HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Opus P.: "Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs." ezzel egyetértek. Szerintem egy jó éve tán pon... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Deansdale: "a legtöbbet még mindig a keresztények adakoznak az egész világon, pedig mindenki lenézi őket és mindenkinek nagy a pofája, hogy ők mennyire jóerkölcsűek a keresztény hit nélkül is." mo... (2024.04.18. 15:28) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: A posthoz: Az eleve fura volt nekem annakidején, hogy a templomba ugye csak a fejen lévő kis fejfedővel mehetnek be - állítólag azt is azért hordják, hogy az isten ne lásson be a fejükbe. (alusipka... (2024.04.18. 15:25) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Snyder Cut

2021.03.18. 08:50 Deansdale

A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de azért 2-3 jelenetben főszerepet kap. A sztori sablonossága sem javult, bár igazából az ilyen típusú filmeknél ez egy elfogadható hiba, elvégre az alapfelállás maga korlátozza be a lehetőségeket.

Jót tett a sztorinak az erőltetett humor és gagyizás visszaszorítása, valamint a szereplők kicsit bővebb bemutatása mindkét oldalon. A gonosz Steppenwolf karaktere ebben a verzióban jobban ki van dolgozva, ami igen sokat számít, mert eredetileg csak egy borzasztóan ótvar mspaint-szökevény volt háttértörténet és jellemfejlődés/karakterív nélkül, amivel alávágott az egész filmnek. Hőseink is kicsit több időt kapnak kibontakozni, bár ez ugye a csaknem 4 órás futamidőt tekintve abszolút elvárható volt.

Vannak új hibák is, amik egyértelműen Zack Snyder személyéhez köthetőek, pl. helyenként baromira művészfilmes akar lenni, a zeneválasztásban éppúgy mint képileg - az előbbi alapból nem áll jól a műfajnak, az utóbbit egyszerűen csak túlzásba viszi. Egy a megszokott 90 perces filmeknél több mint kétszer hosszabb alkotásban a sokszori és sokáig tartó hősies pózolás egy kicsit fárasztó, bár tény hogy mivel ez nem mozikba lett szánva, az ember otthon kiszaladhat közben a mosdóba :P Amikor meg a skandináv nőkórus rázendített a nótára abba beletekertem, mert elviselhetetlen. Az is nagyon Snyderes, sajnos rossz értelemben, hogy minden tele van nyomva számítógépes grafikával, feltűnően, olyasmik is amikben többet árt mint használ. Néhány jelenetben kifejezetten zavaró a rajzolt köd, füst, és egyéb szarul gányolt részecske-effekt, amikre amúgy se volt ott semmi szükség. Cyborg feje pedig minden jelenetben úgy néz ki, mintha rajzolva lenne, még akkor is amikor (elvileg) egyszerű ember. Találtak egy olyan színészt, aki a való életben is CGI? Hurrá...

Az eredetire egy 6-ost adtam, erre egy 8-ast, bár ebben van egy kis burkolt hátsó szándék is - szeretném támogatni azt a két hollywoodi vonalat, hogy hallgassanak az igazi rajongókra, ha valamire van ígény akkor szolgálják ki azt, illetve hogy hagyjanak már egy kis alkotói szabadságot a rendezőknek, k*rvára elég már a bizottságok által összetákolt és tesztközönségeken reszelgetett filmekből. Az IMDb-n jelenleg 8,9 ponton áll a közítélet, ami erősen túlzó, de azért tényleg jobb mint a 2017-es próbálkozás. Egy megnézést megér annak aki szereti a műfajt.

(Aki nem szeretne csak ezért a filmért előfizetni a vonatkozó kultúrmarxista filmcsatornára, az keresse a szokásos netes felületeken...)

414 komment

Címkék: mozi filmkritika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2021.03.18. 13:30:56

Mostanában nem néztem szuperhősős filmeket. Hogy fogok-e? Fogalmam sincs! Amin gondolkodok, az a Galaxis Őrzői 1-2, a Hangya, a Hangya és Darázs. Állitólag, sokak véleménye szerint nem akarnak többek lenni könnyed kikapcsolódásnál, és az jól áll nekik. Még nem jutottam el odáig, hogy megnézzem őket. Talán egyszer.

Az Igazság Ligája 1-2 kimaradt eddig. Talán majd egyszer ez is.

Frederick2 2021.03.18. 13:38:43

Ja, erre akartam reagálni még.

"hagyjanak már egy kis alkotói szabadságot a rendezőknek, k*rvára elég már a bizottságok által összetákolt és tesztközönségeken reszelgetett filmekből."

Szerintem nem kis alkotói szabadságot kellene nekik adni, hanem kurva nagyot!

Olvastam, mennyire brutálisan meg volt kötve a "Solo: A Star Wars Story" alkotóinak a keze. Zanzásítva:

"Az utóbbi idők legnagyobb publicitású rendezőkirúgásának okát ma sem tudni pontosan, helyette az ilyenkor megszokott kamuval indokolták a LEGO-kalandot is jegyző páros távozását, nevezetesen a "kreatív nézeteltéréssel". A pletykák szerint Lord és Miller a komédia irányába terelte a Solót, mások szerint egyszerűen nem tudtak elkormányozni egy ekkora filmet. Mindezek mellett a nyilvánosság számára is egyértelműnek tűnt, hogy Kathleen Kennedy, a Lucasfilm feje egyszerűen nem szívesen adja ki a kreatív kontrollt a keze közül, és minden egyes döntésbe beleszólt. Bárhogyan is történt, Miller és Lord távozása után megbízható jómunkásemberként Ron Howard fejezte be a filmet." (Rendezők, akiket forgatás közben kirúgtak)

Érezhető is volt a filmen. Középszerű lett, mikor lehetett volna egy brutálisan jó film is.

Undorító, ahogy mostanában Hollywood megköti a rendezők és a forgatókönyvírók kreativitását. Szinte megfojtja őket, elveszi tőlük a levegőt.

Mytheron 2021.03.18. 20:44:13

@Frederick2: Nem tudom láttad e, de szerintem a Tél katonája a legjobb a Marvel sorozat filmjei közül.

Mytheron 2021.03.18. 20:51:08

@Frederick2: Szerintem nem volt olyan rossz a Solo film, inkább vicces volt a fekete fickó szerelme a robotja iránt, engem sokkal jobban zavart a új Disney SW 7, ahol behozták a néger rohamosztagost és látni lehetett hogy össze akarják hozni a fehér főhősnővel, de aztán szerencsére letettek róla, önmagában egy női főhős nem gond nálam, a Zsivány egyes női hősével nem volt probléma.

Mytheron 2021.03.18. 20:53:58

Állítólag az új Superman egy néger lesz a DC-nél, elmehetnek ezek is a francba, mint a Marvel, a fekete Amerika kapitánnyal, a pakisztáni Marvelel és a homokos istenekkel.

Frederick2 2021.03.18. 20:59:03

@Mytheron: Engem többek között az zavart, hogy Alden Ehrenreich harmatgyenge volt Han Solo-nak. Bár hozzáteszem, valami kegyetlen kihívás elé állították a srácot. JÁTSZ OLYAN JÓL, MINT EGYKOR HARRISON FORD! Nem csodálom, hogy nem tudta megugrani. Elég nehéz felkészülni egy ilyen kihívásra. Egyébként a pletykák szerint meg is viselte a pszichéjét a dolog; stesszelt, hogy egy legendás karaktert kell eljátszani a STAR WARS-ból.

Amúgy nem volt rossz a film. Nekem egy középszerű sci-fi akciófilm volt. Kicsit stílusban a Kevin Sorbo főszereplésével készült Androméda-sorozat egyes akciódús epizódjaira emlékeztetett. Egyszer nézhető volt.

Aki nálam nagyon működött ebben a filmben, az Woody Harrelson és Donald Glover.

Frederick2 2021.03.18. 21:02:09

@Mytheron:

"vicces volt a fekete fickó szerelme a robotja iránt"

"Ami Lando droidját illeti, megfigyelhető tendencia, hogy a filmtrükkök fejlődése miatt a készítők átálltak a robotszerű robotokra a klasszikus "színész van beöltözve robotnak" módszerről. Nekem speciel nem tetszett L3-37 viselkedése. Túl erős és szerintem fölösleges gesztikulációt alkalmazott, a szövege túl nyavajgós és politikai-filozófiai jellegű volt, az általa kirobbantott lázadás pedig valahogy nem illett a helyhez, időhöz. Egy titkos betörő akció során elkezd önállóskodni és fegyelmezetlenül bajba sodorja a társait, meg Landót? Robot lázadást robbant ki, mint egy önjelölt forradalmár? Ezt miért pont itt és most kellett megtennie? Miért nem korábban szabadult el benne ez a hülyeség, egy másik bolygón? Lando helyében én seperc alatt kitöröltem volna a memóriáját, ha a robotom így mer viselkedni, aztán zúzdába küldöm az egész ócskavasrakást és veszek valami normálisabb droidot.

Ráadásul meg úgy ölték meg, mint egy élőlényt. Ez a "Lando megsiratja a szeretett droidját" jelenet teljességgel érthetetlen volt a számomra és egyáltalán nem illett ide. Egy robotban csak az egyedi memória adatok azok, amik értékesek. A teste részben vagy egészben cserélhető, beleértve az agyát és a benne futó alapszoftvert is. Landónak csak ki kellett volna vennie a Falconból az agyát, miután elpályázott vele és vesz neki egy új testet, azaz feltámasztja, ha már ennyire ragaszkodik hozzá.

Ha még emlékeztek rá, ez történt Artuval is az Egy új remény végén, miután Vader szétlőtte a fejét: kapott egy komplett felújítást. És ott még a könyvben olyan szövegek voltak, hogy a robotoktól idegen a lázadás, meg a szökés gondolata. A Kesselen gondolom nem csupán egy blokkolóval tartották fogságban a droidokat és bírták őket munkára, hanem komplett agymosást és újraprogramozást is végeztek rajtuk, hogy megfeleljenek az új munkaköreiknek. Ami alapból értelmetlenné és lehetetlenné teszi a szökésüket és lázadásukat. Tehát az egész felszabadító akciónak eleve kudarcba kellett volna fulladnia. Sőt, az összes robotnak a betörők ellen kellett volna fordulnia, miközben próbálják megvédeni a bánya tulajdonosait és értékeit!" (Kocsis Ferenc)

users.atw.hu/cskh/erdekes/solo.html

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.19. 22:32:41

@Frederick2: Határeset. Batman-en és Pókemberen nőttem fel, de ilyen mesevilág-fanatizmusokba már nem merülök bele, hogy versus (a DC felé húztam).

Azt jól értem, hogy leforgatták ugyanazt a filmet ugyanazzal a szereplőgárdával mégegyszer, csak 232 percesre?

Deansdale 2021.03.19. 22:46:55

@don Fefinho: Ezt forgatták le eredetileg, csak mikor a vezetőség meglátta bepánikoltak és felkérték Whedont, hogy "javítsa meg". Ő forgattatott újra pár jelenetet, és azzal készült a 2017-ben kiadott verzió. Mondjuk valahol megértem, hogy mitől szart be a Warner, de amit végülis összegányoltak az nem lett jobb fikarcnyit sem, sőt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.19. 23:12:23

@Deansdale: Melyikkel kezdjem? Érdemes egyáltalán?

Frederick2 2021.03.20. 07:33:06

@don Fefinho: @Deansdale: Közben bepótoltam a "Skywalker kora"-t. Sokan mondják, hogy "Az utolsó jedik" a legrosszabb STAR WARS-film. Rossz az is, de a befejező trilógia messze a legrosszabb.

Nem részletezem, mi volt a baj vele. Retroshock videója elég jól leírja a problémákat.

Most mi lesz a soron következő produktum? Obi-Van sorozat?

Deansdale 2021.03.20. 10:21:59

@don Fefinho: Legföljebb ezt a Snyder-féle változatot érdemes megnézni, ezt is csak akkor ha szereted a műfajt, amúgy nincs benne semmi különleges érték vagy üzenet. Azt hiszem én is csak megszokásból nézek ilyen vackokat :) Amúgy van ezer jobb film a piacon, legutóbb pl. a Boss Level tetszett nagyon, úgyhogy inkább azt ajánlanám. Ezen kívül mostanában csak animét találtam ami fogyasztásra érdemes.

Deansdale 2021.03.20. 10:25:33

@Frederick2: Én még nem láttam a 9. epizódot, nem is érdekel, de így látatlanban is felhozok annyit a mentségére, hogy a 8. epizód annyira szétb*szott mindent, hogy onnan már lehetetlen volt értelmeset alkotni. Idiótaság volt a Disney részéről úgy csinálni egy trilógiát, hogy különböző rendezőknek adta a kreatív kontrollt, és a középső rész értelmi fogyatékos rendezője szándékosan lerombolt mindent amit a trilógia első darabja elkezdett felépíteni. Ez olyan szintű dilettantizmus, amit a világ legnagyobb szórakoztatóipari gigászától azért nem várna az ember.

MsIreneAdler 2021.03.20. 18:04:15

Pont tegnap néztem meg ezt a verziót. Nekem is jobban tetszett, mint az eredeti. Így hogy több ideje volt a karaktereknek, már nem egy ilyen kusza, kapkodós massza volt a sztori, ahol néha fogalma sem volt az embernek ki, mit miért csinál, hanem egy kerekebb egészet lehetett nézni.
Egyébként mindent szeretek, ami szuperhősös, bár a DC komorabb világa nem annyira jön be nekem, mint a Marvel könnyedebb hangulata.
A Star Wars.... Nos soha nem gondoltam volna, hogy egyszer valaha ilyen "egye fene nézzük meg" hangulatban fogom nézni ezt a szériát, úgy, mintha kvázi kötelező lenne, de ez történt. Sajnálom nagyon amivé tették...

Mytheron 2021.03.20. 23:49:38

@Deansdale: Én megértem miért ijedtek meg. Snyder filmjei elég komorak, a sorozat előző általa rendezett filmjei sem voltak túl sikeresek pénzügyileg a Marvel filmekhez képest, egyedül a Wonder Woman volt nagy siker, amit nem ő rendezett.

Mytheron 2021.03.20. 23:52:55

@Deansdale: A Dűne filmet megnézed majd ? Remélem nem fogják elcseszni és telerakni agyament pc baromságokkal.

csi szi 2021.03.21. 00:17:11

@Mytheron: Hát Paul Muad-dib Atreidest egy zsidó fogja alakítani, a fremeneket úgy tűnik négerek (Liet-Kynest pedig egy néger nő) Chanit egy mulatt csaj (bár elég világos bőrű). De van jó pár nagy név is a szereplők között, Josh Brolin, Jason Momoa, Javier Bardem, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling. Meg egy pár magyar statiszta is :)

www.imdb.com/title/tt1160419/fullcredits

Mytheron 2021.03.21. 03:08:08

@csi szi: Ennyit számít 10 év, a 10 éve készült két Dűne sorozatban még nem voltak négerek.

Frederick2 2021.03.21. 08:18:08

@Mytheron: @csi szi: Miután Lovacraft munkásságából kihoztak az amcsik a BLM csillagzata alatt egy antirasszista propagandafilmet, simán elképzelem, hogy a Dűne is valami egészen más lesz a mozivásznon, mint amit Frank Herbert megálmodott.

(Egyébként most kövezzetek meg, de én mindig is valami modoros sznob dolognak tartottam a Dűnét. De ez csak az én privát véleményem. Nekem túlzottan is okos, amolyan bölcsészjellegű már maga a könyv is.)

Frederick2 2021.03.21. 08:20:11

@csi szi:

"Hát Paul Muad-dib Atreidest egy zsidó fogja alakítani"

El sem merem képzelni, milyen elméletet hoznál ki belőle, ha Pault egy székely magyar játszaná. Akkor mi lenne a film? Orbánista propaganda?

Wildhunt 2021.03.21. 09:14:33

@Frederick2: az eredeti Dűne egy sci-finek álcázott társadalomkritika, kb. mint a Starship Troopers. A feudalisztikus kasztrendszeréhez, ahol kB. mindenki a világmindenséget akarja megváltani pont ez illik.

Deansdale 2021.03.21. 09:27:57

@Frederick2: "El sem merem képzelni, milyen elméletet hoznál ki belőle, ha Pault egy székely magyar játszaná. Akkor mi lenne a film? Orbánista propaganda?"

A székelyek nem részei a kultúrmarxista identitáspolitikának, illetve dehogynem, csak nem a pozitív oldalon. Ha minden lehetséges pozitív szerepet színeseknek és nőknek adnak, amit meg nem lehet azt zsidók kapják, akkor mi marad a fehéreknek? A negatív szerepek. De gondolom ennek semmiféle következménye nem lesz, elvégre a popkultúra semmilyen formában nincs hatással a felnövekvő generációk világlátására. Hollywood csak tévesen hiszi már jó 100 éve, hogy befolyással van a kultúra változására.

Deansdale 2021.03.21. 09:33:56

@Frederick2: "Egyébként most kövezzetek meg, de én mindig is valami modoros sznob dolognak tartottam a Dűnét. De ez csak az én privát véleményem. Nekem túlzottan is okos, amolyan bölcsészjellegű már maga a könyv is."

Az én első találkozásom a Dűnével a régebbi filmes verzió volt, még gyerekként, és annyira nem tetszett hogy azóta számomra érdektelen a téma. Ha egyszer tengernyi időm lesz talán megpróbálkozom a könyvekkel. A halvány emlékeim alapján egyetértek a véleményeddel, bár ez nyilván nem sokat nyom a latban :)

Frederick2 2021.03.21. 10:08:26

@Deansdale: A legelső filmet láttam (ahol ugye Sting játsza pocsékul az egyik negatív bosst). És láttam a későbbi minisorozatot is. Ugyanúgy az eredeti könyvtrilógia történéseit dolgozza fel, csak jobb színészi játékkal. A könyv-trilógiába épp csak beleolvastam.

Most anélkül, hogy ismertetném a fősztorit, meg annak "filozófiájá"-t, inkább azt kapargatom, mi lesz az új filmnek a politikai üzenete. De jó lenne tévedni ebben!

A fremenek az Arrakis őslakói. Akik a könyv-trilógiában (meg a filmes feldolgozásokban) fellázadnak a bolygót kizsákmányoló Harkonnen-ház és a császáriak ellen. Ha most a fremenek tényleg négerek lesznek az új feldolgozásban, a Harkonnenek és a császáriak pedig fehérek... Akkor ez egy négerlázadás lesz a fehér kizsákmányolás ellen a filmvásznon.

Vagyis ez is ilyen BLM-cucc lesz, mint a "Fekete párduc" és a "Lovecraft földjén". Ha meglépik... Kíváncsi vagyok, hogy meglépik-e. Lovecraft örökségének antirasszista célokra való felhasználása visszhangtalan maradt, de talán azért, mert mindig is egy rétegcucc volt. De Frank Herbert öröksége kicsit nagyobb rajongóréteget alakított ki maga körül, a Dűne-trilógia pedig kultikus alkotás lett sci-fi berkekben. Lehet, hogy negatív visszhangja lenne, egyenesen botrány, ha politikai, egyenesen rasszista célokra használnák fel az életművét, az örökségét. Aztán az is lehet, hogy nem. Mindenestere nagy merészség, ha ezt meglépik.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Düné-ből le merészelnek-e gyártani egy BLM-cuccot! Igen, nagyon kíváncsi! Ha pedig meglépik, akkor a visszhangra.

Deansdale 2021.03.21. 10:20:17

@Frederick2: Mérget veszek rá, hogy lesznek ilyen felhangok a filmben.

Frederick2 2021.03.21. 10:29:29

@Deansdale:

"lesznek ilyen felhangok a filmben"

Igen. nagy valószínűséggel a fremeneket néger és arab színészek fogják játszani, míg a Harkonneneket és a császáriakat meg fehérek. A többit meg rábízzák az emberi asszociációkra.

Wildhunt 2021.03.21. 12:01:44

@Deansdale: Ha ezen kívül semmi jó nem lenne benne, már érdemes elolvasni
"– Mindenkinek élnie kell valamiből, hölgyem – tiltakozott az öreg.
– Te nem élsz – mondta Siona. – Menj!
Teishar megfordult és eliszkolt, az erszényt szorosan a melléhez szorítva."

Wildhunt 2021.03.21. 12:04:11

@Frederick2: 7 könyv, nem trilógia. Ha még nem jött volna át, az eredeti könyveknek nagy rajongója vagyok, majdnem olyan jók, mint Asimov sorozata.

Frederick2 2021.03.21. 12:16:23

@Wildhunt: Felőlem. Én nem fikáztam a könyvet, az írói munkásságot. Csak annyit írtam, hogy nekem túl elvont. Arról elmélkedtem, mit hozhatnak ki a filmből a "demokraták", a "progresszívak". A legjobb az lenne, ha a rendező hű maradna az irodalmi műhöz és az írói szándékhoz. De majd kiderül úgyis.

Wildhunt 2021.03.21. 12:42:24

@Frederick2: én meg nem védem, hanem ajánlom olvasásra. A film biztos hogy pocsék lesz. A Dűne nem látványos, cselekménye alig van. Amiről meg szól azt most filmen átadni egyrészt nem lehet, másrészt nem szabad.

Frederick2 2021.03.21. 13:43:10

@Deansdale: @Wildhunt: Nem tudom, ismeritek-e ezt a videót. Volt egy ilyen terv is a Dünével kapcsolatban. De elkaszálták.

A Dűne-film, ami nem készült el
indavideo.hu/video/A_Dune-film_ami_nem_keszult_el

Mytheron 2021.03.21. 15:09:28

@Frederick2: Kétségtelen nem könnyű olvasmány, Asimov például jobban élvezhető.

csi szi 2021.03.21. 16:00:03

@Frederick2: Jó, hát végül is egy messiás legyen zsidó. :D

Nahoten 2021.03.21. 19:38:13

@Frederick2:

A Dűne könyv egy csoda.
Nézni kell a kort is, amikor íródott. Akkoriban mindenki számítógépekről, robotokról írt Sci-Fi-t. Meg demokratikus világkormányról, meg hasonlókról.

Ezzel szemben a Dűne világa rendi, feudális felépítésű, a számítógépek a Butleri dzsihad óta betiltottak. Azért kellett ehhez bátorság Herbert részéről.

Van aki szereti, van aki nem.
Nem egy egyszerű történet. Még a cselszövések is úgy zajlanak, hogy támadnak, de tudják, hogy rájönnek a támadás igazi céljára és abban helyeznek el egy újabb támadást, amit szintén tudnak, hogy azt is felismerik a védők, és így tovább és valahol a hetedik, nyolcadik beágyazott szinten van a valós támadás.

Nahoten 2021.03.21. 19:41:23

@Wildhunt:

Amit eddig láttam a Dűne filmből az nagyon ült, nagyon megfelelt a Dűne világának. A szereposztás tökéletes.
Pl. Jason Momoa Duncan Idaho szerepére telitalálat, de a többi is tökéletes választás. Ebből még lehet nagy film.

De ahogy írjátok, ha SJW film lesz belőle, akkor nem.

Nahoten 2021.03.21. 19:58:38

@Mytheron:

Asimov Alapítványa könnyedebb olvasmány, sokkal elnagyoltabb mint a Dűne. Mindkettőben galaktikus birodalom van, de a Dűnében az ilyen méretekben szükségszerű nagyhatalmi harcok sokkal jobban kidolgozottak.

Nahoten 2021.03.21. 20:08:55

@Frederick2:

Sting nem Harkonnen főnököt játszik, csak az unokaöccsét. Egyébként nagyon jól, mert a Harkonnenket _mindenki_ gyűöli. A történet szerint nincs olyan gazság, perverzió, amit Harkonnen e követett el, vagy követne el.
Stingnek ezt kellett eljátszania. (Bár pont az apja egy kiugrott, deviáns Harkonnen, aki normális életet élt.)

Nahoten 2021.03.21. 20:12:49

@csi szi:

Liet-Kynest nem vettem észre, hogy néger nő alakítja.
Na ez rossz! Nagyon rossz!
Liet Kynes a történetben az ész, a tudós.

Nahoten 2021.03.21. 20:15:28

Most direkt megnéztem.
Liet-Kynes tényleg egy néger nő. A francba!

Frederick2 2021.03.21. 20:43:28

@Nahoten: @Deansdale: @csi szi: Az Arsene Lupin-franchise megvan valakinek?

hu.wikipedia.org/wiki/Ars%C3%A8ne_Lupin_(egy%C3%A9rtelm%C5%B1s%C3%ADt%C5%91_lap)

Az eredeti sztoriban egy fehér francia férfi, aki arisztokrata családból züllött le az alvilágba, mint mestertolvaj. Egy amolyan modernizált, francia Robin Hood.

Na, készül az új film! És valami észkombájn úgy gondolta, hősünk legyen fekete!
www.youtube.com/watch?v=Y3tVDKuORi8

Még szerencsée, hogy a nemét nem változtatták meg.

Frederick2 2021.03.21. 20:48:19

@Nahoten: @Wildhunt: Köszi az ajánlásokat!

Egyébként komolyan gondolkodtam azon, hogy legalább az első kötetet el kellene olvasnom valamikor. Mert tényleg érdekel.

moly.hu/konyvek/frank-herbert-a-dune

Amúgy azért írtam az előbbi kommentemben trilógiát, mert az első kötetet régebben anno 3 részben adta ki a magyar kiadó. Csak később korrigálták ezt a hibát, és adták ki rendesen, egy könyvben az első részt.

Wildhunt 2021.03.21. 22:44:26

@Frederick2: Az első meg az Istencsászár a legjobb (szerintem). A kibővített univerzumtól viszont maradj távol. Ha nagyon érdekel, olvass utána wikipédián miután olvasod az eredeti sorozatot. Ha tehetném mégegyszer bottal sem piszkálnám meg.

csi szi 2021.03.21. 23:27:02

@Nahoten: @Frederick2: Asimovnak volt egy robotos sorozata, de az Alapítványt csak a végén hozza össze vele, az Alapítvány univerzumában nincsenek robotok eredetileg, a számítógépek sem játszanak nagy szerepet. Abban az időben a számítógép egy szobányi masina volt, nem tudtak elképzelni sokkal kisebbet, vagy azt, hogy mindenben ott lesznek. A mai internethez hasonlót sem igazán tudtak elképzelni.
Frank Herbert azért nyúlt az Alapítványból is kicsit, bár ez csak egy a számos "ihletője" közül. Én csak az első három Dűne-részt olvastam, igazából ezek közül az első az, ami kidolgozott, a második kettő olyan volt számomra, mint a Mátrix film két folytatása, olyan érzésem volt, hogy biztos, hogy ezeket meg kellett csinálni? (A Mátrix két folytatásának a sztorijára sem emlékszem már túlságosan, a Dűne Messiására és Gyermekeire sem. Az első részéből viszont a Dűnének és a Mátrixnak is bármikor fel tudok idézni szinte mindent, pedig nem olvastam, illetve néztem őket újra vagy 18-20 éve legalább. Mert azok még különlegesek és rendkívüliek voltak számomra elsőre.)
Igen, a Dűne elég "bölcsész", Herbert belezsúfolt rengeteg mindent a kor New Age-es (és drogos, hippi) életérzéséből, a saját gondolkodásából, olvasmányaiból (könyvmoly volt, Shakespeare összes művét és számos más irodalmi klasszikust kiolvasott már gyerekként), tele van kulturális, vallási utalásokkal, asszem 6 évig írta az első részt.

Nahoten 2021.03.22. 07:56:48

@csi szi:

Nem kellett Herbertnek semmit nyúlnia Asimovtól, mert a forrásaik voltak azonosak. A nagy birodalmak egyformán működnek ezért van hasonlóság.

Herbert eredeti gondolkodó. Pl. a bolygó ökológia a specialitása. Ezzel a témával már előtte is sokat foglalkozott pl. A Zöld Agy könyvében.
Egyedi még a feudális berendezkedés, ami keletkezése idején unikumnak számított. Akkriban mindenki demokratikus világkormányról álmodott, nála meg feudális családok vívják orgyilkosokkal (és késekkel!) hatalmi hacaikat.

KalmanBlog 2021.03.22. 10:04:39

@Frederick2: > Még szerencsée, hogy a nemét nem változtatták meg.

Azt pár résszel később fogják megcsinálni, hogy sokkolóbb legyen :-) Ha egyből nőként jelenik meg, akkor a tájékozatlanabb nézők fel sem fogják, hogy meg lett változtatva.

Azon gondolkodtam egyébként, hogy a nemváltó emberek új nemét a múltra is vissza kell-e vetíteni. Például a Juno színésznője (színésze) akkor még nő volt (remélem nem sértek ezzel meg senkit), mára viszont fiú lett. A kiritkában ezt: "A színésznő zseniális játéka..." átírják erre: "A színész zseniális játéka..."

Deansdale 2021.03.22. 10:42:21

@KalmanBlog: "Azon gondolkodtam egyébként, hogy a nemváltó emberek új nemét a múltra is vissza kell-e vetíteni. Például a Juno színésznője (színésze) akkor még nő volt (remélem nem sértek ezzel meg senkit), mára viszont fiú lett. A kiritkában ezt: "A színésznő zseniális játéka..." átírják erre: "A színész zseniális játéka..." "

Szerintem jobb megoldás lenne az orbitális pályáról történő nukleáris csapás.

csi szi 2021.03.22. 10:47:20

@Nahoten: Persze, de azért ihletet sokmindenből merített, Muad-dib Mohamedre, Nagy Sándorra is hasonlít, meg Arábiai Lawrence-re is. A fremenek a beduinok, bár kicsit a zsidók is, de még a kozákokból is merített (Szics=kozák település), meg persze a nyugati (a "gesserit" szót pl. az amcsi kb. ugyanúgy ejti ki ha olvassa, mint a "jesuit"-et, ez nekem anno nem jött át olvasva) és keleti vallásokból, az ilyen utalások azok, amiknek a felismerésére a bölcsészek élveznek (egyébként ma is az utalások felismerése (I understood that reference/I get the reference) a popkultúra fogyasztói közötti vetélkedés, hogy ki ismer fel több rejtett popkultúrális utalást. Nos Herbert a történelemre, vallásokra, filozófiákra utalgatott nem a kortárs popkultúrára.
Annyi ilyen utalás van, amire nem is gondolna az ember, pl. Paul miért Paul? Nos, volt egy ilyen újszövetségi figura, elég jelentős, egyesek szerint a kereszténység tényleges alapítója, ő is nevet változtatott, bár neki az új neve lett, nem az eredeti.
Az ökológiai szemszög valóban egyedi volt talán, bár talán korábban is volt sci-fi téma az elsivatagosodott vagy 'vízivilág' jövőbeli Föld, de nem gyakran.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 11:27:55

@MsIreneAdler: A DC-ben pont a komorság, a korrupciótól terhes mocskos noire teszi hihetővé felnőtteknek is a mesét. Ezt leszámítva a Marvel és a DC analóg és csereszabatos, mint ahogy elvétve egymásba is bontották a két világot.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 11:31:21

@Frederick2: Hú, az valami borzalmas, az egyetlen értékelhető epizód a koreai rókaszellemes volt, az összes többi gyakorlatilag fehérdémonizálás - a BLM lázongással párhuzamosan.

Frederick2 2021.03.22. 12:28:33

@Deansdale: @don Fefinho: @KalmanBlog: @csi szi: @Nahoten: @Wildhunt: Nekem van egy olyan perverzióm, hogy ha túl népszerű egy újbalos méreg a magyar szellemi életben, akkor legyártom hozzá az ellenanyagot. Lásd a kritikám "A Szolgálólány meséje" c. pamfletről. Az ilyen ellenanyagokat, vagyis kritikákat persze megelőzi az, hogy elolvasom előtte a kérdéses művet. Amivel megindítom a szervezetemben a gyomorrontás nevezetű folyamatot, ami igen veszélyes. :P

A "Lovacraft Countra" elég népszerű méreg a magyar szellemi életben. Sajnos.

Kritika itt:
moly.hu/ertekelesek/3939045

(A pofa ismerős lehet. A Witcher-nél is sokat pofázott a rasszizmusról és a xenofóbiáról. Mert mi másról lehet pofázni fantasy témában?)

Kritika itt:
www.youtube.com/watch?v=nZ9x8TWmOzM

(A 2. kritikában szó esik Lovecraft feltételezett rasszizmusáról, xenofóbiájáról, bevándorlás-ellenessgéről. Egyébként iszonyat béna kritika. Miután a kritikus elmondja, miszerint a sorozatnak semmi köze Lovecraft-hoz, a rasszizmus témája egysíkűan van ábrázolva, és nem mentes az aktuálpolitikától, utána beszél, hogy esztétikai szempontból milyen jól lett megoldva ez meg az, s igazából érdemes próbát tenni vele. Tipikus példája, amikor egy kritikus nem mer tökös lenni, inkább úszik az árral. Még annak ellenére is, hogy érzi, mennyire problémás az alkotás.)

Valahogy mégsem jutottam el sem a könyv elolvasásáig, sem a sorozat megnézéséig, sem a kritika megírásáig. Annak ellenére sem, hogy a baloldali és liberális értelmiség ezt a mérget is igyekszik elmélyíteni a magyar szellemi szcénában - engem meg bosszant az ilyesmi. De nem, valahogy nem kívánok rosszullétet magamnak az ilyenek fogyasztásával.

Aztán ki tudja... Talán egyszer megírom ennek is a kritikáját. Egyelőre kerülöm.

csi szi 2021.03.22. 12:43:17

@Frederick2: Sajna a korszellemnek nehéz ellenállni, nem is lehet sikeres. Alámerülni és kibekkelni lehet talán. Ha a progresszió éppen minden csőből tüzel, akkor nem érdemes égháttérbe kerülni. Persze nehéz megjósolni mikor lesz ennek vége, az inga egyelőre gyorsulva száguld balra, ez nyilvánvaló.

KalmanBlog 2021.03.22. 12:46:38

A Dűnét végre olvastam! Végre valami, amit én is ismerek! Annó a Dune2-vel játszottam először. Aztán megszereztem a Dune1-et valahonnan, amit szintén végigjátszottam (teljesen más mint a Dune2). (Ha sikerül megszerezni a teljes CD-s beszélős változatot, akkor lehet hogy végignyomom még egyszer is :-)

Aztán kölcsönkaptam még gimiben a könyvet, és elolvastam! Nagyon jó sztori, kb letehetetlen. A fremenekről én is az arabokra asszociáltam az akkori szűk világképemmel. Jó hogy így bele van keverve mindenféle kulturális utalás, mert így mindenki magáénak tudja érezni.

A játékban a Harkonnenekkel szerettem lenni, ameddig meg nem ismertem a sztorit, addig eszembe sem jutott, hogy Atreidessel legyek. Az Ordost pedig csak a teljesség kedvéért nyomtam végig.

LongSword 2021.03.22. 12:55:09

A Dune2 PC játék hatalmas volt, megalapozta az RTS kategóriát.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 13:37:20

@KalmanBlog: @LongSword: Volt egy Dune 2000 is, ami gyakorlatilag egy Command & Conquer.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 14:34:44

@Deansdale: Á, de ennek meg előzményfilmjei vannak, amik viszont nincsenek fent HBO GO-n. Már az elejét sem értem így...
Most így kénytelen leszek nCore-ozni.

Deansdale 2021.03.22. 16:03:37

@don Fefinho: A DC messze le van maradva a Marveltől a modern filmes univerzum felépítésében, náluk ugye először volt a Man of Steel (2013), aztán a Batman vs. Superman (2016), a Suicide Squad abszolút érdektelen ebből a szempontból, jött a Wonder Woman (2017), és máris megérkeztünk a Justice League filmhez (szintén 2017). Tehát három előzményfilmről beszélünk. Ha úgy vesszük, hogy az MCU csúcspontja az Infinity War, annak legalább 20 előzményfilmje van, szóval a DCEU-val még elég jól jártál :)

Utólag látom, hogy a Snyder cut sztoriját jobb lett volna a cikkbe beleírnom, de valahogy nem is foglalkoztam vele, azt hittem akit érdekel a téma az úgyis ismeri... Téves hipotézis volt :) Szóval Zack Snyder leforgatta 2016-ban a filmet, 4 órás lett és elég sötét tónusú, ráadásul egy családi tragédia miatt ki is szállt a produkcióból, úgyhogy a Warner stúdió ott áltt egy szerintük túl hosszú és nem eléggé Marveles anyaggal. Felkérték hát Joss Whedont, hogy rövidítse le az egészet cirka 2 órára, és tegyen bele valami humort. Ehhez annyi segítséget kapott, hogy a színészek szerződésében ugye benne van a jelenetek újraforgatásának lehetősége, így berendelt pár arcot és leforgatott pár új jelenetet, de nem sokat, és az alanyok eléggé zokon is vették a dolgot. Kapott egy csúnyán elhízott Ben Afflecket aki igencsak unottan játszotta Batmant, meg egy bajuszos Supermant aki nem volt hajlandó borotválkozni, ezért a jeleneteiben számítógéppel rajzolt szája van, ami azóta is közröhej tárgya.
duckduckgo.com/?t=ffsb&q=Henry+Cavill+CGI+mouth
Szóval szarba fulladt a dolog, amit kiadtak 2017-ben abból kimaradt minden karakter- ill. világépítés, jóformán csak a harcjelentek maradtak, meg némi idétlen Whedon-féle humor, ami itt abszolút nem ült. A rajongók már akkor elkezdték követelni, hogy adják ki a Snyder-féle változatot, végül 4 évet kellett várniuk rá, de az ő szemszögükből megérte, mert sokkal jobb mint a másik volt.

Persze megértem a Warnert is, egy 4 órás film a mozikban ugyanannyi idő alatt pont feleannyi bevételt hoz mint egy 2 órás, meg persze sokan eleve be sem ülnek egy olyan monstrumra, szóval valahol racionális elképzelés volt hogy vágjanak a filmen, csakhát ahhoz hogy a vágott verzió JÓ is legyen sokkal többet kellett volna belefeccölni, amire azon a ponton már nem voltak hajlandóak.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 17:20:27

@Deansdale: A Wunderfraura még beültünk unokatestvéremmel moziba, hogy a negyede-harmada környékén felálljunk és kijöjjünk, azóta nem láttam DC filmet (kivéve Joker, de az teljesen más tészta), Marvelt is csak véletlenül.
Az utolsó élvezhető Denevérember Christian Bale volt, Suppermann meg túl tápos ahhoz, hogy az érdekemet feszítse - de a kontextus kedvéért végigülöm.

Mi van az Aquaman-nel, arra nem volt külön film?

Wildhunt 2021.03.22. 17:28:27

@don Fefinho: volt. Az jó is - a többihez képest.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 17:57:03

@don Fefinho: @Wildhunt: Na, de akkor precíziós kérdés: melyik az a film, aminek a végétől felveszi a szálat a Justice League - ha jól vettem ki, Superman meghal -?

Deansdale 2021.03.22. 18:41:26

@don Fefinho: Az a sorrend amit írtam. Az Aquaman mozi később jött. Amúgy jeleztem már fentebb is, ezektől a filmektől nem érdemes sokat várni, csak az nézze aki szereti a műfajt. Engem leköt, mert hagyom hogy lekössön, de ez nyilván nem mindenkinél működik így. Aki a Wonder Womant nem bírta végignézni az el se kezdje a Justice League-et :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 23:36:06

@Deansdale: A Man of steel nézhető, a Batman v Supermant most nézem, eddig az se rossz.

MsIreneAdler 2021.03.23. 17:58:25

@don Fefinho: pont azért tetszenek ezek a filmek, mert nem a mi világunkban játszódnak, hanem ugye Gothamben, Metropolisben, kitalált helyeken. Ne a környezet és a napjainkat nyomasztó problémák megjelenítése miatt legyen hihető a sztori, hanem mert mondjuk nincsenek benne logikai bukfencek. Pl nekem a képi világ miatt jobban bejön a Tim Burton féle Batman, mint mondjuk Christopher Nolané. Tudom, ezzel kábé egyedül vagyok :)

GABOR2 2021.03.24. 01:46:15

Magyarországra nem igazán jut el ez diverzitás örület, de képzeljétek most a Mortal Kombat mozifilm is része lett ennek. Jonny Cage nem lesz a filmben, mert az USA-ban már nem fér bele, hogy egy fehér férfi lehessen hős...

www.inverse.com/entertainment/mortal-kombat-2021-preview-todd-garner-on-cole-young-johnny-cage

A film producere ezt nyilatkozta:

"“I feel like if I was getting to make a movie with a diverse cast, it felt weird to have a white actor, literally Johnny Cage, be the hero of the story,” Garner says, "

Beteg. És ez az igazi rasszizmus. Hogy engedhették ezt Bo

GABOR2 2021.03.24. 01:53:14

Ennek a Synder Cutnak volt most egy kis... mellékstoryja ami nagy vihart kavart.

A Geeks and Gamers tagjai támogatták nagyon a projektet és a bemutatás előtt egy nappal még valami jótékonysági gyűjtést is rendeztek kifejezetten Syder ügyének szentelve. Az élő gyűjtésre meghívták őt is.

Aztán amint bejelentkezett azonnal elhatárolódott a csapattól, akit egy szélsőjobbos csoportnak titulált...

Ha valakinek van idege hozzá, hogy megnézze milyen az, hogy nagy örömmel várnak valakit akit támogattak, meg pénzt gyűjtöttek az ügyének, amikor bejelentkeztik egyből beégeti az egész csapaotot a nézői előtt az nézze meg ezt:

www.youtube.com/watch?v=imjyqi5VvNk

GABOR2 2021.03.24. 01:53:50

@GABOR2: Hogy engedhette ezt Ed Boon?

GABOR2 2021.03.24. 01:57:07

@GABOR2: Ja még annyit, hogy Jonny Cage sokak kedvence és egy alapkarakter az első rész óta... de már ez se számít.

GABOR2 2021.03.24. 02:00:58

@Deansdale: Nem egészen, hanem Syndernél történt egy durva családi tragédia és otthagyta az egészet, ami miatt nagyon be is rágtak tán rá.

"Zack Snyder Steps Down From 'Justice League' to Deal With Family Tragedy"

www.hollywoodreporter.com/heat-vision/zack-snyder-steps-down-justice-league-deal-family-tragedy-1006455

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.24. 05:48:49

@Deansdale: @Wildhunt: @MsIreneAdler: Na, a Batman v Superman végén vétetik föl a fonál, előtte az Aquaman-t még megnéztem, a Wonderwoman-t pedig csakazértse.

Nem volt egy rossz mozi a Snyder's JL, igaz, újranézős sem. Bizonyára mert eleve nem támasztok már nagy elvárásokat filmmel szemben, illetve mert az ingerküszöb az egekben van - bár utóbbi inkább horroroknál szokott problémám lenni, mindenvótmá'...

@GABOR2: Kendnek erre a szeme rebbent? A mai világban?

Frederick2 2021.03.24. 07:42:06

@MsIreneAdler: @don Fefinho:

"nekem a képi világ miatt jobban bejön a Tim Burton féle Batman, mint mondjuk Christopher Nolané. Tudom, ezzel kábé egyedül vagyok"

Nem vagy egyedül. :)

Tim Burton szerintem nem vette annyira komolyan sem a Batmant, sem Gotham-et. A saját jó értelemben vett abszurd és groteszk világához illesztette, adaptálta az egészet, és szerintem ez jól állt neki.

Christopher Nolan komolyan vette a Batmant és Gothamet. Az egészből megpróbált kihozni egy komoly thrillert. A legtöbb kritikus pedig asszisztált ehhez a folyamathoz. Írták az olyan cikkeket, ahol kihangsúlyozták, mennyire "realista" Nolan Batman-koncepciója. Meg hogy felismerték Gotham-ben a mi korrupt világunkat. Sőt, még olyanra is emlékszem, aki azt írta, hogy a Nolan-féle Batman-filmek is rámutatnak a liberális jogállam válságára és a bolsevizmus veszélyére. Én még késre menő politikai vitákat is olvastam a Face-n a Nolan-féle Batman-ről.

Na most, én szeretem az első két részt, a harmadik részt nem. Ugyanakkor picit úgy érzem, Nolan túlzásba is vitte ezt a "realizmust". Azért a DC-világa mégis csak arról szól, hogy fáradtan megjöttem a munkából, és szeretném kikapcsolni magam néhány órára. Engem már kifejezetten fáraszt amúgy ez a realizmus-mánia, ami felütötte a fejét a fantázia műfajokban - amikor a sci-fi, a fantasy és a szuperhősfilmek is a valóságot akarják ábrázolni nekem.

"Realizmust a munkahelyen is találunk." (Retroshock)

Én, amikor leülök egy fantasy film elé, akkor elvárásom az, hogy kikapcsoljon a valóságból. A DC- és a Marvel-filmek is valahol (urban) fantasyk. Így a Batman is. Tim Burton jobban nyúlt hozzá, szerintem, a Batman-ben lévő fantasy szálhoz, a benne lévő misztikumhoz. Engem a Tim Burton-féle Batman kikapcsolt a valóságból. Míg a Nolan-féle "realista" Batman sajnos nem igazán. A Nolan-féle Gotham-ben túlságosan felismertem a mi világunkat. Nahát, ez is olyan korrupt, mint a mi Budapestünk! Hurrá! :P

(A Joker-filmről nem is beszélve. Igaz, az nagyon tetszett, remek film volt. De több köze volt az olyan filmekhez, mint a Taxisoför, mint akár a Burton-, akár a Nolan-féle Batman-filmekhez.)

Még egy megjegyzés a Nolan-féle Batman-hez. Általában szokás szuperlativuszokban dícsérni a Nolan-féle Batmant. Bár jók a filmjei, azért nem mentesek a hibáktől. A harmadik részen már érzödött, hogy Nolan megunta mind Batman karakterét, mind Gotham világát, s át akar evezni a komolyabb projektjeihez.

A Kétarc karakteréből iszonyat keveset sikerült kihoznia.

Azt pedig egyenesen ballépésnek tartom Nolan-tól, hogy egy olyan jó női karaktert, mint a Macskanőt, rábízta a Neveletlen Hercegnőre, Anne Hathaway-re. Hathaway vígjátékokon edzödött, és ez érzödött is a filmben való játékán. Szerintem semmit nem tudott kezdeni a Macskanő szerepével. (Szinte ugyanazt a színészi színvonalat hozta, mint Halle Berry a Macskanő-filmben.) És most komolyan hihető, hogy egy olyan törékeny nebántsvirág, mint Hathaway, jól megtermett zsoldosokat vág földhöz? Borzasztó volt minden perc, amit láttam tőle!

Jók a Nolan-féle Batman-filmek, csak túl komolyak. Nekem is jobban bejön a Burton-féle könnyedebb elborulás.

Frederick2 2021.03.24. 07:56:58

@GABOR2:

Egyrészt, van próbálkozás, hogy a magyar kultúrába is becsempésszék a diverzitást. A könyvpiacon az urban fantasy és a sci-fi műfaj alatt már jó ideje megy a propagandagyártás. Igaz, ez nem tevödött át a könyvpiacról a filmgyártásra. MÉG. Az se felejtsük, hogy még nem jutott uralomra Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, Doblev Klára vagy valamelyik másik ballib helytartó. Majd a hatalomváltás után kezdődik majd az igazi kulturális forradalom.

Másrészt, az általad is említettek is bizonyítéka annak, micsoda bullshit az a gondolat, miszerint a geek szcénának csak jót tesz a "progresszív" politika. Amióta a SJW-mentalitás és a PC-gondolkodás megjelent a geek területein (képregény, fantasy, sci-fi, szuperhősős világ stb.), azóta 1, a mennyiség ráment a minőség rovására 2, beindult egy olyan primitív boszorkányüldözés, ami nagyon nem tesz jó a geek szcénának.

Írtam erről párszor:
grafomanpali.blog.hu/2019/12/09/egy_moskat_anita-interju_margojara
grafomanpali.blog.hu/2020/08/15/jegyzet_703

Deansdale 2021.03.24. 08:29:41

@Frederick2: "Egyrészt, van próbálkozás, hogy a magyar kultúrába is becsempésszék a diverzitást. A könyvpiacon az urban fantasy és a sci-fi műfaj alatt már jó ideje megy a propagandagyártás. Igaz, ez nem tevödött át a könyvpiacról a filmgyártásra. MÉG."

Engem az aggaszt, hogy mi mehet a középszintű ill. a felsőoktatásban. Az utóbbiban már rég jelen lehet a szándékos progresszív agymosás, az előbbiben még inkább csak a gyerekekre célzott mocsokmédia terjesztheti a hülyeséget, a tiktok meg a youtube. A mai gyerekek egy része már 7-8 éves kortól kezdve olyan szinten tiktok-függő, hogy azt szerintem a felnőttek el sem tudják képzelni - még a saját kretén szüleik sem akik hagyják hogy a teló nevelje a gyereket, és nem ellenőrzik hogy hogyan. (Persze a csodálkozás az megy, hogy a gyerek egyszercsak ADHD-s meg funkcionális értelemben értelmi fogyatékos lett... Vajon mitől lehet hogy egész nap csak idióta táncokat meg viral videókból vett értelmetlen félmondatokat ismételget?)

Frederick2 2021.03.24. 11:08:43

Beszélgetések többek között a "cancel cultura"-ról.

Cancel Culture & más píszí hülyeségek
www.youtube.com/watch?v=-uTrCu89KcI&t=942s

Egyetem & Cancel Culture
www.youtube.com/watch?v=AbdY0A_OSxA

Az első másfél órás, a második 1 órás dumcsi. Nem pár perces anyagok, de hátha érdekel valakit.

A dolog pikantériája, hogy liberális beállitottságú youtuberek beszélgetnek a témáról. Akik, teszem azt, elfogadóak a meleg- és transzjogokkal kapcsolatban. És még őket is zavarja ez az egész piszi.

KalmanBlog 2021.03.24. 11:56:35

@Deansdale: > Engem az aggaszt, hogy mi mehet a középszintű ill. a felsőoktatásban.

Nekünk volt hogy bejött a tanár és felolvasott a Kis Magyar Pornográfiából egy szexjelenetet. Akkor még nem sejtettem, hogy később ürgebőrbe varrt békaemberek is jönnek.

Frederick2 2021.03.24. 14:07:29

@KalmanBlog: Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Kukorelly Endre, Petri György meg még jó páran. Sokak véleménye szerint (nem csupán a jobboldalon) ezek a szerzők soha nem kerültek volna be az irodalmi kánonba, ha nem szolgálják ki az SZDSZ-t, rajta keresztül a Balliberális Network-öt.

Én meg úgy gondolom, ezeket a szerzőket megbízta az SZDSZ, rajta keresztül a Balliberális Network, hogy meghonosítsák a posztmodernt a magyar szellemi életben. A filozófiában, az irodalomban, a kultúrában, az egyetemeken, a politikában. Sikerrel jártak. Megszolgálták a pénzüket.

Esterházy és haverjai munkássága nélkül soha nem lenne a magyar szellemi életben olyasmi, mint a védett helyek, a cancel culture, a rape culture, a Gender Studies, a különféle LMBT-elméletek, a szigorúan a konzervatív és nemzeti értékeket kiüresítő értékrelativizmus, és még sorolhatnám. Az egyetemeken bölcsész diákok tucatjai szívták magukba azt a "mondern" és "progresszív" mentalitást, amit Esterházy és társai képviseltek a magyar szellemi életben. Formálódtak Esterházyék keze nyomán - olyanná, amilyennek most ismerjük őket.

Ők voltak az előfutárai ennek a kulturális rombolásnak. Mára már nincs is szükség rájuk. A sok egyetemről kiszabadult fiatal bölcsész elvégzik utánuk a munka nagy részét. A mór megtette kötelességét, a mór mehet.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.24. 14:15:02

@Deansdale: A varázstükör világháborúhoz mérhető pusztítást végzett, egész generációk lettek oda.

Deansdale 2021.03.24. 14:40:22

@Frederick2: Ahogy sejtettem, az Otherworld-ös csákó félreérti/félremagyarázza a jelenséget, mivel bele van merevedve a borzasztóan jóhiszemű és jóindulatú kívülálló fals szerepébe, aki a jót próbálja látni mindenben. Nem, a saját videója letörlése hogy feltöltsön egy újabb verziót nem cancel culture, meg a niceai zsinat sem volt az. Ezeknek abszolút semmi közük hozzá, ahogy egy rakás másik dolognak sem amiről beszél. Persze mivel a dolognak nincs hivatalos definíciója, így a világ végéig vitázhatnánk hogy konkrétan mit jelent, de eredetileg konzervatívok használták ezt a fogalmat kifejezetten a progresszív/kultúrmarxista "aktivisták" azon tevékenységére, hogy embereket rúgattak ki ill. tettek tönkre azért, mert azok olyasmit mondtak vagy tettek ami szembement a közösségi terroristák POLITIKAI!!! véleményével. Ez a cancel culture, minden más (félre)értelmezés csak utólag rárakódott szemét.

A balosok először felháborodtak, hogy ilyesmi nem is létezik, miközben mellesleg arról beszéltek hogy akit kirúgattak az meg is érdemelte, aztán elkezdtek arról hadoválni, hogy ezt valójában a jobbosok csinálják, mert szegény Kaepernick, stb. Vagyis végigjárták a szokásos gerinctelen hazugságsorozatot ahogy ilyen esetekben általában szokták. Jelenleg ott áll az ügy, hogy a "tönkretétel kultúrája" szerintük nem is létezik, valójában "következmény-kultúra" van, ami persze több szempontból is retardált elképzelés.
https://twitter.com/search?lang=en-gb&q="consequence culture"
Mikor egy ember a saját tetteire úgy utal, mint mások szavainak a "következményeire", akkor azonnal levágható, hogy ez az illető vagy síkhülye, vagy tisztességtelen. Az angolban éppúgy mint a magyarban a "következmény" és a "reakció" külön jelentéssel bíró fogalmak, nem szinonímák. Persze 70-es IQ fölött ezzel mindenki tisztában van, kivéve akinek az az érdeke hogy úgy tegyen mintha nem. A következmény egy természetes dolog, pl. ha elengeded az almát és leesik, mert húzza a gravitáció, az következmény. Ha valaki veri a billentyűzetét, hogy rúgják ki Gina Caranot a Mandalorianból mert olyat mondott ami neki nem tetszett, az NEM következmény, hanem az illető saját cselekedete, amiért (minimum erkölcsi) felelősséggel tartozik.

Ha jobban a téma mélyére nézel, a cancel culture a progresszív hatalmi körök által alkalmazott szemfényvesztés, amivel az általuk tréningezett lilahajú agyhalottak zsibongására hivatkozva hatalmaskodhatnak bárki fölött. Nevetséges elképzelés, hogy a Disney vagy a google vagy bármilyen más nagy cég bármit is azért tenne, mert a twitteren erre "felszólítja" 150 névtelen elmeháborodott senki. Amit ők tesznek azt azért teszik, mert azt akarják, és ehhez csak álca nekik, hogy hivatkozhatnak a "közfelháborodásra".

A cancel culture a nem-progresszívek kiszorítása a társadalomból ill. a kultúrából minden lehetséges kvázi-legális eszközzel: lejáratással, zaklatással, kirúgatással, a jövőbeli munkalehetőségek elvételével, hajléktalanná tétellel, öngyilkosságba hajszolással. TÖBB ILYEN ESET IS VÉGZŐDÖTT MÁR ÍGY, aminek persze az SJW horda szerfelett örült.

Frederick2 2021.03.24. 15:45:56

@Deansdale: Megmondom neked őszintén: én nem bírtam végignézni az Otherworld-videót.

Először akkor emeltem fel a szemöldököm, amikor felszopta a Gulyás Mártont (Partizán). Azt a szarházit, aki erősen munkálkodik azon, hogy ez a "cancel culture" megvalósuljon Magyarországon. Nem értem, hogy egy olyan ember, akinek baja van az újbaloldali cenzúrával és az inkvizicióval, az hogyan emelhet ki pozítivan egy olyan figurát, aki ennek az újbalodali elkussoltatásnak a kulcsfigurája. Talán tudatlanságból és tájékozatlanságból. A 25. percben megtalálható.

A 28. percben meg arról hadovál, hogy ennek a "cancel culture"-nek van pozítivuma is. Onnan le is jött, hogy nem is érti a témát. KÉSZ. Akkor már kapcsoltam is le.

Te végignézted a videót?

Nekem az első félórában az jött le, hogy az Otherworld nem akar állást foglalni ebben a témában. Vagy hát szeretne, de nem merészel. Ilyen mismásolos monológ az egész.

Valahogy nem bírtam végignézni.

A TheVR videót végignéztem. Oké, ők sem felkészültek a témában. DE LEGALÁBB VISSZAUTASÍTJÁK A JELENSÉGET!

Deansdale 2021.03.24. 17:20:15

@Frederick2: Már többször láttam ezt at Otherworldös srácot ahogy ezt csinálja: előad egy viszonylag értéksemleges körítést, néhol elejti hogy neki sem szimpatikus az épp szóban forgó balos hülyeség, aztán szép lassan kitárgyalja hogy tulajdonképp nem is baj az, sőt, egész jó. Ilyen szempontból eléggé általános jelenség a baloldalon, centristának adja el magát, és talán el is hiszi magáról hogy az, csakhogy végső soron a kultúrmarxista tábort támogatja.

Frederick2 2021.03.28. 20:52:15

@Deansdale: @GABOR2:

Szirmai Gergely Mandalorian-kritikája:
www.youtube.com/watch?v=kL_HLbWX0U8

(Azért nem tudta megállni, hogy be ne szóljon azoknak, akiknek nem tetszik az új trilógia.)

Mendoza1 2021.03.29. 21:46:53

OFF:
@Deansdale: Mi történt a twittereddel?

Deansdale 2021.03.29. 21:57:49

@Mendoza1: Töröltek, mi lenne? :) Számítottam már rá egy ideje, sőt, talán egy kicsit direkt is feszítettem a húrt a végefelé, mert már elegem volt az egészből. Egyfelől kiábrándító volt látni ahogy szép lassan törölgették akiket követtem, másfelől - bár amúgy utálom ezt a szót, mert hülyeség, de a twitterre kifejezetten passzol - a legtoxikusabb közeg amit valaha is láttam. Naszóval régebben is korlátozgattak már, shadowbannolva is voltam amikor az volt a divat, időszakos tiltásaim is voltak, úgyhogy csak idő kérdése volt a végleges búcsú. Hál'istennek.

Mendoza1 2021.03.30. 11:44:31

@Deansdale: Azért én sajnálom, bár nem voltam feliratkozva, de rendszeresen ránéztem. Kiket tartasz követésre érdemesnek?

csi szi 2021.03.30. 14:17:15

@Deansdale: A pedditet önként hanyagolod, vagy más nickeket használsz már? Mármint ha te vagy az illető júzer, bár sejtem, hogy igen.

Deansdale 2021.03.30. 16:52:04

@Mendoza1: Ebből ízlés szerint lehet válogatni, és biztos elfelejtettem egy párat...

kihagyhatatlan
twitter.com/stone_toss

humoros megközelítésben
twitter.com/TheBabylonBee
twitter.com/TitaniaMcGrath

politikai mémek és hasonlók
twitter.com/Gee2TheAitch
twitter.com/lporiginalg

politikai témában kultúremberek
twitter.com/JesseKellyDC
twitter.com/RealCandaceO
twitter.com/ConceptualJames

politikai témában peremreszorultabbak
twitter.com/worldtoureb
twitter.com/wayotworld

Deansdale 2021.03.30. 17:16:36

@csi szi: A redditről leszoktam miután minden értelmes subot töröltek, és az összes többit telenyomták balos moderátorokkal.

Deansdale 2021.03.30. 17:17:26

@don Fefinho: Az utóbbi időben már kifejezetten csak fröcsögni jártam oda, sok értelme nem volt :)

Frederick2 2021.03.31. 12:48:45

@Deansdale: Te még fogyasztasz politikai tartalmat? Költői kérdés volt... :D

Sajnos nekem megvan az a rossz szokásom, hogy csak magyar nyelvű forrásokat olvasok, a gyenge nyelvtudásom miatt. :P (Ami persze német. :P)

Politikai tartalom terén néha felnézek a te blogodra, nagy ritkán Puzsér cuccai, ott is inkább egy-két cikk. Bódi Ábellel kísérleteztem legutóbb, de a túlságosan nagy egója, "én vagyok a faszagyerek" stílusa elriaszt a rendszeres fogyasztástól. Egyszer-egyszer egy Toroczkai belefér. Inkább hanyagolom mostanában a politikát...

Frederick2 2021.03.31. 12:51:07

Az elmúlt másfél évben inkább tech és gaming tartalmat fogyasztok.

TheVR
www.youtube.com/user/wearethevr
www.youtube.com/user/thevrtech

Szovi
www.youtube.com/user/Szovi90

De ez meg OFF! És nem érdekel senkit.

Deansdale 2021.03.31. 16:42:27

@Frederick2: "Te még fogyasztasz politikai tartalmat?"

Egyre kevesebbet, ahogy romlik a helyzet. 10 éve még szórakoztató volt politizálni, legalábbis ha nem a kretén napiszarral foglalkozott az ember. Most már semmi szórakoztató nincs benne, még a mémek is egyre sötétebbek.

Deansdale 2021.03.31. 16:52:14

@Frederick2: Hát, a Snyder cut alatt ez nem OFF, meg úgyis nagyjából mindegy.

Én is leginkább szórakoztató, vagy a szórakoztatóiparhoz kapcsolódó csatornákat nézek, csak sajnos a magyar felhozatal elég kókadt, így zömében angolul.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.31. 21:23:48

@Deansdale: Há'mer egyre nagyobb a gyűlölködő body shamingelő rasszista antiszemita nácibolsevik csutizsidócigánykulák potroha az, hogy dögűjömmeg! De majd leváltjuk jókra és igazakra és gáncstalanokra, akik olyan aranyosak, biztos nem lopnak majd vagy basznak át.

Frederick2 2021.03.31. 22:07:26

@Deansdale: Ha már szóba jöttek a szórakoztatásra épülő csatornák, ha van időd, nézd majd meg Retroshock videóját! :)

A MÉLYTENGER MESÉI 1.
www.youtube.com/watch?v=G_rHpVYq56I

Frederick2 2021.04.01. 17:57:08

@Deansdale: Ha jól tudom, informatikus a szakmád. Pontosan ezért érdekelne a véleményed egy téma kapcsán. Biztosan szembejött már veled a virtuális valósággal való kísérletezgetés, a VR-technológia. Azt nem tudom, volt-e módod kipróbálni, de gondolom, tájékozódtál róla valamennyire.

Mostanában feljött a pletyka, hogy kidurrant a VR-lufi. Emiatt pedig magyar youtuberek is foglalkoztak a témával. Mi a virtuális valóság, vagyis a VR jövője? Ezt feszegették...

Csírájában elhalt a VR-láz?!
www.youtube.com/watch?v=VQzHX9s9Rx0

Meghalt a VR, éljen a VR!
www.youtube.com/watch?v=qDyzLL01nu0

Érdekelne a véleményed.
1, Szerinted jó vagy rossz a VR-technológia? Mik az előnyei és hátrányai? Tényleg annyi veszélyt rejt magában, mint amit egyesek jósolnak?
2, Szerinted van jövője, vagy eleve halott ügy?

Deansdale 2021.04.01. 18:40:12

@Frederick2: A technológia fejlődésével szerintem elkerülhetetlenül el fog terjedni. Ha fillérekért vesztegetik miért ne venné mindenki? Egyelőre még túl drága ehhez, de csak idő kérdése hogy mikor lesz olcsóbb.

Abban a formában ahogy létezik nincs semmi veszélye, összetéveszthetetlen a valósággal, vagyis egyszerűen csak egy szórakozási forma. Akkor lesz veszélyesebb, ha a technológia egy teljes szintet ugrik és közvetlenül az agyba fognak sugározni dolgokat. Addig ártalmatlan, vagy legalábbis semmivel sem ártalmasabb mint egy egyszerű okostelefon.

Ahhoz meg már késő hogy csírájában elhaljon, ezt kb. 5 éve mondogatták, amikor csírázott, aztán mégsem halt el :)

Frederick2 2021.04.01. 19:24:15

@Deansdale: Hát, nekem azért vannak félelmeim.

Mik is lehetnek a virtuális valóság veszélyei?

Például a bezárkózás. Eleve egy olyan társadalomban élünk, ahol emberek tömegei zárkóznak be a lakásukba. Ahol emberek tömegei menekülnek a magánéleti problémájuk elől a különféle függőségekbe. Ahol emberek tömegei nem arra használják a fantázia birodalmait, hogy kikapcsolódjanak, hanem hogy elbújjanak a valóság elől. Ahol az internetfüggőség már-már annyira elterjedt mentális betegség a társadalomban, mint az alkoholizmus. Igen, megjelenhetnek majd a társadalomban a virtuális valóságban ragadt zombik seregei. Igen, lehet létező alternatíva az emberek számára a virtualitás a realitás helyett. A virtuális valóság egy intenzív élmény. Eleve már a PC- és a konzolos játékok is azért népszerűek nem csupán a fiatalok, de a középkorú korosztályoknál is, mert a valóság sokak számára sivár. Az egyén újabb és újabb virtuális kalandokba veti magát, mert szüksége van a minél több löketre.

Fábián István, a TheVR egyik youtubere így reagált egy ilyen felvetésre:

„Ennek ellenére azt gondolom, hogy akinek olyan a személyisége, az úgyis függővé válik, ha nem a VR-től, akkor majd az alkoholtól vagy valamilyen drogtól.”

A probléma csak az, hogy egyre inkább növekszik a szenvedélybetegek száma. A valóságtól való elidegenedés egyre több ember számára alternatíva.

Ettől függetlenül kipróbálnám a VR-t. De csak módjával. :)

GABOR2 2021.04.02. 02:26:06

Írtam pár story-t Bidenről... köztük a híres sajtótájékoztatójáról, ahol elég durva dolgok történtek amikről nem számolt be a magyar sajtó:

ujtechkor.blog.hu/2021/04/01/joe_biden_elhozta_a_normalitast

2021.04.02. 10:36:06

Próbáltam egyszer a VR-t. Még egy jóval régebbit, aminek gagyi volt a felbontása, mégis úgy éreztem, mintha ott lennék. Egy hegy tetőre rakott ki a játék. A racionális énemmel tudtam, hogy ez csak játék, érzés szintjén mégis féltem attól, hogy leesek, ezért nem mertem odébb lépni.

Régen a számítógépre is azt mondták, hogy ne ülj előtte 1 óránál többet naponta..

Deansdale 2021.04.02. 10:57:19

@vodkasprite: "Régen a számítógépre is azt mondták, hogy ne ülj előtte 1 óránál többet naponta."

És milyen igazuk volt...

Deansdale 2021.04.02. 11:34:30

A Godzilla vs. Kong sajnos egy rakás szar lett. Egyetlen pozitívuma a látvány lehetne, de ahhoz meg moziban kellene nézni.

Frederick2 2021.04.02. 13:40:51

@Deansdale: Az amcsi filmgyár valahogy nagyon rosszul nyúl hozzá a Godzilla franchise-hoz.
indavideo.hu/video/Baaad_Movies_-_Godzilla
indavideo.hu/video/Baaad_Movies_-_Godzilla_II_A_szornyek_kiralya

Amúgy az eredeti japán Godzilla vs. Kong is rémgagyi.
www.youtube.com/watch?v=aUwa3lBO4-4

Frederick2 2021.04.02. 13:42:30

@vodkasprite: Szerintem ha felfut a VR (ami biztos), akkor az radikális változásokat eredményez majd. A kultúrában. Úgy an block a társadalomban.

Érdekes kaland lesz, az biztos!

Deansdale 2021.04.02. 14:43:55

@Frederick2: Érdekes jelenség Godzilla, mert az ötlet jónak tűnik, és szerves részévé is vált a globális popkultúrának, de nem vagyok biztos abban hogy létezik-e egyáltalán egyetlen olyan produktum az ő főszereplésével ami jónak lenne mondható. Japán filmből ugye kb. két tucatnyi, de nem tudok olyanról ami igazán jó lenne, és most már Hollywood is legalább négyszer nyúlt mellé ezügyben.

Frederick2 2021.04.02. 15:23:31

@Deansdale: Nekem az 1998-as amcsi Godzilla-film egészen nézhető volt. Az még egy olyan feldolgozás volt, amit többször is újra tudtam nézni. Sőt, talán még most is meg tudnám nézni, ha nagyon unatkoznék, és nem lenne más.

Szerintem azért rossz az új Godzilla, amiért rossz az új Star Wars, új Star Trek, új Aliens, új Predator, új Terminátor, új Bad Boys, új Conan.

Hollywood fárad!

Deansdale 2021.04.02. 20:09:49

@Frederick2: Na ja, a Godzilla vs Kong-ban is a főhősök pár nő, kislány meg néger, a főgonosznak nevezhető valaki viszont természetesen fehér férfi. Az összes többi hülye klisé is fel van vonultatva, és néhányat még észre sem vettem, mert kb. a film felét áttekertem. A podcast-oló néger és az őt hallgató csajszi történetszála már az első pillanattól szénné untatott, szerintem ha kivágták volna a filmből kb. 30%-al jobb lett volna a végeredmény.

KalmanBlog 2021.04.02. 20:40:09

Szerdán megjött a behívóm és tegnap végre mehettem oltakozni. Szerencsére a Pfizert kaptam (bár még a kínainak is örültem volna), azért amögött mégiscsak Bill Gates áll. Akinek annyi pénze van, az garancia valamire ugye.

Persze attól hogy vakcinálva lettem még továbbra is kerülni fogom a szociális érintkezést, mert lehet, hogy úgy is lehet fertőzni. Édesanyámat különösen óvom, ővele még legalább addig nem fogok találkozni, ameddig Müller Cecília azt nem mondja, hogy most már biztonságos lenne maszk nélkül is. De akkor is maszkban leszek!

Vettem egy TV-t is, azon nézem a híreket. Ha nem lenne teljesen tájékozatlan maradnék, sosem tudnám, hogy mit kell csinálnom. Ezenkívül sorozatokat nézünk a gyerekekkel. Ment egy nagyon jó transz-kisfiús sztory. Remélem ez segíteni fog a lurkóknak, hogy sokkal elfogadóbbak legyenek mint mi voltunk annak idején.

Kiábrándultam az identitáspolitikából, mostantól csak olyannal vagyok hajlandó eszmecserére, akit nem érdekel a másik származása és nemi hovatartozása. Egyre kevésbé tűröm a gyűlölködést is, ezért ez lesz az utolsó kommentem a blogon. Ágyő mindenkinek!

csi szi 2021.04.02. 21:44:25

@KalmanBlog: Én a putyinista vakcinát kaptam, most várom, hogy az orosz kémhekkerek felvegyék velem a kapcsolatot. Remélhetőleg ezentúl fizetni is fognak minden Nyugatot fikázó blogkommentért, jól jönne egy kis jövedelemkiegészítés. De lehet, hogy megvárják, amíg a második adagot is megkapom, abban lehet a chip, és ebben még csak az anno az iskolai oroszórán tanultakat felfrissítő modul van. Néha felcsendülnek a fejemben a szovjet-orosz himnusz taktusai, "szajúz nyerusímij reszpublik szvabódnyih..." (komolyra fordítva, talán a legjobb himnusz, meghallgatva az embernek kedve lenne felhajtani egy vodkát, és egy Kalasnyikovval a kezében rohamra indulni... mondjuk egy szivárványos zászlós BLM-b.zikból álló amcsi ellenség ellen, és szétcsapni, a mienk meg egy gyászinduló)

Deansdale 2021.04.02. 21:54:30

@Wildhunt: "ma már másodika van"

:)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.03. 03:55:37

@csi szi: Én kínait kapok majd hét közepén, ajánlották az AstraZenecát de csúfondáros vérrögöket hallani róla.

OFF, de csak az izijér' - példák csillagosötös marketingre:

pinabarbudapest.hu/
youtube.com/watch?v=xdfZsbIGXjU

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.03. 03:56:36

@csi szi: A másodikban az akkumulátor van a chiphez.

Frederick2 2021.04.03. 07:17:57

@KalmanBlog:

"Ment egy nagyon jó transz-kisfiús sztory. Remélem ez segíteni fog a lurkóknak, hogy sokkal elfogadóbbak legyenek mint mi voltunk annak idején."

Miután sikerült elfogadtatnod a transzformátorokat a gyerekekkel, jöhet az alkoholisták megszerettetése. Aztán így szépen, lassan végig lehet zongorázni az összes identitásromboló mentális betegséget - mint "normalitást".

"Vettem egy TV-t is, azon nézem a híreket. Ha nem lenne teljesen tájékozatlan maradnék, sosem tudnám, hogy mit kell csinálnom."

Remélem, az ATV-t nézed. Igazi független újságírók dolgoznak ottan, akik törekszenek az objektivitásra, és minden rosszhiszemű politikust megszorongatnak a kérdéseikkel. Rónai Egon már akkor objektív volt, amikor ez a szó még jelentett valamit a szakmában. A kedvencem a betelefonálós műsor - néha én is azon kapom magam, hogy szeretnék betelefonálni, és beszélgetni, milyen szörnyű ez az Orbán, és milyen jó lenne, ha Doblev Klára vagy Karácsony Gergely lenne a miniszterelnök. Én tőlük tanulom a humanizmust és a demokráciát.

Engem még nem hívtak be oltásra. De már várom. Szeretnék tagja lenne az új magyar társadalomnak. Ami immunis a koronavírusra, a rasszizmusra és a szexizmusra!

csi szi 2021.04.03. 11:21:02

@don Fefinho: Azt hittem azt táskában adják.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.04. 00:27:05

@csi szi: A chipek beadásával teljes lesz a NER teJhatalma. Akkor már csak a Klubrádiót kell betiltaniuk, és készen is vannak.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.04. 09:15:28

@csi szi: Engem inkább az izgat, hogy ha mobiltelefonon, CNC esztergán, nyomtató, de még terhességi teszten is elfut a Doom 1,akkor elvileg oltási chipen is el kéne.

KalmanBlog 2021.04.06. 14:03:52

Érdekesnek ígérkezik, a könyvet is lehet hogy megrendelem magunknak. Pedig még csak az elején tartok, de végig fogom nézni. Köszi!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.07. 11:57:22

Ma vettem fel kínai rítus alatt az oltásiszentséget, jóváhagyási nyilatkozatot kell vinni, meg Bibliát a szentoltakozási igehelyhez.

Wildhunt 2021.04.07. 17:20:30

Kicsit hosszú cikksorozat, de mindenkinek ajánlom: m.kuruc.info/r/9/226534/

Deansdale 2021.04.07. 21:22:43

@KalmanBlog: Mo-n is megy a cancel culture, valamit tenni kell ellene.

KalmanBlog 2021.04.07. 22:16:43

@Deansdale: Mondjuk kommentben puffoghatunk :-) Én mára beboroztam, ma már nem teszek semmiért semmit.

A Fidesz valami nagyon halványat elkezdett a CEU-nál, de tartok tőle, hogy ezt az embert meg fogják hurcolni. Nincs olyan "jobboldal", ami felvállalná ezt a fajta nagyon nyílt beszédformát.

Az oktató nem tudom, hogy tudta-e hogy mit vállal ezekkel. Eddig kőkemény a válasza is, riszpekt! Meglátjuk mi lesz ebből!

-JzK- 2021.04.07. 22:26:18

Jelentem, ma megkaptam a Szputnyik-oltást... egyelőre nem változtam ruszki kémmé :) bajom sincs semmi.

GABOR2 2021.04.08. 00:43:35

Biden folytatja a határfal építést:

"Joe Biden builds his wall"

www.washingtonexaminer.com/opinion/joe-biden-builds-his-wall

GABOR2 2021.04.08. 00:54:32

@-JzK-: Sok mellékhatás két hét után kezdődik el. Legalábbis van olyan oltás.

Nekem az volt, hogy... mivel saját családtagot érinti nem nagyon akarok belemenni...

Mentőt hívtam neki és nem Covidja volt, hanem mivel a Covid miatt nem kapta meg a normális kezelést végül rossz állápotba került és mentő lett a vége.

A mentős azt mondta, hogy onnantól, hogy kimondtuk, hogy nehezen is lélegzik, nem számít semmi... Nem számít, hogy mit mondott a telefonon a főorvos hova menjen, nem számít, hogy kicsoda ő, nem számít, hogy a mentős is pontosan tudja, hogy nem Covidos valaki, akkor is a Covid sürgősségi osztályára kerül.

Ettől bepánikolt és próbálta lebeszélni a mentőst, hogy odavigye, de nem sikerült, én meg próbáltam nyugtatni, hogy ha oda is kerül, majd vigyáznak rá, hogy ne kapja el a vírust... Erre az egyik mentős olyan fejet vágot, hogy "Abba azért ne legyél biztos.".

Aztán próbáltam azzal is lebeszélni, hogy odavigyék, hogy ő már kapott egy oltást 3 hete.

ERRE AZT MONDTA AZ EGYIK MENTŐS, HOGY CSAK AZNAP ADDIG MÁR 40 OLYAN EMBERT VITTEK BE COVID MIATT, AKI MÁR MEGKAPTA A MÁSODIK OLTÁST IS.

Az osztályon meg volt hogy volt távolságtartás, volt, hogy nem volt. Volt, hogy 8-an voltak egy szobában és simán lehet a többiek Covidosok voltak.

Merthogy kiderült, hogy ő nem az, ahogy az várható volt... De hála annak, hogy odavitték már lehet el is kapta.

KalmanBlog 2021.04.08. 01:57:16

@-JzK-: Már 7-edike van! Nálam is jobban lekésted elsejét!

csi szi 2021.04.08. 08:42:44

@KalmanBlog: Azért eléggé elengedte magát online, ahol tudta, hogy rögzítik. A japánokat nem kellett volna bántania, azoknak messze elér a kezük. ;)

csi szi 2021.04.08. 08:46:05

@GABOR2: Ismerős rokona volt összeomlott tüdővel kórházban, őt nem vitték covid osztályra, igaz akkor még kevesebb volt a beteg. Viszont mikor hazaengedték elkapta az egész család és átment rajtuk.

Deansdale 2021.04.08. 13:34:18

@KalmanBlog: El kell kezdeni kampányolni a 4 panaszkodó diák kirúgásáért. Nehogy már nekünk kelljen félelemben élni a libsiktől, éljenek félelemben ezek a tetűládák.

Delhiböjtje 2021.04.08. 14:54:14

@KalmanBlog:

ezt nem kirúgni kell, hanem kigúnyolni és megalázni.
jó móka lesz ha sokszor kiröhögik, kigúnyolják órán, bepanaszolják rendszeresen, stb.
vagy változtat a stílusán.
de szépen demonstrálta az általa hivatkozott értékrendet

Frederick2 2021.04.08. 15:06:45

@Delhiböjtje: @Deansdale: @KalmanBlog: Milyen érdekes, hogy a besugó férgek által besúgott főiskolai docens vállaltan jobboldali és fideszes! Vagyis: lassan megkezdik az újmarxisták az akadémiai életből kiirtani a jobber gondolatokat és gondolkodókat. Persze, ez nem ver akkora visszhangot, mint a NER ellentámadása a Színművészetin.

Abba is biztos vagyok, hogy a "rasszista, szexista és homofób kijelentések" nem is hangzottak el a professzor szájából, csak utólag megkreálták a diák besúgók. Már a szocializmus idején is ment ez a fajta kreálás (pl. Tanú - ürgebőrbe varrt békaemberek).

El sem merem képzelni, mi lesz, ha hatalomra jutnak a következő választáson. Az elkussoltatás társadalma.

Frederick2 2021.04.08. 15:12:19

@Deansdale: @KalmanBlog: Arról nem is beszélve, hogy mennyi feminista professzor asszony hörgi az egyetemi óráin a legordenárébb férfiellenes monológokat a diákoknak. Érdekes módon őket egy jobber diák sem akarja feljelenteni gyülőletkeltésért. Valahogy mindig a jobboldali oktatókon csattan a gyülőletbeszéd ostora, és mindig a baloldali diákok érzékenysége sérül. Sosem fordítva.

Frederick2 2021.04.08. 15:14:12

@Deansdale:

"Mo-n is megy a cancel culture, valamit tenni kell ellene."

"El kell kezdeni kampányolni a 4 panaszkodó diák kirúgásáért."

Nem szervezünk tüntetést?

Deansdale 2021.04.08. 15:20:53

@Delhiböjtje: Ez az eset messze túlmutat önmagán, több tekintetben is. Ahogy Frederick is megjegyezte, ez a nyugati cancel culture magyarországi megnyilvánulása. Homályos és (egyelőre) bizonyítatlan vádak alapján akar néhány gerinctelen féreg ártani egy konzervatívnak, alapvetően azért, mert konzervatív. Ezt kurvára nem tűrhetjük, mert innen kevesebb mint egy tyúklépés Petry Zsolt, vagyis hogy bárkit azonnal kirúgnak bárhonnan ha merészel nem progresszív lenni. Ezt az egészet csírájában kell elfojtani, erővel. Illetve kellene, de sajnos a pszichopaták a baloldalon vannak, a normális emberek meg nem látják át mi forog kockán, így nem lesz semmilyen ellenkampány. Ezért nyernek a kultúrmarxisták, ők hajlandóak bármiféle g*ciségbe pénzt, időt és energiát ölni, az ellenfeleik meg nem, így idővel felőrölnek minden ellenállást. Most a fityisznek kellene nyomást gyakorolni a szegedi egyetemre, hogy rúgják ki ezt a 4 gennyládát.

Ne nekünk kelljen már félelemben élni a kultúrmarxistáktól, bazdmeg, éljenek félelemben ők. Csak saját maguknak köszönhetik, ők hozzák létre ezt a gestapós "feljelentgetünk és kicsinálunk" kultúrát azért hogy az ideológiai ellenfeleiket tönkretegyék, úgyhogy mehetnek panaszkodni a k. anyjukhoz ha visszafordítjuk ezt rájuk.

Amit Gulyás állítólag mondott, az még mindig ezerszer normálisabb mint az a cancel culture ami őt most meg akarja szopatni.

Deansdale 2021.04.08. 15:26:00

@Frederick2: Félek egy tucatnyian sem jelennénk meg. Felülről kellene lépni valamit, hiszen állítólag itt gonosz fityiszes diktatúra van, vagy mi, hát akkor miért nem látjuk ennek semmi gyakorlati jelét?

csi szi 2021.04.08. 16:10:32

@Frederick2: Fel kell venni őket, legalább a hangot. Bár az USA-ban sem sok foganatja volt pár éve a marxista szárazföldi bálna "professzorasszonyok" őrjöngéseiről készült felvételek feltöltésének a Youtube-ra, gondolom ma már le is törölnék őket rögvest.

Delhiböjtje 2021.04.08. 17:13:20

@Deansdale:

hazudozni nem kellene

Homályos és (egyelőre) bizonyítatlan vádak alapján akar néhány gerinctelen féreg ártani egy konzervatívnak, alapvetően azért, mert konzervatív."

hogy igazolatlan és lehet hogy simán kamuvád az igaz, bár nem tagadta az illető sem. hogy homályos és hogy konzervatív, az nem igaz, ez teljesen világos, az alja kocsmai bunkóság és a széljobb faszságok elegye.

nem kirúgni kellene, csak megalázni az ocsmány tetvet

Delhiböjtje 2021.04.08. 17:14:22

@Delhiböjtje:

az meg egy másik kérdés, hogyan is merte magának ezt a stílust megengedni, lennének tippjeim, de ahhoz jobban kellene ismerni az előéletét, tudni korábban is ilyen volt-e

Frederick2 2021.04.08. 17:52:26

@Delhiböjtje: Ezt már annyiszor elmondtuk.

Jelenleg a mai magyar politikai csatamező így néz ki:

Al Capone áll szemben Mao Ce-tunggal, miközben Gandhi meg sehol.

Itt helyetesítsd be Al Capone helyére a FIDESZ-t, Mao Ce-tung helyére a teljes baloldali ellenzéket. Gandhi helyére senkit, mert az nincs a magyar palettán.

Vagyis:

A magyar gengszterizmus áll szemben a társadalommérnök jakobinusokkal. A morális politika pedig sehol.

Sajnos azt kell mondanom, még ezek a kisstillű gengszterek is jobbak, mint a társadalmat vérbe folytani kívánó forradalmárok.

Ugyanezt mondja a kollega is:

orokseg.blog.hu/2020/10/21/free_szfe

"Sok mindent rühellek mai napig Orbánban. De amit a ballib-progresszívok művelnek itthon, Amerikában és az EU-ban, az annyira taszít, hogy kényszerűen a konzervatív oldalra sodor. Még akkor is, ha az olyan, mint a Fidesz. Mert ez maradt az egyetlen észszerű választási lehetőség a vesztébe rohanó, egyre ellenszenvesebbé, aberráltabbá, irracionálisabbá váló nyugati álszabadságban, amelyben az elit mosolyogva tapsikol egyén és társadalom bajának, betegségének, vergődésének, sőt szítja mindezt, mert hatalma és gazdagsága ered belőle. Nero és Cipolla lélekkeverékével élvezkednek művészi, bűvészi, tudományos és áltudományos tökélyre fejlesztett hatalomgyakorlási rendszereik eredményességén. Minden hibája ellenére nagyra becsülöm Orbánt azért, amiért egyenesen, világosan kimondja a kimondhatatlant, rámutat a valóságra, a szelektíven liberális, szelektíven toleráns progresszívok álszent, átverős hazugságaira."

Delhiböjtje 2021.04.08. 17:59:58

@Frederick2:

amit leírsz, akkora baromság mint ide lacháza. tkp. egymást hergelitek a hülyeségeitekkel, valahol sajnálom hogy ide jutott az ország.
amit idéztél, féligazságokra alapuló ostoba széljobberszöveg.
tkp. kár is volt benéznem, nincs kedvem újabb és újabb hülyeségdózisokhoz.
ott van nektek a mihazánk, vagy keressetek még szélsőségesebb pártocskákat, és harcoljatok a cigányokkal, zsidókkal, migránsokkal, buzikkal, meg nem sorolom a nem-fehér, nem-keresztény, nem-ciszheteró, nem-közép/felső-osztálybeli, nem-gyerekes, nem-nacionalista stb. elemeket

Frederick2 2021.04.08. 18:03:42

@Delhiböjtje: Kire szavazzunk, kollega? Kérlek, oszd meg velünk a politikai bölcsességet! De ha lehet, ne olyasmit mondj, mint Reactor: a nem látható, nem hallható, nem tapintható, homályos és misztikus centrum! (Nesze semmi, fogd meg jól!) Konkrétan, egy pártot vagy mozgalmat! Igen, kicsoda?

Frederick2 2021.04.08. 18:36:42

@Deansdale: A saját anyám örül annak, hogy meghurcolják Petry Zsoltot és Gulyás Lászlót. Mert szerinte homofóbok, szexisták és rasszisták. De elsősorban azért, mert fideszesek. Anyám mindent gyülől, ami Orbán és FIDESZ.

Az anyám naponta nézi az ATV-t. "Tájékozódik" belőle. Szomorú látnom, ahogy a saját anyámat agymossa a baloldal.

Nincs szomorúbb annál, mikor az ember azzal szembesül, hogy a kulturmarxizmus a családjából szed áldozatokat.

Delhiböjtje 2021.04.08. 18:48:13

@Frederick2:

mivel jó párt nincs, mivel bolsevik és náci párt sincs hálistennek meg kell nézni, kik vannak
mihazánk---szánalmas széljobb, nem
fidesz---a korábban máskor máshol már tisztázott okok miatt max a bolsevikokhoz és a nácikhoz képest alternatíva, mihazánk esetleg felvethető, de bizonytalan

marad az összes többi, nem biztos hogy sokkal jobbak lesznek, de mivel kevésbé autoriter, kevésbé nyugatilibdemellenes, nem épít olyan szövevényesen korrupt nerhálózatot, már biztos, hogy ebből a szempontból jobb ill. max ugyannyira inkompetens mint a félelmetesen inkompetens fidesz
tehát
lehetne DK kétharmad, maszopkétharmad, lömpedékkétharmad, jobbikkétharmad, kétfarkú kétharmad, momentumkétharmad, mindegyikre állnak a fentiek

ja, hát jó egyik sem lenne, ja, hát egyik sem nagyon keményen nacionalista bár jobbik a leginkább, szélballer sincs köztük, hát ez van.
csodavárás hiába, az nem jön.

promo921 2021.04.08. 18:56:58

"lehetne DK kétharmad, maszopkétharmad, lömpedékkétharmad, jobbikkétharmad, kétfarkú kétharmad, momentumkétharmad, mindegyikre állnak a fentiek"

Legjobb lenne, főleg ha másnap reggel felébrednék a rémálomból :)

Frederick2 2021.04.08. 19:05:38

@Delhiböjtje:

"bolsevik és náci párt sincs hálistennek"

Jakobinus mentalitású és ideológiájú mozgalmak és pártok vannak - Magyarországon is. A Balliberális Network és az általa irányított baloldali ellenzék nyomatja a szélsőbalos propagandát, ami a Gender Studies, az LMBT és a fehérellenes rasszizmus.

"marad az összes többi (...) kevésbé autoriter"

Ahogy Gyurcsány és neje, meg a szektája, a DK leuralta a teljes baloldali összefogásos ellenzéket, az szerintem elég autoriter.

"kevésbé nyugatilibdemellenes"

Bár én sem örülök annak, ahogy a FIDESZ szopja a kínai állam faszát, meg a putyini Oroszországban is látok veszélyeket. De a jelenlegi NYUGAT (vagyis Nyugat-Európa, USA és Kanada) már rég nem liberális. Sokkal inkább baloldali, sőt szélsőbaloldali. Az, hogy ebből nem kér az orbáni rezsim, az nem meglepő.

"nem épít olyan szövevényesen korrupt nerhálózatot"

Elmondom neked, a balatoni ingatlanbizniszben és a budapesti parkolásbizniszben egyaránt érintett a FIDESZ és az MSZP. Ha győz a baloldal, ez a szövevényes korrupt hálózat továbbra is fennmarad, csak baloldali kézben.

"kétfarkú kétharmad"

Ha már szóba jöttek: amióta a Kétfarkúak nem kértek a Gyurcsány-féle összefogásból, kifejezetten páriának számítanak a balodalon. Persze, a szivárványos BLM-szoborral még jelezték, kihez is tartoznak, a szerencsétlen hülyék, de igazából ők már épp csak megtűrtek a baloldalon! A Kétfarkúak a legnagyobb balekok a baloldalon; minden felmérésben az jön ki, hogy ők a legnépszerűtlenebb párt Magyarországon - még az amúgy erősen hitelét vesztett LMP és JOBBIK is beelőzi őket. Érdemes volt felülniük a balliberális vonatra - el is jutottak vele a lejtőre, a szakadékra!

"csodavárás hiába, az nem jön."

Elmondom neked, amíg ez az undorító baloldal el nem tűnik Magyarországról, addig a FIDESZ is elszámoltathatatlan lesz.

Deansdale 2021.04.08. 19:12:58

@Delhiböjtje: Gondolom hogy Petryt kirúgta a Hertha az is csak valami széljobberszöveg. Nincs is a világban semmi látnivaló, minden csak orbáncista konteó.

Te a múltkor mintha még normális lettél volna, vagy csak rosszul emlékszem?

Deansdale 2021.04.08. 19:24:51

@Frederick2: Igen, ez az agymosás nagyon kemény és nagyon embertelen. Éppen ezért haragszom azokra akik csinálják. Kifacsarják az emberekből az emberiességet, az empátia nevében pszichopatákká változtatják őket, akik örülnek ártatlanok szenvedésének. A tolerancia nevében olyan gyűlölethullámot generálnak amitől Goebbels megnyalná a 10 ujját. Valamit tenni kellene ez ellen. 20-30 éve még egész normálisak voltunk, csak a szoci rendszert utálta szinte mindenki, de nem olyan szenvedélyes gyűlölettel ami manapság mindent elborít. Mostanában a legborzasztóbb érzelmekkel manipulálják az embereket, azok meg mennek egyre mélyebbre mint valami hipnózisban. Nagyon elszomorító.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.08. 19:31:00

@Frederick2: Cancel cancel culture, tiltsák be a betiltást, a népirtókat ki kell irtani.

Frederick2 2021.04.08. 19:42:05

@Deansdale:

"Te a múltkor mintha még normális lettél volna, vagy csak rosszul emlékszem?"

Jól emlékszel. :)

Reactor és Delhiböjtje jó arcok - egészen addig, míg szóba nem jön Orbán. Onnantól indul az unalmasan ismerős Orbán-fóbia.

Frederick2 2021.04.08. 20:05:54

@Deansdale: Az ATV erőteljesen nyomatja a karaktergyilkolást Petry Zsolttal és Gulyás Lászlóval szemben, a cancel culture szellemében. Nem is értem, a NER miért tolerálja ezt az árokásó csatornát.

Deansdale 2021.04.08. 20:22:56

@Frederick2: Számomra valahol érthetetlen, hogy emberek ezrei, akik tegnap még azt sem tudták ki az a Petry Zsolt, most fröcsögve szidják és örülnek a kudarcának, csak azért, mert az ATV ezt mondta nekik. De ők nem agymosottak, nem ám! Petry, aki Németországban lakott és dolgozott mint kapusedző, aki az életükre semmilyen hatással nem volt soha, megérdemli ha munkanélküli lesz és hajléktalan, mert nyilatkozott valamit valahol amiről a 444 azt mondta hogy fideszizmus.

És ha ezek az emberek nyernek a következő választáson, AKKOR JOBB LESZ! Akkor vége lesz az autoriterségnek, vágod, mert ezek aztán sosem lennének autoriterek...

csi szi 2021.04.08. 22:21:47

@Deansdale: Dehogyis, itt csak a zorbánisták gyűlölködnek ész nélkül, az Összefogásban a szeretet nyelvén beszélnek. Szerintük. :)

Borathan 2021.04.08. 22:56:03

@Deansdale:
a Deansdale név honnan jött? Monty Pythonból?

Delhiböjtje 2021.04.09. 00:23:25

@Frederick2:

idézet máshonnan

"Én még 2008-ból (!) emlékszek rá, simán poénkodott Auschwitz-cal, komcsizott ezerrel (azóta nem tudok rájönni, kinek volt munkásőr felmenője az SZTE történészei közül, akit kurvára szeretett felhozni az órán, egyébként is mindenki hülye a szakmában, kitalálhatjuk ki az egyetlen kivétel Gulyás úr szerint...), bizonyos dekoratívabb hallgatóknak akkor is ment a beszólogatás, igaz most rábaszarintott Gulyás doktor, mert ezek szerint akkurátusan rögzítve lett a kocsmai monológja."

ha igaz, szépen demonstrálja a fidesz és a szalonszéljobb lényegét. aki ezt védi, pláne úgy, hogy az illető a hatalom kegyeit élvezi, nos, igen. tudjuk.

Frederick2 2021.04.09. 00:31:34

@Delhiböjtje: Örülök, hogy tetszik a cancel culture. :P

Mindenesetre az lejön: semmit nem értesz a sztoriból. Sebaj.

Wildhunt 2021.04.09. 08:35:56

@Delhiböjtje: és amúgy milyen tanár? Mert ugye Clinton óta tudjuk, hogy mindegy milyen valaki emberként, ha a munkáját jól végzi.

Deansdale 2021.04.09. 10:51:36

@Borathan: Fogalmam sincs, már elég régi ahhoz hogy ne emlékezzek rá, de ez nálam általában véletlenszerű szokott lenni. Amúgy nem vágom mi a lehetséges kapocs a Monthy Pythonhoz.

Deansdale 2021.04.09. 11:20:10

@Delhiböjtje: Az a gond, hogy nem érted, alapvetően két teljesen külön témáról beszélünk. számodra mindent egybemos az irracionális orbángyűlölet, így nem is értheted hogy voltaképp miről is társalgunk itt. Azért megpróbálom elmagyarázni, hátha mégis van remény.

Gulyás megnyilvánulásai (ha lehet hinni a másodkézből származó vádaknak, mert bizonyítékot még sehol nem láttam semmire) tahók voltak, és ezeket úgy önmagukban nem védi senki. Egy egyetemi oktató lehetőleg ne legyen tahó. Oké. Amikor ezügyben csapkodsz, az teljesen mellémegy, a saját fidesznyik fantazmagóriáiddal hadakozol.

Ami nekem, és szerintem minden más épelméjű embernek is böki a szemét, az a 1. NYILVÁNVALÓ magyar aktuálpolitikai vonal a dologban, illetve 2. a NYILVÁNVALÓ párhuzamok a nyugaton már régóta jól megfigyelhető gestapo-kultúrával, amit nevezhetünk bárhogyan, szerintem tudod miről beszélek.

1. Egy havi fizetésem ráteszem, hogy ugyanaz a 4 feljelentgető gennyláda egy büdös mukkot sem szól, ha a prof nem fideszes. Nekik nem a stílus okozott poszt-traumás stresszt, ugyanis a mai egyetemisták ennél ezerszer durvább dolgokat hallanak naponta - az ő "problémájuk" az, hogy Gulyás fityiszes, és ha sikerül kirúgatni akkor az egy pirospont az ellenzéknek. Ez nyilvánvaló már abból is, amilyen nyelvezettel az ellenzék elővezette a sztorit, ugyanis valójában szó sem volt szexizmusról vagy homofóbiáról, ezek csak egyszerű progresszív hívószavak amikkel kijelölik az aktuális célpontot a fröcsögő tömegbázisuknak. LETAGADHATATLAN az ellenzéki szándék a kormánypárti ember tönkretételére, és ez egy normális országban eltűrhetetlen, akkor is ha speciel neked sem szimpatikus a kormány. Amíg a baloldal ilyen fegyverekkel támadja a jobbosokat addig semmi joguk erkölcsről papolni, a férgek és ázalagok szintje alatt fetrengő politikai mozgalmukat kellene inkább életre pofozni. Gulyás fényévekkel kulturáltabb és civilizáltabb mindenkinél aki pl. Petry kirúgását elfogadhatónak tartja, úgyhogy pont tőlük kurvára nem akarom azt a mocskos hazugságözönt hallani, hogy szerintük Gulyást azért kellene kirúgni mert trágár, és ennek semmi köze ahhoz hogy ők amúgy egy kanál vízben megfojtanák az összes fideszest, ha tehetnék. Gerinctelen mocsadék banda.

2. Az is tagadhatatlan, hogy ez a téma a nyugaton már nagy hagyományoknak örvendő, és nálunk sem teljesen ismeretlen "cancel culture" normalizálása ill. erősödése. Nem tudom te hogy állsz ezzel, nekem semmi kedvem egy olyan világban élni, ahol egy általam demokratikus módon nem kontrollálható politikai hatalom félelemben tart mindenkit, mert ha valaki véletlenül elszólja magát, vagy kiderül hogy 30 évvel ezelőtt elszólta magát, akkor emberileg és szakmailag is eltapossák, nem törődve azzal hogy családja van, kenyeret kell tennie a gyerekei elé, stb. Ennél nem nagyon van lejjebb. Szóval ha választanom kellene, hogy az amúgy tényleg tahó Gulyást elmeszelve normalizálom ill. közvetetten támogatom a cancel culture kretének hatalmát, vagy inkább Gulyást mentem és a gestapósok arcába köpök, akkor nincs is mit gondolkodni a kérdésen, és senki másnak sem kell gondolkodnia ezen akinek van gerince és ép esze. Inkább garázdálkodjon egy idióta történész a szegedi egyetemen, semmint hogy a 21. század nácijait segítsük abban hogy a politikai ellenfeleiket tönkretehessék.

Úgyhogy a meglepő végkövetkeztetés az, hogy ha Gulyás hallgatói kiröhögik vagy tesznek valamit amivel megszégyenítik, az felőlem teljesen rendben van. Kirúgatni viszont nem őt kell, hanem a besúgókat, mert összehasonlíthatatlanul nagyobb társadalmi károkat okoz a gestapó-kultúra, mint Gulyás.

Borathan 2021.04.09. 12:02:31

@Deansdale:
Második évadban volt szó egy emberről, aki arról hallucinált, hogy egy óriási sündisznó követi őt, és animációkban többször is bevágtak egy óriási sünt, ami azt mondja, hogy "Dinsdél"

Deansdale 2021.04.09. 12:07:29

@Borathan: Erről nem tudtam, de a sünöket kedvelem, úgyhogy akár ez is lehetne az eredettörténet :)

Frederick2 2021.04.09. 12:12:10

@Deansdale:

"Gulyás megnyilvánulásai (ha lehet hinni a másodkézből származó vádaknak, mert bizonyítékot még sehol nem láttam semmire) tahók voltak, és ezeket úgy önmagukban nem védi senki. Egy egyetemi oktató lehetőleg ne legyen tahó."

Először nekem is eszembe jutott az, hogy a FIDESZ miért termel ki magából olyan személyeket, akik lejáratják a pártot és a jobboldalt. Aztán eszembe jutott, hogy nincs hangfelvétel, sem más konkrét bizonyíték. Itt Jancsi és Juliska hallotta, hogy a Tanár Úr nem kedveli ezt a csoportot, meg ezt a csoportot, meg azt a csoportot... Én meg vagy hiszek nekik vagy sem. Igazából én el sem ítélhetem bunkóságért, mert nincs rá konkrét bizonyíték.

A hülye ballib média pedig tálalt a közönségének egy olyan sztorit, amire nincsenek konkrét bizonyítékok. Akár hazugsághalmaz, sima rágalmazás is lehet.

De miért is lepődök meg ezen? Nem így működött akkoriban a MeToo is?

Frederick2 2021.04.09. 12:23:54

„Jó lenne már nem csak XY srác képét látni, bekapcsolhatnák a hölgyek a kamerát, legalább lenne mit néznem”,

„a kreol hallgatólány visszajöhetne”.

Ezek a felháborító szexista kijelentések! :P Az addig oké, hogy ez egy Johnny Bravo-t idéző suttyósság. A kocsmában kiröhögtük az ilyeneket. Normális emberek kiröhögnék az ilyet. Aki ezen felháborodik, és elégtételt kíván magának (mi miatt?), az sem normális.

Delhiböjtje 2021.04.09. 13:16:56

@Frederick2:

mondom, ha ezek tényleg igazak, ha igazak, ez egy leköpnivaló, semmilyen oktatásra sem alkalmas sötét széljobber

telex.hu/belfold/2021/04/09/fekete-europarol-almodo-soros-terv-kellett-az-otoshoz-az-szte-professzoranal

„Tudomásul kell venniük, hogy Én egy fehér, heteró, keresztény férfi vagyok. Néha rasszista, néha szexista. Nyugodtan adják le az órát, ha valakinek valami nem tetszik. Az sem érdekel, ha mindenki leadja az órát, és jövő héten egyedül leszek.”

A következő órákon a következőkről is értesülhettek a hallgatók:

Az ember színe fehér.
Találós kérdés: mi a jó az ebolában és az AIDS-ben? Válasz: Kevesebb lesz a nigger Afrikában.
Az egyetlen civilizációt Afrikában is a fehérek csinálták. A fehér faj képes erre.
Ez a Borkai ügy nagyon szerencsétlen dolog. Szegényt jól tőrbe csalták. Nincs olyan férfi a világon, aki képes nemet mondani, ha egy random nő szájjal közelít. Ezt hölgyeim jobb, ha tudják.
Tudják hogy volt sorrendben Amerika sorvadása? 1) büdös nigger 2) nigger 3) néger 4) afroamerikai. Aztán manapság meg mister president. Mi lesz a következő, egy leszbikus nigger elnök?
Legszebb képsor, amit láttam, amikor az a riporternő felrugdosta a kecskebaszókat a határon.

Más volt a tapasztalata a migrációról szóló tárgy vizsgázójának:

Volt egy tétel, a migráció okai. Ennek kifejtése az órán elhangzottak alapján akkor jó, ha benne van „Merkel elrontott menekültpolitikája”, „a közel-keleti olajsejkek konspirációja”, a „deep state és a szabadkőművesek” a „titkosszolgálati szervezkedések”, és a Soros-terv.

A Soros-terv lényege egy olyan világösszeesküvés, amelynek végső célja a világkormány kialakítása. Ehhez meg kell szüntetni a nemzeteket és létrehozni „a fekete Európát”

A Soros-tervből nem maradhat ki a CEU sem:

Ennek megvalósításához segítséget nyújt a CEU, amelynek a feladata: „azt a szellemi elitet kitermelni, akik megdöntik Orbánt és uralkodnak a jövőben”.

Deansdale 2021.04.09. 13:40:37

@Delhiböjtje: Nem tudom nem észrevenni, hogy ez még mindig csak üres vádaskodás bármiféle bizonyíték nélkül. A telex forrása nekem a múlt héten azt mondta, hogy Fegyőr gorillákra szokott vadászni a lezárt Budapesti Állatkertben. Amíg legalább egy youtube-videót vagy valami hasonlót nem tud linkelni senki Gulyásról, addig hagyjuk már a baromságokat. Olyan világban élünk ahol mindenről van felvétel, csak valahogy pont a balos vádak bizonyítására nincs semmi, nem találod ezt különösnek? Pedig egy videochatet felvenni gyerekjáték, egy átlagos nyolcéves legalább háromféle módszert tudna rá.

AZT VISZONT KURVÁRA MEGEMLÍTI A TELEX, MÉG LINKEL IS RÁ, HOGY GULYÁSNAK KÖZE VAN A POZSONYI CSATÁS RAJZFILMHEZ, MERT EZ UGYE KURVÁRA FONTOS RÉSZLETE AZ ÜGYNEK.

De csak semmi politikai karaktergyilkosság, ugyebár. Börtönbe kellene zárni a telex teljes stábját is ezek után, b+.

Frederick2 2021.04.09. 13:48:28

@Delhiböjtje: Most linkeltél egy cikket a sok közül, amelynek forrása a panaszkodó diákok /a diákok panaszai. Magyarán: ami nem dolgozik bizonyítékokkal, csak szemtanúkkal. Akiknek vagy igaza van, vagy sem.

Amúgy mindegy.

A helyzet az, hogy a társadalomtudományos egyetemek át vannak politizálva. Az oktatók között egyaránt találhatóak jobbosok és balosok. Ezen jobbos és balos oktatók igenis folytatnak politikai propagandát. És ezek között, igen, akadhatnak fasztarisznyák. De ez is az egyetemi eszmecserék, disputák, viták része - akár tetszik, akár nem.

Azt külön undorítónak tartom, hogy miközben a jobber Gulyást elővették, a hasonlószőrű balos professzorokat már nem. Senki sem basztatja Pető Andreát vagy Joó Máriát, annak ellenére, hogy nem egy esetben csempésztek egyetemi óráikban férfiellenes demagógiát. Köztudott immár, hogy a CEU-n az oktatók egy része kemény fehér-, férfi-, heteró- és keresztényellenes propagandát folytatott az általuk tartott órákon. Érdekes módon ez nem ügy, csak ez a szerencsétlen Gulyás.

Különös, hogy miközben rugózol a Gulyás-ügyön, nem foglalkozol sem a hasonlóan problémás balos főiskolás oktatókkal, sem a cancel culture-val.

Az érvelésed kezd átcsúszni centrumból balliberálisba. Véletlen? Vagy kezd kibújni a szög a zsákból?

Deansdale 2021.04.09. 14:27:47

@Delhiböjtje: ...az előző kommenttől függetlenül:

"Tudomásul kell venniük, hogy Én egy fehér, heteró, keresztény férfi vagyok. Néha rasszista, néha szexista. Nyugodtan adják le az órát, ha valakinek valami nem tetszik. Az sem érdekel, ha mindenki leadja az órát, és jövő héten egyedül leszek."

Ha ezen egy percet gondolkodsz, semmi baj nincs vele, és ezerszer tisztességesebb hozzáállás mintha az elmondottakat telibe tagadva sunyi g*ci módon csak a vizsgáztatásnál juttatná érvényre az értékrendjét, amire ezer példa van a baloldalról (is). Amúgy a rasszista és szexista jelzőknek manapság már semmi értelme vagy jelentése, a baloldal szerint mindenki az, alapból.

"Az ember színe fehér."

Ez egy szakállas poén egyik fele, ha Gulyás elsütötte akkor bátor, de amúgy nem jelent semmit, és amúgyis kétlem hogy tényleg elhangzott volna.

"Találós kérdés: mi a jó az ebolában és az AIDS-ben? Válasz: Kevesebb lesz a nigger Afrikában."

Dettó. Kicsit olyan szaga van ezeknek itt, hogy az ellenzéki aktivisták nagyjából ennyit tudnak a rasszizmusról, úgyhogy amikor valakit be kell mártani akkor ezek ugranak be nekik. Amúgy elég kicsi a valószínűsége, hogy egy egyetemi tanár ilyeneket mondjon az óráin.
BIZONYÍTÉKOT, addig lófasz.

"Az egyetlen civilizációt Afrikában is a fehérek csinálták."

Ez egyszerű tény, ahogyan az is, hogy az amúgy ott NEM őshonos fekák javában mészárolják az ottani fehér embereket merő fajgyűlöletből. A niggerek hozzájárulása az afrikai civilizációhoz nagyjából kimerül abban, hogy agyonverik és megerőszakolják. Bocs, ha ez a tény sérti valakinek az érzéseit, dehát bakker, ez az igazság. Jóformán egy emeletes házat nem bírtak összetákolni Afrikában a fehérek megjelenése előtt, amikor Európában már katedrálisok álltak. Miről beszélünk???
pics.me.me/africans-in-europe-fr-cremerie-pomi-europeans-in-africa-another-66246805.png

A Borkai-ügyet leszarom, de megintcsak kétlem hogy egy történészprofesszor az egyetemi előadásain ilyesmit egyáltalán szóba hozna.

"Amerika sorvadása..."

Megint egy gagyi poén, aminek amúgy van igazságtartalma, csak nem polkorrekt, és valószínűleg nem hangzott el ebben a formában Gulyás szájából az óráin.

[Amúgy azt vágod, hogy az USA-ban egyesek már teljesen nyíltan beszélnek egy lehetséges fehérellenes népirtásról, és őket nem cenzúrázza ezért senki? Csodálatos balos kettős mérce.]

"Legszebb képsor, amit láttam, amikor az a riporternő felrugdosta a kecskebaszókat a határon"

Ez magánvéleménynek elfogadható lenne, de a migrációról oktató tanártól nem túl professzionális. Ugyanakkor sajnos a világ helyzetét nézve azt kell mondani, hogy inkább ez legyen mint az ellenkezője. Ha ezt a világlátást átveszik Gulyás hallgatói, akkor jobb hely lesz Magyarország, vagyis ha a cél szentesíti az eszközt, akkor ámen.
(Amúgy a szóban forgó videón egyértelműen látszott, hogy a riporternő nem ért hozzá senkihez, de a libsik persze őt is meghurcolták, mert olyan áldott jó emberek.)

"akkor jó, ha benne van „Merkel elrontott menekültpolitikája”"

Öööö, és? Ennek nyilvánvaló köze van a 2015 utáni migrációs hullámhoz. Csak azért, mert a libsiknek nem tetszik, attól még tény és a tárgyhoz tartozik, sőt, szükséges is a jelenség megértéséhez. De Gulyás mégse merje szóba hozni, mert csak?

"„a közel-keleti olajsejkek konspirációja”, a „deep state és a szabadkőművesek” a „titkosszolgálati szervezkedések”"

Ezekről bővebben kellene ismerni Gulyás elképzeléseit, hogy érdemben nyilatkozhasson róluk az ember. Mondjuk az köztudott, hogy az olajcsilliárdosok szorgalmazták az Európa felé irányuló migrációt miközben pl. Szaud-Arábiában hatalmas kapacitású táborok álltak üresen. A deep state közreműködése is nyilvánvaló mindenkinek aki ismeri a témát.

"Soros-terv"

Baszod, Soros szervezetei dollártízmilliókat öltek a migránsok utaztatásába, mi a faszért kell a libsiknek még mindig azt a debil hülyeséget tettetni, hogy Soros nem is létezik, csak egy Orbán által kitalált mumus?

"A Soros-terv lényege egy olyan világösszeesküvés, amelynek végső célja a világkormány kialakítása. Ehhez meg kell szüntetni a nemzeteket és létrehozni „a fekete Európát”"

Ezt nagyjából ő maga leírta a saját újságcikkeiben, szóval mi a gond?

"CEU"

A CEU tevékenysége sem nevezhető túlságosan burkoltnak, abszolút nyíltan politizálnak a progresszív oldalon, csak azt nem értem miért nincs elég gerinc a baloldalon ezt be is ismerni? Borzasztóan gagyi amikor a libsik valami olyasmiről tettetik, hogy nem létezik, ami abszolút nyíltan és nyilvánosan zajlik mindenki orra előtt. Nincs itt semmi Soros-terv és a CEU is csak egy átlagos iskola, kivéve hogy A SAJÁT KIBASZOTT NYILATKOZATAIKBAN beszélnek a progresszív hatalomátvételről...

Á, b+, túl öreg vagyok már a balos trógersághoz.

csi szi 2021.04.09. 14:36:57

@Delhiböjtje: Hát ezek közül a nagy része nagyjából igaz kijelentés, még ha nem is polkorrekt. Szerintem egyetemre felnőtt emberek járnak, tudják kezelni, ha a tanár ilyeneket mond. A más oldali tanárok meg orbánoznak, fasisztáznak, birkamagyaroznak stb.
A feketék nemigen hoztak létre fejlett civilizációkat, kivétel talán Etiópia és elődei, de azok gyakorlatilag sőtét bőrű sémiták, elég messze állnak a nyugat-afrikai feketéktől (a kenyai-fehér keverék Obama is mellesleg). A Soros által is tolt eszmerendszert vallóknak a végcélja valóban egy világkormányzás, a nemzetállamok meghaladása, Soros is ezért tolja a pénzt a CEU-ba, hogy ott kinevelje az új, ezt az eszmerendszert követő kelet- és kelet-közép-európai elitet stb. Ezek tények, lehet hozzájuk mindenképp viszonyulni, lehet szerinted ezek jó és nemes célok. Szerintem ezt nem a "hatalommal a háta mögött" teszi, ha 2008-ban is ilyeneket dumált. A Fidesz ilyen szövegek tolását (négerezés stb.) nem fogja megvédeni, legfeljebb háborog kicsit az árulkodás kultúrájának beszivárgásán.

Delhiböjtje 2021.04.09. 15:20:46

@Frederick2:

????
én teljesen világos állásponton vagyok: az általam szargresszívnek tartott erőszakos képmutató balos aktivistákat nagyon utálom, és keményen bánnék velük, de pont ugyanilyen keményen bánnék a széljobberekkel is.
hosszú távon pedig egy nagyobb arányban színes európát tartanék kívánatosnak, persze kisebb népességgel, abban az esetben ha minden joguk ugyanúgy biztosítva van mint bárki másnak, a fehér keresztény emberek privilegizálását nem tartom helyesnek, ez a csoport egy egyre csökkenő kisebbség, akik egy részének nagyobb arca van mint kellene és csak azért nem okoz több kárt, mert nem tud.

attól hogy valaki a bűnöző négert meg cigányt utálja, a keményen nacionalista fehéreket sem kell hogy szeresse, sőt.
a kellően visszafogott zsidókat is szeretem, sokat lehet tőlük tanulni, van amiben ellenpélda, de sok szempontból figyelemreméltó nép

Delhiböjtje 2021.04.09. 15:22:54

@csi szi:

nem "nem pollkorekt", hanem büdös bunkó böfögés, féligazságokra alapozva.
neked lehet hogy tetszik, normálisabb embereknek meg nem.
ilyesmi már nem szokás ilyen helyeken, jó, itt az ugaron esetleg, de hát ne akarjunk már ugariak lenni

Deansdale 2021.04.09. 15:42:48

@Delhiböjtje: "hosszú távon pedig egy nagyobb arányban színes európát tartanék kívánatosnak"

Költözz az USA-ba, az való a színesekre vágyóknak, az értelmes emberek életét és kultúráját pedig hagyd békén. Az Európát alkotó egyedi nemzetállami kultúrákat csak szétb*ssza a globális migráció, amiből értelmes emberek nem kérnek, különösen akkor nem ha tudják mi áll az egész hátterében.

Amúgy rühellem amikor valaki idejár és feltűnően ignorálja amikor hozzá beszélek, ez szerintem végtelenül bunkó dolog, Gulyással kezet foghattok egymás faszával.

Frederick2 2021.04.09. 16:20:21

@Deansdale: @csi szi: Szél Bernadett máris akcióba lépett.

szeged.hu/hirek/41534/szel-bernadett-gulyas-laszlo-megjegyzeseirol-eljutottunk-oda-2021-re-hogy-ne-turjuk-el-a-rasszizmust-es-a-szexizmust-a-kozbeszedben-az-egyetemen-meg-plane-ne

"Nagyon büszke vagyok azokra a diákokra, akik léptek, és nem hagyták annyiban, hogy egy egyetemi előadáson ilyen hangnemet, stílust megengedhessen magának egy egyetemi professzor. Nagyon durva ez az ügy, és akkor is durva lenne, ha Gulyás László nem kapott volna most március 15-én lovagkeresztet."

Nem csodálkoznék, ha a feljelentő diákok LMP-aktivisták, ha nem éppen párttagok lennének. Talán maga Szél volt a megrendelő.

csi szi 2021.04.09. 22:00:21

dailystormer.su/the-anti-asian-attacks-are-the-pre-show-for-mass-anti-white-attacks/

Színesebb Európa? Hát kösz nem, ne legyen. A háttérhatalom a joggereket akarja felhasználni a fehér tömegek terrorizálására (egyrészt a bűntudatkeltés, moralizálás - "rendszerszintű elnyomás" és a hasonló kultúrmarxista dumák, másrész bizony a nyers, fizikai értelemben is előbb-utóbb), ez egyértelmű. Még ott is, ahol korábban normális állapotok voltak, a rasszkártyával lovat adnak a feketék alá, hogy követelőzzenek. Munka nélkül ugyanolyan életszínvonalat, mint egy kvalifikált fehérnek van, előjogokat, stb. Ez még csak a kisebbik rossz, a nagyobb meg az, hogy gyilkolni fognak. Minket. A néger a turbócigány: lustább, erősebb, butább (bár erről nem szabad beszélni, Watson is megjárta), agresszívebb, összetartóbb, öntudatosabb (hiába van 10% köztük, aki "tehetséges", azaz nem butább, mint egy átlag fehér, csak hát ő a saját mezőnyében a szellemi elit, de ez édeskevés egy multikulti társadalomban, pozitív diszkrimináció nélkül). Bár a cigányságot is igyekeznek a libsik öntudatosabbá, agresszívebbé és követelőzőbbé nevelni.
A színes, multikulturális Európa jó esetben India és Brazília között lesz valahol, rosszabb esetben inkább Dél-Afrikára fog hasonlítani.

KalmanBlog 2021.04.10. 00:47:05

DMX meghalt: mtonews.com/dmx-received-covid-vaccine-days-before-heart-attack-family-says-no-drugs-exclusive

Először overdose-t olvastam a halál okaként (máshol), de a családja cáfolja ezen cikk szerint. Érdekes.

@csi szi: A mai sztormerek közül a legkirályabb a fejtegetés, hogy a jövő gyilkos robotjait hogyan lehet majd legyőzni? Vajon meg kell várni míg kifogy a lőszere, és akkor közelről egy sledgehammer meelee attackkal? Vagy az akksit kell majd támadni? Egész vicces kezd újra lenni, majdnem mint a régi szép időkben mikor volt még memetic monday :-)

Frederick2 2021.04.10. 09:53:40

@csi szi: @Deansdale: Dárdai Pál Petry Zsolt kirúgásáról:

mandiner.hu/cikk/20210409_dardai_petry_kirugasarol_az_egyik_ember_elmegy_s_masik_jon_helyette

„Mindannyian profik vagyunk a klubban. Azt gondolom, hogy Petry Zsolt is profitált a Herthánál eltöltött időszakból, a legjobbját nyújtotta. Mondtam neki, gyere, mondd el a csapatnak, ami történt. Ő odaállt a csapat elé, elmondott mindent, és elbúcsúzott. A sport is üzlet, az egyik ember elmegy, s másik jön helyette. Az edzőknél is így megy. Furcsa érzés, nincs idő róla beszélni, reagálni sem rá. Nagyon keményen hangzik, de ez így van. Keressük az utódját, jó volt vele, de a játékosoknak új kapusedzőre van szükségük. Kemény, ami történt. Most én vagyok a gonosz, de én is így voltam ezzel, amikor az U16-hoz kerültem, majd visszajöttem. Az ember elmegy valahonnan, aztán másik helyre kerül, mindig az új feladat számít. Mindig megy tovább az élet a futballban, csak azt számít, ami következik. A fiatalok valószínűleg elégedettek lesznek Iljával.” (Dárdai)

Most szanaszét fikázza a kommentmező népe Dárdait. Bemásolom Dr. Pepper kommentjét, mert szerintem az ő megközelítése közelebb áll az igazsághoz.

"Ebben a nyilatkozatban benne van, hogyha többet mond, ő is repül. A fia a csapatban játszik, gondolom akkor ő is kuka. Ezt azért ne várjuk el tőle. Feltűnő, hogy egyetlen szót sem mondott a szivárványos családokról és a bevándorlókról. Akinek van füle, ért belőle." (Dr. Pepper)

Wildhunt 2021.04.10. 10:04:27

@KalmanBlog: emp gránát. Igaz, nehezebb bütykölni mint molotov koktélt, meg minimális elektronikai ismereteket igényel.

Deansdale 2021.04.10. 14:47:29

@Frederick2: "Akinek van füle, ért belőle."

Igen, a liberális demokráciákban az emberek permanens félelemben élnek és tudják hogy tartani kell a pofájukat. Csodálatos.

Dárdait megértem, és jobb lenne ha a hülyék is békén hagynák. Abban a közegben lehetetlen bármi pozitívat mondani vagy tenni anélkül, hogy ne kelljen csomagolnia és más országba költöznie, új munkát keresve.

Deansdale 2021.04.10. 14:57:01

@nextnick: Persze, ha igaz a pletkya akkor bunkó volt, de ahogy próbáltam magyarázni fentebb is, a cancel culture ezerszer veszélyesebb a társadalomra, mint egy bunkó. Tűzzel-vassal irtani kell a "nem progresszív módon szólt ezért ki kell rúgni" mentalitást, akkor is ha történetesen épp egy idiótára akarnak lecsapni vele, mert még minusz 6-os IQ-val is teljesen egyértelmű, hogy a libsi aktivisták nem fognak itt leállni, ez csak a bemelegítő fázis, tesztüzem. Pikk-pakk kialakulhat itt is az a helyzet, amiben pl. Petry és Dárdai is találták magukat No-ban, és ez kurvára nem hiányzik semmilyen normális embernek.

Aki támogatja Gulyás kirúgását, azt ki kell rúgatni az állásából. NEM azért, hogy Gulyást védjük ettől a kirúgatástól, hanem az egész társadalmunkat a gestapó-kultúra kialakulásától. Gulyás személye teljesen irreleváns.

Frederick2 2021.04.10. 15:40:30

@Deansdale:

"Igen, a liberális demokráciákban az emberek permanens félelemben élnek és tudják hogy tartani kell a pofájukat. Csodálatos."

Ez nem liberális demokrácia. Ez baloldali "népi" demokrácia.

"a libsi aktivisták nem fognak itt leállni"

Szerintem nem Petry és Gulyás volt az első áldozata a cancel culture. Próbálkoztak már ezek Kovács Ákossal is (hogy mer ez arról beszélni, hogy női princípium?) és Schubert Norbival (hogy mer ez elítélően beszélni a kövér nőkről)? A Szájerrel történtek is felfoghatóak a cancel culture-nak. (Jelzem: a Kovács Ákos, Schubert Norbi és Szájer József karaktergyilkolásában Puzsér "Centrum" Róbert is kivette a részét.) És még ezen három személy előtt is voltak személyek, akiket becélzott magának ez a cancel culture. Ezzel már jó ideje kísérletezgetik a Balliberális Network.

Frederick2 2021.04.10. 16:02:24

@Deansdale: @csi szi: @Wildhunt:

Az ÖT c. műsor is foglalkozott Petry esetével. (18.37-től)

www.youtube.com/watch?v=riDvL6vF9Hw

Lampé Ágnes felvázolja a sztorit.

Ónody-Molnár Dóra mismásol. Nem tartja szerencsésnek Petry elbocsátását. Ugyanakkor megérti, hogy a cég a szurkolók követelésére elküldte Petry-t. Szurkolók követelése? Aha...

Hont András valamit magyarázott. Nem tudom, mit. Valami mismásolást. Annyira súlytalan, dögunalmas figura, hogy egyszerűen képtelen vagyok odafigyelni, mit mond. Egyik fülemen be, másikon ki. Sajnálom, nem tudom felidézni, mit mondott.

Konok Péter vette át a szót. Arról hadovált, hogy az emberek fejében az a kép él, hogy a focisták jobboldaliak. Meg hogy a NER szereti a focit.

Őszintén: itt én már lekapcsoltam. (22.38)

Valahogy nem bírom végignézni azt, ahogy a balliberálisok a virtuális térben kinyírnak egy embert. Nem, nem bírja a gyomrom a lincselést.

Azért kint hagyom a linket. Hátha valaki edzettebb az ilyen pszicho thrillerek-hez, mint én, és végigbírja nézni ezt a szart. Ha akad ilyen, zanzásítva mondja el, miről is van benne szó. Bár sejtem, mi lehet a teljes tartalom.

zriff 2021.04.10. 18:56:09

Itt vannak ezek is, bill gates már a nappal szórakozna: www.youtube.com/watch?v=-wwIBUCBrF8

Jordan petersont képregényben démonizálják: nationalpost.com/news/canada/jordan-peterson-on-being-the-new-captain-america-villain

KalmanBlog 2021.04.10. 19:07:39

@Deansdale: > AZT VISZONT KURVÁRA MEGEMLÍTI A TELEX, MÉG LINKEL IS RÁ, HOGY GULYÁSNAK KÖZE VAN A POZSONYI CSATÁS RAJZFILMHEZ, MERT EZ UGYE KURVÁRA FONTOS RÉSZLETE AZ ÜGYNEK.

WOW, van Pozsonyi Csatás rajzfilm? Királyság, meg fogom nézni!

Ez az, ti láttátok már? www.youtube.com/watch?v=oiNmszXx_js

KalmanBlog 2021.04.10. 19:08:38

@zriff: Teljesen elgurult a gyógyszer, már lassan mindent megtehet ez az őrült, a sok hülye meg tapsikol hozzá.

Frederick2 2021.04.10. 19:28:47

@zriff: Sokat elárul a baloldali kurzus liberalizmushoz való hozzáállásáról az, hogy ellenségnek tekint olyan klasszikus liberálisokat, mint Jordan Peterson és Warren Farrell.

Valószínűleg az a probléma ezekkel az emberekkel, hogy nem balliberálisok. Hanem liberálisok.

A balliberális, az tudod, mit jelent? Baloldal által irányított liberálisok. Liberálisok, akik alárendelik magukat a baloldalnak. Nem véletlenül van elől a "bal" szó, és csak utána következik a "liberális". Uralmi viszony, fent és lent. Ma a liberálisok a baloldal csicskái. Fodor Gábor a prototípus, utána következik a többi. A Fekete-Győr András, a Cseh Katalin, a Donáth Anna, a Hont András. Ha liberális értelmiség akarsz lenni, akkor legyél olyan, mint Fodor Gábor. Vagy valamelyik fiú vagy lány klónja (young adult változata).

De semmiképpen se legyél olyan, mint Jordan Peterson és Warren Farrell. Az nem jó.

Fodor Gábor, a liberalizmus mintapéldánya. Hol van ez a hamiskártyás egy Warren Farrell-től és egy Jordan Peterson-tól?

Kigúnyolják, mert nem találnak rajta fogást. Érvekkel nem mennek vele semmire. Marad a kigúnyolás. (Ez a képregény amúgy a Marvel műhelyéből jött ki? Ha igen, sikerült igazán mélyre süllyedni! Stan Lee forog a sírjában!)

Sokat elárul a kanadai és amerikai politikai rendszerről az, hogy klasszikus liberálisok is az ellenségei. Rámutat arra, hogy valójában nem liberális a rendszer. Hanem baloldali. Abból is a legrosszabb.

csi szi 2021.04.10. 21:39:14

@KalmanBlog: Állítólag nagyon fos sajnos, egy videojáték engine-nel csinálták.

Wildhunt 2021.04.10. 23:37:38

@csi szi: ami a kisebbik baj. De egy több mint 10 éves engineről van szó. Ha legalább egy unrealt licencelnek hozzá, nagyságrendekkel lenne jobb. Plusz hozzák a kommunista paneleket a visszacsapó íjról mint a magyarok csodafegyveréről.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.12. 02:59:50

@Delhiböjtje: És igaz? Hallottuk a felvételt?

Nekem itt a legnagyobb gázság, mint a MeeToo-nál is volt, hogy progresszív témáknál felfüggesztődik az "ártatlan míg bűnössége nem bizonyított" alapállás, és helyette jön a bemondásos lincselés. Eredendően bűnös, MERT (buta, gonosz) fideszes, akkor is, ha amúgy egyik sem. Outgroup bad, kill outgroup.

Deansdale 2021.04.12. 12:23:53

@don Fefinho: Kitiltottam miután túl alpári lett, remélem nem jön vissza másik nicken okoskodni.

KalmanBlog 2021.04.12. 13:45:53

Védett állat védett növény effektus :-) 444.hu/2021/04/12/hosszan-nyilatkozott-ma-reggel-az-atv-ben-egy-ferfi-az-allara-csuszott-szemellenzoben-szabadon-hagyott-arccal-talald-ki-a-foglalkozasat

allergológus immonulógusnak lecsúszott a gagyi maszkja, úgy beszélt a TV-ben. Haláli. Nem is tudom miért szórakoztat, de viccesnek találom pláne azt hogy cikk lett belőle :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.12. 14:15:21

@Deansdale: Áh. És gondolom felvétel azóta sincs.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.12. 15:22:05

@Wildhunt: Az Age of Empires 2 intrójára emlékeztet. Ja meg olyan se volt ám, hogy a lovasíjászok bevágtáznak a pánczélos gyalogság közé, az kb. a suta ostoba öngyilkosság esete lett volna.

Wildhunt 2021.04.12. 16:06:08

@don Fefinho: és tényleg. Én legalább a medieval total war-ra gondoltam de most hogy mondod...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.12. 22:48:30

@Frederick2: Ma jártam a Corvin Plaza-ban a Libriben és nagy meglepetésemre a sikerlista polcra volt téve Szilvay könyve (A genderelmélet kritikája). Azt hittem oda csak olyanok kerülhetnek mint a meseország meg Atwood. Meg is vettem, a kormánypárti sajtóban nagyon promózzák, mondjuk Szilvay amúgy is egész jókat szokott írni. Nem tervezel kritikát írni róla? :-)

Frederick2 2021.04.13. 06:48:01

@csi szi: @Wildhunt: @don Fefinho:

"Az Age of Empires 2 intrójára emlékeztet."

Bizony ám. Ami nem valami szép.

Egy ismerösöm megjegyezte, hogy ma már egy animációs filmnek kutyaköletessége megütnie a Cyberpunk 2077 színvonalát.

Frederick2 2021.04.13. 06:55:07

@Sipi81: Azt sem tudtam, hogy létezik. De örülök, hogy végre valaki megírta a Gender Studies tudományos kritikáját. Hiánycikk volt, s sajnos a Gender a legtöbb esetben a humor, a bulvár és a gonzó újaágírás szempontjából volt támadva a könyvek terén. Örülök, hogy valami komolyabb tudományos munka is született a témában. Azon sem csodálkozom, hogy Szilvay a szerző.

"Nem tervezel kritikát írni róla?"

Egyáltalán odáig el kellene jutnom, hogy megvegyem. Ha meg is veszem, nem hiszem, hogy azonnal el is olvasom. Mostanában eltávolodtam a politikától. Hogy lesz belőle kritika, majd meglátom.

Frederick2 2021.04.13. 07:52:49

@Sipi81: @don Fefinho: @Deansdale: Közben találtam még egy olyan videót, ahol megpróbálják elmagyarázni, hogy a kutyagumi és a nyúlbogyó valójában kézműves csokoládé.

www.youtube.com/watch?v=1Q88mIdzgcU

Sajnos a kommentek többsége egyetértő, és a like is több, mint a dislike. Ezért is örülök, hogy Szilvay könyve megjelent. Remélem, Szilvay nem hagyja abba ezt a kulturmissziót. Sajnos egyre inkább szükség van ellenanyagra ebben az össztársadalmi kútmérgezésben és agymosásban.

Deansdale 2021.04.13. 09:25:25

@Frederick2: A Partizán közönsége balos, természetes hogy örvendenek az agybajnak.

"Romboljunk le mindent ami normális, természetes és segíti az emberiség fennmaradását, és eljő az utópia! ...a civilizációnk romjain."

Végülis valahol nem is olyan nagy hülyeség a progresszív utópiakergetés, van benne egy kis ráció, csak némileg gerinctelen elhallgatni azt a csöpp információt, hogy az utópiájukat NEM nekünk vagy a gyermekeinknek építik, hanem a migránsoknak akik majd átveszik a helyünket. Nekik tényleg sokkal jobb életük lesz, mint amilyen most van afrikában vagy a közel-keleten, elvégre beleülhetnek a kész infrastruktúrába és vagyonba amit rájuk hagyunk.

Frederick2 2021.04.13. 10:51:57

@Deansdale:

"A Partizán közönsége balos, természetes hogy örvendenek az agybajnak."

Az a vicc, hogy nem. Számos liberális és mérsékelt konzervatív is nézi és hallgatja. Meg olyan, magukat liberálisnak tartó youtuberek is becsületes vloggerként ajánlják a nagyközönség felé, mint Otherworld és Fókuszcsoport. Valahol számomra érthetetlen is ez a Gulyás Márton-varázs. Az eddig oké, hogy balos körökben népszerű, amit a haverjaival csinál - de liberális körökben? Ennyi erővel nyugodtan fogyaszthatnák a náci tartalmakat is, szinte ugyanazt kapnák, csak ellenkező előjellel.

GABOR2 2021.04.13. 12:35:27

@Deansdale: "elvégre beleülhetnek a kész infrastruktúrába és vagyonba amit rájuk hagyunk."

Amit ő maguk nem tudnak majd fenntartani és majd szupergyorsan leamortizálódik. Aztán Európa technológia nélkül hidegnek bizonyul nekik.

Deansdale 2021.04.13. 15:58:44

@Frederick2: Peterson a világon valaha is élt leghitelesebb KLASSZIKUS LIBERÁLIS, csak persze mivel a progresszíveknek azok is ellenségnek számítanak ezért azt hazudják róla hogy széljobbos. Ezt kitárgyaltuk már párszor, a helyzet azóta nem változott. A tragédia a Red Skull-os, Marveles sztoriban az, hogy olyan fajgyűlölő bélférgek mint Ta-Nehisi Coates hatalmat kapnak a (pop)kultúránk fölött, amivel persze vissza is élnek. Ő írja pl. a következő Superman filmet is, úgyhogy hasonló mocsokra számíthatunk abban is. Lassan tényleg eljutunk oda, hogy egy normális szülőnek muszáj eltiltani a gyerekeit a popkultúrától. Amúgy nevetséges lenne az egész, egy épelméjű világban ez a képregény soha nem jelenhetett volna meg, mert a szerkesztő az első belelapozásra hívta volna a kényszerzubbonyos osztagot Coates lenyugtatására. Ezzel szemben egyre több és egyre jelentősebb lehetőséget kap az elmeroggyant propaganda terjesztésére.

A másik témára: "macsó kultúra" nem létezik, ez megint egy fölöslegesen kitalált posztmodern ostobaság. Illetve persze, létezik, a társadalom segglyukán a cigók és egyéb cigószerű képződmények között dívik az emberkedés, de ez egyfelől a társadalom egészéről nem mond semmit, másrészt annyira távol áll Petersontól mint Borbáth Katalin a kvantumfizikától. Aki JP könyveit olvassa, az soha nem lesz macsó, úgyhogy aki ilyesmitől rettegett az megnyugodhat. Emellett Katalinunk a megszokott 21. századi kliséket puffogtatja: hasra van esve azelőtt amit ő tudománynak képzel, a kereszténység említésére epét hány, és persze mindent konzervatívnak lát ami nem része a progresszív hittételeknek. Gyakorlatilag arról ír, hogy JP mondanivalója mennyire fedi le a legfrissebb libsi pszichológusképzési kánont, és mivel nagyjából semennyire, ezért nyilván kiakad. Meg sem érti, hogy JP nem akar abban a szerepben tetszelegni amihez méregeti - ő enyhén keresztényi, de alapvetően ideológiamentes ÉLETVEZETÉSI TANÁCSOKAT ad fiataloknak, Borbáth viszont mindenáron a (posztmodern) pszichológiai szaktudás határait feszegető tudományos tanulmányként akarja elemezni a könyvet. Alapvetően rossz kritériumrendszert használ, így a teljes írása értelmetlen.

Frederick2 2021.04.13. 16:26:17

@Deansdale: Szépen vissza is kanyarodtunk a poszt témájához. :) Merre megy tovább a DC a Snyder Cut után?

"Ő írja pl. a következő Superman filmet is, úgyhogy hasonló mocsokra számíthatunk abban is."

Hát, nem valami jó irányba! :P

Jól értem amúgy? Coates egyszerre készíti az új Amerika Kapitány képregényt és írja az új Superman film forgatókönyvét? Vagyis egyaránt bejárása van a DC és a MARVEL világába? Ennyire könnyű az átjárás a két univezrum között? Végül is nem számít, mert mára mindkettőt bedarálta a "progresszív" oldal.

Ahogy már nem sok értelme van a STAR WARS vs. STAR TREK vitának sem. Minek ütköztetni a kettőt, ha már mindkettő ugyanannak az újbalos propagandának van alárendelve?

"Lassan tényleg eljutunk oda, hogy egy normális szülőnek muszáj eltiltani a gyerekeit a popkultúrától."

Én még el tudok benne lavirozni. Meg szerintem sok normális felnőtt is. A gyerekek és a kamaszok viszont tényleg kiszolgáltatottak ezen a téren. Mit lehet tenni? Passz!

Frederick2 2021.04.13. 18:15:28

@GABOR2:

"Kelly Sue DeConnick - aki többek között Marvel kapitány újjáélesztéséről, valamint többek között a Bitch Planet és a Pretty Deadly című munkájáról ismert - válaszol azoknak, akik a képregényeket politikai kritikaként kritizálnák, vagy azzal érvelnek, hogy ez eredendően férfias közeg."

Állandóan előhozzák a feministák a férfias közeg meghatározó voltát a popkultúrában. Hogy ők valójában csak be akarják hozni a női nézőpontot is ebbe a férfias közegbe.

Ha én most elfogadom ezt a nézőpontot...

Nekem semmi bajom nem lenne a női nézőpont behozásával. Teszem azt, a Jane Eyre, vagy hogy a klasszikus példa mellett legyen egy modern is, Dolores Claiborne érdekesek és izgalmasak voltak számomra.

Nekem az a problémám a mostanában a DC-, MARVEL-, STAR WARS- és egyéb franchise-okban nyomatott női nézőpontú sztorikkal, hogy ugyanazt a keménytökű női karaktertípust gyártják le újra és újra és újra. Ezek pedig unalmasak és érdektelenek. Azért, ha megfigyeled, a legtöbb erős női karakter a popkultúrában a női harcos. Többségében női harcosokat kapunk a feminista esztétikától. Női harcos - ezen kivül más női karakter nem érdemel több figyelmet?

Mondogatják, hogy sokáig a férfi nézőpont uralta a popkultúrát.

Észrevették azt, hogy az általuk nyújtott női nézőpont szegényes és sivár, totál egydimenziós?

Mondogatják, hogy sokáig a férfi hősők uralták a popkultúrát.

Észrevették azt, hogy a női hősök tömkelegével átestek a ló tulsó oldalára?

Deansdale 2021.04.13. 19:45:14

@Frederick2: Láttam... Kenny barátunk rajong Kongért, ez legalább 2 pontot dob nála az értékelésen. Szerintem már a Skull Island is gyenge volt, ez a mostani eresztés meg abszolút vállalhatatlan.

A minap megnéztem a 2016-os japán Shin Gojira-t (náluk Godzilla ugye Gojira), borzasztó hosszú és rengeteget pofáznak benne, amit rendre áttekertem (japán hanggal néztem felirat nélkül, japánul nem tudok :), de még így is jobb volt a Godzilla vs Kong-nál. A CGI például kifejezetten jobb volt, igaz 2016 nem is volt túl régen. Abban a filmben a tárgyaknak látszatra volt súlya és a sugár-lehellet is sokkal életszerűbbnek tűnt. Mondjuk a helikopteres jelenetek között volt pár gagyi, dehát na :)

Ahogy talán fentebb is leírtam, Godzilla egy olyan dolog ami ötletként jól hangzik, megvalósítani viszont szinte lehetetlen. Az emberi szálat mindig elcseszik benne, úgyhogy az még rosszabb mint ha csak időhúzás lenne, a szörnycsápolás meg önmagában nem elég hogy elvigyen a hátán egy filmet. Mondjuk ha rámbíznák a forgatókönyvírást, 3 nap alatt összedobnám minden idők legjobb Godzilla-filmjét :)

Frederick2 2021.04.13. 19:56:37

@Deansdale:

"Mondjuk ha rámbíznák a forgatókönyvírást, 3 nap alatt összedobnám minden idők legjobb Godzilla-filmjét."

Az hogy nézne ki? Mi lenne a történet?

Deansdale 2021.04.13. 20:46:39

@Frederick2: Forgatókönyvírói szemszögből az emberi szálon múlik minden, a többi úgyis CGI, amibe az írónak nincs sok beleszólása. Ezért aztán apait-anyait beleadnék abba, hogy érdekes, szimpatikus és értelmes karakterekkel induljon a mozi, ezügyben bevetve minden trükköt a szakmában, pl. olyan színészeket keresni akikre tényleg vevő a nép (Robert Downey Jr. és hasonlók), és nem csak valami hirtelen a semmiből jött senkik akiknek volt 1 sikeres filmje vagy sorozata (mint pl. a Trónok harca vagy a Stranger Things gárda nagyja akikkel azóta minden szart megpróbáltak eladni, vegyes sikerrel).

A főszereplők között biztosan lenne legalább 1 tagja a kaiju-ellenes légierőnek, úgyhogy a konkrét nyitókép lehetne az hogy egy vadászgép pilótafülkéjéből néznénk valami látványos nem-CGI vidéket, jó zene szólna, és máris garantált a siker fele :D

Amúgy a nem túl távoli jövőben játszódna a dolog, ahol kvázi a teljes lakható földtömeg falakkal van körülvéve a tengerpartokon. A kaijuellenes légierő alapvető feladata az lenne, hogy biztonságos távolságból lövöldözve elcsalja a faltól azokat a szörnyeket amik esetleg megpróbálnak bemászni. Így a lakosság már nagyjából leszarja a kaiju-jelenséget, be se mondják a TV-ben mikor a közelben jár valami, kivéve amikor kb. a mozi felénél megszólalnak a légószirénák és egy repülő szörny érkezik, aminél mindenki telerottyantja a nadrágot és fejvesztve menekül, a hadsereg pedig még a kurvaistent is beveti, hogy hatalmas veszteségek árán végül győzzön az ellen az 1 szörny ellen.

Aztán persze valahol valahogy bedől a fal, összejön 1-2 szörny, a hadsereg, és persze Godzilla is, aztán jöhet a CGI, meg a happy end ahol Godzilla végülis mégsem annyira gonosz és elsétál a tengerbe.

Maga a sztori igazából szinte másodlagos, szerintem simán össze lehetne ötletelni egy üveg bor mellett valami olyat, ami kenterbe verné az összes eddigi Godzilla-filmet együtt. A lényeg, hogy a karakterek ne legyenek uncsik, mint általában a japán verziókban, ahol legtöbbször katonai vezetők és politikusok vitáit nézhetjük végig, se uncsik ÉS kretének, mint az amerikai filmekben. Azt is szigorúan kerülném, ami a Tom Cruise-féle Világok harcát is tönkrezúzta, vagyis amikor az emberi szálat leviszik egészen mikro szintre, és gyakorlatilag egy emberről és/vagy a családjáról szól az egész film. Ez már túl kisszerű. Nem szólhat minden film világot megmentő hősökről, de azért ne essünk át a ló túloldalára sem.

Frederick2 2021.04.13. 21:22:07

@Deansdale: Azt érzem, hogy nincs túlbonyolítva a történetszál. Gondolom, nem véletlenül. :) Egyébként érthető. Az ember, amikor leül egy ilyen film elé, kikapcsolódni és szórakozni szeretne, nem a fejét törni valami fifikás sztorin. Egyszerű sztori, szerethető karakterekkel, normális látvánnyal, remek akciókkal.

Humort vinnél bele?

Deansdale 2021.04.13. 21:36:33

@Frederick2: Na igen, a Godzilla tematika nem hagy teret olyan sztoriszövésnek mint A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső :) Amúgy abszolút maximalizálnám a filmet 2 órában, de az se baj ha a régen jól bevált másfél óra - inkább úgy menjenek ki az emberek a moziból hogy ebből még néztek volna többet is, mint fordítva.

A humorral nagyon vigyáznék, mert sokkal könnyebb elrontani mint jól csinálni. Kiráz a hideg attól a trendtől, hogy direkt ilyen célra szánt (comic relief) karaktereket tesznek a filmekbe, akik csetlenek-botlanak és balfaszok. Nekem inkább a Whedon-féle intelligens párbeszéd-alapú / szituációs humor tetszik, AMIKOR JÓL CSINÁLJA, mert ugye van amikor túlerőlteti. (Az első Avengers jó volt ebből a szempontból, volt pár humoros beszólás de nem volt túltolva a dolog. A Justice League eredeti változatában irtózatosan szar volt.)

Bankvezér_ 2021.04.14. 07:39:54

Az idiótaság tort ül a "fejlett" nyugaton. Ez a világ vezető hatalma? Bocsánatot kérnek a viccért? Betegek ezek?

444.hu/2021/04/14/hank-azaria-szinesz-minden-indiaitol-bocsanatot-kert-amiert-20-evig-o-volt-apu-hangja-a-simpson-csaladban

KalmanBlog 2021.04.14. 07:53:01

@Deansdale: Nem ismerem ezt a godzilla sztorit, de ha jól értem a szörnyek magányosan pusztítanak.

Úgy építeném fel a feszültséget, hogy a tudósok kérdeznék, hogy "mi lesz ha összefognak?" "Nem fognak össze. Még soha nem látott olyat senki..." És persze "lassan" jönnek a baljós jelek, és a végén összefognak. A hősök meg szétbombázzák az agyukat valami hatalmas CGI csatában valami trükkel, amire senki nem számított. Persze az utolsó utáni pillanatban, amikor már minden veszni látszik, mint ahogy szürke-Gandalf belovagolt.

Deansdale 2021.04.14. 11:11:18

@R .: Igen, a betegség neve kultúrmarxizmus, és ez még nem a végkifejlete, ennél sokkal rosszabb dolgok jönnek.

Deansdale 2021.04.14. 11:14:37

@KalmanBlog: Pont ez az érdekes az egészben, hogy még laikusok is pár perc alatt simán összedobnak valami épkézláb alapötletet amire fel lehetne húzni egy jó sztorit, a hollywoodi forgatókönyvírók mégis rendszeresen nagy rakás szarokat tesznek le az asztalra. Érthetetlen.

Frederick2 2021.04.14. 11:24:19

@Deansdale:

"a hollywoodi forgatókönyvírók mégis rendszeresen nagy rakás szarokat tesznek le az asztalra. Érthetetlen."

Szerintem érthető. Egyrészt amit Retroshock mondott: míg a japánok poénra vették az egészet, addig az amcsik vérkomolyan. Másrészt megpróbál Hollywood felépíteni és kibővíteni egy univerzumot, ahova behelyezhetőek ezek a szörnyek. Harmadrészt pedig igyekeznek valami nagyon komoly és komplex sztorit lerakni az asztalra.

Igazából azt felejtik el, hogy ezek a King Kong, Godzilla és egyéb óriás szörnyes sztorik igazából egy valamiről szólnak: a szórakoztatásról. Ez az óriásszörny műfaj simán szórakoztatni akarja a jónépet, semmi több. Az amcsik meg a szórakoztatás mellett próbálnak még valami mély mondanivalót is belecsempészi az egészbe. Ami persze a visszájára sül el.

Frederick2 2021.04.14. 11:26:23

@Deansdale:

"ennél sokkal rosszabb dolgok jönnek."

Pl. bocsánatot kér az emberiség a földönkivüliektől a Függetlenség Napja c. filmért. Meg a folytatásért.

Deansdale 2021.04.14. 12:03:57

@Frederick2: Az a fő gond, hogy a sok "extra" szempont mellett mintha nem látnák a fától az erdőt, vagyis hogy az elsődleges szempont egy történetnél mindig az, hogy jó-e vagy sem. Aztán hogy mennyire komplex, komoly, vagy hogy mennyire sikeresen közvetít egy propagandát, az mind másodlagos. Ez a sorrend sajnos felborult, és nem csak hollywoodban, de szinten minden nyugati kultúrterméknél.

Amúgy közben rájöttem, hogy ha nem a G vs K közvetlen folytatásaként akarna az ember Godzilla-filmet csinálni, akkor jobb lenne inkább sorozatnak. Ha a szörnyharcok és az emberi szál mellett még világépítéssel is foglalkozni kell, akkor óhatatlanul is túl hosszú lesz a film.

Ja, mellesleg ha a licenszet birtokló stúdiónak, ami asszem a Warner, lenne egy kis esze, akkor már rég forgatnák a Godzilla-sorozatot amit összekötnének egy szabadon válaszott "átalakulós" mecha franchise-al, mint a Macross, Robotech, Gundam, stb. Ebből aztán ha sikeres annyi spinoff-ot csinálhatnának, hogy nem győznék gyártani.

A másik témára: ennél sokkal sötétebb dolgokra gondoltam. Már most ott tartanak az USA-ban, hogy teljesen nyíltan diszkriminálnak a fehérekkel szemben, miközben még mindig lázítják a fekákat, és emiatt előbb-utóbb vér fog folyni. Olyan hírek kereszttüzében, mint hogy a Harvard nyilvános kórházában a fehér pácienseket hátrasorolják a színesekhez képest és többet fizettetnek velük, hogy az ILLEGÁLIS migránsoknak többmillió forintnyi összegeket fizetgetnek, vagy hogy a szegényeknek szóló programokból is kizárogatják a fehér bőrű embereket, nem tudsz más következtetésre jutni, mint hogy ha a helyzet ilyen irányba fejlődik tovább, akkor az általános erőszak elkerülhetetlen, akár az agymosott fehérgyűlölő fekák kezdik, akár a jogosan feldühödött jogfosztott fehérek.

www.rt.com/op-ed/520633-harvard-hospital-systemic-racism/
www.the-sun.com/news/2661358/new-york-illegal-immigrants-15600-stimulus-payments/
apnews.com/article/oakland-launch-guaranteed-income-low-income-family-of-color-f3c3891bd8b359695ca4c6dc9ba3f8ff

Ez az egész a dél-afrikai apartheidot idézi, csak még rosszabb, mert az alapjaiban nem egy "rosszindulatú" rendszer volt, ha érted mire gondolok, ez viszont abszolút az. A posztmodern kultúrmarxista oszd meg és uralkodj lefektetett célja a társadalmaink szétrombolása, ezért gyakorlatilag összemérhetetlen az apartheiddal még akkor is ha egyes külsőségeikben hasonlítanak.

csi szi 2021.04.14. 12:59:05

@Frederick2: Ott egy zsidó volt a főbűnös, meg egy feka, szóval legfeljebb a fehér elnök miatt lehet bocsánatot kérni, aki atomot akart a bestiáknak. :)

zriff 2021.04.14. 13:43:24

Ez is fontos, a project veritas leleplezte, hogy a cnn nyíltan hazudott trump ellen: www.youtube.com/watch?v=if4uup_5yDU

KalmanBlog 2021.04.14. 14:33:13

Két érdekes hír, aminek a linkjét csak úgy itthagyom nektek:

Portfólió idén március 28: Védőoltások: Magyarország már az első helyen áll az egész EU-ban
www.portfolio.hu/gazdasag/20210328/vedooltasok-magyarorszag-mar-az-elso-helyen-all-az-egesz-eu-ban-476148

Index, idén ápr 14: Az elmúlt hét nap alatt lakosságarányosan Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírusban

index.hu/belfold/2021/04/14/az-elmult-egy-heten-lakossagaranyosan-magyarorszagon-haltak-meg-a-legtobben-koronavirusban/

GABOR2 2021.04.14. 17:22:15

@KalmanBlog: Ezzel kapcsolatban is írtam nemrég... Sok ország egyáltalán nem versenyzik, hanem nézik, hogy azok akik kísérleteznek saját lakosságukon mire jutnak. Ilyen pl. Japán, ott egyenesen lassítják az oltási folyamatot.

ujtechkor.blog.hu/2021/04/12/a_koronavirus_kaosz_folytatodik_sajat_story-val

GABOR2 2021.04.14. 17:23:56

@KalmanBlog: A vírus statisztikák szemétbevalók.

"Tombol a koronavírus, de kevesebben halnak meg, mint a járvány előtt, miért?"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210323/tombol-a-koronavirus-de-kevesebben-halnak-meg-mint-a-jarvany-elott-miert-475212

csi szi 2021.04.14. 18:02:45

@GABOR2: www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0065.html

Az elmúlt 3 hét adatai persze nincsenek még benne és még ezt is javítgathatják kicsit felfelé, az adatok átfutása miatt. Egyébként meg március 21-ig 4 ezerrel többen haltak meg idén, mint a tavalyi év hasonló időszakában, nem kevesebben, azért hülyeségeket nem kell összehordani (nem olvastam el a cikket, mert paywallos, de lásd KSH adatok). Viszont a jelentett kovidos halottak száma 8 ezer volt ezen időszak alatt, tehát egyéb okból 4 ezerrel kevesebben haltak meg. Mi lehet ennek az oka? A lezárások miatti kevesebb mozgás, vagy hogy sok idős krónikus beteg már meghalt tavaly 4. negyedévben, akinek az elhalálozása idén 1. negyedévben következett volna be a járvány nélkül? Vagy hogy nem volt influenzajárvány? Sok oka lehet.

@KalmanBlog: Az egy dolog, hogy mennyi koronavírusos halottat jelentenek (nincs egységes számolási mód). A halálozási statisztikából ki lehet következtetni, hogy mi nagyon "jól teljesítünk" abban, hogy szinte minden koronavírusos fertőzöttként meghalt bekerül az adatokba. Van számos ország, ahol kikövetkeztethető, hogy akár a többségük nem. Szóval egy hamis kiindulási pontból (nálunk van a legtöbb kovidos halott) csak hamis következtetéseket lehet levonni.

GABOR2 2021.04.14. 18:57:00

@csi szi: Hát akkor sajnos nem fogod tudni elolvasni, illetve a blogomon idéztem belőlük több mindent, azt ha visszanézed azokat láthatod. A Portfolió írt már több cikket is arról, hogy egészen biztos, hogy hamis adatokat közölnek.

"Mégis, mit higgyünk el a magyar koronavírus-adatokból?"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210308/megis-mit-higgyunk-el-a-magyar-koronavirus-adatokbol-473148

Pár idézetet berakok:

"Hogy mit hisz el belőle, az más kérdés. Hiszen volt olyan, amikor a nyilvánvaló hamisításon kívül más magyarázat nemigen akadt az anomáliára."

"Lelkesen közli azonban a koronavírus portál minden nap az aktív fertőzöttek számát, amin csak a téma komolysága miatt nem kap röhögőgörcsöt mindenki, aki ismeri az összeadás műveletét, és tudja, hogy a betegség lefutása átlagosan nem hosszabb, mint két hét. (Ehhez képest gyakran hónapokra elegendő friss megbetegedés gyűlik össze benne.) Hasonló a helyzet a gyógyultak számával is, a karanténban lévők számának cikkcakkjait pedig már senki nem próbálja meg követni.

A sor folytatható lenne az inkonzisztens járványgörbékkel, a hivatalosnál több ezer fővel magasabb kórházi ápolttal (ami amúgy a miniszterelnök elszólásából derül ki), a hivatalos koronavírus-áldozatnál jóval magasabb többlethalálozással, stb. A statisztikák hitelessége azonban elsősorban nem azért nulla, mert gyenge minőségűek. A fő gond az, hogy szinte hetente találkozunk olyan esettel, amelyek az ilyen hibák körüli ignoranciáról, elleplezési szándékról szólnak. "

"EZ ESETBEN VISZONT A MAI FERTŐZÉSES ADAT HIBÁS. NEM PONTATLAN, NEM BIZONYTALAN – TELJESEN EGYÉRTELMŰEN HIBÁS."

"Nincs ebben amúgy nagy meglepetés, hiszen a magyar járványügyi statisztika nem először néz át elegánsan a hiányosságokon, megmagyarázhatatlan jelenségeken. Eddig is tudtuk, most csak egy újabb bizonyíték van rá:

a magyar járványügynek a megismerésre és a megismertetésre való igénye zéró körül mozog."

Deansdale 2021.04.14. 20:25:28

@don Fefinho: Eeeeeeeeeeeh, nem egészen :) A titánt nem láttam mert nem bírom a rajzolási stílusát, de a lényegét ismerem. Végülis a szörnyellenes fal koncepciója tűnhet onnan lopásnak, de az én inspirációm nem onnan jött, úgyhogy mosom kezeimet :D A mechák pedig maradjanak normális vadászgép-méretűek, az egy nagyságrenddel realisztikusabb mint a Pacific Rim, de meg lehet csinálni ugyanannyira látványosra.

Mondjuk ha ehhez:
www.youtube.com/watch?v=aNn1_OlyjLk
hozzáképzeled Godzillát, akkor a benned élő tízéves gyerek fantáziáját biztosan beindítja a dolog :)

Sőt, az ilyen mechák még a Godzilla vs. Kongban látott antigravitációs fiszfaszokhoz képest is realisztikusabbak lennének :P

csi szi 2021.04.14. 21:39:37

@GABOR2: Hát azért ez így elég sovány, nem lehet túl komolyan venni, igazából érteni sem nagyon lehet belőle, mi baja a cikkírónak, csak höbörög egy sort, hogy szerinte minden adat hamis. Párszor hibáztak nyilván, eleve csúszik az adatközlés mindenhol. A portfolio egyébként is igen alacsony színvonalú oldal, az a klikkvadászat és konstans rémületkeltés, amit a járvány 1 éve alatt leműveltek, nem semmi.

Az anomália valószínű adatok csúszásából eredt, ha megnézed a www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/ oldalon, rendszeresek ezek a visszaesések, amit bizony mégiscsak a hétvége okozhat. Sőt a 3 napos mozgóátlagnak is van, a tesztek számát meg szintén párszor összeadták korábban a szerológiai és PCR számot, majd ismét nem, de hát a tesztszám is egy ilyen fals adat, amiből nagy következtetéseket vonnak le a fotelszakértők, csak még arról is elfeledkeznek, hogy azokat is minden ország másképp számolja. Pl. honnan tudod, hogy x tesztből hány volt ismételt?

Frederick2 2021.04.15. 09:29:01

@Deansdale: @csi szi: Kiderült, hogy a budapesti BLM-szobrot a Kutyapárt emelte. A Kutyák már odáig süllyedt, hogy szimpatizálnak egy fehéreket gyilkoló terrorszervezettel. Gratulálok!

Közben a Mérce mindenkit kiosztott, aki ellenzi, hogy emeljenek Bp-n BLM-szobrot.
merce.hu/2021/04/02/magyarorszag-szobordontogetoi/

Deansdale 2021.04.15. 13:14:04

@Frederick2: Nem szívesen olvasok olyan médiumot ahol nem lehet kommentelni, ez általában egyenes jele annak hogy seggarcok, ritkább esetben egyszerű gyávaság.

A szivárványos román kerti dísz tökéletesen megmutatja, hogy a magyar ellenzék egyszerűen csak a globalista ostobaságot majmolja, akkor is ha annak semmi relevanciája nincs nálunk. Sőt, nem is baj nekik ha a dolog irreleváns, akkor annál jobb stratégiai trollkodásnak. Aki védi azt a szobrot, vagy fikázza a ledöntését, az egyszerűen gerinctelen.
kontra.hu/roman-kerti-diszt-avattak-a-ferenc-teren-baranyaiek-a-progressziv-sajto-unnepel

A mércén viszont szemembe ötlött a Petry-ügy és annak fejleményei, aminek kapcsán kikívánkozik belőlem pár sor.

Patkány balos hozzáállás: Ha jobbost rúgnak ki az nem is politikai kirúgás, nekünk nincs is hozzá semmi közünk, magáncég, különben is megérdemelte, európai értékek. Ha balost rúgnak ki, az viszont egyértelmű fityiszterror, inkvizíció, nácizmus. (Nagyjából ugyanez vonatkozik pepitában a szobordöntögetésre is.)

A gerinctelen jobbos hozzáállás ugyanez lenne fordítva, de arra nem nagyon találsz példát, csak elvétve.

A normális hozzáállás békeidőben: Senkit ne rúgjanak ki a munkájából politikai, vagy úgy általában a munkahelyétől független okok miatt (kivéve ha maga a munkahely politikai jellegű).

Az én hozzáállásom, ami szerintem az egyedüli normális a jelen helyzetben: a kultúrmarxisták sportot űznek az ideológiai ellenfeleik SZEMÉLYES tönkretételéből, és ezt nem lehet tűrni - a gond csak az, hogy nincs a kezünkben semmilyen érdemi fegyver amivel megvédhetnénk magunkat, tehát nem nagyon van más választásunk, mint megpróbálni a saját fegyvereikkel észhez téríteni őket.

Frederick2 2021.04.16. 09:11:59

@Deansdale: @csi szi: @don Fefinho: @GABOR2: @zriff: @Sipi81: Talán emlékeztek rá, a régi (már megszüntetett) blogomon volt egy kritikám a Kétfarkú Kutya Pártról. Most, a BLM-szobor miatt, újraírtam, kibővítettem, aktualizáltam egy kicsit. Majd ment az új blogomra. Kiteszem, hátha valakit érdekel.

grafomanpali.blog.hu/2021/04/16/a_ketszinu_kutya_part

GABOR2 2021.04.17. 17:21:16

Ez is egy jó példa rá, hogy mennyire más a duma és a valóság.

Biden tovább építi Trump falát.

Most itt egy cikk, hogy azért, hogy építhesse államosítanak erővel magánterületeket:

"Despite Campaign Promise, Biden Admin Seizes Family’s Property in Court to Build Trump’s Border Wall"

lawandcrime.com/immigration/despite-campaign-promise-biden-admin-seizes-familys-property-in-court-to-build-trumps-border-wall/

GABOR2 2021.04.17. 17:25:17

@Frederick2: A kétfarkúak onnantól kezdve, hogy csak a Fidesz környékén találtak "viccelni valót", csak őket marták lehetett tudni, hogy kivel vannak... melyik hálózathoz tartoztak. Mondjuk számomra nem volt nagy meglepetés, mondhatni természetes, hogy kikkel vannak. Aztán formálisan is csatlakoztak. Már nem viccesek, a régi cuccaikon tudtam neveteni.

Wildhunt 2021.04.17. 20:41:55

@GABOR2: ilyen utoljára az indián háborúk idején volt. Ha valami, a magántulajdon az USA-ban szent. Ez a kapitalizmusuk alapja.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.17. 22:21:38

@GABOR2: Én a járvány kezdete óta nem értem a számokon pörgést. Illetve értem ha csak a politikai szardobálás meg hangulatkeltés a célja. Állandóan azon megy a sírás hogy miért nem mondják el, mik a pontos számok, ha meg elmondják akkor az a baj, hogy de az biztos nem is igaz. Az átlagembert mi a bánatért kéne, hogy ilyenekkel foglalkozzon, hogy épp hol mennyien betegek vagy haltak meg? A járványügyi intézkedéseket úgyis mindenkinek be kell tartani, attól meg senki nem fog kevésbé esélyesen megbetegedni ha előző nap délelőtt megtudta, hogy most épp 1234-en vannak lélegeztetőgépen. Nem értem a lelkivilágát azoknak akiket ez ennyire érdekel.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.17. 22:22:39

@Frederick2: Asszem a kutyapártos cikkedet elolvastam régebben. Viszont ha jól tudom ők nem léptek be az ellenzéki összefogásba szóval mégiscsak valami önállónak tűnő lépést tettek most.

Frederick2 2021.04.18. 06:19:32

@Sipi81: Ez nem teljesen ugyanaz a cikk. Annak a régi cikknek az átirata és kibővítése. Emellett bele vettem a BLM-szobor állítást is. Vagyis még aktualizáltam is egy kicsit.

Azért a fene sem gondolta volna, hogy az egykor jopófának tartott Kétfarkú Kutyapárt szimpátiáját fogja kifejezni egy olyan terrorszervezet, a BLM felé, ami több embert is megölt az USA-ban. Az ember csak ámul és bámul, hova nyomorodnak le emberek!

Frederick2 2021.04.18. 06:27:10

@Sipi81: @don Fefinho:

"Viszont ha jól tudom ők nem léptek be az ellenzéki összefogásba szóval mégiscsak valami önállónak tűnő lépést tettek most."

Na igen, ezért kiáltotta ki őket a Puzsér, a FAM meg még néhányan hősnek. Puzsér még olyanokat is vizionált egy időben, hogy a Kutyapártból lesz a Centrum. Valójában nem értik a szituációt. Szimplán csak arról van szó, hogy nem kérnek a Gyurcsányból, a DK-ból és az MSZP-ből.

Többször is támadás érte őket mind a Nersevik Network, mind a Balliberális Network részéről. A Nersevik Network vádja nem tartalmaz sok újdonságot: ők a társadalmi rendet felforgató baloldaliak. Annál érdekesebb a Balliberális Network vádja: miszerint ők a kerékkötői az ellenzéki összefogásnak. A Kétfarkú Kutyák ugyanis nem kértek sem a Gyurcsány-klánból, sem az ellenzéki összefogásból. Puzsér Róbert néhány haverjával megvédte a Kétfarkú Kutyákat, több cikkben is. Puzsér soraiban pedig ott rejlett, igaz, nem nyíltan kimondva, inkább burkoltan, egyfajta ajánlásként, hogy legyenek ők a Centrum. Magyarán: a Kétfarkú Kutyák fogjanak össze a Szélsőközéppel! Sajnálatosan a Kétfarkú Kutyák nem mentették meg ilyen formában a becsületüket. Igaz, máig nem kérnek a Gyurcsány-klánból. Ellenben több szállal kötődnek a jakobinus újbaloldalhoz – Gulyás Mártonhoz, és a két gittegyletéhez, a Partizánhoz és a Mércéhez. Mint ismeretes, Gulyás Márton és Puzsér Róbert nem egy gyékényen árulnak; a jakobinizmus nem adaptálható a Centrumba.

A Kétfarkú Kutyák nem kérnek a Gyurcsányból, de szívesen élnének egy olyan baloldal által megfélemlített társadalomban, mint Svédország, Kanada vagy éppen a Joe Biden-kormány alatt formálódó USA. Ennek gesztusa a BLM-szobor is. Becsületes emberek nem állítanak ilyen szobrot.

Deansdale 2021.04.18. 09:29:14

@Sipi81: "A járványügyi intézkedéseket úgyis mindenkinek be kell tartani, attól meg senki nem fog kevésbé esélyesen megbetegedni ha előző nap délelőtt megtudta, hogy most épp 1234-en vannak lélegeztetőgépen."

Szándékos pánikkeltés, egyértelmű.

Deansdale 2021.04.18. 09:59:54

@vodkasprite:
A cikkből: "A rejtett kamerás videót egy keményvonalas jobboldali szerkesztőség, a Project Veritas rögzítette. Etikátlan módszerükkel már korábban magukra haragították a szakmát, miközben anyagaik igazolják a kritikát: a magát objektívnek láttató fősodor sem független a befolyástól."

Micsoda gerinctelen tetű átfogalmazása ez a tényeknek...

1. A Project Veritas nem "keményvonalas jobboldali", egyszerűen csak utánajárnak AZ IGAZSÁGNAK (ahogy a nevükben is van), arról meg nem ők tehetnek, hogy a balosok sokat hazudoznak, így sokszor lebuknak.

2. Ha a média hazudozik, ezt leleplezni akkor sem etikátlan, ha rejtett kamerás magánbeszélgetéseket folytatnak médiafejesekkel. Ennyi erővel a rendőrség által a szervezett bűnözésbe embereket beépíteni is "eitkátlan", bazmeg. Aki a társadalom ártalmára van, AZT KAPJÁK EL, és szégyen hogy se a média, se a médiafelügyelet, se a rendőrség nem foglalkozik ezzel, így olyan civilszervezetek kényszerülnek rá, mint a PV.

3. "Magukra haragították a szakmát" - CSAK AZT A RÉSZÉT AMELYIK SZÁNDÉKOSAN HAZUDOZIK, ugyanis aki igazat mond annak nemcsak hogy nincs félnivalója a PV-től, de egyenesen előnye származik abból ha lebuktatják a hazug konkurenciát. Szóval ne próbáljuk már úgy beállítani a képet, hogy a PV ellen általános és jogos felháborodás lenne a szakmában, mert kurvára nincs, és nem is lehet. Aki haragszik rájuk az önmagát buktatja le ezzel. (Amúgy ha nem hazudoznának a PV-nek nem lenne miért létezni.)

4. "a fősodor sem független a befolyástól", hát ilyet is csak az mond aki szándékosan akar maszatolni. A fősodratú média MAGA A BEFOLYÁS, baszki, a háttérhatalom kutyái akiket arra használnak hogy manipulálják a tömegeket. Ideje lenne már a társadalmainknak felébredni arra, hogy a nyugati média zöme gyakorlatilag egy megszálló sereg propaganda-gépezeteként funkcionál, és levonni a megfelelő következtetéseket.

A Projekt Veritas a modern kor hőse, Dávid aki rendszeresen legyőzi Góliátot, csakhát paradox módon mivel elsősorban Góliáton múlik, hogy a tömegek mit gondolnak, ezért hiába jönnek egyre-másra a lebuktató anyagok, nem érik el azt a küszöbértéket, ahol a társadalom a hazug média ellen fordulna.

Deansdale 2021.04.18. 10:04:47

@Frederick2: A Kétszínű kutyák így valószínűleg többet segítenek a fityisznek mint az ellenzéknek, szóval hajrá. Mondjuk politikailag komolyan vehető centrum sosem lesz belőlük, a viccpárt jelleget sosem fogják tudni lemosni magukról, és a tömegbázisuk is csak azokból áll akiknek a trollkodás tetszik, az meg édeskevés. Két szék között...

KalmanBlog 2021.04.18. 20:23:34

www.bbc.com/news/world-latin-america-56731801

"Chile sees Covid surge despite vaccination success"

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.18. 22:29:02

@Frederick2: Nekem nincsenek illúzióim a kétfarkúakkal kapcsolatban, komolyan nem vehetőek, szavazni nem szavaznék rájuk, csak megjegyeztem, hogy ezt az egyet most jól csinálták szerintem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.18. 22:31:31

@vodkasprite: Én is láttam, de Deansdale leírta a lényeget, az index megpróbálja mosdatni őket.
Ez is tetszett: "A társát kereső műszaki igazgató látványosan igyekezett megfelelni a provokatív kérdéseknek, felnagyítva a CNN-en belüli állapotokat."
Vagyis á, nem is igaz az egész, csak direkt be akart vágódni náluk!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.18. 22:33:57

Amúgy az ügyől a 444-en meg a telexen természetesen egy szó sincs! Várok még azért holnapig, hátha csak hétvégén nem dolgoznak.

Deansdale 2021.04.19. 07:32:12

@Sipi81: Érdekes módon a CNN sem számolt be a dologról :D

Bankvezér_ 2021.04.19. 10:30:10

Remélem észreveszitek azokat a dolgokat is a világból ami nem a ti narratívátok - hogy idióták a libsi nyugati államok:

index.hu/kulfold/2021/04/18/dania-damaszkuszi-menekultek-hazatoloncolasa

csi szi 2021.04.19. 11:27:55

@R .: Dánia kivétel (ők korábban is viszonylag józanok és különutasok voltak, bár már nem segít rajtuk, későn ébredtek), azok a szírek megszívták, ha csak nem dobálják el az irataikat és mennek át Németországba vagy Svédországba.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.19. 13:43:01

@R .: Nyugati, liberális, tehát csakis bezzeg lehet.

GABOR2 2021.04.19. 14:48:42

Na megvan az első "közeli" halálesetem... a vakcinától. Az egyik külföldi rokonom ismerőse elment a szerbekhez beoltatni magát; AstraZenecát adtak neki amitől ott helyben kómábaesett és meghalt. Nem játék az oltás...

Bankvezér_ 2021.04.19. 15:19:59

@don Fefinho: pont hogy ezen a fórumon a nyugati liberális az szitokszó. Én azt akartam a hírrel mutatni, hogy ott is van józan döntés. De persze ezzel itt nem leszek népszerű, mert itt csak szidni lehet a libsiket.

KalmanBlog 2021.04.19. 15:21:49

@R .: Én elismerem, hogy ez jó döntés, és örülök is neki, hogy a dánoknál van némi józan ész. Olvastam is egyébként ezt a hírt máshol, csak épp nem linkeltem be. Remélem, hogy keresztül is viszik, a menekültek hazaküldését.

Most jobb? :-)

GABOR2 2021.04.19. 15:36:30

@R .: Nem tudom konkrétan miről van szó, de Biden is igazából egy csomó örült "haladó" kérést nem teljesített... A falat is építi tovább.

A danok pedig mindig retinensek voltak, a nyugatiak között a legnormálisabbak.

Deansdale 2021.04.19. 17:20:22

@R .: Eriggy már a picsába ezzel a fellengzős dumával, az hogy te engem/minket beszűkültnek képzelsz csak azt mutatja hogy te vagy abszolút egybites. Igen, én speciel tudok Dániáról, és szerinted ez min változtat? Az ottani kormány NEM libsi, és az ottani libsik ugyanúgy nácizzák őket azért amit csinálnak, ahogyan itt nácizzák a fityiszt a nagyon hülyék. A felállás ott is hasonló mint mindenhol máshol a nyugati világban, téged csak az kavart össze, hogy ott egy elég érdekes hibrid balos kormány van, amiben a szociálisan érzékeny klasszikus liberálisok és a "hagyományos" komcsik vezetnek, a globalista-progresszív kultúrmarxista libsi banda meg ellenzékben van, mint itt is. Tudod Dániában mit jelent a liberáldemokrata? Olyan embereket mint Jordan Peterson, aki a libsik szerint tősgyökeres náci.

(Ilyen balos kormánnyal amúgy én is kiegyeznék, mert a lényeg az hogy az ország érdekét nézzék, minden más másodlagos, úgyhogy most leeshetsz a székről, nézd mán', Deansdale azt mondja hogy balosokra is szavazna adott esetben. Csak mondjuk én látom a különbséget balos és balos között, amit úgy tűnik mások nem.)

Amúgy is, a klasszikus liberálisokkal sosem volt semmi bajom, meg szerintem itt senki másnak sem. A baj mindigis a liberális nevet kisajátító posztmodern seggarcokkal volt, mint pl. hazánkban nagyjából mindenki aki liberálisnak nevezi magát, és akikben amúgy semmi liberális nincs. Manapság ha azt hallod "liberális" akkor az esetek 99%-ában azt értik alatta, hogy kultúrmarxista, és nem, ez nem az én hülye egysíkú világlátásom, hanem a sajnálatos igazság. A magyar ellenzékben szerintem egy hét kereséssel sem tudnál olyan politikust találni, aki a tetteiben képviseli a klasszikus liberális értékrendet. (Az identitáspolitika a liberalizmus szöges ellentéte, csak jelzem.)

Ha társalogni szeretnél légyszives vetkőzd le a gagyi előítéleteidet velünk kapcsolatban.

Deansdale 2021.04.19. 17:24:25

@R .: "De persze ezzel itt nem leszek népszerű, mert itt csak szidni lehet a libsiket."

Ha nem vagy népszerű annak a hírhez semmi köze, inkább abból ered, hogy nagypofájú vagy és közben hülyének nézel másokat, de a tárgyalt jelenségek hátteréről semmit nem tudsz.

A dán kormány NEM LIBSI, mondom ismétlésképpen, hátha az előbb nem ment át. Az ottani libsik tiltakoztak a kormány döntései ellen.

csi szi 2021.04.19. 18:43:58

@GABOR2: Az ilyesmi mindig rokon ismerősével szokott történni.

GABOR2 2021.04.19. 19:05:57

@csi szi:Így van... Vagy el hiszed vagy nem.

GABOR2 2021.04.19. 19:21:23

A matematika rasszista, le kell bontani:

i.vimeocdn.com/video/969242321.webp?mw=900&mh=506

"California promotes 'dismantling racism in mathematics' guidance in draft for statewide framework"

www.foxnews.com/us/california-racism-math-framework

Az is kiderül, hogy azzal is akarják tisztelni a régi amerikai kultúrákat, hogy olyan istenségek nevét matráltatják a gyerekekkel, amiknek embereket áldoztak fel... ez segíti az összetartozás érzését és az ősi büszkeség kialakulását...

"California, like other states, has come under intense scrutiny for its promotion of certain race- and ethnic-based instruction. In March, researcher Chris Rufo highlighted the state's proposed ethnic studies "model curriculum," which included, among other things, chanting the names of Aztec gods in an attempt to build unity among schoolchildren. That particular deity, Tezkatlipoka, was honored with human sacrifice. According to the World History Encyclopedia, an impersonator of Tezkatlipoka would be sacrificed with his heart removed to honor the deity."

Frederick2 2021.04.19. 21:31:07

@Deansdale:

"Ilyen balos kormánnyal amúgy én is kiegyeznék, mert a lényeg az hogy az ország érdekét nézzék, minden más másodlagos, úgyhogy most leeshetsz a székről, nézd mán', Deansdale azt mondja hogy balosokra is szavazna adott esetben."

Deansdale, a balos. De furi. :D :)))

GABOR2 2021.04.19. 21:42:52

@Frederick2: A balosok egy hálózat része. A keleti kisbalosok nem is gondolkoznak, csak megmondják nekik mit csináljanak. Ha nem tennék akkor megbuktatnák őket is.

2021.04.19. 22:15:06

Lehet tippelni, hogy mennyi idő múlva kell szót fogadni egy kutyának

www.youtube.com/watch?v=Chkeli_7P-4

Sztem 10 éven belül.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.19. 22:59:23

@Frederick2: Ettől még nem balos csak szavazna rájuk. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.19. 23:03:08

@GABOR2: Nekem a rokonságban szerencsére senki nem halt meg tőle, de akiknek beadták napokig olyan betegek voltak, hogy talán még a vírustól se lettek volna ennyire betegek...
Egyébként egy ismerősöm azt mondta (de ő nem virológus, csak "hallotta valahol"), hogy aki valamelyik vakcinától beteg lesz arra a valószínűleg a vírus is durván hatott volna. Akinél a vakcinának nincs mellékhatása az a víruson is könnyebben túlesett volna.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 00:24:13

@Sipi81: Rokonyságban volt orosz, kínai, astra. Az astrától volt aki padlót fogott, meg volt aki nem. Orosztól másnap aluszékonyság, nekem a juj veszélyes és rossz mert kínaitól még csak a helyét sem érezrem, pfizert haver érezte a karján a helyet és annyi.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 00:26:45

@Sipi81: Nekem olyat magyaráztak, hogy a gyenge immunrendszer tünetmentes, az erős immunrendszer durva immunreakcióval jár. A józan paraszti ész fordítva diktálná, meg nem is értek hozzá, szóval fogalmam sincs, teljesen össze vagyok zavarodva.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 00:32:49

@don Fefinho: Akinek gyenge az immunrendszere az meg se érzi a betegséget akinek meg erős azt ágynak dönti? Én nem vagyok öszezavarodva, szerintem ez hülyeség. :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 00:38:15

@R .: Engem csak a reflexek zavarnak. Amikor valakinek mutattam, pár hónapja volt találtam itt valahol a linket kommentfalon, hogy Bezzegnémetországban táboroztatnak, Bezzegszlovákiában meg análisan tesztelnek, akkor ebből az ment át, hogy én mit gúnyolódok, amikor ott ennyi és ennyi a minimálbér, itt meg Mészáros Lőrinc és különben is krumpli meg pestisrácok. Így végülis tényleg egyszerű a világ, hogy vagyunk mi, Jók és Igazak és Gáncstalanok (1), meg vannak az egyébként egybites butagonosz NER-kulákzsidócigány birkák (0), akik direkt bonyolítják a világot, hogy ott nem csak 0 meg 1 van ám, hanem árnyalatok meg analógiák. Ilyen egybitesek ezek a fideszesek - mert aki nincs velünk, az az ellenséggel van, tehát fideszes.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 00:47:01

@Sipi81: Szerintem is faszság. De mint tudjuk, minden pont fordítva, fejjel lefelé van, minél rosszabb valami, annál jobb.

"Szó sincs róla, épp ellenkezőleg!"
/ Pál leveleiben többször, egy-egy logikusan levezetett okfejtés végén a konklúzió a feje tetejére állítva, illetve lásd még DK-s trollok öncáfolatait

GABOR2 2021.04.20. 00:53:00

@Sipi81: Én magamnak nem adattam be és nem is akarom, de akiket ismerek, azok ilyeneket tapasztaltak: láz egy napig, karfájás, lábfájás, a legdurvább az nagyon erős bordafájdalom volt, olyan, hogy nagyon nem tudott tőle semmit se csinálni, aztán... nehézlégzés két hét után ( leírásba is benne volt ). Most viszonylag nemrég két másik ismerősöm is kapott, akik fiatalabbak, mert a tanárok közül többen nem voltak hajlandók beoltatni magukat és akkor megkaphatták ők... vagy legalábbis ők így sejtik.

De igazából az egy dolog, hogy mit tapasztaltak azonnal... létezhetnek hosszútávú hatások is. És lehet nem is lesznek csak úgy felismerhetők. Lehet, hogy csak az immunrendszered gyöngébb lesz és elkapsz mindenféle dolgot majd.

Most, hogy beadták már sokaknak beszélnek arról is, hogy a menstruációra is hat, vagyis a szaporodást befolyásolja... legalábbis rövidtávon... vagy most ennyit árulnak el, mert erről eddig nem volt szó.

Ami pedig a halálesteket illeti morbid, hogy olyanokat mondanak, hogy "a vakcina által nyújtott védelem még mindig felülírja a trombózis kockázatát", meg, hogy "az oltóanyagok nyújtotta védettség pedig jóval többet nyom a latba, mint az esetleges kockázatok." vagy hogy : " a vakcinának a betegségek elleni védelme terén tapasztalt előnyei jóval meghaladják az alkalmazással járó esetleges kockázatokat."

Mondják ezt azoknak akiknek meghalt valaki a családjában... biztos jobban jártak mintha vállalták volna az 1%-nál kevesebb esélyt, hogy a vírus okoz neki valamit.

GABOR2 2021.04.20. 00:53:55

@Sipi81: Egyébként mik voltak a tünetek? Érdekel, mert lehet többet tudunk meg így igazat mint a mainstream médiáktól.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 01:13:15

@GABOR2: Mindenféle biszembaszomot raknak már a modern vakcinákba, illetve a legtöbb jó mert bezzegnyugati oltásban gyengített, de aktív (!) részleges vírusfehérje lelhető föl - ezek hevenyebb reakciót váltanak ki, és pont az élővírus miatt előfordulhat a lebetegedés, horribile dictu fertőződés.
A juj veszélyes és rossz mert kínai - meg különben is elavult szocreál - vakcinában elölt, inaktív (!), teljes fehérjelánc van, ami így gyakorlatilag nem csinál semmit, viszont az immunrendszered szépen kényelmesen letermeli rá az ellenanyagot minden szögből.
Astrát kaptam volna, kínait kértem, semmi tünet még így hetekkel később sem.

GABOR2 2021.04.20. 01:44:34

@don Fefinho: "Astrát kaptam volna, kínait kértem, semmi tünet még így hetekkel később sem."

Ha a világ olyan amilyennek a mainstream média lefesti akkor az orvos állának le kellett esnie, hogy valaki a kínait válassza. Hogy volt tehát?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 02:02:59

@GABOR2: Regisztráltam, egy-két hétre rá felhívott, hogy van Astra, én mondtam, hogy inkább a kínai, megkérdezte miért, mondtam neki, hogy hát az Astra rögösít, a kínai meg teljesláncos, mondta hogy hát igen az Astra necces valóban, vérhígítót kell rá szedni, aztán annyiban maradt. Rá egy hétre írt, hogy érkezett Sinopharm, csak nem néztem a leveleimet Húsvét alatt, úgyhogy csak az azt követő héten kaptam meg. Második kör május első hete.

GABOR2 2021.04.20. 02:36:27

@don Fefinho: Kösz, hogy megosztottad. Amúgy a kínairól legutóbb tán azt olvastam, hogy csak 70%-os... De azt is mondták, hogy annyi is nagyon jó.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 05:10:27

@GABOR2: Emberileg és szakmailag is korrekt háziorvosom van, ez nyilván közrejátszik a dologban - aki mellette sportorvos és egyetemi előadó, róla nem feltételeztem, hogy rosszat akar a szurival - de ha ő nem szól, nem regisztrálok.
Hatékonysági statisztikákat nem bogarásztam át külön, nálam ez a hagyományos jól bevált szocreál módszer volt a döntő, az mrns meg a vektor már annyira immunbabrálásnak hat - konkrétan génmanipuláció -, hogy azt nem.
A kínai vakcinára fújnak, sziszegnek nyugaton, de ha itt is konszernek érdekeit és kiesett profitját nézzük, illetve az egész pandémia keresztül-kasul és agyon-átpolitizáltságát odagondoljuk mellé, akkor érthető. Szóval a nagy fújtatás, torzult arccal foga fehérje között nyálcseppet sziszegés ellenére hivatalosan még nem marasztalták el a kínai vakcinát nyugatról sem, plusz mivel a teljes lánc az esetleges mutánsokkal is több ponton egyezik, mint kiragadott és másik vírusba szerkesztett részletei, így elvileg azok ellen kifejezetten a legjobb.

De mondom, én laikus vagyok, a Fekete-Győr a szakértője mindennek, ami orosz vagy kínai.

Frederick2 2021.04.20. 06:54:12

@don Fefinho: Nem mintha a másik oldal annyira meghaladta volna az egybites gondolkodást.

Jó példa, mikor a kormánypárt és a lakájmédiája mantrázni kezdte, hogy az ELLENZÉK OLTÁSELLENES. Szerintem Gödényéken kivül senki nem volt oltásellenes a magyar politikai életben. A legkeményebb oltáskritikus párt a Mi Hazánk volt - de még ők is oltásra bíztatták az embereket. (Ugyanakkor Toroczkaiék voltak az egyetlenek, akik merészeltek beszélni a nyilvánosságban, micsoda biznisz lett az oltóanyagok gyártása. Erről sem a kormánypárt, sem az ellenzék nem mert beszélni.) A DK meg az őt kiszolgáló szolgapártok, mint a Momentum egy darabig mondták, hogy az oroszt és a kínait ne, viszont a többire bíztatták az embereket. Aztán a végén ők is korrigálták a mondanivalójukat, és asszondták, bármivel oltsák be magukat az emberek. Fekete-Győr még széjjel is kürtölte, hogy kínait kapott. A kormánypárt és a sajtója mégis harsogja: OLTÁSELLENES ELLENZÉK! Ja, Toroczkai meg arról panaszkodott egy videóban, hogy ő meg folyamatosan megkapja a kommentfalon, hogy ballib, csak mert bírálja a kormány COVID-politikáját.

Másik kedvencem a 13. havi nyugdíj. Az még oké, hogy a nyugdíjas korosztály megfogására bevetik ők is a 13. havi nyugdíjt. De amikor el kezdték szajkózni mind mind a fideszes politikusok, mind a fideszes sajtósok, hogy a baloldal elvette anno a 13. havi nyugdíjat, az kicsit vicces volt. 1, Bajnai vette el a 13. havi nyugdíjat, amitől Gyurcsány fel is kapta a vízet. 2, Én még tisztán emlékszem, hogy a FIDESZ milyen élesen támadta ellenzékben az MSZP-t a 13. havi nyugdíj kapcsán. Most meg hirtelen ők lettek itt a 13. havi nyugdíj legfőbb védelmezői.

Vagyis ha már mondasz A-t, én mondok B-t. Hogy meg legyen az egyensúly! :P

Frederick2 2021.04.20. 09:59:43

@Sipi81: Mostanában (2020 decemberétől 2021 áprilisáig) a következő szakirodalmakat szereztem be magamnak.

Szilvay Gergely - A melegházasságról
(moly.hu/konyvek/szilvay-gergely-a-meleghazassagrol)

Szilvay Gergely - A ​gender-elmélet kritikája
(moly.hu/konyvek/szilvay-gergely-a-gender-elmelet-kritikaja)

Hatos Pál - Rosszfiúk ​világforradalma
(moly.hu/konyvek/hatos-pal-rosszfiuk-vilagforradalma)

Jonah Goldberg - A ​Nyugat öngyilkossága
(moly.hu/konyvek/jonah-goldberg-a-nyugat-ongyilkossaga)

Timothy Snyder - A ​szabadság felszámolása
(moly.hu/konyvek/timothy-snyder-a-szabadsag-felszamolasa)

Frederick2 2021.04.20. 10:03:07

@Sipi81: Igen, köztük van az általad ajánlott Szilvay-könyv is. :D

Most mondhatnám, hogy lesz mit olvasnom... DE az igazság az, hogy most egy időre eléggé megcsömörlöttem a politikai témáktól. Kb. akkor foglalkozom politikával, amikor feljövök ide fórumozni, vagy leállok anyámmal beszélgetni. Amúgy a szabadidőm nagy részében kulturális és technikai témákkal foglalkozom.

Vagyis majd valamikor ezek a szakkönyvek lekerülnek a polcról, hogy elolvassam őket. Valamikor...

Te már olvasod Szilvayt?

Frederick2 2021.04.20. 10:06:39

Na, ez a pöcs blog.hu belevette a zárójeleket is a linkbe. Így nem viszi oda a tartalomra azt, aki rákattint. Remek! :P

KalmanBlog 2021.04.20. 11:51:26

Ez is érdekes, valami furcsát csinálnak a vakcinával:

www.bitchute.com/video/4T8e9GbduIi4/ (Anthony Hopkins beoltásáról felvétel)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:07:28

@don Fefinho: "Bezzegszlovákiában meg análisan tesztelnek"
A legnagyobb bukfenc az az egészben, hogy volt ugye a "tesztelni, tesztelni, tesztelni" jelmondat, folyamatosan ezt hallottuk hogy itt nincs elég tesztelés. Szlovákiában az egész lakosságot letesztelték, erre meg már ott volt a legrosszabb a helyzet. Ennyit a tesztelésről.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:09:09

@don Fefinho: Nekem erről a transzember jut eszembe, amiről egyszer KalmanBlog írta, hogy mivel a progresszívek találták ki ezért pont fordítva van mint ahogy józan ésszel az ember gondolná. :-) Tehát a transznő az nem nő aki transznemű, hanem férfi aki nőnek gondolja magát. Vagyis ha azt mondják rá, hogy nő akkor az férfi. Újbeszél.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:14:57

@GABOR2: Pontosan nem tudom, mert nem kérdezgettem tőlük, ha fontos akkor rákérdezhetek. Annyit tudok, hogy 38 fölötti láz, meg influenzaszerű tünetek, erősebb rosszullét pár napig.
Én konkrétan a legyengített kórokozót tartalmazó vakcinában bíznék, az már egy bevált régi technológia (ha jól tudom a kínai olyan). De semmiféle genetikailag megpiszkált cuccot nem adatnék be ha nem muszáj.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:19:44

@don Fefinho: "De mondom, én laikus vagyok, a Fekete-Győr a szakértője mindennek, ami orosz vagy kínai."
Itt épp szakért: www.youtube.com/watch?v=hXA3ZuXq1sg

Azt már pedzegették, hogy a kínai nem annyira hatékony, és háromszor kell majd beadatni de közben meg már asszem valamelyik nyugati vakcina gyártója is elkottyantotta hogy hát lehet hogy az övéket is háromszor kell majd...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:28:14

@Frederick2: Hú de ráérsz olvasni! :-)
"DE az igazság az, hogy most egy időre eléggé megcsömörlöttem a politikai témáktól."
Hát szerintem ez majd meg fog változni idővel, mintha már régebben is lettél volna így.

Igen, tegnapelőtt elkezdtem olvasni Szilvay könyvét. Eddig tetszik, eléggé átfogónak tűnik, már Descartes-nál meg Aquinói Szent Tamásnál jár. :-) Filozófiatörténeti szempontokból elemzi, hogy hogyan jutottunk el a progresszió elmebajáig, legalábbis az elején ahol én járok. Én viszonylag kevés ilyen könyvet olvasok szóval nincs összehasonlítási alapom, hogy mennyire jó amit ír, de nekem sok mindenre rávilágít. Van benne egy-két rész amire Deansdale azt mondaná, hogy csak szofista hülyeség, de szerintem jó. :-)

Előtte Birgit Nilsson operaénekes önéletrajzi könyvét olvastam (ezt vettem meg a múltkor még) és az jobban izgatott, azért azt vettem előre. De azt pár nap alatt letudtam.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 12:33:36

@Deansdale: Ahogy egy barátom mondta: most hogy ez kiderült a CNN-ről, így a nem létező orosz beavatkozás Trump oldalán egyébként éppen a demokráciát, az esélyegyenlőséget javította volna. :-)

2021.04.20. 13:36:58

Az fogalmazódott most meg a 444-gyel kapcsolatban bennem, hogy habár a baloldali hálózat tagja, és masszív károkat okoz az agymosásával, mégis vannak néha jó feltáró videói, mint pl. a kínai egyetem ügyében ez:

www.youtube.com/watch?v=tuDJq4_tVd0

Szóval, ha jól értem, akkor építünk Kínának egy egyetemet legalább (!) 200 milliárddal drágábban, de inkább 400 milliárrdal drágábban, mint az indokolt lenne, és erre hitelt veszünk fel. Ja, nem is mi építjük.

Ha egy campus felépítése 16 milliárd Ft körül volt valamikor, ahogy a videóban is elhangzik, akkor mai áron számoljuk rá egy 3x-os szorzót a költségek növekedése miatt (hogy mai áron számoljunk) + 5x szorzót azért, mert nagy egyetem lesz, így is meg kellene állnia a költségeknek 240 milliárd körül. Ehelyett 580 milliárd lesz. A különbözet kb felét zsebre teszi a fidesz, a másik felét pedig a kínai építő cég. És még a kamatokról nem beszéltünk, mert ugye hitel.

GABOR2 2021.04.20. 14:44:08

@KalmanBlog: Ismét egy hiresség "megnyugtató" videója, ami a fordítottjára sül el.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.20. 15:11:25

@Frederick2: Az ellenzék nem oltásellenes, illetve nem stabilabban, mint alkalomadtán bármi más szokott lenno, mikor hogyan és mit követel meg éppen a tökéletesen tükrözött antiviktorianizmus.
A kínai rossz és veszélyes, aztán mégse, petíciózgatunk ellene (DK), aztán mégse, csiki-csuki, nyuszika sapkája.

@KalmanBlog: Valamiben meg kell dögleni.

@Sipi81: Igen, kötelezve vagyunk, hogy ami az orrunk előtt van, arra rámondjuk, hogy a fordítottja. Egészen orwelli. De egyébként az Újbeszélről nekem valamiért mindig Bábel tornya jut eszembe, hogyaszondja' szálljunk alá és zavarjuk össze ott nyelvöket, hogy egymás beszédit ne értsék... megvót', elvtársak, megvót'.
No, hát ha kell harmadik, akkor kell. A kullancs elleni oltást 3 évente kellett ismételni egy gyerekkoron át.

@vodkasprite: Ajtót kell festeni a múzeumban, hívnak szakikat, hogy ki mennyiért csinálná meg.

Béla: 100!
Józsi: 200!
Ödön: 500!

Kurátor: Ötszáz? Mi kerül ezen ötszázba?
Ödön: Kétszáz magának, kétszáz nekem, százé' meg megcsinálja a Béla!

Frederick2 2021.04.20. 15:21:41

@don Fefinho: @vodkasprite: Engem a kínai egyetemben nem az rémiszt meg, hogy mennyi pénzbe fog kerülni a megépítése. Az csupán az anyagi része. Engem a szellemi része érdekel inkább. Mit fognak ott oktatni? Kínai nyelvoktatás meg orvosi képzés oké. Én egy valamitől tartok: társadalomtudományos képzés.

A CEU elűzésével egy picivel kevesebb nyugat-európai marxizmus van Magyarországon. Még így is sok az, ami van.

Ha a kínai egyetemen lesz társadalomtudományos képzés, akkor ott menni fog a kínai marxizmus.

A meglévő nyugat-európai marxizmus mellé még kínai marxizmus is? Nem, nem akarom! Nem elég a nyugat-európai, meg az őket majmoló magyar, román, lengyel marxistákat kerülgetni. De még kínai marxistákat is?

Persze, csak az antimarxizmus szól belőlem. Számomra ugyanis oly mindegy, hogy nyugat-európai vagy kínai narxizmus. Kártékony, destruktív eszme. Pfúj!

Frederick2 2021.04.20. 15:23:39

@KalmanBlog: @Sipi81: Majkát, Curtist és Nika állitólag a COVID ihletésére készítette a klipet.

Kövezzetek meg, de nekem bejön. Már a Belehalok is tetszett.

Nektek?

Frederick2 2021.04.20. 15:30:19

@don Fefinho: @Sipi81: Szerintem a transzformátorok értelmezése kapcsán nem kell annyira kétségbe esni. Igaz, én főiskolás éveimben láttam először tarnszformátort. Egy férfit, aki nőnek hívta magát. Másodjára meg akkor, amikor átvágtam a Népligeten: a testét árulta, miközben figyelt, ki ne szúrja a rendőr. Azóta egyet sem.

Ha találkoznék egy ilyennel, a következő módon értelmezném:
1, A biológiai nemét venném alapul, nem, amit a fejébe vett.
2, Úgy tekintenék rá, mint egy mentális betegre, akinek pszichiáteri és pszichológiai segítségre van szüksége.

Ennyi.

Az, hogy mit vár el tőlem egy beteges, önmagából kiforduló, kaotikus rend, az már nem érdekelne. Szarok az újbeszélre.

Frederick2 2021.04.20. 15:44:32

@Deansdale: Beoltották a TheVR-os srácokat.
www.youtube.com/watch?v=-4J2iurvclc

Időbélyegek
00:00:00​ - Bevezetés
00:03:59​ - Iskolakezdés
00:06:00​ - Amerika kritizálása a sajtóban
00:11:42​ - Ukrán-orosz helyzet
00:17:01​ - Tapasztalataink az oltással kapcsolatban
00:38:25​ - Spekulációk és az oltási igazolvány
00:46:50​ - Elégtelen kommunikáció és sajtó
01:03:48​ - Befejezés

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 17:37:59

@don Fefinho: "nekem valamiért mindig Bábel tornya jut eszembe"
Egyébként épp beszélgettem egy szintén vallásos munkatársammal és az került szóba, hogy egyébként ha azt vesszük Isten is globalizációellenes. :-) Hiszen amikor jött volna a nagy összeborulás Bábelnél, összezavarta a nyelveket és szétszórta a népeket. Vagyis a Biblia szerint sem jó a nagy keveredés. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.20. 17:47:42

@Frederick2: Ez a kínai egyetem dolog első hallásra nekem se tetszik, de nem ástam bele magam a témába. A vasútvonalat meg a kereskedelmi-gazdasági dolgokat támogatom, de ezt már nem kéne.

Majka nem az én stílusom. Hallgattam egy darabig, aztán úgy döntöttem, hogy inkább elolvasom a szövegét csak úgy hang nélkül. :-) Nem tudom, nem vagyok járatos a stílusban, elég kiábrándult szöveg.

KalmanBlog 2021.04.20. 18:04:08

@Frederick2: A belehalok zenéje nekem is bejön, de mikor jön az "énpusztító rendszer, amit pont azért hoztam létre..." akkor ledobom a szíjat, és vagy az agyam kapcsol ki, vagy a zene. Ezeket a reppelős részeket nem bírom. Azóta sem tudom miért hozta létre az énpusztító rendszert, de nem is akarom megtudni :-)

Frederick2 2021.04.20. 18:51:24

@Sipi81: @KalmanBlog: Mondjuk én sem vagyok egy Majka-fan. Valahol fura, hogy a kereskedelmi tévés életművével a háta mögött (Ezek megörültek, Valóvilág és egyéb szörnyűségek) megjátsza egyrészt a lázadó reppert, másrészt a komoly értelmiségit. Igazából két száma van, ami tetszik.

"Azóta sem tudom miért hozta létre az énpusztító rendszert"

Fiatalon neki is megvoltak a maga problémái. Igazi hedonista volt, ami szerintem átjött a Valóvilág-os részekből. (Én nem néztem, de mások meséltek.) Csajok, alkohol, party. Onnantól, hogy megházasodott és gyereke lett, megkomolyodott.

KalmanBlog 2021.04.20. 19:50:26

@Frederick2: Meghallgattam újra, és kiderült, hogy nem énpusztító, hanem énközpontú. De hogy miért hozta létre????? Továbbra sem tudom :-)

Deansdale 2021.04.20. 20:04:39

...és ha már az szóba került, ez sem hagyható ki:
www.youtube.com/watch?v=R9BvcJbuwho

GABOR2 2021.04.20. 21:00:20

Biden tovább szomorítja a progresszív szíveket + egyéb storyk:

ujtechkor.blog.hu/2021/04/20/biden_tovabb_szomoritja_a_progressziv_sziveket_egyeb_storyk

A progresszívek megint hatalmasat léptek... persze hátrafele... korábbi önmaguk véleménye szerint:

ujtechkor.blog.hu/2021/04/20/a_progresszivek_megint_hatalmasat_leptek_persze_hatrafele_korabbi_onmaguk_velemenye_szerint

csi szi 2021.04.20. 21:03:37

@Frederick2: Műszaki, természettudományos dolgokat fognak tanítani ott szerintem. Nem hiszem, hogy a CCP marxistaképzője lesz. Egyébként meg a hagyományos komcsi marxizmus, mármint az elmélet, nem a gyakorlat szerintem sokkal kevésbé káros, mint az a posztmodern, neomarxista, identitáspolitikai, genderista izé, ami nyugatról jön. Szerintem a kínaiak a marxizmust nem igazán veszik komolyan, hiszen kapitalista elvű gazdaságot működtetnek kb. 40 éve. Annyira lehet komoly, mint nálunk a '80-as években az egyetemi tudományos szocializmus tanszékek. Persze azokon is komcsik oktattak, ma - akik még élnek közülük - a DK-ra szavaznak, és Brüsszelt és Washingtont éltetik Moszkva helyett, de nem LGBTQ-rajongók vagy ilyesmik).

Wildhunt 2021.04.20. 23:39:44

@vodkasprite: Basszus, ezek teljesen hülyék. Karácsonyék ennek a 10x-esét tudják kivenni csak a lánchídból! Van még mit tanulni a lopásból, igazad van.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 00:34:24

@Sipi81: Igen, de a keveredés, meg az összezavarás is mesterséges, minta Isten kiválasztottjainak ez lenne a funkciója (mint a cordicepsnek a dzsungelben, ha túl sok a bogár).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 00:36:13

@KalmanBlog: Én nem bírom a rapet, kutyaugatás. Írjanak verset, komponáljanak zenét, de ez a tuctucra makogás kikerget a világból. Kivétel erősíti a szabályt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 00:38:38

@csi szi: A maoizmust elengedték már ők is szerintem, a kínai esze buddhista, a szíve taoista, a konfuciánus Mennyei Birodalom pedig a népi demokrácia vékony máza alatt köszöni szépen él tovább.

Deansdale 2021.04.21. 08:02:47

@R .: Csak a kedvedért, mivel tőlem úgysem hiszel el, és úgysem értesz meg semmit, íme Schiffer András, ahogy hangsúlyosan különbséget tesz a progresszívek (=libsik) és az ún. baloldal között:
www.facebook.com/schifferandras/posts/10158270334513668

Frederick2 2021.04.21. 09:16:47

@don Fefinho: Végül is így is körül lehet írni azt, hogy államkapitalizmus. Amire egyébként van igény Magyarországon is.

Frederick2 2021.04.21. 09:17:42

@Deansdale: Schiffer András, minden hibája ellenére, jó fej!

Szerintem te is el tudnál vele beszélgetni néhány sör mellett. :)

KalmanBlog 2021.04.21. 12:13:28

@Deansdale: Hehe, ez nagyon jó! A zene továbbra is zseniális, és végre a szöveg is. Feljavító paródia :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 18:42:34

@Deansdale: @Frederick2: Jó, jó, de Schiffer náci fideszes, bármelyik pillanatban kiirthatja önmagát.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 18:44:14

@Frederick2: Magyarországin familiarizmus van, az is marad, mindig is az volt. A cocjalista, majd a rencervátó kísérlet úgy hatott, minta felszámolta volna, de nem.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 18:45:36

@Frederick2: Amíg nem rövideznek mellé, nincs gáz.

KalmanBlog 2021.04.21. 20:04:44

@promo921: Hogy meg merik-e? Eleve ez volt a céljuk az egésszel - véleményem szerint. Annak a száma pedig hatszázhatvanhat.

promo921 2021.04.21. 20:16:58

Azért látok némi problémát afelől, ha se nem kaptam még el, se nem kaptam még oltást, akkor miért korlátozzák a jogaim.

KalmanBlog 2021.04.21. 20:24:53

@promo921: Nagyon ne gondolkodj ezen, mert kiderülhet, hogy illegális!

Lásd: knowyourmeme.com/photos/1265947-thinking-face-emoji-%F0%9F%A4%94

Inkább örülj velünk: demokrata.hu/magyarorszag/tisztifoorvos-az-oltasoknak-is-koszonhetoen-csokken-a-fertozottek-szama-373381/

"A védelmi intézkedéseknek és az oltásoknak köszönhetően csökken a fertőzöttek száma – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán."

Bazmeg, ezeknek nem tűnt fel, hogy itt a tavasz? A napsütés már smafu? Elmentek otthonról, az tuti.

promo921 2021.04.21. 20:51:05

"mondta, hangsúlyozva, hogy a koronavírust kizárólag védőoltással lehet legyőzni."

Evolúciósan is, senkit se oltunk, az erős él, a gyenge pusztul.

Wildhunt 2021.04.21. 21:07:22

@KalmanBlog: ahhoz Joenak vagy Kamalának még minimum halálos veszélybe kellene kerülnie.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.21. 23:44:27

@don Fefinho: " keveredés, meg az összezavarás is mesterséges"
A keveredés meg az összezavarás általában a világban munkálkodó gonosz mestersége. (Kivéve Bábel. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.21. 23:46:20

@KalmanBlog: "Bazmeg, ezeknek nem tűnt fel, hogy itt a tavasz?"
Hát mondjuk nekem se tűnt fel, amilyen idő volt mostanában. :-)
Egyébként meg ha jól emlékszem tavaly is az volt hogy jött a nyár, mégse tűnt el a koronavírus. Most meg aztán már van annyi mutációja is hogy egy kezemen meg se tudom számolni. :-)

Nem hogy örülnél, hogy csökken, ha az oltásra fogják akkor fogják arra, mindegy, a lényeg hogy hamarosan vége lehetne az őrületnek.

Deansdale 2021.04.22. 09:05:06

@promo921:

A cikkből: "Milyen többletjogok járnak hozzá?"

Marhára vicces többletjogoknak hívni azt, hogy azoktól akiknek nincs papírja bizonyos jogokat megvonnak :)

Deansdale 2021.04.22. 09:17:59

@Sipi81: Tavaly is lecsengett a dolog a nyár elejére, csak a sajtó ezt nem igazán kötötte az emberek orrára. Nem véletlenül nyitották vissza a turizmust tavaly nyárra, és idén se véletlenül tervezik ugyanazt ugyanúgy :) És amikor nyáron nem lesz influenza, akkor kihirdetik hogy az oltással legyőzték, novemberben meg majd jön a 4. hullám.

Próféta vagyok :D

Amúgy egy vicc az egész, teljesen véletlenszerű oltási számokhoz kötik a dolgokat, láthatóan úgy ahogy a várható oltási menetrend passzol a nyár közeledtéhez illetve az előre megtervezett nyitási elképzeléxseikhez. 3,5 milliónál étterembe mehetsz, 4 milliónál moziba... Világos :) Ha most feleennyi oltásnál tartanánk, akkor az lenne az ukáz, hogy 2 milliónál mehetsz moziba.

2021.04.22. 11:01:47

Az oltás nagy biznisz. Ha jól halottam, a kínai oltást 25ezerért vesszük egy magyar közvetítőcégen keresztül. Gondolom a kínaiak adják 4ezerért, a fidesz közeli cég meg rátesz még 21ezret a biztonság kedvéért. :)

2021.04.22. 11:06:31

"Schwab új világrendje egy szabadkőműves forgatókönyv része? - Szakács Árpád"
www.youtube.com/watch?v=MOHa4-VbGmU

2021.04.22. 11:07:51

Jön ugye az indiai mutáns, sztem az hozza el európába a 4. hullámot. Közben a Balatonon a telekárak duplázódtak 1 év alatt az egyik településen.

csi szi 2021.04.22. 13:00:05

@vodkasprite: Elvileg 36 $-ért vesszük, év elején még 76 $-os árról lehetett hallani dél-amerikai országokból, bár lehet hogy az 2 dózis. Mindenesetre nekik sem adják olcsón, ezért veszik ott inkább a másik kínai vakcinát, ami olcsóbb, bár bevallottan csak 50-60%-os a hatásossága.

promo921 2021.04.22. 21:05:36

Kiemelném a mainstream média cikkéből: index.hu/techtud/2021/04/22/koronavirus-sulyos-lefolyas-genetikai-okok/

"A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos alaprejtély mindenki számára ismert: a fertőzöttek mintegy nyolcvan százaléka tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkál, és a vírust túlélte már 108, 113 és 116 éves ember is. Miközben makkegészséges fiatalok pedig belehalhatnak."

Na ez a 490 római --> XD

Wildhunt 2021.04.22. 22:41:50

@vodkasprite: Én azt hallottam a sajtóban (index, telex, 444), hogy nem számít mennyi pénzbe/gazdasági kárba kerül, ha egy embert is sikerül megmenteni már megérte.

-JzK- 2021.04.22. 22:50:37

@Deansdale:

Nem most vonják meg a többiektől, hanem egy ideje már meg volt vonva eddig is MINDENKITŐL, és most ezt elkezdik VISSZAADNI legalább először a társadalom egy részének. Magyarul eddig mindenki basztatva volt, ehhez képest most egy réteg a basztatás hatálya alól végre felmentésre kerül. Az, hogy mindenki mentesüljön, az szóba sem kerül, így kb. az a két opció van, hogy mindenki egyformán basztatva legyen továbbra is ("dögöljön meg a szomszéd tehene is" filozófia alapján), vagy legalább az oltottak ne. Nyilván az utóbbi a jobb.

Ebben még a TASZ is korrekt:

tasz.hu/allaspont-koronavirus-vakcina

"A vakcinaútlevél olyan dokumentum lehet, amely igazolja, hogy a tulajdonosa koronavírus elleni védőoltásban részesült, és így olyan szolgáltatásokhoz férhet hozzá, olyan jogokat gyakorolhat, amelyeket a még nem beoltottak nem."

"A koronavírus elleni védőoltással beoltottak az esetek túlnyomó részében nem fertőződnek meg és nem is képesek másokat megfertőzni. Ebből következik, hogy az ilyen emberekkel szemben többé nem indokolt azon jogkorlátozások fenntartása, amelyek most mindannyiunkat sújtanak. Az ő tekintetükben a járvány már nem jelent veszélyt, indokolt tehát, hogy rájuk nézve a társadalmi távolságtartásra vagy a szolgáltatások igénybevételére vonatkozó korlátozásokat a továbbiakban ne tartsák fent. Ez a kedvező helyzet egyúttal ösztönzőként is hathat az oltás beadatására.

Ha a beoltottsággal együtt jár a jogkorlátozások megszűnése, az szükségképpen különbségtételt eredményez beoltott és be nem oltott emberek között. Az emberek közötti megkülönböztetés csak akkor tilos, ha önkényesen történik. Ha a beoltottak és be nem oltottak jogi megkülönböztetésnek van észszerű alapja, akkor az nem sérti a diszkrimináció tilalmát. Álláspontunk szerint az észszerűséget jelen esetben megalapozhatja az, hogy a már beoltottak esetében megszűnik a szabadságjog-korlátozások fenntartásának alapja – ezzel pedig a különbségtétel nem tekinthető önkényesnek."

"A védőoltással járó lehetőségekre tehát nem mint többletjogokra tekintünk, hanem a korábbi jogkorlátozás megszüntetéseként fogjuk fel őket. Amikor azt vizsgáljuk, hogy mely szolgáltatások azok, amelyekre nézve jogszerűen kimondható, hogy csak a védőoltáson átesettek vehessék őket igénybe, a jelenlegi állapotot tekintjük a kiindulópontnak. A jelenlegi helyzetben, amikor még nincs vakcinaútlevél és az oltáshoz nem fűződnek többletlehetőségek, az alapvető szolgáltatásokhoz mindenki hozzáférhet. Álláspontunk szerint ezt az állapotot a továbbiakban is fent kell tartani, vagyis az alapvető szolgáltatásokhoz (pl. tömegközlekedés, egészségügy, oktatás, hivatali ügyintézés, élelmiszerüzletek stb.) mindenkinek hozzá kell tudnia férnie, függetlenül attól, hogy be van-e oltva vagy sem."

"Azok számára, akik beadatják a vakcinát, a jelenleg érvényes korlátozásokat feloldhatják – így például mentesülhetnek a maszkviselési kötelezettség alól, látogathatják a vendéglátóhelyeket, közösségi tereket (színház, mozi, edzőterem, stb.), a kijárási korlátozás nem vonatkozik rájuk vagy nem kötelezik őket karanténra az országba belépés esetén. Ez nem jár a be nem oltottak jogainak szűkülésével, és mivel racionális alapja van (a fertőzőképesség megszűnése), véleményünk szerint nem okoz hátrányos megkülönböztetést."

GABOR2 2021.04.22. 22:52:25

@Wildhunt: Azt mondták aranyáron vették. És van egy olyan aprócska gond, hogy annyit, hogy már talán a teljes lakosságot háromszor be lehetne oltani kétszer, de másfélszer tuti.

Vagyis... miért veszünk ilyen sokkal többet "aranyáron" ha tudjuk, hogy eleve sokan nem is akarják beoltatni magukat, később meg a világot el fogja árasztani mindenféle oltás, vagyis az értéke csökkeni fog.

Volt egy olyan tippem, hogy ingyen fogjuk majd osztogatni másoknak úgy, hogy cserébe nem kérünk semmit és ez már el is kezdődött:

"Szijjártó: Magyarország 40 ezer vakcinát ad Csehországnak májusban"

888.hu/ketharmad/szijjarto-magyarorszag-40-ezer-vakcinat-ad-csehorszagnak-majusban-4307489/

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.22. 23:02:32

@Deansdale: Tavaly nyár elején a mostanihoz képest töredék volt a ferőzöttek meg a betegek száma. Igen, megnyitottak aztán már szeptemberben szépen elkezdett emelkedni az aktív fertőzöttek száma, feltehetően részben pont a nyári lazaság miatt. Akkor még én is azt mondtam hogy vicc az egész, de azóta már megváltozott a véleményem. Egyébként a második hullám éppen január-februárban csengett le vagyis az influenzaszezon kellős közepén.

"várható oltási menetrend passzol a nyár közeledtéhez"
Nyilván mindenki azt szeretné ha a turizmus időszakára egyre inkább lehetne nyitni, ha most továbbra is zárva marad minden nyáron az már tényleg katasztrófa lenne.

Frederick2 2021.04.23. 07:21:58

@Sipi81: @Deansdale: @csi szi: @KalmanBlog: Médiavadász szerint nem valódi jobboldaliság, amit a FIDESZ és a PestiTV felmutat. És arról is beszél, mi lenne helyette a valódi jobboldaliság.

"Harcosok Klubja, az egész elkúrt jobboldal utolsó mentsvára"
www.youtube.com/watch?v=J64x2McV4NE

Deansdale 2021.04.23. 07:43:51

@-JzK-: Én csak az elvről beszéltem, hogy milyen tetűség "többletjognak" nevezni valamit amit nemrég elvettek, és most talán visszaadnak. A narratívát nyilván így kell felépíteniük, nem írhatják le az igazságot, hogy aki szerez ilyen igazolvűnyt az egy keveset VISSZAKAP a jogaiból.

Végülis a TASZ is ezt írja:
"A védőoltással járó lehetőségekre tehát nem mint többletjogokra tekintünk, hanem a korábbi jogkorlátozás megszüntetéseként fogjuk fel őket."

promo921 2021.04.23. 18:02:42

Lehet, hogy ideje lenne az embereknek visszavenni a jogokat, amelyeket az állambácsira ruháztak és saját jogkörükben eljárni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.24. 13:32:22

@Frederick2: Már kb a könyv 1/3-ánál tartok, szerintem nagyon jó, sok tekintetben mondjuk a feminizmus kritikáját már itt vagy a férfihangon is lehetett olvasni, de ő összefoglalja. Két apróság: egyrészt nem ártott volna még valakinek átolvasni mielőtt megjelenik, van benne több apró elírás vagy hiba. Másrészt szerintem túl sokat szabadkozik, hogy persze fontos az egyenlőség meg az emancipáció, de... Nem kellene mentegetőzni a progresszió előtt.

Frederick2 2021.04.28. 06:58:04

@Deansdale: @Sipi81: @don Fefinho: @KalmanBlog: Az ember miféle csatornákat nem talál Youtube-n! :D

Ébredő Szexualitás Blog

www.youtube.com/channel/UCElGPnBrjt1ZCV_o5pi0xlg

"Sziasztok, PoliLili vagyok! Hiszek benne, hogy fontos megtanulnunk tabuk nélkül beszélni a szexről. Én 31 éves korom után kezdtem csak el szeretni a szexet. Rögös út vezetett a gyógyulásomig, hogy végül ledöntsem a saját magam által állított falakat, melyek meggátoltak attól, hogy megéljem a gyönyört. Erről az utamról mesélek előadásaimban, cikkeimben és az Ébredő Szexualitás blogban kiegészítve szakértőkkel és izgalmas emberekkel folytatott videó-interjúkkal.

Minden csütörtökön új videóval érkezem!"

50 000 feliratkozó. Mondjuk a szex mindig is sokakat érdeklő téma volt.

Frederick2 2021.04.28. 07:05:49

@Sipi81: Még nem kezdtem neki a Szilvay-könyvnek. Ahogy mondtam előzöleg: most semmiféle politikai téma nem foglalkoztat. Szabadidőmben nyomom a Witchert, meg Youtube-videókat nézek, azt is technikai, kulturális és videójáték témában.

Néhány elírási hibát én is felfedeztem a könyvben. Vagy nem alkalmaztak lektort, vagy az a lektor rosszul végezte a munkáját. Az is lehet, hogy sebtében állították össze és dobták piacra. Kár. Nem csodálnám, ha ennek a könyvnek lenne egy bővített, második kiadása.

Ami még felróható Szilvay-nak, hogy szerintem eléggé száraz a stílusa. Könnyen olvasható, de kissé száraz.

Frederick2 2021.04.29. 11:48:41

@Deansdale: Gerle Éva kiáll a monogámia mellett, a poligámiával szemben. El se hiszem, ha nem olvasom!

csakazolvassa.hu/2020/12/30/mi-a-baj-a-poliamoriaval-1/
csakazolvassa.hu/2020/12/31/mi-a-baj-a-poliamoriaval-2/

Életemben nem ajánlottam Gerle Éva cikket olvasásra. Mond értelmes dolgokat, nem is keveset. :)

Igazi ejha élmény! :)

Gerle Éva 2021.04.29. 13:44:26

@Frederick2: sose mondtam mást, mindig a szerelmet és a lélekdús szexet éltettem, akkor is, amikor évekig nem volt senkim.
szerintem nagyon felületesen vettetek egy kalap alá netes női szereplőket, pusztán attól, hogy a férfierőszakot ténynek tartjuk. örülök, ha elolvassátok, amiket írok, így azért jobban látszik.
és pl. abortuszügyben is következetes voltam, sose toltam a kövérséget politikai ügyként, nem is mentegettem, ahogy a tanulatlanságot, lustaságot, hátrányokra hivatkozó nyafogást sem.
szembe is fordultam azokkal, akik a genderrel-identitással-kinky szexszel-gyerekvállalás-ellenességgel-kövérséggel-abortusszal menőznek, förtelmes élettörténetük és kinézetük van, szarul keresnek, és rohadtul unatkoznak.

Frederick2 2021.04.29. 14:43:38

@Gerle Éva: Jó esszé volt, mind tartalom, mind forma tekintetében. Tetszett.

Amúgy az esszéd elolvasása előtt PoliLili cikkeit próbáltam elolvasni poligámia témában. Egyet sikerült is, a többit félbehagytam. Egyrészt mert pocsék a stílusa (a legrosszabb értelemben bulvár), másrészt mert engem elborzaszt, hogy egy biológiailag felnőtt nő ennyire egy éretlen kamaszgyerek felfogásával tekintsen a szexualitásra, a szerelemre és a párkapcsolatra.

Utána olvastam el, amit írtál a témában, és megdöbbentő volt a különbség mind a stílus, mind a tartalom között. A te írásod irodalmibb és érettebb volt a témában.

El akartam utána olvasni a BDSM-témájú írásodat is, de ott már jelszót kért. Van egy olyan érzésem, hogy ott is egyetértettünk volna. :D Vannak ismerőseim ezen a téren is, ritka béna férfiak rendkivül nagy egóval.

Wildhunt 2021.04.29. 21:00:28

@Gerle Éva: én azért szeretem a blogodat, mert nem elvakultan vagdalkozol az eltérő véleményekkel. Kevés dologban értek Veled egyet, de megértem a filozófiád (ha ez a jó szó).

Frederick2 2021.04.29. 21:20:51

@Wildhunt: A 2 részes "Mi a baj a poliamoriával?" c. esszét nyugodtan elolvashatod tőle. Jól kifigurázza az ilyen poliamoria-mániákusokat.

Gerle Éva 2021.04.30. 16:23:46

@Frederick2: de miért esszé egy blogposzt? ez olyan, mintha angus steaknek neveznéd a büfés rántott húst

Gerle Éva 2021.04.30. 16:26:28

@Frederick2: és szegény azóta ilyen ehetőbugyis-cicajelmezes webshopot pakolt a nagy szexuális önkeresésre. ahogy az én (ifjú, szép, fickós) szerelmem mondja: amikor Polililit nézi, érdekelni kezdi, van-e jelenleg felvétel a Vatikánba.

Gerle Éva 2021.04.30. 16:29:40

@Frederick2: január 1-től zárt, tagsági alapon működik a blog, ismerem minden olvasóm élettörténetét, ők valós, intellektuális, jóindulatú emberek, hogy a blog címe teljesüljön végre. a rengeteg mocskolódás és aljas megfigyelgetés, rágalmak, feljelentgetés miatt döntöttem így (érdekes, hogy egykori nagy rajongók, pletykás libává züllött nők és velük vegyülve a 2014-es szerelem nyomja, nem az antifeministák, őket lekoptattam előbb, aki másból nem értett, azt erősen nevelő módszerekkel)

@Wildhunt: köszönöm az elismerést!

Deansdale 2021.04.30. 18:09:43

@Gerle Éva: "a rengeteg mocskolódás és aljas megfigyelgetés, rágalmak, feljelentgetés miatt döntöttem így"

Ha jól emlékszem a felsoroltak jelentős részét te magad követted el... Csak persze amikor te csináltad az nyilván jogos volt :)

Gerle Éva 2021.04.30. 19:00:49

@Deansdale: tévedsz, te is elhitted a mocskot. nekem egyetlen felejelentésem volt 2014-ben Kozma ellen, az viszont életveszélyes fenyegetés volt, úgy, hogy a csávó már tört orrot: odament, megtámadta, megverte, egy férfit egyébként. a többit a mocskolódók terjesztik, akik nem bírják elviselni a blogomat, a szuverenitást, az edzést, meg amikkel szembesítem őket. de nem bírnak nem olvasni. ja, és főleg nem tolongtam senkinél, nem mentem oda rajongani, kifigyelni, hízelegni, bulikba járni, írásaikat falni, bizalmukba férkőzni, hogy aztán éles váltással falkában mocskolódjak a célpont ellen. akikről szó van, azok mind tolongtak meg de tetszett nekik, rengeteget kértek és kaptak, aztán falkában rámszálltak. ez nagy különbség.

Gerle Éva 2021.04.30. 19:02:16

(az mondjuk szar lehet, hogy hiába az eyecandy téma, a te blogodon is engem taglalnak)

Deansdale 2021.04.30. 19:20:17

@Gerle Éva: Fred már csak ilyen perverz :) Túl nagy az egód ha azt hiszed én miattad mérgelődök.

Frederick2 2021.04.30. 20:08:17

@Deansdale:

"Fred már csak ilyen perverz :)"

Egy posztját dicsértem meg, nem a teljes blogját.

Azért meg ne én legyek a hibás, hogy ti olyanok vagytok egymásnak, mint a kutya és a macska.

Frederick2 2021.04.30. 20:18:59

@Deansdale: Egyébként te perlekedsz úgy Gerlével, mint Han Solo Leia hercegnővel. Csak nem te vagy a "(ifjú, szép, fickós) szerelme"? :D

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.03. 20:03:46

@Gerle Éva: Azé' a kontextusnak is vessen mán' oda egy pillantást, de pl. az is szomorú, hogy kiégett, megkeseredett, neurotikus vénlányok, akik álmukban felhorkanva 30-nak hiszik magukat, ide a haramiák közé járnak a frisshústól egy kis figyelmet pincsizni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.05.03. 20:08:37

@Frederick2: Ha tabuk nélkül akar a szexről beszélgetést hallgatni, keressen egy 3-9 fős nemileg homogén társaságot fejenként lányoknál egy üveg bor vagy fiúknál négy-öt doboz bambi után, és figyeljen. Ha már nam bírj megállni, hogy youtube csatornán teregesse a nyilvánvalót, de szemérmesen virágnyelven körülírtat. Vagy menjen el egy védőnőhöz.

GABOR2 2021.05.19. 03:24:40

Hmmm... Végül a Syder Cut megdöntötte a Avanger Endgame-t is, csak kínában több mint 330 millióan nézték meg egy hét alatt. Mégis a stúdió azzal állt elő, hogy Synder irányával pont ellentétesen kéne menni, tán valaki woke szarsággal.

"The Snyder Cut Gets 330M Views In China In 7 Days"

www.small-screen.co.uk/the-snyder-cut-gets-330m-views-in-china-in-7-days/

GABOR2 2021.05.19. 03:28:13

A legnézettebb mozifilm lett Kínában:

"Zack Snyder’s Justice League surpasses Avengers: Endgame as the most watched movie in China"

www.explica.co/zack-snyders-justice-league-surpasses-avengers-endgame-as-the-most-watched-movie-in-china.html

Deansdale 2021.05.19. 08:33:16

@GABOR2: "a stúdió azzal állt elő, hogy Synder irányával pont ellentétesen kéne menni, tán valaki woke szarsággal"

A propaganda fontosabb mint a pénzkeresés...

Frederick2 2021.05.27. 22:03:27

@Deansdale: Hallottad, hogy készíteni akarnak egy új Dragon Ball-filmet? Sőt, állítólag többet?

Itt néhány trailer:
www.youtube.com/watch?v=DHUqA_htR-A
www.youtube.com/watch?v=rovLs3lIjyo
www.youtube.com/watch?v=S2hHgUucGWg

Szerinted?

Deansdale 2021.05.27. 22:46:51

@Frederick2: Szerintem a DB nem az a téma amiből jó élőszereplős vagy ultrarealisztikus rajzfilmet lehet csinálni, mert MINIMUM a létező legdurvább CGI grafikát igényli, különben úgy néz ki az egész, mint egy üzbég gyurmafilm. A trailer alapján ez sajnos az utóbbi kategóriának tűnik.

Amúgyis, sorozatokból általában nem készülnek jó filmek, mert egy rakás epizódot értelmesen összenyomni másfél-két órára szinte lehetetlen. Nem véletlenül sorozat az eredeti...

Deansdale 2021.05.28. 14:05:57

@Frederick2: Ha már így szóba hoztad, kellemesen eszembe juttattad a kedvenc DB jelenetemet, amiből kiderül hogy Vegita a legkeményebb faszú karakter a világirodalom történetében.
www.youtube.com/watch?v=wlML6DFg0u0
Goku és Beerus az űrben harcolnak, a mellékkarakterek egy repülő csészealjban szerencsétlenkednek hogy nyomon tudják követni a dolgot, Vegita viszont a földön (illetve egy hajón) állva nézi az űrbéli eseményeket. Odamegy hozzá Whis, egy kvázi isteni hatalmú lény, és csinál neki egy képet amin közvetlen közelről láthatja a dolgot, de Vegita tőből leszarja, a szempillája sem rándul, töretlenül áll a földön és nézi a dolgokat az űrben.

Ez, b+... Én beszartam :) Egy igazán kreatív mód jelezni, hogy mennyire más szint mint a többiek.

Frederick2 2021.05.28. 14:46:53

@Deansdale: Nekem is rengeteg szép emlékem van a DB-ről! :D

valis47 2021.07.31. 10:01:25

i.redd.it/anewdicduce71.jpg

Ez egy amerikai képregényíró, a Marvelnek és a DC-nek is dolgozik, van wikipedia oldala. A tweet sem fake. A róla szóló wikipedia cikkben természetesen említés sem esik róla, hogy férfinak született, mert hát a transznők nők, és pont. Katolikus szemináriumba járt, az anyja papot akart belőle, helyette ez lett. Természetesen ő is autista, mint a "transznők" jelentős része - vagy legalábbis annak vallja magát, hogy ez is áldozati jelvényként hordozhassa, ki tudja, de aligha kétes, hogy mentálisan zavart. Az ilyenek gyártják ma a popkultúrát, szóval nincs min csodálkozni.

(Deansdale írta, hogy feladta a redditet, én sem vagyok már rég aktív redditor, de a "Social Justice In Action" (egybeírva...) subra még felnézek néha, amíg be nem szántják, ott jött ez szembe.)

Deansdale 2021.07.31. 11:01:21

@valis47: Ilyen az amikor az elmebetegséget normalizálják és a normalitást kiáltják ki gonosznak... Ilyet egyetlen társadalom se tud sokáig elviselni.

Frederick2 2021.07.31. 14:59:37

@Deansdale: @Sipi81: Nem tudom, mennyire emlékeztek, volt régebben egy agyonsztárolt feminista novelláskötet-projekt. Kiadtak 4 novelláskötetet, ahol feminista és balliberális írónők vallották meg novellában, milyen érzés nekik nőnek lenni. Nyomatták erőteljesen a róla szóló propagandát a különféle művészi és irodalmi portálokon.

Éjszakai ​állatkert - Antológia a női szexualitásról
Szomjas ​oázis - Antológia a női testről
Dzsungel ​a szívben - Antológia az anya-lánya kapcsolatról
A ​szív kutyája - Antológia az apa-lánya kapcsolatról

Én nem olvastam eme antológiákat. Viszont a Moly-on találtam negatív értékeléseket, amik elég sokatmondóak. Megosztanám veletek. A végére hagyom a legjobbat.

1, Szomjas oázis

"Sok jó novella. (És sok gyenge is, igen.) Csak épp úgy hatnak összességükben, mint valami mérgezés. Rettentő lehangolók." (Tomcheck)

"Pár történetet leszámítva borzalmas összeállítás. Mindenki szomorú, kétségbeesett, kiábrándult, elgyötört, visszagondolva egy történet sem volt benne, amely pozitív hangvételű lett volna. Szörnyű volt olvasni, úgy éreztem mérgezi a lelkem." (Agnes)

"Amikor megláttam a könyvet, nagyon megörültem, hogy milyen jó, hogy ennyire szívén viselik a szerzők ezt a témát, ám amikor a könyvet elkezdtem olvasni, megdöbbentem. Felületes, a test és a lélek sokszori kettéválasztása az „intim” helyzetekben, nem éreztem teljességet, mert a női test pozitívumai sokszor rejtve maradtak, amik ugyanúgy hozzátartoznak az élethez és amiket talán még jobban tudatosítanunk kellene magunkban (természetesen a negatívumok ismerete mellett)." (Bam)

"„De szar lehet nőnek lenni!” Bocs, de nekem ez jön le a könyvből. Egyszerűen nem bírom végigolvasni, pedig nagyon erőlködöm, mert érdekel a női lélek. Ettől a könyvtől teljesen depressziós leszek, az meg most nem hiányzik. Talán majd egyszer rászánom még magam, mert azért találtam benne érdekeset." (Abara)

2, A szív kutyája

És akkor most egy nagyon érdekes dialógus:

Stippistop: "Ebben a kötetben minden novella egy fejezet a Ki kicsoda az emberiség ótvarában? című könyvből.. Ami nem lenne gond, ha a Lányok és apák antológiája helyett a Verbálisan, fizikailag és szexuálisan bántalmazott elárult, elhagyott, kihasznált lányok és bántalmazó, alkoholista, autoriter, csélcsap, szélhámos és pedofil apák antológiája alcímet viselné. Csak mert így félrevezető."

Gazella: "Sokak fejében az apa (férfi) ezekkel egyenlő. Szomorú."

Stippistop: "igen, és az is szomorú, hogy sokszor tényleg megtörténnek ezek, de ebbe a kötetbe mintha csak ilyen apa-lánya írást gyűjtöttek volna.. Szerintem nem vont volna le az irodalmi értékéből, ha egy egészséges kapcsolat is ábrázolásra kerül."

Meseanyu: "Úh, ez nagyon gáz… Pláne, ha az ember mondjuk megveszi ajándékba egy kitűnő lányos apának. (Szerencsére nem megtörtént eset, de megfordult a fejemben, amikor megláttam a kötetet.)"

Stippistop: "Én is a szüleimtől kaptam egyik karácsonyra, igaz kívánságlistás volt. Nincs baj ezekkel a történetekkel, jól is vannak megírva, de hogy csak ilyen szerepeljen egy antológiában…"

Meseanyu: "mindenképpen félrevezetőnek érzem, mert a fülszövegben sincs szó erről az egysíkú megközelítésről, hanem ezt írják: „66 írása mutatja be, hogyan is látják korunk lányai apáikat és anyáikat. ” Az azért elég szomorú, ha csak így látják…"

Annamarie: "Ahogy emlékszem, én is állandóan azt kutattam, hogy hol van egy szép kis mozzanat a kapcsolatokban, és miért csak a halál hozta el ezt a „szép mozzanatot”?
Persze bennem nem hagyott azért ennyire borongós nyomot."

Stippistop: "azt hiszem két dolog miatt volt ilyen sok nekem: egyrészt mert minden nap egyet olvastam és így sokáig tartott, és az első negyed után csupa „bántalmazós” történet volt. Kíváncsi lennék, véletlen alakult így, vagy csak olyan nőket keresett meg a szerkesztő, akikről lehet tudni, hogy ilyen súlyos terheket cipelnek."

Érdekes. A kötet női szerzőinek a nőiesség megélése egyelő a szenvedéssel. Rosszul érzik magukat a bőrükben, mint nők. A negyedik kötet női szerzőinek az apjával való kapcsolata negatív, gyűlölték az apjukat, aki elvileg valamilyen formában bántalmazta őket. Csodálkozunk azon, hogy ezek a sérült pszichéjű nők haragszanak a férfiakra, gyűlölik a férfiakat. Az apjukkal és a férfiakkal szembeni beteges bizalmatlanságukat beleviszik az irodalomba és a politikában (formát adnak neki), ahelyett, hogy a pszichológia segítségével gyógyítanák magukat.

Érdekes. Nagyon érdekes.

2021.07.31. 16:31:46

@Frederick2: "Érdekes. Nagyon érdekes.", tudom, hogy csak finoman fogalmaztál, de nyugodtan kimondhatjuk: masszív agymosás történik az élet minden terén, így ezekben a novellákban is. A cél, hogy elültessék a fejedben, hogy mindenért más a hibás, és ezért nem tehetsz mást, mint életed végéig rabszolgaként dolgozol a munkahelyeden, de a saját sorsodat eszedbe ne jusson kézbe venni. Néha esetleg nyugtázhatod, hogy okosabb vagy, mint a szándékosan hülyét játszó kvízjátékosok, de érd be ennyivel :)

2021.07.31. 16:34:52

@vodkasprite: Nekem sem volt a legszuperebb gyerekkorom, mint ahogy sok más embernek sem, de elmúltam már 18 (már rég), innentől minden csak rajtunk múlik.

Frederick2 2021.07.31. 17:35:54

@vodkasprite:

"nem tehetsz mást, mint életed végéig rabszolgaként dolgozol a munkahelyeden"

Szerintem tévedsz. Nem az engedelmes rabszolga-mintát erősítik meg ezek a novellák. Hanem a lázadó forradalmár-mintát.

A feminista novelláskötetek lényege:

A férfiuralom megalázza a nőket. A társadalom tele van a férfiak által bántalmazott nőkkel. Az egyéni tragédia az elnyomó rendszer része. Amikor egy férfi bántalmaz egy nőt, akkor a férfi-rendszer terrorja csap le a védtelen nőre. A nők elleni erőszak a férfi-rendszer lényeges eleme. A férfi-rendszer eredményezi a nemi erőszak kultúráját. A nőknek egyénileg fel kell lépniük a bántalmazó férfiakkal - és közösségként az elnyomó férfi-rendszer ellen. A nőknek lázadniuk kell, ki kell robbantani a nő-forradalmat, meg kell dönteniük a férfi-rendszert. Hogy eljöjjön az igazi emancipáció!

Természetesen az egész egy nagy faszság! De a társadalmi uszításban sosincs logika!

"Néha esetleg nyugtázhatod, hogy okosabb vagy, mint a szándékosan hülyét játszó kvízjátékosok"

Észbontók?

Deansdale 2021.07.31. 18:34:01

@vodkasprite: "de elmúltam már 18 (már rég), innentől minden csak rajtunk múlik"

Nagyon kevés szó esik arról, hogy a szülői házból kikerülve már mindenkinek saját felelőssége rendberakni magát, akkor is ha a szülei problémásak voltak. Amikor 30 meg 40 évesen még mindig ott tart valaki, hogy neki szabad szaralaknak lenni mert rossz volt a gyerekkora, az már nem a szülei hibája, hanem a sajátja, és rá nézve borzalmas szégyen. Sokat mond, hogy a legtöbb feminista ilyen.

valis47 2021.07.31. 19:49:25

@Frederick2: "Szerintem tévedsz. Nem az engedelmes rabszolga-mintát erősítik meg ezek a novellák. Hanem a lázadó forradalmár-mintát."

Lehet, de a feminizmus miről szól, mit mond a nőknek? Legyél férfigyűlölő "erős nő", aki természetesen valamelyik multinál dolgozik, lehetőleg, és a munka töltse ki az életedet, a férfiakban ne bízz (mind disznó, ráadásul hímsoviniszta, bántalmazó stb.), ne legyen tartós kapcsolatod, egyszer-egyszer szakíts egy top 10-20% os Chad-ot egyéjszakásra, aki csak üríteni akar, vagy egy sugar daddy-t pár hétre, hónapra, aki elvisz nyaralni a pénzéből stb. Élj egyszemélyes háztartásban egy-két macskával, fogyassz sokat vagy legyél egyedülálló anya (az elvált, egyedülálló anyák a legnagyobb hősök a világon, mint tudjuk), és nevelj elb.szott gyereket. Gyakorlatilag ezekre programozzák őket.

Frederick2 2021.07.31. 20:12:13

@Deansdale:

"Nagyon kevés szó esik arról, hogy a szülői házból kikerülve már mindenkinek saját felelőssége rendberakni magát, akkor is ha a szülei problémásak voltak. Amikor 30 meg 40 évesen még mindig ott tart valaki, hogy neki szabad szaralaknak lenni mert rossz volt a gyerekkora, az már nem a szülei hibája, hanem a sajátja, és rá nézve borzalmas szégyen."

Alkoholistáknál tapasztaltam ilyet. Hogy ő a szülei miatt lett alkoholista. Mert hogy azok csúnyán bántak vele. Persze, az ilyen ember menekül a felelősség felvállalása elől. Fájdalmas dolog az önkritika, de szükséges. Önkritika nélkül nincs fejlődés.

Karafiáth Orsolyát bántalmazta az alkoholista apja. Erre ő is alkoholista lett - meg feminista. Asszem, lejött az alkoholról. A feminizmusról nem.

Papp Réka Kingát is bántalmazta az apja. Látjuk, ő is hol tart az öngyógyításban. Sehol.

Frederick2 2021.07.31. 20:19:10

@valis47:

"Gyakorlatilag ezekre programozzák őket."

Ha megfigyeled, mind az LMBT-, mind a Gender Studies-ideológia egy új fogyasztói társadalom létrehozását célozza. Egy egyre hülyébb fogyasztói társadalomét. Egy totál idióta emberekből álló fogyasztói társadalom könnyedén uralható és vezérelhető. Nem véletlen, hogy a nagy mamutcégek, mint a Google, a Facebook, az Amazons, a Microsoft stb. is beálltak mögé. Az LMBT és a Gender Studies által megalkotott Új Ember hülye, mint a segg. Termel, fogyaszt és harcol. Az új államkapitalizmus tökéletes gyalogoskatonája.

2021.08.01. 11:55:07

@Frederick2: "Szerintem tévedsz. Nem az engedelmes rabszolga-mintát erősítik meg ezek a novellák. Hanem a lázadó forradalmár-mintát."

Értem, hogy mire gondolsz. Kifejtem hosszabban, mert átugrottam néhány egy fontos apróságon.

Azzal, hogy a női olvasók fejében létrehoznak egy új ellenségképet, csak a társadalom megosztottságát növelik egy képzeletbeli frontvonal mentén.
Ha számításba vesszük, hogy még hány ilyen mesterségesen táplált törekvéssel mossák az agyunkat, és szítanak feszültséget társadalmi csoportok között, akkor hamar kiderül, hogy az emberek nagy része többszörösen is "le van fedve". Sőt, már ott tartunk, hogy abban a pillanatban, hogy valaki megszületett, kapásból számos ilyen háború kellős közepén találja magát az egyik oldal triggerelésre váró katonájaként.
"Hisz mindenki tudja, hogy a nők kevesebb pénzt keresnek."

Mindig könnyebb a másikat hibáztatni. Az emberek sokkal fogékonyabbak arra, hogy másokat hibáztassanak, mint a saját életük rendbe tételére. A számos arcunkba tolt frontvonal könnyen beszippantja az embert, hisz addig sem kell fájdalmas döntéseket meghozni a saját életünkkel kapcsolatban, ami azt igényelné, hogy "felkeljünk a fotelből", és kézbe vegyük a saját sorsunkat. Ehelyett inkább napi 24 órában faszságokkal zsibbasztjuk az agyunkat, így nem tudunk a saját utunkra, boldogulásunkra és értékteremtésre koncentrálni, ami egy idő után nagyobb önrendelkezést biztosítana a számunkra (pl. ha szakmailag képzed magad, akkor magasabb fizetést kaphatsz)

Ez azt eredményezi, hogy inkább elmegyünk kevés pénzért dolgozni, a maradék időben pedig megmagyarázzuk magunknak, hogy miért tartunk ott, ahol, és ehhez kiváló támaszt nyújtanak a háttérhatalom kultúrharcos "projektjei". Csak kevésbé fontos dolgokban van döntési lehetőségünk (sokszor azok sem valódi döntések), vagy a választási lehetőségeket amúgy sem jelentenek valódi, érdemi választást.
Ha pedig kirúgnak a munkahelyünkről, akkor pár hónap múlva az utcára kerülünk (hisz a lakáshitelt fizetni kell), így végső soron egy kényszerpályán éljük le az életünket. Tehát rabszolgák vagyunk :)

www.youtube.com/watch?v=Gsc480n1N8U

Alfőmérnök 2021.08.03. 23:57:24

@Frederick2: Karafiáth lejött a piáról, erről többször írt/nyilatkozott (asszem a Szirén c. regényének is ez a témája).

Czapáryt is verte az apja (és mostohaanyja) kiskorában, erre a traumájára építi az életművét és a feminácisága is erre vezethető vissza.

(Más: Dudi/Frick László Intézet meghalt. :( Sajnos csak a halála kapcsán tudtam meg, hogy ki volt ő valójában.
dudenbuch.blog.hu/2021/06/30/thor_133#c40805622
tiszatajonline.hu/?p=139913&fbclid=IwAR1Df_SOSDE6cOKIFxQuonwona-LDUTwSQgAU6zzkWwWJ4Bau0npRAgQxoA )

2021.08.04. 06:31:04

@Deansdale:
Kérlek, 2009-ben álmodta ezt ez a lány, 2009-es videó.

www.youtube.com/watch?v=wKwf9MjqV2w&t=0s

Frederick2 2021.08.04. 07:34:20

@Alfőmérnök: Részvétem a barátod miatt. :(

Frederick2 2021.08.04. 07:38:11

@Alfőmérnök:

„Visszakanyarodva Vámoshoz, aki minden dedikáltató nővel legalább két-három mondatot váltott, nos, Vámos frusztrálja a többi írót, mert őt sokan olvassák. Pedig ha nem számít az olvasó, akkor miért idegesít bennünket, hogy mást meg olvasnak? Závadát is olvassák. Az ő példája arra figyelmeztetett, hogy ráér az ember: nem sietni kell, hanem nagyon jó könyvet írni. Semmilyen kompromisszumba nem szabad belemenni a könyv kiadóját, borítóját, papírját és betűit tekintve, s akkor még mindig úgy járhatunk, ahogy Závada járt A fényképész utókora című regényével, ami szerintem az utóbbi évek legnagyszerűbb regénye, mégsem úgy tárgyalják, ahogyan illene.” (Rentz Mátyás)

Milyen igaz! Mármint amit Vámosról ír. Vámos tényleg remek és népszerű író. És tényleg sok "befutott" szerzőt irritál a népszerűsége.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.08.04. 10:28:44

@Alfőmérnök: De sajnálom! Én is olvasgattam időnként, meg emlékszem még a 888-as időkre mikor ott vitatkozgattak.

Frederick2 2021.08.04. 10:35:52

@Sipi81: Szerintem nem egy könnyen olvasható szerző. Aki arra számít, hogy olyan érthetőek lesznek a blogposztjai, mint Deansdale-nek vagy Falafel-nek, az kösse fel a gatyáját! Volt olyan blogposztja, amit végig sem tudtam olvasni.

Nem tudom, mennyire jönnének be az irodalmi írásai, novellái, kisregénye. Részletek vannak fenn a neten. Egy-kettőbe beleolvastam. Nagyobb részt Esterházy-epigon.

Itt vele egy érdekes interjú:
jeneigyula.hu/interview/view/6

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.08.04. 10:44:04

@Frederick2: Tudom, én is ismerem a blogját, de azért néha voltak érdekes meglátásai. Kösz az interjút, majd elolvasom. Irodalmi írások olvasására viszont momentán nincs időm. :-)

Wildhunt 2021.08.04. 11:59:19

@Sipi81: Mottója volt az "amit nem akarsz látni", erre majd minden vitapartnere ugrott.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.08.04. 12:13:50

@Wildhunt: Volt neki több is. :-) "A motívumok mindig alacsonyabban vannak" illetve a "mutatom" - aztán jön egy anekdota. Nekem ezek jutnak először eszembe.

valis47 2021.08.04. 13:07:22

@Deansdale: Na igen. Mi a különbség közte és Chris Chan között? Ez még nem erőszakolta meg az anyját, meg talán szellemileg (értd értelmileg) kevésbé retardált, mint ő.

Wildhunt 2021.08.04. 16:38:47

@Sipi81: ezek szerintem az előzőből következtek. Mindenesetre tőle tanultam meg, hogy az anekdotikus érvelés hogy segíthet a teljes kép kialakításában.

Deansdale 2021.08.04. 17:08:04

Elnézést, hogy egy rövid ontopik közbeszólással megzavarom a társalgást, de tök véletlenül pont ma néztem meg ezt a videót, ami azt taglalta hogy a Whedon-féle változat sok tekintetben jobb volt mint a Snyder-cut, és az érveit hallva egyet kellett értenem vele...
www.youtube.com/watch?v=cEfEJiRGCys
A videó hosszabb mint az eredeti film volt, de talán szórakoztatóbb is, számomra megérte végignézni :)

Alfőmérnök 2021.08.07. 00:41:11

@Sipi81: @Frederick2: A stílusa posztmodern volt, és valóban nem volt mindig könnyű olvasni (ő néha szándékosan - elidegenítő kiemelésekkel és tördeléssel, néha szerintem nem szándékosan - a gyorsgépelésből fakadó elírásokkal - nehezítette is az olvasást). Fiatalkorában rajongott Esterházyért. Esztétikailag jobban értékelte a ballib szerzőket. De nagyra tartotta pl. Hamvast és (novellaíróként) Csurkát is.
De a ballib értelmiségtől/networktől életszemléletében távol állt. Nagy élettapasztalata volt és jó valóságismerete, nem ideologikusan gondolkozott, mindig a tapasztalati valóságból indult ki.

Frederick2 2021.08.07. 05:58:18

@Alfőmérnök: A Jenei Gyula által készített Rentz Mátyás-interjú kiváló. Rengeteg remek gondolat van benne. Egyszer mindenképpen érdemes elolvasni.

valis47 2021.08.07. 12:15:22

@Alfőmérnök: Hát, ha nem vidéki és gój, talán lehetett volna belőle is közepesen híres senki a belpesti értelmiségi közegben. Annyira nem volt tehetséges úgy tűnik, hogy ezen adottságok nélkül érvényesüljön, ahhoz tényleg nagy tehetség és szerencse kell, hogy az irodalmi és művészvilágban (főleg az "SZFE" műfajokban) valaki érvényesülhessen a körökön kívüliként.
Persze be lehet állni Fidesz-talpnyalónak is, befutott így pár illető, mint publicista, csak azzal az illető végleg le lesz írva a körökben, mint fasiszta senkiházi, akivel tisztességes (értsd balliberált vagy "igazipolgárikonzerv") ember nem áll szóba se.

Olvasgatom a blogját most, így utólag, RIP.

Frederick2 2021.08.07. 16:49:03

@valis47: Emlékszem, még főiskolás koromban beszélgettem egy fantasy íróval, aki egyébként hosszú ideje az ismerősöm. Ő mondta nekem, a hazai fantasy szubkultúra annyiban jobb, mint a hivatalos irodalmi élet, hogy nem játszik szerepet benne a politika. Sokkal több tere van a tehetségnek.

Hát, most már a hazai fantasy és sci-fi szférában sem árt, ha támogatod a balliberális identitáspolitikát.

Mennyit változott a világ!

Lassan eljutunk odáig, hogy ha úgy akarsz befutni, mint szerző, hogy közben nem érinted a politikát, akkor a legaljább ponyvát kell művelnek. Romantikus és erotikus szemetet, meg horror és krimi marhaságokat kell írnod...

Undorító, mennyire összefonódott az irodalom a politikával, itthon, Magyarországon.

Frederick2 2021.08.08. 12:44:45

@Deansdale: Emlékszel még, amikor bedobtam témának a női Han Solo-t, Doctor Aphra-t? Na, van annyi önkritika bennem, hogy bevalljam, párszor belelapoztam a képregényekbe, meg elolvastam róla néhány információt neten - magyarán, az ismereteim és ezáltal az ismertetésem róla felszínes, darabos! :D

A korrektség kedvéért berakom ide Rixon's Cantina ismertetését. Ő végigolvasta a képregényeket. Így részletesebb ismertetést is ad róla, mint én. Szerencsére nem hosszúak, ugyanakkor informatívak. Ami alapján az ember eldöntheti, hogy bejön neki vagy sem.

www.youtube.com/watch?v=vYGi7j_JH98
www.youtube.com/watch?v=NRIuE1idE-M

(Van még 4 ismertetés, de ebből elég ennyi is.)

Csak bennem alakult ki az az érzés, hogy ezek a képregények tizenéves kamaszoknak (az un. Z-generáció legfiatalabb tagjainak) készülnek? Lehet, hogy én vagyok itt a lassan 40 évhez közeledő boomer, de nekem ezek felnőtt fejjel borzasztóan infantilisak, emiatt pedig élvezhetetlenek.

Az, hogy időnként erőltet egy iszonyat unalmas leszbikus szálat is, az meg csak hab a tortán.

Frederick2 2021.08.08. 13:38:31

@Deansdale: Közben megnéztem mind a 6 ismertetőt. Ami bemutatja a teljes sztorit.

www.youtube.com/playlist?list=PLnJPQhyLkUVzT4I426jmEmdI68vdj4YeY

A véleményem az ismertetés alapján a teljes sztoriról, az ismertetések alapján. Picivel változott - de csak egy picivel.

A 3. kötettől kezd az egész összetettebbé, árnyaltabbá, picivel érettebbé és komolyabbá válni. Ha nem lenne benne infantilizmus, girl power és LMBT-propaganda, akkor nem is lenne rossz. Annak ellenére, hogy Doctor Aphra egy Han Solo és Indiana Jones női klónnak készült, inkább érződött egy női Lando-nak. Sőt, ez egy laza férfi karakter, amit aztán átírtak nőre. Iszonyat gáz szerintem!

Tipikus young adult cucc!

Nem lenne ez rossz, ha nem a Z-generáció ízléséhez lenne alakítva, és nem raknának bele LMBT-propagandát.

Ha én készítenék belőle animációs filmet, kicserélném a női karaktert férfi karakterre, írnék neki egy normális hetero kapcsolatot, minimalizálnám a humort, és komolyabb stílust adnék neki. Természetesen nem engednék be LMBT-propagandát. Így ki lehetne belőle hozni egy jó STAR WARS-alkotást.

Az a baj a jelenlegi STAR WARS-szal, hogy bár kísérletezget, és vannak jó ötletei, nem merészel igazán merész lenni. És egyre inkább csak és kizárólag a Z-generációt célozza meg, alig dobva valami koncot az Y- és X-generációnak.
süti beállítások módosítása