HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Ahol tényleg deficitünk van liberalizmusból és szabadságjogokból

2020.12.11. 16:52 Deansdale

Hajnalban, lakásáról vitték el a rendőrök a vírustagadó Gődény Györgyöt - adja hírül a 24.hu, és itt nyilván csak a kisebbik gond az újságírói takonygerincűség, mivel "vírustagadó" nem nagyon létezik, és ha mégis, Gődény garantáltan nem az. Sokkal nagyobb baj a tény amiről hírt adtak, ugyanis szerintem egy normális világban a rendőrség nem visz el senkit azért, mert szakmai vitát folytat egy járvány súlyosságáról. Persze sehol nem jobb a helyzet a nyugati világban sem ezügyben, de azért jó volt egy darabig abba a hitbe ringatni magam, hogy nálunk nincs olyan rendőrállam mint a németeknél, angoloknál. A helyzet iróniája, hogy ezt a letartóztatást pont azok követelték akik Orbánt zsarnokozzák, úgyhogy most kezet foghatnak egymás faszával, nagy egyetértésben toltak egyet az országon a disztópia felé.

Polt Péter legfőbb ügyész szerdán közölte az ellenzék egyik parlamenti képviselőjével, hogy feljelentésként értékelte a hozzá intézett kérdést. Kocsis-Cake Olivio azért fordult a legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal és azokkal szemben, akik a járvány elleni védekezéssel szemben kampányt folytatnak.

Gondolom sejti a kretén Kocsis is, hogy ezzel az intézkedéssel csak Gődény igazát bizonyítja, de nem nagyon érdekli. Mint minden jó zsebnáci, ő is abban hisz, hogy az embereket meg kell félemlíteni - ha propagandával nem megy, akkor rendőrséggel. És ez az utolsó senkiházi tetűláda a PÁRBESZÉD vezetője, bazdmeg. Hát ennyit gondolnak ők a párbeszédről.

290 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.11. 17:10:31

"És ez az utolsó senkiházi tetűláda a PÁRBESZÉD vezetője, bazdmeg."
Ezt mondjuk eddig is tudtuk. :-)

Szerintem egyébként az egész oka az, hogy akkora már a hisztéria hogy az emberek kezdik elveszteni az eszüket is. Az újbeszél egyik szép példája pedig az, hogy nem azt nevezik hisztériakeltőnek aki naponta kirakja nagybetűkkel az oldalára, hogy ennyien haltak meg és ilyen súlyos a helyzet, hanem azt, aki azt mondja, hogy nincs akkora baj és nyugodjon le mindenki a fenébe. Fel van fordulva a világ.
Ja és még sose voltam első kommentelő. :-)

KalmanBlog 2020.12.11. 17:21:31

Ezt az irányt már tavasszal érzékelni lehetett, meglehetősen érdekes fejlemény.

Frederick2 2020.12.11. 17:35:54

Csak azért írok ide, hogy jelezzem: a Youtube tett egy újabb lépést a kontroll felé.

Itt ez a hír:
pcworld.hu/pcwlite/mostantol-akar-a-szemelyi-igazolvanyodat-is-elkerheti-a-youtube-284746.html

És tényleg!

Ma bele akartam kukkantani egy Ookami Kai nevezetű youtuber Bayonetta stream-jébe. A Bayonetta egy vicces szexista játék. El akarom indítani a videót, mire a következő szöveg fogad:

"Az életkor igazolására szolgáló mód kiválasztása

- Bankkártya használata az azonnali igazoláshoz
Nem számítunk fel költséget. Az esetleges tranzakciós díjakat teljes mértékben visszatérítjük.

- Igazolvány használata
Küldjön be képet valamelyik érvényes igazolványáról, például jogosítványáról vagy útleveléről. Személyazonossága ellenőrzése legfeljebb három napot vesz igénybe."

JÓ, NEM?
Választhatok, hogy melyik személyi adatomat adom meg a Youtube-nak. A bankkártyám számát, vagy egy képet a személyi igazolványomról, a jogosítványomról és az útlevelemről.

Undorító!

rgs 2020.12.11. 17:37:37

@Sipi81: "újbeszél" na ja, vannak dolgok amiket illedelmesen nem lehet említenünk. Az "a" meg a "b" csak ki ne fogyjon az abc.

rgs 2020.12.11. 17:39:11

@rgs: "n" meg "h", csak elírtam, bocs.

csi szi 2020.12.11. 17:43:55

Gődényen most példát akarnak statuálni, pedig ő óvatos volt a kijelentéseivel mindig. Idézett statisztikákat, amiket félreértelmezett vagy elavult adatokra mutogatott az igaza bizonyítékaként, de más is tett ilyet. Abban sem hazudik, hogy a vírus az esetek többségében nem rosszabb mint egy influenza csak hát nem elhanyagolható részében meg de igen, és túlterhelődik a kórházi ellátás. A maszk nem véd szöveg is igaz nagyjából, a maszk tőled védi a többieket, ha esetleg fertőzöl.
Ha "a járvány elleni védekezéssel szemben kampányt folytatókat" el lehet vinni, akkor miért nem lehet elvinni azokat, akik pl. hangulatot keltenek az orosz vakcina ellen, vagy a kormány intézkedései ellen azt állítva, hogy azok népirtással érnek fel és hasonlók? Az ellenzék prominenseitől jöttek ilyenfajta kijelentések.

rgs 2020.12.11. 17:54:07

@Frederick2: "gépi tanulási algoritmusok" - az fog seggbelőni két év múlva, de akkor gondolom mesterséges intelligenciának híjja majd a jómunkásember zújságíróság. Mondjuk most se az, akkor se lesz az, de egy átlagrépa szintjét talán eléri. Nekem is jobb ha nem egy faszparaszt 2.0 ontja ki a belem hanem csak az 1.0.

KalmanBlog 2020.12.11. 18:18:56

@Frederick2: Ha jól hallottam minden területen újabb és újabb szigorításokat hoznak, például van ez is: www.bbc.com/news/technology-54541517

"YouTube has pledged to delete misleading claims about coronavirus vaccines as part of a fresh effort to tackle Covid-19 misinformation.

It said any videos that contradict expert consensus from local health authorities, such as the NHS or World Health Organization, will be removed."

Mattka85 2020.12.11. 18:19:13

Most senki nem akar tüntetni a szólásszabadságért? (Tudom, cinikus vagyok....)

KalmanBlog 2020.12.11. 18:20:00

@KalmanBlog: Nem néztem amúgy Gődény legújabb videóit - és gondolom most már nem is tudom majd megnézni, de az is lehet, hogy a Youtube is letörölte volna őket, ha erős lenne a magyar nyelvű részlege. Lehet, hogy jobban is járt volna úgy, mint így...

KalmanBlog 2020.12.11. 18:20:44

@Mattka85: Most éppen nem lehet ha jól értelmezem a korlátozásokat.

Frederick2 2020.12.11. 18:27:16

@KalmanBlog: Nem tudom, mennyire van ez az egész túlromantizálva (és ezáltal eltúlozva), de állítólag megjelent az új kihívója a Youtube-nak.

A Twitch:
www.twitch.tv/

Nekem annyira nem jön be. Szokatlan, zavaros.

De tény, hogy a Youtube mostani működése elbizonytalanítja a rajta videózó vloggereket. A videósok egy része kezd átvándorolni a Youtube-ról a Twitch-re. A Youtube tulajdonosa, a Google önkényeskedése többek számára irritáló. Felesleges felsorolni az anomáliákat; aki foglalkozik Youtube-bal, tudja, miről beszélek! Állítólag a Twitch szabadabb légkör – egyelőre! A Twitch-en csak live-kat lehet nyomatni, ami megköveteli a nagyobb felkészültséget, ugyanakkor szorosabb kapcsolatot alakít ki a videós a közönséggel.

A Youtube maga alatt vágja a fát! Biztos megéri neki!

2020.12.11. 18:29:32

@Frederick2: Te hogyan oldanád meg, hogy kiskorúak nem nézzenek pornót vagy korhatáros tartalmat a youtube-ról?
Ha a kisfiad elérhetné ezeket az oldalakat, ahhoz mit szólnál?
Na de most komolyan.

Mattka85 2020.12.11. 18:30:32

@KalmanBlog: Talán ez is részben a cél ;P (The Great Reset)

KalmanBlog 2020.12.11. 18:32:11

@Mattka85: Néha már a mosoly jelet is félek odatenni, hogy jelöljem a szarkazmust.

Mattka85 2020.12.11. 18:34:32

@Frederick2: Létezik még az odysee meg a bitchute is...

Mattka85 2020.12.11. 18:36:59

@KalmanBlog: Azért vettem a lapot, de nincs túl pozitív jövőképem nekem sem ezzel kapcsolatban.

Frederick2 2020.12.11. 18:38:50

@Akaratgyenge hálózati félharag: Te most komolyan elhiszed, hogy a Youtube morális elvek miatt igyekszik megszerezni a személyigazolványom fényképét? Te képes lennél önként és dalolva megadni nekik a bankszámla-számod? Szerinted rendben van az, hogy a mamutcégek (Google, Facebook) gyűjtik az emberek adatait?

Elmondom neked, az USA-ban a Facebook népszerűtlen a fiatalok körében. Inkább Instagramot és Twittert használnak, amit technikailag gyengébb közösségi oldalak, mint a Face, ugyanakkor nagyobb biztonságban érzik magukat. Kb. ugyanez fog lemenni a Youtube-bal is: mint írtam az előbb, videósok mennek át onnan a Twitch-re.

Az megint más dolog, hogy szerintem naivitás azt gondolni, hogy majd az Instagram, a Twitter és a Twitch más lesz. A korszellem befolyásol; a korszellem pedig újra a társadalom totális kontrollja, a totalitarizmus.

Visszatérve a Youtube-ra... Melyik cég is segített a kínai államnak kiépíteni Kínában azt az egész társadalmat behálozó, brutális megfigyelő és beszabályzó, jutalmazó és büntető rendszert? Hát Google apó - aki a Youtube gazdája!

Azért van valami bűbájos abba, hogy Európa ujjal mutogat Kínára: "ott az állampolgári jogokat letipró zsarnok!". Közben meg semmivel sem különb ez európai cégek és államok mentalitása a kínai rezsimnél.

Deansdale 2020.12.11. 18:45:20

@csi szi: "Abban sem hazudik, hogy a vírus az esetek többségében nem rosszabb mint egy influenza csak hát nem elhanyagolható részében meg de igen"

Az influenza is halálos, annál hogyan rosszabb?

Szerintem még a halálozási mutatói sem rosszabbak, bár ezt már félve írom le, a geciputtony Kocsis még rámküldi a rendőrséget. Cecíliától tudjuk ugye, hogy (az amcsi adatokhoz nagyon hasonlóan) az elhalálozások között itt is 6-7% azon esetek száma ahol vélhetően maga a COVID volt a halálok és nem valami krónikus betegség, tehát eddig cirka 400-an haltak meg ebben hazánkban.

A kórházak túlterhelése is vitatható gondolat - a nagy víruspánikolók szokták mondani hogy a svéd EÜ sokkal jobb mint a magyar ezért ne hasonlítsuk össze az ő helyzetüket a miénkkel, holott a valódi tanulság a svéd példából az, hogy mint az influenza általában, a COVID sem fertőz meg mindenkit, szezononként legföljebb a lakosság 2-3%-át, és abból is sokan minimális tünetekkel átvészelik. Ha megnézed a svéd számokat pontosan ezt látod, eddig nagyjából a lakosság 3%-a fertőződött náluk, és ez nem a kurvajó EÜ-jük miatt van, hanem mert a COVID ennyire virulens és nem jobban. A 3%-nyi fertőzöttből meghalt annak a 2,5%-a, zömükben 70 feletti sápkórosak. Ha ehhez hozzáveszed a Cecília által is emlegetett adatot, akkor jutsz el a végeredményhez, hogy a lakosság 3%-ának a 2,5%-ának a 6-7%-a az ami konkrétan a COVIDba hal bele és nem valami krónikus bajába. Ha ezt kiszámolod, 0,005%.

Mi a nagy lezárásokkal, maszkviseléssel és egyebekkel annyit értünk el, hogy a nagyjából ugyanannyi lakosú Svédországhoz képest ~7,500 halott helyett ~6,600 hullánk van. Ha nem csináltunk volna lófaszt sem akkor vélhetően kevesebb mint ezerrel lenne több halottunk, és ennek - ahogy fentebb magyaráztam - semmi köze a svéd EÜ minőségéhez, mert a vírus nálunk sem lett volna virulensebb mint náluk. Valamiért a víruspánikolók úgy veszik, hogy ha nincs közösségi védekezés akkor kvázi azonnal megfertőződik az emberek 100%-a, csakhogy ez kurvára nincs így a COVID-nál, ahogy az influenzánál sem.

Deansdale 2020.12.11. 19:03:16

@Frederick2: "Tudok kommentelni?"

Természetesen, amíg el nem kezded mondogatni hogy ilyen-olyan talpnyaló vagyok. Soha senkitől nem vártam itt többet, csak egymás nyílt sértegetésének mellőzését.

Wildhunt 2020.12.11. 19:06:02

mandiner.hu/cikk/20201211_ujraindult_eszaki_aramlat_2_epitese

Egy lengyel és egy orosz hajó... Orbán megint jól politizált.

Frederick2 2020.12.11. 19:08:38

@Deansdale: A Youtube elhülyüléséhez mit szólsz?

Deansdale 2020.12.11. 19:25:20

@Frederick2: Egy hosszú folyamat aktuális állomása. A nagy tech-cégek fölött már évekkel ezelőtt átvette az irányítást a globalista-progresszív politikai elit, és arra használják ezeket hogy kiépítsék a saját kis globális uralmukat. Persze hülyék lennének ezt teljesen nyíltan kimondani, mindig ilyen gagyi köntösökbe bújtatják: felhasználói feltételek betartatása, fake news üldözése, a kiskorúak védelme, stb. Gyermeteg kamuzás az egész, és aki elhiszi nekik ezeket a kifogásokat az maga is gyermeteg elme.

Hát én nem fogok megadni nekik semmilyen személyes adatot, bár gyakorlatilag biztos hogy már úgyis mindent tudnak, de azért a k. anyjukat. Inkább lemondok a youtube-ról minthogy pitizzek nekik. Nem vagyok az a fajta aki simán tűri hogy piaci szolgáltató cégek monopolhelyzetbe kerülve elkezdjenek úgy viselkedni vele, mint egy utolsó szolgával.

Frederick2 2020.12.11. 19:36:10

@Deansdale:

"Inkább lemondok a youtube-ról minthogy pitizzek nekik."

Hát igen! Mikor régen milyen (jó értelemben vett) progresszív dolog volt a Youtube! Kár, hogy eljutott idáig! Csak a sok videóst sajnálom (legfőképpen az olyan tehetségeseket, mint Retroshock, Pamkutya és tsai), akiket ez nagyon keményen fog érinteni. A Youtube önkényesen akármelyik videót korhatárossá teheti, s ezáltal letilthat a nagyközönség előtt. Ahogy nézelődtem, már néhány vloggernek ezzel az újfajta korhatáros módszerrel elérhetetlenné is tették a videóját (pl. Ookami Kai, Sütimester).

Madarász Henrik 2020.12.11. 19:40:14

@Frederick2: szép, én biztos nem adnám meg ezeket

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.11. 19:50:24

Úgy kell neki, minek hozott rontást a vetésre! Remélem autodafé is lesz!

Frederick2 2020.12.11. 19:51:44

@Mattka85:

"Létezik még az odysee meg a bitchute is..."

De vajon meddig tart, míg ők is megadják magukat a most uralkodó korszellemnek?

Az előbb említettem a Twitch-et. Amit szintén páran (pl. TheVR) kikiáltottak a Youtube alternatívájának. A Twitch.tv az Amazon tulajdonában van - amelynek a szupergazdag vezetője, Jeff Bezos szintén jó kapcsolatokat ápol a globalista-progresszív politikai elittel.

Szerintem lassan rá fogunk ébredni arra, hogy nincs valódi alternatíva. Ez a horror az egészben. :(

Mattka85 2020.12.11. 20:06:53

@Frederick2: Lehet, de amíg van lehetőség akármilyen, akár csak csekély ellenállásra is, addig élni kell vele...

2020.12.11. 20:13:22

@Frederick2: nincs rendben a mammutcégek házatája, ebben nincs vitánk. De a kérdésem még áll: Te hogy oldanád meg hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a júzer nagykorú?

Mattka85 2020.12.11. 20:14:40

@Deansdale: George Orwell tévedett. Az igazság kimondása manapság nem forradalmi tett, hanem az öngyilkos hajlam jele sajnos. Amúgy ennek van egy perverz pikantériája: nationalinterest.org/blog/buzz/fact-check-did-george-orwell-say-%E2%80%98telling-truth-revolutionary-act%E2%80%99-69896

Frederick2 2020.12.11. 20:17:59

@don Fefinho: @Deansdale: @Madarász Henrik: @KalmanBlog: @csi szi: @Mattka85:

Na, fiúk, megfogtak! Kaptam egy fogós kérdést! Ami kifog rajtam! :D

Gyűljetek körém! :D

"Te hogy oldanád meg hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a júzer nagykorú?"

Ti mit válaszolnátok erre a kérdésre?

Frederick2 2020.12.11. 20:22:32

@Akaratgyenge hálózati félharag: Amúgy tényleg nem tudom.

Szerintem alapvetően a gyerekek nevelésénél lett elbaszva. Borzalmas szülői nevelés, borzalmas pedagógia, borzalmas szocializáció. A szülők többsége elhanyagolja a gyermeke szellem, lelki nevelését. Ráhagyja a televízióra, az internetre, a filmekre, a celebekre, a kortársakra. Itt lehet jönni bármilyen informatikai és technikai megoldással, hogy a gyerek ne jusson nem nekivalló tartalom közelébe - a többsége így is, úgy is hozzájut. Nehéz kérdés. Szerintem ez egy olyan probléma, amit nem az informatika és a technológia fog megoldani - valami gyerekzárral.

Nem tudom.

Frederick2 2020.12.11. 20:23:11

@Sipi81:

"Te hogy oldanád meg hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a júzer nagykorú?"

Szerinted?

Ulomenen 2020.12.11. 20:23:57

Kifejezetten rossz látni, hogy még a jobboldali portálok (kuruc, vadhajtások) kommentelői is addig jutnak, hogy "végre elvitték a hazug zsidót". Keveseket zavar csak a dolog, magam is köztük vagyok. A 333. paragrafus (holokauszttagadás) is épp elég nagy szégyen, nem kellene ezt tetézni.

Frederick2 2020.12.11. 20:28:36

@Ulomenen: A Vadhajtások fideszes bagázs. Ők mindennek örülnek, amit a FIDESZ tesz.

A Kuruc.Info meg megrekedt ezen a szinten. (Amúgy nem kell csodálni a radikális jobboldalt. Sok melóssal találkoztam, akiknek átmosta az agyát a Mi Hazánk, és olyan faszságokat szövegelnek büszkén, hogy a "Horthy-korszakban sokkal jobb volt melósnak lenni, mint az Orbány alatt". No komment...).

Ulomenen 2020.12.11. 20:35:56

@Frederick2: a Vadhajtások szerkesztősége szerintem részben Fideszes, részben Mi Hazánkos (előbbi adja a pénzt, utóbbi az ideológiát :D). A kommentelők is valahogy ilyen kétirányúak szerintem, erősebb Fidesz támogatással.

Kifejezetten követem a Mi Hazánkat egy ideje, sehol nem találkoztam ezzel az általad említett retorikával, főleg nem agymosásszerűen ismételve, hogy Horty alatt jobb volt a melósnak.

Azért érzem problémásnak az általam fent említett dolgot, mert ha a jobboldal nagy része sem érti, hogy miért baj elvinni valakit a véleményéért, akkor sajnos nincsen meg az erkölcsi többlet, amivel a baloldal hosszú távon legyőzhető.

Gődényt amúgy hazaengedték, de eleve be sem kellett volna vinni...

Glokta 2020.12.11. 20:39:29

Ebben igazad van, tényleg szörnyű látni, hogy tömegek - beleérve mindkét politikai oldal 'értelmiségének' (most ezt tegyük idézőjelbe) nagy részét - tapsolnak annak, hogy valakit elvisznek a véleményéért (amiben semmi uszítás nem volt).

Ami még hihetetlenebb, hogy ezt a figurát amiatt akarják megbüntetni, mert bagatellizállja a járványt - míg azzal kapcsolatban, hogy a kamupártja révén súlyos tízmilliókkal károsította meg az adófizetőket (az államot), nem tesznek semmit.

Talán Hont Andrásé a legértelmesebb vélemény ennek kapcsán, ide be is másolom:
"Gődény György obskúrus figura. Gyanús előélettel, társaságában néhány valóban veszélyesnek tűnő kuruzslóval. Tevékenységében - amit látok belőle, ugyanis annyira nem érdekel - akad kritizálnivaló, olyan, amit szóvá lehet tenni, olyasmi, amellyel kapcsolatban például a Facebooknak lehet tennivalója. Konkrétan arra gondolok, hogy Gődény tényleg összegyűjti maga köré a teljesen elszabadultakat, akik azután kommentekben hergelik egymást. Ugyanakkor Gődénytől eddig egyetlen olyan állítást nem hallottam (és ismerőseim úgyszintén nem), amelyik kétségbe vonja a vírus létezését, pláne olyat, amely rémhírterjesztésként volna minősíthető.

Ehhez képest az állítólagos ellenzéki, folyamatosan diktatúráról sivítozó Párbeszéd nevű önkényuralmi jelkép parlamenti hobbiképviselőjének följelentése nyomán ma előállították a véleménye miatt. A névlegesen ellenzéki bábpolitikus Polt Péter legfőbb ügyész segítségét kérte egy alapvető jog gyakorlásának megakadályozása érdekében. Ennyi erővel a "Magyarországnak működnie kell" szlogen kimeríti a járványrelativizálás fogalmát, hiszen bagatellizálja más emberi tevékenységekhez képest a védekezés fontosságát. Természetesen a Párbeszéd nevű posztsztálinista alakulat "diktatúra" által kitartott képviselője ez esetben elfelejtette házmesteri feljelentői kötelességét. Legyen világos: a kormány és az ellenzék közösen elvitt ma egy állampolgárt a véleménynyilvánítása szabadságának gyakorlása miatt. Az is teljesen világos, hogy a következő, akit elvisznek, sem az orsósozó, diktátorozó, hitlerező, mengeléző stbstb fröcsögők közül kerül ki. Az ő véleményük bőven belefér a NER-be, sőt egyenesen kívánatos."

Frederick2 2020.12.11. 20:44:42

@Ulomenen: Én találkoztam. Persze az a "sok" is 4-5 ember. Eleve idealizálva van a Horthy-korszak. A MH-ban vannak elkeseredett emberek, még a szegényebb sorból is. (MH-s melós ismerőseim egy része szakmunkás, más része segédmunkás. Köztük alulfizetettek is.) Van hova menekülni: az idealizált Horthy-rendszer.

A MH-politikus ilyen retorikával nem fog élni. Ő sem hülye. De az egyszerűbb ember mondhat hülyeséget, hihet is a hülyeségekben. Másképp dolgozza fel az információkat, mint a műveltebb ember.

Én annyira nem csodálkozom, hogy ilyen vélemények is megjelennek az emberek között.

"Azért érzem problémásnak az általam fent említett dolgot, mert ha a jobboldal nagy része sem érti, hogy miért baj elvinni valakit a véleményéért, akkor sajnos nincsen meg az erkölcsi többlet, amivel a baloldal hosszú távon legyőzhető."

Ha a jobboldal is totalitarizmust akar, mint a baloldal, akkor tényleg nagy a gond.

Wildhunt 2020.12.11. 20:48:10

@Akaratgyenge hálózati félharag: sehogy. felteszem vannak szülei, akik felelnek érte.

Ulomenen 2020.12.11. 20:52:24

@Frederick2: ha mutogatni akarunk a melósnak 70-80 évvel ezelőtti idealizált világot, akkor inkább a Hiteli Németországot kellene mutatni, ott valóban komoly és eredményes intézkedések voltak a munkások életszínvonalának javítására. Mondjuk egy szocialista munkapárttól ez el is (lenne) várható. Természetesen ez ma nem szalonképes téma gyakorlatilag semelyik pártnál sem.

Toroczkaiékat nem hallottam még megszólalni Gődény ügyében, pedig érdekelne a véleményük, messze Toroczkait tartom a leghitelesebb itthoni politikusnak. Gondolom, nem fognak nyilatkozni, csak érdekelne a véleményük.

Frederick2 2020.12.11. 20:52:26

@Glokta: Azért Hont Gáborból is előjön a balliberális. Nézd csak!

Nézd csak!

"Tevékenységében - amit látok belőle, ugyanis annyira nem érdekel - akad kritizálnivaló, olyan, amit szóvá lehet tenni, olyasmi, amellyel kapcsolatban például a Facebooknak lehet tennivalója."

Kihangsúlyozom!

"a Facebooknak lehet tennivalója."

Az a tennivaló micsoda? A cenzori munkakör, mi más?!

De nem is ez a baj Honttal.

"Az is teljesen világos, hogy a következő, akit elvisznek, sem az orsósozó, diktátorozó, hitlerező, mengeléző stbstb fröcsögők közül kerül ki. Az ő véleményük bőven belefér a NER-be, sőt egyenesen kívánatos."

Igen, a lényeg, hogy Hont újra belerúgott egyet (egy picikét) a NER-be. Általában mindig erre fut ki Hont cikke. Csúnya NER, csúnya Orbán, csúnya FIDESZ!

(Oké, mondjuk mostanában a Momnentum-os Hont mindenbe belerúg, ami nem Momentum. Szerintem.)

Persze, oké, kiállt Gödény mellett. Egy korrekt pillanat. Van neki ilyen. Tud Hont korrekt lenni. De nem kell túlidealizálni; tud ő szemét is lenni. Az igazat megvallva: elég sokszor.

Frederick2 2020.12.11. 21:11:51

@Mattka85:

"Lehet, de amíg van lehetőség akármilyen, akár csak csekély ellenállásra is, addig élni kell vele..."

Maradva a Youtube-témánál...

Tudod, mi állíthatná meg a Youtube-t? Ha a Youtube-n tevékenykedő jelentősebb és nevesebb vloggerek összefognának, s demonstratívan szembemennének a Youtube-bal. Petícióval, tüntetéssel, médiában való megnyilvánulással tiltakoznának a Youtube faszságai ellen.

Na, igen ám! Ez szépen hangzik. Csak itt jön elő a gyengeség. Az, hogy nincs vloggerek közötti szolidaritás. Csak individualizált vloggerek halmaza. Magányos farkasok képtelenek az összefogásra. Arra, hogy közös erővel alakítsák azt a platformot, ami a Youtube.

Madarász Henrik 2020.12.11. 22:04:30

@Frederick2: Sehogy. Ne rakjanak fel 18 éven felüli tartalmat olyan helyre, ahol bárki hozzáférhet.

Madarász Henrik 2020.12.11. 22:05:16

@Madarász Henrik: A szakosított oldalakat kivéve, mint a pornóoldalak.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.11. 23:20:57

@don Fefinho: 24.hu/belfold/2020/12/11/godeny-gyorgy-remhirterjesztes-kihallgatas-bunuy/

Az autodafé egyelőre elmarad, de még bármikor pótolhatják.

@Frederick2: Ha a szerencsétlen mondatszerkesztésen lovagolsz, ami általában több alternatív megfogalmazás közötti vacillálás hirtelen eredménye, akkor fejezd abba. Egyébként meg egy személyi igazolvány a biológiai nagykorúságot kimerítően igazolja, a szellemi érettség kritériumai viszont mára annyira elmosódottak (és alultételezettek), hogy azt hagyjuk is inkább.

Frederick2 2020.12.12. 06:41:15

@don Fefinho: Ők biztosan nem lesznek korhatárosak.
www.youtube.com/watch?v=lsNZUyopQkc

Na, hát akkor én lassan leszokok a Youtube-ról. Mert lassan elegem van belőle.

Majd valamikor átkukkantok Jeff Bezos uradalmába, a Twitch-re. A "Szabadság Föld"-jére.

Meg a Bitchute-ra.

Deansdale 2020.12.12. 07:42:03

@nextnick: Hát, irigylem az optimizmusod, és persze legyen igazad :)

KalmanBlog 2020.12.12. 09:28:50

@Akaratgyenge hálózati félharag: Szerintem a kliens oldali szűrő a legfontosabb megoldás. Persze ehhez a szülők, iskolák aktív közreműködése kell, de másképpen szerintem nem lehet megoldani. Egyelőre nem neteznek a gyerekeim, úgyhogy nem néztem még utána a konkrét megoldásoknak.
A youtube például megtehetné, hogy az ilyen tartalom egy másik néven érhető el - pl youtube-adult.com, és akkor arra rá lehet tenni a szűrőt.

Ha meg kliens oldali szűrő nélküli géphez ülhet a gyerek, akkor nem a youtube lesz a legnagyobb gond...

Ami a lényeg, hogy a szolgáltató oldaláról elég volna, ha "megjelöli" a tartalmat úgy, hogy a kliens oldali szűrő megbízhatóan tudjon működni, de a szabályt enforce-olni a szülőknek, iskoláknak kell.

KalmanBlog 2020.12.12. 10:12:43

@Glokta: Nekem úgy tűnik, hogy az elhallgattatással egyetért, csak a feljelentés helyett proaktív cenzúrára vágyna inkább. Nekem ez egyáltalán nem hangzik Gődény melletti kiállásnak. Sőt, ha jobban belegondolunk ez a vita elvezet ahhoz, is, hogy melyik út a _hatékonyabb_? Egy pontig az elhallgattatás a hatékonyabb, megfélemlítés akkor kell, ha már túl sok az ellenálló. Egy ilyenfajta hitvitának is felfogható ez, hogy őszerinte itt még elegendő volna az elhallgattatás. Lehet, hogy nem ismeri a számokat, amiből a többiek dolgoznak, LOL.

A legkevesebb, ami már kiállásnak értelmezhető, az a klasszikus liberális álláspont volna: ugyan nem értek egyet vele, de azt akarom, hogy korlátozás nélkül megszólalhasson, és akit érdekel a mondanivalója, az meghallgathassa!

GABOR2 2020.12.12. 11:14:20

Minden oldal elhallgattatná a szkeptikusokat, ami már kapásból egy ok rá, hogy ne akarjam beadni magamnak az oltást.

Eleve, azok akiket "oltásellenesnek" mondanak sokszor nem általában oltásellenesek, hanem konkrétan ezt az oltást nem szeretnék.

Vannak is rá teljesen józan okok: Ez a vírus igazából szinte senkinek se árt semmit, lehet észre sem veszed, hogy elkaptad, viszont az oltást amit tíz évig kéne normális körülmények között vizsgálni, most kevesebb mint 10 hónap alatt kidobják; ha még csak jó szándékot tételeznénk is fel, akkor is... nem volt elég idő a normális tesztelésre, a hatásai símán rosszabbak lehetnek mint a vírusé; + emlékszem mi volt H5N1 ügyben is... ezt nem írnám le újra itt megemlítettem:

ujtechkor.blog.hu/2020/11/25/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_209

Azonkívül itthon is megy valami nagy kavarás statisztikai adatokkal... Ami arra enged következtetni, hogy koronavírus=influenza

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.12. 19:40:34

@Frederick2: Ejha! Végigolvastam a kommentfalat, addig csak meg volt nyitva másik lapon, és amikor váltottam, eltartott egy másfél pillanatig, mire leesett, hogy nem a youtube-on vagyok.

MsIreneAdler 2020.12.12. 19:42:50

A kérdés inkább az, hogyha nem ellenzéki politikus szikráztatta volna be a gyújtmtózsinórt, ami által a szarbomba Gődénynél felrobbant, akkor vajon lenne-e bárkinek problémája a rendőri intézkedéssel, és vajon ez a poszt megszületett-e volna :) ? (költői a kérdés)
Gődény amúgy akkor folytathatna szakmai vitát, ha szakmája miatt alkalmas lenne rá. Ő egyébként soha nem is titkolta, hogy ő nem virológus vagy orvos. Ezért minden, amit mond vagy terjeszt a vélemény kategóriába sorolható. Mint ilyenhez, természetesen joga van. Addig, amíg nem árt vele másnak. Szerintem egy pandémia közepén tüntetést szervezni (ahol mellesleg az ő és kis barátai termékeit reklámozza), a kormány járványügyi intézkedéseit nulla tudományos bizonyíték nélkül, kizárólag a saját népszerűségének hajhászása miatt megkérdőjelezni, annak nem betartására burkoltan utalgatni: ártalmas. Ez meg az én véleményem.
Nem kell megőrülni, rettegni, de figyeljünk már oda egymásra!

zriff 2020.12.12. 21:30:31

@MsIreneAdler: Ha a fideszesek csinálták volna akkor is probléma lenne. Gődény és a társai külföldi kutatóktól, orvosoktól is idéztek, úgy hogy nem légből kapott a munkájuk. A pandémiáról meg elképesztően sok a fehér folt. A kezdetekkor gyakorlatilag armageddont az emberiség kipusztulását jósoltak, olyan komoly a vírus, erre a meghozott intézkedések szájmaszk, moss kezet, távolságtartás belegondolva nevetségesek. Már rég összeomlott volna az egész földi civilizáció ha igazuk lett volna. Kínát se vették komolyabb vizsgálat, büntetés alá, pedig kimondták onnan ered a vírus, sőt még a víruskutató laborból való kiszabadulást is félre dobták. A védjük meg az embereket, számít az egészség szövegből, pedig meg már egy orwelli totalitárius jövő kezd kibontakozni: the great reset. Ez a rohadt nagy baj, és alig veszik észre.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.12. 22:31:59

@Frederick2: Bocs csak most jutottam ide. Szerintem nem a szolgáltató hanem a felhasználó oldaláról kellene megfogni a kérdést. Vagyis én valamilyen parental control szoftverrel csinálnám. Ami mindent letilt a gépen és csak azt engedi a gyereknek nézni ami szerintem neki való tartalom. Nem tudom youtube-hoz van-e ilyen szűrő. A szülő felelőssége hogy ne lásson a gyerek olyat ami nem neki való, nem a szolgáltatóé. Szerintem.

Wildhunt 2020.12.12. 22:58:32

@Sipi81: A windows saját szűrőjét is be lehet így állítani, plusz az összes böngészőnek is van erre saját megoldása. . ssl protokollt routerrel nem tudsz hatékonyan szűrni, vagyis muszáj a klienseket tekergetni, de nem egy nagy munka. Tetszőleges szervizben max. pár ezer forintért biztos, hogy bekonfigurálják annak is, aki google meg youtube alapján nem tudja megcsinálni.

MsIreneAdler 2020.12.13. 01:47:25

@zriff: akkor jó, mert elvileg ezt fideszesek csinálták, már, ha Polt Péter annak számít. Azért gondolom nem vesz minden kérdést automatikusan feljelentésnek. Ha mégis, lehet megkérdezném, hogy akkor M. Ricsi mit dzsesszel szabadon, hátha őrá is rápirítana rögtön :). Jól jött ki nekik, hogy úgy mehetnek rá végre Gődényre, hogy közben feltehetik a kezüket, hogy nekik ugyan semmi problémájuk vele, csak a mocsok Olivio kérdezősködött.
Ami pedig magát Gődényt illeti, ő akasztott emberen kívül már volt minden: gyógyszerész, patikus, fitness guru, táplálkozási tanácsadó, politikus, könyvíró :) Jah, de most még vírus szakértő is, aki tömegekhez szól és olyan tartalmakat oszt meg, ami a maszkviselés egészségtelen mivoltát, feleslegességét taglalja. Zárójelben teszem hozzá, hogy a kamupártra felvett, 150 milliócskáról még nem is beszéltünk...még nagyobb zárójelben jegyezném meg, hogy talán ezért is beugorhatnának esetleg hozzá a nyomozók.
Az, hogy ilyen nagy csindradattával bevitték kihallgatni, csak mártírt csinál belőle, ezért ez tényleg felesleges volt. Így lehet "rendőrállamot" kiálltani, meg óbégatni a fészbukon. Pedig a hatóságok nem bukkannak fel csak úgy házat kutatni bárkinél bemondásra, ez egy kevésbé látványos döntési folyamat annál látványosabb vége. De meg lehet nyugodni, mert a szabad véleménynyilvánításra hivatkozva haja szála, vagy akár szakáll szőre sem fog görbülni Gődénynek, hiába táncol ő vékony jégen. Azért azt érdeklődve nézem majd végig, hogy a megdönthetetlen, roppant tudományos és hiteles tartalmak, amiket megoszt, most majd hirtelen csupán véleménnyé szelidülnek...nehogy baja essen.
Abban teljesen igazad van, hogy a másik oldalon pedig ott vannak azok, akik feltupírozott adatokkal zsonglőrködnek. Őket is bőven megilletné a rémhírterjesztés vádja.
Nehéz ez, én nem tudom mi az igazság, sőt, gyanítom soha nem fogjuk megtudni. Valami örökre megváltozott, és hiába dugjuk homokba a fejünket, többé már nem ringathatjuk magunkat abba a hitbe, hogy egyszer majd minden a régi lesz.

csi szi 2020.12.13. 02:28:15

@Deansdale: Jó, azért valamitől megugrott a ksh szerint is a magyar halálozási statisztika. Többel, mint amennyi a bevallott koronás halott.
Ez itt csak az 1 hónappal ezelőttig bezárólag, de a végén már látszik:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004b.html?down=4361.33349609375

Abban meg az elmúlt hét napban lakosságarányosan még így is a világon a 4. helyen állunk.
www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

Frederick2 2020.12.13. 05:52:49

@GABOR2: Neked általában egész jó meglátásaid vannak "techcégek és politika" témájában.

Mi a véleményed a Youtube mostani irányváltásáról?

hvg.hu/tudomany/20200922_youtube_korhatar_video_mesterseges_intelligencia_tartalom_szurese
pcworld.hu/pcwlite/mostantol-akar-a-szemelyi-igazolvanyodat-is-elkerheti-a-youtube-284746.html

Szerinted hova fog eljutni még a Youtube?

Deansdale 2020.12.13. 08:56:22

@MsIreneAdler: "A kérdés inkább az, hogyha nem ellenzéki politikus szikráztatta volna be a gyújtmtózsinórt, ami által a szarbomba Gődénynél felrobbant, akkor vajon lenne-e bárkinek problémája a rendőri intézkedéssel, és vajon ez a poszt megszületett-e volna :) ? (költői a kérdés)"

A válasz igen, akkor is ha szerinted költői, mert szerintem nem az. A szabadságjogok nyírbálásának megítélése nálam nem annak a kérdése, hogy szavaztam-e a pártra amelyik éppen csinálja.

"Így lehet "rendőrállamot" kiálltani"

Van aki szerint nem normális dolog ha a rendőr kimegy a lakásodra, és a családod orra elől elvisznek bilincsben, mert az államnak nem tetszik amit mondtál. Gondolom ha a te családodban esne meg ilyesmi kicsit más lenne a te hangvételed is. És ha belegondolsz van annak azért egy iróniája, hogy a Gődény-félék nagy része azt mondja, a covid-kamu lényege hogy kiépítsenek egy rendőrállamot, oszt' nesze b+, elviszi a rendőr. Most akkor rácáfoltak az igazára vagy megerősítették?

"Pedig a hatóságok nem bukkannak fel csak úgy házat kutatni bárkinél bemondásra, ez egy kevésbé látványos döntési folyamat annál látványosabb vége."

Itt az elmúlt években nem volt "kultúrája" annak hogy vigyázni kell az embernek a pofájára, mert elviheti a rendőr. Ez most megingott. Remélem egyedi eset lesz és elfelejthetjük. Nem kívánok olyan államban élni, ahol gondolkodnom kell, hogy leírhatom-e a véleményem vagy épp cenzúráznom kell magamat.

"De meg lehet nyugodni, mert a szabad véleménynyilvánításra hivatkozva haja szála, vagy akár szakáll szőre sem fog görbülni Gődénynek, hiába táncol ő vékony jégen."

Képzeld már el, hogy holnap hajnalban téged visznek el bilincsben valamiért amit mondtál. Ja, persze később kiengednek, de te ezt akkor még nem tudod, meg a családod sem. És persze ha nem tartanak bent, akkor is lehet a dologból "ügy", ki tudja, járhatsz bíróságra, a végén meg is büntethetnek. Másfél év felfüggesztett "rémhírterjesztésért". Szerinted ez annyira bagatell dolog amilyennek itt feltünteted?

Amúgy már eleve az fura számomra hogy "vékony jégen táncol", mert egy normális világban amit ő csinál az simán része a szólásszabadságnak. Nem rágalmaz, nem mond semmi illegálisat, nem terjeszt rémhírt, stb. Ha azt mondja hogy maszkot hordani felesleges/káros, arra is abszolút joga van, ez NEM VÉKONY JÉG. A "liberális", "demokrácia" és "jogállam" fogalmak egyik közös pontja az, hogy nincs központilag kihirdetett vélemény amit az embereknek kötelező magukévá tenni, különben börtön.

Egyetlen dologgal lehetne megfogni, ha hatályos szabályok megszegésére szólít fel másokat - bár persze erkölcsileg ez is egy szürke zóna, de törvényileg elítélhető. Civilizált országokban amúgy még erre is afféle kivétel, ha békés tüntetést szervez valaki valami ellen.

"Azért azt érdeklődve nézem majd végig, hogy a megdönthetetlen, roppant tudományos és hiteles tartalmak, amiket megoszt, most majd hirtelen csupán véleménnyé szelidülnek...nehogy baja essen."

Ebben meg tudod az a fasza, hogy kilóg a lóláb: a tudomány sokféle dolgot mond, és elfogadhatatlan hogy a politika ebből kiválasszon egy neki tetszőt, a többit meg betiltsa. Azon csak röhögünk hogy Galileit baszogatta a keresztény egyház, most meg ugyanaz van Gődénnyel. Kétségbe vonta az állami doktrínát, vágod. Holott amit ő linkel semmivel sem kevésbé tudományos mint amit az állam állít. Ne mondd, hogy te is simán benyelted, hogy mostantól Orbán választja ki mi a tudományos, és azon kívül minden kamu... És ezt a törvény erejével is rád kényszeríthetik. Aki szerint ez normális, az nem normális.

"Valami örökre megváltozott, és hiába dugjuk homokba a fejünket, többé már nem ringathatjuk magunkat abba a hitbe, hogy egyszer majd minden a régi lesz."

Úgy kell viselkedni mint a BLM és az antifa, amíg vissza nem állítják a normális rendet. Az már teljesen nyilvánvaló, hogy ha a politikára bízzuk a dolgot akkor a normális világ megszűnt, elpárolgott, de ez talán egy kicsit nagyobb jelentőségű dolog, mint hogy csak úgy rájuk hagyjuk.

Deansdale 2020.12.13. 09:08:01

@csi szi: Na most ha több a megmagyarázhatatlan halott, mint a covidos, akkor azt hogyan varrjuk a covid nyakába? Sokkal könnyebb lenne a covidellenes intézkedésekre fogni, bár persze a legjobb az lenne ha valami konkrét ötlettel állna elő valaki és nem kellene találgatni.

96-an meghaltak a millióból? Hát akkor végülis indokolt tönkrebaszni a világunkat, jöjjön a tömegnyomor és a great reset :) De amúgy azt is mondhattam volna, hogy úgy tűnik kezd beérni a lakosság immunrendszerének gondos tönkretétele maszkokkal, napfénytől és levegőtől elzárással, fertőtlenítéssel, stb. Kezdünk annyira legyengülni, hogy egyre több embert visz el az influenza.

Deansdale 2020.12.13. 10:32:21

@Bekko: "Egyébként csak nyárig 134 esetben indítottak eljárást a járványüggyel kapcsolatos rémhírterjesztés miatt (azóta már biztos jóval több esetben). Gödénynél sokkal kevesebbet állító embereket vitt már el a rendőrség tavasz óta, de akkor nem láttam jobboldaliakat felháborodni."

Nem kevésbé gáz ez akkor sem ha ismeretlen emberekkel esik meg, sőt. A felháborodás hiánya meg gondolom azért volt mert a média jóval kevésbé foglalkozott ezekkel az esetekkel, mint most Gődénnyel. Amúgy mi a gondolatmeneted, szerinted a jobbosok rendben vannak a zsarnoksággal, kivéve ha Gődény?

Deansdale 2020.12.13. 11:35:20

@Bekko: Hát, a vírustéma nagyjából pártfüggetlen, a rettegők mindkét oldalon tapsolnak az ilyen letartóztatásoknak, én meg ezúttal TGM-mel kerültem félig-meddig egy táborba azzal hogy a szabadságjogokról beszélünk (az ő cikkét csak hallomásból ismerem ezügyben). Persze a pártoskodás nem múlt el, vannak akik örülnek ha a másik táborból valaki megszívja, de szerintem ez borzalmas rövidlátás. Mondjuk ezzel nincs mit csinálni, hülyék mindenhol vannak. Szerintem minden épelméjű ember ragaszkodik ahhoz a világhoz ahol mindenki nyugodtan kifejtheti a véleményét és azért a politikusok nem büntethetik meg. Nem tartunk ott, hogy Orbán véleménye virológia témakörében ANNYIRA helyes legyen, hogy a más véleményeket büntethesse.

Na mondjuk itt bukik ki az is, hogy ki a "fideszes" és ki nem. Aki egyszerűen csak kiolvassa a legfrissebb véleményét valami kormánypárti médiából és most fókaként tapsol a gonosz másvéleményűek letartóztatásához az szellemileg annyit is ér. Nekem saját értékrendem és saját véleményem van, amit nem változtatok meg Orbán kedvéért, akkor sem ha hónapokon át napi féltucat cikkel próbál rávenni a 888 vagy a PS.

Frederick2 2020.12.13. 12:00:25

@Deansdale: @csi szi: @Sipi81: @Madarász Henrik: @Ulomenen: @Mattka85: @KalmanBlog: @zriff: @rgs:

Közben még kutakodtam itt-ott.

Kiderült ugyanis, hogy a Youtube nem saját elhatározásból hozta meg a döntését. Meg az is, hogy ez csak az EU tagországaiban érvényesül. Tudjátok, ki lobbizta ki a Youtube-nál, hogy a korhatáros videók megnézésének feltétele a bankkártya, a személyigazolvány, a jogosítvány vagy az útlevél megadása legyen?

Hát az Európai Unió!

Ez semmi más, mint egy adathalászat az EU részére. Ugye, milyen szép?

Egy újabb adalék ahhoz a kérdéshez:
Maradjunk vagy távozzunk az Európai Unióból?

Madarász Henrik 2020.12.13. 13:11:42

@Frederick2: Jó lenne kilépni, de sajnos egy gazdasági katasztrófa lenne, teljesen életképtelen lett mára Magyarország, rosszabb a helyzet mint 1989-ben, a Szovjetuniótól kisebb volt a függésünk akkor, elsöpörné a népharag azt a kormányt aki ezt meglépné. Akkor lenne esély rá, ha lenne nyugaton egy gazdasági összeomlás a bevándorlás miatt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.13. 14:04:47

@Madarász Henrik: Mondjuk a mondatod végén rajta vannak gőzerővel, nem biztos ám, hogy sokat kell erre várni - ha bekövetkezik, a kilépés nem is lesz kérdés, nem csak nekünk.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.13. 17:26:26

@Frederick2: "Ez semmi más, mint egy adathalászat az EU részére. Ugye, milyen szép?"
Nem néztem utána a dolognak de nem hinném hogy a YT csak úgy puszira kiadja ezeket az adatokat az EU-nak. Az mondjuk külön kérdés, hogy ez az egész a GDPR-ral hogy fér össze.

"Maradjunk vagy távozzunk az Európai Unióból?"
Egyelőre talán több hasznunk van belőle ha maradunk de fel kellene készülni arra hogy mi lesz majd amikor összedől ez az egész kupleráj.

Borathan 2020.12.13. 17:27:08

Sajnos nincs élet a youtube-on kívül
g7.hu/vallalat/20201213/nem-jott-be-az-onallosodas-visszatert-a-youtube-ra-a-legnagyobb-magyar-csatorna/
A Kerekmeséknek milliós nézettsége volt a youtubeon. Csináltak saját oldalt, leléptek a youtuberól (amikor az meg akarta szüntetni a reklámozást a gyerekeknek szóló tartalmaknál, vagyis nem tudtak volna vele pénzt keresni).
Aztán az embereknek kevesebb, mint tizede követte őket, pedig az is szintné ingyenes volt.
Vagyis, lehet, hogy együttesen, tömegesen lehet, hogy menne, de egedül, lehetsz te bármilyen nézett, nem fogsz boldogulni a youtube nélkül

Frederick2 2020.12.13. 17:33:25

@Sipi81:

"de nem hinném hogy a YT csak úgy puszira kiadja ezeket az adatokat az EU-nak."

Óh, biztosan megegyeztek egy bizonyos összegben. Gondolom, elég magas összegben.

Nem ez az első, hogy a Google megbízást vállalt a politikától.
hvg.hu/tudomany/20180917_kina_internet_cenzura_google_kereso_dragonfly

Frederick2 2020.12.13. 17:36:19

@Borathan: Ha azt mondod, hogy a monopolcégek (Google, Facebook, Microsoft, Amazon, Tesla) legyőzhetetlenek, azzal azt mondod, hogy nem hiszel a szabad versenyes kapitalizmusban. Gondolom, nem hiszel.

Borathan 2020.12.13. 17:37:09

Aszondják, hogy az utóbbi hetekben 50%-kal többen halnak meg, mint ahogy azt az utóbbi évek ugyanezen heteiben szokták.
Ez azért furcsa, mert a hivatalosan bejelentett covid-halottak ezt a többletet "csak" alig 50%-ban adják ki. Mindezt úgy, hogy nálunk mindenki covid-halott, akiben a halálakor volt covid-fertőzés, függetlenül a halál valódi okától.
Most vagy az lehet, amit Dean is említ, hogy a nagy védekezés több kárt okoz, mint amennyit véd, hiszen az emberek az elmaradt ellátások miatt hullanak. (Ezért kellett stadionokat építeni, és focistákat finanszírozni, kórházak és orvosok, eü. dolgozók helyett.)
Vagy, valójában többen halnak meg a covidtól, mint ahányat beismernek, mint akiről tudnak. Én ez utóbbit bőven kinézem kormányból, mert ha valóban az lenne az igazság, hogy ez a covid veszélyesebb, mint ahogy az látszik, akkor sokkal szigorúbban kéne intézkedni, komolyabb lezárásokra, ilyesmikre lenne szükség. Azt meg nem szeretnék, hiszen akkor nem dolgoznának a rabszolgák.

Frederick2 2020.12.13. 17:40:14

@Borathan: @Sipi81: @Madarász Henrik: Megírtam erről a cikkem.
grafomanpali.blog.hu/2020/12/13/bye_bye_youtube

Amúgy ha nem is igaz az adathalászat vádja, hanem csak egy újfajta kontroll kialakítása az egész, akkor is igaz, hogy az EU kérte a Google-től (vagyis a Youtube-tól). Kérte, hmmm... A lényeg, hogy az EU van mögötte. Bár igazából mindegy, mert a nagy tech cégek, és az Európai Unió is ugyanazt a korszellemet és háttérhatalmat szolgálja. Nem?

Madarász Henrik 2020.12.13. 17:42:29

@Borathan: Szerintem a második lehet az igaz, sokan halhatnak meg otthon, de őket nem boncolják fel, nem kerülnek a statisztikába, igazából a kormánynak az a kellemetlen ha kórházban halnak meg ellátás nélkül emberek, mert az rossz fényt vett rájuk.

Madarász Henrik 2020.12.13. 17:53:33

@Frederick2: Ismerjük ezt a képmutatást, amit az EU előad, úgymond ők a szólás és sajtószabadság hívei, persze ez csak addig igaz amíg azt mondod vagy írod le ami nekik tetszik, aztán ha nem tetszik nekik rád rúgják az ajtót hajnalban, ahogy az angol vagy német jogállamban szokás.

Borathan 2020.12.13. 18:49:25

@Frederick2:
én csak annyit mondok, hogy egyedül nem megy
Igaz, ma elképzelni sem tudjuk, hogy megbuknak ezek a cégek. De, ahogy jöttek a semmiből, úgy el is mehetnek a semmibe. Mint ahogy az összes birodalom (kivéve a kínai, az valahogy soha nem fog megbukni.)

Deansdale 2020.12.13. 19:07:12

@Borathan: @Madarász Henrik: Garantáltan nem jelentenek kevesebb covidos halottat mint amennyi van, erre nyugodtan mérget vehettek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.12.13. 19:56:50

@Deansdale: Inkább még a hídon levágott marhára is ráírják, hogy covid-ban halt meg.

Glokta 2020.12.13. 21:14:56

@Deansdale: Igen, elsősorban a covid nyakába lehet ezeket varrni.
Beleértve ebbe azt is, hogy a kórházakban most nagyjából mindenkinek a koronavírusos betegekkel kell foglalkoznia (lényegében 'beteltek' a kórházak, mert a korlátozó tényező nem az ágyszám, hanem az ápolók száma) és emiatt elhalasztottak egy csomó műtétet meg fontos beavatkozást, ami szintén többlethalálozást okoz.

Mondhatod hogy nem a covid miatt van, de mindenesetre lényegében az összes kelet-európai országban a covid halálesetek emelkedésével együtt, de annál jellemzően (kivéve Szlovéniát) gyorsabban emelkedett a többlethalálozás:
imgur.com/a/kA6lZwl

csi szi 2020.12.13. 22:11:56

@Borathan: Az elmaradt ellátások miatt korábban is kellett volna legyen extra halálozás. Az meg nem volt eddig a statisztikák szerint, bár az ellenzék rendszeresen terjesztette, hogy ezrek halnak meg ellátás nélkül, mer' a zorbán stadionokat épített kórházak helyett, meg a piszkos körmű hóhér kidobatta a betegeket, 10-ből 9-en meghaltak stb.
Szóval valószínűbb, hogy nem véletlenül párhuzamos ez a kovidos esetszámmal. A nem diagnosztizált rákosokból stb. még ennyi idő alatt nem jöhetett össze főleg nem lőhetett ki párhuzamosan.

KalmanBlog 2020.12.13. 22:48:12

@Wildhunt: > ssl protokollt routerrel nem tudsz hatékonyan szűrni, vagyis muszáj a klienseket tekergetni, de nem egy nagy munka

Ha telepítesz egy Man In The Middle certet (erről tájékoztatni kell a gyereket, hogy legális legyen!!!), akkor tudod szűrni a rútereden is úgy, hogy kikódolja a belső certtel, és újrakódolja a nagyvilági certtel.

KalmanBlog 2020.12.13. 23:43:13

@Bekko: > Gödénynél sokkal kevesebbet állító embereket vitt már el a rendőrség tavasz óta, de akkor nem láttam jobboldaliakat felháborodni.

Fel voltam háborodva már akkor is, csak nem láttad :-)

Wildhunt 2020.12.14. 00:56:06

@KalmanBlog: én kérek elnézést. Alapkonfigurációjú otthoni hálózatot feltételeztem szabvány digi vagy Telekom routerrel.

KalmanBlog 2020.12.14. 09:44:03

Dr. Lenkei Gábor - Házkutatást tartottak nálam: www.youtube.com/watch?v=ouaUnyhKN7E

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.14. 17:08:18

@KalmanBlog: Ennek az embernek megnéztem egy előadását de az alapján nekem úgy tűnik hogy ez egy kókler.

KalmanBlog 2020.12.14. 17:12:57

@Sipi81: Lenkeire gondolsz? Szerintem vannak részigazságok abban amit mond, viszont erősen túlzásokba esik többször is. Ez elég nagy baj, mert a részigazságaitól is elveszi a hitelességet.

De ettől még én nem zaklatnám, szerintem mindenkinek legyen magánügye, hogy mit hisz el.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.12.14. 17:22:19

@KalmanBlog: Aha. Persze biztos vannak részigazságai, nem is azt mondom. Csak nekem valahogy nem egy hiteles figura. Attól még persze nem kell elvinni, ezzel egyetértek.

MsIreneAdler 2020.12.15. 09:49:05

@Deansdale:
"Van aki szerint nem normális dolog ha a rendőr kimegy a lakásodra, és a családod orra elől elvisznek bilincsben, mert az államnak nem tetszik amit mondtál. Gondolom ha a te családodban esne meg ilyesmi kicsit más lenne a te hangvételed is. "

Szerintem teljesen normális dolog, ha a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz, és kimegy az ügyben érintett emberekhez megkérdezni, hogy mizu. Mert ennyi történt. Gődényt nem kínvallatták, nem börtönözték be, még csak le sem tartóztatták. Kár idekeverned a családomat. De ha az egyik családtagom bűncselekménybe keveredne, azt szeretném, ha őt is elővennék. Ugye az, hogy hozzám nem jön ki a rendőrség, vagy nem leszek állítólagos rendőri túlkapás áldozata garázdálko... akarom mondani tökre békés tüntetés közepette, az azért nem csak a véletlen műve. De pár hónapja, amikor én fejeztem ki aggodalmamat a kormány viselt dolgaival kapcsolatban, meg, hogy ez hova fog vezetni, ha mindent csak elnézünk szó nélkül nekik, akkor pont te állítottad, hogy itthon jogbiztonság és gazdasági biztonság van, szóval ne akadjak fel olyan apróságokon, hogy pl lopnak. Az meg hogy speciel pont te nem érezted még azt, hogy át kell gondolnod, mit írsz le, az annak is köszönhető, hogy eddig nem igazán fogalmaztál meg a kormánykritikus véleményt. Vannak, akiknek azonban ez évek óta kőkemény valóság. Csak eddig talán olyan emberkék tűntek el a süllyesztőben, akiket te sem hiányolsz. Akik mellett mondjuk nem tartottad fontosnak kiállni, mint most Gődény mellett.

"Képzeld már el, hogy holnap hajnalban téged visznek el bilincsben..."

Na már megint engem. Akkor mégegyszer: ez nem egy szerencsés véletlen, hogy engem még nem vittek el bilincsben, hanem az életmódommal szorosan összefüggő dolog. Úgy élek, hogy nem szegek törvényt, de még csak egy rohadt kiskaput sem használok ki.

" Azon csak röhögünk hogy Galileit baszogatta a keresztény egyház, most meg ugyanaz van Gődénnyel"

Uh, azért szerintem ne hasonlítsuk össze a kettőt. Ez olyan abszurd, hogy én szégyellem magam, mert meg kell magyaráznom, miért. Galilei tudós volt, aki az életét kockáztatva tárta a nagyvilág elé a tanait, azon munkálkodott, hogy, amiben hitt, azt bizonyítsa, és elfogadtassa. Nem, nem fészbúkra rakta fel más, perifériára került "szakértők" cikkeit, hogy a követői táborát növelje, ezzel nyerve szavazótábort a következő kamupártjának 2022-ben. Galilei értett ahhoz, amit csinált, egész életében tanult, kutatott, nem úgy lett egycsapásra szakértője a szakterületének, mint Gődény, aki "tegnap" még bőszen kokszolt egy konditeremben, ma meg már higgyük el neki, hogy a vírushoz is jobban ért, mint például a hűséges követői által halálosan megfenyegetett Boldogkői Zsolt, az MTA molekuláris biológusa. Most hirtelen ez a pár apró különbség ugrott be.

Azt írod a tudomány nem egységes. Ez igaz. De akkor hagyjuk a tudományt. Józan paraszti ésszel felmérve, szerinted pandémia idején mondjuk könyv dedikálást tartani, egy csomó olyan embert összecsődíteni, akik nem hisznek a vírusban, vagy a vírus elleni védekezésben okos dolog?
Nyilván nem a politika mondja meg, hogy mi az igazság. A kormány is csak próbál úgy lavírozni, hogy kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon, vagyis hogy ne legyen túl sok hulla, de azért ne kelljen olyan intézkedéseket hozniuk, amik miatt veszítenek a népszerűségükből.
Gődény oldala szerintem is abszolút belefér a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába....most még. Bár minden porcikám tiltakozik az ellen, amit (és ahogyan) képvisel ez az ember, jogilag nem állja meg a helyét a rémhírterjesztés. De mivel egyre több radikális követője lett, az viszont csak idő kérdése, hogy az áltudományos, egyoldalú infókkal és a vírus elbagatelizálásával feltüzelt társaság komolyabb dolgokra ragadtatja majd el magát.
Az én véleményem az, hogy Gődény ténykedése, ha nem is törvénybe ütköző, de semmiképpen sem etikus. Kizárólag a saját népszerűségének növelése és anyagi haszonszerzés a célja, ehhez pedig megtalálta az eszközt és a bázisát. Ha az előéletét is figyelembe vesszük, egyáltalán nem lep meg, hogy felkeltette a hatóságok figyelmét.
De egyébként azt észrevettem, hogy mennyire különbözőek vagyunk, hogy mennyire más dolgokra kapjuk fel a fejünket :)

KalmanBlog 2020.12.15. 12:16:24

@MsIreneAdler: > Szerintem teljesen normális dolog, ha a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz, és kimegy az ügyben érintett emberekhez megkérdezni, hogy mizu.

Igen, ez igaz. Nekem nem is a rendőrséggel van jelen helyzetben bajom, hanem éppenséggel a szólásszabadság védelmének hiányával. Tehát a törvényeink nem elég jók. Ahogy az USA-ban létezik (még...) a First Amendment, egy ahhoz hasonlóra volna szükség nálunk is.

Nyilván ezt a kérdést majd a pandémia után lehetne csak elővenni - de sajnos úgy látszik nincsen erre akarat, nincsen kellő tömegbázisa, úgyhogy a kérdés nem lesz elővéve. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a mostani ember vagy el sem tudja képzelni, hogy lehetséges volna ilyet az alaptörvénybe írni, vagy pedig nem is ért egyet vele, hogy szükség volna rá.

> Csak eddig talán olyan emberkék tűntek el a süllyesztőben, akiket te sem hiányolsz.

Tudsz konkrét esetekről? Megírhatnád, és akkor megtárgyalhatjuk. Én eddig nem hallottam ilyen esetekről, nem nagyon írta meg a sajtó ha esetleg voltak is ilyenek.

> Uh, azért szerintem ne hasonlítsuk össze a kettőt. Ez olyan abszurd, hogy én szégyellem magam, mert meg kell magyaráznom, miért.

A magyarázatod éppenséggel a személyt támadja, nem az érveit. Éppen erről van szó, hogy ez tudományos vitában nem elegendő. Az érvekkel kell foglalkozni, nem a személlyel.

Érdekes, hogy éppen Boldogkőivel hasonlítod össze: a Szendivel folytatott paleo vitájában pár éve többen Szendi oldalára álltunk (lásd pl: deansdale.blog.hu/2013/10/31/az_ujraragas_ujraragasa ), így aztán az a fajta érvelés, hogy Boldogkőinek több plecsnije van, ezért nyilván neki van igaza, az ránk nem hat.

Boldogkői egy cikkben kritizálta a Szendi féle paleót, de úgy, hogy a cikkjét elolvasva nyilvánvalóvá vált, hogy nem is olvasta Szendi írásait, ugyanis nem a paleót kritizálta, hanem amit a tájékozatlan emberek a paleóról gondolni szoktak. Eleve baj, ha egy orvos nem ismeri a paleót 2010 környékén - hol élt addig, egy kő alatt? Hogyan képezte magát, ha egy ilyen jelentőségű új tudást meg sem próbált megismerni? De még nagyobb baj, ha valaki úgy érzi feljogosítva magát más kritizálására nyilvános fórumon, hogy fogalma sincs miről beszél. Utána lett válaszcikk és több környi kérdezz-felelek Szendi és Boldogkői között (ha jól emlékszem), amivel Boldogkői teljsen lejáratta magát az értő olvasóközönség előtt. Az ő esetében tehát a tekintélyre való hivatkozás éppenséggel fordítva sül el.

Elemezzük ki sorról sorra, hogy ki mit állít, és azt milyen tudományos tény hogyan támasztja alá! Így vitatkoznak a komoly emberek, nem pedig tekintély alapon!

Nyilván mindezt szigorúan a veszélyhelyzet elhárulása után lesz érdemes megtenni, biztos ami biztos. Addig marad az időjárás megvitatása (de csak szigorúan a múltbéli, ami már megtörtént) és hasonlók.

Madarász Henrik 2020.12.15. 12:31:43

@KalmanBlog: Kizárt hogy az amerikai mintájú szólásszabadság alkotmányba kerüljön, a zsidók miatt, hiszen több azt korlátozó törvényt is keresztülvertek a Fidesz alatt, holokauszt törvény, kisebbségvédelmi törvény, gárdaellenes törvény.

KalmanBlog 2020.12.15. 12:58:21

@Madarász Henrik: Azt én sem gondolnám, hogy sok esély volna rá a jelenlegi kormány alatt, azonban azt nem értem, hogy az emberek miért nem követelik ezt? Szerintem eléggé alap dolog volna, demokráciához dukálna, hiszen különben nem biztosítható, hogy mindenki hozzájuthat a döntéshez szükséges összes információhoz. Persze bilibe lóg a kezem, a pár százalék gondolkodó emberen kívül ez senkit nem érdekel.

Pócs Alfréd is benne volt a 4-ben, akihez kimentek:

index.hu/belfold/2020/12/11/koronavirus_koronavirus_magyarorszagon_egeszsegugy_rendorseg_nyomozas_alhir/

"Pócs Alfréd ortopéd sebésznél is megjelentek a nyomozók"

Wildhunt 2020.12.15. 17:07:39

@Gazellla: Galilei veszett ügy. Még mindig mindenki az idióta kommunista mítoszt mondja fel.

Deansdale 2020.12.15. 17:18:24

@MsIreneAdler: "Szerintem teljesen normális dolog, ha a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz, és kimegy az ügyben érintett emberekhez megkérdezni, hogy mizu. Mert ennyi történt."

Ja, csak Gődénynél semmiféle bűncselekmény gyanúja nem jogos, ugyanis nem csinált semmit, csak más a véleménye mint a hivatalos. Alapvető emberi joga mindenkinek hogy azt gondoljon amit akar, és ahogy talán mondtam is, amíg nem bíztat másokat törvényszegésre addig az államnak semmi köze Gődény véleményéhez. Akkor sincs, ha százezer követője van fészen vagy youtube-on.

"Ugye az, hogy hozzám nem jön ki a rendőrség, vagy nem leszek állítólagos rendőri túlkapás áldozata garázdálko... akarom mondani tökre békés tüntetés közepette, az azért nem csak a véletlen műve."

Gődényéknek tüntetést szervezni is jogukban áll (ilyenek amúgy jelenleg mindenhol vannak a világon). Sőt, ahogy a helyzet áll erre szükség is van, mert úgy tűnik éppen állami túlkapások áldozativá válunk.

"De pár hónapja, amikor én fejeztem ki aggodalmamat a kormány viselt dolgaival kapcsolatban, meg, hogy ez hova fog vezetni, ha mindent csak elnézünk szó nélkül nekik, akkor pont te állítottad, hogy itthon jogbiztonság és gazdasági biztonság van, szóval ne akadjak fel olyan apróságokon, hogy pl lopnak."

Nem érdemes dolgokat így összekeverni. Alapjaiban másról szól, ha egy olyan államban élsz ahol a politikusok lopnak, vagy ha egy olyanban ahol az állam téged terrorizál ha nem tetszik neki az arcod. Eddig a fideszre abszolút nem volt jellemző, hogy bárkit is személyesen vegzált volna, főleg a nagy gerinctelen műrettegőket nem, az újságírókat, ellenzékieket, stb. Pont az volt a lényeg, hogy bár egyesek tolták a kamu rendőrállamos dumát, szó sem volt ilyesmiről, de most ezzel a vírushülyeséggel sajnos elkezdődött a dolog, és a helyzet óriási iróniája, hogy az eddig rendőrállamról hazudozók többsége most kussol vagy tapsol.

"Az meg hogy speciel pont te nem érezted még azt, hogy át kell gondolnod, mit írsz le, az annak is köszönhető, hogy eddig nem igazán fogalmaztál meg a kormánykritikus véleményt."

Ugyan, hagyjuk már a hülyeséget, kormánykritikáért még most sem piszkálnak senkit és soha nem is volt rá példa. Amúgy igenis fogalmaztam meg kormánykritikát, de attól sosem féltem hogy amiatt elvinnének, mert nem vagyok kretén. Viszont vírusügyben írtam olyanokat ami miatt akár értem is kijöhetnek, de még ez sem személyesen aggaszt, hanem elvek szintjén, ha érted miről beszélek. Az állam ne vigyen el senkit semmilyen tudományos egyet-nem-értés miatt, bakker. Ha szerintem az influenza-19 kamu, akkor a politikusok legföljebb magánemberként lehülyézhetnek, de nem küldhetik rám a rendőröket.

"Csak eddig talán olyan emberkék tűntek el a süllyesztőben, akiket te sem hiányolsz."

Azért írtam azt, mert feltűnően hiányzik belőled az empátia. Ha Gődényt viszik azt leszarod, és nem is érted mi a baj, hiszen csak Gődényt viszik... Ez eléggé rövidlátó mentalitás. Ma őt ezért, holnap másvalakit másért, aztán előbb-utóbb mind sorra kerülünk ha még ki merjük nyitni a szánkat, ez általában így működik.

Egyébként amennyire következetlenséggel vádolsz engem legalább annyira te is az vagy, csak ellenkező előjellel. Neked addig volt bajod a fidesszel amíg nem vittek el senkit, aztán hogy elkezdték a rendőrterrort hirtelen véded őket... WTF?!

"Ez olyan abszurd, hogy én szégyellem magam, mert meg kell magyaráznom, miért."

A magyarázatod értelmetlen, már megbocsáss, mert teljesen mindegy hogy Galilei ki volt és mit akart, a helyzet akkor is ugyanaz. A probléma ugyanis nem az, hogy Gődény kisebb formátumú személyiség mint Galilei - az abszolút lényegtelen. A baj az, ha egy erőszakszervezet leszögezi hogy mi minősül tudománynak és mi nem, és aki ezzel szembemegy azt megbüntetik. És még az sem számít, ha covid-ügyben netán igaza van a kormánynak, mert az igazság sem jogosít fel ilyen erőszakra.

"Nem, nem fészbúkra rakta fel más, perifériára került "szakértők" cikkeit, hogy a követői táborát növelje, ezzel nyerve szavazótábort a következő kamupártjának 2022-ben."

Ha tejbegrízt akar vetíteni az űrbe, az sem számít, egyszerűen semmi joga a kormánynak beléfojtani a szót. Remélen nem az a gondolatmeneted, hogy ha te nem értesz egyet Gődénnyel akkor az államnak joga van őt megbüntetni... Mert ez esetben remélem ugyanez lesz a véleményed, ha a finnugoristákat vagy mondjuk a balos politikusokat is elviszi a rendőr a fidesz alatt, hiszen csak a fészen nyomják a perifériára szorult "szakértőik" ostobaságait...

"Galilei értett ahhoz, amit csinált, egész életében tanult, kutatott, nem úgy lett egycsapásra szakértője a szakterületének, mint Gődény"

Nono, ez tőled már szokatlanul gyatra próbálkozás. Az állam akkor sem büntethet meg senkit a véleményéért ha amúgy síkhülye, ez nem így működik.

Deansdale 2020.12.15. 17:39:49

@MsIreneAdler: "például a hűséges követői által halálosan megfenyegetett Boldogkői Zsolt, az MTA molekuláris biológusa"

Na, Boldogkői, a hiperszakértő aki a dietetikától az ősmagyarságig mindennek a vitathatlan tudora, mert biológus... Pfff. Ezerszer rosszabb ilyen értelemben mint Gődény, mert Gődény legalább utánajár a dolgoknak és igyekszik másoktól idézni, Boldogkői meg úgy okoskodik saját kútfőből hogy mindenhez segghülye. Nem csodálom, hogy megfenyegették, borzalmasan tenyérbemászó barom. Persze mondjuk ettől fenyegetni még nem kéne, de mondjuk nem is lehet Gődény nyakába varrni amit egyesek mint az ő "követői" tesznek. Ellenkező esetben én mint a te követőd megfenyegetem Gődényt, és ez a te felelősséged :)

"Józan paraszti ésszel felmérve, szerinted pandémia idején mondjuk könyv dedikálást tartani, egy csomó olyan embert összecsődíteni, akik nem hisznek a vírusban, vagy a vírus elleni védekezésben okos dolog?"

Szerintem az állam és az EÜ a két legnagyobb és legfontosabb szervezet ami ma Mo-n úgy viselkedik mintha a "pandémia" csak egy vicc lenne. Egymásnak ellentmondó, értelmetlen és idióta intézkedések, következetlenség, káosz, abszolút bohóckodás a tesztelés és a karantén körül, stb. Ha itt valóban veszélyes járvány lenne akkor nem így nézne ki sem az állam, sem az EÜ reakciója. Ha mondjuk ez ebola lenne és nem egy influenza, már rég mind halottak lennénk ilyen állam és EÜ mellett. Csoda, hogy van még aki komolyan veszi ezt az egészet. Úgyhogy nem, semmi gond azzal ha valaki dedikálást szervez, legföljebb páran influenzások lesznek, na bumm. Fordult már elő hasonló régebben is, oszt' mégis itt vagyunk.

"A kormány is csak próbál úgy lavírozni, hogy kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon, vagyis hogy ne legyen túl sok hulla, de azért ne kelljen olyan intézkedéseket hozniuk, amik miatt veszítenek a népszerűségükből."

Borzasztóan jóhiszemű vagy a fidesszel, kormánypártibb vagy mint én.

"Kizárólag a saját népszerűségének növelése és anyagi haszonszerzés a célja"

És ezt onnan tudod, hogy...?

Deansdale 2020.12.15. 18:20:18

@Gazellla: Az imént hevesebben reagáltam a kelleténél, az ilyesmit manapság illik kétszer is megfontolni, legalábbis a párom szerint. Hmmm.

csi szi 2020.12.16. 10:28:36

kuruc.info/r/2/222032/

De nem, nincsenek maffiaállamra, banánköztársaságra hasonlító jelenségek, dehogy.

KalmanBlog 2020.12.17. 11:48:56

@Gazellla: Nevetségesek ezek a vakcina és maszkellenesek! Pfúj! Köpködők! Teljsen be van zárva az agyuk, és képtelenek a legegyszerűbb érveket is felfogni, pedig megmondaná a TV és a rádió is nekik is minden nap, de meg sem hallgatják!

Egy jó van bennük: önfeledten lehet nevetni rajtuk :-) Mint ebben a videóban is: www.youtube.com/watch?v=XPDXl2qNeMg

MsIreneAdler 2020.12.19. 22:04:02

@KalmanBlog: itt annyi de annyi mindenre lenne szükség, hogy felsorolni is sok. Valóban az alkotmányban elférne pár szólásszabadságra vonatkozó passzus. De értsük meg, pandémia idején csak az életbevágó és legfontosabb dolgokat lehet módosítani (ja, nem :)).

Nem gondoltam konkrétan senkire, de ha már így rákérdeztél Sándor Máriát, a fekete ruhás nővért tudom felhozni, aki kiállt valami mellett, amit fontosnak tartott, és ezért ellehetetlenítették. És valóban mennyi olyan eset lehet, mikor bizonyos politikai (nem csak kormány) érdekeket sértő infók nem kerülnek napvilágra

Boldokői Zsoltot csak példának írtam, a mondandóm lényege az lett volna, hogy információ szerzés céljából szívesebben olvasom azok írásait, akik értenek is ahhoz, amiről többet akarok megtudni. Érdekesség képpen persze szívesen olvasok mindenfélét a vírussal kapcsolatban, de nálam olyan szakértők véleménye, akik ezt kutatják, ezt tanulták, nagyobb súllyal esnek latba. Mégha csak plecsninek is degradálunk egy mikrobiológusi, virológus végzettséget, akkor is :) . Azért az ilyesmit nem osztogatják minden bokorban. Tudományos körökben tekintélyt szerezni azért egy komoly munka. Itt nem insta követőkről van szó, hanem hasonló területen tevékenykedő emberkék elismeréséről. A paleo étrend nekem sem szimpi, de ez ízlés kérdése is. Ha bővebbet szeretnék tudni róla, valószínűleg egy dietetikust, diabethológust keresnék fel, nem Boldogkői Zsoltot. Mint ahogy pl. testépítés és "hogyan szerezzünk 150 millió forintot csak úgy" témában meg biztos adnék Gődény szavára.

MsIreneAdler 2020.12.19. 22:05:38

@Deansdale:
"Ugyan, hagyjuk már a hülyeséget, kormánykritikáért még most sem piszkálnak senkit és soha nem is volt rá példa."

Akkor miről beszélünk? Gődény "maszületettbárány" György nem szegett törvényt, nincs miért aggódnia.
Szerintem meg nem "keverés" felidézni a pár hónappal ezelőtti beszélgetésünket, ahol teljes mellszélességgel álltál ki a kormány mellett. Az én aggodalmaimat meg csak úgy lesöpörted az asztalról, hogy nincs itt semmi látnivaló... Akkor kérdeztem, hogy eljöhet-e vajon az a pont, amikor már nálad is elérik azt, hogy megrendüljön a bizalmad. Ezek szerint eljött. Nincs ezzel semmi gond.

"Eddig a fideszre abszolút nem volt jellemző, hogy bárkit is személyesen vegzált volna"
Akkor rosszul láttam azokat a Soros plakátokat, a Dobrev-Gyurcsány videót... Szerinted ezeknek hova kellett volna vezetniük?

Nem tudom, hogy végül szándékosan hagytad-e figyelmen kívül, amit a Gődény ügyről írtam, de akkor idemásolom, hátha eljut az infó :
"Az én véleményem az, hogy Gődény ténykedése, ha nem is törvénybe ütköző, de semmiképpen sem etikus."
Tehát: Gődény szerintem sem szegett törvényt (mármint rémhírterjesztést nem követett el, a 150 millát viszont lenyúlta ... ). Szó sincs tapsikolásról, hogy elvitték, szó sincs arról, hogy örülnék ennek. Én is ugyanúgy szomorú vagyok, hogy az igazi bűnesetek helyett ilyesmivel foglalkoznak inkább.

" Remélen nem az a gondolatmeneted, hogy ha te nem értesz egyet Gődénnyel akkor az államnak joga van őt megbüntetni..."
Nem, ennyire még én sem vagyok egyszerű. Az, hogy nem értek egyet Gődénnyel, nem jelenti azt, hogy ne fejezze ki szabadon a véleményét. Azzal, hogy Gődény semmiféle felelősséggel nem tartozik azért, hogy milyen hatást vált ki a követőiből amiket megoszt, viszont nem értek egyet. És igen, ha te a követőmként kvázi engem képviselve, embereket fenyegetnél, én mondanám neked, hogy ne tegyél ilyet. Sőt kiraknálak a csoportomból.

Mindabból, amit írtam, leszűrni, hogy kormánypárti, fidesztámogató vagyok, azért elég meredek. Viszont ha valaha rájuk szavaztam volna, ha valaha egy percig is magamévá tudtam volna tenni azt, amit képviselnek, ahogy viselkednek, amiket mondanak, nem szégyelném.

"Neked addig volt bajod a fidesszel amíg nem vittek el senkit, aztán hogy elkezdték a rendőrterrort hirtelen véded őket... WTF?!"

Kiforgatás, csúsztatás. Ha mégsem, kérlek bármelyik kommentemből, bármely blogról másold már ide, hogy mikor védtem a fideszt. Ennyi erővel én is kérdezhetném, hogy amíg "csak" loptak, családos emberként az adófizetők pénzén kokóztak, premier plánba kúrtak kurvákat...stb. addig minden oké volt?

A kormány meg a védekezés. Na igen. Az tényleg egy vicc. Csak ugye abba gondolj bele, hogy még ezeket a lájtos intézkedéseket sem képesek sokan betartani. Igazad van, ha itt tényleg egy komoly járvány lenne, már rég halottak lennénk, de nem Orbán vagy Gődény miatt, hanem a saját fegyelmezetlenségünk, nemtörődömségünk miatt.

Igazából én is szívesen hinném, hogy nincs semmi baj, hogy majd minden visszatér a régi kerékvágásba. De sajnos erre nagyon kevés az esély. Megértem azokat, akik az olyan megnyugtató tartalmakat keresik, amik ebbe a hitbe ringatlják őket.

Deansdale 2020.12.20. 13:30:27

@MsIreneAdler: "De értsük meg, pandémia idején csak az életbevágó és legfontosabb dolgokat lehet módosítani (ja, nem :))"

Ezt úgy érted, hogy a kormány valójában nem veszi annyira komolyan a járványt, mint amennyire mutatja? Mintha csak színlelnék, hogy óriási gáz van, miközben ők tovább csinálják amit eddig is?

"Boldokői Zsoltot csak példának írtam, a mondandóm lényege az lett volna, hogy információ szerzés céljából szívesebben olvasom azok írásait, akik értenek is ahhoz, amiről többet akarok megtudni."

Na erre ő pont nem jó példa, ugyanis arra hivatkozva hogy neki mikrobiológusi PhD-je van mindenféle kinyilatkoztatásokat tesz olyan szakterületeken amikhez láthatóan fogalma sincs. Ő arra tökéletes példa, hogy ha valakinek van fehér köpenye, és a média úgy tálalja őt mint szakértőt, akkor sokan kritikátlanul elhisznek bármilyen ostobaságot amit az illető előad, hiszen "szakértő". És természetesen aki mást állít az csak hülye lehet, mint Szendi, Török Tibor, Gődény, stb. Persze a vírusokhoz érthet Boldogkői, oké, csakhogy Gődényék nem azt vitatják amihez B. ért. B. marhára mindent tudhat a vírusokról, de ha a halálozási statisztikák szerint ez a vírus nem annyira veszélyes mint amennyire a politika színleli, akkor Gődényék teljes joggal mutogathatnak a halálozási statisztikákra, a véleményük nem lesz csak azért téves mert B. nagyobb tudású biológus.

"Szerintem meg nem "keverés" felidézni a pár hónappal ezelőtti beszélgetésünket, ahol teljes mellszélességgel álltál ki a kormány mellett."

Igazad lenne, ha ugyanaz lett volna a téma. Óriási különbség, hogy anno egyesek politikilag mű-rettegtek a fidesztől, hogy majd jön éjjel a fekete autó és elviszi aki kritizálni merészeli a führert - ez égbekiáltó ostobaság volt. Most viszont a járványhelyzetre hivatkozva elvittek pár embert aki a járványhelyzetet látja máshogy mint a kormány (tehát nem kormánykritikáért vitték el őket), és most a múltkori műrettegők tapsolnak ehhez, mert Gődényt utálják, és a múltkori aggódásuk hirtelen elpárolgott, kóros rövidlátásnak adta át a helyét. Nem feltétlenül rád értem, de az ellenzéki politikusok kiállása magáért beszél az ügyben. Nem ellenzik ők a rendőrállami zsarnokságot, csak ne őket érje...

Amúgy meggyőződésem, hogy pont azért vitték el ezeket az embereket mert igazuk van, és nem is elsősorban a fidesz kezdeményezte ezt, hanem nemzetközileg mondták meg nekik, hogy a víruspániknak márpedig menni kell, úgyhogy a "veszélyes elemeket" be kell kussoltatni.

"Akkor rosszul láttam azokat a Soros plakátokat, a Dobrev-Gyurcsány videót... Szerinted ezeknek hova kellett volna vezetniük?"

Nem egy kategória plakátolni a politikai ellenfeleikről, meg kiküldeni a rendőrt valakiért. Nem értem miért mosol így össze dolgokat. Vezetni amúgy a fidesz harmadik választási győzelméhez vezetett a dolog, miközben az említetteknek egy haja szála sem görbült. Pedig Sorosra amúgy már ráférne Hága.

"Sőt kiraknálak a csoportomból."

Feltételezem Gődény soha nem mondott olyat a videóiban, hogy a nézőknek bárkit is zaklatni kellene, sőt, ha szó esett ilyesmiről gondolom ő is azt mondta hogy NE tegyék.

"Mindabból, amit írtam, leszűrni, hogy kormánypárti, fidesztámogató vagyok, azért elég meredek."

Nem ez volt a cél. Valahogy ki kell billenteni az embereket a megszokott kerékvágásból, különben csak a párhuzamos monologizálás megy :)

"mikor védtem a fideszt"

Ezt kifejezetten a Gődény-ügyre értettem. Nekem úgy tűnt az az álláspontod, hogy Gődényt elvinni nem kell félnetek jó lesz, mert ő ilyen-olyan okokból böki a szemed. 150 millió, meg egyebek. Ezt azóta némileg árnyaltad, vagyis vagy elértem a célom a kibillentéssel, vagy anno nem fogalmaztál elég pontosan.

"Ennyi erővel én is kérdezhetném, hogy amíg "csak" loptak, családos emberként az adófizetők pénzén kokóztak, premier plánba kúrtak kurvákat...stb. addig minden oké volt?"

A fideszt csak az alternatíváihoz lehet mérni, és azok hibáihoz képest a kábszeres szexpartik elenyésző jelentőségűek. Persze jobb lenne ha ilyesmi sem lenne, de ettől még ők nyugodtan lehetnek a legkisebb rossz, és egyelőre azok is, még a Gődény-üggyel együtt is, főleg mivel teljesen nyilvánvaló hogy ha most az ellenzék van hatalmon akkor ugyanúgy elvitetik, vagy még jobban.

"Igazad van, ha itt tényleg egy komoly járvány lenne, már rég halottak lennénk, de nem Orbán vagy Gődény miatt, hanem a saját fegyelmezetlenségünk, nemtörődömségünk miatt."

Na itt vagy te naívabb a kormánnyal mint én :) Ha a kormány kommunikációja nem egyezik a tevékenységével akkor számomra magától adódik, hogy a kormány hazudik. Nem csináltuk azt amit a kormány félszívvel sem követelt meg, és mégsem lett következménye, vagyis eleve kamu volt az egész. Ha úgy nézel a legutóbbi 1 évre, hogy ez egy túlhiszterizált influenza volt, akkor minden logikus és érthető és az adatok is a helyükre kerülnek (beleértve hogy csaltak velük, ami ki is derült).

Deansdale 2020.12.20. 13:49:12

@MsIreneAdler: "Igazából én is szívesen hinném, hogy nincs semmi baj, hogy majd minden visszatér a régi kerékvágásba. De sajnos erre nagyon kevés az esély."

De bakker, ami van azt NEM a covid-nak köszönhetjük, hanem a papíron ellene hozott intézkedéseknek. A kerékvágás nem a vírus miatt zökkent ki, hanem a politika utasításaira. Ezt visszacsinálni pokolian egyszerű lenne: Orbán kijelenti hogy holnaptól a covid-ellenes rendeleteket eltörlik. Ennyi. Az csak az emberek fejébe bemosott ostobaság, hogy ez nem lehetséges, mert ha holnaptól nem viselünk maszkot akkor mindenki azonnal szörnyethal influenzában. A svédek sokáig szart sem tettek kötelezővé és nagyjából egy év alatt nagyjából ezerrel van több halottjuk, zömükben 70 fölötti eleve beteg emberek. Most akkor mit is értünk el azzal, hogy kiontottuk a normális emberi életmód beleit? "Megmentettünk" cirka ezer beteg nyugdíjast, akik így átlagban 2 hónappal később haltak meg más okok miatt. A "megmentett" 1000 emberünk zöme MÁR NEM ÉL. Mi a túrót értünk el a lezárásokkal és mi lenne a veszélye annak ha befejeznénk a hülyéskedést? Persze, tudom, hirtelen mindenki elkapná az influenzát és túlterhelődnének a kórházak, bár a betegek 99,9%-a amúgy lábon kihordja a dolgot úgy hogy kórháznak még közelébe sem megy. Sőt, mostanában háziorvoshoz sem és semmilyen orvosságot nem is kap a covid ellen. Otthon van karanténban 10 napot és mágikusan kigyógyul ebből a halálos betegségből, ha egyáltalán észreveszi hogy megkapta, mert a fertőzöttek cirka fele csak a tesztből tudja meg hogy beteg, amúgy észre sem veszi.

Igen, kicsi az esély hogy visszakapjuk a normális életünket, mert a politika hülye lenne visszaadni nekünk, bár amúgy különösebb akadálya nincsen. Bolondok lennének kihasználatlanul hagyni ezt az óriási lehetőséget, hiszen sorban állnak a csodálatos világmegváltó ötleteik amiket valahogy ránk kell erőszakolniuk - ott van pl. a great reset.
www.youtube.com/watch?v=Se9rkxUK8zU
twitter.com/Jonathan_Witt/status/1327992732657258497

Az egyetlen érdekes kérdés, hogy a fityisz is benne van-e a buliban. Szerintem igen.

csi szi 2020.12.20. 16:07:01

@Deansdale: Ha azt csináljuk, mint Lukasenko, akkor itt is az lenne, mint Belaruszban, ellenzéki hősnők vezette tömegtüntetések és sztrájkok stb. Csak Orbánnak nincs olyan erőszakszervezete, amely úgy lépne fel ezek ellen, meg Putyin sincs a szomszédban.

Deansdale 2020.12.20. 20:31:04

@csi szi: Nem vagyok biztos abban, hogy az "új normális" jobb, mint ha a hülyék tüntetnek.

Most linkelnem kellene valami jó anyagot erről a "new normal"-ról, de nem tettem félre ilyesmit. Vészes hanyagság :|

thenewamerican.com/world-economic-forum-founder-claims-world-will-never-return-to-normal/

Van ilyen is ha bírod :)
www.bitchute.com/video/3XrNlrAA9mvJ/

Reactor 2021.02.23. 20:10:42

Na, ennyit arról, hogy Magyarországon nincs diktatúra. Úgy látszik, mégiscsak van, hisz itt konkrétan ellentétes véleményért tartóztattak le valakit, alkotmány- és jogellenesen. Nesze neked jogállam, nesze neked szólásszabadság.
De diktatúra, az nincs, egy inci-finci se. Már csak Recsk újranyitása és a gondolatrendőrség hiányzik ide.
Ebből az országból már tényleg menekülni kell, minél messzebb.

@Sipi81: Aki megszállottan, a "vájrösztől" rettegve hét lakat alá zárná az egész országot, és az se érdekli, ha közben a komplett gazdaság és infrastruktúra összomlik - mint ahogy most végignézhetjük premier plánban - annak már eleve nem volt mit elveszíteni. És az a baj, hogy ilyen vigyorgóba való kretének vannak döntési pozíciókban. Jobb időkben ezeket muszájkabátban őrizték Lipótmezőn, Haloperidollal telenyomva.

@Frederick2: Youtube videó downloader, és probléma megoldva, bekaphatják keresztbe-kasul. Én a Wondershare AllMyTube-t használom, ha akarna se tudna távoltartani a jewtube a megnézendő videóktól.

@csi szi: Hát ez van, ha stadionra meg Paks II-re pisálják el az egészségügyre szánt összeget. Nem kell csodálkozni. A kormány intézkedéseinek hála pedig uszkve 1 millió friss munkanélkülink van - csak tavaly tavasszal csak Borsodban 40 ezer embert rúgtak ki páros lábbal - akik döntő többsége hajléktalan lesz, és akiket persze aztán tűzzel-vassal üldözni kell. SZVSZ ez bőven kimeríti a népirtás fogalmát.

@Mattka85: Semmi értelme. Kivonulnának a zsernyákok, jól elrépáznának gumibottal, és vinnének be hűvösre a germók közé. Semmi nem változott, csak az elítéltek száma szaporodott eggyel.

@Ulomenen: > Hiteles
> Politikus
Choose one...

@zriff: Most is azt sulykolják, hogy oltaZSd (sic!) be magad, mert jön a csúnyarossz "vájrösz", oszt akkor lesz itten nemulass. Jön a harmadik-negyedik-ötödik-százhuszadik hullám, bekamuznak még 4-5 gonosz mutáns vírust, a sok idióta dinka meg be is eszi, és saját maguk szavazzák meg a bilincset magukra.

@Madarász Henrik: Az EU elzárta a pénzcsapot, innentől fogva egy vasat nem fogunk kapni tőlük. Persze kötelezettségeink azok továbbra is ugyanúgy lesznek, és ugyanúgy beleugatnak majd a belügyeinkbe, ahogy eddig tették.
Miért is kéne maradnunk? A "hádde nincsenek vámok" meg "nem kő útlevél" indoklás édeskevés.

Deansdale 2021.02.24. 08:14:08

@Reactor: A diktatúrázást kicsit túltolod, illetve nem tudom hová menekülnél, mert európai alapú kultúrákban ennél általában csak rosszabb a helyzet. A nyugati épelméjűek jelentős része irigyel minket, csak szólok.

Az EU-ból ki kell lépni a pénzcsapoktól függetlenül, sokkal fontosabb dolgok forognak kockán mint annak a néhány cégnek és rakás piócának a bevétele ami EU-s projektekből él.

2021.02.24. 08:28:05

@Deansdale: aztán hova lépjünk be az EU helyett? Ugye figyelembe veszed a realitásokat, hogy ez egy energia és nyersanyag hiányos kis ország, ahol se piac, se termelés, már lassan versenyképes mezőgazdaság sincs. Te hogy képzelnéd a világgal való kapcsolatainkat? Vagy zárkózzunk be? Akkor honnan kapja majd a gyereked az iPhone-t meg a BMW-t?

csi szi 2021.02.24. 09:07:08

@Akaratgyenge hálózati félharag: Szerbia is elműködik valahogy, bár persze tagok akarnak lenni. A hadseregük most is legyalulná a mienket, komoly hadiiparuk van.
Persze nem fogunk kilépni, amíg 70% a tagság mellett van, az egész unióban az egyik legmagasabb nálunk ez az arány. Meg amíg a politikusok annyit tudnak lopni az uniós pénzekből, amennyit.
A bent maradás esetén sem éppen fényes a jövőnk, az a helyzet. A fiatalok jelentős része kivándorol, a cigányok egyre többen vannak stb. Az autóipart az unióból is jövő zöld elmebaj úgyis taccsra fogja tenni, ahogy a legtöbb más termelő szektort is. A globalisták, multimillárdosok jövőképét leírta Klaus Schwab, ha valakinek másképp nem lenne világos merre akarnak menni. Lesz egy szupergazdag elit és lesz mindenki más, gyakorlatilag jobbágysorban, vagy alapjövedelmen, cserébe szavazhat 4 éve az uraira, más funkciója nem lesz, esetleg még mint fogyasztó. Lesz társadalmi pontrendszer, "mint Kínában", bár ott is még csak kísérleteznek vele inkább. Csak Kínában a kommunista párt tölti be azt a szerepet, mint a nyugati világban az újmarxista értelmiség. Az állami cenzúra és elnyomás helyett a nyugati világban a nagy techcégek működtetik a cenzúrát, illetve bannolják ki mindenhonnan a "gondolatbűnözőket", még a hitelkártyájukat is letiltják, nyilván vonat- vagy repülőjegyet sem fognak tudni venni (nem mintha az USA-ban nem lenne 20 éve olyan "no fly list" amire olyanok is felkerültek, akik csak részt vettek egy iraki háború elleni tüntetésen és az "USA hazafi törvény" óta még van pár finomság, ami "terrorizmus" címén a saját állampolgárait is jogfosztottá tette, titkos bíróságok és így tovább). Most ez fokozatot lép, a "hazai terrista", "fehér nacionalisták" lesz a közellenség.
Az EU meg GDPR-rel és hasonló kamu dolgokkal "harcol" a szilíciumvölgyi techcégek túlhatalma ellen, de valójában Európában még szólásszabadság sincs, nincs első alkotmánykiegészítés stb. Itt a törvénykönyekbe van írva, hogy le lehet csukni embereket vélemények miatt. Németország, Franciaország semmivel sem jobb ilyen szempontból, mint Nagy-Britannia.

2021.02.24. 11:14:59

@csi szi: Szerbia a pravoszláv hagyományok miatt testvérének tekinti és bálványozza oroszországot.
Ezt mi nem mondhatjuk el magunkról. Hiába erőlteti a harminc éve még az oroszok kitakarodását követelő vezérünk ezt az újkeletű diktátor barátságot putyinnal.
Persze, nem kell bemutatni a nyugat hibáit, van róluk szó ezen a blogon szünetnélkül.
Azt nem látom be, hogy a kínához vagy az oroszokhoz dörgölőzés miért lenne előnyös nekünk HA már kiléptünk ez eu-ból. Az oroszok és a kinaiaknak mi egy gyikfing jelentéktelen ország leszünk akkor.

Reactor 2021.02.24. 14:27:22

@Deansdale: Nincs túltolva. Ahol eltérő véleményért elvisz a "fekete autó", vagy a fehér nínós autó, az by definition, diktatúra. Jó, hát elengedték, nem vitték a gulágra meg akasztani...ezért már külön hálásnak kell lennem.
Hogy hova mennék? Olyan helyre ahol még nyomokban fellelhető jogállamiság.

@Akaratgyenge hálózati félharag: Sehová nem kell belépnünk, megvoltunk patrónus nélkül aránylag jól anno. Eddig aki külföldi hatalom betette ide a lábát, nem jöttünk ki vele szerencsésen.

2021.02.24. 14:42:24

@Reactor: kérlek hogy konkrétan a mai világból, a mai emberekből, az ő igényeikből indulj ki. Nagyon életidegen dolog száz évekre visszamenni.
Meg aztán kb sosem voltunk önállóak: monarchia, német csatlósság, orosz megszállás, Úniós félperiféria.
Te akkor most Mátyáskirállyal jössz? Értelmes válasz ez az EU kilépésre?

Reactor 2021.02.24. 14:50:10

@Akaratgyenge hálózati félharag: Miféle Mátyás király? Az EU-ba való belépésünk előtt is éltek itt emberek, hozzáteszem, sokan jobban, mint ma. Miután az oroszok kitakarodtak, függetlenek voltunk mindenkitől, ha jól tudom.
Miért is éri meg nekünk bennmaradni mellesleg? Csak azért kérdezem, mert már egy garast se kapunk tőlük, de belepofázni továbbra is belepofáznak az életünkbe. A briteknek is elegük lett ebből, és nagyobb összeget mernék tenni rá, hogy előbb-utóbb a franciáknak is elegük lesz.

2021.02.24. 15:36:08

@Reactor: tele vagy erősen szubjektiv és hamis tudatról árulkodó gondolattal, amiket csúsztatással és féloldalas tényközléssel súlyosbítasz.
A magyar történelemben példátlan mennyiségű, vissza nem fizetendő pénzt kaptunk az EUtól. Arról nem az eu tehet, hogy az elitünk gyurcsánytól orbánig a saját magánvagyonára fordította. Ez inkább a mi népünk szégyene, hogy ilyen tolvaj önző hatalom mániás politikusokat szavazunk meg, ilyeneket tudunk kitermelni.
Az EU a francia német tengelyre épült, arra hívtál életre. Mi vagyunk a felesleges függelék. EUból kilépve is félgyarmati állapotok lennének, nincs iparunk, semmink, mindenben a külországokkal való kereskedelemre vagyunk hagyatkozva. Ezeken a súlyos korlátokon elegánsan átlépsz.

Reactor 2021.02.24. 15:45:27

@Akaratgyenge hálózati félharag: Kiemelnéd kérlek, hol vannak ezek a csúsztatások, mert féloldalas tényközlések? Én konkrétan a tényekből indultam ki. Ha nem tetszenek, akkor is.
Valóban, kaptunk tőlük pénzt, nem is keveset. A gond az, hogy ezek az idők már elmúltak, és nem is jönnek vissza. Már nem kapunk pénzt, belepofázást ellenben igen, duplaannyit is akár.
Az EU német-francia tengelyre épült? Ez igen érdekes, ugyanis Nagy-Britannia is ott van az alapító tagok között. Az ő kilépésükkel a háromszögnek egy igen kényes szöge sérült meg.
Nincs iparunk, ez stimm, azt már ugye nem teszed hozzá, hogy pont a multik jóvoltából nincs, amik az EU-csatlakozással szabad kezet kaptak, még a végén kilógna a lóláb. Van mezőgazdaságunk, van idegenforgalmunk (nem túl nagy, de van), arról nem is beszélve, hogy ütközőállam vagyunk a kapitalista-kommunista társadalmak között, tehát messze nem vagyunk olyan jelentéktelenek egy szempontból se, mint ahogy azt felvázolod. Lehet hogy önellátásra nem vagyunk képesek, de arra a szuperhatalmakon kívül a többi ország se, szóval ez nem érv. Kereskedelem, import-export pedig már jóval EU-csatlakozás előtt is létezett kishazánkba, ezt ne akard már EU-s spanyolviaszként tálalni, kérlek.

2021.02.24. 16:44:14

@Reactor: tévedéseid: a brexit kilépés okai - ez egy súlyosan népbutító öncsalás volt a britek részéről.
"Miután az oroszok kitakarodtak, függetlenek voltunk mindenkitől" Igen, és a világgazdaságtól, meg a hatékony termeléstől is nagyon függetlenek voltunk. Éltél akkor? Van fogalmad micsoda csődtömeg volt ez az ország abban az időben, amire most egy akkor-nem-élt generáció hamis nosztalgiával emlékezik?

Iparunk sok minden miatt nincs: fejletlen volt az infrastruktúra, elvesztettük a piacainkat a Szu összeomlásával, a kínai ipar mindent lekörözött a világon, a szocik eladták a rozsda iparunkat a multiknak, akik bezárták azokat.

Mibe pofázik bele az EU amit te sérelmezel konkrétan?

Az EU alapitó célja hogy újabb német-francia háborút megelőzzön. A britek mindig különutasok voltak.

Deansdale 2021.02.24. 16:49:54

@Akaratgyenge hálózati félharag: "aztán hova lépjünk be az EU helyett?"

Sehová. Nincs szükségünk seggre amit nyalhatnánk, különösen úgy nem hogy mindegyik a pusztulásba rántana minket.

"Ugye figyelembe veszed a realitásokat, hogy ez egy energia és nyersanyag hiányos kis ország, ahol se piac, se termelés, már lassan versenyképes mezőgazdaság sincs."

Nagyon féloldalasan nézed te ezeket a "realitásokat", a mezőgazdaságot pl. az EU vágta vissza a felére és bármikor visszaemelhenénk a termelést ha kilpének. Amúgy lehet itt bármi, csak akarni kell, nem vagyok híve annak a tévhitnek hogy mi tehetetlen szarok vagyunk. Sosem voltunk azok, csak mostanra kezdenek ebben hinni akiket az antimagyar libsi nézetekkel megfertőztek.

Amúgy meg ha az életszínvonalunk vissza is esne, kit érdekel. Inkább egyenek az unokáim parizert egy normális Mo-n, mint hogy mi is Dél-Afrikává változzunk, amerre az EU rohamtempóban erőlteti a tagállamait.

"Akkor honnan kapja majd a gyereked az iPhone-t meg a BMW-t?"

Merem remélni hogy sehonnan. Már a mostani elbaszott generációknak is a túlzott luxus az egyik fő baja, épp ideje lenne észbe kapni mielőtt megyünk a lecsóba. Mellesleg a gazdasági kapcsolatok nem válnak köddé az EU-ból való kilépéssel, az import-export sem áll le, úgyhogy akinek nagyon kell az ostoba flanc, annak úgyis lesz rá lehetősége. Nem tudom miért gondolod, hogy az EU-ból való kilépéssel kiszakadunk az univerzumból.

"Te hogy képzelnéd a világgal való kapcsolatainkat? Vagy zárkózzunk be?"

Ugyanúgy mint korábban, legalábbis a világ normális részével, ami sajnos zsugorodik. Bezárkózni pedig bizonyos értelemben mindenképp be kellene, különben ránk erőszakolják az öngyilkos ideológiájuknak azt a részét is amit eddig még nem sikerült, a transzhülyeségtől az iszlámimádaton át a nyílt fehérgyűlöletig. Nincs ezekre szükségünk, akkor sem ha emiatt esetleg nem lesz iphone vagy BMW, bár arra azért felhívnám a figyelmed hogy egy Dél-Afrika jellegű országban az ilyesmivel kitörölheted a segged - szerintem a búrok zöme simán beáldozná a vagyona egy részét egy kis biztonságért és nyugalomért cserébe, amit csak egy homogén társadalom garantálhat.

2021.02.24. 17:06:03

Klaus Schwab hogy tervezi érni azt, hogy "you will own nothing"?

Nagyon fel fognak menni pl az ingatlan árak, és nem marad más, mint a bérlés? Vagy pl felmegy az új autók ára, és átlagember csak bérelni fog tudni?

2021.02.24. 17:06:24

Vagy valami radikálisabb?

Deansdale 2021.02.24. 17:08:37

@Akaratgyenge hálózati félharag: "kérlek hogy konkrétan a mai világból, a mai emberekből, az ő igényeikből indulj ki. Nagyon életidegen dolog száz évekre visszamenni."

Ha az emberekből indulsz ki már most hozhatod a kötelet amire felkötöd magad, mert az átlagember sötét mint a segg, egy fillérért eladja a gyerekei jövőjét és a nigériai spamek szintjén át lehet verni minden szarral. A világról annyit "tudnak" (pfff) amit az egyetlen hírcsatorna amit néznek ledönt a torkukon, meg amit a szomszéd pletykál, hogy mészároslőrincnek ingyen van a karaj, b+. A szellemi horizontjuk annyira terjed ki, hogy legyen több zseton, meg azon belül is lehetőleg több mint a szomszédnak, de ez az sem baj ha úgy jön össze hogy a szomszédé csökken.

Ezek persze hogy az EU-ra szavaznak, mert az RTL azt fröcsköli a fejükbe hogy az EU a mikulás, ami személyesen szeretne nekik színarany yachtot venni tele csokipudinggal, csak a sátáni O1G mindent ellop. Ha egy hónapig mutogatnád nekik grafikonokon, hogy az EU a migráció támogatásával épp kisatírozza a nyugati civilizációt európából, akkor sem értenék. Jaj, hát az EU 20 legnagyobb városából cirka 15-ben már a Mohamed a leggyakoribb férfinév 18 éves kor alatt, na és mi van akkor? Talán xenofób vagy? Az idegen is pont olyan jó helyi mint a helyiek, és az hogy kisebbségbe kerülünk a saját országainkban nem jelent semmit, majd a 70-es IQ-jú csótányagresszív négerek a radikális iszlamista terroristákkal karöltve boldog mosollyal fognak dolgozni a nyugdíjunkért.

Persze, Mo-n ez még nem látszik az utcán, csak azt nem értem miért túl lusta vagy túl hülye az emberiség szétnézni a neten, hogy mi van Stockholmban, Londonban, Párizsban. Az EU nekünk is azt a jövőt szánja, efelől semmilyen kétséget nem hagynak.

Deansdale 2021.02.24. 17:33:13

@Akaratgyenge hálózati félharag: "A magyar történelemben példátlan mennyiségű, vissza nem fizetendő pénzt kaptunk az EUtól. Arról nem az eu tehet, hogy az elitünk gyurcsánytól orbánig a saját magánvagyonára fordította."

Hűha, ez így elég durva.

Na először is, az EU nekünk bármit is csak feltételekkel adott, amik között volt pl. hogy a piacainkat megnyitjuk a német, francia és egyéb cégek előtt, amik le is taroltak minket mint a szart, másrészt kerékbe törték a mezőgazdaságunkat, ésatöbbi.

Másodszor, az EU-ba nekünk is be kell fizetnünk valamennyit, úgyhogy még ha látszólag sokat is kapunk, az valójában nem annyi mint amennyinek hiszed.

Harmadrészt az EU kokrét célokra ír ki pályázatokat, nem olyan pénzt ad amit szabadon fel lehetne használni. Ez egyfelől kissé aláássa az elképzelést, miszerint az elit ebből magánvagyont csinált, másfelől azt sem árt megérteni, hogy az EU rengeteg pénzt baszat el velünk olyan célokra amiknek valójában semmi értelme, tehát hiába adnak nekünk rengeteg pénzt, azzal végsősoron kitörölhetjük. A pusztafosványi főutca térkövezésére kiírt pályázat se a magyarság életszínvonalát nem emeli jelentősen, se a jövőbeli versenyképességnkön nem javít, ha érted mire gondolok, úgyhogy hiába is mutogatsz rá, hogy az EU adott rá egy rakás pénzt. Hogy aztán a térkövezést Lőri nyeri és a projektből a haszon hozzá vándorol, és nem valami külföldi céghez vagy balos strómanhoz, az a magyarság szempontjából nem jelent egy fikarcnyi lófaszt sem. Sőt, annál még jobb is mintha külföldi cég vinné ki a pénzt az országból.

Negyedrészt, ami talán a legfontosabb, a pénz adásával együtt úgy érzik az életünkbe is belepofázhatnak, és a legsötétebb civilizációromboló marxista mocskot akarják erőszakkal feldugni a seggünkbe, vazelin nélkül. Inkább basszák meg az anyjukat a pénzhegyeik tetején, ilyen áron nem kell tőlük egy vas sem. Ha mi leszünk Európa legszegényebb országa, de nyugtunk lesz ezektől a férgektől, úgy is megéri. De amúgy amit magukkal csinálnak hamarosan tönkreteszi őket, a soktízmillió arab meg néger nem fogja német színvonalon üzemeltetni a német gazdaságot, még akkor sem ha egyáltalán felemeli a seggét és segíly helyett méltóztatik dolgozni valamit. Van egy olyan tippem, hogy a német nagyvárosok egy generáció múlva úgy fognak kinézni mint most Detroit, ugyanazon okokból.
duckduckgo.com/?q=ruins+of+detroit&t=ffsb&iar=images&iax=images&ia=images
Lehet azt mondani, hogy én vagyok a hülye, de Detroit sajnos tényleg úgy néz ki mint Detroit, mert túl kevés lett ott a fehér ember. És ha jobban szétnézel azt látod, ahol hasonlóan alakult a demográfia ott MINDENÜTT ez történt, Fokvárostól Malmőig. Ahol elszaporodnak a "kisebbségek" ott no-go zónák keletkeznek, erőszak és nyomor, és foltokban elkezd eltűnni a civilizáció. Az EU ezt akarja, én viszont nagyon nem szeretném, úgyhogy felőlem elmehetnek a picsába. Az, hogy pénzen akarják megvenni a magyarság pusztulását nem javít semmin, csak még inkább gyűlöletessé teszi őket.

Deansdale 2021.02.24. 17:56:15

@Akaratgyenge hálózati félharag:

Na, csak még egyet, mert muszáj.

"tévedéseid: a brexit kilépés okai - ez egy súlyosan népbutító öncsalás volt a britek részéről."

Bátor dolog tőled jobban tudni a britek helyzetét, mint maguk a britek :D A brexit fő oka az volt hogy megunták az EU zsarnokoskodását, plusz azt hogy befizetőként a vérüket szívják és nem kapnak cserébe jóformán semmit, csak csökkenő béreket, növekvő munkanélküliséget, libsizmust, iszlámot és ócsárlást. Ezzel szemben a remainer oldalnak kb. annyi jogos érve volt, hogy ha nem lesz schengen akkor útlevélre lesz szükségük - ezen kívül egy rakás hazug faszságot okádtak világra arról, hogy mindenki más rasszista, fasiszta, masiniszta. Ja, és a felsőbb osztályok bokáig fosták magukat a rettegéstől, hogy esetleg kevesebb lesz a zsozsó, horribile dictu esetleg még dolgozniuk is kell valamit ahelyett, hogy ülnének egy jól fizető EU-s bürokrata pozícióban. A középosztálynak és az alatt mindenkinek meg a k. anyját, nyilván, a bunkó parasztjai úgyis rasszisták, nem értik hogy az ő legfőbb érdekük ha elárasztják az országukat őket gyűlölő idegenekkel akiknek az egyik felét abból fogják segélyezni amit a másik fele termel meg azokon a munkahelyeken amikből a helyieket kvótákkal kirúgatták.

Tudtad, hogy a Premier League 30%-os nemfehér kvótát tervezett be a liga összes klubjánál? Érted, Britanniában a focikluboknál ha túl sok a fehér ember akkor ki kell rúgni őket és színeseket venni fel a helyükre. A legutóbbi népszámláláson, amikor még merték számolni az ilyesmit, 13% volt nemfehér, szóval ez a 30%-os kvóta elég érdekes, nem? Persze pár év múlva már meglesz a lakosságban is a 30%-os arány, úgyhogy az FA csak gondosan tervez a jövőre, mondhatni. 50%-os női kvótájuk is van. A Man utd-től a Liverpoolig minden klubnál az összes alkalmazott fele hamarosan nő kell hogy legyen.

Na ezért van a brexit, és ezért fogják agyonverve lámpavasra húzni pár éven belül a felelősöket, bár akkor már igen nagy vérfürdő lesz a dologból.

Reactor 2021.02.24. 17:57:37

@Akaratgyenge hálózati félharag: Igen, nyilván mazochista és hülye az összes brit, hogy többszöri megfontolás után is inkább a kilépés mellett döntenek. Oszt valahogy mégis előrébb vannak, mint mi...
Mellesleg Nagy-Britannia sohase volt ötödik kerék vagy feketebárány, konkrétan egy volt az alapítótagok közül ám.
Éltem abban az időben, igen, és olyan "csődtömeg" volt az ország, hogy bármikor felcserélném a mai életszínvonalat az akkorira, ugyanis sokkalta előrébb voltunk.
Lássuk csak...kezdetnek pl. nem volt 5 millió nincstelen földönfutó az országban. Voltak nincstelenek, persze - csak épp nem ennyien.
Aztán: volt a forintnak még valamicske értéke, és nem voltak ennyire durván elszállva az árak. Kevesebb pénzt kerestél, ja, csak épp az a pénz jóval többet ért a mainál. Anno 1 keresetből egy aránylag jó életet tudtál magadnak biztosítani? Ma 2-3 kereset is kevés ugyanehhez. A forint reálértéke a béka segge alatt van, az árak az egekig szöktek, a bérnövekedéssel együtt is kevés az emberek pénze; örülhetsz, ha a megemelt fizetéseddel nullszaldósra kijössz. Akinek meg nem emelték a fizetését, az meg szépen növeli a nincstelenek amúgyis népes táborát.
A televízióban, rádióban is értelmes műsorok mentek, szilveszterkor külön műsorszerkezete volt a napnak, és tényleg vicces kabarét is lehetett nézni. Nem úgy, mint ma, hogy az adás 60 százaléka reklám, a maradék 40 százalék meg tömény baromság, ripacskodás, vagy politikai uszítóműsor.
A hazai termelők, kiskereskedők meg tudtak élni, volt forgalmuk, nem pedig idejött a zsidaj multi és első lépésként jól kiölte maga körül a konkurenciát "nagyhal megeszi a kishalat" alapon, a megélhetését vesztett kereskedő meg mehetett árufeltöltőnek röhejes fizetésért.
A munkanélküliség se döntögetett rekordokat. 2020-ban még a legóvatosabb becslések szerint is egymillió ember került az utcára.
A közbiztonság fényévekkel jobb volt a mainál, akkoriban még nem volt se pozitív diszkrimináció, se börtönbiznisz, se effélék, ha gyilkosság történt, az szenzációszámba ment. Ehhez képest ma hetente (!) van 2-3 gyilkosság, rengeteg városban és faluban lassan életveszélyes az utcára kilépni ha fehérember vagy, és a rovott múltú rablógyilkos sittesnek több joga van, mint a becsületes adófizető állampolgárnak. A rendőr meg csak akkor rendőr, ha bírságolni kell, nyolc óra öt perckor kihúztad a kukát a ház elé, hopp, ott a százezres bírság, a raboló-fosztogató kisebbségi hordákra pedig pisszenni se mernek..."két hét alatt rend lesz"...
Iparunk pedig elsősorban a multik, vagyis közvetve az EU miatt nincs. Az infrastruktúránk fejletlen lett volna? Összehasonlítva harmadik világbeli országokkal, igenis fejlett és jó volt, most se vezet sín meg autósztráda minden egyes bokorhoz. A piacunk messze nem csak a SZU számára termelt, meg se érte volna a SZU-nak felfejleszteni a magyar ipart, ha csak ők vásároltak volna tőlünk. Bőven voltak színvonalas magyar termékek, még magyar gyártmányú játékkonzol is piacra lett dobva. Lehet hogy nem futott be akkora karriert, mint a Sega Genesis, de a Virtual Boy-nál, Gizmodónál, N-Gage-nél jobban szerepelt. A Hajdú mosógép se volt nagy szám, csak épp 20 évig is remekül elműködött, míg egy nyugati mosógépcsodát 3 év múlva a roncstelepen rozsdásodik majd.
A szocik eladtak ezt-azt, ez stimmel. Ormányviktor semmit nem adott el a magyar iparból? Nem a fenét. Tudod aki A-t mond, az mondjon ám B-t is.
Nem mellesleg a nehézipar sohasem volt húzóágazat Magyarországon, rengeteg olyan ország van, aminek még ennyi nehézipara sincs, nem is volt. A logikád alapján ők mind lélegeztetőgépre szoruló életképtelen trogloditák ezek szerint.
Hogy mibe pofázik bele az EU? Amibe akar, barátom. Amibe akar. Kezdetnek itt az örökzöld "migrács"-kérdés. A "migrács"-kérdés előtt meg a parazitoid élősködőink jogi-társadalmi helyzetét firtatta igen erősen. Mindezt úgy, hogy erre semmiféle jogalapja nem volt, deeee azért habzó szájjal fröcskölődött, hogy itt mekkora náci fasiszta rasszista trappista rémuralom van.

2021.02.24. 21:26:20

@Deansdale: csak a brit dologra reagálnék, mert azt elég jól ismerem.
A vidék népe durván soviniszta nacionalista (ez nem baj) de benne él a brit oroszlán mítoszában. Ezt az ostobaságot lovagolták meg populista politikusok és hazugságokkal uszítottak az EU ellen.
A londoniak meg túl ostoba lusták voltak szavazni menni, mert senki nem akarta elhinni, hogy a brexit megtörténhet.
Ha tisztában lennél a brit helyzettel akkor tudnád, hogy kurvasok pakit meg arabot engedtek be a gyarmatokról. EU nélkül is elbaszták már régesrég a fehér faji homogenitásukat.
És nem az EU kényszerítette rájuk az idióta szélsőbalos libsi politikájukat, hanem önmaguktól ilyen barmok.

@Reactor: Kiragadtad a nagy képből a neked tetsző tényeket és a többit figyelmen kivül hagytad. Nézd meg a Panelfúró vagy a Keselyű c filmeket, olvasd el a Kilencvenkilenc magyar rémmese c. könyvet vagy Moldova bármelyik szociográfiáját a nyolcvanas évekből. Meg még reggelig sorolhatnám az akkori élet nyomorát.
Én kurvára nem szeretnék visszamenni oda. Azzal együtt hogy most is kurvasok baj van a világgal, ebben egyetértünk.

Reactor 2021.02.24. 22:17:43

@Akaratgyenge hálózati félharag: Te is ugyanezt csinálod, csak az előjel más. Ha te csak pozitívumot mondasz, én is mondhatok csak negatívat. See how it workz?
Se a Panelfúró, se a Keselyű nem dokumentumfilmek. A Falfúró (és nem Panelfúró) konkrétan szatíra. A Dögkeselyű (nem csak simán Keselyű) pedig egy regény - egy fikciós regény - megfilmesítése. Mindkettő nagyjából annyira releváns a témában, mint Egely György az energetikában. Moldovát ugyan nem olvastam, de ugyanennyi ellentétes előjelű szociográfiát, könyvet, vagy bármi egyebet is tudnál találni. Tetszik-nemtetszik, sokkal élhetőbb és emberbarátibb hely volt az országunk, mint most, hogy már konkrétan afrikai országok is megelőztek minket. Minket, egy EU-tagállamot. Nó komment.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.02.24. 23:28:38

@Deansdale: "Inkább egyenek az unokáim parizert"
Feudi elszólás volt az elmúlt napok politikai valóságsójának fényében? :-D

2021.02.25. 10:36:16

@Sipi81: azért az szokott lenni, hogy az unokák megtagadják a korábbi értékrendeket és már a saját életüket akarják élni, nem azt amit nagypapi elképzelt nekik. Örökös nemzedéki ellentét sok száz éve.

Wildhunt 2021.02.25. 12:30:24

@Akaratgyenge hálózati félharag: Ebbe azért bele tud zavarni, ha az unokát a saját családja kivégzi ezen cselekedeteiért.

Bayaz 2021.02.25. 14:49:51

@Deansdale: Szerintem nincs igazad.

A Brexittel nem nyertek vissza a britek sok szuverenitást, az iszlámot nem Brüsszel erőltette rájuk, és láthatod hogy a progresszív baromságokat most is tolják (a vicc az, hogy a fociban alapból is felül vannak reprezentálva a feketék).

Most majd az amcsik markában lesznek és fekete (vagy esetleg ázsiai) migránsokat fogadnak kelet-európaiak helyett, egyáltalán nem látom hogy ezzel előrébb lennének.

Bayaz 2021.02.25. 14:58:08

@Reactor: Igazad van abban, hogy sok szempontból jobb volt az élet a Kádár-korban.
De azért ne feledjük hogy ennek ára a durva, fenntarthatatlanná váló mértékű eladósodás volt, aminek köszönhetően a 90'-es években hatalmas pénzeket kellett költenünk a kamatok fizetésére, ami eléggé lehúzta az országot.

Reactor 2021.02.25. 15:02:04

@Bayaz: Most is el vagyunk adósodva, sőt, még sokkal jobban, mint Kádár idején. Azzal a különbséggel, hogy a mostani kormányzatoknak eszük ágában se volt a népjólétre fordítani az így felvett pénzt. Kurcsány és Libajnai az IMF felé adósították el Magyarországot, Ormányviktor pedig Putyin (és esetleg Kína) felé. A mai adóssághelyzet semmivel sem jobb, főleg ha hozzávesszük, hogy szépen földbeállt a gazdaságunk is hozzá, míg Kádár idején viszonylag stabil volt és prosperált is.

csi szi 2021.02.25. 15:09:53

@Bayaz: De, elhagyták a süllyedő hajót, visszanyerték a szuverenitásukat, legalábbis elvben. A bajuk a kelet-európaiak szabad munkavállalásával volt, most ebben szabad a kezük. Nekünk persze nem jó, a lengyeleknek stb. sem jó. Bár rövid távon nem tudnak meglenni a keleti munkavállalók nélkül, de nincsenek arra kötelezve, hogy eltartsanak egy rakás ingyenélőt (román cigányt stb.), aki oda telepedett.

@Reactor: Nyilván azért dőlt be a szocializmus, mert prosperált.
Ha a mai facebook-huszárokat visszaröptetnék oda, hamar elfogyna a nosztalgia. Miért volt Mo. világelső öngyilkosságban és alkoholizmusban?

csi szi 2021.02.25. 15:13:38

@vodkasprite: Igen, így. Kaliforniában ma is megfizethetetlen már az ingatlan, a bérleti díjak is olyan magasak, hogy a gugli, face és a többi techcég alkalmazottai közül is vannak, akik emeletes ágyon alszanak a 8 szobatárssal közös bérleményben.
A belsőégésű motorokat minél előbb be akarják tiltani, először csak az új autóknál, villanyautót a többség nem fog tudni venni, csak bérelni.

Bayaz 2021.02.25. 15:14:10

@Reactor: Kádárék voltak, akik felhalmozták az adósságot, és az, hogy azt "népjólétre" (=rövid távú fogyasztásra) költötték, az egyáltalán nem menti őket fel.

Ha menedzselhető mértékű adósságunk lett volna a rendszerváltáskor, akkor nem lett volna szükség a nemzeti vagyon elprivatizálására (vagy normálisan lehetett volna megtenni) és nem zsarolhattak volna minket. Ez elég jól megmagyarázza, miért is volt a rendszerváltás utáni két évtized javulás a legtöbb posztszocialista országban, amelyek nem kezdtek jelentős államadóssággal egy eleve nagyon nehéz átmeneti korszakot.

Bayaz 2021.02.25. 15:19:10

@csi szi: Persze mondhatod hogy szabadok, de meglepődnék ha az USA-tól bármiben komolyabban el mernének térni.

Az, meg hogy nem jönnek kelet-európai bevándorlók - a legtöbb, aki el akart menni oda, már elment (őket nem is rúgják ki, mert szükségük van rájuk). Majd jönnek helyettük mások, akik jobban megfelelnek a 'birodalmi hagyományoknak', bár szerintem rosszabbul járnak velük...

Reactor 2021.02.25. 15:36:18

@csi szi: A szocializmus bedőlésének sok oka volt. Egyrészt a SZU pozíciója meggyengült, miután az erőforrások döntő többségét arra áldozta a vezetőség, hogy lépést tartson az amerikai fegyverkezési hajszával. Az atomfegyver esetében még besegítettek nekik a Rosenbergék, a fajtájukra jellemző módon, a csillagháborús törekvést Reagan alatt viszont már nem tudták überelni, és ebbe nyilván belerokkant a gazdaságuk, kénytelenek voltak feladni a nemzetközi pozícióikat.
Másrészt az emberek döntő többsége azidőtájt is szűklátókörű, megvezethető butabirka volt, könnyű volt rádumálni őt a gengszterváltásra. Mert mit tudtak addig a kapitalizmusról? Semmit. Látták, hogy Ámerikában az van, látták, hogy mekkora a jólét, és szentül, őszintén hitték, hogy kapitalizmusban mindenki whiskykólát pisál és dollárt szarik, és hogy ha nálunk is kapitalizmus lesz, akkor majd itt is fűdemekkora lesz a jólét. Nosza, véget is vetettek a szocializmusnak, megjelent és elterjedt a kapitalizmus, de az a fránya jólét csak nem akart megérkezni sehogyse, valahogy hozzánk mindig csak a szar jutott. Harminc évnek kellett eltelnie nagyjából, hogy az emberek egyre nagyobb része lássa be, hogy sikerült ismét döglött lóra fogadnunk. Semmivel se lett jobb az életünk (konkrétan rosszabb lett), a különbség összesen annyi, hogy most másképp szar.
Nagyon leegyszerűsítve, dióhéjban tehát ez az oka. Lehetne erről órák hosszat rizsázni, rengeteg írott mű boncolgatja ezt a kérdést, gondolom megjelölnek még számos más okot is. Az életszínvonalunk, iparunk és gazdaságunk viszont egyértelműen sokkal jobb volt, ez történelmi tény. Ja, hát nem volt Failbook meg Instagram, meg Call of Vérpistike, a Failbookhuszároknak ez nyilván nem tetszene. De szerencsére ők nem paraméter.
Az öngyilkosságok tekintetében mái napig dobogós helyezettek vagyunk mellesleg, hiába van most kapitalizmus. Az "átkosnak" ehhez szemmel láthatóan nem sok köze volt.

@Bayaz: Senki nem tagadta, hogy Kádár felhalmozta az adósságot. Az mindenesetre vicces, hogy a most regnálók - Kurcsány, Libajnai, Ormányviktor - a Kádár-adósság többszörösét veszik fel, kis híján államcsődöt is okoztak vele, de az természetesen rendbe volt. Most is el vagyunk adósodva, Kádárnak ehhez egy gramm köze nincs már, enyhén szólva vicces mái napig őt ekézni.
A nemzeti vagyon elpisálása ugyanúgy dívik a kapitalizmusban is, sőt, talán még sokkal jobban is, az "átkosnak" ehhez megint nulla köze van.

Reactor 2021.02.25. 17:07:30

@Akaratgyenge hálózati félharag: Mert a kapitalizmus fenntartható talán?
Igen, mindenki azt mondja, hogy az. Azt már egyik se teszi hozzá, hogy csak expanzióval...
A kapitalizmus addig fenntartható, amíg van erőforrás, amit ki lehet zsigerelni, amit meg lehet csapolni. Ha nincs, ha elfogy, ott van vége a nótának.
Kit érdekel, a Szovjetúnióban mi volt? Ha jól emlékszem, Magyarországról volt szó, ne citálj már ide irreleváns alanyokat.
Zsindex, mint forrás...ugye csak viccelsz. A Zsindex mái napig a leghitványabb, legfostosabb netszemét az egész kibertérben, még a 4chan is színvonalasabb náluk. Egy legalja hazugsággyár, nem csoda hogy elbuktak végül.
Ipari katasztrófa pedig bőven történt a bezzegország jueszéjben is. Hogy is volt az a dolog Irokéz erőmű katasztrófájával? Japánban pedig ott volt Fukushima. Aki A-t mond, az mondjon ám B-t is, kérlek.

Azért nosztalgiázom azután a "fosadék" rendszer után, mert a mainál még az is fényévekkel jobb volt. Felsoroltam azt is, hogy miért, de sorolhatok még ezt-azt, ha kevésnek találod. Azidőtájt a kormányzat alkut kötött a polgárokkal: ne politizálj, cserébe jobban élhetsz. Ma valamelyest szabadon politizálhatsz, cserébe szarul élsz. Jó csere volt? Kérdezz meg erről egy mélyszegény földönfutót, akinek egy családot kellene jóllakatnia.

Deansdale 2021.02.25. 17:10:55

@Akaratgyenge hálózati félharag: "hazugságokkal uszítottak az EU ellen"

Azt, hogy a leave oldalon bármi hazugság lett volna kizárólag a remainerek állítják, róluk meg tudjuk hogy mennyire szavahihetőek. Az, hogy az EU több kárt okozott mint hasznot a briteknek abszolút nem hazugság.

"Ha tisztában lennél a brit helyzettel akkor tudnád, hogy kurvasok pakit meg arabot engedtek be a gyarmatokról."

Erről én is írtam már itt nem egyszer, ne gondold hogy újdonságot mondtál.

"EU nélkül is elbaszták már régesrég a fehér faji homogenitásukat."

Ez igaz, viszont joggal bökte a soviniszták szemét, hogy az EU elutasított mindenféle megoldási javaslatot vagy lehetőséget, sőt, további migrációt csűrt a nyakukba. Az más kérdés, hogy ezt az EU-ból kilépés még nem oldotta meg, hiszen a labor és a torik egyaránt globalista-progresszívek, vagyis mindketten migrációpártiak, de bármiféle esetleges jövőbeni javulás előfeltétele volt kilépni az EU-ból. Most már legalább a saját kezükben van a sorsuk, nem egy messze földön székelő antidemokratikus hatalom mondja meg nekik, hogy kit kell beengedniük a határaikon és kit nem.

"És nem az EU kényszerítette rájuk az idióta szélsőbalos libsi politikájukat, hanem önmaguktól ilyen barmok."

A politikai vezetésük ilyen, a Zemberek azért nem annyira hülyék. Nem véletlenül nyert a brexit, és ha arról kellene szavazni hogy a politikai elitjüktől is en bloc megszabaduljanak, akkor valószínűleg arra is igennel voksolna a többség, csakhát ilyen szavazást nem írnak ki :P

"Meg még reggelig sorolhatnám az akkori élet nyomorát.
Én kurvára nem szeretnék visszamenni oda."

Tudom, hogy ezt Reactornak írtad, de azért én is reagálnék, annyival, hogy oda "visszamenni" csak nagyon kevesen akarnak, többek között én sem. Az, hogy ki kell lépni az EU-ból nem arról szól, hogy menjünk vissza a múltba, hanem hogy szabaduljunk már meg végre az ÖSSZES külhoni zsarnokságtól, mert mindenféle más híreszteléssel szemben az a kib*szott igazság, hogy egyik sem akarta soha a mi javunkat. Az EU sem, akkor sem ha amúgy adtak némi pénzt.

Ha ésszel lépnénk ki akkor eshetnénk talpra is, van a világban rengeteg tényező amit a javunkra fordíthatnánk, csak először szabaduljunk meg a globalista gúzstól és bikacsöktől. Abszolút tévedés azt képzelni, hogy ha kilépünk akkor általános nyomor lesz meg éhezés.

Deansdale 2021.02.25. 17:12:57

@Sipi81: "Freudi elszólás volt az elmúlt napok politikai valóságsójának fényében? :-D "

Attól teljesen függetelen volt, már csak azért is mert amennyire tudom egy kretén multimilliomos ellenzéki pózolt most parizerrel, ami az ellentéte mindannak amiben hiszek :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.02.25. 17:24:12

@Deansdale: Ez az ember az egyik legidiótább figura a közéletben Hadházyval karöltve. El nem tudom képzelni, hogy ki az aki szerint ezek az elmebetegek bárminek a vezetésére alkalmasak lennének. Azt még el tudom hinni hogy esetleg valakinek mondjuk Karigeri vagy Fegyőr vagy Gyurcsány amit mond abban lát valamit (bár ott is erősen kétlem), de Jakab meg Hadházy a trash-politizálás legalja.

Deansdale 2021.02.25. 17:33:09

@Bayaz: "A Brexittel nem nyertek vissza a britek sok szuverenitást, az iszlámot nem Brüsszel erőltette rájuk, és láthatod hogy a progresszív baromságokat most is tolják (a vicc az, hogy a fociban alapból is felül vannak reprezentálva a feketék)."

Erre pont most reagáltam Félharag kollégának.
deansdale.blog.hu/2020/12/11/ahol_tenyleg_deficitunk_van_liberalizmusbol_es_szabadsagjogokbol/1#c39899602

"Most majd az amcsik markában lesznek és fekete (vagy esetleg ázsiai) migránsokat fogadnak kelet-európaiak helyett, egyáltalán nem látom hogy ezzel előrébb lennének."

Amíg a globalista rezsim irányít náluk addig folyamatosan a szakadék felé rohannak, ez magától éretődő tény. De annak, hogy megszabaduljanak az őket tönkretevő parazitáktól feltétele és egyben első lépése volt a brexit. Valószínű, hogy nem menti meg őket a dolog, nem fog nekik sikerülni a szakadék széléről visszatáncolni, mert már olyan szinten szétb*szták a társadalmukat hogy onnan nincs visszatérés, de pont ezért nagyon fontos intő jel az ő helyzetük a mi számunkra. Nem szabad elkövetnünk ugyanazokat a hibákat, különben mi is ugyanabba a pöcegödörbe fogunk fejest ugrani. Spóroljuk meg magunknak ezt a kínos epizódot és lépjünk hamarabb mint ők, lépjünk IDŐBEN.

@Bayaz és @Reactor: "sok szempontból jobb volt az élet a Kádár-korban"

A szoci rendszer egyetlen igazi előnye a sokkal nagyobb társadalmi kohézió volt, vagyis az emberek közötti kapcsok, az összetartás, az egymással való foglalkozás. Ez tűnt el szinte teljesen azóta, nincsenek kollektívák, atomizálódott a társadalom. Ezt nem a kapitalizmus csinálta ki, hanem egy tudatos, széleskörű agymosás, elsősorban a médián keresztül, illetve hát maga a média léte is említendő ezügyben. A 80-as évekig nem igazán volt otthon fogyasztható szórakoztató média ami tömegeket kötött volna le, így magától értetődött hogy egymással foglalkoztak az emberek. Aztán jött a TV, majd a számítógépek, a net, a mobilok és tabletek, és mostanra már a tízéves gyerekek nagy része funkcionálisan aspergeresnek és/vagy ADHD-snak tekinthető, mert valami villogó képernyő nélkül 10 másodpercet sem tudnak megülni, de arról fogalmuk sincs hogy hogyan kellene emberi kapcsolatokat építeni olyanokkal akik ott ülnek az orruk előtt. Az ehhez kapcsolódó tömegmanipuláció eléggé ügyes volt, rejtett és közvetett, és nincs is kedvem kiselőadást tartani róla, de beszéltek már róla sokan, pl. Alan Watt.

Amúgy a szoci rendszer egy kibaszott rakás szar volt, nekem még közvetlen emlékeim vannak róla, arról hogy évekig kellett a telefonvonal bekötésére várni, vagy hogy megérkezzen a család trabantja. Szalámit kb. félévente egyszer pár szeletet láttunk gyerekként, pedig a családunk nem volt szegény az átlaghoz képest. A folyamatos marxista szellemi kútmérgezés sem volt nagy öröm, a vörös nyakkendőzés meg a kötelező megrendültség mikor meghalt Brezsnyev, ésatöbbi. A hülye hazugságok az USA-ról és a kapitalizmusról, anyám... Nem véletlen, hogy a határon az őrök befelé figyeltek, minket nem engedtek kimenni, pedig sokan szerettek volna. Ez mindent elmond. Ha semmi másra nem is figyel az ember, ez az egy tényező elmond mindent amit tudni érdemes.

Deansdale 2021.02.25. 17:37:06

@Sipi81: Ezért nem foglalkozom a napi politikával, mert a 90%-a ilyen bulvárszenny :) Mindigis jobban érdekelt a mögöttes filozófia, illetve a "nagy kép", a big picture, úgyhogy hálistennek elvagyok azokkal és nem kell az ilyen Hadházy-féle bohócokkal foglalkoznom.

Deansdale 2021.02.25. 17:45:26

@Reactor: "a SZU pozíciója meggyengült"

Amiket itt leírtál nagyjából igazak, de csak a felszínt kapargatják. Minden olyan gazdasági rendszerrel ami nem a kapitalizmus van egy alapvető, úgy értem ALAPVETŐ probléma: nem képes rendesen motiválni az embereket a munkára. A SZU azért dőlt be, mert a szoci rendszerben aki többet dolgozott az ugyanannyi pénzt kapott mint aki lazsált, így nagyon hamar beállt a rendszer, hogy mindenki lazsált. Ezen úszik el minden ami nem kapitalizmus. Minden más csak rizsa, meg huszadrendű melléktényezők fölösleges cincálgatása. Az USA azért bírta a gazdasági versenyt amit a ruszkik nem, mert kapitalista volt. Ennyi. És közben az amcsi munkanélküliek jobban éltek mint a szovjet átlagmunkás, teszem hozzá zárójelben.

KalmanBlog 2021.02.25. 18:23:04

@vodkasprite: Plusz el tudom képzelni, hogy bevezetnek egy komolyabb ingatlan adót, ami miatt fokozatosan az is elveszíti az ingatlanját, akinek most van. Csak be kell hangolni a paramétereket úgy, hogy a kivéreztetés kellően sokáig tartson, hogy ne legyen lázadás.

Ja, és ugye lesz aki a hitelmoratórium végén viszonylag hamar elveszíti az ingatlanját, és lesz akinek megmarad: ezeket szépen egymásnak lehet ugrasztani.

Reactor 2021.02.25. 23:04:32

@Deansdale: A kapitalizmus legitimálta a társadalom aprózódását. Megjelent a "verseny", az emberek konkurensei lettek egymásnak, nemegyszer halálos ellenségei "nagyhal megeszi a kishalat" alapon. Ráadásul ez a verseny a legkevésbé se tisztességes - akkor lenne az, ha mindenki a rajtvonalról indulna. Ehhez képest sokak ötven kilométer előnnyel indulnak, így viszont már nem tisztességes a dolog.
A technika, technológia fejlődése teljesen rendbe van, az ellen nincs is kifogásom, amíg nem lesz belőle Terminátor 2 vagy valami hasonló. Hogy egyesek függők lesznek tőle, nos, ez meg egy olyan dolog, hogyha számítógép nem lenne, mástól lennének függőek. A gyenge akaratú ember bármire ráfügghet, semmi értelme bűnbakot faragni a komputerből.

Soha nem mondtam hogy a szoci rendszer volt a non plus ultra - annyit állítottam, hogy a jelenleginél jobb volt. Azt is leírtam, miért. A telefonvonalak bekötése lassan ment, ez tény. Hogy a boltokban nem volt szalámi meg efféle, ez viszont már nem teljesen igaz (mindazonáltal azidőtájt még vehettél őstermelőtől is, nem volt muszáj boltba járni - ja, hát drágább volt a "bótinál", ez tény, de volt). Autót szintén vehettél külföldről, népszerűek voltak a Yugok, Velorexek. Várni kellett rá, cserébe nem voltak csaló autókereskedők, nepperek, hogy csapágyasra járatott életveszélyes selejtet sóznak rád iszonyú drágán. A marxista kútmérgezés helyett most élvezhetjünk a libbant kútmérgezést. Akik pedig szidták a kapitalizmust, nem valószínű, hogy mind hazudtak volna, persze az átlagember elhitte hogy Ámerikában csak úgy tombol a jólét, mert el akarta hinni ezt. Kijárkálni pedig ki lehetett, csak éppen útlevéllel - a szűkebb családi körömben is akad olyan, aki azidőtájt járt ki "endékázni". Persze Ámerikába nem mehettél ki csak úgy, ahogy most se engednek be csak úgy bárkit.

Munkavégzésre az embert három dolog tudja motiválni: erőszak, pénz, szükség. Ez sem igaz, hogy a fejlődőképes, sokat tudó és tenni akaró ember ugyanannyi pénzt kapott, mint a semmittevő hereverő: akinek diplomája volt, igenis jóval több pénzt kereshetett már akkor is, de még a sima érettségivel is többet kereshettél. Ezzel szemben ma? A diploma gyakorlatilag annyit ér, hogy műzlisdoboz mellé osztogathatnák, semmi értéke nincs, elinflálódott: egyedül arra jó már csak, hogy a munkáltatóknak legyen mibe belekötni állásinterjún. Ennek köszönhetően már vécésnéninek meg árufeltöltőnek se mehetsz el sima érettségivel, mert a munkáltató szóba se áll veled, ha nincs valamiféle diplomád. Ez is egy olyan dolog, ami speciel az "átkozsban" jobban működött: az oktatás és az elhelyezkedés. Nem volt tele a munkaerőpiacunk diplomával rendelkező, de amúgy semmihez se értő dilettáns surmókkal.
Az USA azért bírhatta jobban a gazdasági versenyt a SZU-val, mert egyrészt hatalmas anyagi nyereséggel fejezte be a háborút, másrészt a népességének a fele nem hevert holtan a csatamezőkön, nem volt az ipari-gazdasági potenciáljuk fossá bombázva - volt értékteremtő és dolgozó ember, termelte a profitot, volt gyár és munkahely, pöpecül működtek a dolgok. Nyugodj bele: ha az USA lett volna kommunista és a SZU kapitalista, így akkor is ők nyerték volna a gazdasági versenyt.

Egy magyar Sonic rajongó 2021.02.25. 23:37:48

@Reactor: én magam éppen csak megszülettem, amikor megtörtént a rendszerváltás, valamint a szovjetek kivonultak Magyarországról.
Az én szüleim és nagymamám mesélték, hogy mennyire nem volt jó úgy egy nagyobb államtól függeni energia és nehézipar szempontjából.
Mostanában már alig lehet találni nyomát annak, hogy bármilyen véleményünk lehet egy állampárttal kapcsolatban. Ha a magyar politikusok nem csak a saját életszínvonaluk feljavítására gondolnának, hanem a közmű hálózatok nyugati szintre fejlesztésére, nem ekéznének az állampolgárok okkal a (cigány származású) miniszterelnökúr sokszor megkérdőjelezhető tetteivel kapcsolatban. Mármint elég nagy meggondolatlanság az Európai Parlamentből származó támogatást sportstadionokra és olyan szolgáltatásokra elpazarolni, amikre nagy eséllyel nem tudnának fizetni a mélyszegénységbe került honfitársaink.

Én úgy vélem, hiába próbálnánk egy-egy ellenzékpártra szavazni minden 4. évente, mindig kell valamilyen csaláshoz folyamodjon a Fidesz nevű kevésbé tiszteletre méltó pártnak, hogy megőrizze a vezető szerepet.
Lassan már egy független hírlap és TV-csatorna sem fog maradni az egyre jobban lecsúszó hazánkban, ahol kellő értéket képviselő műsorok/cikkek láthatóak...

Reactor 2021.02.25. 23:49:54

@Egy magyar Sonic rajongó: Most se vagyunk függetlenek a nagyhatalmaktól, az a gond. Hidd el, nem nagy különbség, hogy USA vagy SZU, vagy akár EU, mi mindig is alárendelt szerepben voltunk. Az első világháború óta nincs politikai vagy másmilyen súlyunk, és mivel ásványkincseink se nagyon vannak, nem vagyunk olyan pozícióban sem, hogy önellátók lehessünk (egyedül mezőgazdaságilag pauzibilis a dolog). Ezzel még maguk a nagyhatalmak is így vannak: Oroszország nagyban függ az amerikai gabonától, nem teheti meg csak úgy, hogy szembeszegül az USA-val. És akkor hol vagyunk mi hozzájuk képest...
Független média, újságírás stb. nemigen van már, ahogy mondod, én pont ezért nem nézek televíziót, vagy olvasok hírportálokat. Mindegyik a mögötte álló politikai potentát szócsöve, mindegyik úgy és azt hazudik ahogy az érdek kívánja. A saját szememnek kicsit jobban hiszek.

csi szi 2021.02.26. 09:19:24

@Reactor: Oroszország már nem szorul rá az amerikai gabonára, a Szovjetunió idején a kolhozrendszer miatt szorult rá, mert abban a parasztok nem voltak érdekeltek. Így nagyon rossz hatékonysággal működött. Ma már ott is zöldbárók vannak, akik jobban működtetik a gazdaságokat. Meg védik is a hazai piacot.

Madarász Henrik 2021.02.26. 09:24:20

@csi szi: Az oroszoknak egyedül a csúcstechnológia hiányzik, a hadiipart kivéve, de azonkívül képesek lennének a teljes önellátásra.

Frederick2 2021.02.26. 15:38:50

@Sipi81: Csak jelzem, hogy a Hadházy a FIDESZ-től ment át az LMP-be.

Frederick2 2021.02.26. 15:51:14

@Deansdale: @Madarász Henrik: @csi szi: @KalmanBlog: @Sipi81: @Wildhunt: @Reactor:

Naomi Alderman írt egy könyvet Hatalom címmel. Ami arról szól, hogy a nemek háborújában győznek a nők a férfiak felett, és kialakult egy diktatúra, ahol a nők az elnyomók, a férfiak az elnyomottak.

moly.hu/konyvek/naomi-alderman-a-hatalom

Ami miatt egyes antifeministák máris elkönyvelték a szerzőnőt szövetségesnek.

Sajnos nem az!

Itt erre remek bízonyíték ez az interjú:
ectopolis.hu/interju/naomi-alderman-mindig-lesznek-olyanok-akik-szornyu-dolgokat-kovetnek-el-pusztan-azert-mert-megtehetik/

Néhány idézet:

" A heteroszexuális nők számára abban az időszakban válik a férfi test vonzóvá, mikor az fizikailag erősebb lesz náluk. A heteroszexuális férfiakat pedig akkor kezdik el szexuálisan érdekelni a nők, amikor fizikailag dominánssá válnak velük szemben. Ez egy elég komplex helyzetet eredményez. Nem feltétlen jó és kívánatos tehát minden, ami természetes."

Mármint a hetero nők azt a férfit tartját vonzónak, aki elnyomja őket; a hetero férfiak pedig azt a nők tartják vonzónak, akit el tudnak nyomni.

"Mi a véleményed a #MeToo mozgalomról?

Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy nők végre úgy érzik beszélhetnek a velük történt szörnyűségek egy részéről. Remélem, hogy ez nemcsak a celebek, és a hollywoodi hírességek esetében van így és egy bárban dolgozó nőnek is nagyobb valószínűséggel hiszik el, amikor elmondja, hogy a főnöke megerőszakolta. Szívből remélem, hogy a Dominique Strausshoz hasonló férfiak nem ússzák meg büntetlenül, amikor egy hotelben szexuálisan zaklatják a takarítószemélyzet tagjait. Azokat az esetek, amikor a nők azt mondják, hogy az aktus megelőzően nem történt explicit, vágyon alapuló beleegyezés a részükről és csak némán, szenvtelenül eltűrték az abúzust, hiszen a férfiak nem hagyták abba, leginkább a részeg autóvezetéshez lehet hasonlítani. Korábban teljesen megszokott és elfogadott volt illuminált állapotban a volán mögé ülni, de manapság ez már nincs így, sőt, többnyire zéró tolerancia van az ittas sofőrökkel szemben. Azonban nem gondolom, hogy húsz, harminc évvel ezelőtt megtörtént eseteket kéne elővenni.

Egészen egyszerűen csak tudniuk kell a férfiaknak, hogy mostantól a nőknek egyértelmű belegyezésüket kell adniuk a szexhez, hiszen anélkül erőszakról beszélünk."

Meg még tele van egyéb "finomságokkal". Az interjú készítő meg olyan szervilis, hogy az már undorító.

A nő egyébként túl van egy szakításon. Vajon miért hagyták őt? Vannak róla képek is. Nem az a hölgy, akin sokáig legelteti a férfi a szemét.

csi szi 2021.02.26. 16:02:53

@Frederick2: "Nem az a hölgy, akin sokáig legelteti a férfi a szemét."

Ebben már kép nélkül is nagyjából biztos voltam. :)

csi szi 2021.02.26. 16:19:03

@Akaratgyenge hálózati félharag: Hát a hagyományos társadalmak így tartották fenn a normákat. Ha nem is kivégzés, kitagadás stb.
A család normakikényszerítő feladatát a progresszívek előbb az államra ruházták át fokozatosan, ma meg már arra sem, ma ezt a szerepet a nagy cégek marketingosztályai, Hollywood, a progresszív mainstream média és a közösségi médián keresztüli befolyásolással zombiként irányított tömegember tölti be.

Frederick2 2021.02.26. 16:19:32

@csi szi: Láttad a képeket? Szerintem hány kiló lehet? 170 kg megvan. Most nem gúnyolódom a hölgyön. Csak éppen a pszichológia megállapította, hogy az evéskényszer mögött megoldatlan lelki problémák állnak. Vagyis van az a szituáció, amikor mind a kinézet, mind a gondolat elárulja az emberről, hogy egy lelki beteg. Jelen esetben az interjúalany.

Amúgy ez a harmadik olyan utópia, ami arról szól, hogy a nők elnyomják a férfiakat.

1. Robert Merle - Védett férfiak
Robert Merle észlelte az elnyomó tendenciákat MÁR a második vonalas feminizmusban is. Ezt pedig megírta a disztópiájában. Amiért a feministák mocskolták is Merle-t rendesen.

2. Naomi Alderman - Hatalom
Az interjúban is kiderül, hogy szerinte ilyen diktatúra nincs a valóságban; sőt, itt a férfiak nyomják el a nőket, az valóság; csak egy művészi fogás volt a részéről. Szerinte a mai feminizmus jó irányba halad. A feministák keblére ölelik.
Vagyis nem olyan becsületes író, mint Merle.

3. Moskát Anita - Horgonyhely
Igen, van magyar is. A hölgy Merle vagy Alderman? Vagyis becsületes ezen a téren vagy sem? Ha azt mondom neked, hogy Moskát szerint a NANE egy tisztességes szervezet, akkor szerintem megválaszoltam a kérdést!

Reactor 2021.02.26. 20:10:47

@Frederick2: A feminizmus céljai már rég megvalósultak, tehát voltaképpen okafogyottá vált az egész. Mit lehet tehát tenni? Elkezdik túltolni a dolgokat a pozitív diszkrimináció irányába, szidni, ócsárolni a férfiakat ahogy a torkukon kifér, anyázzák az elnyomó patriarchátust, abba viszont egy percig se gondol bele egyik se, hogy a férfiak milyen sokat tettek hozzá a jelenlegi civilizációhoz és fejlettséghez, és ők pedig milyen keveset. A férfiak nélkül vélhetően mái napig barlangban élnének, és gyűjtögetnének, de ezzel nem óhajtanak számot vetni, inkább fülüket befogva, Cato módjára szajkózzák tovább, hogy Karthágónak márpedig pusztulnia kell...

Reactor 2021.02.26. 20:33:56

@Frederick2: Na, ezt elolvasom! Köszi, hogy szóltál!

Ám meg ne húzd fel magad az ilyen önjelölt besztszeller-író megmondóemberektől: a java része olyan jelentéktelen senki, hogyha nem pattogna, ugrálna itt a könyvével, az emberek észre se vennék őt. Úgy kell az ilyeneknek a népszerűség, mint egy falat kenyér: a visszajelzésekből érzik, hogy ők VANNAK. Ráadásul manapság, amikor az átlagkultúrát is a suttyó prolik igényei alakítják, nincs igény a minőségi munkára, csak a silány szarra, azzal lehet befutni, hírnevet szerezni.

Wildhunt 2021.02.26. 23:16:42

@Reactor: Melyik mondat indította el a civilizációt?
"Drágám, egy tigrisbundát szeretnék"

Reactor 2021.02.27. 00:20:31

@Wildhunt: Ez jó :DDD
Amúgy tudományos tekintetben ezen is rendesen megy a vita, hogy hol, mikor, minek hatására kezdett el az ember civilizálódni. A legelborultabbak szerint az annunakik, reptoidok, lumbulábiak, plejádok jöttek el a Földre a Szíriuszról, a Csumbibumbi galaxisból, vagy Kaltes asszony bolygójáról, és a saját ürülékükkel javították fel az ember DNS-ét, és bumm, így lett a csokapik :D
Sok ilyen feltűnési viszketegségben szenvedő retardált gazdagodott már meg ilyen jellegű könyvek eladásából, és a piac még MINDIG nem telített!

Frederick2 2021.03.06. 22:54:10

@Reactor:

"Youtube videó downloader, és probléma megoldva, bekaphatják keresztbe-kasul. Én a Wondershare AllMyTube-t használom, ha akarna se tudna távoltartani a jewtube a megnézendő videóktól."

Köszi a tanácsot! :D Az én választásom a Aiseesoft Free YouTube Downloader-re esett. :)

Egyébként ha akarna, tudna. De szerintem direkt hagy ilyen kiskapukat, mint ezek a letöltő progik.

A Google is sejti, hogy ezekkel a hülyeségekkel csak magának okoz károkat. Ilyen ordenáré hibákat nem követhet el egy kapitalista elveken működő cég.

Amúgy erről is van egy eszmefuttatásom:
grafomanpali.blog.hu/2020/12/13/bye_bye_youtube

Reactor 2021.03.07. 01:35:01

@Frederick2: Ha minden kötél szakadna, felraksz magadnak egy VPN-t, beállítod, hogy Amerikából netezzél, és kész. Teljesen szabályos, semmi illegális nincs benne, rengeteg böngésző már alapból rendelkezik egy (eléggé alapszintű) VPN-nel.
Ha pedig még a VPN is kevés, letöltöd és feltelepíted a Tor böngészőt.

Ez ellen csak úgy tudnának védekezni, ha teljesen priváttá teszik a videót, és csak az nézhetné meg, akinek a birtokába kerül a link. Ezzel viszont a nézettségi rátának vágnának alá nagyon, tehát nem fogják meglépni.

Frederick2 2021.03.07. 06:55:53

@Reactor:

"Ezzel viszont a nézettségi rátának vágnának alá nagyon"

Igen, ez az, amire a Youtube-nak nagyon oda kell figyelnie. De már így is sikerült elérnie pár faszságával, hogy jó páran átvándoroljanak Twitc-re és Odysee-re.

Az ilyen Youtube féle platformoknak kizárólag a klasszikus liberalizmus és a piaci liberalizmus áll jól. Vagyis amikor értelmes keretek között teret ad a szólásszabadságnak (klasszikus liberalizmus), s közben elérendő célnak tekinti a nagyobb nézettséget és profitot (piaci liberalizmus). A magát "liberalizmus"-nak hazudó újbaloldalisággal csak magának okoz jelentős károkat.

Már a Disney-re is visszaüt az, hogy újbaloldali ízlés alapján készít filmeket. A Disney-n belül is kemény küzdelmek vannak a piaci liberalizmus hívei és az újbaloldal hívei között. Meg is lehet nézni a különbséget. Piaci liberalizmus - Mandalorian; újbaloldal - az új Star Wars trilógia.

És szerintem ez megvan a többi mamutcégnél is.

Sok gond van a piaci liberalizmussal. De egy biztos: még mindig járhatóbb út a cégek számára, mint ez az újbaloldali fos.

Deansdale 2021.03.07. 09:06:25

@Frederick2: "A Google is sejti, hogy ezekkel a hülyeségekkel csak magának okoz károkat. Ilyen ordenáré hibákat nem követhet el egy kapitalista elveken működő cég."

Sokszor mondtam már sokféle embereknek, hogy a kapitalizmusnak vége abban a formában ahogy eddig ismertük. Az a fázis, hogy a nagy multik pénzt termeltek a gazdáiknak és semmi más nem érdekelte őket cirka 10 éve véget ért, csak erről nem tettek bejelentést a sajtóban, így a vak tömegeknek fogalma sincs a változásról. Most már a propaganda eszköze gyakorlatilag minden, és a profit huszadrangú tényező náluk.

Amúgy a covid egyik legfontosabb célja az volt, hogy a tengernyi kis céget tönkrevágja és abszolút egyeduralkodóvá tegye azt a néhány nagyot, amit a rezsim már ural. Ezzel kiküszöbölhetik, hogy a propagandából nem kérő népek alternatív cégeket futtassanak fel és a balos szócsövek pikk-pakk csődbe menjenek. Ha csak őket lehet választani, akkor a csőd elkerülhető. Ugyanezt a célt szolgálja a jobbos webes platformok elpusztítása is, csak azt ugye nem lehetett a covidra fogni, ezért inkább előálltak az "erőszakot szít" kamuval.

A twitter 2020-ban több mint 1,1 milliárd dollár VESZTESÉGET termelt, miközben naponta ezrével szórta ki a felhasználóit politikai alapon. Aki nem látja át, hogy itt a profitnak már rég semmi jelentősége, az legalább 10 évvel le van maradva a korszellemhez képest.
thepalmierireport.com/twitter-announces-it-lost-1-14-b-in-2020/

Amúgy érdekes ez, hogy tényleg ha nincs valamiről bejelentés a sajtóban akkor a tömegeknek egyszerűen fogalma sincs a dologról, holott csak ki kellene nyitni a kibaszott szemüket, összedörzsölni legalább 2 ép agysejtjüket és értelmezni a világ eseményeit. Dehát saját ésszel értelmezni a dolgokat már olyan, mintha konteókat gyártana az ember, ugye, ezért érdemesebb megvárni amíg a sajtó megírja, de persze abból is csak a mainstream(=balos) érvényes, minden más széljobbos hülyeség. Ráadásul ez még külön országokra is külön érvényes, vagyis hiába látja a sok kretén hogy mi történik külföldön, amíg a magyar balos sajtó meg nem írja hogy már itt is az van, addig abban a hitben élnek hogy mi immunisak vagyunk az adott dologra, itt olyan soha nem lesz, csak a hülye szélsőségesek csúszóslejtőznek fölöslegesen.

Deansdale 2021.03.07. 09:09:17

@Reactor: Az a gond, hogy csak azt tudod letölteni ami még elérhető. Ha hamarabb törlik mint odaérsz akkor cseszheted, és ezzel emberek százmilliói vannak így világszerte. A tech-zsarnokság ellen nem az a megoldás, hogy gyér kiskapukat keresgélünk ellene, sokkal közvetlenebbül kellene kifejteni a véleményünket. Persze az kockázatos, úgyhogy marad minden a régiben, ergo simán lenyomnak minket.

Frederick2 2021.03.07. 09:23:46

@Deansdale: A kommentjeid mostanában át vannak itatva pesszimizmussal. Az esetek többségében leírod, mekkora hatalom koncentrálódik a techcégek kezébeb, előrevetítve egy sötét cyberpunk jövőt, de semmi megoldást, és ezzel együtt reményt nem adsz az embereknek, az olvasóidnak.

Igen, az Európai Unió nemhogy korlátozná a techcégeket, de ördögi szövetséget köt velük, a társadalmak kontrollja érdekében.

Igen, a nemzetállamok nem gyakorolnak kontrollt a techcégek fölött. Az elmaradt ellenlépésekről nem is beszélve.

Igen, a civil társadalom annyira gyenge a techcégekkel szemben.

Mi a megoldás?

"A tech-zsarnokság ellen nem az a megoldás, hogy gyér kiskapukat keresgélünk ellene, sokkal közvetlenebbül kellene kifejteni a véleményünket."

Sem a nemzetközi szervezetek, sem a nemzetállamok nem tesznek semmit a techcégekkel szemben. (Külön tragédia, hogy míg Trump legalább retorika szintjén konfrontálodott némely techcéggel, nálunk Orbán még annyira sem.) Marad a civil társadalom, vagyis a politika felé aktív jónép. Őket kellene beindítani. Tüntetés, sztrájk, bojkott, civil szervezetek harca a techcégekkel szemben. Hogyan kell beindítani a civil társadalmat?

Milyen megoldások realizálhatóak?

Frederick2 2021.03.07. 09:29:05

@Deansdale: Egyébként Trump is, Orbán is ott bassza el, hogy demokratikus, humanista és pacifista módon akar leszámolni az ellenséggel. Békés eszközökkel. Trump példája jól mutatja, így nem fog menni.

Ahhoz, hogy egyáltalán szembe tudjunk nézni az ellenséggel, paradigmaváltás szükséges a politikában.

Deansdale 2021.03.07. 11:33:26

@Frederick2: Nem célom letörni senkinek a lelkesedését vagy életörömét, de szerintem egy elég szar világkorszak küszöbén állunk. Ne legyen igazam! Nyugodtan vélheti bárki úgy, hogy én látom rosszul a dolgokat és a jövő fényesebb mint valaha. Amúgy arról is beszéltem már többször is, hogy az embernek el kell különíteni a magánéletét minden szartól. Értelmes, örömteli életet kell élni akkor is ha a világ a szakadék felé robogni látszik körülötted. Én is így teszek, a családi életembe csak nagyon kevés szivárog át a világesemények miatt érzett pesszimizmusból. Ezért is bosszant amikor a Félharag-féle önjelölt pszichoanalizátorok olyan hülyeségeket mondanak, hogy nekem az "identitásom" ez vagy az, mert azt képzelik hogy nekem az életem 100%-a az a pár komment amit itt olvasnak :P

Megoldások? Legálisan semmi. A rendszer ellen fellépni mindigis tiltott dolog volt, és most hogy a rendszert suttyomban befoglalták a progresszívek, erre nagyobb hangsúlyt fektetnek mint bármilyen más nyugati vezetés az elmúlt fél évszázadban. Ennek legszembetűnőbb jele amit a jan6-i kapitóliumi tüntetéssel csináltak. (Persze az az USA, vágom, ez meg Mo, de ahogy borzasztó unalmasan ismételgetem mindig: ami ott megy az a mi jövőnk kb. 10 év lemaradással.) A BLM/antifa több mint fél évig gyújtogatott, fosztogatott és terrorizálta a jobbosokat, de többnyire még csak le sem tartóztatták őket, a rendőrök tisztes távolból figyelték a lázongást. Akit le is tartóztattak azt simán elengedték, az egész banzájból nem lesz talán egy tucatnyi börtönbüntetés sem. Bezzeg amikor a jobbosok tüntettek egyszer, sokkal békésebben mint a balosok, akkor úgy csaptak le rájuk mintha Észak-Koreában lennének. Az FBI a minap közölte, hogy megvan a teljes mobilhálózati rekonstrukciójuk arról hogy ki járt ott, és mindenkit jó alaposan meg fognak b*szni a nemrég hozott antiterror törvényekkel, vagyis jó sokan számíthatnak cirka 10 év börtönre. Mindez még Trump alatt zajlott így, úgyhogy elképzelheted mi lesz Biden alatt.

Ha itt nyer az ellenzék akkor itt is az lesz rögvest, de ha nem nyernek akkor is, csak lassabban. Blackpilled kolléga mondott egy érdekes hasonlatot nemrég, hogy a konzervatívok és a progresszívek tulajdonképpen csak jó zsaru / rossz zsarut játszanak a társadalommal: mindketten ugyanabba az irányba mennek, csak az egyik próbál szimpatikusabb lenni, eléri hogy bízz benne, de végsősoron csak kihasználja a bizalmad, valójában abszolút nem a "barátod". Hogy aztán ez a hasonlat a mai Mo-ra, vagyis Orbánékra és az ellenzékre mennyire ül, azt mindenki elképzelheti magának. Szerintem sajnos ránk is érvényes, a fityisz messze nem elég radikális ahhoz hogy végrehajtsa azokat a dolgokat amikről amúgy egyfolytában pofázik. Olykor le is buknak azzal hogy progresszív érdekeket szolgálnak, erről volt már cikkem is, bár sokan amnéziásak ezzel kapcsolatban :)
deansdale.blog.hu/2014/10/06/kiderult_kik_orban_gazdai

Idézőjelben értve megoldás hagyni az egész témát a picsába és félig kivonulni a társadalomból. Családra, munkára kell fókuszálni, meg szerezni valami jó házat nagy telken egy kis faluban, ahová nem ér el a szennyözön, vagy csak jóval később. Persze ez csak az egyén számára megoldás, és már a gyerekeire is visszaüthet, dehát minden más érdemi alternatíva kockázatos és/vagy nyíltan illegális.

csi szi 2021.03.07. 11:39:07

@Frederick2: Sz.rt sem ér a harag hatalom nélkül. Trumpnak aztán láthattuk mennyi tényleges hatalma volt. Orbán hatalma sem korlátlan, legfeljebb úgy tűnik egyeseknek. A kormányzása 11. évében sem, bár korábban elképzelhetetlen hatalomkoncentrációt hajtott végre ezalatt az idő alatt. Hányan támogatnák egy "nem békés" leszámolásban és meddig tartana, amíg az ország nemzetközi páriává válna miatta?
Lásd az utóbbi években OV elindította az offenzívát a "ballib" tudományos és kulturális életbeli megmaradt hadállásainak bevételére, MTA kutatóintézetek, egyetemek stb. ezzel rengeteg érdeket sértett meg, és hangolt maga ellen befolyásos embereket, akik mozgósítják a külföldi kapcsolataikat is. A CEU kiszorítása korábban gyakorlatilag nem sikerült, csak félig.

Frederick2 2021.03.07. 12:33:01

@Deansdale: @csi szi:

"szerintem egy elég szar világkorszak küszöbén állunk."

Ja, hát efelől nekem sincsenek illúzióim!

Reactor 2021.03.07. 15:42:34

@Deansdale: Persze, csak a törölt videó aztán végképp nem generál nézettséget. Ha nincs nézettség, nincs bevétel se, a reklámokra se kattint így senki. Az pedig, hogy toljuk bele a pénzt hót fölöslegesen egy cégbe csak azért, hogy ne omoljon össze, főként idióta magyar szokás (BKK, MÁV).
Nekiállhatnak persze cenzúrázgatni, meg ilyenek, a saját sírjukat ássák ezzel.

Deansdale 2021.03.07. 22:33:28

@Reactor: "Az pedig, hogy toljuk bele a pénzt hót fölöslegesen egy cégbe csak azért, hogy ne omoljon össze, főként idióta magyar szokás (BKK, MÁV)."

Ahogy linkeltem fentebb, a twitter 1,1 milliárd dollár veszteséget termelt tavaly, és a youtube ha jól tudom még soha nem zárt nyereséges évet, egyetlen fillért sem keresett rajta a google mióta megvette. Ez nem inkompetencia.

Az ugye a netes szolgáltatásokról egy ismert aranyköpés, hogy ingyen nem kapsz semmit, és ha nem tudod hogy mivel fizetsz egy szolgáltatásért, akkor te magad vagy az árucikk. A facebook, a google nem csak reklámoz, a másik fő bevételforrásuk az, hogy eladják az adataidat amit kibányásznak belőled. Mindenesetre a lényeg, hogy minden ilyen cég a felhasználóiból él, akár így, akár úgy. Ez alap, vagy legalábbis egy darabig az volt. De akkor miért bannolnak naponta ezreket, vagy ha összeadod a több platformon éveken át tartó hülyeséget, immár milliókat, ha nem tízmilliókat bannoltak tisztán politikai célból. Azért, mert megváltozott az üzleti modell, csak erről nem beszéltek a sajtóban, ezért a tömegek nem tudják :)
Ezek a cégek most már BEFOLYÁST árulnak, tömegmanipulációt, amit más néven nevezhetsz hatalomnak is. A twitter jelentős befolyással volt pl. az amcsi választásra, cenzúrázták Trumpot és a konzervatívokat, stb. Közben termelt ugyan több mint 1 milliárd dolcsi veszteséget, és ezt ugye a részvényeseknek/befektetőknek be kell nyelni, de van akinek Biden győzelme (plusz a sok más egyéb téma) simán megér ennyit. Képletesen szólva ül otthon Mr. Rócsild, akire rácsörög a twitter valamelyik fejese, hogy 2020-as áron a twitter tömegmanipulációs hatalma 1,1 milliárd dollárba kerül, ezért cserébe ezt meg azt tudják nyújtani, és kívánja-e megvásárolni ezt a csomagot, Mr. Rócsild pedig rábólint, hogy neki ez ennyit megér, jöhet a menet. Az, hogy a twitter 2020-ban félmillió "fizetővendéget" dobott ki nem pénzügyi öngyilkosság volt a részükről, hanem nyers tömegmanipuláció amiért valaki más fizetett. A kidobott félmillió jobbos elveszített egy rakás kommunikációs csatornát, elvesztette (hülye modern szóval) az influencereit, demoralizálódott és összezavarodott, és voltak köztük nem kevesen akik meg is inogtak jobbosságukban, hiszen ha a twitter kitiltja őket akkor talán tényleg van valami baj velük. Satöbbi. Ugyanezt szorozd meg a google-el, facebookkal, reddittel, apple-el, a patreonnal, paypallal, a bankokkal, és nem sorolom tovább, de gyakorlatilag ideírhatnám a nemzetközi cégvilág jó kétharmadát - és rájössz, hogy mekkora szószban vagyunk. A coca-cola-t sem a pénz érdekli már elsősorban, a nike-t és a disneyt sem, meg úgy általában semmilyen olyan céget ami támogatta a BLM mozgalmat, ami szivárványosra sz*pja a buzilobbit, stb. Ezek fő terméke már nem az amit a boltban megvehetsz tőlük, és nem is te vagy a fő ügyfél. Persze, oké, nem utálják a pénzt, a boltokban is ottmarad a hülye kóla amit megvehetsz, meg a disney is keres valamennyit a filmjein, de ez már mind másodlagos. A gilette is balos propagandát nyom, a ben&jerry's is, a sony, a citibank, a netflix, az HBO, de minek is sorolom, ha egyszer valaki már kigyűjtötte:
web.archive.org/web/20201101055911/https://www.oneangrygamer.net/traitors-of-america/

Reactor 2021.03.08. 00:46:23

@Deansdale: Igen, láttam, ennek ellenére ez főleg nálunk szokás, hogy az összeesni akaró bokszolót megtámogatjuk botokkal minden irányból. A Twitterhez nem sok közöm volt, Skype-t használok, fel sem fog tűnni a hiánya. A Youtube meg annak köszönheti a folyamatos veszteségeit, hogy mióta megjelent, egyre rosszabb és rosszabb a színvonal. A kezdeti ötcsillagos-privátüzis korszak volt a legjobb. Azóta meg úgy járt, mint a freemail: addig tökéletesítgették, míg végképp szarrá nem ment. A felhasználóknak ez nem tetszik, otthagyják.
Erről is ugyanaz a véleményem mint a hazai, veszteségesen működő cégekről: lehet bele pumpálni máshonnét a pénzt, de ettől még se nyereséget nem fog termelni, se az összeomlást nem lehet elkerülni. Elodázni, maximum.

Arról is tudok,Zuckerberg bácsi buktája óta, hogy megy a seftelgetés a felhasználói adatokkal. Nem viccből használok VPN-t, és adok meg kamu-adatokat. A kitiltást pedig simán meg lehet kerülni robbantós maillal és VPN-nel.

Trump cenzúrázása annyira nem hatott meg, sose voltam oda érte, pláne azóta, hogy az amerikai csatahajó vs. világítótorony-elv alapján kijelentette, hogy globális felmelegedés nincs, nem létezik, lehet pöfögtetni a dzsuvát a levegőbe nyugodtan (aki ellenkezni merészelt, kirúgatta). Ez alatt a 4 év alatt az emberiség pótolhatatlan éveket veszített. Ha valóban bekövetkezik egy elszabadult üvegházhatás, annak a tökfilkónak oroszlánrésze lesz benne.
A propaganda szerencsére nem tud meggyőzni, nincs rám hatással. Sőt, a "büdös bornak díszes cégért készítenek" elve alapján minél inkább propagálnak valamit, az annál inkább kártékony.

Frederick2 2021.03.08. 08:18:21

@Deansdale: @Reactor: @csi szi: Szerintem meg a Youtube és a Facebook nagyon rossz döntést hoz, ha átalakul balliberális portállá. Eleve a jobboldali vélemények kicenzúrázása egy jelzés volt arra, hogy a Face és Youtube vezetősége osztja a balliberális nézeteket, és ezeket hajlamos érvényesíteni a közösségi oldalakon is. Na most az egyik vonzó tulajdonsága az volt mind a Face-nek, mind a Youtube-nak, hogy nyitott volt minden ember számára. Ha a Youtube és Facebook úgy működik, mint egy balliberálos portál, akkor azzal azt üzeni a felhasználóinak, hogy aki nem balliberális, annak semmi keresnivalója a közösségi oldalon. Ez az arrogancia eredményezheti azt is, hogy tömegével veszíthet felhasználókat. Szerintem ez valahol önpusztítás!

Egy Moly megteheti, hogy balliberális portálként üzemel, hiszen nagyrészt balliberális kiadók öntik belé a pénz. (És mint tudjuk, a könyvkiadás nagy része ballib kézben van.) De a Youtube és a Facebook működése ennél jóval bonyolultabb.

Ugyanakkor felmerül az a kérdés is: ha a Youtube és a Facebook tényleg balliberális portál, akkor mit keresnek rajta még mindig olyan jobbererek, akik visszautasítják a balliberális világnézetet? TomCat ott hagyta mind a Facebook-ot, mind a Youtube-t, mert elege volt, hogy politikai alapon basztatják őt. Youtube-ról átment az Odysee-re. Miért nem követi a példáját a többi jobber videós?

Valahol szánalmas hallgatni, hogy egy Bódi Ábel, egy Toroczkai és egy Médiavadász panaszkodnak, mekkora a ballib cenzúra a Youtube-n és a Facebook-on - de közben meg ott maradnak, és gyártják a tartalmat a két platformra. Amivel hozzájárulnak az általuk állitólag megvetett platformok látogatottságához, használatához, a kattintások számához, profitjukhoz. Ha elutasítják a balliberális világnézetet, akkor miért gyártanak tartalmat két balliberális platformra is?

Igen, TomCat legalább következetes.

Különös ez a történet, sok szempontból is.

Frederick2 2021.03.08. 08:48:19

@Reactor:

"Trump cenzúrázása annyira nem hatott meg..."

...mert nem szimpatikus.

Értem.

Amikor a Harmadik Birodalomban a nácik likvidálták a kommunistákat és a szocialistákat, sokan voltak, akik csak legyintettek rá, mondván, sosem szimpatizáltak a balos gondolatokkal - egészen addig, míg őket is nem likvidálták.

Amikor Oroszországban a szovjetek leszámoltak a kulákokkal, a szegény parasztok kárörvendve figyelték az egészet - egészen addig, amíg meg nem tapasztalták, mi az valójában, amikor kollektivizálják a földeket, és mikor ez nem tetszett nekik, velük is leszámoltak.

Itt nem Trump a lényeg. Hanem az, hogy bárki lehet ellenfél, akivel leszámol az újfajta rendszer. Akár te is lehetsz. Én is. Ki tudja, ha hatalomra Karácsony Gergely vagy valamelyik egyébb baliberális helytartó, lehet, hogy deansdale.blog.hu sem lesz. Törlik, mint rendszerellenes elemet. Az is lehet, hogy Reactor-t fogják elővenni a kommentekben leírt politikai nézeteiért.

vektortér 2021.03.08. 12:59:58

@Reactor:
"Ez alatt a 4 év alatt az emberiség pótolhatatlan éveket veszített. Ha valóban bekövetkezik egy elszabadult üvegházhatás, annak a tökfilkónak oroszlánrésze lesz benne.
A propaganda szerencsére nem tud meggyőzni, nincs rám hatással."

Minden tiszteletem a tervezői, kivitelezői, karbantartói brigádoknak, akik az ojjektumod födémének ilyen mértékű stabilitásáért felelősek.

Reactor 2021.03.08. 19:54:38

@Frederick2: Trump speciel megérdemelte, ő még az átlagosnál is több bullshitet nyomott. Tudom, nem ő a lényeg a kérdéskörben, de hazudnék, ha azt mondanám, nem örültem annak, hogy kibabráltak vele.

Arra pedig fel vagyok készülve természetesen, hogy meghurcolnának a politikai nézeteim miatt - ahogy néked se árt résen lenned ám. Gödény esete óta (elvitték a rendőrök, csak mert a véleménye el merészelt térni a központitól) nyilvánvalóvá vált, hogy itt kőkemény önkényuralom van, és innen menekülni kell. Hogy a kormány ilyesmit meg tud lépni egy "jogállamban", az remekül mutatja, milyen nagyszerű jövő vár itt ránk. Kapásból Thembria ugrott be a Balu kapitány-ból, amikor kihirdetik, hogy a központi vélemény szerint aznap szombat volt, és aki panaszt emelt, kényszermunkára küldték vagy lelövették.

Reactor 2021.03.08. 20:21:43

@Frederick2: Remek, 1 millió forintos bírság, mert mást merészelt gondolni/mondani, mint a kormány.
SZVSZ ha nem volnánk EU-tagok, helyből főbe is lövették volna.
Korcs egy ország ez.

Deansdale 2021.03.08. 20:26:18

@Reactor: Angliában, Németeknél már rég börtönben lenne, az USA-ban meg kicsinálta volna a lilahajú lincsmob, kirúgatnák az állásából, stb. Nem tudom mit gondolsz a világról de Magyarország jelenleg a legkevésbé rossz országok egyike. A bírság nem a véleményére vonatkozott, hanem a tüntetésre amit szervezett, ami persze még mindig nem túl frankó, de azért mégsem ugyanaz.

Frederick2 2021.03.08. 20:36:35

@Deansdale: @Reactor:

"Angliában, Németeknél már rég börtönben lenne, az USA-ban meg kicsinálta volna a lilahajú lincsmob, kirúgatnák az állásából"

Oroszországban életfogytiglani börtönbüntetést kapna. Ha csak előbb el nem vinné egy mérgezés.

Annyira talán nem is annyira korcs ország ez a Magyarország. :P

Reactor 2021.03.08. 20:37:28

@Deansdale: Tudok róla, hogy ezeken a helyeken libbant véleménydiktatúra van. De most őszintén - attól szebb lesz az önkényuralom, ha jobboldali és nem baloldali? Magát az önkényt kell figyelembe venni, nem azt, hogy milyen ideológia örve alatt történt ez.

Ráadásul Dr. Gödény ő szakmabéli volt, tehát nem valami sarlatán kuruzsló, vagy egy noname akárki aki beesett az utcáról a gyűlt fejével. Belőle kinézem, hogy ért is valamit a témához, és tudományos tényeket közöl, nem szimplán véleményt. Más lenne a helyzet, ha ilyen Széles Gábor- vagy Egely György-kaliberű csaló lenne, aki echte félrevezetésre megy rá (ezeket érdekes módon sose szankcionálják, pedig sok-sok milliárd EUR támogatást elvitt már az úgynevezett "energiacella").

A tüntetés szervezésében lehet valamelyest felelős, de azt kell nézni, hogy elsősorban nem azért vették elő, mert tüntetést szervezett (a jelenleg hatályos BTK szerint ezért se lehetne büntetni), hanem mert ellenvéleményt nyilvánított a víruscirkusszal kapcsolatban. Érdekes az elgondolás, hogy vajon ellentétes előjelű tüntetésnél is letartóztatták, megbírságolták volna-e...

Wildhunt 2021.03.09. 09:31:13

@Reactor: Ha szigorúan választani kell, akkor a jobboldalira szavazok. Igen, a kettő közül az jobb.

Deansdale 2021.03.09. 15:07:11

@Reactor: "De most őszintén - attól szebb lesz az önkényuralom, ha jobboldali és nem baloldali?"

Hát, tudod mit, a válasz igen. És nem azért mert nekem személy szerint jobban tetszik a jobbos diktatúra, hanem mert jóval kevésbé rombolja a társadalmat. Mondjuk a covid nem igazán jobb/bal kérdés, úgyhogy itt ez annyira nem is releváns, de a kérdésedre válaszolva: a társadalomromboló kultúrmarxi önkényuralom ellen nincs sok védekezési lehetőség, a liberálisnak csúfolt demokráciákat pillanatok alatt bedarálják, úgyhogy talán egy konzervatív "diktatúra" az egyetlen lehetőségünk arra hogy ne lökjenek minket arccal a pöcegödörbe. Ez hülyén hangzik, vágom, és elvi síkon védhetetlen is lenne, csakhát nem elvi síkon élünk, hanem a valós világban, ahol kész helyzet elé vagyunk állítva, és a filozófiák meg eszmék szart sem érnek.

Az megint más kérdés, hogy Orbáné se nem diktatúra, se nem jobbos, sajnos. A társadalmunk jelen formájában még mindig egy liberális demokráciára hajaz a leginkább, annak minden hátrányával és semennyi előnyével. Annyi van, hogy a kormánypárti sajtó dobálózik olykor jobbos ötletekkel, amikből a gyakorlatban szinte semmi nem valósul meg. Azt pedig, hogy Gődény a tüntetésért pénzbüntit kapott még nem nevezném diktatúrának, ez a százlépcsős folyamatnak kb. az ötödik stációja.

Reactor 2021.03.09. 17:16:27

@Wildhunt: Argentína is így gondolta, meg is lett az eredménye...jópár millió halott. Persze ha ők a követendő példa, akkor nem szóltam.

@Deansdale: Ha egy libbant demokráciában ugyanúgy bedarálnak mint egy diktatúrában, csak az előjel más, én nemigen látok semmi különbséget a kettő között. Gyakorlatilag olyan, mintha választhatnál az akasztás és felnégyelés között. Egy biztos: olyan rendszer, ami a központi véleménytől eltérőket szankcionálja, az se nem pozitív, se nem hasznos.

Wildhunt 2021.03.09. 18:48:40

@Reactor: még mindig sokkal jobban jártak mint ahol a bal kezdett diktatúrába, szóval ja, inkább Argentína mint Venezuela.

Frederick2 2021.03.09. 18:48:58

@Reactor:

"Argentína is így gondolta, meg is lett az eredménye...jópár millió halott."

A dél-amerikai balodal és jobboldal jóval keményebb, agresszívebb és harciasabb, mint az európai. Más kultúra, más történelem. Rossz az analógia.

Amúgy populista és demagóg érvelésből ötös.

Schiffer András: Nagyotmondási spirál
mandiner.hu/cikk/20201129_nagyotmondasi_spiral

"Aki Sorost Hitlerhez, Orbánt Rákosihoz hasonlítja, nem egyszerűen primitív, hanem totálisan érzéketlen a magyar XX. század szenvedései iránt. Ha valaki nem fogja fel a pénzen vett globális befolyásszerzés és milliók ipari módon végrehajtott legyilkolása, avagy a demokrácia díszleteivel való cinikus visszaélés és a szadista terror közötti minőségi határvonalakat, az kommentelgessen tovább az internet pöcegödrében, de ne viseljen közhivatalt. Azt csak úgy mellékesen teszem hozzá, hogy a gátlástalan nagyotmondási spirál teljesen lehetetlenné teszi az értelmes közbeszédet egyébként létező globális és hazai sorskérdésekről.”

Frederick2 2021.03.09. 18:49:31

@Wildhunt: Most jól belesétáltál a csapdájába. :P

Wildhunt 2021.03.09. 18:54:57

@Frederick2: Elpször azt akartam írni, hogy inkább éltem volna a náci németországban mint Sztálin Szovjetuniójában, de ez túl magas labda lett volna. Meg aztán a kolléga azt hitte nagyot szellent Dél-Amerikával, aztán csak berottyantott. Te jobbat válaszoltál, de mivel a kedves szupercentrista (ballib) egy kukkot nem fog érteni belőle, szerintem felesleges volt.

Frederick2 2021.03.09. 19:01:52

@Wildhunt: Ha belegondolok abba, hogy Irakban is addig volt béke, amíg Szaddam Huszein fenntartotta a diktatúrát, és akkor süllyedt a polgárháború káoszába, mikor a "felvilágosult" amerikaiak bevezették ott a demokráciát, elgondolkodok kissé.

Egyébként a jobboldali politikai gondolkodás rendelkezik a maga demokrácia-elméleteivel. A gond csak az, hogy nem igazán érnek sokat a kulturmarxizmus tombolásaival szemben. Valahogy ez a demokrácia nem egy jó eszköz a szélsőbaloldali veszély elhárítására. Sajnos.

"szupercentrista (ballib)"

Ahogy olvasom, te is látod, hogy ez a "centrum" sajnos semmi más, mint egy alternatív balliberalizmus.

Reactor 2021.03.09. 19:39:14

@Frederick2: Az európai jobboldalnak is akadt azért pár millió áldozata, és messze nem csak rétinégerek meg biboldók. És mivel ez volt előbb, Argentína számára is ez volt a követendő példa.
Addig mellesleg semmi gond nem volt odaát, amíg tényleg csak baloldali terroristákat és kommunistákat öldöstek le. Csak aztán sikerült átesniük a paci túlsó oldalára, és az egyszerű kávéházi "felforgatókat" is összefogdosták majd leölték.
Magával a diktatúrával egészen addig tehát NINCS baj, amíg el nem kezdi a saját gyermekeit is felfalni. Csak hát a mindenhatóvá vált államfő, junta, akármi ilyenkor már nemigen fogja behúzni a kéziféket.

Orbánt amúgy leginkább Caligulához vagy Néróhoz tudnám hasonlítani. Sorost meg fölösleges; remekül illeszkedik a Rockefellerék, Bilderbergék, és társaik közé. Végeredmény szempontjából mellesleg mind a demokratikus, mind a diktatórikus terror ugyanaz = meghalsz. Ha most attól jobban fogod érezni magad Lucifernél, hogy téged egy diktatúra darált be, és ettől esetleg két és fél fokkal kevésbé lesz forró az üst amibe beleraktak főni, nos, lelked rajta.
Én olyan rendszert pártolok, ahol a tényeket (tehát nem a véleményt) bátran ki lehet fejteni, akkor is, ha nem egyezik a központi véleménnyel. Nem véletlen, hogy Dr. Gödényt se szakmai vonalon támadták, hanem politikai vonalon.

Frederick2 2021.03.09. 20:25:22

@Reactor: Látom, semmit sem értettél meg a Schiffer-féle érvelésből. Marad a populista blabla! Ami tökéletesen alkalmas arra, hogy elbeszéljünk egymás feje mellett.

"Az európai jobboldalnak is akadt azért pár millió áldozata"

Mármint a nácizmusnak és a fasizmusnak. Amelynek amúgy baloldaliak a gyökerei.

A konzervatív jobboldal nagyon labdába sem tudott rúgni, ahol hatalomra jutott a fasizmus. Hitler rendszerének voltak konzervatív jobboldali áldozatai is.

Argentinát hagyjuk! A dél-amerikai társadalmakban teljesen más tradiciók uralják a politikát. A San Salvador-i (szélső)jobboldali diktatúra katolikus papokat is gyilkolt, amikor azok birálták őket. Idáig az Orbán-kormány és a FIDESZ sosem fog eljutni.

"Magával a diktatúrával egészen addig tehát NINCS baj, amíg el nem kezdi a saját gyermekeit is felfalni."

Én szívem szerint maradnék a demokráciánál. Régen még hittem is benne. De ez a modell brutálisan leszerepelt mind az USA-ban, mind Nyugat-Európában, mind Kelet-Európában. Az egész demokrácia semmi más, mint egy béna kacsa! Az egyre destruktív szélsőbal megállítására teljesen alkalmatlan.

"Orbánt amúgy leginkább Caligulához vagy Néróhoz tudnám hasonlítani."

Jaj, már megint egy populista ökörség! Orbán nem öletett meg és nem mészároltatott le senkit. Vagy a stadionok miatt mondod? A kenyeret és cirkusz elvét sok demokrata politikus is alkalmazta. Ez a Nero- és Caligula-párhuzam gagyi, mint minden populista érvelés! Palpatine-hoz, Vader-hez, Thanos-hoz és Szauron-hoz nem akarod hasonlítani a patásördög Orbándémont?

"Én olyan rendszert pártolok, ahol a tényeket (tehát nem a véleményt) bátran ki lehet fejteni, akkor is, ha nem egyezik a központi véleménnyel."

Oké. Akkor most mutasd meg, melyik párt, mozgalom vagy személy képviseli ezt a magyar politikában? Kit kellene támogatnunk?

Egyébként utálom a NER-t, az Orbán-kormányt és a FIDESZ-t, mint a szart! Most nem részletezem, milyen okokból. Vannak vele problémáim. A gond csak az, hogy az ellenzéke még nála is szarabb alternatívát képvisel; egy veszélyesebb alternatívát!

Amúgy szomorú, hogy a jelenlegi ellenzékből egy olyan párt nincs, ami ne képviselné a Migrációs Kvótát és az Isztambuli Egyezményt, és ami ne szolgálná ki a Gender Studies-kurzust és az LMBT-szektát. Kivéve a Mi Hazánk, de ők meg a társadalmi válságokon élősködő szarkavarók!

Én sem véletlenül vagyok apolitikus.

Reactor 2021.03.09. 21:22:26

@Frederick2: Amit Schliffer összehozott, ezt nem nevezném érvelésnek, inkább szardobálásnak. Még ha el is fogadjuk az állításait érvként, mind könnyen cáfolhatóak. Vagyis nem állják meg a helyüket. Populista blablabla? Meglehet. Ettől Schliffer még telibe lesz cáfolva.

A fasizmus, nácizmus soha nem volt baloldali. Konkrétan a weimari köztársaság libbancs fertője és az orosz kommunizmus hívta életre ezt az ellenpólust.
Hitler rendszerének voltak jobboldali áldozatai, a szovjet kommunizmusnak is voltak kommunista áldozata (pl. Szühebator). So what else is new?

Argentínát hagyjuk, oké, gondolom nem erősíti az álláspontodat.

A demokrácia működőképes, ez teljesen igaz - de CSAK városállami kereteken belül. Mit gondolsz, Philipposz, mikor megalapította a macedón nagybirodalmat, miért nem vette át a poliszok demokrata berendezkedését? Mert pontosan látta, hogy egy nagyobb területegység felett ez a berendezkedés egyszerűen megbukik. Hogy erre 2000+ év alatt nem jött rá az emberiség azóta se, nos, nó komment. A világtörténelem leghosszabb idejű regnuma a római császárkor volt mái napig amúgy.

Orbán összevetése pl. Néróval miért is populista ökörség? Az ország rombolása, pusztítása alapján remekül párhuzamba vonható a kettő. Csak ő gazdasági alapon teszi ezt, nem gyújtogatással. És megint ott tartunk, hogy a végeredmény szempontjából mindegy. Róma történelméről épp elég könyvem van, nem mellesleg történelemből érettségiztem, úgyhogy talán nem minden alap nélkül írom azt, amit.

Hogy kit kellene támogatni, ki mögé kellene odaállni? Ha nincs olyan, aki megfelel, akkor miért kéne BÁRKI mögé is odaállni? Ha adott öt tányér szar, nem vagy köteles a legkevésbé büdöset megenni - az is lehetőség, hogy NEM eszel szart. Ahogy mondod, nincs olyan párt jelenleg, aki az emberek érdekeit képviselné. Annak semmi értelme, hogy cserélgetjük a rossz uralkodókat, és várjuk, hogy majd nekünk jobb lesz. NEKIK jobb lesz, ez nem vitás. És ki szívja meg a végén? Ugyanúgy mi. Ebből aztán nem lesz se nyugati szintű életszínvonal, se jólét, se magas fizetés, csak esetleg Szomália-szintű mélynyomor. Abból pedig forradalom és polgárháború, esetleg anarchia.

A megoldás? Nem pártok, meg mentelmi jogos politikusok kellenek ide, hanem 1 kifejezett uralkodó. Akit, ha rosszul uralkodik, helyből meglincselhet a köznép, és jobbat rakhat a helyére. Több, mint ezer évig működött ez a modell. A köztársasági modell pedig meddig is? 100 évig se, pontosan az általad is vázolt okok miatt. Quod erat demonstrandum.

Frederick2 2021.03.09. 21:55:18

@Reactor:

"Argentínát hagyjuk, oké, gondolom nem erősíti az álláspontodat."

Hoztam rá ellenérveket. Felesleges tovább csócsálni a témát, mert látom, nálad Orbán démonizálása egy dogma. Ha te eldöntötted, hogy diktátor, akkor az!

Persze ez a dél-amerikázása a magyarországi viszonyoknak nem újkeletű. Ángyán József egyszer bedobta a dél-amerikai példát, csak más előjellel.
hvg.hu/gazdasag/20130602_Angyan_jon_a_delamerikai_birtokmodell

Ángyán érvelésén nehéz fogást találni; sajnos sok mindenben igaza van. Talán csak annyi, hogy amikor a NER kiépítette a maga nagybirtok-politikáját, inkább merített a Horthy-rendszer nagybirtok-politikájából, mint a dél-amerikaiból. De érteni vélem, Ángyán mire gondolt.

Nálad is érteni vélem, mire gondolsz. Csak te hülyeségeket beszélsz az argentinázással. Valami olyasmit, hogy Orbán kiépít itten egy diktatúrát, ami majd embereket fog megöletni a legkegyetlenebb módszerekkel. Bocs, de ezen nevetnem kell!

"A fasizmus, nácizmus soha nem volt baloldali."

deansdale.blog.hu/2018/02/01/hitler_nacik_zsidok

"Hitler személyét félretéve nézzük a náci ideológiát, na azzal vajon mi bajom lehet? Hát először is az, hogy a nemzetiszocializmus szocialista, én meg kapitalista vagyok. A szocializmus és rokonai soha sehol nem tudtak semmi épkézláb dolgot alkotni a világon, egy nagyon egyszerű oknál fogva: az embereket a munkára motiválni kell valamivel, a szocializmus pedig legföljebb valamilyen büntetés kilátásba helyezésével tudja ezt megoldani (közveszélyes munkakerülésért elvisz a rendőr), aminek elkerülhetetlen eredménye a munkahelyi morál elhalálozása, a tengés-lengés, alibizés, amikből pedig egyenesen következik a gazdasági stagnálás, visszaesés. Ezt egyetlen balos rendszer sem tudta még elkerülni, jelenleg Venezuelán nézhetjük végig valós időben, ahogy ebbe a problémába fullad. A nemzetiszocialista rend is ide jutott volna, ha van elég ideje végigvinni az elképzeléseit – a kezdeti gazdasági fellendülés, ami Hitler felemelkedése idején volt tapasztalható, a nacionalizmusból és egy mesterségesen gerjesztett hurráoptimizmusból fakadt, ami aztán menetrendszerűen kipukkant, mikor a háborúval túlterhelték. A II. VH hiányában ez pár évet csúszott volna, de amikor rájönnek az emberek, hogy mindegy mennyit dolgoznak, úgyis csak népautó (volkswagen) van, hamar letört volna a lelkesedésük. A nácizmussal pontosan az volt a baj, mint minden más balos rendszerrel: a kapitalizmussal szemben nem a polgárokra bízta, hogy azok boldoguljanak ahogy szeretnének, hanem felülről, a párt szavával akarta irányítani a gazdaságot, a társadalmat. Erőszakos, autoriter, totalitárius rémuralom volt e szavak mindenféle értelmében, amiben hosszú távon semmiképpen sem jó élni, még a kivételezett árja kasztnak sem, mivel elvette az emberek önrendelkezését, a Hitler elképzeléseit megvalósító gépezet fogaskerekeivé degradált mindenkit." (Dean)

"Orbán összevetése pl. Néróval miért is populista ökörség? Az ország rombolása, pusztítása alapján remekül párhuzamba vonható a kettő. Csak ő gazdasági alapon teszi ezt, nem gyújtogatással."

Elhiszem, hogy ÍGY is értetted. De az argentin példád is mutatja, hogy te még az emberölést is kinézed az Orbán-kormányból. Egyébként Nero-hoz és Caligulához akkor szoktak politikusokat mérni, amikor a politikájuk velejárója volt a gyilkosság, az emberölés, a kivégzés, sőt a mészárlás.

Ezért is rossz az analógia. Simán találhattál volna jobb példákat is a történelemben. De neked valahogy a véreskezű történelmi alakok jutottak eszedbe.

"Nem véletlen, hogy Dr. Gödényt se szakmai vonalon támadták, hanem politikai vonalon."

Egyébként nekem van egy sejtésem, miért vizionálsz ilyesmit Orbánra. Mert nagyon felidegesített, amit most a rendszer Gödénnyel tesz. Amit amúgy értek, sőt osztom is a nézetedet, hogy ez felháborító és türhetetlen. És igen, azzal, hogy az Orbán kiadta az ukázt Gödény ellen, az tényleg gazemberség. De ettől még Orbán nem dél-amerikai diktátor és ókori római despoták szellemi örököse.

Frederick2 2021.03.09. 21:55:35

@Reactor: Egyébként, hogy egy kicsit neked is igazad adjak, 2/3 ide vagy oda, az Orbán kikövezi magának az utat a bukásig. Mert tényleg nem hajtott végre teljes reformokat az egészségügy, az oktatásügy és a kultúrügy terén (amit tett pozitívan, az minimális). Maga ellen hangolt egy csomó embert az egészségügyből, az oktatásból, a kultúrából, a vendéglátásból stb. (itt most nem a balos droidokra, hanem a tisztességes emberekre gondolok). Mindig is volt korrupció a magyar rendszerben, de ők nagyon átlépték a határt. A cigány maffiák nem lettek felszámolva, nagy valószínűség szerint azért, mert nem csupán a Balliberális Network fonodott össze velük, hanem a NER is. A FIDESZ nem konszolidálta a társadalmat, hanem kiélezte a konfliktusokat.

Az uralmuk nem időtlen, egyszer véget ér. És ha buknak, majd jön helyette egy balliberális helytartó, teszem azt, egy Karácsony Gergely. Ha győz a Balliberális Network valamelyik választáson, az részben a FIDESZ hibája is lesz.

Wildhunt 2021.03.09. 21:58:13

@Reactor: Bárki, mi? És hol van ez a Bárki a szavazólapon? Értem hogy egy újabb ballibbant orbánbeteg vagy, de azt már látjuk hova vezetett az ilyen szavazás Budapesten kicsiben, az országnak ez talán nem hiányzik nagyban.
AMúgy azt magyarázd már el, hogy a szocialista Hitler mitől NEM baloldali? Főleg mert ugye Hindenburg azért szedte össze, hogy a rosszabbik baloldalt, a kommunistákat kiüsse vele? Vagy van jobboldali szocializmus meg baloldali szocializmus? Hülyének tetszik-e lenni?

Deansdale 2021.03.09. 22:43:22

@Reactor: A nácizmus és a fasizmus abszolút balos ideológiák, nem véletlenül volt az előbbinek még a nevében is a szocializmus. Központi elemük a kollektivizmus, ami a gyökeres ellentéte mindennek ami a jobboldal. Ezen nem változtat se Weimar, se a rengeteg hülyeség amit a győztes szovjetek összehordtak. A nemzetiszocialisták és az internacionalista komcsik küzdelme nem az ideológiai alapokról szólt, inkább a körítésről, illetve még inkább arról hogy Sztálin hatalomvágya nem ismert határokat. Lengyelországot először még szétosztották egymás között, de Hitler tudta hogy Sztálin hátba akarja támadni, úgyhogy megelőzte a ruszkik lerohanásával. Ez semmilyen formában nem bizonyíték arra, hogy az egyikük balos lett volna, a másik meg jobbos.

Röviden, a német szocialista munkáspárt pont ugyanannyira volt jobbos, amennyire a magyar szocialista munkáspárt.

Reactor 2021.03.10. 03:19:18

@Frederick2: Jogállamiságban nem szokás valakit puszta ténymegállapításért szankcionálni, ha az szembemegy a közfelfogással. Jogállamiság tehát nincs. Szerinted diktatúra sincs. Akkor ezt mégis minek neveznéd? Hívhatom bluggybluggyizmusnak is, ha így jobban tetszik.
Orbán nem ölethet le embereket ahogy kedve tartja, mert EU-tagok vagyunk, a játékszabályokat be kell tartani. Ki garantálja, hogy EU nélkül is ugyanilyenek lennének a viszonyok?

A nemzetiszocialista Németország nem mellesleg pont hogy nem a kommunista államberendezkedés felé tendált, hanem a gyarmattartó imperializmus felé (Kamerun, Namíbia stb. például német gyarmatok voltak). A náci Németországban volt piac és magántulajdon is, az állam beavatkozása pedig elsősorban a bibók és a kommunisták ellen irányult, a német gyárosokat hozva helyzetbe. A mostani kapitalizmus vajon nem a saját kutyájának a kölykeit részesíti előnyben? De bizony!

Ha ragaszkodsz hozzá, hozhatok további párhuzamokat is, persze, ha Caligula vagy Néró nem tűpontos, de a többi hozott példám se lenne pozitív.

És igen, felidegesít, amit egy szakmáját gyakorló orvossal tettek a hatalom nevében. Ha szerintük nincs igaza, cáfolják meg tényekkel, orvosi vonalon! Ha nem tudják ezt megtenni, akkor elismerik, hogy igaza van. Na ezt képtelenek megtenni, helyette elhallgattatják erővel.
"Azt mondta, hogy Jehova! Megkövezni!!!"
Lehet, hogy most MÉG nem egy gátlástalan despota, viszont az nagyon látszik, hogy a hajlam megvan benne rá. Semmilyen oldalról nem elfogadható egy szakember eltiprása, még akkor se, ha történetesen nem lenne igaza.
Képzeld el mondjuk, ha te szólalnál fel munkaköri interjú keretében - bármilyen okból - és nem egyezne az aktuális potentát nézetével. Amit te kapnál utána...!!!

@Wildhunt: És miből vetted le, hogy libbant lennék? Meg tudnád mutatni, hol méltattam akár Kurcsányt, aki Libajnait, akár valamelyik korifeusukat? Persze ha csak egy szalmabáb kell, amit bőszen püfölhetsz, akkor rajta!
Hitlert a legkevésbé se nyomta be Hindenburg sehova, ha jól emlékszem, puccsot hajtott végre.
A jelenleg elfogadott történelemkönyvek szerint pedig a nácizmus, fasizmus jobboldali illetve szélsőjobb eszmék, nem baloldaliak. Én ebből indulok ki, nem azért, mert vitázni akarok ezen. Nem is feltétlenül kell énszerintem. Attól, hogy magát szocialistának nevezi valaki/valami, még simán lehet a szöges ellentétek, lásd Észak-Korea. A libbantak is rendre a szólásszabadság mellett döngetik a melleiket, hogy idáig szól mint a tamtamdob, a valóságban meg csak az övékével egyező vélemény adható, mindenki más náci.

@Deansdale: Ezzel úgy-ahogy még egyet is értek, bár a náci Németországban szó nem volt kollektivizálásról, kolhozokról meg effélékről. Hitler a saját nemzetiségét piedesztára emelte, übermenschként, uralkodó fajként emlegette, Sztálin ezzel szemben irtott boldog-boldogtalant.

Frederick2 2021.03.10. 07:48:36

@Reactor:

"A nemzetiszocialista Németország nem mellesleg pont hogy nem a kommunista államberendezkedés felé tendált, hanem a gyarmattartó imperializmus felé"

A Szovjetuniót ugyanúgy jellemezte imperializmus. Persze nem voltak gyarmatai. De az általa megszállt országokon bábkormányok voltak uralmon, amik kiszolgálták a Szovjetuniót. A Szovjetunió alá tartozó országoknak nem volt autonomiájuk. Ez is tekinthető imperializmusnak.

Ilyen értelemben Magyarország sem volt más a rendszerváltásig, mint orosz gyarmat. Csak ez nem volt nyíltan kimondva.

"Hitler a saját nemzetiségét piedesztára emelte, übermenschként, uralkodó fajként emlegette, Sztálin ezzel szemben irtott boldog-boldogtalant."

A Szovjetunió is piedesztárla emelte az oroszt. Nem véletlenül volt kötelező nyelv a megszállt országokban az orosz.

"A náci Németországban volt piac és magántulajdon is, az állam beavatkozása pedig elsősorban a bibók és a kommunisták ellen irányult, a német gyárosokat hozva helyzetbe."

A nácik ugyanúgy az államkapitalizmust részesítették előnyben, mint a komcsik. Igaz, más természetű volt. De egyiknek sem volt köze a szabad versenyes kapitalizmushoz.

Amit Deansdale ütköztet veled, az a jobboldali libertarianizmus egyik felfogása. Ami előnyben részesíti a szabad versenyes kapitalizmus, és elveti a kollektivizmust, mint széldőbaloldali gyakorlatot.

Amúgy abban én is egyetértek vele, hogy egy egészségesen és normálisan gondolkodó jobboldali nem erőltet kollektivizmust.

Frederick2 2021.03.10. 07:50:13

@Reactor: Nem akarlak megbántani, de az, hogy olyan populista és demagóg szövegeket nyomatsz, hogy Orbán eltenne láb alól embereket, meg diktatúrát épít ki, az Orbán-fóbia visszatérő elemei. A "jajj de utálom az Orbánt" mentalitásé. Ami akadályozza az érdemi kritikát és párbeszédet. (Erről beszélt Schiffer is.)

Azt sem értem, miért akasrz itt téritgetni másokat. "Orbán igenis gonosz". Nem gonosz, csak gazember. Mint a politikusaink többsége oldalfüggetlenül. Itt kevesen fideszesek, talán Wildhunt az. Kálmán, aki szintén fideszes volt, visszavett ebből kissé, amióta az Orbán-kormány alárendelte a nemzetpolitikát a hivatalos COVID felfogásnak. Ha észreveszed, ez sokaknak nem tetszik a blog közönségéből. Itt nincs akkora fideszesség. Igazából nem értem a lendületedet... Mire ez a nagy felháborodás?

Itt próbálják az emberek ésszel kritizálni a FIDESZ-t. Úgy, hogy nem kiabálnak rá kigyót-békát.

Wildhunt 2021.03.10. 09:39:04

@Reactor: abból, hogy az összes magát centristának hazudó stílusában relativizálsz és valami olyan idealizált képet kérsz számon a jobboldalon, ami a másikkal kapcsolatban fel sem merül.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.10. 11:22:02

0rbán diktátor, hiszen én akarok diktálni, de tőle nem tudok. Gyűlölködő is, mert az arcom beletorzul, ha rá gondolok. De a legrosszabb, hogy lopik.

Wildhunt 2021.03.10. 11:47:21

@don Fefinho: nemnem. A legrosszabb hogy zsírosodik, milyennadrág van már megint rajta és fokhagymát zabálva rasszista a cigány zsidaja. Kevés grófnőt olvastál még a másik blogon.

Frederick2 2021.03.10. 12:21:17

@Wildhunt: @don Fefinho: Az Orbán-fóbia nem érv. A legtöbb ilyen "politikai vélemény" arról szól, hogy az XY mennyire gyűlöli, utálja, rühelli az Orbán Viktort.

Nekem semmi bajom nincs az olyan NER-kritikával, ami érvekkel dolgozik. Csak hát ilyen kevés van.

Kész felüdülés volt, amikor néhány évvel ezelőtt olvashattam @GABOR2: kritikáját az Orbán-kormánynak a digitális állammal kapcsolatos koncepciójáról. Érvekkel alátámasztva fejtette ki, mi ezzel a problémája. Gondoltam is magamban olvasás közben: VÉGRE RENDES ÉRVEK! Több ilyen kellene...

Szomorú, de a legtöbb kritika a NER-ről puszta Fidesz- és Orbán-fóbia. Persze ennek is megvan a maga funkciója. Hangolni a populista és demagóg szövegekkel az emberek tömegeit a kormány ellen. Ez egyfajta uszítás. Kapára, kaszára, emberek!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.10. 15:43:15

@Wildhunt: @Frederick2: Igen, az a szomorú, hogy ha a kormány azt mondja, n, akkor a reakció csakazértis a reciproka. Túl későn/korán nyitottaki/zártabe, azonnal nyissaki/zárjabe, és a lélegeztetőgép meg a vakcina is túl kevés/sok.
Egyszerre. Estére meg vagy lesz rétes, vagy nem, de akár lesz, akár nem, az baj lesz.

Delhiböjtje 2021.03.10. 17:16:53

@Frederick2:

orbán-fóbia nem létezik. orbán és rendszere minden épelméjű embert taszít, mert vagy rosszat akarnak és csinálnak, vagy nem de azt rosszul valósítják meg.

a probléma az hogy a nem-balos alternatíva, tehát kb. a jobbik normálisabb arcaiból, a konzervatívabb lmp-sekből, pártnélküli nem-széljobber konzervatívokból szerveződő alternatíva
1. nem lenne elég népszerű
2. számotokra egy normálisabb, mérsékeltebb "ballib"-nek tűnne, azaz nem szeretnétek jobban a dagadtnál.

Frederick2 2021.03.10. 17:42:12

@Delhiböjtje: A probléma ott kezdődik, hogy a Gyurcsány-klán kegyetlenül letapos mindenkit, aki megpróbál balról kialakítani egy alternatívát.

Jobboldalról alternatíva? Miért ne lehetne? Az elvárásaim elég csekélyek ezen a téren. Mondjon határozott NEM-et a Migrációs Kvótára és az Isztambuli Egyezményre; ne szolgálja ki a Gender Studies-kurzust és az LMBT-kurzust; és képviselje a keresztény és konzervatív értékeket.

Mondjuk nem hiszem, hogy a NER engedne kibontakozni egy alternatívát. Bár ki tudja?

Reactor 2021.03.10. 17:52:51

@Frederick2: Így van, a Szovjetúnió nem gyarmatosított. Terjeszkedni terjeszkedett, de az katonailag és közigazgatásilag is teljesen más téma. Mellesleg a cári rendszer felszámolásáig Oroszország valóban imperialista politikát folytatott, utána már viszont nem.
Magyarország szatellitállam volt, de éppenséggel bele lehet erőszakolni, hogy gyarmat voltunk, ahogy mondjuk az "endéká" is.

Sztálin és Hitler közt lényegi különbségek vannak a saját néphez való hozzáállásban. Attól, hogy kötelezővé tette az orosz nyelvet, Sztálin nem állította be az oroszt, mint olyat, übermenschnek. Legalább annyi orosz nemzetiségű került a gulágokra, mint más.

Azt sose titkoltam mellesleg, hogy utálom Orbánt. Ugyanúgy, ahogy a többi politikust is. Nevezd politikus-fóbiának, úgy pontosabb. Most Orbán van hatalmon, ő viszi a balhét, nem különösebben nehéz megérteni. Kígyót-békát kiabálok rá? Meglehet, de nem ez a kérdés, hanem hogy igazak-e az állítások. Bizony azok. A víruskezelési politikája Orbánnak egy rakat szar, ezt nem kell különösebben taglalni, az viszont, hogy akár erővel is, de elhallgattatja a józanabb hangokat az országban, az elég durván kicsapta nálam a biztosítékot. De elvileg, ahogy írtad, nálad is.
"Nem gonosz, csak gazember" - ezen jót röhögtem :D Kapásból a "Cucc" című film ikonikus mondata jutott eszembe: nem lopott, csak nincs kifizetve!

@Wildhunt: Azt kérem számon a kormányon, amit megígért, ami a feladata lenne. Se többet, se kevesebbet. Ezzel problémád van? Akkor elárulnád, kérlek, mi a jó francért is tartjuk el ezt a semmirekellő hatalmi elitet?
Nem vagyok se centrista, se jobb- se baloldali, én az összes politikust fellógatnám az első fára, mint a karácsonyfadíszeket. Egyik mögé vagy mellé se állok oda, mert egyik se képviseli az emberek érdekeit. A tiédet se. Hazudni pedig nem áll érdekemben, mert semmit nem nyerek vele. Ellenben egy politikus...?
Ha mindenáron kötekedni akarsz, miért nem ezt írod, ahelyett hogy kerülgeted itt a forró kását?

Deansdale 2021.03.10. 17:56:43

@Delhiböjtje: Tudom hogy ez manapság nem egy általános dolog, de én nem valami párttól vagy politikustól veszem amit gondolni kell, hanem saját véleményem van, és arra szavazok aki/ami a leginkább megközelíti azt. Nem az érdekel, ha egy kezdeményezés másokhoz képest balabb vagy jobbabb, hanem hogy a sorsdöntő kérdésekben értelmeset mondanak, vagy sem. Emellett persze az is fontos, hogy legyenek legalább egy hangyafasznyit megbízhatóak, ami az általad felsorolt pártokból kibukdosó emberekre nem igazán jellemző. (Talán Toroczkait kivéve, akiről el tudom képzelni hogy ha kormányra kerülne akkor azt valósítaná meg amit előtte felvázolt.)

A fő probléma itt az, hogy aki egyszer a nevét adta a kultúrmarxista mocsokhoz, az utána ebből csak nagyon nehezen mosakodhat ki, hiába akarja "mérsékeltebbnek" feltüntetni magát. Idő kell míg a bizalom (újra) felépül. Pl. ha valaki pártolta a migrációt, az LMBTP-lobbit, az ellenzékben gyakori család- ill. magyarellenesség valamelyik formáját, az utána hiába jön azzal, hogy megjavult, mert ugyanezeket a dolgokat csak "light" verzióban akarja nyomatni, ez lófasz.

A fityisz messze nem optimális, de a Munkáspárt és a Mi Hazánk mellett ők a harmadik párt a top 3-ban az irányvonal tekintetében, és mivel ezek közül nyerni csak nekik van esélyük, ezért kell rájuk szavazni. Ami szerinted minden épelméjű embert taszít, annak a 90%-a ellenzéki hazudozás és ostobaság, csak sajnos aki egy hazug médiaforrás csöcsén lóg, annak ezt nem lehet megmagyarázni.

Persze a politikai helyzet bármikor változhat, egy párthoz ragaszkodni ostobaság. Mondjuk arra nem sok esélyt látok, hogy jövőre lesz jobb alternatíva ami akár nyerhet is, de ki tudja.

Frederick2 2021.03.10. 18:10:06

@Delhiböjtje: @don Fefinho: @Wildhunt:

"számotokra egy normálisabb, mérsékeltebb "ballib"-nek tűnne, azaz nem szeretnétek jobban a dagadtnál."

Na, ugorjunk neki még egyszer ennek a Centrum dolognak! Mert úgy látom, itt egyesek nem értik, miért is gondolják jó sokan, hogy ez nem más, mint egy újfajta balliberalizmus. Hozzáteszem: ez erősen szubjektív lesz, vagyis fenntartom a tévedés jogát.

Puzsér elevenítette fel először ezt a fogalmat, később vették át tőle jó sokan (köztük, bármilyen meglepő, Toroczkai és elvbarátai is). Én a Puzsér-féle Centrumot nevezem alternatív balliberalizmusnak. Erről @csi szi: értekezett párszor a kommentmezőkben: hogy Puzsér alapvetően egy balos. És én is így látom egyre inkább: Puzsér egy balliberális.

Puzsér visszatérő mondata: "Körülöttem képződik meg a Centrum!" Én sokáig érdeklődve, sőt szimpátiával követtem a működését. Megmondom őszintén: nekem bejött az a gondolat, hogy haladjuk meg a két törzset, a Balliberális Network-öt és a Nersevik Network-öt, velük együtt pedig a polgárháborút.

Akkor kezdett foszladozni a lelkesedésem, amikor Puzsér olyan embereket jellemzett centrumos gondolkodóként, "független értelmiség"-ként, mint Vona Gábor, Márki-Zay Péter, Konok Péter, Ceglédi Zoltán, Hont András, Pottyondy Edina - csupa olyan embert, akik több szálon is kötödnek a Balliberális Network-höz.

Számomra akkor vált nyilvánvalóvá, mit is takar ez a "Centrum", amikor még Puzsér, akkor még Simicska szolgálatában, először beszállt az összefogósdiba. Akkor még Puzsér egy LMP+JOBBIK+MOMENTUM koalicióban bízott, amiben még nyitva hagyta a belépési lehetőséget a PM-nek. Viszont ki akarta hagyni belőle a DK-t és az MSZP-t. (Később persze ők is beszálhattak a buliba.)

Puzsér most nem kimondottan híve az összefogásnak. Részben személyes okokból, részben pesszimizmusból.

Mindenesetre nekem az jött le az eddig tapasztaltakból, hogy Puzsér nem centrumot akar létrehozni, hanem megreformálni a balliberalizmust. Kialakítani egy vadonatúj balliberalizmust, aminek a motorja az LMP, a JOBBIK, a MOMENTUM, a PM és a KUTYAPÁRT. És aminek nem része a DK és az MSZP. Egy fiatalokból álló balliberalizmus, ami kizárja az öregeket. Egy olyan balliberalizmus, aminek nem része Gyurcsány és a slepje.

Persze, mostanában minden ellenzéki pártot fikáz, a KUTYAPÁRT-on kivül. Vagy azért, mert kiégett és cinikus lett, vagy mert csak taktikázik.

Szerintem ennyit takar a Puzsér által megfogalmazott Centrum. Nem többet. Nem véletlen, hogy mostanában szinte előkelő vendég az ATV-ben, az amúgy nehezen nézhető, roppant idegesítő ÖT c. műsorban, ahol öten az Orbán-kormány ellen hergelik az embereket.

Egy alternatív balliberalizmus.

Ez is lehet egy cél. De ezzel én képtelen vagyok azonosulni. Mondhatni: nem kérek egy ilyenféle centrumból.

Wildhunt 2021.03.10. 18:17:52

@Reactor: nincs problémám. De nem ezt mondtad. Eltartani meg azért tartjuk el őket, mert nem anarchia van, kormány kell.

Delhiböjtje 2021.03.10. 19:19:59

@Frederick2:

alternatíva lehet, persze, csak kérdés, mennyien szavaznak rá.
igazából aki nagyon-nagyon keményen ellenzi az isztambulit, a migrációt és hasonlókat, az vagy fideszre, vagy mihazánkra szavaz, meg persze vannak a tőlük szélsőségesebbek.
vagy nem is szavaz, nem is annyira érdekli
a többi meg ellenne egy ellenzéki összefogással is, vagy vár a csodára
nyilván nem mindenki, de akik nem, azok szerintem nincsenek olyan nagyon sokan.

@Deansdale:

de amit te szeretnél, az mai terminológia szerint széljobb, nem csak a ballib, a szimpla konzervatívok sem azt képviselik.

Delhiböjtje 2021.03.10. 19:23:11

@Frederick2:

pártot bárki alapíthat.
de azt hinni, hogy csodálatos pártok jönnek, az összes régi-mai arc nélkül, csodavárás.
esetleg ha a fidesz szakad, létrejön egy új jobbos párt, vagy pl. felbomolhat az mszp, stb.
de nagyon-nagyon jelentős változás nem lesz.
akinek ma az összes, tényleg az összes rossz, az jó eséllyel 10-20 év múlva sem talál jobbat.
kizárni nem lehet, de a valószínű ez.

Delhiböjtje 2021.03.10. 19:48:47

telex.hu/belfold/2021/03/10/jobbik-kilepett-politikusok-ellenzeki-elovalasztas-orszaggyulesi-valasztasok-partalapitas

Egymás után jelentik be új pártjaikat a Jobbikból kilépett képviselők
Toroczkai, Volner és Bencsik után Varga-Damm Andrea is pártot alapít. Egyikük se kér az ellenzéki összefogásból, és alternatívát ígérnek azoknak, akik nem tudnak választani a Fidesz és a baloldal között. Bana az összefogáshoz csatlakozna, Farkas a függetlenségben hisz.

Deansdale 2021.03.10. 19:51:16

@Delhiböjtje: Amit én szeretnék az a legegyszerűbb normalitás, ami csak azért neveztetik manapság széljobbnak, mert az elit (nevezd ahogy akarod, háttérhatalom, bármi) minimum egy évszázad munkáját feccölte az overton-ablak balra húzásába. Az, hogy nem akarok tömeges arab/néger migrációt a hazámba és nem szeretném ha az unokáimat pedofilok molesztálnák kibaszottul nem szélsőséges elképzelés, csak egy olyan társadalomban tűnhet annak ami szándékosan öngyilkossá lett hülyítve a burkolt ellenségei által.

És igen, vágom hogy a fityisz sem áll ki igazából a normalitás mellett, csak néha és félszívvel, de még az is fényévekkel jobb mint a lehetséges alternatívák, amik a szó legszorosabb értelmében a pusztulásunkra játszanak. (...bár biztos vannak köztük olyan hülyék, akik ezt nem tudják, de ez a tényen nem változtat.) A Munkáspárttal azért nincs bajom mert ők klasszikus komcsik, akik eléggé nacionalisták is, és sokféle tekintetben a normalitást képviselik. Ezzel szemben minden amit az új, a globalista-progresszív baloldal valaha is megérintett az halálos méreg. Ez sajnos vonatkozik a Jobbikra, az LMPre, meg az összes olyan pártra ami összefekszik a nyíltan kultúrmarxista körökkel, vagyis nagyjából azt lehet mondani hogy a Mi Hazánk, Munkáspárt & fityisz trión kívül mindenkire. Anno szavaztam a Jobbikra mikor orbáncéktól nacionalistábbak voltak, de azok az idők sajnos rég elmúltak.

Deansdale 2021.03.10. 19:58:34

@Delhiböjtje: Ilyen mikropártokkal semmi értelme bohóckodni, ezek nagyjából azon a szinten mozognak mint Gődény sokat emlegetett pénznyelője. A Mi Hazánk annyival emelkedik ki közülük, hogy bár semmi esélye semmire, de legalább nem süt belőle a cinikus sikkasztási vágy, mint a többiekből. A Jobbik kezdeti robbanásszerű emelkedését nem ilyen bohócpártok fogják megismételni, arra mérget veszek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.10. 22:45:27

@Frederick2: Régi-régi, de azért a Stefánián/Románián végighajtani mániánál fiatalabb szóösszetétel a maga nyers egyszerűségében zseniális "független emeszpés".
Puzsér megreformálhatja a ballibet, de
1. mondja ki nyíltan, hogy ez a célja, és nem centrum-képzés
2. attól az még ballib marad, az SzDSz asztrálteste ott lebeg az LMP és a Momentum fölött
3. ha markánsan megreformálná magát és élesen el is határolná magát az ellenzék többi szereplője az MSzP-DK kombótól, túl késő lenne és senki nem hinné el nekik
4. nem nagyon látjuk, hogy élesen elhatárolódnának

Kevesebbet érintkezem aktuálpolitikával mostanában, rossz drog nagyon, de alapvetően nem változott semmi.

Bayaz 2021.03.11. 12:51:12

Azért elég durva, hogy Nyugaton a bíróságok ennyire progresszívek...
444.hu/2021/03/11/het-holland-part-is-alkotmanyellenes-programmal-fut-neki-a-jovo-heti-parlamenti-valasztasnak
Ezek szerint "alkotmányellenes" kilépni az ENSZ menekültügyi egyezményéből, legalábbis az abban vállalt "kötelezettségeket" be kell tartani és alkotmányellenes a "menekültjoggal foglalkozó ügyvédek" fizetésének csökkentése!

Glokta 2021.03.11. 13:06:23

@Deansdale: Nyilván ez a jobb-, és baloldal definíciójától függ.
Ha ezt történelmileg nézzük (a francia forradalomtól kezdve) ez a kollektív-individualista ellentét nem áll meg, sokkal inkább az egyenlőséghez való viszony az, ami megkülönbözteti a két oldalt.
A jobbosok szerint a társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek és a hagyományok jó része természetes és alapvetően pozitív (aki sikeres, az jellemzően megérdemelten az), míg a balosok a vélt vagy valós egyenlőtlenségek eltörléséért küzdenek, a tradíciókat pedig gyakran ezen egyenlőtlenségeket fenntartó mechanizmusoknak gondolják.
Hitler ezek alapján egyértelműen jobboldalinak minősül.

Glokta 2021.03.11. 13:08:51

@Deansdale: Az Overton-ablak pedig tényleg történelmileg balra tolódik már a francia forradalom kezdete óta.

Deansdale 2021.03.11. 15:11:03

@Glokta: Na igen, ha az ember megkapargatja a felszínt rögtön kibukik, a jobb-bal felosztás annyira túlegyszerűsítő hogy gyakorlatilag használhatatlan.

Én mondjuk kiegyeznék azzal, hogy a nácizmus tartalmazott balos és jobbos elemeket is, hiszen ez az igazság, de a történelem úgy alakult, hogy a nyertesek érdeke szerint a nácikat a modern jobboldallal mossák össze, ami ótvar hülyeség, és ez ellen tiltakozásul muszáj kihangsúlyozni a LÉTEZŐ balos elemeket. Gazdasági értelemben pl. Biden programja alig különbözik a NSDAP-étól, de ismerjük azt a videót is amin a balos gyülekezet Hitler-idézeteket tapsol.
www.youtube.com/watch?v=qNMAp8kXWrc

Amúgy szociológiai értelemben voltak konzervatív vonásai a náciknak, de nem sok, és - horribile dictu - zömükben vállalható gondolatok voltak. Ők is vizet ittak és levegőt lélegeztek, ostobaság azt gondolni hogy ha ők támogattak valamit akkor az már csak rossz lehet. Példának okáért ők is azt mondták amit én itt fentebb, hogy nem akarnak idegenek miatt problémákat a saját hazájukban, illetve hagyják őket az LMBTP-propagandával, és ez abszolút normális része volt az elképzeléseiknek. Agyhalál az az erőltetett kultúrmarxi g*ciség, hogy mivel a nácik ezt akarták ez csak valami gonosz dolog lehet, és ezért muszáj az ellenkezőjét akarnod, különben te is náci vagy. Ez az egyik fő fegyverük a politikai ellenfeleik elpusztítására, és sajnos működik, mert megfelelően elő-agymosták a tömegeket, jól be vannak idomítva hogy a nácizmus az abszolút negatív pólus, és bármi amit azzal összesároznak maga is az abszolút negatív pólus részévé válik.

S ha már így szóba került az abszolút negatív pólus, a modern SJW tömegbázis közelebb áll hozzá mint a nácik. Olyan emberi hulladékként viselkednek hogy a valódi náciknak a seggét kinyalni sem lennének méltók. A modern be less white-os közösségi terroristákhoz képest Hitlerék jóindulatú és tisztességes emberek voltak. Hogy csak egyet mondjak, a nácik legalább nyíltan, direktbe, kard-ki-kard csinálták amit csináltak, hogy úgy mondjam őszintén, és nem vették személyes sértésnek ha a megtámadott fél védekezett. Ehhez képest a modern progresszívek aljaskodó, sumák banda akik kizárólag manipulációval és hazugságokkal akarnak elérni ugyanolyan célokat, még a teljesen nyilvánvaló dolgokat is telibe tagadják ha az egy lepkefingnyival jobban szolgálja a hatalmi érdekeiket, mint az igazmondás tenné. Még annyi gerinc sincs bennük amennyi a nácikban megvolt, bakker.

És hogy tiszta legyen, ez nem a nácik magasztalása, hanem egy ENNYIRE lesújtó ítélet a modern progresszívekről. Kifejtettem többször is, hogy mit gondolok Hitlerről és követőiről, ami egyszer sem volt pozitív.

Akinek nem inge természetesen ne vegye magára, aki nem akarja a magyar és/vagy az európai gyökerű kultúrákat alapjaiban megváltoztatni migrációval, LMBTP-propagandával, stb., arra ez a kis kirohanás nem vonatkozik. Mondjuk ezeknél nem igazán értem, ha közösséget vállalnak a progresszívekkel...

Deansdale 2021.03.11. 15:37:14

A napokban került nyilvánosságra, hogy a nemrég lefejezett francia tanár, Samuel Paty ügye kamu volt. Egy muszlim lány hazudott róla a muszlim apjának, és emiatt levágta a fejét egy muszlim.

De persze a prgresszívek szerint ők a jó emberek, én meg a rossz amiért nem szeretném őket a hazámba beengedni. Ők az áldozatok, én meg a xenofób.

moonbattery.com/hate-hoax-results-in-beheading/

Deansdale 2021.03.11. 15:46:41

Ez meg LMBTP témában, és a P betű tényleg nem véletlenül van ott:
www.sausageroll.com.au/tech/twitter-defends-gross-little-girls-are-kinky-tweet-by-alok-vaid-menon/

Angolul nem tudóknak: egy "transz aktivista" azt magyarázza, hogy a hülye konzervatívok fölöslegesen féltik a kislányaikat a női budiba bejáró transznemű perverzektől, ugyanis a perverz kis lányaik élvezik ezt, nem olyan begyepesedett hercegnőcskék mint amilyennek a szüleik képzelik őket.

Frederick2 2021.03.12. 12:34:04

@don Fefinho: Puzséron lehetne még elmélkedni egy kicsit. Őszinte leszek: amióta egyre hülyébb, mondhatni, destruktívabb, egyre kevésbé, ritkábban nézek rá a dolgaira.

Azt mondják, minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Ez a marhaság többször is kibeszélésre került a Férfihangon, talán még itt a blogon is. Mindenesetre Puzsérról elmondható, hogy mögötte áll egy nő. A felesége, az eltorzult arcú, WC-s néni stílusú, igénytelen prolik között népszerű youtubernek örvendő Pottyondi Edina. Amióta összeálltak, mintha Robi egyre jobban belesüllyedne a ballib mocsárba.

Itt ez a videó. Puzsér ballib módon összemossa a jobboldalt és a szélsőjobboldalt.
www.youtube.com/watch?v=WvPjas5rYkc

Frederick2 2021.03.12. 13:01:48

@don Fefinho: @Deansdale: Azt különösen undorítónak találtam, ahogy Róbi a patkányfejű feleségével karöltve kivette a Szájer elleni karaktergyilkolásból a részét.

(Itt most, ha nem gond, nem linkelek videót.)

Ez az egész Szájer-ügy azért gusztustalan, mert bár a FIDESZ elkövetett két súlyos hibát, végül is nem mondott teljesen ellent magának. A FIDESZ annyit tett csupán, hogy belevette az alaptörvénybe, hogy csak heterók köthetnek egymással házasságot és csak heterók fogadhatnak örökbe gyereket. A ballibek el kezdtek ajvékolni, miszerint azzal, hogy Szájer elment a buzi orgiára, ellentmondott a FIDESZ eziránti politikájának.

Hadd kérdezzem meg: MÉGIS HOGYAN?

1, Az alaptörvény szerint buzik nem házzasodhatnak.

Szájer az életmódja alapján biszex. A nők iránti vonzalmának egy házassággal nyitott teret, a férfiak iránti vonzalmának meg ilyen kalandokkal. Az ellenkező nemű asszonyt vette feleségül, nem valamelyik férfi szeretőjét. Szájer ezen a téren következetes.

2, Az alaptörvény szerint a buzik nem fogadhatnak örökbe gyereket.

Szájernek az ellenkező nemű felesége szült egy leányt.

A ballibek szerint Szájer, mint homokos, hátbadöfte a többi homokost. De Szájer biszex. És még csak nem is döfte őket hátba!

Olyan hülye érvek fogalmazódnak meg Szájer és a FIDESZ kapcsán, hogy az örület! Az egész Szájer-ügy egy hülyeség! Ennek nem kellene ügynek lennie!

Toroczkai kiadta az ukázt Szájer és a FIDESZ ellen a nemzeti radikális szubkultúrának:
www.toroczkai.info/bejegyzes/Szajer-homoszexualis-drogos-szexorgiajarol

Gyurcsány kiadta az ukázt Szájer és a FIDESZ ellen a Balliberális Network-nek:
index.hu/belfold/2020/12/02/kereszteny_szajer_gyurcsany/

A szélsőjobb és a balliberális oldal egymással versenyezve karaktergyilkolta Szájert. És ebbe Puzsér és a neje is önfeledten viháncolva részt vett. (Nem linkelek tölük erről videót. Megfekszik a gyomrot.)

Ja, igen, a FIDESZ hibái az ügy során. Ami által fogást találtak rajtuk.

1, Ha egy párt túl sokszor hivatkozik az erkölcsre, mint a politikájának fundamentumára, akkor azt keményen számon fogja kérni a társadalom. A kokainozó és kurvázó Borkai, a pedofil Kaleta és a buziorgián részt vevő Szájer ügye azért robbant ekkorát, mert ezek éppen elentmondtak ennek a sokat hangoztatott kijelentésnek. Kiderült, csak üres póz.

2, A FIDESZ-nek be kellett volna fognia bizonyos droidjainak a száját. Az olyan fideszes újságírók, mint Horváth Tamás és Trombitás Kristóf, meg az általuk párszor meginterjúvolt Szász Péter, és még sok más fideszes, vagy FIDESZ közeli személy nyilatkozott úgy, hogy a homoszexualitás bűn, meg betegség, és akik buzik, mennek a pokolra. Ugye, a Trombitás ebbéli kijelentéseit elő is vette a ballib sajtó.

Szerintem a FIDESZ-nek egyértelművé kellett volna tennie, már jóval a Szájer-ügy robbanása előtt, hogy ők nem a homoszexuális emberek, meg az un. homoszexuális közösség ellenségei. Hanem a balliberális érdekek mentén szerveződő politikai lobbi, az LMBT-mozgalomé, ami destruktív. Az, hogy a buzik miért nem házasodhatnak, és miért nem fogadhatnak örökbe gyereket, az megmagyarázható lett volna a társadalomtudomány módszereivel. Még a megfelelő emberek is meglettek volna hozzá (pl. Szilvay Gergely)

Vagyis ezt nagyon is elrontotta a FIDESZ.

Mindenesetre nálam Szájer ilyetén meghurcolása egy undorító botrány. Aki pedig ebben részt vesz, az egy utolsó gazember. A Szájer elleni meghurcolást ugyanaz a logika vezeti, mint a MeToo-t. Az internet révén meglincselni egy embert, aki nem ezt érdemli.

Deansdale 2021.03.12. 13:24:02

@Frederick2: Én anno pont azt reagáltam, hogy a Szájer-féle dolog nem ügy. Azt, hogy valaki szexpartikra jár leszarom, egy politikusnál az a releváns hogy mire szavaz, nem az hogy szereti-e a szexet. Az sem érdekel, hogy meleg, mert mi a francért kellene hogy érdekeljen? Az csak kretén balos hazugság hogy a konzervatívok gyűlölik a buzikat, tehát az is végtelen ostobaság amikor a balosok megpróbálnak ezzel "szembesíteni" minket. Annyi eszük sincs, hogy rájöjjenek, a "te utálod a buzikat holott Szájer buzi" beköpés csak akkor működne ha tényleg utálnánk a buzikat, annak hiányában csak a saját ostobaságukat szellőztetik.

Az egyetlen dolog ami tényleg "üggyé" tehetné az esetet, hogy állítólag kábszert találtak nála, de ez a szál mintha befulladt volna. Az ellenzék gyakorlatilag csak a buziság tényén lovagolt hetekig, mintha az valamiféle "érv" lenne Szájer vagy a fityisz ellen. Pfff.

Azt meg tökéletesen leírtad, hogy a házasság ill. a gyermekek védelmének semmi köze a buzik utálatához, csak a kultúrmarxi taktikai hazudozás köti ezeket össze.

csi szi 2021.03.13. 20:06:28

Pár idézet Winston bácsitól:

www.theguardian.com/theguardian/2002/nov/28/features11.g21

Azért nem véletlen, hogy bizonyos körökben azért nem valami jó a megítélése.

Frederick2 2021.03.14. 07:26:44

@csi szi: @Deansdale:

"A színész Jesse Tyler Ferguson azt mondta Ellen DeGeneres-nek egy videóinterjúban hétfőn, hogy ő és homoszexuális férje, Justin Mikita, a 8 hónapos fiukat melegként nevelik, amíg a gyermek úgy nem dönt, hogy heteroszexuális lesz."

Abból a gyerekből sosem lesz egészséges hetero. Vagy buzi lesz vagy biszex. Esetleg egy szerencsétlen, aki nem tudja, hogy fiú vagy lány, aztán beáll transzneműnek. Mindenesetre mentális beteg felnőtt lesz belőle.

Néhány hónappal ezelőtt nézegettem egy weboldalt, ahol híres country énekesnőkről volt szó. Eszembe sem jutott a politika. Nem telt bele fél óra, és a pofámba vágott két buzeráns picsát (két leszbikust), akik nagyban örültek Biden győzelmének, és dicsekedtek az örökbe fogadott 6-7 éves kislányukkal. Hogy vágnám pofán az ilyet!

Hogyan mernek hozzányúlni a gyerekekhez?

"A család az család", szivárványcsaládok, meg az anyátok fasza, rohadt ballibek! Ez az egész arról szól, hogy a buzeránsok hadd ronthassanak meg gyerekeket. Ha nem fizikálisan, akkor majd szellemileg és mentálisan. Mert az ilyen "nevelés", pontosan azért, mert nem kapja meg a gyerek a rendes férfi és női mintát, csak megnyomorodott felnőttet eredményez.

Ez az egész egy melegek által végzett gyermekmegrontás, amihez a balliberális politikusok és értelmiségek adják a hátteret.

Pfúj! Micsoda rohadt gazemberek!

Frederick2 2021.03.16. 10:57:37

@Reactor: Gulyás Márton szerint Gödény egy gengszter

www.youtube.com/watch?v=KgzQvutYg_k

"A Közös Nevező 2018 nevű rablópárt elnöke, Gődény György vitaminkészítmények reklámozására használja a koronavírus-járványt. Mai adásunkban azt mutatjuk be, kik is állnak Gődény mögött, aki a mai napig nem fizette vissza a magyar államnak pártja 150 milliós kampánytámogatását, ezen kívül pedig egy beszélgetést láthattok Koltai Mihály bioinformatikussal, aki a párizsi Curie Intézetben biológiai rendszerek matematikai modellezésével foglalkozik."

Deansdale 2021.03.16. 11:34:06

@Frederick2: Az unalomig ismert tapló érvelési hiba: olyasmivel akarják szakmailag hiteltelenné tenni Gődényt aminek a szakmájához semmi köze. Amúgy ez elég régi videó.

Frederick2 2021.03.16. 11:44:20

@Deansdale: Most találtam ezt a kommentet a videó alatt. Egyet fogsz érteni vele.

"Csaba Pájer
11 hónappal ezelőtt

Szépen összeszedtétek Gődény hátterét - ezen adatok hitelességében nem is kételkedem, furcsa, hogy nem emlékeztem a faszira, pedig még a kamupártos tényfeltáró videót is láttam.

No de.

Érdekes módon sok dologba, az igazán lényeges dolgokba, nem igazán kötöttetek bele. Nem vettétek elő az olasz orvosok, kutatók nyilatkozatait, amiket Gődény is idéz a videójában. Nem foglalkoztatok Gődény azon állításával sem, hogy a jelenleg használt tesztek csak azt tudják megállapítani, hogy koronavírus van-e a szervezetben, de azt nem, hogy melyik típus (ahhoz hosszas laboratóriumi tesztelés kell). És még hosszasan lehetne sorolni azokat a Gődény által lehivatkozott állításokat, amiket diszkréten kihagytatok.

Ugyanakkor előszedtek egy bioinformatikust, aki a járványok terjedésének matematikai (tehát elméleti) modellezésével foglalkozik (az már tényleg csak kötözködés, hogy megalszik szerencsétlennek a tej a szájában, legalább egy kávét ihatott volna), de még csak véletlenül sem arról kérdezitek, hogy Gődény állításaival szemben mi a valós helyzet. Nem, inkább elkezditek kitárgyaltatni vele a járvány okozta gazdasági helyzetet és esetleges lépéseket, ami, minő véletlen, valahogy pont az újbalos gazdasági-politikai világnézetet támasztja alá.. Hmm, hát nem furcsa?

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy igazából Gődény és Ti egyfajta befolyásolási versenyben vagytok. Amolyan, ki tudja jobban megragadni az emberek figyelmét és a saját biznisze (táplálékkiegészítők vs társadalommérnökösködés) felé terelni azt."

Deansdale 2021.03.16. 11:54:34

@Frederick2: A táplálékkiegészítők és a társadalommérnökösködés között hatalmas különbség, hogy míg a D+K vitamin és a cink valóban megvédhet a covidtól, az utóbbi csak szanaszét bassza a világot. Így Gődény még akkor is öt nagyságrenddel tisztességesebb lenne a Gulyás-féléknél, ha tényleg kizárólag az önzés vezetné a coviddal kapcsolatos tevékenységében, amit amúgy erősen kétlek. Én még sosem láttam pl. a saját termékeit reklámozni a covidos videókban, úgyhogy szerintem az is egy aljas tetű vád, hogy pénzért csinálja.

Frederick2 2021.03.16. 12:26:28

@Deansdale: Tegnap néztem a Híradó riportját a márc. 15-én Budapesten tüntetőkről. Mi Hazánk; Le az Adók 75%-ával Párt és a Gödényék mentek ki egyedül tüntetni. Tudtommal.

Azért vicces, hogy egyetlen szélsőbalos csoportosulás és mozgalom nem tervezett tüntetést. Sem az anarchisták, sem a feministák, sem valamelyik marxista csoport. Senki. Meg sem fordult a fejükben az, hogy a mostani tömeges elégedetlenséget felhasználják a rendszer ellen. Kicsit különös, hogy a LÁZADÁS pózában tetszelgő, magát rendszerkritikusnak tartó mércés, gólyapresszós, partizános balos értelmiség nem szervez semmiféle ellenállást.

A radikális baloldal átadja a terepet a radikális jobboldalnak.

Igen, mintha a valódi globalizációellenesség és a rendszerkritika megint a radikális jobboldalnál lenne.

Érdekes!

Deansdale 2021.03.16. 16:15:44

@Frederick2: Szerintem csak az alkalom nem tetszett nekik, tudod a március 15. az olyan magyaros dolog, ők meg rühellik a magyarságot ill. szégyellik a saját magyarságukat.

Emellett szerintem arra várnak, hogy Mo-n is történjen valami amivel berobbanthatják a saját anarchista hatalomátvételi mozgalmukat, ami nyugaton az antifa/BLM lázongások képében nyilvánult meg. Röviden: a magyar George Floyd-ra várnak, vagy talán épp előkészítik.

Frederick2 2021.03.16. 16:38:42

@Deansdale:

"Röviden: a magyar George Floyd-ra várnak, vagy talán épp előkészítik."

Az hogyan néz ki? Mármint a felkészítés? Bedrogoznak egy suttyó és pitiáner cigány tolvajt, majd nekiküldik a rendőröknek?

Egyébként nem viccelödök. Abban biztos vagyok, hogy az enyingi, az érdi, a borsodi és a budapesti cigány maffiák verőemberei fogják adni a Gipsy Lives Matter hadtestét.

Néhány fiatal baloldali értelmiségi amúgy védelmébe vette a Deák utcai késelőt. Sőt, örült a két szerencsétlen fiú meggyilkolásának, mert szerintük nácik voltak. Cs. Krisztián állitólag önvédelemből ölt. Ez is mutatja, melyik rétegre támaszkodnak majd, ha lesz GLM.

Deansdale 2021.03.16. 17:07:48

@Frederick2: Eh, nem volt szerencsés a fogalmzás, nem úgy értettem hogy tréningeznek egy cigány csávót az öngyilkosságra, hanem hogy talán már írják a forgatókönyveket hogy mit fognak csinálni és mondani ha lesz valami random balhé cigó áldozattal. Szerintem már az se érdekelné őket ha cigánymaffiák egymással való leszámolása közben esne el a hős katona, ők abból is kifaragnák hogy itt a rendszer szándékosan öli a kisebbségieket, mer' a magyarok fajgyűlölők, ugye.

Bayaz 2021.03.16. 22:28:09

@Deansdale: Magyarországon ez sokkal nehezebb lenne.

Egyrészt a cigányság jelentős része érthető okokból (többségüknek végre van munkája) a kormányt támogatja, másrészt a fehér népesség túlnyomó többsége (minimum 70-80%-a) nem állna egy ilyen kezdeményezés mögé, és akkora pofáraesés lenne belőle az ellenzéknek, mint 2015-ben a bevándorláspártiságból.

Az USA-ban a BLM rabszolgatartó múlt miatt működhet, itt nem lehet ilyenre hivatkozni, sőt amennyire tudom (de javítsatok ki ha tévedek), azon kevés ország közé tartozunk aki egyszer sem utasította ki a cigányokat.

Deansdale 2021.03.17. 13:49:11

@Bayaz: Ez nagyjából igaz, de mégis meg fogják próbálni, mert ugyanaz a forgatókönyv mindenhol. Legföljebb a kormányra jutásra várnak a dolgok beindításával, elvégre pl. az SZDSZ alatt sikerült elég látványosan felhergelni a cigókat egy kis "jogvédelemmel", szóval ha megint nyeregben lesznek akkor újra nekifoghatnak. Az alacsony IQ-jú népcsoportokat az indokok valódisága nemigen érdekli, könnyű őket hazugságokkal manipulálni - az amcsi helyzet is ilyen, aki egy kicsit is ismeri az látja, hogy FÉLELMETESEN torzan adják elő a történelmet, szándékos hergelési szándékkal. A történelmet a critical race theory lencséjén keresztül mutatják az oktatásban és a médiában, és a CRT teljesen nyilvánvalóan egy kultúrmarxista fegyver a nyugati civilizáció lerombolására. (Mielőtt valaki rámfogná, hogy delirálok, a CRT a critical theory egy nyúlványa, arról meg tudjuk hogy marxista szerzet.)

Az ellenzéket sajnos nemigen izgatja a pofáraesés, át fognak nyomni rajtunk minden globalista-progresszív szart, legföljebb majd szimulálják, hogy csak kénytelen-kelletlen teszik, az EU nyomásának engedve. Meg persze sokat papolnak majd az "európai értékekről". Ha az eleve adott demográfiai gondokra rásegítenek még egy kis migrációval is, akkor néhány év múlva itt is lehet majd a fehérek ellen őrjöngve gyújtogatni meg fosztogatni. Az eddigi próbálkozásaik nem jöttek be, viszont az már önmagában szembetűnő kellene hogy legyen, hogy PRÓBÁLKOZNAK. Látszik, hogy akarják a dolgot, és az eddigi kudarcok miatt még nem adták fel.

csi szi 2021.03.17. 15:52:33

@Deansdale: Volt nemrég az eset, amikor egy agárral rabsickodó cigánnyal ordibált a vadőr, meg a levegőbe is lőtt, a cigány pedig a facebookon élőzte a történteket. Abból is próbáltak már kreálni "rasszista" ügyet a szokásos gyanúsítottak. Előbb-utóbb lesz valami.

Frederick2 2021.03.17. 17:14:36

@Bayaz:

"akkora pofáraesés lenne belőle az ellenzéknek, mint 2015-ben a bevándorláspártiságból."

Itt irracionális dogmák működnek, amik felülírják a realitást. Erről már beszélt Gábor és Dean is: hogy a nagy cégek még annak ellenére is alárendelik a működésüket a kulturmarxista politikának, hogy ezzel rengeteg profittól elesnek, és tetemes veszteséget felhalmoznak. A pártok mintha úgyanúgy működnének. A ballib pártok két választást (2014 és 2018) is elvesztettek a migrációpártiságukkal - ennek ellenére, nem tanulnak belőle, és nyomatják tóvább a migrációpártiságot.

A Momentumnak már volt egy halvány próbálkozása a Gipsy Lives Matter-rel, belengették a Facebook-on. Gulyás és elvtársai körében szintén van igény egy ilyen akcióra.

Egyébként ott tévedsz, hogy úgy gondolod, a balos forradalmárok célja a következő választás megnyerése. Nem éppen. A cél a társadalom felforgatása. Erre pedig a GLM alkalmas. A "progresszív" tanodák és jogvédő szervezetek "érzékenyítés" címszó alatt már hangolják a cigányokat a magyarok ellen.
www.youtube.com/watch?v=z-nrKyz3vpo
Az országban tenyésző cigány maffiák ehhez pedig biztosítanák a terrorlegényeket.

KalmanBlog 2021.03.19. 19:27:53

@Frederick2: Mondtam már, hogy Gődényt irányított ellenzéknek vélem, vagy csak gondoltam?

Az irányított ellenzék feladata az ellenzéket maga mögé állítnai, megosztani és végül ha esetleg túl nagyra nő a tábora, akkor elárulni az ügyet. Ne legyen igazam, de sajnos meg van az esélye ennek.

Én is magamtól azt gondolnám, hogy minden lezárás ellenes hangnak együtt kellene működni, függetlenül attól, hogy milyen oldalon áll. Ügy mentén politizálva, ahogy mondani szokás (csinálni pedig sosem :-)

KalmanBlog 2021.03.19. 19:28:45

@KalmanBlog: Ja, ettől még kimennék Gődény demonstrációjára is, mert én ugye az ügy mentén politizálok. De ha egyszerre van Gődény és Mi Hazánk, akkor a Mi Hazánkra megyek.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.19. 21:05:08

Én voltam a Gődényék-féle tüntetésen amikor a Hősök terén volt (csak kíváncsiságból szétnéztem :-), de elég szarul volt megszervezve. Beszéltek volna hangosbemondóba de semmit nem lehetett érteni, csak a sok hülyegyerek ordibált akik felmásztak a szobrokra. Aztán mikor jöttek a rendőrök igazoltatni (az emberek többségén nem volt maszk) akkor szépen lassan szétoszlott a tömeg.

Reactor 2021.03.19. 21:13:57

@Wildhunt: Ki szerint kell kormány? Saját maguk szerint nyilván. Csak azért kérdezem, mert az átlagember többnyire a pokol fenekére szokta kívánni a kormányt. Nem az érdekemberek véleményét kell figyelembe venni, ők nem mérvadóak.
Ennél pedig, ami most van, lassan az anarchia is jobb alternatíva lesz. Ott ugyanis, ha megdobnak kővel, visszaadhatod.

@Frederick2: Igen, tudok a dologról, hogy Gődénynek is vannak viselt ügyei, és hogy elbórált 150 milliót. Akkor most felmerülhet az érdekes kérdés: miért nem ezügyben vették elő? Miért pont a járvánnyal kapcsolatos - egyébként tényszerű! - kijelentése adta meg a cassus bellit a Viktátornak meg a sleppjének a meghurcolására? Nem találod ezt picit viccesnek? 150 millió elsíbolása az smafu, de konkrét tények közlése a vírusról apokalipszissel való riogatás helyett, ahh, pfuj, golyó általi kötél neki!
Deansdale remekül elmondta: a két dolog alma és rinocérosz. Ha Gődényt felelősségre akarják vonni az eltűnt 150 millió miatt, akkor tolvajként és ne vírustagadóként álljon bíróság elé. Lehet akármekkora gazember, ellophatott volna végtelen-ötszázcsilliárd forintot is, szakmailag akkor is jóval kompetensebb marad az armageddont vizionáló sarlatánoknál, meg a Kásler-féléknél, akik száradó kakimaradvánnyal a körmük alatt mennek beteget műteni, mert nagy szakmaiságuk közepette még a bemosakodást is megspórolják.

Wildhunt 2021.03.19. 21:52:10

@Reactor: Az eddigi tapasztalatok alapján bármilyen kormány jobb mint az anarchia. Legutóbbi példa erre keleti szomszédunk.

Reactor 2021.03.19. 22:01:47

@Wildhunt: Ukrajnában nincs anarchia, van kormányuk - sajnos - úgyhogy ezzel pont az én álláspontom erősíted.
A tapasztalatok pont hogy nem a kormányok hatékonyságát bizonyítják. Úgyhogy ha választani kell totalitárianizmus és anarchia között, az utóbbira voksolok.

Wildhunt 2021.03.20. 00:21:48

@Reactor: Ja van. Önálló politikája nincs, a törvényeket nem tudják betartatni. Az országot az a pár magánhadsereg tartja hatalmában akinek fegyvere van. Mi az anarchia, ha nem ez?

Reactor 2021.03.20. 00:44:59

@Wildhunt: Az anarchiában semmilyen végrehajtó főhatalom nincs. Még ilyen látszathatalom se, mint Ukrajnában. Az a pár magánhadsereg pedig állandó készültségben van, mert sose lehet tudni, meddig sikerült csillapítani az oroszok területéhségét.

Deansdale 2021.03.20. 20:31:26

A jövő:
www.dailywire.com/news/loudoun-teachers-target-parents-critical-race-theory-hacking

Az USA leggazdagabb megyéjében tanárok, helyi politikusok és közszolgák egy csoportot hoztak létre ami a környéken felkutatja azokat akik nem komálják a fehérgyűlölő balos propagandát, és minden lehetséges eszközzel az ártalmukra próbál lenni, a számítógépes hackeléstől a nyilvános megszégyenítő listára tételen át a kirúgatási próbálkozásokig. Nem mellesleg a csoport tagja a megyei főügyész, aki Soros pénzén került a hivatalába, de amúgy Sorossal nincs semmi gond, csak a hülye Orbánék képzelt mumusa.

A fő csapásirány az iskolában kötelezően oktatott fehérgyűlölő fajelméletet ellenző szülők kiszűrése.

Kibaszottul nem akarok demagóg lenni, és tényleg kurvára nem, de minden szavazat amit nem a fityisz kap egy szavazat erre. Ne nézzük hülyének egymást, csak idő kérdése hogy a magyar baloldal elhozza nekünk ezeket a csodás vívmányokat.

Frederick2 2021.03.20. 21:42:13

@Deansdale: @Reactor: @Sipi81: @csi szi: @KalmanBlog:

Igazából Dean utolsó kommentje hozta elő belőlem.
(2021.03.20. 20:31:26)

Tudjátok, Magyarországon mely értelmiségi csoportban rettentő népszerű a Gender Studies és az LMBT tanai?

Pedagógusok, óvodapedagógusok és gyógypedagógusok között. Ott is a fiatal korosztályban. Kijelentésem támaszkodik egyrészt egyéni tapasztalataimra, másrészt ezzel foglalkozó kutatásokra.

Igazából ha a pedagógus kaszt megfertőzödik az újbalos tanokkal, akkor felvetődik a kérdés: milyen szakemberekre bízzák majd a szülők a gyerekeiket?

Dean példája arra utal, hogy mennyire megfertőzödött az amerikai iskolarendszer ezekkel a posztmodern szarokkal. Nyugi, a magyar is! :P

Frederick2 2021.03.20. 21:45:10

Mármint iskola- és óvodarendszer.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.20. 21:49:21

@Deansdale: Rákattintottam erre:
www.dailywire.com/news/4-examples-of-wokeness-infecting-the-united-states-military

A hadsereg már terhes nőknek tervez katonai egyenruhát. Arrafelé teljesen elment az esze már mindenkinek???

Reactor 2021.03.20. 21:55:31

@Frederick2: Nos, a fiataloknak eggyel több okuk lesz utálni és kerülni az iskolát. Semmi baj nincs ezzel, én úgy vagyok vele, hogy omoljon aminek omolnia kell. Már Ady is megmondta anno: nekünk Mohács kell...

Deansdale 2021.03.20. 21:57:32

@Frederick2: Meg kell tisztítani a pedagógusi szakokat, különben nekünk is annyi. A jövő azé aki megműveli...

Frederick2 2021.03.20. 22:22:47

@Deansdale:

"Meg kell tisztítani a pedagógusi szakokat"

Már abból mekkora égzengésföldindulás lett, hogy a Vidnyánszky megpróbálta "megreformálni" (értsd: megtísztítani a káros újbalos elemektől) a színházi világot. Mikor Vidnyánszky jól látta, mik is ott a problémák.

csi szi 2021.03.20. 23:20:16

@Sipi81: Bocs, de nem adom meg nekik az adataimat, sem fizetni nem szándékozok.

Deansdale 2021.03.21. 09:11:34

@Frederick2: Ezt az égzengést be kell vállalni, nem lehet tőle visszariadni, különben soha nem érünk el semmit. Emellett nekünk is MINIMUM ugyanolyan égzengést kellene produkálni mikor rombolják az értékeinket. Az a baj, hogy a konzervatívok nem lázadó természetűek, így a balosok mindig sokkal könnyebben érvényesítik az akaratukat.

Deansdale 2021.03.21. 10:29:51

Kanadában egy apát börtönre ítéltek, mert lányként hivatkozott a saját lányára, aki transznemű.
www.breitbart.com/tech/2021/03/18/canadian-man-jailed-after-misgendering-his-daughter/

Frederick2 2021.03.21. 10:36:10

@Deansdale: Pontosítsunk!

Kanadában egy apát börtönre ítéltek, mert felismerte és kimondta, hogy a lánya mentálisan beteg, és segítségre szorul a gyógyuláshoz. Erre a kanadai szovjet kormány elrendelte az apa bebörtönzését. Gondolom, valami besugó is szerepet játszhatott a feljelentésben.

Nincs olyan, hogy transznemű. Mesterséges, értelmetlen fogalom.

Magyarországon is, jó lenne, ha a jobboldali kormányunk, annak politikusai és értelmiségei, kimondanák a nyilvánosság előtt, hogy a transzneműség egy mentális betegség, amit gyógyítani kell.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 17:32:58

@Frederick2: Futólag említette Wildhunt a "másik blogot" (dudenbuch.blog.hu), Dudi, a házigazda emlegeti igen gyakran a baden-badeni fejlelentőembert, mint embertípust. Nem kell Amerikáig menni az agyfaszért, és a bűngondolnál kevésbé prózai okok miatt is visznek már.

Frederick2 2021.03.22. 18:00:07

@KalmanBlog: Toroczkai-cucc.

Víruskezelés: Magyarország vs Dél-Korea
www.youtube.com/watch?v=ImLbSuIqbXE

Deansdale 2021.03.22. 20:00:51

Már rég gondolkodom azon, hogy ez lehetne az egyetlen használható fegyver a progresszívek ellen:
twitter.com/pegobry/status/1372516169983389704
És ezúttal nem érdekel a libertárius tiltakozás, mert egyébként mindenképp a progresszívek nyernek és megyünk a lecsóba, szóval se az elvi, se a távlati ellenvetések nem érnek semmit.
A fityisz bevezethetne egy jó kis gyűlöletbeszéd-törvényt, ami szerint médiában és oktatásban az identitás-alapú ellenségképzés 10 év börtönt ér, aztán egy hónap alatt sittre vágna minden olyan progresszívet aki fehér-, férfi-, magyar-, keresztény-, heteró-, ésatöbbiellenes dumát nyomat. Mondjuk az ideológiáknak nem kellene a védett kategóriába tartoznia, hogy a kultúrmarxizmus ellen fellépőkre még véletlenül se lehessen vonatkoztatni.

Frederick2 2021.03.22. 21:14:48

@Deansdale: Most elképzeltem, hogy a férfiellenes szenny eltűnne a politikából, a (társadalom)tudományból, a kultúrából, a közbeszédből... de gyönyörű is lenne! Ahogy lecsap a törvény ökle a sok nemi soviniszta szarházira!

Én egyébként mondok egy ellenvetést. Vagyis inkább azt, mi miatt nem történhetne meg mindez.

Ha Macron bevezetne egy ilyet Franciaországban, vagy Orbán Magyarországon, akkor az Európai Unió, egyéb nemzetközi szervezetek, dróton mozgatott civil szervezetek tömegei, értelmiségiek egész hada, a teljes ballib média, a progresszív hatás alatt álló cégek mind nekiesnének az adott államfőnek és annak kormányának. A jajveszékelés pedig úgy hangzana: XY kormány a gyülőletbeszéd törvénnyel némítja és hallgatja el a politikai ellenfeleit, és lábbal tapossa a szólásszabadságot. Az ötlet jó, csak a probléma az, hogy NEM LEHET BEVEZETNI ILYET! Amíg az EU tagjai vagyunk, és ezer szállal kapcsolodunk a balliberális világrendhez, addig sajnos nem!

csi szi 2021.03.22. 23:14:36

@Frederick2: A dél-koreai víruskezeléssel elkéstünk, meg sosem volt rá kapacitás, se pénz. Ők elszórtak 1 napi magyar GDP-t csak tesztekre egy nap, ha úgy gondolták. Meg eleve fegyelmezettebbek az ázsiai hangyatársadalmak, lásd Kína, Tajvan, Vietnam, Japán, Thaiföld.
Toroczkai is jókor követelt nyitást, amikor elkapott minket most rendesen az újabb hullám, a csehek után a másodikak vagyunk éppen a napi lakosságarányos halottakban, jó tudom ez csalóka, mi nem számolunk alul, sok országban csak a halálozási statisztikán látszik, hogy valószínűleg köszönő viszonyban sem voltak az általuk közölt kovidos halottak (és nem, nem túlszámolták, épp ellenkezőleg, nem feltétlenül direkt, csak másképp számoltak - a krónikus betegséget tüntették fel, vagy csak túl fejletlen az eü. hozzá, hogy bekerüljenek - latin-amerikai országok pl jó példa, van amelyikben sokszorosa volt a halálozás növekedése, de még az oroszoké is). Nem kell pánikolni, de azért vigyázzon mindenki, sportból ne tegye ki magát senki neki azzal, hogy ő úgyis sérthetetlen (el lehet kapni újra, ismerek olyat, akin idén másodszor is átmehetett a jelek szerint, bár nem tesztelték, nem akart táppénzre menni, mert kirúgják, mindkétszer megúszta enyhe rosszulléttel - sok ilyen eset lehet)

Frederick2 2021.03.26. 08:34:59

@csi szi: @Deansdale: @Reactor: @KalmanBlog:

1,5 millió forintra büntették Toroczkait a március 15-i tüntetés miatt.
www.youtube.com/watch?v=drMsTv6RFNQ

Deansdale 2021.03.26. 09:23:57

@Frederick2: Nagyobb baj, hogy Tótát csak 400E-re.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.26. 19:14:44

@Reactor: Uralkodó kell, nem kormány. Ha a méheknek is kormányuk lenne királynő helyett, nem lenne méz.

Frederick2 2021.03.26. 19:50:38

@Deansdale: Na, és vajon ki állt ki Tóta W. mellett? Hát ki más, mint a másik szarrágó, Gulyás Marci?!
www.youtube.com/watch?v=TfKZHWkWnWQ&t=1s

Frederick2 2021.03.26. 19:53:06

@don Fefinho: Az emberi társadalom bonyolultabb, mint egy méhkaptár. Amúgy a méhek, a darazsak, a hangyák, a termeszek sok esetben úgy működnek a természetben, mint a biorobotok.

Az uralkodó, ha egy dühöngő örült, akkor a társadalom megszívta. Mint Néró esetében.

Reactor 2021.03.26. 20:12:48

@don Fefinho: Ezzel egyetértek. Ha méheknél is köztársaság lenne és pártok, importálniuk kellene a mézet, mert magától lopódna.

@Frederick2: Ha az uralkodó egy dühöngő őrült, akkor rövidúton meg fogja szívni, lásd Néró, Caligula, Domitianus. Vagy a nép teszi el láb alól, vagy a saját praetorianus gárdája.
Pontosan ezért van az, hogy mái napig a Római Birodalom a leghosszabban fennálló állam - mert a gyenge, rossz uralkodókat sorban leölték.

Pontosan erre volna most szükség: összefogdosni az ÖSSZES politikust, szépen felakasztgatni őket egymás mellé mint a karácsonyfadíszeket szokás, aztán a nép irányába fordulni: "Na, gyerekek, akar még valaki kormányozni?"

Deansdale 2021.03.26. 20:21:50

@Reactor: A gond az, hogy az igazi uralkodó réteg nem a politikusok, vagyis amit leírtál az maximum félmegoldás. Ráadásul az egész nyugati világban egyszerre kellene csinálni, különben mit sem ér.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.26. 23:02:07

@Reactor: A Mennyei Birodalom volt a leghosszabban fennálló állam. Valójában ma is az fut a népi demokrácia máza alatt.
süti beállítások módosítása