszerettetni, ifjúsági regények, krími, fantasy, sci-fi, maximum a Himnuszt, a Szózatot és a Nemzeti dalt kellene megtanítani az ünnepek miatt.

Frederick2 2019.12.14. 13:50:35

@Sipi81: @KalmanBlog: @F. Szabó:

Egy újabb buzi, aki elő mert bújni a napfényre. :P
elobujasblog.blogspot.com/

Előbújás. Mert ugyebár, a rendszerváltás óta egy kegyetlen diktatúra működött, ami tiltotta az embereknek, hogy felvállalják buziságukat. De most, köszönhetően a Soros-hálózatnak, és persze az LMBT-nek, előbújhatnak a kamrákból, pincékből, padlásokból, csatornákból, szekrényből, kutyaólból, meg egyéb sötét helyekről, és büszkén vállalhatják, hogy ők buzik. :P

"Leszbikus vagyok, és nem kérek bocsánatot!"

És ki nem szarja le? Komolyan: ezek annyira ásítást generáló cselekedetek. Szinte minden hétre jut valaki, aki előbújik a szekrényből. :P (Amúgy az alkoholisták szokták mondani: "Iszok, és nem kérek bocsánatot!" Na mindegy!)

"Egy leszbikus egyetemista lány történetei, harcai, választásai - úgy, ahogy megtörténtek."

Mein Kampf! :P Amúgy érdekes: miért a főiskolás, egyetemista rétegből jönnek ezek az előbújások? Szakmunkásból nem jönnek ilyen sztorik. Ja, de a szakmunkás-képzők tele vannak nyilasokkal, akik buzikat vernek, a NER-párti igazgató égisze alatt, el is felejtettem! :P

Frederick2 2019.12.14. 13:58:27

@Sipi81: A kötelezők közül én se olvastam el mindet. Amit elolvastam: Egri csillagok, Kincskereső Kisködmön, Pál utcai fiúk, Tanár úr kérem, Kőszívű ember fiai. Volt olyan mű, amit az iskolában nem olvastam el, de később felnőtt időszakomban igen: Légy jó mindhalálig. Őszintén: Móricz könyve népszerű volt mind a Károlyi-kormány, mind a Horthy-kormány, mind a Kádár-kormány idején; a népszerűsége csak a rendszerváltás után kezdett esni. (Ami talán jelzés arra nézve, hogy ez a 20. századi mű nem éppen adaptálható a 21. században.) Máig nem értem: miért? Nem nyerte el a tetszésemet; Nyilas Misi egy nyámnyila hülyegyerek, akibe mindenki beletörli a talpát; nyafog és siránkozik, hogy mindenki bántja; akkor sem áll ki önmagáért, amikor igaza van, és játszva bizonyíthatná az igazát; a történet végén vesztesként hagyja el az iskolát. Nem éppen az a példakép-típus, a mű sem az, ami pozitív értéket (mondjuk önbizalmat) épít az emberben, depresszív mű.

KalmanBlog 2019.12.14. 14:04:21

@Frederick2: Pics or did not happen! Komolyan, semmi más nem érdekelt volna, minthogy hogy néz ki. Elolvasni nyilván nem fogok ennyi betűt egymás után.

Frederick2 2019.12.14. 14:04:21

@Sipi81: Ja, most jut eszembe, hogy 1920-ban adták ki először a Légy jó mindhalálig-ot - akkor már nem volt Károlyi-kormány. Vagyis a Károlyi-kormányzás alatt nem lehetett népszerű. :D Bocsi, kicsit félreírtam.

KalmanBlog 2019.12.14. 14:06:30

@Frederick2: A Légy jó mindhalálig az egyik olyan könyv volt, amit képtelen voltam végigolvasni. Egyszerűen annyira érdektelen volt az első X oldal, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül letettem és soha többé nem nyúltam hozzá. Amúgy mindig idegesítettek a gyáva emberek, nem tudom a bőrükbe képzelni magamat, úgyhogy ha ilyen a könyv akkor jobb is, hogy nem olvastam tovább.

Frederick2 2019.12.14. 14:10:20

@KalmanBlog: Ja, én se olvastam el. Csak imádom kiröhögni az ilyen kapálozó progresszív fiatalokat. Teljesítményük nincs, így feltűnősködésre maradnak az olyan polgárpukkasztó dolgok, mint a buziskodás. Biztos vagyok benne, hogy az előbújok nagy része nem is genetikailag determinált a homoszexualitásra, csak éppen trendi, divatos akar lenni.

Tudod, mikor és hol volt divatos dolog ez az "előbújás"? Az ókori Görögországban és az ókori Rómában, amikor már mindkét államalakulat a végét járta. (Ugye, a dekadensé vált görög poliszokat Róma falta be, a dekadensé vált Rómát meg a barbárok szedték szét.)

Előbújás? Pfff...

Az én szüleim és nagyszüleim arra voltak büszkék, hogy dolgoztak, és a munkához tartozó teljesítményre. Ezeknek meg maradt a másság, az emoskodás, az LMBT és egyéb szenvelgések.

Frederick2 2019.12.14. 14:12:36

@KalmanBlog: Szerintem a Légy jó mindhalálig a Pál utcai fiúk ellentéte. Nemecsek Ernő a bátorsággal meghaladja önmagát, és feláldozza magát a grundért, a barátaiért, a csapatért. Nyilas Misi gyáván megfutamodik minden helyzetből. "Gyáva embernek nincs hazája" - tartja a közmondás.

Frederick2 2019.12.14. 15:06:22

@KalmanBlog: @Deansdale: Úgy látszik, tehetségem van a szar blogok felkutatásában. :P

Szigliséget népszerűsítő blog!!!
mindenkiszingli.blog.hu/

"Mindenki szingli
Félünk a szingliségtől? Vagy vágyunk rá? Talán még a párkapcsolatban élők is szinglik, de nagyon kevesen merik ezt bevallani akár önmaguknak is. Pattanj be Single Pink Lady mellé, és forgasd fel hétről hétre a hagyományos párkapcsolatról és az egyedüllétről alkotott elképzeléseid! A Turbo rágóból felkent minitetkó módjára kopnak majd le rólad is a szerelemmel, a magánnyal és a birtoklással kapcsolatos ezer éves tévképzetek."

(kegyetlenül moderál a kedves szerző)

csi szi 2019.12.14. 16:19:16

@Frederick2: Hát a "szingliségnek" is két fajtája van, szingli az, aki megideologizálja, hogy miért jó, hogy egyedül van, és nem kell senkinek (vagy senkinek, aki neki elég jó lenne), meg az is, aki a bioszexet gyakorolja, és nem akarja lekötni magát senkinél... Ez itt inkább az elsőnek tűnik.

csi szi 2019.12.14. 16:26:02

@Frederick2: Mondjuk érdekes, hogy az elsőt egy zsidó írta, a másodikat egy népi gyökerű írónk (aki valamennyire antiszemita is volt, utálta is a zsidó polgárság eléggé, a mai utódaik is...)
Személy szerint mindketten sikeres szerzők voltak.
Nemecsek és Nyilas Misi is lúzer, nem az a fajta példakép, akit követni akarna egy gyerek, szerintem Nemecsek és Nyilas Misi sem akarna lenni senki magától. Az íróik viszont nem voltak azok, bár Móricz részben magáról mintázta Misit tudtommal.

csi szi 2019.12.14. 16:48:05

@Frederick2:

"Ja, én se olvastam el. Csak imádom kiröhögni az ilyen kapálozó progresszív fiatalokat. Teljesítményük nincs, így feltűnősködésre maradnak az olyan polgárpukkasztó dolgok, mint a buziskodás. Biztos vagyok benne, hogy az előbújok nagy része nem is genetikailag determinált a homoszexualitásra, csak éppen trendi, divatos akar lenni."

Nincs a tudomány jelen állása szerint genetikai determináltság a homoszexualitásra. De nem hiszem, hogy a "divatbuzi" túl elterjedt jelenség lenne, szerintem ezek valóban a saját nemükre gerjednek. "Divat" hatására te vonzódnál szexuálisan más férfiakhoz? Csak régen az ilyen gerjedelmeket elfojtották, ha tudták, ha nem, akkor is igyekeztek titokban tartani, titkos meleg "szcéna" viszont volt mindig is. Pl. a "buzis beszédmód" is ilyen titkos jelzése volt annak, amit nem lehetett kimondani. Öltözködési jelzések, titkos kézfogás, nyilvános wc-kben, parkokban való partnerfelszedés stb... nálunk is megvoltak ezek a Kádár-korszak alatt is. Akkor nem "bújtak elő", ennyi.

"Tudod, mikor és hol volt divatos dolog ez az "előbújás"? Az ókori Görögországban és az ókori Rómában, amikor már mindkét államalakulat a végét járta."

Meg előtte is, ezek a társadalmak nem tekintették bűnnek, csak a feminim, ("passzív") szerepet megvetették. Ahogy archaikus társadalmakban ma is így van.

"Ezeknek meg maradt a másság, az emoskodás, az LMBT és egyéb szenvelgések."

A jólét átka.

Frederick2 2019.12.14. 17:47:18

@csi szi:

"Nincs a tudomány jelen állása szerint genetikai determináltság a homoszexualitásra."

Igen, ezt hallottam. Erre a tudományos eredményre támaszkodik Szilvay Gergely, Szabados Ádám és Nagy Gergely, keresztény hitvédők, apologéták. Szerintük a genetikailag determinált homoszexualitás mítosz, kamu; és valójában a homoszexualitás egy rossz szocializáció okozta mentális betegség, ami megfelelő (pedagógiai, pszichológiai, teológiai és gyógyszer-kezelési) módszerekkel gyógyítható.

"De nem hiszem, hogy a "divatbuzi" túl elterjedt jelenség lenne, szerintem ezek valóban a saját nemükre gerjednek."

Őszintén: én nagyon bírnám, ha tényleg kiderülne a tudomány fényénél, hogy a homoszexualitás kizárólagos alapon mentális betegség. De ezen a téren pozitivista vagyok: csak ha tudományosan bizonyított, akkor hiszek ebben. Itt helye puszta spekulációnak nincs!

csi szi 2019.12.14. 18:21:17

@Frederick2: Nem hinném, hogy szocializáció lenne csak, hormonális okai lehetnek, a prenatális tesztoszteronszinttel függhet össze.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.16. 00:55:27

@Frederick2: A Kincskeresőt még kisgyerekként olvastam, az tetszett, de az Egri csillagok gyerekkorom meghatározó könyve volt, legalább 6-szor elejétől végéig kiolvastam, de szinte napi szinten beleolvastam itt-ott, azt nagyon szerettem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.16. 00:57:40

@Frederick2: "A Turbo rágóból felkent minitetkó módjára kopnak majd le rólad is a szerelemmel, a magánnyal és a birtoklással kapcsolatos ezer éves tévképzetek."
Mint régen nagy gyűjtő, kikérem magamnak, a Turbó rágóban nem voltak minitetkók! (Legalábbis a gyerekkoromban biztosan nem. :-)

Tetszik egyébként a szerelemtől két szó alatt jut el a birtoklásig... beteg lélek...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.16. 01:00:56

@csi szi: "Nincs a tudomány jelen állása szerint genetikai determináltság a homoszexualitásra."
Ezt én is hallottam, csak nekem mindig egy logikai következtetés jut erről eszembe: ha nincs genetikai determináltsága, akkor abból az következik, hogy nincs genetikai determináltsága a szexualitásnak, vagyis a heteroszexualitás sem genetikailag meghatározott.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.16. 02:41:15

@Sipi81: Pedig ebből pont inkább az következne, ami magától értetődő volt mindig is: hogy a heteronormativitás nem csak progresszív átok-szómágia, hanem a természet rendje maga. A heteró születik, a homárt csinálják.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.16. 04:42:32

Meanwhile!

Virginia államban a demokraták belebegtették, hogy a Nemzeti Gárdát küldik a renitenskedőkre, akik esetleg nem akarják beszolgáltatni a stukkerjeiket. Ez amerikai viszonylatban gyakorlatilag pont az a lépés, amire a Second Amendment (alkotmánymódosítás?) ki lett találva.

www.newsweek.com/virginia-state-representative-suggests-national-guard-called-force-enforcement-new-gun-1477242

A Nemzeti Gárda nyilatkozott is meg nem is.

twitter.com/VaNationalGuard/status/1205500257620152320

Eközben Virginia államban több megye is stukker-menedékvárosokat hozott létre, amire további demokrata fenyegetőzés volt a válasz.

www.youtube.com/watch?v=OWyNPNGN3sw

Fősodratú médiában ciripelnek a tücskök, miközben bármelyik pillanatban kitörhet az ihajcsuhajrutyutyu.

GABOR2 2019.12.17. 01:24:20

Múltkor már írtam, hogy Obamát a sajátjai Hitlerhez hasonlítják, legutóbb megírták róla, hogy konzervatív, ergó kilövési engedély megadva.

Most az egyik Demokrata elnökjelölt kijelentette, hogy reméli rákos lesz és amikor rászóltak, még tett is rá egy lapáttal.

Mostmár Obama egy háborús bűnös, aki ráadául szegény migránsokat telepített ki.

"Texas Democrat Doubles Down On Wishing Barack Obama Had Cancer"

dailycaller.com/2019/12/16/texas-democrat-justin-lecea-obama-cancer/

GABOR2 2019.12.17. 01:26:27

@GABOR2: Bocs, nem elnökjelölt, hanem kongresszusi jelölt.

GABOR2 2019.12.20. 11:29:19

Egy történet arról, hogy egy fehér Demokrata férfi azt kívánja Obamának, hogy legyen rákos és... ezt simán megteheti következmények nélkül. Ugyanis Obama státusza mára a legkedveltebb progresszívből a béka segge alá esett.

Trump impeacmentjéről külföldi forrásokkal is, tehát sok storyval ami Magyarországra nem jut el. Például Demokratákról akik nem szavazták meg az Impeacmentet és ezt előre jelezték és hogy igazából miért is fog Trump ebből győztesen kikerülni.

ujtechkor.blog.hu/2019/12/19/kulturhaborus_tortenesek_378

yotta 2019.12.21. 23:11:40

@Sipi81: "csak nekem mindig egy logikai következtetés jut erről eszembe: ha nincs genetikai determináltsága, akkor abból az következik, hogy nincs genetikai determináltsága a szexualitásnak,"

Ennek ellentmondani látszik az élővilág ezt megelőző néhány milliárd éve...

Ha úgy indítom a logikai premisszát, hogy (1) a normalitás genetikailag determinált, (2) a heteroszexualitás a normális, akkor a heteroszexualitás (látom, hogy csak szexualitást írtál) genetikailag csakis determinált lehet.

A buzulásra, ha nem is találtak genetikai elemet, viszont vannak például a hermafroditák; a hermafroditizmust viszont nehéz lenne nem genetikai rendellenességnek tulajdonítani, így egy olyan skálán, amelyen kiindulva a heterótól, szerepel az összes heterótól különböző elhajlás, valószínű ki lehetne jelenteni, hogy minden eltérés ettől a heterótól ugyanolyan genetikailag magyarázható, mint maga a normalitás, ami szintén genetikailag determinált.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.21. 23:18:33

@don Fefinho: "A heteró születik, a homárt csinálják."
Én úgy tudtam, a homárt halásszák!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.21. 23:28:08

@yotta: "Ennek ellentmondani látszik az élővilág ezt megelőző néhány milliárd éve..."
Hiszen az élővilágban is megfigyelték már a homoszexualitást, azt pedig nehéz lenne társadalmi hatással magyarázni.

Én nagyrészt egyetértek azzal amit írtál, az én elképzelésem szerint a homoszexualitás egy hajlam és az, hogy valaki végül az lesz a serdülőkora után az részben fejlődési részben társadalmi hatásokra vezethető vissza. De ez komplex jelenség és sok mindennek össze kell függenie hozzá. Fejlődési ok lehet például az, hogy a magzat az anyaméhben milyen hormonális hatásokat kap, társadalmi ok pedig például a szülőkkel való kapcsolat, illetve a serdülőkori élmények.

yotta 2019.12.21. 23:36:51

@Sipi81: "azt pedig nehéz lenne társadalmi hatással magyarázni."

Igen, nehéz lenne, de megfigyelték-e, megfigyelhették-e? Attól tartok az emberi elhajlás relativizálása érdekében egyszerűen azt hazudják, hogy létezik ilyesmi az állatvilágban. Mondhatják, hiszen a nemi ösztön az alapja az élővilág létezésének, az azonos neműek szerelme viszont csak és kizárólag az embernél jelenhet meg. (Gondolom én)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.21. 23:54:06

@yotta: Hát magát a homoszexuális aktust én úgy tudom megfigyelték és én ennek az állításnak hitelt adok. A szexualitás szerintem nagyrészt az ösztöni szinthez tartozik és mint ilyen, nem látom hogy az állatoknál miért ne jelentkezhetne fejlődési rendellenességként.
A szerelem az már egy jóval fogósabb kérdés és én abba nem is mernék belemenni.

Amúgy itt van mellettem a polcon Csányi Vilmos egyik könyve (Íme az ember), ő ebben külön fejezetben tárgyalja a témát. Ezt írja róla: "Állatoknál is előfordul, de a majmokat kivéve kizárólag mesterséges tartásban és mindig a hímeknél, a nőstény helyettesítéseként jelentkezik. Majmoknál sokkal gyakoribb, és valószínűleg egyfajta látens biszexualitás van mögötte. Embernél is gyakori, főként zárt, egynemű csoportokban, táborokban, börtönökben, bizonyos helyzetekben a katonaságnál. Férfiaknál ilyen esetekben a vonzódás a női jellegzetességekre irányul, és amint kikerülnek az egynemű közösségből, általában újra a heteroszexuális viselkedésre térnek át.
Emellett egy másik kategóriát is ismerünk, amelyet nem az izoláció indukál. Ennél a homoerotikus vonzódás a férfias jellegzetességekre irányul, és a partnerek között tartós kötődés is kialakulhat. Tartósan homoszexuális nők számára pedig a nőies tulajdonságok a vonzóak, és ugyancsak kiépülhetnek tartós párkapcsolatok. A kizárólagos homo- vagy heteroszexualitás között folyamatos az átmenet a különböző társadalmakban."
stb, stb, nem másolom be az egészet. Amúgy a kialakulásra ő is csak elméleteket tud felhozni, pontos bizonyítékokat nem.

yotta 2019.12.22. 00:15:34

Szerintem az azonos neműek szerelmét az állatvilágban tapasztalhatók bevonásával párhuzamba állítani, vagy akár említeni is tévút vagy inkább teljesen felesleges, mert semmit sem támaszt alá vagy cáfol.
Az említett Csányi féle, állatvilágra vonatkozó idézet rész is inkább hajaz nekem arra a politikai beállítottságára, amelyre az utóbbi időben szert tett és a nyilvánosságot is kínálja vele, ám az idézet további része jó megfigyelésnek tűnik, ám a genetikai determináltságot éppen nem támasztja alá, inkább a szocializációs ok felé terel ez a néhány sor.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.22. 00:34:17

@Sipi81: "Embernél is gyakori, főként zárt, egynemű csoportokban, táborokban, börtönökben, bizonyos helyzetekben a katonaságnál. Férfiaknál ilyen esetekben a vonzódás a női jellegzetességekre irányul, és amint kikerülnek az egynemű közösségből, általában újra a heteroszexuális viselkedésre térnek át."

Na ezt mondjuk totál nem tudom elképzelni, hogy valaki ezt bevállalja kőheteró létére. Hiába vannak nőies vonásai valakinek baszki, meg hiába nincs a közelben ösztrogén, azért Marok Marcsa öt szép lánya még mindig egy lehetőség, egyáltalán nem kéne a Gazsira fanyalodni... hacsak nem ott is már eleve jelen volt a látens biszexualitás. Ugyanez nőknél meg szinte sztereotípia már, hogy már csak a férfiak agyának húzása végett is képesek egymással üzekedni.

Frederick2 2019.12.22. 10:38:31

@don Fefinho: @Sipi81: @csi szi: @KalmanBlog: @Deansdale: Ez még nagyon az év elején volt hír, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A feministák által felheccelt egykori prostituált (aki szerintem amúgy is bekattant a szakmája űzése közben) felhergelte magát, és írt egy nyílt levelet a férfiaknak.

AlterEgo foglalkozott vele.
www.ferfihang.hu/2019/02/28/egy-prostitualt-levele/

Csak én érzem úgy, hogy ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy a megkeseredett, sérült lelkű nőket igyekeznek ráterelni a beteges férfigyűlölet útjára a femcsik?

csi szi 2019.12.22. 12:33:34

@don Fefinho: Az állatvilágban és a primitív emberi közösségekben, mint a börtönök világa is, a dominancia kifejezése is lehet. "s.ggbe k.rlak, kapd be a f.szomat, megszopatlak" stb.
Kan kutya is ráteszi a mellső lábát másik kanra is a dominancia kifejezéseként. Persze az, ha ivarérett és nem kasztrálták, akkor nem hagyja magát. Egykori kutyámmal is csinálta ezt nála jóval kisebb kutya, amíg serdülő volt, hagyta. Később viszont úgy kellett kiszedni a szájából többször, különben megölte volna a kis vakarcsot, mert az még mindig azt képzelte, hogy ő az erősebb, szabályosan nekiment a pórázon sétáltatott kutyának.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.22. 12:56:18

@csi szi: "Az állatvilágban és a primitív emberi közösségekben, mint a börtönök világa is, a dominancia kifejezése is lehet. "s.ggbe k.rlak, kapd be a f.szomat, megszopatlak" stb."

De ez nem ugyanaz, mint amit a feministák mantráznak, hogy szerintük az üzekedés a dominanciáról szól, ezért dögöljön meg minden ledomináló, aki őket nem akarja végre jól ledominálni?

Deansdale 2019.12.22. 13:15:11

@don Fefinho: Na ja, szerintem akiben nincs olyan hajlam az soha nem fog a dominancia kedvéért buzulni.

csi szi 2019.12.22. 16:16:22

@Deansdale: Attól függ, milyen kulturális környezetben nőtt fel.

@don Fefinho: Szól arról is, valamilyen szinten. Amelyik hím nem akart ledominálni egy nőstényt sem, vagy nem hagyták neki az erősebb hímek, vagy éppen a nőstények tudták lerázni, az vesztett, legalábbis a génjei kiestek a versenyből. Ez is része volt a szexuális szelekciónak.
A feministák persze legyártották ebből az univerzális, mindent átható "férfierőszak" ideológiáját.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.23. 11:24:36

@yotta: "Szerintem az azonos neműek szerelmét az állatvilágban tapasztalhatók bevonásával párhuzamba állítani, vagy akár említeni is tévút vagy inkább teljesen felesleges, mert semmit sem támaszt alá vagy cáfol."

Az állatvilágot te hoztad be cáfolatnak: "Ennek ellentmondani látszik az élővilág ezt megelőző néhány milliárd éve..."

"Az említett Csányi féle, állatvilágra vonatkozó idézet rész is inkább hajaz nekem arra a politikai beállítottságára, amelyre az utóbbi időben szert tett"
Ha bemásoltam volna a fejezet utolsó részét is, akkor ez a nem is alaptalan meggyőződésed most csak még erősebb lenne. Egyébként a könyv nem kimondottan ezzel foglalkozik, ez csak egy kb 2 oldalas fejezet az egészben.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.23. 11:27:44

@Frederick2: Szerintem ez a férfihangon eléggé ki lett tárgyalva. Nekem már a levél vagy írás vagy micsoda hitelessége is eleve kérdéses.

yotta 2019.12.23. 12:57:50

@Sipi81: "Az állatvilágot te hoztad be cáfolatnak:"

Igen, ám közben csúszkáltak az állítások: ugye a kiindulás az volt, hogy genetikailag determinált-e a szexualitás? Naná, gondolhatnám, hiszen az élővilág több milliárd éve a bizonyíték
- néhány kivételtől eltekintve - arra, hogy az utódláshoz kell egy hím és egy nő! Ám, ugyanakkor ma, az állatok emberi szexualitáshoz hasonló viselkedésének megfigyeléséből, az emberre vonatkoztatva semmilyen következtetést sem lehet levonni, pláne nem a genetikai determináltságra vonatkozóan. (szerintem).
Elnézem a szomszéd fiú kutyákat, amint időnként egymás után rohangálva az egyik párzó mozdulatokat végez a másik fiún, ha utoléri. Ballibeknél ilyenkor kivonul az ATV és az Index: heuréka, és máris, a magától értetődő természetesség szintjére emelve dörgölik a buziságot az orromba...

Pedig hát, jó volna az igazságot kideríteni a jelenség tekintetében. Most már ott tartunk, hogy a HÍRTV "odamondogatós" műsoraiban is kifütyülik, ha valaki kiejti a száján a "buzi" szót. Ez már azért agyrém...

Frederick2 2019.12.23. 13:08:02

@don Fefinho: @Deansdale: @csi szi: @Sipi81: Szerintem a dominancia kedvéért buzuló férfiak primitív ösztönlények. Ugyanúgy azok a férfiak is, akik hatalom kiélésére használják a szexet. (Most leszopatom a titkárnőt, mert megtehetem. Bill Clinton, Berki Krisztián emberalatti világa.) Sok esetben ebből a rétegből kerülnek ki a nemi erőszakolók is. De ezek szerintem egy szélsőséges kisebbség, egy kis halmaz a férfitársadalomban - és az igazi, normális és egészséges mentalitású férfiak mindig is le fogják nézni ezt a suttyó, barbár, primitív réteget.

A feministák és az újbaloldal szarrágása ott kezdődik, hogy ezt a szélsőséges kisebbséget igyekszenek általánosítani minden egyes férfira. Árnyaltabban fogalmazva: minden olyan férfira, ami nem osztja a feminizmus politikáját. Ahogy Csi-Szi írja: "A feministák persze legyártották ebből az univerzális, mindent átható "férfierőszak" ideológiáját."

Az viszont érdekes kérdés: vajon nem kivetítés ez? Valójában nem arról van-e szó, hogy ebben a szélsőséges férfi kisebbségben nem a saját primitivizmusukat és barbarizmusukat veszik észre, egyfajta tükörként, egyes (vagyis rendkívül sok) feminista és újbalos? Pl. Amikor egy feminista azzal henceg, hogy mennyi férfit megdugott az élete során, akkor egy szintre kerül egy olyan vulgáris macsóval, mint Berki. De ez nem a véletlen műve.

Frederick2 2019.12.23. 13:28:57

@yotta: @Deansdale: Napi TGM. Ez a fasz nácit kiált.
merce.hu/2019/12/11/tgm-bonyi-rendorgyilkos/

A (nem létező) náci terror szörnyű. De az a komcsi terror, amit elvtársai űznek világ szerte, rendben van.

Most abba nem megyek bele, hogy a kommunizmus és a nácizmus testvér-ideológiák, közös az anyjuk. Vagyis TGM kezet is foghat Györkössel.

csi szi 2019.12.23. 13:48:02

@Frederick2: Ez hülye. Szerinte a német neonácik közé beépült titkosszolga maga is "náci" (netán meggyőződésből csatlakozott hozzájuk, nem feladatként?), na ez volt az a pont, ahol eldobta az agyam a gépszíjat. Gondolom túl sokat olvassa az ottani szélsőbalosok, antifák zagyválásait.

Frederick2 2019.12.23. 14:13:51

@csi szi: Viszont van itt egy érdekes komment.

www.facebook.com/85568463466/posts/10157618481673467/

"Győrkös Istvánékat a "rendszerváltástól" "ismerem". Mivel mint afféle antifasisztát abban az időben az "ifjúsági csoportjuk" (NIA) tagjai (gyakorlatilag náci boneheadek) többször elvertek. Már abban az időben fedett ifjúságvédelmisek voltak beépülve közéjük. Ezt azért tudom, mert ugyan én sosem tettem ellenük feljelentést (abban az időben, sem bíztam az igazságszolgáltatásban, s másként rendezte ezt az ember...), de egy alkalommal megkerestek, s ott pitiztek nekem, ha bírósági idézést kapok, ne valljak ellenük, mert sok mindent tudtak akár a megveréseimről is, a beépített rendőröknek "hála". Aztán persze semmi nem lett az ügyből, elsikálták. Az egyik ifjú neonáci ( talán "Leves") apja, akkor komoly rendőrségi beosztásban dolgozott Győrben. (Akkor még Győrkösék is ott éltek, Szabadhegyen. Pontosan tudtam hol, résen kellett lennem...)Ez még az első "szabadon vállasztott", MDF kormány idején volt. De persze "békén" hagyták őket később is. (Nesze neked "bal-liberális" kormányok. A hatalomnak szüksége lehet a kijátszható kártyalapokra...) Holott nyílt titok volt, hogy komoly fegyverarzenállal rendelkeznek. (Ekkor már tán Bőnyre költözött a család.) Volt egy harckocsijuk is, a győrszentiváni volt TSZ telepén leparkolva. Azzal nemegyszer védett területeket zúztak szét, gyakorlatozás közben. (Szerintem abból is lettek feljelentések a nemzeti park részéről, s mégsem történt semmi...) Aztán persze mélyen belenyúlt az öreg. Orosz titkosszolgálatok. (A ruszkik előszeretettel támogatnak neonáci csoportokat nyugaton, "gyengítendő" az EU-t.) Valamit nagyon elszúrtak. Már kezdtek terhesek lenni a hatalom számára. (Minimum végzetes felelőtlenségnek tűnhetne így, ismerve a hátterüket, úgy küldeni oda a nyomozókat. Valami szar kerülhetett a palacsintába.) A végén (ekkor már) az öreg szakított a bonehead-ekkel. (Nem tartotta eléggé komolynak őket. Naná, nem '56 után, a böriben sajátították el, öreg nyilasoktól a "nemzeti szocializmus" minden csínját-bínját.) A fiának Kolosnak Bőny-Szőlőhegyen érdekes módon tán két hónapja gyanús körülmények között kigyulladt, s leégett a fegyverműhelye is...

Meggyőződésem, hogy a magyar titkosszolgálatok jó ideje tudtak arról, mi folyik náluk. (Leírtam, miért gondolom ezt.) Így tudniuk kellett azt is, automata fegyverekkel rendelkező személyekhez (ami egyáltalán nem is lehetne, hasonló helyzetben) megy ki a két nyomozó. Annyira a magyar titkosszolgálat sem balek, ha valóban arról lett volna szó csak, mint amiről a hírekben írtak, hogy két félautomata maroklőfegyveres nyomozót küld hasonló helyzetben oda. (A TEK nem volt informálva az eset megtörténtéig a dologról.) Itt valami egészen másról volt szó. Ott idáig fajultak a dolgok. Az addig "együttműködő" Győrkös és a rendőrök között. Az éppen aktuális hatalom a "rendszerváltás" óta tudott viselt dolgaikról, mégis szemet hunytak felette. Miért? Miért tűrték, hogy idáig fajulhassanak a dolgok? Miért, mire föl "tartották" őket? S milyen szerepe volt ebben az orosz titkosszolgálatoknak? A kérdés ez. S, hogy mi módon, "mivel fogták be" az elhunyt nyomozó hozzátartozóinak a száját? S bizony innentől fogva elgondolkodtató az egyszerű emberek viszonya, az éppen hatalmon levőkhöz. Mit mond, s ezzel szemben mit tesz a hatalom? Függetlenül a pártállástól, az éppen a lobogóra tűzött jelszavaktól. ("Bal-liberális" kormányok sem léptek fel érdemben ellenük...) S, hogy mi módon kezelnek pusztán sakkparasztoknak minket a játszmáikban, mint teszik azt a hasonló erőszakszervekkel, militáns csoportokkal is. A lényeg régen ez. Nem az, hogy mikor ki, kit lőtt le az ominózus eset kapcsán, s hogy ebből éppen milyen (koncepciós?) per születik."

(Nicholeby JoJeaux)

Elgondolkodtató.

Frederick2 2019.12.23. 14:16:10

@Sipi81: @don Fefinho: Megint bajban van a Mérce.
merce.hu/tamogatas/

Nem tudom, hányadszorra játssza el ez a kútmérgező társaság a bajbajutottat. A folyamatos aktivitásuk mintha az ellenkezőjéről tanúskodna. Eltartja ezt a Balliberális Network, nem kell őket félteni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.23. 20:54:42

@Frederick2: "Szerintem a dominancia kedvéért buzuló férfiak primitív ösztönlények."
A példában zárt táborokról, börtönről, katonaságról volt szó. Ezek a helyek senkiből nem a kultúrembert hozzák elő.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.23. 21:02:54

@yotta: "Ballibeknél ilyenkor kivonul az ATV és az Index: heuréka, és máris, a magától értetődő természetesség szintjére emelve dörgölik a buziságot az orromba..."
Ez már az ő idiotizmusuk bizonyítéka. Attól, hogy valami az állatvilágban is létezik még nem biztos, hogy egészséges.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.23. 21:05:40

@Frederick2: Kell egy fedőtörténet, hogy miből van a pénz.

2019.12.26. 19:29:48

Bezzegnyugat, a demokrácia, a szólásszabadság nevében:

Kivágták Trumpot a Reszkessetek betörők 2-ből Kanadában

www.szeretlekmagyarorszag.hu/kivagtak-trumpot-a-reszkessetek-betorok-2-bol-kanadaban/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.26. 20:03:28

<honk>
Lutheránus lelkész felesége villog a rivaldafényben, hogy apu biztosításából maga az egyház állja a kis Gézuka Gizikévé hormonblokkolását.
www.facebook.com/jamiebruesehoff/posts/2602509243142728
</honk>

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.27. 21:58:51

@don Fefinho: és csakis "strong as HELL" feliratos pólóban!

Frederick2 2019.12.29. 11:18:53

@don Fefinho: @Sipi81: A CEU-n azt tanítják az egyetemistáknak, hogy a két világháborúban a nőket ért nemi erőszak valójában általában a NŐK ellen szóló erőszak, vagyis a férfidominancia kifejeződése a nők felett. Külföldi képviselője Emily R. Gioelli, magyar követője Pető Andrea.

888.hu/kinyilott-a-pitypang/szanaszet-hazudjak-a-voros-terrort-a-balos-torteneszek-4162098/

"Emily R. Gioelli azzal a felvezetővel kezdte írását: nehéz megítélni, hogy a Tanácsköztársaságban a nők elleni erőszak mennyiben szólt a nőknek és a nők ellen, és mennyiben irányult az osztályellenségre.”

Ha valakit érdekel ez a szar (340 oldal)
„White Misrule”: Terror and Political Violence during Hungary’s Long World War 1.”
www.etd.ceu.hu › gioielli_emily

Frederick2 2019.12.29. 11:35:49

@Sipi81: @don Fefinho: A végére pedig egy kis gyermekbántalmazás. Szintén a progresszív oldalról - hiszen nekik szabad.

csaladhalo.hu/hatter/a-korrektseg-dicsosege-hasznalhatja-a-lany-wc-t-a-hateves-transznemu-kisfiu-azaz-kislany/

De hát ez a "normális":

"Remélem, hogy a következő generációknak könnyebb lesz. Hogy sokan megtanulják például Lori Durontól és családjától, hogyan legyenek támogató, szerető, biztonságot adó szülei, testvérei egy LMBTQ+ kisgyereknek. Hogy sokan olvassák a Lázadó lányokat, és nem lapozzák át Coy Mathis oldalát, hanem megbeszélik a gyerekekkel, hogy van olyan, aki fiú testbe születik, de lány lelke van. Hogy nincsenek csak fiúknak vagy csak lányoknak való színek és játékok. Hogy a világ nem fekete és fehér, hanem, hála az égnek, a szivárvány minden színében pompázik."

moly.hu/ertekelesek/2834375

"Szerencsére az érintett szülők világszerte egyre több a támogatást kapnak: jelennek meg szakkönyvek, egyre több a transzszexuális gyerekekkel foglalkozó pszichológus, tudományos kutatás. Számos nyugati országban a transznemű gyerekek hozzáférhetnek a pubertást késleltető, illetve gátló szerekhez – ezek ráadásul visszafordíthatatlan testi folyamatokat nem váltanak ki, csupán a mell, illetve az arc- és a nemi szőrzet növekedését akadályozzák meg. Szükség esetén egyes országokban a hormonterápia is elérhető már akár 18 éves kor előtt is, erről viszont tudni kell, hogy a terápia hatása jellemzően végleges. A nemátalakító műtétek azonban mindenütt csak 18 éves kor után kérhetők."

nlc.hu/csalad/20150615/transznemu-gyerekek/

Valahol a gyermekbántalmazás egy szép és nemes dolog - ha a baloldali szülők teszik.

Rácsapni a gyerek kezére, ha bele akar nyúlni a konnektorba, gonosz dolog, és az ilyen szülőktől el kell venni a gyereket, sőt magukat a szülőket évekre börtönbe kell vetni. EZ GYŰLÖLET.

Ugyanakkor belemagyarázni egy 7 éves kisfiúba, hogy ő lány, összezavarni a tudatát és összeroncsolni a lelkét, szétbaszni az identitását, hormongyógyszereket tömni bele, majd kamaszkorában végleg taccsra vágni egy nemváltó műtéttel. Az SZERETET.

Mindig tanulok valami újat az értékrelativista, posztmodern baloldaltól. Bántalmazni egy gyereket baloldali értékek mentén szeretet. Feljegyzem. :P

Deansdale 2019.12.29. 18:23:59

@Frederick2: "A CEU-n azt tanítják"

Mindent be kell illeszteniük a beteg ideológiájukba, mindent át kell magyarázniuk aszerint. Nem kellene hagyni, hogy ilyen aknamunkások fiatalok agyát mérgezzék.

Aurelius Respectus 2019.12.29. 18:58:35

@Deansdale: Látom, megpróbálta ellopni a nicknevedet egy imposztor.

Frederick2 2019.12.29. 20:22:36

@Aurelius Respectus: Mire gondolsz pontosan?

Az angolszász területen van egy Deansdale nevű DJ, mixel számokat.

Rá gondoltál?

Frederick2 2019.12.29. 20:28:41

@Deansdale: Sajnálatosan a magyar történészi munkában már megjelent ez a feminista interpretáció (miszerint a világháborúban nőket ért erőszak a férfidominancia kifejezése a nőkön). A nagyobb probléma, hogy konzervatív történészek, mint Paksa Rudolf is támogatják ezeket a megközelítéseket.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.29. 20:44:19

@Frederick2: Én is találtam időközben egy youtube csatornát hogyisvanez néven, aki lenyúlta a monarchiás avatáromat, de nem haragszom érte.

De amúgy 444, 888 stb. alatt jellemző, hogy ha valakit égetni akarnak, csinálnak egy copypaste accountot és faszságokat írkálnak a nevében. Nem tudom Deansdale esetében én sem, mi történhetett, várjunk türelemmel és kiderül.

Deansdale 2019.12.29. 20:57:15

@don Fefinho: sorozatrandizo.blog.hu/2019/12/16/texas_girl

Itt volt egy idióta de már törölték, csak a válaszokat láthatod amiket neki címeztek.

Aurelius Respectus 2019.12.29. 21:44:31

@Frederick2: Az index feminista topikjából kitiltott egyik troll adta ki magát D-nek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.29. 22:25:37

@Deansdale: @Aurelius Respectus: Tudnám ez mire jó... úgyis kibukik előbb-utóbb a stikli.

Aurelius Respectus 2019.12.29. 22:35:07

@don Fefinho: Van akit ez szórakoztat, hogy mást lejáratva ( akit utál valamiért ) irkálhat gusztustalan dolgokat a nevében, amíg le nem bukik.

Frederick2 2019.12.30. 06:23:11

@Deansdale: Nem ő volt véletlenül?

A Férfihang 10 legkártékonyabb személye
redstyleschool.blog.hu/2019/12/29/a_ferfihang_10_legkartekonyabb_szemelye

Te vagy a 2. helyezett. :P:D

2020-ban pedig tervez rólad (a "bűntetteid"-ről) egy részletes elemzést.

Frederick2 2019.12.30. 07:27:04

@Aurelius Respectus: Azért az elképesztő, hogy még a Mi Hazánk Mozgalom is képes gesztusokat tenni a MeToo irányába.

gondola.hu/hirek/248143-Ujabb_no_vadolta_meg_szexualis_zaklatassal_Greczy_Zsoltot.html

www.youtube.com/watch?v=1Oaa-5jNeVY

Hogy most ne is említsem, hogy a magukat radikálisnak tartó, nem egyszer a Gender-feminizmust kritizáló portálok is, mint a Pesti Srácok és a Vadhajtások is, képesek MeToozni. Csak hogy eltegyenek, félreállítsanak egy ellenséget az útból.

Miért nincs egy szájbabaszott párt Magyarországon, ami keményen konfrontálódik a MeToo-val minden fronton?

Miért csicskul be minden hazai politikai párt a MeToo előtt? Hogyan válhatott ez a férfiellenes rágalomhadjárat ekkora szent tehénné az országban?

Deansdale 2019.12.30. 10:31:34

@Frederick2: Szánalmasnak tartom ha valaki összemossa a feminizmus ellenzését a nők gyűlöletével, akkor is ha feminista az illető és direkt keveri a szart, meg akkor is ha nőgyűlölő és a nőgyűlölet hiányát tartja manginaságnak. Én anno egy politikai mozgalmat akartam a feminizmus ellen, ami hangos nőgyűlölettel nem megy, de ahhoz hogy ezt megértse az ember úgy tűnik meglepően magas IQ kell(ene). Annak semmi értelmét nem láttam, hogy incel klubot csináljunk a Férfihangból, aztán mégis az lett belőle, legalábbis egy időre.

Deansdale 2019.12.30. 10:41:57

@Frederick2: A metoo nehéz kérdés, mert egyfelől teljesen igazad van, hogy aki szarral dobálózik maga is szaros lészen, másfelől viszont a libsik minden elképzelhető mocskot bevetnek hogy kinyírjanak minket, úgyhogy ha mi felhúzott orral kényeskedünk azzal sajnos csak magunkat szivatjuk. Tetű helyzetbe kényszerítenek minket azok akik a politikai versenyből alvilági hátbaszúrósdit csináltak, de sajnos nem hagynak nekünk más választást mint felvenni a kesztyűt. Elég volt már a "szépen vesztésből", ideje lenne nyerni, és ha ehhez a saját szarukat kell a pofájukba lapátolni akkor ez van.

Amit linkeltél amúgy nevetséges sztori, a faszi elkérte a nő elérhetőségét, aztán próbált vele flörtölni a fészen, húúúúúúúúúúúúha, ez aztán a világ vége. Szánalmas. A másik nőnek írt pár SMS-t, hogy be ne szarjak... Tipikus gyökér próbálkozás arra hogy kihasználják a tömegek nőpártiságát egy olyan férfi ellen aki voltaképp nem csinált semmi elfogadhatatlant, ugyanakkor aki DK-s az ennél ezerszer ocsmányabb dolgokat is simán megérdemelne, nem tudom sajnálni egyáltalán, elvégre az ő brancsa volt az ami létrehozta azt a világot amiben az ilyesmi elfogadott politikai fegyver. Ezer tisztességes embert kicsináltak már ilyenekkel, ideje megtapasztalniuk hogy milyen az eldobott marék szar röppályájának másik végén állni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.30. 14:57:52

@Aurelius Respectus: Ennél nagyobb öröme ne legyen az életben...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.30. 15:04:34

@Frederick2: Sose értettem mi abban a jó, ha másokat hosszú posztokban minősítgetünk. Óvodás szint.

Aurelius Respectus 2019.12.30. 17:49:07

@Frederick2: Nem hiszem, ez Brandon vagy az egyik haverja.

Aurelius Respectus 2019.12.30. 17:51:04

@Frederick2: Gondolom Dúró Dóra határozza meg a párt nőpolitikáját, neki meg vannak feminista beütései.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.12.30. 18:13:22

@Aurelius Respectus: Annak idején Morvai Krisztina is nőjogi aktivistaként kezdte.

Aurelius Respectus 2019.12.30. 18:34:01

@don Fefinho: Igen így volt. Ez egy nagyon bonyolult történet. Liberálisként kezdte, aztán Fideszes lett, de 2006-ban és utána rengeteget segített a rendőrterror áldozatainak és elég jobboldali is lett, csatlakozott a Jobbikhoz, szóval nála nincs fekete-fehér életpálya, összességében egy nagyon jószívű nőnek tartom.

Frederick2 2019.12.31. 07:51:28

@Deansdale:

"ha nőgyűlölő és a nőgyűlölet hiányát tartja manginaságnak"

Még anno, régen pár cikkét olvastam a fickónak, és váltottam is vele pár szót a kommentmezőben. Úgy vettem észre, Cortez-nél az számít blue pill-nek, aki törekszik egy normális párkapcsolatra (élettársi kapcsolatra vagy házasságra. És az a red pill, aki pornót néz, és kurvázik. Mindig ámulok és bámulok, mennyire félremagyarázzák az MGTOW-ot egyesek. Az MGTOW része az önfejlesztés, és az Inceleknél ez hiányzik - mondhatni, szarnak az önfejlesztésre.

Azért látok az Inceleknél viszonylag sikeres próbálkozásokat is. Ott van Hunn, egy kommentelő a Férfihangon. Elég barbár gondolatokkal szokta nyomni a srác - miszerint meg kell ölni a feministákat, és meg kell verni a modern gondolkodású nőket. Időnként ártatlanokat gyilkoló, bűnöző szociopatákat is sztárol (Héjjas). Vagyis bizonyos pillanataiban gázos a srác. Ugyanakkor látszik rajta, hogy komolyan foglalkozik a Game-mel és a PUA-val, van némi önkritikája, kisebb lépésekkel fejleszti önmagát, igyekszik kimozdulni ebből a megkeseredett állapotból. Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy AlterEgo is a szárnyai alá vette.

Vagyis lehet mondani olyan példákat is, akik igyekeznek megmaradni Incel-nek (Cortez), és olyat is, akik igyekeznek kijutni az Incel-állapotból (Hunn).

Szar állapot ez az Incel. Kemény meló kijutni egy ilyen állapotból. De ősi keresztény bölcsesség, hogy gyűlölettel és haraggal nem találja meg a harmóniát önmagával, környezetével és Istennel. Önfejlesztés a kulcsa mindennek.

Frederick2 2019.12.31. 08:48:32

@Aurelius Respectus: Hogy Dúró Dóra állna a karaktergyilkosság mögött? Igen, elképzelhető. Belőle kinézem az ilyen aljasságokat.

Aurelius Respectus 2019.12.31. 09:15:59

@Frederick2: Egy nő teljesen másként nézhet erre az ügyre mint ahogy egy gyanakvó antifeminista, a linkelésed miatt benéztem a Férfihangra és például Vivien teljesen elhitte a sztorit, mert ő alapból azt gondolja hogy egy nő nem hazudna zaklatási ügyben és a sajtó nem hozna le egy ilyen durva hazugságot ellenőrzés nélkül. Aki kétli a sztorit, az is elsősorban politikai alapon teszi, kevés aki tudja, hogy sokszor hazudnak ilyen ügyekben, ha ez a nő érdeke, mondjuk itt tényleg egy politikai játszmáról van szó, egyébként én simán el tudom képzelni a fickóról hogy tapló stílusban nyomult a két megnevezett nőnél, egyedül a szexképek küldését nem hiszem el, mert ilyen hülye nem lehet egy politikus, ezt az egyik extől vehette meg a Fidesz.

Deansdale 2019.12.31. 09:42:36

@Frederick2: "De ősi keresztény bölcsesség, hogy gyűlölettel és haraggal nem találja meg a harmóniát önmagával, környezetével és Istennel. Önfejlesztés a kulcsa mindennek."

Ámen.

Aurelius Respectus 2019.12.31. 09:55:41

@Aurelius Respectus: Az a igazság, hogy az antifeminizmus egy kis szubkultúra Magyarországon, néhány tízezer ember ismerheti, a túlnyomó többségnek fogalma sincs az itt és a Férfihangon leírt hamis vádas ügyekről.

Frederick2 2019.12.31. 11:12:41

@Deansdale: @Aurelius Respectus: Amúgy visszatérve a jobboldal és a MeToo-jelenség viszonyára....

Az a baj ezzel, hogy így a hazai jobboldal is legitimálja a MeToo-t. A Havas- és Gréczy-üggyel a jobboldal is beáll a sorba, miszerint a MeToo jó és hasznos folyamat - miközben épp az ellenkezője: rossz és haszontalan folyamat. A MeToo egy posztmodern jelenség, és mivel posztmodern, destruktív. Egyetlen jobboldali cselekvés fogadható el a MeToo kapcsán: a felszámolása. Ezt az egész MeToo-mozgalmat fel kellene számolni az utolsó emberig.

Aurelius Respectus 2019.12.31. 11:40:56

@Frederick2: Szerinted mennyire van tisztában ezzel egy magyar politikus ? Számukra ez csak egy újabb módszer a konkurencia kiiktatására. Különben nálunk kormányzati támogatás hiányában, ami nyugaton megvolt, más irányt vettek a dolgok, nem terjedt át az átlagos férfiak elleni hadjárattá, hanem egy eszköz lett híres emberek tönkretételére.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.12.31. 12:07:02

Nem tudom, valaki látta-e, elég csapongó szerintem a műsor, de azért érdekes:
www.youtube.com/watch?v=Jwif_nU-rKE

Frederick2 2019.12.31. 12:07:43

@Aurelius Respectus:

"Szerinted mennyire van tisztában ezzel egy magyar politikus?"

Ha lenne mögöttük szilárd ideológia; ha a "konzervativizmus" és a "liberalizmus" nem csak egy szó lenne, akkor tisztában lenne a MeToo következményeivel. De szólhatnának Miniszterelnök Úrnak a drágán fizetett tanácsadói, a konzervatív pózban megdermedő Békés Márton, Szilvay Gergely, Lánczi András is. (Habony és G. Fodor nevét nem említem; ők szerintem fürödnek abban a szarban, ami a MeToo.) Ha itt valódi elvek lennének, nem puszta hatalomvágy, korrupció, érdekek, tennének ez ellen valamit. De nem tesznek semmit, mert ez nekik jövedelmező. Közben meg a társadalom erkölcsi alapjai bomlanak megállíthatatlanul. Mi lesz ennek a vége?

Frederick2 2020.01.01. 11:15:31

@Deansdale: Emlékszel még a vitára, amit Kína és az iszlám viszonyáról folytattunk? Tudod, miszerint Kína kemény kézzel, átneveléssel igyekszik integrálni a muszlim-hitűeket a kínai társadalomba.

Na, Puzsér is megszólalt a témában.
hirklikk.hu/kozelet/a-terrorrezsim-erzekenysege/358058/

"Az NBA mérkőzései után az Arsenal legutóbbi rangadója került tiltólistára, mert Mesut Özil, az erdoğanista, radikális muszlim német válogatott labdarúgó felemelte szavát a Kínában élő muzulmánok, az ujgurok elhurcolása, táborokba zárása és tömeges átnevelése ellen."

"Bármilyen veszélyes ideológiának tartom a politikai iszlámot, abban, amit Mesut Özil az ujgorok üldöztetése kapcsán képvisel, igaza van. Ugyanilyen igaza volna a tibetiek, a hongkongiak vagy akár a kínaiak tömeges jogfosztása kapcsán is. Kína egy brutális terrorrezsim, amely állampolgárai felett általános kontrollt és kegyetlen elnyomást gyakorol. Az iszlám tömb szemérmesen félrenéz, és inkább Izraelt támadja, hisz' szereti az olcsó kínai hitelt meg az olcsó kínai árut. A nyugati elit szemérmesen félrenéz, inkább megszavaz az ENSZ-ben néhány Izraelt elítélő határozatot, mert mindenki szereti az olcsó kínai árut meg az olcsó kínai hitelt. A civil szféra inkább Izrael elleni bojkottot és ultrafeminista kurzust szervez – mit érdekli az a néhány millió muszlim, akit átnevelnek, kínoznak és gyilkolnak.

A magyar elitnek hiába fontos a közép-ázsiai testvériség, az ujgurok sorsából nem csinál ügyet, hisz' a magyarok is szeretik az olcsó kínai árut meg az olcsó kínai hitelt – de a magyar elit legalább az izraeli meg az oroszországi emberi jogi visszaélések miatt sem tiltakozik soha. A magyar elitet még a globális felmelegedés is hidegen hagyja – csak az hiányzik, hogy más autoriter rezsimek szuverenitásába avatkozzék!" (Puzsér)

Függetlenül attól, hogy a kínai rezsim továbbra sem a szívem csücske - nézzük már ezt globálisan!

Az iszlám "kisebbség" generálta problémára két válasz létezik, láthatólag: az európai és a kínai.

Az európai a gyengéd tutujgatás, a simogatosdi. Persze, az asszimiláció helyett integrálódjatok, tartsátok meg kultúrátokat és vallásotokat, terjesszétek az iszlám hitet, csináljatok No-Go zónákat, érvényesítsétek emberi jogaitokat. Mi pedig gyenge kézzel, bízva a liberális demokrácia módszereiben, a multikulturalizmus rég megbukott ideológiájában, reméljük, hogy békésen velünk együtt élő közösség lesztek.

A kínai az erős kéz. A törvények betartatása. Az integráció helyett az asszimiláció erőltetése. Ha kell, átneveléssel. Az erőszakos felkelések leverése állami erőszak szervezetekkel (rendőrség, katonaság). Oké, ápoljátok kultúrátokat és vallásotokat, DE nem engedjük, hogy terjesszétek őket. No-Go zónában ne is gondolkodjatok, ha létrehoztok egyet is, felszámoljuk. Itt nincs multikulti; ami van, a kínai nemzet, aminek vagy a tagjai lesztek, vagy takarodtok!

Melyik módszer működőképesebb? Melyik jár kevesebb halálos áldozattal?

A tibetiekkel és a honkongiakkal való összevetés pedig nevetséges. A tibeti és hongkongi felkelők a saját kollektívájuk autonómiájáért küzdenek. Az iszlamista ujgurok, követve Allah útját, a dzsihádot, próbálkoznak egy iszlamista expanzióval Kínában. A kettő nem ugyanaz.

Deansdale 2020.01.01. 12:36:55

@Frederick2: Megérteném Puzsér okoskodását ha nem lenne előttünk legalább egy tucat aktuális meg ezernyi történelmi példa arról hogy az iszlám mit csinál ha valahol tömegbázist tud építeni. És itt elsősorban nem a késes meg savas bűnözésre gondolok Londonban, hanem az afrikai és ázsiai országokra ahol az utóbbi párszáz évben sikerült gyökeret verniük és aztán lemészárolniuk vagy erőszakkal konvertálniuk mindenki mást. Szudántól Indonéziáig sok ország bejárta ezt az utat, eredetileg elvoltak a maguk csöndességében mint buddhista, keresztény, hindu, stb. országok, aztán odamigrált egy kisebb muzulmán közösség, amint megérett az idő volt némi öldöklés, és mostanára az iszlám hivatalos államvallássá nőtte ki magát náluk. Nyilvánvaló, hogy Európában is ilyen terveket dédelgetnek, úgyhogy ezt letagadni, vagy úgy tenni mintha ilyesmi nem létezne a civilizációnk elpusztításának tudatos előkészítése.

KalmanBlog 2020.01.03. 15:04:27

Nem akartam a karácsonyos topikba írni, és ez volt a második legfrissebb.

Láttátok, hogy USA drónok lebombáztak egy iráni csapatot Irakban? Köztük Irán "második emberét" - ahogy az RT kommentátora fogalmazott. Atyaég! Mi lesz ebből?

dailystormer.name/bold-move-trump-just-assassinated-iranian-leader-in-iraq-awesome-new-war-coming/

csi szi 2020.01.03. 17:34:52

@KalmanBlog: Kiderül, Irán szerintem gyenge hozzá, hogy komolyabban visszavágjon, ha csak nem akarja, hogy az USA tényleg nekiessen istenigazából.
Hogy Suleimani lett volna Irán "második embere" az szerintem túlzás. Viszont amolyan félistennek számított, szóval a megölését mégiscsak illene Iránnak megbosszulnia.

Frederick2 2020.01.06. 09:28:17

@Deansdale: Cseh Katalin és a Momentum véleménye ujgur-ügyben.

www.facebook.com/csehkatalin.momentum/photos/a.682479245157012/3237735946297983/?type=3

"Munka- és átnevelő táborok üzemeltetése, mindennapos kínzások és gyilkosságok a világ egyik vezető országának területén, és mindezt a XXI. században?

Sajnos, ez nem csupán egy rémálom, vagy rosszhiszemű feltételezés, hanem a rettenetes valóság a Kínában élő ujgur kisebbség számára. Meggyőződésem, hogy az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása egyetlen országnak sem lehet "magánügye". Hosszú évek óta tudjuk, hogy a vallási kisebbségek - legyen szó akár keresztényekről, akár muszlimokról - rettenetes elnyomásnak és folyamatos fizikai fenyegetésnek vannak kitéve Kínában. Az utóbbi hónapokban ráadásul néhány szerencsés menekültnek köszönhetően minden korábbinál részletesebb információkhoz juthattunk hozzá arról, hogy milyen körülmények uralkodnak azokban az átnevelő táborokban, ahova ujgurok tömegeit deportálják folyamatosan a kínai hatóságok, mindezt természetesen letagadva a nemzetközi nyilvánosság előtt.

Nagyon fontosnak tartom, hogy az Európai Unió egységesen szólaljon fel az ilyen eseményekkel szemben, ezáltal is növelve erejét és súlyát a nemzetközi porondon. Így természetes volt számomra, hogy a Momentum Mozgalom​ másik EP-képviselőjével Donáth Anna​val együtt részt veszek annak a határozati javaslatnak a megszövegezésében, amely végre részletesen taglalja az ujgurok ellen elkövetett bűnöket és felszólítja Kínát, hogy azonnal hagyjon fel ezzel a gyakorlattal."

Azért "szeretem" ezeket a balliberális pártokat, mozgalmakat és civil szervezeteket, mert olyan állhatatosan védelmezik az iszlám, az iszlamisták jogát a nemzetközi közvéleményben. :P

Borathan 2020.01.06. 14:09:40

@Frederick2: az ellenségem ellensége nekem még nem barátom, szerintem egy balliberális embernek belefér, hogy kiáll muszlimok mellett, ha azokat bántják

Deansdale 2020.01.06. 16:45:52

@Borathan: "egy balliberális embernek belefér, hogy kiáll muszlimok mellett"

A libsik azért állnak ki a muszlimok mellett mert tudják hogy a nyugat elpusztításának az eszközei. Ennyi a nagy titok. Ők egy olyan új világot akarnak amiben a klasszikus fehér / nyugati civilizáció nincs jelen, és hogy ezt elérjék az iszlám nagyon jó szövetséges lehet. Legalábbis ezt hiszik. Igazából persze ezzel maguk alatt is vágják a fát, az iszlám nem csak a gonosz konzervatívokat meg fehér szupremacistákat fogja kicsinálni, hanem a libsiket is pride-ostól meg transzgyerekestől. Mindent elmond a balosokról, hogy még ezt az árat is hajlandóak megfizetni csak hogy minket kicsináljanak. Mint a rák ami tudja hogy a gazdatesttel együtt ő is elpusztul, de csakazértis megöli azt. Cseh Katalin a rákot védi a gyógyszerektől, mert az ő szemében hihetetlen nagy gonoszság ha egy kultúra ellenáll bárminek amivel ő meg akarja ölni azt. Kína meg az ujgurok persze huszadrangúak a számára, csak azért beszél ezekről mert az európai helyzetre lehet vonatkoztatni a dolgot. A világ tele van keresztényüldözéssel, de arról ő nem ír cikket, ahogyan sok más atrocitás sem érdekli ha azokat nem lehet a saját pozícióinak erősítésére használni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.01.06. 21:42:29

@Frederick2: Donáth Anna​ meg Cseh Katalin felszólítják Kínát! Hszi Csin-ping szerintem azonnal válságstábot hív össze mikor megtudja!

Frederick2 2020.01.07. 06:20:09

@Sipi81: @don Fefinho: Egész csinos macskák a Donáth Anna és Cseh Katalin! :D Sajnos ez minden jó, amit el tudok róluk mondani.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.07. 13:00:47

@Frederick2: Röhögsz, de láttam már mellettük unironikusan felhozott érvként, hogy dekoratívak.

Frederick2 2020.01.07. 15:15:18

@don Fefinho: Nem röhögök. Kinézetre mindkettő bejön. Jellemre nem, de kinézetre igen.

Madarász Henrik 2020.01.07. 17:03:17

@Frederick2: Tényleg jó nők, főleg Donáth :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.07. 18:49:20

@Frederick2: @Madarász Henrik: Szép szál Hebron rózsái, a Szél Berni is jó nő volt még egy pár éve, nade attól még az ugyanolyan szomorú, hogy - még ha mi nem is - az ország egy része a farkával szavaz.

Madarász Henrik 2020.01.07. 22:51:39

@don Fefinho: Nekem Szél nem tetszett és persze egyik nő pártjára sem szavaznék, csak mert a nő tetszik.

Frederick2 2020.01.09. 18:32:33

@don Fefinho: Jaj, rákapcsoltam a hazai függetlenobjektív média fellegvárára, az ATV-re. Valami értelmiségi beszélgetős műsor, balliberális szarrágókkal. A 168 óra firkásznője megvádolta a FIDESZ közeli médiamunkásokat, hogy alákérdeznek a fideszes politikusoknak. A 168 óra!!! Pff... Mintha ők nem ugyanezt tennék balliberális körökben!... Meg persze a szokásos nyenyenye: a FIDESZ bűnei, mint szélsőjobboldali retorika, szalonrasszizmus, szalon-antiszemitizmus, cigányok erőszakos szegregációja...

Frederick2 2020.01.18. 20:23:23

@don Fefinho: @Madarász Henrik: @Deansdale: Ez a balos szardarab nyíltan uszítja a cigányokat a magyarok ellen. Különös: a Facebook nem törli a bejegyzést, annak ellenére, hogy állítólag a gyűlöletbeszéd a közösségi oldalon szigorúan tilos.

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=143665560415711&id=113211046794496&__tn__=-R

"Egy jobboldali szerző írta a napokban, hogy ne hergelje a baloldal fel a cigányságot. Én inkább azt gondolom: bárcsak valaki felhergelné a cigányságot, vagy még jobb lenne, ha maguktól hergelődnének fel, és szembe szállnának az intézményesült magyar szadista rasszizmussal."

Frederick2 2020.01.18. 20:31:15

@GABOR2: A Greta-szekta már nyíltan uszít a férfiak és a fehérek ellen. Hol szól már ez a környezetvédelemről, a természet és a társadalom viszonyáról, a klímáról?

mandiner.hu/cikk/20191201_most_mar_a_rasszizmus_es_a_patriarchatus_ellen_is_harcolnak_greta_thunbergek

"Az akciónak erőteljesnek és széleskörűnek kell lennie. Végül is a klímaválság nem csak a környezetről szól. Ez az emberi jogok, az igazság és a politikai akarat válsága is. Koloniális, rasszista és patriarchális elnyomó rendszerek alkották meg és fokozták azt tovább. Nekünk mindezt fel kell számolnunk."

Felszámolás?

Madarász Henrik 2020.01.18. 21:38:57

@Frederick2: Már az elején látszott hogy futtatják a kiscsajt, hogy kifogják a szelet a bevándorlásellenes jobboldali pártok vitorlájából és áttereljék a szavazókat a kívül zöld belül vörös álkörnyezetvédő pártokhoz.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.01.19. 11:23:28

@Frederick2: Bezzeg a régi szép időkben, amikor még maga az isteni Kálmán Olga kérdezett alá a csókosoknak az Egyenes beszédben...

Amúgy fogalmam sincs, milyen műsorokban kik hakniznak manapság, a TV már jó ideje ismeretlen terep nekem.

Frederick2 2020.01.19. 12:58:49

@don Fefinho:

"Bezzeg a régi szép időkben, amikor még maga az isteni Kálmán Olga kérdezett alá a csókosoknak az Egyenes beszédben..."

Alákérdezés kapcsán a "jobboldalt" sem kell félteni.
www.youtube.com/watch?v=QIDGdSU_q2M&feature=emb_title

(Bár ez a Földi-Kovács Andrea alákérdezés nélkül is egy unalmas jelenség.)
süti beállítások módosítása