HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @icipicicsipa: Ti Jehova Tanúi olyan pesszimistán látjátok az emberiség jövőjét. :( (2021.05.09. 05:26) Az öngyilkosság egy különösen bizarr formája
  • icipicicsipa: @vodkasprite: A teóriám az, hogy Isten ezek által is szól, hogy mindazokat elérje, akik elszakadtak tőle. Ott van mindenben, hogy szóljon, hogy itt van és, hogy az emberek forduljak őhozzá. Nem ... (2021.05.09. 00:37) Az öngyilkosság egy különösen bizarr formája
  • vodkasprite: @icipicicsipa: www.youtube.com/watch?v=N86lmLULjoQ :) (2021.05.09. 00:16) Az öngyilkosság egy különösen bizarr formája
  • icipicicsipa: @vodkasprite: A négy első pecsét és a négy lovas 6 1És láttam, amikor a Bárány feltörte a hét pecsét közül az elsőt, és hallottam, hogy a négy élőlény közül az egyik mennydörgéshez hasonló hango... (2021.05.08. 21:52) Az öngyilkosság egy különösen bizarr formája
  • GABOR2: @vodkasprite: Én ugye már több mint egy hónapja hogy beszéltem a mentősökkel, akik azt megsélték, hogy aznap már 40 embert vittek be akik megkapták az oltást... pedig akkor még nem volt ez a dolog, ... (2021.05.08. 17:26) Kedves magyar sajtó
  • Utolsó 20

Snyder Cut

2021.03.18. 08:50 Deansdale

A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de azért 2-3 jelenetben főszerepet kap. A sztori sablonossága sem javult, bár igazából az ilyen típusú filmeknél ez egy elfogadható hiba, elvégre az alapfelállás maga korlátozza be a lehetőségeket.

Jót tett a sztorinak az erőltett humor és gagyizás visszaszorítása, valamint a szereplők kicsit bővebb bemutatása mindkét oldalon. A gonosz Steppenwolf karaktere ebben a verzióban jobban ki van dolgozva, ami igen sokat számít, mert eredetileg csak egy borzasztóan ótvar mspaint-szökevény volt háttértörténet és jellemfejlődés/karakterív nélkül, amivel alávágott az egész filmnek. Hőseink is kicsit több időt kapnak kibontakozni, bár ez ugye a csaknem 4 órás futamidőt tekintve abszolút elvárható volt.

Vannak új hibák is, amik egyértelműen Zack Snyder személyéhez köthetőek, pl. helyenként baromira művészfilmes akar lenni, a zeneválasztásban éppúgy mint képileg - az előbbi alapból nem áll jól a műfajnak, az utóbbit egyszerűen csak túlzásba viszi. Egy a megszokott 90 perces filmeknél több mint kétszer hosszabb alkotásban a sokszori és sokáig tartó hősies pózolás egy kicsit fárasztó, bár tény hogy mivel ez nem mozikba lett szánva, az ember otthon kiszaladhat közben a mosdóba :P Amikor meg a skandináv nőkórus rázendített a nótára abba beletekertem, mert elviselhetetlen. Az is nagyon Snyderes, sajnos rossz értelemben, hogy minden tele van nyomva számítógépes grafikával, feltűnően, olyasmik is amikben többet árt mint használ. Néhány jelenetben kifejezetten zavaró a rajzolt köd, füst, és egyéb szarul gányolt részecske-effekt, amikre amúgy se volt ott semmi szükség. Cyborg feje pedig minden jelenetben úgy néz ki, mintha rajzolva lenne, még akkor is amikor (elvileg) egyszerű ember. Találtak egy olyan színészt, aki a való életben is CGI? Hurrá...

Az eredetire egy 6-ost adtam, erre egy 8-ast, bár ebben van egy kis burkolt hátsó szándék is - szeretném támogatni azt a két hollywoodi vonalat, hogy hallgassanak az igazi rajongókra, ha valamire van ígény akkor szolgálják ki azt, illetve hogy hagyjanak már egy kis alkotói szabadságot a rendezőknek, k*rvára elég már a bizottságok által összetákolt és tesztközönségeken reszelgetett filmekből. Az IMDb-n jelenleg 8,9 ponton áll a közítélet, ami erősen túlzó, de azért tényleg jobb mint a 2017-es próbálkozás. Egy megnézést megér annak aki szereti a műfajt.

(Aki nem szeretne csak ezért a filmért előfizetni a vonatkozó kultúrmarxista filmcsatornára, az keresse a szokásos netes felületeken...)

377 komment

Címkék: mozi filmkritika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.04.19. 19:21:23

A matematika rasszista, le kell bontani:

i.vimeocdn.com/video/969242321.webp?mw=900&mh=506

"California promotes 'dismantling racism in mathematics' guidance in draft for statewide framework"

www.foxnews.com/us/california-racism-math-framework

Az is kiderül, hogy azzal is akarják tisztelni a régi amerikai kultúrákat, hogy olyan istenségek nevét matráltatják a gyerekekkel, amiknek embereket áldoztak fel... ez segíti az összetartozás érzését és az ősi büszkeség kialakulását...

"California, like other states, has come under intense scrutiny for its promotion of certain race- and ethnic-based instruction. In March, researcher Chris Rufo highlighted the state's proposed ethnic studies "model curriculum," which included, among other things, chanting the names of Aztec gods in an attempt to build unity among schoolchildren. That particular deity, Tezkatlipoka, was honored with human sacrifice. According to the World History Encyclopedia, an impersonator of Tezkatlipoka would be sacrificed with his heart removed to honor the deity."

Frederick2 2021.04.19. 21:31:07

@Deansdale:

"Ilyen balos kormánnyal amúgy én is kiegyeznék, mert a lényeg az hogy az ország érdekét nézzék, minden más másodlagos, úgyhogy most leeshetsz a székről, nézd mán', Deansdale azt mondja hogy balosokra is szavazna adott esetben."

Deansdale, a balos. De furi. :D :)))

GABOR2 2021.04.19. 21:42:52

@Frederick2: A balosok egy hálózat része. A keleti kisbalosok nem is gondolkoznak, csak megmondják nekik mit csináljanak. Ha nem tennék akkor megbuktatnák őket is.

vodkasprite 2021.04.19. 22:15:06

Lehet tippelni, hogy mennyi idő múlva kell szót fogadni egy kutyának

www.youtube.com/watch?v=Chkeli_7P-4

Sztem 10 éven belül.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.19. 22:59:23

@Frederick2: Ettől még nem balos csak szavazna rájuk. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.19. 23:03:08

@GABOR2: Nekem a rokonságban szerencsére senki nem halt meg tőle, de akiknek beadták napokig olyan betegek voltak, hogy talán még a vírustól se lettek volna ennyire betegek...
Egyébként egy ismerősöm azt mondta (de ő nem virológus, csak "hallotta valahol"), hogy aki valamelyik vakcinától beteg lesz arra a valószínűleg a vírus is durván hatott volna. Akinél a vakcinának nincs mellékhatása az a víruson is könnyebben túlesett volna.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 00:24:13

@Sipi81: Rokonyságban volt orosz, kínai, astra. Az astrától volt aki padlót fogott, meg volt aki nem. Orosztól másnap aluszékonyság, nekem a juj veszélyes és rossz mert kínaitól még csak a helyét sem érezrem, pfizert haver érezte a karján a helyet és annyi.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 00:26:45

@Sipi81: Nekem olyat magyaráztak, hogy a gyenge immunrendszer tünetmentes, az erős immunrendszer durva immunreakcióval jár. A józan paraszti ész fordítva diktálná, meg nem is értek hozzá, szóval fogalmam sincs, teljesen össze vagyok zavarodva.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 00:32:49

@don Fefinho: Akinek gyenge az immunrendszere az meg se érzi a betegséget akinek meg erős azt ágynak dönti? Én nem vagyok öszezavarodva, szerintem ez hülyeség. :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 00:38:15

@R .: Engem csak a reflexek zavarnak. Amikor valakinek mutattam, pár hónapja volt találtam itt valahol a linket kommentfalon, hogy Bezzegnémetországban táboroztatnak, Bezzegszlovákiában meg análisan tesztelnek, akkor ebből az ment át, hogy én mit gúnyolódok, amikor ott ennyi és ennyi a minimálbér, itt meg Mészáros Lőrinc és különben is krumpli meg pestisrácok. Így végülis tényleg egyszerű a világ, hogy vagyunk mi, Jók és Igazak és Gáncstalanok (1), meg vannak az egyébként egybites butagonosz NER-kulákzsidócigány birkák (0), akik direkt bonyolítják a világot, hogy ott nem csak 0 meg 1 van ám, hanem árnyalatok meg analógiák. Ilyen egybitesek ezek a fideszesek - mert aki nincs velünk, az az ellenséggel van, tehát fideszes.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 00:47:01

@Sipi81: Szerintem is faszság. De mint tudjuk, minden pont fordítva, fejjel lefelé van, minél rosszabb valami, annál jobb.

"Szó sincs róla, épp ellenkezőleg!"
/ Pál leveleiben többször, egy-egy logikusan levezetett okfejtés végén a konklúzió a feje tetejére állítva, illetve lásd még DK-s trollok öncáfolatait

GABOR2 2021.04.20. 00:53:00

@Sipi81: Én magamnak nem adattam be és nem is akarom, de akiket ismerek, azok ilyeneket tapasztaltak: láz egy napig, karfájás, lábfájás, a legdurvább az nagyon erős bordafájdalom volt, olyan, hogy nagyon nem tudott tőle semmit se csinálni, aztán... nehézlégzés két hét után ( leírásba is benne volt ). Most viszonylag nemrég két másik ismerősöm is kapott, akik fiatalabbak, mert a tanárok közül többen nem voltak hajlandók beoltatni magukat és akkor megkaphatták ők... vagy legalábbis ők így sejtik.

De igazából az egy dolog, hogy mit tapasztaltak azonnal... létezhetnek hosszútávú hatások is. És lehet nem is lesznek csak úgy felismerhetők. Lehet, hogy csak az immunrendszered gyöngébb lesz és elkapsz mindenféle dolgot majd.

Most, hogy beadták már sokaknak beszélnek arról is, hogy a menstruációra is hat, vagyis a szaporodást befolyásolja... legalábbis rövidtávon... vagy most ennyit árulnak el, mert erről eddig nem volt szó.

Ami pedig a halálesteket illeti morbid, hogy olyanokat mondanak, hogy "a vakcina által nyújtott védelem még mindig felülírja a trombózis kockázatát", meg, hogy "az oltóanyagok nyújtotta védettség pedig jóval többet nyom a latba, mint az esetleges kockázatok." vagy hogy : " a vakcinának a betegségek elleni védelme terén tapasztalt előnyei jóval meghaladják az alkalmazással járó esetleges kockázatokat."

Mondják ezt azoknak akiknek meghalt valaki a családjában... biztos jobban jártak mintha vállalták volna az 1%-nál kevesebb esélyt, hogy a vírus okoz neki valamit.

GABOR2 2021.04.20. 00:53:55

@Sipi81: Egyébként mik voltak a tünetek? Érdekel, mert lehet többet tudunk meg így igazat mint a mainstream médiáktól.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 01:13:15

@GABOR2: Mindenféle biszembaszomot raknak már a modern vakcinákba, illetve a legtöbb jó mert bezzegnyugati oltásban gyengített, de aktív (!) részleges vírusfehérje lelhető föl - ezek hevenyebb reakciót váltanak ki, és pont az élővírus miatt előfordulhat a lebetegedés, horribile dictu fertőződés.
A juj veszélyes és rossz mert kínai - meg különben is elavult szocreál - vakcinában elölt, inaktív (!), teljes fehérjelánc van, ami így gyakorlatilag nem csinál semmit, viszont az immunrendszered szépen kényelmesen letermeli rá az ellenanyagot minden szögből.
Astrát kaptam volna, kínait kértem, semmi tünet még így hetekkel később sem.

GABOR2 2021.04.20. 01:44:34

@don Fefinho: "Astrát kaptam volna, kínait kértem, semmi tünet még így hetekkel később sem."

Ha a világ olyan amilyennek a mainstream média lefesti akkor az orvos állának le kellett esnie, hogy valaki a kínait válassza. Hogy volt tehát?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 02:02:59

@GABOR2: Regisztráltam, egy-két hétre rá felhívott, hogy van Astra, én mondtam, hogy inkább a kínai, megkérdezte miért, mondtam neki, hogy hát az Astra rögösít, a kínai meg teljesláncos, mondta hogy hát igen az Astra necces valóban, vérhígítót kell rá szedni, aztán annyiban maradt. Rá egy hétre írt, hogy érkezett Sinopharm, csak nem néztem a leveleimet Húsvét alatt, úgyhogy csak az azt követő héten kaptam meg. Második kör május első hete.

GABOR2 2021.04.20. 02:36:27

@don Fefinho: Kösz, hogy megosztottad. Amúgy a kínairól legutóbb tán azt olvastam, hogy csak 70%-os... De azt is mondták, hogy annyi is nagyon jó.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 05:10:27

@GABOR2: Emberileg és szakmailag is korrekt háziorvosom van, ez nyilván közrejátszik a dologban - aki mellette sportorvos és egyetemi előadó, róla nem feltételeztem, hogy rosszat akar a szurival - de ha ő nem szól, nem regisztrálok.
Hatékonysági statisztikákat nem bogarásztam át külön, nálam ez a hagyományos jól bevált szocreál módszer volt a döntő, az mrns meg a vektor már annyira immunbabrálásnak hat - konkrétan génmanipuláció -, hogy azt nem.
A kínai vakcinára fújnak, sziszegnek nyugaton, de ha itt is konszernek érdekeit és kiesett profitját nézzük, illetve az egész pandémia keresztül-kasul és agyon-átpolitizáltságát odagondoljuk mellé, akkor érthető. Szóval a nagy fújtatás, torzult arccal foga fehérje között nyálcseppet sziszegés ellenére hivatalosan még nem marasztalták el a kínai vakcinát nyugatról sem, plusz mivel a teljes lánc az esetleges mutánsokkal is több ponton egyezik, mint kiragadott és másik vírusba szerkesztett részletei, így elvileg azok ellen kifejezetten a legjobb.

De mondom, én laikus vagyok, a Fekete-Győr a szakértője mindennek, ami orosz vagy kínai.

Frederick2 2021.04.20. 06:54:12

@don Fefinho: Nem mintha a másik oldal annyira meghaladta volna az egybites gondolkodást.

Jó példa, mikor a kormánypárt és a lakájmédiája mantrázni kezdte, hogy az ELLENZÉK OLTÁSELLENES. Szerintem Gödényéken kivül senki nem volt oltásellenes a magyar politikai életben. A legkeményebb oltáskritikus párt a Mi Hazánk volt - de még ők is oltásra bíztatták az embereket. (Ugyanakkor Toroczkaiék voltak az egyetlenek, akik merészeltek beszélni a nyilvánosságban, micsoda biznisz lett az oltóanyagok gyártása. Erről sem a kormánypárt, sem az ellenzék nem mert beszélni.) A DK meg az őt kiszolgáló szolgapártok, mint a Momentum egy darabig mondták, hogy az oroszt és a kínait ne, viszont a többire bíztatták az embereket. Aztán a végén ők is korrigálták a mondanivalójukat, és asszondták, bármivel oltsák be magukat az emberek. Fekete-Győr még széjjel is kürtölte, hogy kínait kapott. A kormánypárt és a sajtója mégis harsogja: OLTÁSELLENES ELLENZÉK! Ja, Toroczkai meg arról panaszkodott egy videóban, hogy ő meg folyamatosan megkapja a kommentfalon, hogy ballib, csak mert bírálja a kormány COVID-politikáját.

Másik kedvencem a 13. havi nyugdíj. Az még oké, hogy a nyugdíjas korosztály megfogására bevetik ők is a 13. havi nyugdíjt. De amikor el kezdték szajkózni mind mind a fideszes politikusok, mind a fideszes sajtósok, hogy a baloldal elvette anno a 13. havi nyugdíjat, az kicsit vicces volt. 1, Bajnai vette el a 13. havi nyugdíjat, amitől Gyurcsány fel is kapta a vízet. 2, Én még tisztán emlékszem, hogy a FIDESZ milyen élesen támadta ellenzékben az MSZP-t a 13. havi nyugdíj kapcsán. Most meg hirtelen ők lettek itt a 13. havi nyugdíj legfőbb védelmezői.

Vagyis ha már mondasz A-t, én mondok B-t. Hogy meg legyen az egyensúly! :P

Frederick2 2021.04.20. 09:59:43

@Sipi81: Mostanában (2020 decemberétől 2021 áprilisáig) a következő szakirodalmakat szereztem be magamnak.

Szilvay Gergely - A melegházasságról
(moly.hu/konyvek/szilvay-gergely-a-meleghazassagrol)

Szilvay Gergely - A ​gender-elmélet kritikája
(moly.hu/konyvek/szilvay-gergely-a-gender-elmelet-kritikaja)

Hatos Pál - Rosszfiúk ​világforradalma
(moly.hu/konyvek/hatos-pal-rosszfiuk-vilagforradalma)

Jonah Goldberg - A ​Nyugat öngyilkossága
(moly.hu/konyvek/jonah-goldberg-a-nyugat-ongyilkossaga)

Timothy Snyder - A ​szabadság felszámolása
(moly.hu/konyvek/timothy-snyder-a-szabadsag-felszamolasa)

Frederick2 2021.04.20. 10:03:07

@Sipi81: Igen, köztük van az általad ajánlott Szilvay-könyv is. :D

Most mondhatnám, hogy lesz mit olvasnom... DE az igazság az, hogy most egy időre eléggé megcsömörlöttem a politikai témáktól. Kb. akkor foglalkozom politikával, amikor feljövök ide fórumozni, vagy leállok anyámmal beszélgetni. Amúgy a szabadidőm nagy részében kulturális és technikai témákkal foglalkozom.

Vagyis majd valamikor ezek a szakkönyvek lekerülnek a polcról, hogy elolvassam őket. Valamikor...

Te már olvasod Szilvayt?

Frederick2 2021.04.20. 10:06:39

Na, ez a pöcs blog.hu belevette a zárójeleket is a linkbe. Így nem viszi oda a tartalomra azt, aki rákattint. Remek! :P

KalmanBlog 2021.04.20. 11:51:26

Ez is érdekes, valami furcsát csinálnak a vakcinával:

www.bitchute.com/video/4T8e9GbduIi4/ (Anthony Hopkins beoltásáról felvétel)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:07:28

@don Fefinho: "Bezzegszlovákiában meg análisan tesztelnek"
A legnagyobb bukfenc az az egészben, hogy volt ugye a "tesztelni, tesztelni, tesztelni" jelmondat, folyamatosan ezt hallottuk hogy itt nincs elég tesztelés. Szlovákiában az egész lakosságot letesztelték, erre meg már ott volt a legrosszabb a helyzet. Ennyit a tesztelésről.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:09:09

@don Fefinho: Nekem erről a transzember jut eszembe, amiről egyszer KalmanBlog írta, hogy mivel a progresszívek találták ki ezért pont fordítva van mint ahogy józan ésszel az ember gondolná. :-) Tehát a transznő az nem nő aki transznemű, hanem férfi aki nőnek gondolja magát. Vagyis ha azt mondják rá, hogy nő akkor az férfi. Újbeszél.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:14:57

@GABOR2: Pontosan nem tudom, mert nem kérdezgettem tőlük, ha fontos akkor rákérdezhetek. Annyit tudok, hogy 38 fölötti láz, meg influenzaszerű tünetek, erősebb rosszullét pár napig.
Én konkrétan a legyengített kórokozót tartalmazó vakcinában bíznék, az már egy bevált régi technológia (ha jól tudom a kínai olyan). De semmiféle genetikailag megpiszkált cuccot nem adatnék be ha nem muszáj.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:19:44

@don Fefinho: "De mondom, én laikus vagyok, a Fekete-Győr a szakértője mindennek, ami orosz vagy kínai."
Itt épp szakért: www.youtube.com/watch?v=hXA3ZuXq1sg

Azt már pedzegették, hogy a kínai nem annyira hatékony, és háromszor kell majd beadatni de közben meg már asszem valamelyik nyugati vakcina gyártója is elkottyantotta hogy hát lehet hogy az övéket is háromszor kell majd...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:28:14

@Frederick2: Hú de ráérsz olvasni! :-)
"DE az igazság az, hogy most egy időre eléggé megcsömörlöttem a politikai témáktól."
Hát szerintem ez majd meg fog változni idővel, mintha már régebben is lettél volna így.

Igen, tegnapelőtt elkezdtem olvasni Szilvay könyvét. Eddig tetszik, eléggé átfogónak tűnik, már Descartes-nál meg Aquinói Szent Tamásnál jár. :-) Filozófiatörténeti szempontokból elemzi, hogy hogyan jutottunk el a progresszió elmebajáig, legalábbis az elején ahol én járok. Én viszonylag kevés ilyen könyvet olvasok szóval nincs összehasonlítási alapom, hogy mennyire jó amit ír, de nekem sok mindenre rávilágít. Van benne egy-két rész amire Deansdale azt mondaná, hogy csak szofista hülyeség, de szerintem jó. :-)

Előtte Birgit Nilsson operaénekes önéletrajzi könyvét olvastam (ezt vettem meg a múltkor még) és az jobban izgatott, azért azt vettem előre. De azt pár nap alatt letudtam.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:33:36

@Deansdale: Ahogy egy barátom mondta: most hogy ez kiderült a CNN-ről, így a nem létező orosz beavatkozás Trump oldalán egyébként éppen a demokráciát, az esélyegyenlőséget javította volna. :-)

vodkasprite 2021.04.20. 13:36:58

Az fogalmazódott most meg a 444-gyel kapcsolatban bennem, hogy habár a baloldali hálózat tagja, és masszív károkat okoz az agymosásával, mégis vannak néha jó feltáró videói, mint pl. a kínai egyetem ügyében ez:

www.youtube.com/watch?v=tuDJq4_tVd0

Szóval, ha jól értem, akkor építünk Kínának egy egyetemet legalább (!) 200 milliárddal drágábban, de inkább 400 milliárrdal drágábban, mint az indokolt lenne, és erre hitelt veszünk fel. Ja, nem is mi építjük.

Ha egy campus felépítése 16 milliárd Ft körül volt valamikor, ahogy a videóban is elhangzik, akkor mai áron számoljuk rá egy 3x-os szorzót a költségek növekedése miatt (hogy mai áron számoljunk) + 5x szorzót azért, mert nagy egyetem lesz, így is meg kellene állnia a költségeknek 240 milliárd körül. Ehelyett 580 milliárd lesz. A különbözet kb felét zsebre teszi a fidesz, a másik felét pedig a kínai építő cég. És még a kamatokról nem beszéltünk, mert ugye hitel.

GABOR2 2021.04.20. 14:44:08

@KalmanBlog: Ismét egy hiresség "megnyugtató" videója, ami a fordítottjára sül el.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 15:11:25

@Frederick2: Az ellenzék nem oltásellenes, illetve nem stabilabban, mint alkalomadtán bármi más szokott lenno, mikor hogyan és mit követel meg éppen a tökéletesen tükrözött antiviktorianizmus.
A kínai rossz és veszélyes, aztán mégse, petíciózgatunk ellene (DK), aztán mégse, csiki-csuki, nyuszika sapkája.

@KalmanBlog: Valamiben meg kell dögleni.

@Sipi81: Igen, kötelezve vagyunk, hogy ami az orrunk előtt van, arra rámondjuk, hogy a fordítottja. Egészen orwelli. De egyébként az Újbeszélről nekem valamiért mindig Bábel tornya jut eszembe, hogyaszondja' szálljunk alá és zavarjuk össze ott nyelvöket, hogy egymás beszédit ne értsék... megvót', elvtársak, megvót'.
No, hát ha kell harmadik, akkor kell. A kullancs elleni oltást 3 évente kellett ismételni egy gyerekkoron át.

@vodkasprite: Ajtót kell festeni a múzeumban, hívnak szakikat, hogy ki mennyiért csinálná meg.

Béla: 100!
Józsi: 200!
Ödön: 500!

Kurátor: Ötszáz? Mi kerül ezen ötszázba?
Ödön: Kétszáz magának, kétszáz nekem, százé' meg megcsinálja a Béla!

Frederick2 2021.04.20. 15:21:41

@don Fefinho: @vodkasprite: Engem a kínai egyetemben nem az rémiszt meg, hogy mennyi pénzbe fog kerülni a megépítése. Az csupán az anyagi része. Engem a szellemi része érdekel inkább. Mit fognak ott oktatni? Kínai nyelvoktatás meg orvosi képzés oké. Én egy valamitől tartok: társadalomtudományos képzés.

A CEU elűzésével egy picivel kevesebb nyugat-európai marxizmus van Magyarországon. Még így is sok az, ami van.

Ha a kínai egyetemen lesz társadalomtudományos képzés, akkor ott menni fog a kínai marxizmus.

A meglévő nyugat-európai marxizmus mellé még kínai marxizmus is? Nem, nem akarom! Nem elég a nyugat-európai, meg az őket majmoló magyar, román, lengyel marxistákat kerülgetni. De még kínai marxistákat is?

Persze, csak az antimarxizmus szól belőlem. Számomra ugyanis oly mindegy, hogy nyugat-európai vagy kínai narxizmus. Kártékony, destruktív eszme. Pfúj!

Frederick2 2021.04.20. 15:23:39

@KalmanBlog: @Sipi81: Majkát, Curtist és Nika állitólag a COVID ihletésére készítette a klipet.

Kövezzetek meg, de nekem bejön. Már a Belehalok is tetszett.

Nektek?

Frederick2 2021.04.20. 15:30:19

@don Fefinho: @Sipi81: Szerintem a transzformátorok értelmezése kapcsán nem kell annyira kétségbe esni. Igaz, én főiskolás éveimben láttam először tarnszformátort. Egy férfit, aki nőnek hívta magát. Másodjára meg akkor, amikor átvágtam a Népligeten: a testét árulta, miközben figyelt, ki ne szúrja a rendőr. Azóta egyet sem.

Ha találkoznék egy ilyennel, a következő módon értelmezném:
1, A biológiai nemét venném alapul, nem, amit a fejébe vett.
2, Úgy tekintenék rá, mint egy mentális betegre, akinek pszichiáteri és pszichológiai segítségre van szüksége.

Ennyi.

Az, hogy mit vár el tőlem egy beteges, önmagából kiforduló, kaotikus rend, az már nem érdekelne. Szarok az újbeszélre.

Frederick2 2021.04.20. 15:44:32

@Deansdale: Beoltották a TheVR-os srácokat.
www.youtube.com/watch?v=-4J2iurvclc

Időbélyegek
00:00:00​ - Bevezetés
00:03:59​ - Iskolakezdés
00:06:00​ - Amerika kritizálása a sajtóban
00:11:42​ - Ukrán-orosz helyzet
00:17:01​ - Tapasztalataink az oltással kapcsolatban
00:38:25​ - Spekulációk és az oltási igazolvány
00:46:50​ - Elégtelen kommunikáció és sajtó
01:03:48​ - Befejezés

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 17:37:59

@don Fefinho: "nekem valamiért mindig Bábel tornya jut eszembe"
Egyébként épp beszélgettem egy szintén vallásos munkatársammal és az került szóba, hogy egyébként ha azt vesszük Isten is globalizációellenes. :-) Hiszen amikor jött volna a nagy összeborulás Bábelnél, összezavarta a nyelveket és szétszórta a népeket. Vagyis a Biblia szerint sem jó a nagy keveredés. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 17:47:42

@Frederick2: Ez a kínai egyetem dolog első hallásra nekem se tetszik, de nem ástam bele magam a témába. A vasútvonalat meg a kereskedelmi-gazdasági dolgokat támogatom, de ezt már nem kéne.

Majka nem az én stílusom. Hallgattam egy darabig, aztán úgy döntöttem, hogy inkább elolvasom a szövegét csak úgy hang nélkül. :-) Nem tudom, nem vagyok járatos a stílusban, elég kiábrándult szöveg.

KalmanBlog 2021.04.20. 18:04:08

@Frederick2: A belehalok zenéje nekem is bejön, de mikor jön az "énpusztító rendszer, amit pont azért hoztam létre..." akkor ledobom a szíjat, és vagy az agyam kapcsol ki, vagy a zene. Ezeket a reppelős részeket nem bírom. Azóta sem tudom miért hozta létre az énpusztító rendszert, de nem is akarom megtudni :-)

Frederick2 2021.04.20. 18:51:24

@Sipi81: @KalmanBlog: Mondjuk én sem vagyok egy Majka-fan. Valahol fura, hogy a kereskedelmi tévés életművével a háta mögött (Ezek megörültek, Valóvilág és egyéb szörnyűségek) megjátsza egyrészt a lázadó reppert, másrészt a komoly értelmiségit. Igazából két száma van, ami tetszik.

"Azóta sem tudom miért hozta létre az énpusztító rendszert"

Fiatalon neki is megvoltak a maga problémái. Igazi hedonista volt, ami szerintem átjött a Valóvilág-os részekből. (Én nem néztem, de mások meséltek.) Csajok, alkohol, party. Onnantól, hogy megházasodott és gyereke lett, megkomolyodott.

KalmanBlog 2021.04.20. 19:50:26

@Frederick2: Meghallgattam újra, és kiderült, hogy nem énpusztító, hanem énközpontú. De hogy miért hozta létre????? Továbbra sem tudom :-)

Deansdale 2021.04.20. 20:04:39

...és ha már az szóba került, ez sem hagyható ki:
www.youtube.com/watch?v=R9BvcJbuwho

GABOR2 2021.04.20. 21:00:20

Biden tovább szomorítja a progresszív szíveket + egyéb storyk:

ujtechkor.blog.hu/2021/04/20/biden_tovabb_szomoritja_a_progressziv_sziveket_egyeb_storyk

A progresszívek megint hatalmasat léptek... persze hátrafele... korábbi önmaguk véleménye szerint:

ujtechkor.blog.hu/2021/04/20/a_progresszivek_megint_hatalmasat_leptek_persze_hatrafele_korabbi_onmaguk_velemenye_szerint

csi szi 2021.04.20. 21:03:37

@Frederick2: Műszaki, természettudományos dolgokat fognak tanítani ott szerintem. Nem hiszem, hogy a CCP marxistaképzője lesz. Egyébként meg a hagyományos komcsi marxizmus, mármint az elmélet, nem a gyakorlat szerintem sokkal kevésbé káros, mint az a posztmodern, neomarxista, identitáspolitikai, genderista izé, ami nyugatról jön. Szerintem a kínaiak a marxizmust nem igazán veszik komolyan, hiszen kapitalista elvű gazdaságot működtetnek kb. 40 éve. Annyira lehet komoly, mint nálunk a '80-as években az egyetemi tudományos szocializmus tanszékek. Persze azokon is komcsik oktattak, ma - akik még élnek közülük - a DK-ra szavaznak, és Brüsszelt és Washingtont éltetik Moszkva helyett, de nem LGBTQ-rajongók vagy ilyesmik).

Wildhunt 2021.04.20. 23:39:44

@vodkasprite: Basszus, ezek teljesen hülyék. Karácsonyék ennek a 10x-esét tudják kivenni csak a lánchídból! Van még mit tanulni a lopásból, igazad van.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 00:34:24

@Sipi81: Igen, de a keveredés, meg az összezavarás is mesterséges, minta Isten kiválasztottjainak ez lenne a funkciója (mint a cordicepsnek a dzsungelben, ha túl sok a bogár).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 00:36:13

@KalmanBlog: Én nem bírom a rapet, kutyaugatás. Írjanak verset, komponáljanak zenét, de ez a tuctucra makogás kikerget a világból. Kivétel erősíti a szabályt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 00:38:38

@csi szi: A maoizmust elengedték már ők is szerintem, a kínai esze buddhista, a szíve taoista, a konfuciánus Mennyei Birodalom pedig a népi demokrácia vékony máza alatt köszöni szépen él tovább.

Deansdale 2021.04.21. 08:02:47

@R .: Csak a kedvedért, mivel tőlem úgysem hiszel el, és úgysem értesz meg semmit, íme Schiffer András, ahogy hangsúlyosan különbséget tesz a progresszívek (=libsik) és az ún. baloldal között:
www.facebook.com/schifferandras/posts/10158270334513668

Frederick2 2021.04.21. 09:16:47

@don Fefinho: Végül is így is körül lehet írni azt, hogy államkapitalizmus. Amire egyébként van igény Magyarországon is.

Frederick2 2021.04.21. 09:17:42

@Deansdale: Schiffer András, minden hibája ellenére, jó fej!

Szerintem te is el tudnál vele beszélgetni néhány sör mellett. :)

KalmanBlog 2021.04.21. 12:13:28

@Deansdale: Hehe, ez nagyon jó! A zene továbbra is zseniális, és végre a szöveg is. Feljavító paródia :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 18:42:34

@Deansdale: @Frederick2: Jó, jó, de Schiffer náci fideszes, bármelyik pillanatban kiirthatja önmagát.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 18:44:14

@Frederick2: Magyarországin familiarizmus van, az is marad, mindig is az volt. A cocjalista, majd a rencervátó kísérlet úgy hatott, minta felszámolta volna, de nem.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 18:45:36

@Frederick2: Amíg nem rövideznek mellé, nincs gáz.

KalmanBlog 2021.04.21. 20:04:44

@promo921: Hogy meg merik-e? Eleve ez volt a céljuk az egésszel - véleményem szerint. Annak a száma pedig hatszázhatvanhat.

promo921 2021.04.21. 20:16:58

Azért látok némi problémát afelől, ha se nem kaptam még el, se nem kaptam még oltást, akkor miért korlátozzák a jogaim.

KalmanBlog 2021.04.21. 20:24:53

@promo921: Nagyon ne gondolkodj ezen, mert kiderülhet, hogy illegális!

Lásd: knowyourmeme.com/photos/1265947-thinking-face-emoji-%F0%9F%A4%94

Inkább örülj velünk: demokrata.hu/magyarorszag/tisztifoorvos-az-oltasoknak-is-koszonhetoen-csokken-a-fertozottek-szama-373381/

"A védelmi intézkedéseknek és az oltásoknak köszönhetően csökken a fertőzöttek száma – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán."

Bazmeg, ezeknek nem tűnt fel, hogy itt a tavasz? A napsütés már smafu? Elmentek otthonról, az tuti.

promo921 2021.04.21. 20:51:05

"mondta, hangsúlyozva, hogy a koronavírust kizárólag védőoltással lehet legyőzni."

Evolúciósan is, senkit se oltunk, az erős él, a gyenge pusztul.

Wildhunt 2021.04.21. 21:07:22

@KalmanBlog: ahhoz Joenak vagy Kamalának még minimum halálos veszélybe kellene kerülnie.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.21. 23:44:27

@don Fefinho: " keveredés, meg az összezavarás is mesterséges"
A keveredés meg az összezavarás általában a világban munkálkodó gonosz mestersége. (Kivéve Bábel. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.21. 23:46:20

@KalmanBlog: "Bazmeg, ezeknek nem tűnt fel, hogy itt a tavasz?"
Hát mondjuk nekem se tűnt fel, amilyen idő volt mostanában. :-)
Egyébként meg ha jól emlékszem tavaly is az volt hogy jött a nyár, mégse tűnt el a koronavírus. Most meg aztán már van annyi mutációja is hogy egy kezemen meg se tudom számolni. :-)

Nem hogy örülnél, hogy csökken, ha az oltásra fogják akkor fogják arra, mindegy, a lényeg hogy hamarosan vége lehetne az őrületnek.

Deansdale 2021.04.22. 09:05:06

@promo921:

A cikkből: "Milyen többletjogok járnak hozzá?"

Marhára vicces többletjogoknak hívni azt, hogy azoktól akiknek nincs papírja bizonyos jogokat megvonnak :)

Deansdale 2021.04.22. 09:17:59

@Sipi81: Tavaly is lecsengett a dolog a nyár elejére, csak a sajtó ezt nem igazán kötötte az emberek orrára. Nem véletlenül nyitották vissza a turizmust tavaly nyárra, és idén se véletlenül tervezik ugyanazt ugyanúgy :) És amikor nyáron nem lesz influenza, akkor kihirdetik hogy az oltással legyőzték, novemberben meg majd jön a 4. hullám.

Próféta vagyok :D

Amúgy egy vicc az egész, teljesen véletlenszerű oltási számokhoz kötik a dolgokat, láthatóan úgy ahogy a várható oltási menetrend passzol a nyár közeledtéhez illetve az előre megtervezett nyitási elképzeléxseikhez. 3,5 milliónál étterembe mehetsz, 4 milliónál moziba... Világos :) Ha most feleennyi oltásnál tartanánk, akkor az lenne az ukáz, hogy 2 milliónál mehetsz moziba.

vodkasprite 2021.04.22. 11:01:47

Az oltás nagy biznisz. Ha jól halottam, a kínai oltást 25ezerért vesszük egy magyar közvetítőcégen keresztül. Gondolom a kínaiak adják 4ezerért, a fidesz közeli cég meg rátesz még 21ezret a biztonság kedvéért. :)

vodkasprite 2021.04.22. 11:06:31

"Schwab új világrendje egy szabadkőműves forgatókönyv része? - Szakács Árpád"
www.youtube.com/watch?v=MOHa4-VbGmU

vodkasprite 2021.04.22. 11:07:51

Jön ugye az indiai mutáns, sztem az hozza el európába a 4. hullámot. Közben a Balatonon a telekárak duplázódtak 1 év alatt az egyik településen.

csi szi 2021.04.22. 13:00:05

@vodkasprite: Elvileg 36 $-ért vesszük, év elején még 76 $-os árról lehetett hallani dél-amerikai országokból, bár lehet hogy az 2 dózis. Mindenesetre nekik sem adják olcsón, ezért veszik ott inkább a másik kínai vakcinát, ami olcsóbb, bár bevallottan csak 50-60%-os a hatásossága.

promo921 2021.04.22. 21:05:36

Kiemelném a mainstream média cikkéből: index.hu/techtud/2021/04/22/koronavirus-sulyos-lefolyas-genetikai-okok/

"A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos alaprejtély mindenki számára ismert: a fertőzöttek mintegy nyolcvan százaléka tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkál, és a vírust túlélte már 108, 113 és 116 éves ember is. Miközben makkegészséges fiatalok pedig belehalhatnak."

Na ez a 490 római --> XD

Wildhunt 2021.04.22. 22:41:50

@vodkasprite: Én azt hallottam a sajtóban (index, telex, 444), hogy nem számít mennyi pénzbe/gazdasági kárba kerül, ha egy embert is sikerül megmenteni már megérte.

-JzK- 2021.04.22. 22:50:37

@Deansdale:

Nem most vonják meg a többiektől, hanem egy ideje már meg volt vonva eddig is MINDENKITŐL, és most ezt elkezdik VISSZAADNI legalább először a társadalom egy részének. Magyarul eddig mindenki basztatva volt, ehhez képest most egy réteg a basztatás hatálya alól végre felmentésre kerül. Az, hogy mindenki mentesüljön, az szóba sem kerül, így kb. az a két opció van, hogy mindenki egyformán basztatva legyen továbbra is ("dögöljön meg a szomszéd tehene is" filozófia alapján), vagy legalább az oltottak ne. Nyilván az utóbbi a jobb.

Ebben még a TASZ is korrekt:

tasz.hu/allaspont-koronavirus-vakcina

"A vakcinaútlevél olyan dokumentum lehet, amely igazolja, hogy a tulajdonosa koronavírus elleni védőoltásban részesült, és így olyan szolgáltatásokhoz férhet hozzá, olyan jogokat gyakorolhat, amelyeket a még nem beoltottak nem."

"A koronavírus elleni védőoltással beoltottak az esetek túlnyomó részében nem fertőződnek meg és nem is képesek másokat megfertőzni. Ebből következik, hogy az ilyen emberekkel szemben többé nem indokolt azon jogkorlátozások fenntartása, amelyek most mindannyiunkat sújtanak. Az ő tekintetükben a járvány már nem jelent veszélyt, indokolt tehát, hogy rájuk nézve a társadalmi távolságtartásra vagy a szolgáltatások igénybevételére vonatkozó korlátozásokat a továbbiakban ne tartsák fent. Ez a kedvező helyzet egyúttal ösztönzőként is hathat az oltás beadatására.

Ha a beoltottsággal együtt jár a jogkorlátozások megszűnése, az szükségképpen különbségtételt eredményez beoltott és be nem oltott emberek között. Az emberek közötti megkülönböztetés csak akkor tilos, ha önkényesen történik. Ha a beoltottak és be nem oltottak jogi megkülönböztetésnek van észszerű alapja, akkor az nem sérti a diszkrimináció tilalmát. Álláspontunk szerint az észszerűséget jelen esetben megalapozhatja az, hogy a már beoltottak esetében megszűnik a szabadságjog-korlátozások fenntartásának alapja – ezzel pedig a különbségtétel nem tekinthető önkényesnek."

"A védőoltással járó lehetőségekre tehát nem mint többletjogokra tekintünk, hanem a korábbi jogkorlátozás megszüntetéseként fogjuk fel őket. Amikor azt vizsgáljuk, hogy mely szolgáltatások azok, amelyekre nézve jogszerűen kimondható, hogy csak a védőoltáson átesettek vehessék őket igénybe, a jelenlegi állapotot tekintjük a kiindulópontnak. A jelenlegi helyzetben, amikor még nincs vakcinaútlevél és az oltáshoz nem fűződnek többletlehetőségek, az alapvető szolgáltatásokhoz mindenki hozzáférhet. Álláspontunk szerint ezt az állapotot a továbbiakban is fent kell tartani, vagyis az alapvető szolgáltatásokhoz (pl. tömegközlekedés, egészségügy, oktatás, hivatali ügyintézés, élelmiszerüzletek stb.) mindenkinek hozzá kell tudnia férnie, függetlenül attól, hogy be van-e oltva vagy sem."

"Azok számára, akik beadatják a vakcinát, a jelenleg érvényes korlátozásokat feloldhatják – így például mentesülhetnek a maszkviselési kötelezettség alól, látogathatják a vendéglátóhelyeket, közösségi tereket (színház, mozi, edzőterem, stb.), a kijárási korlátozás nem vonatkozik rájuk vagy nem kötelezik őket karanténra az országba belépés esetén. Ez nem jár a be nem oltottak jogainak szűkülésével, és mivel racionális alapja van (a fertőzőképesség megszűnése), véleményünk szerint nem okoz hátrányos megkülönböztetést."

GABOR2 2021.04.22. 22:52:25

@Wildhunt: Azt mondták aranyáron vették. És van egy olyan aprócska gond, hogy annyit, hogy már talán a teljes lakosságot háromszor be lehetne oltani kétszer, de másfélszer tuti.

Vagyis... miért veszünk ilyen sokkal többet "aranyáron" ha tudjuk, hogy eleve sokan nem is akarják beoltatni magukat, később meg a világot el fogja árasztani mindenféle oltás, vagyis az értéke csökkeni fog.

Volt egy olyan tippem, hogy ingyen fogjuk majd osztogatni másoknak úgy, hogy cserébe nem kérünk semmit és ez már el is kezdődött:

"Szijjártó: Magyarország 40 ezer vakcinát ad Csehországnak májusban"

888.hu/ketharmad/szijjarto-magyarorszag-40-ezer-vakcinat-ad-csehorszagnak-majusban-4307489/

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.22. 23:02:32

@Deansdale: Tavaly nyár elején a mostanihoz képest töredék volt a ferőzöttek meg a betegek száma. Igen, megnyitottak aztán már szeptemberben szépen elkezdett emelkedni az aktív fertőzöttek száma, feltehetően részben pont a nyári lazaság miatt. Akkor még én is azt mondtam hogy vicc az egész, de azóta már megváltozott a véleményem. Egyébként a második hullám éppen január-februárban csengett le vagyis az influenzaszezon kellős közepén.

"várható oltási menetrend passzol a nyár közeledtéhez"
Nyilván mindenki azt szeretné ha a turizmus időszakára egyre inkább lehetne nyitni, ha most továbbra is zárva marad minden nyáron az már tényleg katasztrófa lenne.

Frederick2 2021.04.23. 07:21:58

@Sipi81: @Deansdale: @csi szi: @KalmanBlog: Médiavadász szerint nem valódi jobboldaliság, amit a FIDESZ és a PestiTV felmutat. És arról is beszél, mi lenne helyette a valódi jobboldaliság.

"Harcosok Klubja, az egész elkúrt jobboldal utolsó mentsvára"
www.youtube.com/watch?v=J64x2McV4NE

Deansdale 2021.04.23. 07:43:51

@-JzK-: Én csak az elvről beszéltem, hogy milyen tetűség "többletjognak" nevezni valamit amit nemrég elvettek, és most talán visszaadnak. A narratívát nyilván így kell felépíteniük, nem írhatják le az igazságot, hogy aki szerez ilyen igazolvűnyt az egy keveset VISSZAKAP a jogaiból.

Végülis a TASZ is ezt írja:
"A védőoltással járó lehetőségekre tehát nem mint többletjogokra tekintünk, hanem a korábbi jogkorlátozás megszüntetéseként fogjuk fel őket."

promo921 2021.04.23. 18:02:42

Lehet, hogy ideje lenne az embereknek visszavenni a jogokat, amelyeket az állambácsira ruháztak és saját jogkörükben eljárni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.24. 13:32:22

@Frederick2: Már kb a könyv 1/3-ánál tartok, szerintem nagyon jó, sok tekintetben mondjuk a feminizmus kritikáját már itt vagy a férfihangon is lehetett olvasni, de ő összefoglalja. Két apróság: egyrészt nem ártott volna még valakinek átolvasni mielőtt megjelenik, van benne több apró elírás vagy hiba. Másrészt szerintem túl sokat szabadkozik, hogy persze fontos az egyenlőség meg az emancipáció, de... Nem kellene mentegetőzni a progresszió előtt.

Frederick2 2021.04.28. 06:58:04

@Deansdale: @Sipi81: @don Fefinho: @KalmanBlog: Az ember miféle csatornákat nem talál Youtube-n! :D

Ébredő Szexualitás Blog

www.youtube.com/channel/UCElGPnBrjt1ZCV_o5pi0xlg

"Sziasztok, PoliLili vagyok! Hiszek benne, hogy fontos megtanulnunk tabuk nélkül beszélni a szexről. Én 31 éves korom után kezdtem csak el szeretni a szexet. Rögös út vezetett a gyógyulásomig, hogy végül ledöntsem a saját magam által állított falakat, melyek meggátoltak attól, hogy megéljem a gyönyört. Erről az utamról mesélek előadásaimban, cikkeimben és az Ébredő Szexualitás blogban kiegészítve szakértőkkel és izgalmas emberekkel folytatott videó-interjúkkal.

Minden csütörtökön új videóval érkezem!"

50 000 feliratkozó. Mondjuk a szex mindig is sokakat érdeklő téma volt.

Frederick2 2021.04.28. 07:05:49

@Sipi81: Még nem kezdtem neki a Szilvay-könyvnek. Ahogy mondtam előzöleg: most semmiféle politikai téma nem foglalkoztat. Szabadidőmben nyomom a Witchert, meg Youtube-videókat nézek, azt is technikai, kulturális és videójáték témában.

Néhány elírási hibát én is felfedeztem a könyvben. Vagy nem alkalmaztak lektort, vagy az a lektor rosszul végezte a munkáját. Az is lehet, hogy sebtében állították össze és dobták piacra. Kár. Nem csodálnám, ha ennek a könyvnek lenne egy bővített, második kiadása.

Ami még felróható Szilvay-nak, hogy szerintem eléggé száraz a stílusa. Könnyen olvasható, de kissé száraz.

Frederick2 2021.04.29. 11:48:41

@Deansdale: Gerle Éva kiáll a monogámia mellett, a poligámiával szemben. El se hiszem, ha nem olvasom!

csakazolvassa.hu/2020/12/30/mi-a-baj-a-poliamoriaval-1/
csakazolvassa.hu/2020/12/31/mi-a-baj-a-poliamoriaval-2/

Életemben nem ajánlottam Gerle Éva cikket olvasásra. Mond értelmes dolgokat, nem is keveset. :)

Igazi ejha élmény! :)

Gerle Éva 2021.04.29. 13:44:26

@Frederick2: sose mondtam mást, mindig a szerelmet és a lélekdús szexet éltettem, akkor is, amikor évekig nem volt senkim.
szerintem nagyon felületesen vettetek egy kalap alá netes női szereplőket, pusztán attól, hogy a férfierőszakot ténynek tartjuk. örülök, ha elolvassátok, amiket írok, így azért jobban látszik.
és pl. abortuszügyben is következetes voltam, sose toltam a kövérséget politikai ügyként, nem is mentegettem, ahogy a tanulatlanságot, lustaságot, hátrányokra hivatkozó nyafogást sem.
szembe is fordultam azokkal, akik a genderrel-identitással-kinky szexszel-gyerekvállalás-ellenességgel-kövérséggel-abortusszal menőznek, förtelmes élettörténetük és kinézetük van, szarul keresnek, és rohadtul unatkoznak.

Frederick2 2021.04.29. 14:43:38

@Gerle Éva: Jó esszé volt, mind tartalom, mind forma tekintetében. Tetszett.

Amúgy az esszéd elolvasása előtt PoliLili cikkeit próbáltam elolvasni poligámia témában. Egyet sikerült is, a többit félbehagytam. Egyrészt mert pocsék a stílusa (a legrosszabb értelemben bulvár), másrészt mert engem elborzaszt, hogy egy biológiailag felnőtt nő ennyire egy éretlen kamaszgyerek felfogásával tekintsen a szexualitásra, a szerelemre és a párkapcsolatra.

Utána olvastam el, amit írtál a témában, és megdöbbentő volt a különbség mind a stílus, mind a tartalom között. A te írásod irodalmibb és érettebb volt a témában.

El akartam utána olvasni a BDSM-témájú írásodat is, de ott már jelszót kért. Van egy olyan érzésem, hogy ott is egyetértettünk volna. :D Vannak ismerőseim ezen a téren is, ritka béna férfiak rendkivül nagy egóval.

Wildhunt 2021.04.29. 21:00:28

@Gerle Éva: én azért szeretem a blogodat, mert nem elvakultan vagdalkozol az eltérő véleményekkel. Kevés dologban értek Veled egyet, de megértem a filozófiád (ha ez a jó szó).

Frederick2 2021.04.29. 21:20:51

@Wildhunt: A 2 részes "Mi a baj a poliamoriával?" c. esszét nyugodtan elolvashatod tőle. Jól kifigurázza az ilyen poliamoria-mániákusokat.

Gerle Éva 2021.04.30. 16:23:46

@Frederick2: de miért esszé egy blogposzt? ez olyan, mintha angus steaknek neveznéd a büfés rántott húst

Gerle Éva 2021.04.30. 16:26:28

@Frederick2: és szegény azóta ilyen ehetőbugyis-cicajelmezes webshopot pakolt a nagy szexuális önkeresésre. ahogy az én (ifjú, szép, fickós) szerelmem mondja: amikor Polililit nézi, érdekelni kezdi, van-e jelenleg felvétel a Vatikánba.

Gerle Éva 2021.04.30. 16:29:40

@Frederick2: január 1-től zárt, tagsági alapon működik a blog, ismerem minden olvasóm élettörténetét, ők valós, intellektuális, jóindulatú emberek, hogy a blog címe teljesüljön végre. a rengeteg mocskolódás és aljas megfigyelgetés, rágalmak, feljelentgetés miatt döntöttem így (érdekes, hogy egykori nagy rajongók, pletykás libává züllött nők és velük vegyülve a 2014-es szerelem nyomja, nem az antifeministák, őket lekoptattam előbb, aki másból nem értett, azt erősen nevelő módszerekkel)

@Wildhunt: köszönöm az elismerést!

Deansdale 2021.04.30. 18:09:43

@Gerle Éva: "a rengeteg mocskolódás és aljas megfigyelgetés, rágalmak, feljelentgetés miatt döntöttem így"

Ha jól emlékszem a felsoroltak jelentős részét te magad követted el... Csak persze amikor te csináltad az nyilván jogos volt :)

Gerle Éva 2021.04.30. 19:00:49

@Deansdale: tévedsz, te is elhitted a mocskot. nekem egyetlen felejelentésem volt 2014-ben Kozma ellen, az viszont életveszélyes fenyegetés volt, úgy, hogy a csávó már tört orrot: odament, megtámadta, megverte, egy férfit egyébként. a többit a mocskolódók terjesztik, akik nem bírják elviselni a blogomat, a szuverenitást, az edzést, meg amikkel szembesítem őket. de nem bírnak nem olvasni. ja, és főleg nem tolongtam senkinél, nem mentem oda rajongani, kifigyelni, hízelegni, bulikba járni, írásaikat falni, bizalmukba férkőzni, hogy aztán éles váltással falkában mocskolódjak a célpont ellen. akikről szó van, azok mind tolongtak meg de tetszett nekik, rengeteget kértek és kaptak, aztán falkában rámszálltak. ez nagy különbség.

Gerle Éva 2021.04.30. 19:02:16

(az mondjuk szar lehet, hogy hiába az eyecandy téma, a te blogodon is engem taglalnak)

Deansdale 2021.04.30. 19:20:17

@Gerle Éva: Fred már csak ilyen perverz :) Túl nagy az egód ha azt hiszed én miattad mérgelődök.

Frederick2 2021.04.30. 20:08:17

@Deansdale:

"Fred már csak ilyen perverz :)"

Egy posztját dicsértem meg, nem a teljes blogját.

Azért meg ne én legyek a hibás, hogy ti olyanok vagytok egymásnak, mint a kutya és a macska.

Frederick2 2021.04.30. 20:18:59

@Deansdale: Egyébként te perlekedsz úgy Gerlével, mint Han Solo Leia hercegnővel. Csak nem te vagy a "(ifjú, szép, fickós) szerelme"? :D

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.03. 20:03:46

@Gerle Éva: Azé' a kontextusnak is vessen mán' oda egy pillantást, de pl. az is szomorú, hogy kiégett, megkeseredett, neurotikus vénlányok, akik álmukban felhorkanva 30-nak hiszik magukat, ide a haramiák közé járnak a frisshústól egy kis figyelmet pincsizni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.03. 20:08:37

@Frederick2: Ha tabuk nélkül akar a szexről beszélgetést hallgatni, keressen egy 3-9 fős nemileg homogén társaságot fejenként lányoknál egy üveg bor vagy fiúknál négy-öt doboz bambi után, és figyeljen. Ha már nam bírj megállni, hogy youtube csatornán teregesse a nyilvánvalót, de szemérmesen virágnyelven körülírtat. Vagy menjen el egy védőnőhöz.
süti beállítások módosítása