HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: Ezt elég jól írtad... Meg amúgy azt se kell elfelejteni, hogy a nép belefáradása azért is volt annyira erős, mert az USA azt állította, hogy olyan békét akar, ahol minden vissza fog állni ... (2024.09.19. 19:58) Két idézet hevenyészett fordítással
  • GABOR2: @GABOR2: hu.wikipedia.org/wiki/Tavaszi_offenz%C3%ADva_(els%C5%91_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BA) (2024.09.19. 19:52) Két idézet hevenyészett fordítással
  • GABOR2: "Hogyan szúrta hátba a hátországbeli német zsidóság a németeket a fronton? Sehogy, ez egy mítosz." A németek lettek a győztesek a keleti fronton, Oroszország megadta magát. Közben a németek indíot... (2024.09.19. 19:50) Két idézet hevenyészett fordítással
  • valis47: @Bayaz: A "hátbaszúrás legendájának" az alapja az volt, hogy bizony a szocialisták, kommunisták szervezkedtek a hátországban (sztrájkok stb.), és hát ezek vezetői között elég sok volt a zsidó. Nyilv... (2024.09.19. 19:28) Két idézet hevenyészett fordítással
  • Deansdale: @Bayaz: "Hogyan szúrta hátba a hátországbeli német zsidóság a németeket a fronton? Sehogy, ez egy mítosz." Weimar ennél sokkal több volt, de emellett szerintem kétszer is ellenőrizd, hogy kinek a t... (2024.09.19. 18:19) Két idézet hevenyészett fordítással
  • Utolsó 20

Két idézet hevenyészett fordítással

2024.09.17. 17:36 Deansdale

situ2.jpg

Ha a történelmet a győztesek írják, akkor miért ilyen borzasztóan fehérellenes a történelemoktatásunk?
Milyen háborút vesztettünk el, és ki nyerte meg?
A válasz egyben magyarázat a modern világ helyzetére is.

situ1.jpg

A nyugat politikai helyzete, amit éppen tapasztalunk abszolút értelmezhetetlen marad számodra amíg először meg nem érted, egy idegen megszálló hatalom alatt élsz, és az elnyomók állítják fel a szabályokat. Ha nem erre az alapra építkezel, mindenféle álmagyarázatokat és racionalizációkat fogsz gyártani a társadalmad gondjaira, amik nem vezetnek sehová.

A szitu az, hogy az ellenfél nem akar téged legyőzni, mert rég legyőzött, már azelőtt hogy megszülettél. Azóta minden igyekezete egy célra irányul: hogy megalázzon. Ez elrabolja az emberséged, az akaraterőd, az okod a harcra. Még azt is eléri, hogy méltatlanná válj mások empátiájára. (...)

A megszállók nem azért rendeznek buziparádét az utcáidon és transzvesztita pedóműsort a gyerekeidnek, nem azért biztatják a fiaidat pöcslevágásra és a lányaidat fajkeverésre, a honfitársaidat kábszerre és bűnözésre, nem azért cserélik le a húst csótányra, és a média nem azért röhög rajtad közben végig, mintha azt gondolnák ez bárkinek is jó. Azért csinálják, mert tudják hogy te nem akarod ezeket, de nem tudod őket megállítani abban hogy rád kényszerítsék. Meg akarnak alázni, és meg is teszik.

...

ui.: Szokás szerint az van, hogy a nyugat jelenlegi helyzetével a saját jövőnkbe tekinthetünk. Itt még nincs kötelező iskolai drag queen műsor, de buziparádé már van, a csótányevést meg folyamatosan próbálja az emberekre tolni az EU, aminek mi is alanyai vagyunk. Ésatöbbi. Szóval kéretik nem azt reagálni, hogy amiről itt szó van az Mo-n még nincs, mert a kulcsszó a még. A lényegen semmit nem változtat a 10 év lemaradásunk a nyugathoz képest.

49 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evil Empire 2024.09.17. 21:05:16

Csak azt magyarázd meg, hogy ha tényleg a "legyőzött megalázása" a cél, akkor a "megszállók" miért "alázzák meg magukat"?
Mert az amerikai zsidók közt se kevesebb (sőt, szinte biztos több) arányaiban a homoszexuális és az átoperált transznemű, és Izraelben ugyanúgy vannak Pride-ok és drag queen-ek.

Deansdale 2024.09.17. 21:24:14

@Evil Empire: Egyetlen rócsildot sem látok a megalázottak között. Nem tudom mit zsidóztok itt egyfolytában, soha senki nem állította, hogy minden zsidó része a háttérhatalomnak.

Másfelől a degenerációt máshogy ítélik meg a népek, a zsidóknak már a tórában meg van írva hogy egy tucat különböző gender van és a pedofília meg az egyéb aberrációk elfogadhatóak, stb, így számukra nem megalázás abban lubickolni, hogy a saját degenerációjukat ránk erőszakolhatják. Kb. olyan mintha azt mondanád, hogy vegákat húsevésre kényszeríteni nem megalázó, mert a húsevők is esznek húst. Hmm.

Vehetjük példának a franszoá olimpiát, ahol a megnyitó és a záróünnepség egyértelműen kereszténygyűlölő sátánista performansz volt, azzal a céllal hogy a keresztényeket megalázzák. Ez egy olimpián meglehetősen furcsa lenne, különösen egy elvileg keresztény gyökerekkel rendelkező európai országban, köpésnyire a Notre Dame-tól és egy rakás egyéb katedrálistól, ha nem tudnánk, hogy kik állnak a hátterében és miért csinálták. Aztán hogy ők otthon is sátánisták, az a szándékon és az eredményen mit sem változtat.

Evil Empire 2024.09.17. 21:39:13

@Deansdale: Hát amennyire én tudom, 50-100 éve nem nagyon voltak magukat "felvállaló" homoszexuális és transznemű zsidók.

Az alapvető cél nem a megalázás, hanem a megosztás.
A zsidók nagy részének (irracionális) félelme van attól, hogy nagy, erős, egységes társadalmakban éljenek kisebbségként (úgy látják, történelmileg nem végződtek számukra jól amikor ilyen társadalmakban éltek), és minden olyan kezdeményezést támogatnak (bevándorlás, multikulturalizmus, LGBTQ) ami a társadalmakat kisebbségekre tördeli akikkel "szövetkezni" tudnak.

Deansdale 2024.09.17. 22:18:00

@Evil Empire: A két elképzelés nem zárja ki egymást, sőt.

GABOR2 2024.09.18. 01:24:50

Mat Walshnak most kijött egy új filmje amit egyetlen egy hivatásos kritikus se hajlandó véleményezni, miközben tán az USA negyedik legnézettebb filmje. Bár több mozi nem játsza szélsőbalos fenyegetések miatt.

Ebben a filmben rögtön az elején idéznek egy nagyraértékelt mai modern baloldali szerzőtől, aki szerint a rasszizmus ellen csak rasszizmussal lehet küzdeni.

Egy másik meg kijelenti, hogy ez egészpontosan azt jelenti, hogy fehér ellenesnek kell lenni... És az egész országot nem megváltoztatni kell, nem megmenteni, hanem porigégetni...

GABOR2 2024.09.18. 01:28:04

A cikkre meg... igen. Illetve mivel nem lehet nyilt uralom még, egyre fokozatosan egyre több és több területre terjed ki és egyre jobban és jobban és bátrabban.

GABOR2 2024.09.18. 01:49:43

Különben lehet arra gondolsz, hogy node a britek vagy az USA miért jut ugyanarra a sorsa mint Németoroszág? Hiszen ők a fiaikat adták, hogy legyőzzék Hitlert?

Nos, a zsidók nem erre emlékeznek... hanem arra, hogy volt egy hajó amin Németországból jöttek volna az USA-ba zsidók, de mind a britek, mind az USA elutasították őket. És a zsidóknál mondhatni már azért halál járhat egy egész népre, mert a vezetője csúnyán nézett egy zsidóra...

"Akiket cserben hagyott a világ — 80 éve kísért a St. Louis tragédiája"

neokohn.hu/2019/06/24/akiket-cserben-hagyott-a-vilag-80-eve-kisert-a-st-louis-tragediaja/

"A St. Louis hajó és utasai tragikus története annak lett a szimbóluma, hogyan hagyták cserben a nyugati hatalmak az európai zsidóságot."

Plusz a második világháború után a németeken szörnyű bosszút akartak állni zsidók, ami nagyon közel volt, hogy átmenjen, de az USA-ból volt valaki aki leállította és ez is ilyen zsidós dolog tán, hogy... akkor a te sorsod lesz az amit megakadályoztál jogos megtorlást.

GABOR2 2024.09.18. 01:58:50

"A Fortune 1940-1941-es felmérése alapján az amerikai megkérdezettek veszélyesebbnek tartották a zsidókat, mint a németeket."

"az amerikai antiszemitizmus a háború előtt kimondottan magas volt."

"Az NCC kész volt félmillió dollárt is fizetni az utasok partraszállásáért. Berenson túlzásnak tartotta az ajánlatot, ezért inkább nem egyezett meg."

Túlzásnak... fura, volt hogy ők miért értek ilyen sokat az USA szemében.

GABOR2 2024.09.18. 02:01:41

@GABOR2: Mennyi korábbi tapasztalat veszett oda... Voltak országok... Nagy-Britannia uralkodója például egyenesen mindörökké kitiltotta annó az országukból a zsidókat, meg a rengeteg nagy tiszteletnek örvendő embernek nem volt pozitív véleménye róluk, itt most azt játjuk, hogy az USA lakosságának a többsége a zsidókat veszélyesebbnek tartotta mint a németeket miután lerohanták Európát...

Madarász Henrik 2024.09.18. 04:55:47

Ez történelem legsikeresebb népirtása, 1 milliárd fehér embert számolnak fel komoly ellenállás nélkül, a belső árulók felhasználásával, a túlnyomó többség ostobaságát kihasználva. Dzsingisz kán, Sztálin, Mao még inasok sem lehetnének náluk.

Deansdale 2024.09.18. 08:31:12

@GABOR2: Van egy olyan gyanúm, hogy a zsidók egyszerűen csak mindenkit gyűlölnek már a történelem kezdete óta, és ehhez gyártották hozzá a vallásukat, illetve gyártják azóta is a hülye kifogásokat, hogy miért van okuk és joguk erre a gyűlöletre. "Polgáraid százezreit küldted háborúba értünk? De egy hajót nem fogadott be egy kikötőd, szóval rohadt szemét vagy úgyhogy kiirtunk."

Az ószövetség gyakorlatilag annak a sztorija, hogy kiket hogyan irtottak ki, ráadásul szinte mindig aljassággal és átveréssel, amire ők maguk utólag mindig nagyon büszkék voltak. És ez elvileg az ő saját leírásuk önmagukról.

Nem sokminden változott azóta, csak most a tudomány és technika segítségével hatékonyabban tudnak aljasok lenni.

Serény Vélemény 2024.09.18. 08:49:54

Hát, ezzel (a poszttal) viszont egyetértek. Ilyenkor egyébként szerintem határozottan előny a hátrány: hogy '10 év lemaradásunk a nyugathoz képest'.

Serény Vélemény 2024.09.18. 08:53:07

Viszont a "megszállók" bármennyire is nem tetszik nem "zsidók", hanem megszálltak: egy (vagy inkább több) emberiség ellenes ideológia által megszállt saját honfitársak. Főleg az usában, főleg az elit egyetemeken, de általában az egyetemeken ideológiailag agymosott társaság, mondhatni az elit.

Deansdale 2024.09.18. 09:09:13

@Serény Vélemény: Akkor már csak az a kérdés hogy ki agymosta őket, és miért fordított erre dollármilliárdokat ill. évtizedeket.

Na, szóval az úgy van, hogy soha senki nem mondta vagy gondolta, hogy a megszállók "a" zsidók. Némileg leegyszerűsítve a megszállók a globális bankárelit, akik szinte kizárólag zsidók. Ők nem éreznek igazi elkötelezettségek a népük iránt, Izraelt is megszivatják ha az érdekük úgy kívánja, de azért mégiscsak preferálják a saját népüket az idegenekkel szemben. Ezért van minden nyugati ország majd' minden fontos pozíciójában zsidó, mert segítik egymást, és felülről is tolják őket. És hát nem nehéz észrevenni, hogy minden fehérellenes téma mögött zsidók vannak, csak egy kicsit meg kell kapargatni a felszínt. Ha megnézed pl. a könyveket amik a fehér faj ellen lázítanak, az írók 90%-a ilyen stein meg olyan berg. A már említett migrációsegítő szervezeteket is ők futtatják, pl. Soros, akit csak a vicc kedvéért említek, mert a magyar balosok ugranak rá. Ők irányítják a pornóipart, ők támogatják a transznemű hülyeséget, ésatöbbi.

Nem minden zsidó, csakhát aki csinálja az mind vagy zsidó, vagy a zsidók pénzelik/agymosták - a saját politikusainkat akik nem akarnak úgy járni mint JFK, a pénzt viszont szeretik. És persze szomorú, hogy van aki kényszer nélkül is benyeli a propagandát - ebből van a tömegbázisuk, a woke siserehad -, de a felelős továbbra is az aki ezt az egészet irányítja, vagyis az aki szervezi a davosi majomkodást, mozgatja a WEF-et, Bilderberg, trilaterális, istenkasza.

Mattka85 2024.09.18. 10:06:21

@Deansdale: S ha nagy ritkán akadna is zsidó, aki ellene menne a terveknek, az vagy 'irányított ellenállás', vagy agyonhallgatják, vagy kicsinálják. Hiába no, a törzsi elv nekik megengedett, csak a fehéreknek tilos.

Deansdale 2024.09.18. 10:11:13

Blackrock ✡️ Mark Wiseman says Canada should let ALL 'migrants' in and that screening them is a "waste of time". They aren't even trying to hide what they are anymore.
gab.com/WayoftheWorld/posts/113157464414175749

valis47 2024.09.18. 14:18:58

Na, most megy egy Bp-i egyszemélyes kamucégnek hála belekeverték Magyarországot a robbanó csipogók ügyébe is... Bár lehet, hogy ez a tajvani gyártó sara. Félnek a bosszútól, ezért kitalálták, hogy ez a BAC Consulting nevű kamucég gyártotta a cuccot. Amit nyilván a Moszad preparált azután, aligha Magyarországon.

Deansdale 2024.09.18. 14:29:16

@valis47: Hja, szinte kizártnak tartom hogy egy mo-i kft szerelne össze ilyen robbanóeszközöket. Ha igen, akkor az nem mo-i kft, köh-köh.

valis47 2024.09.18. 14:31:07

@Evil Empire: Én is így gondolom, de ettől nem lesznek kevésbé károsak.
A "szép korszak" (persze voltak csúnya dolgok is alatta, de mégis csak egyfajta zenitje volt a nyugatnak) az I. vh-val már véget ért, pontosabban azzal, hogy nem békekötéssel ért véget 1916-ban vagy 17-ben, az nekik köszönhető, az általuk már akkor átjárt sajtó uszító propagandájának, amely akkor is megakadályozott minden tárgyalási, tűzszüneti majd békekötési próbálkozást - van némi párhuzam a jelennel, ugye? Akkor is a brit és amerikai zsidók voltak ennek a fő akadályai, akárcsak ma bármilyen tárgyalásos lezárásnak orosz-ukrán ügyben (ugye a részben zsidó Boris Johnson 2022-ben személyesen ment a zsidó Zelenszkijhez megakadályozni). Ahogy a "visszavágónak" tekinthető II. vh idején is, lett volna lehetőség békére, igaz, Hitler akkor Európában domináns maradt volna. Hogy lett-e volna zsidóüldözés? Valamennyi igen, de valószínűleg akkor csak egyszerűen végül kivándorlásra kényszerítették volna az európai zsidóságot. Még az is lehet, hogy Palesztinába...
De a zsidó narratíva azóta is a világ fekete-fehér, Jóra és Gonoszra oszlik, utóbbival tárgyalni "appeasement", Churchill a pozitív hős, a háborút elkerülni próbáló Chamberlain pedig a negatív hős. Most is ezt a retorikát nyomják az oroszokkal és Putyinnal kapcsolatban, Oroszokat márpedig le kell nyomni, Putyin a korunk Hitlere stb.
Nincs természetesen hatalmas zsidó összeesküvés, amiben százezrek, milliók vesznek részt, ha csak nem magát a judaizmust vagy a cionista eszmét tekintjük annak.
Szerintem Rotschild vagy más kabal sincs, amelyik mindent irányítani tud. Nem tudnak mindent irányítani, csak felpattantak a sárkány (na jó, oroszlán, majd sas) hátára, és próbálnak nem leesni onnét. De járhatnak úgy is, hogy leesnek egyszer csak.

Deansdale 2024.09.18. 14:48:35

@valis47: "Szerintem Rotschild vagy más kabal sincs, amelyik mindent irányítani tud."

Sosem volt szó arról, hogy "mindent irányítanak", vagyis egy szalmabábot cáfolva utasítod el az alapállítást aminek a szalmabábhoz semmi köze. Sztálin "mindent irányított" ami a fronton történt? A fityfenéket. Attól még ő irányította az eseményeket szovjet részről. A rócsildok is "elég" ha davost meg a wef-et kézben tartják, plusz a világ pénznyomtatását, esetleg az AIPAC vezetését, és gyakorlatilag a kezükben a világuralom. Nyilván nem tudnak mindent előre kiszámítani, de nem is kell, nem erről szól a történet. Ha a politikusok a zsebükben vannak az gyakorlatilag teljhatalmat jelent.

Macron rócsild-bankban dolgozott mielőtt államfő lett, bakker :)
www.ft.com/content/9bd62502-12cf-11e7-b0c1-37e417ee6c76
Amúgy meg a pápával egyezkednek, erről írtam is régebben:
deansdale.blog.hu/2020/12/11/felebarataim_ettol_meg_az_en_fejemrol_is_leszedult_az_alucsako
Ez utóbbinál a link linkjét azóta törölték, de sebaj, pótoljuk ezzel:
www.inclusivecapitalism.com/team/lynn-forester-de-rothschild/

Deansdale 2024.09.18. 14:58:24

@valis47: Bár persze mindenki azt gondol amit akar, csak nekem elég erősen jön a következtetés.

GABOR2 2024.09.18. 15:58:10

A második világháború után elindult egyfajta háború ellenesség, ami hazafiság hiányába is fordult, de talán annyi pozitívuma volt, hogy arra bíztatta a feleket, hogy a másikat ne valamiféle állatnak látassák, legyenek hajlandók inkább tárgyalni, meg hogy nem szabadna büntetni mindenkit, az ellenségek között is vannak egyének akik velünk értenek egyett, tehát ne legyen mindenki büntetve... na az ukrán vezetés azt akarja, hogy mindezt hirtelen dobjuk a szemétbe.

Még abban is fenyegetettséget látnak, hogy orosz sakkozók eljöjjenek játszani hozzánk...

"Ukrajnából megüzenték, hogyan kell majd dönteni a hétvégén Magyarországon"

mandiner.hu/kulfold/2024/09/ukrajnabol-meguzentek-hogyan-kell-majd-donteni-a-hetvegen-magyarorszagon

"Az ukránok nagyon nem szeretnék, ha Budapesten eltörölné a nemzetközi szakszövetség az orosz és fehérorosz sakkozók felfüggesztését."

Muad.dib 2024.09.18. 16:04:18

@GABOR2: miért ne üzenhetnék meg. Te is üzenhetsz mit szeretnél.
Az a nagy kérdés mi lesz majd a döntés.

GABOR2 2024.09.18. 16:05:14

@Deansdale: Rotschild... nem tudom hallottátok-e, hogy Ukrajna nemrég nyiltan megüzente, hogy nem fogja fizetni az adósságait.

A mainstreamben annyi megjelent nálunk, hogy ezt az adósságot segítenek átütemezni...

Az orosz sajóban viszont az is megjelent, hogy kik segítenek ebben és hogy nem lesz ingyen.

"How the Rothschilds Сashed In on Ukraine Since Neo-Nazi Coup in 2014"

sputnikglobe.com/20240910/how-the-rothschilds-sashed-in-on-ukraine-since-neo-nazi-coup-in-2014-1120100282.html

"The famous Jewish banking family has been deeply involved in Ukraine's affairs since the 2014 coup d'etat, despite Ukraine embracing neo-Nazi collaborators as its national heroes."

Amúgy a híres ukrán... ukrán szempontból nemzeti hősök tán forognának sírjukban, hogy ki a vezetőjük. Ugyanis a zsidók annó elárulták őket és utánna az ukránok pogronoztak keményen.

"Multinational asset firm Rothschild & Co was instrumental in the restructuring of Ukraine's $20+ billion debt in July 2024, according to Western press."

Szóval átütemezték az ukrán adósságot és az is kiderül, hogy a Rotschildok "fantasztikus" kapcsolatokat tartanak fennt az ukrán vezetéssel.

"Rothschilds Have Had 'Fantastic Relationship' With Ukrainian Gov't Members, Prank Call Reveals"

sputnikglobe.com/20230721/rothschilds-have-had-fantastic-relationship-with-ukrainian-govt-members-prank-call-reveals-1112033868.html

valis47 2024.09.18. 17:02:54

John F. Kennedy naplója (1945):

"Hitler úgy fog kiemelkedni az őt most körülvevő gyűlöletből, mint a valaha élt egyik legjelentősebb személyiség."

"Megvolt benne az az anyag, amiből a legendák készülnek."

Ha valaki kételkedik benne, hogy miért ölték meg...

Muad.dib 2024.09.18. 19:00:36

Azért ez a ma reggeli hezbollah pagerek és walkie talkiek felrobbantása ügyes húzás volt nem tagadhatjátok.

valis47 2024.09.18. 19:03:51

@Muad.dib: Minket nem kellett volna belekeverniük. No meg azért temetésen robbantgatni kb. a legalja.

Serény Vélemény 2024.09.19. 08:01:35

@valis47: És gyerek focimeccset rakétázni, az nem legalja?

Deansdale 2024.09.19. 08:30:32

@Serény Vélemény: Azt kellene meglátni, hogy mindkét népcsoport kölcsönösen a legalja, a zsidók fikarcnyival sem jobbak, és nekik sincs igazuk ebben az elhúzódó vérengzésben. Semmi értelme nincs őket pártolni ha te magad nem vagy zsidó, de még abban az esetben is kétszer megfontolnám. Úgy érzem hamarosan lesz megint egy olyan konfliktus mint a 2.vh, amiben a globális zsidó elit természetesen biztonságban lesz a karib-tengeri szigetein, de Izrael ill. a mezei zsidók a nyugati világban ugyanúgy megszívhatják, mint a 2.vh-ban. (Ugye tudjuk, hogy a 6M az kamu, de azért sokan fűbe haraptak, a Hitlert is finanszírozó rócsildok nem mentették ki őket.) Szóval teszem azt egy átlag mo-i zsidónak nem biztos, hogy a legjobb stratégia itt kiállni a köz elé Izrael pártolásával, és nem azért mert a gonosz magyarok irracionálisan antiszemiták, hanem amikor a világ rádöbben hogy a rócsildok mit tettek vele, akkor könnyen félremehetnek a JOGOS indulatok. Nagyjából Weimar után is ez volt, csak persze ezt tilos szóba hozni.

Muad.dib 2024.09.19. 09:35:59

@Deansdale: "a gonosz magyarok irracionálisan antiszemiták"
Te itt a saját démonaiddal küzdesz? Vagy miért teszel ilyen borzalmas megállapitásokat?
Az utóbbi időben túl sok felkorbácsolt érzelem és túl kevés tény van ezen a blogon. Az érzelmek túlsúlya feminin jellemvonás. Sértődj meg.

Deansdale 2024.09.19. 09:48:54

@Muad.dib: "Vagy miért teszel ilyen borzalmas megállapitásokat?"

Milyen megállapítás? Pont azt mondtam, hogy NEM ez a helyzet.

Amúgy a kritikát nagyon szeretem és szívesen veszem ha érdemi, az óvodás sértegetéssel viszont menj inkább máshová, oké?

Deansdale 2024.09.19. 10:16:34

@Muad.dib: Túl öreg vagyok már az ilyen baszakodáshoz, és egy idő után rájöttem hogy a saját blogomon még csak rá sem vagyok kényszerítve, hogy eltűrjem... Higgadj le, ha sikerül nyugodtan dumálhatunk tovább.

valis47 2024.09.19. 10:17:28

@Serény Vélemény: Az éppenséggel gyanús, hogy hamis zászlós volt. Pár drúzt beáldozni aligha lehet gond Izraelnek, hogy bemutassa, milyen ördögien gonosz a Hezbollah. Akik egyébként többnyire katonai célpontokat próbálnak eltalálni drónokkal és rakétákkal, csak hát azok elég primitívek.

Deansdale 2024.09.19. 10:22:59

@Muad.dib: "Te itt a saját démonaiddal küzdesz?"

Nem mellesleg legalább tucatszor hallottam már a vádakat, hogy "a gonosz magyarok irracionálisan antiszemiták", TGM például rendszeresen dobálózott vele, pedig ő talán még nem is volt zsidó. Csak g*ci. Azt is tudjuk, hogy a zsidó narratíva szerint szó szerint az egész világ irracionálisan antiszemita, a teljes történelemfelfogásuk erre alapul, hogy őket mind a 109 országból indokolatlanul zavarták ki.

Szóval légyszíves ne akarj már azzal a hülyeséggel sértegetni, hogy csak én találtam ki az egészet és a zsidók sosem állították, hogy pl. a magyarság irracionálisan antiszemita lenne. LOL

Serény Vélemény 2024.09.19. 10:55:40

@Deansdale: "hogy pl. a magyarság irracionálisan antiszemita"

Maga az antiszemitizmus teljességgel irracionális. Ugyanúgy, ahogy például te is teljességgel irracionális módon a tények egy részét negligálod, mintha valami furcsa kognitív szűrő nem engedné, hogy racionálisan elemezd a dolgokat.
Mindenesetre érdekes. Lehet besértődve lenni TGM-re csak minek? eléggé nagy csapás volt a tevékenysége és az a nettó hülyeség, amit "filozófia" címén művelt a magyarságra, nemhogy még emiatt vagy bármi miatt megérdemelné a negatív érzelmi viszonyulást a személyével szemben. Főleg a halála után.

Deansdale 2024.09.19. 11:14:51

@Serény Vélemény: Rádöbbentem, hogy teljesen igazad van, kizárólag a zsidók fehér- ill. magyargyűlölete racionális.

valis47 2024.09.19. 13:00:53

@Deansdale: A zsidók szerint az antiszemitizmus mentális betegség, amely járványszerűen szokott végigsöpörni a gójok között. Számtalan pszichoanalizáló magyarázatot ötöltek ki rá, amik csak abban közösek, hogy a zsidók ebben teljesen ártatlanok. Max. az lehet, hogy a gójok irigykednek a nagyszerűségükre és az erkölcsi felsőbbrendűségükre.
(No meg a rabbik szerint a gójok lelke teljesen gonosz, ellentétben a zsidókéval, amely szent...)

valis47 2024.09.19. 13:04:24

Ahogy a mém is szól: "Aztán egy nap, minden ok nélkül..." (And then one day, for no reason at all...) Szóval a tudomány nagy rejtélye szerintük a gójokon időnként kitörő zsidóellenes roham, vagy hogy 109 országból lettek kiűzve a történelem során (jó ez utóbbi is mém).

valis47 2024.09.19. 13:10:51

@Deansdale: De, az volt, legalábbis a zsidó szokás szerint az anya számít (szerintem annak is tartotta magát, hiszen a gyerekei is zsidó neveket kaptak, minden bizonnyal a feleségei is azok voltak):
"Édesapja a székely származású Tamás Gáspár író, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója, édesanyja a nagyváradi zsidó kántor lánya, Krausz Erzsébet műtősnő, a Román Kommunista Párt egyik alapítója. Első felesége Fränkel Anna, akivel 1969-ben kötött házasságot, második felesége Nina Elston, akivel 1987-ben házasodtak össze. Gyermekei: Ábel (1981) klasszika-filológus, irodalomtörténész; Rebecca (1988); Jonathan (1991) és Hanna (2005)." (Wikipédia)

Deansdale 2024.09.19. 14:27:15

@valis47: Nem jártam utána, de volt egy sejtésem, hogy amennyire magyar- és fehérgyűlölő az már túlmutat az agymosott libsi szinten. És hát na, mit ad Isten, a véresszájú magyargyűlölő aki olykor magyarnak hazudta magát, történetesen zsidó volt. Mik vannak.

Amit érdekesnek találok az az, hogy azok akik oltanak minket az antiszemitizmussal kapcsolatban, mint pl. Serény kolléga itt fentebb, SOHA nem álltak le a TGM-féléknek magyarázni, hogy a magyargyűlölet irracionális. Cigóknak, négereknek, araboknak, zsidóknak nem magyaráznak, hogy a rasszizmus csúnya dolog, mindig csak fehéreknek. Bárcsak tudnám miért van ez...

GABOR2 2024.09.19. 15:33:17

Na úgy látom Izrael végre elérte, hogy Libanonban hivatlosan is kimondják, hogy háborúban állnak, bár eddig is Izrael azt csinált ott amit akart, de így legalább nem Izrael mondja ki...

Ha viszont ebből igazi háború lesz és úgy tűnik minden készen áll hozzá, akkor az USA és a többiek persze minden segítséget megadnak majd, ami miatt Ukrajnának még kevesebb törődés jut majd...

Evil Empire 2024.09.19. 17:18:59

@Deansdale: @valis47: "Szóval teszem azt egy átlag mo-i zsidónak nem biztos, hogy a legjobb stratégia itt kiállni a köz elé Izrael pártolásával, és nem azért mert a gonosz magyarok irracionálisan antiszemiták, hanem amikor a világ rádöbben hogy a rócsildok mit tettek vele, akkor könnyen félremehetnek a JOGOS indulatok. Nagyjából Weimar után is ez volt, csak persze ezt tilos szóba hozni."
Nem hiszem, hogy ilyesféle 'lelepleződéstől' kéne félniük, de az Izrael melletti nyílt kiállás még visszaüthet.

A weimari Németország etnikailag homogén ország volt, és egy háború elvesztése és egy óriási világválság után kerültek hatalomra a nácik (és akkor is éppenhogy, a kommmunisták simán nyerhettek volna).
Azóta nem volt hasonló súlyosságú válság a 29'-eshez, nincs vesztes háború se amiért revansot kéne venni és a mai USA etnikailag sokkal kevertebb, szóval nehéz lenne egy nácihoz hasonló eszmének többséget szereznie (és ahogy mondtam, ez szerintem a fő oka hogy a zsidók nagy része támogatja a bevándorlást).

Ami sokkal valószínűbbnek tűnik nekem, hogy azok akiket a zsidók szövetségesnek tekintenek (feketék, bevándorlók, baloldali értelmiség) pártolnak el tőlük Izrael tevékenységét látva, mint ahogy a BLM-el is történt. Amikor Izrael 'nyugati demokráciának' adja el magát, akkor csak idő kérdése, hogy a 'nyugati demokráciák' mércéjéhez tartsák, amibe az, hogy egy párszáz főt érintő terrortámadásra tízezrek megölésével válaszolnak, nem fér bele.

Bayaz 2024.09.19. 17:38:40

@Deansdale: Hát én nem néztek végig Serény kolléga kommentfolyamát, de máshol találkoztam a kommentjeivel és úgy láttam, eléggé gyakran felszólal a magyarellenesség ellen.
Ezen a fórumon nem teszi, mert itt a magyarok ekézése nem szokás.

"Nagyjából Weimar után is ez volt, csak persze ezt tilos szóba hozni."
Hogyan szúrta hátba a hátországbeli német zsidóság a németeket a fronton? Sehogy, ez egy mítosz.
Persze az angol meg amerikai zsidók közül sokan támogatták a világháborút a németekkel miután az orosz cárt megbukott, de Hitler ellenük az égvilágon semmit nem tett.

Az meg hogy a zsidókat gyakran üldözték azt elég jól magyarázza az, hogy jellemzően 'middleman' (kereskedő, uzsorás stb.) pozíciókat töltöttek be a középkori társadalomban. Indonéziában is elég sok ellenségesség volt (és van is) a kínai kisebbség ellen, akik hasonló munkákat vállaltak.

Bayaz 2024.09.19. 17:48:39

@Deansdale: @valis47: @Bayaz: Az meg hogy an antiszemitizmus irracionális-e... hát elég nehéz racionálisnak mondani amikor tömegek hibáztatták a zsidókat a pestisért és gyermekek vérének kiszívásával vádolták őket.

Viszont általában véve az idegenek (beleértve a zsidókat) elleni előítéletnek van egy elég racionális (alighanem evolúciós) alapja: az, hogy az idegenek általában jóval kevésbé törődnek a közösség érdekeivel, és jóval nagyobb az esélye, hogy olyat tesznek, ami szembemegy azzal.
Jó esély van rá, hogy egy zsidó uzsorás tényleg magasabb kamatot kért rossz időkben, mert őt nem igazán foglalkoztatta az, hogy ez hogyan érinti a helyi közösséget.

Deansdale 2024.09.19. 18:19:03

@Bayaz: "Hogyan szúrta hátba a hátországbeli német zsidóság a németeket a fronton? Sehogy, ez egy mítosz."

Weimar ennél sokkal több volt, de emellett szerintem kétszer is ellenőrizd, hogy kinek a tényellenőrzését fogadod el :)

"Az meg hogy a zsidókat gyakran üldözték azt elég jól magyarázza az, hogy jellemzően 'middleman' (kereskedő, uzsorás stb.) pozíciókat töltöttek be"

Ez önmagában semmit nem magyaráz, bár az uzsorás már éppen pedzi. Angliából az egyik alkalommal azért tltották ki őket, mert reszelték a pénzérmék szélét - ezért recés a pénz is, mellesleg, a zsidók miatt.

Ezt Andrew Joyce elég jól megfogalmazta, szerintem nekem feleannyira se fog menni, de a lényeg, hogy kétféle alapvető történelemfelfogás létezik: vagy azt hiszed el, amit az őseid állítottak a zsidókról, vagy azt, amit a zsidók állítanak az őseidről. (Ez nyilván feltételezi, hogy nem zsidó vagy :) A kollektív őseink közül gyakorlatilag mindenki ugyanazt állította a zsidókról, és a zsidók is ugyanazt állítják mindannyiunk őseiről, mármint hogy mindenki ok nélkül üldözte őket, az ártatlanokat, mert mindenki más gonosz, csak ők nem. Ezen kell pár másodpercet gondolkodni, akkor talán tisztul a kép.

valis47 2024.09.19. 19:28:00

@Bayaz: A "hátbaszúrás legendájának" az alapja az volt, hogy bizony a szocialisták, kommunisták szervezkedtek a hátországban (sztrájkok stb.), és hát ezek vezetői között elég sok volt a zsidó. Nyilván volt sok zsidó frontkatona is, aki viszont harcolt az utolsó napig. Hogy a német titkosszolgálatot vezető Warburg, amerikai bankár rokonokkal, kinek dolgozott igazából, az más kérdés. Mindenesetre ő küldte lezárt vagonokban haza Leninéket, ami be is jött, Oroszország kiesett a háborúból, de hogy volt-e a német érdekeken túlmutató célja is ezzel?
És hát Németország valóban az I. vh-t úgy fejezte be, hogy a hátországban egy forradalom eltávolította az addigi rendszert, és az új rezsim kapitulált az Antant előtt, bár egyetlen antantkatona sem volt német területen. Hasonlóan ahhoz, ami nálunk történt őszirózsás forradalom néven. Persze lehet mondani, hogy ennek ellenére tarthatatlan volt a háború folytatása, "belefáradt a nép". A francia társadalom is közel állt ehhez, korábban lázadások voltak a fronton is, mégsem következett be ilyen összeomlás ott.
Mindez sokkolta a német társadalom jelentős rétegeit nyilván, ahogyan a magyarok széles rétegeit is az 1918-19-es események.
Mindkét forradalom vagy puccs vagy nevezzük ahogy, olyan politikai mozgalmak által történt, amelyekben felül voltak reprezentálva a zsidók. (Németországban egyébként sokkal kevesebb volt a zsidó akkor, abszolút számban is, mint nálunk, mégis elég jelentősen képviselték magukat ebben - ha nem is annyira, mint nálunk.)
A németek számára az is sokk lehetett, hogy 1918 elején Breszt-Litovszkban még a szovjetek kapituláltak előttük gyakorlatilag, a keleti front gyakorlatilag megszűnt, és ez után jött ősszel az összeomlás. Trockijék azért írták alá Breszt-Litovszkot, mert arra számítottak, hogy ideiglenes csak a dolog, mivel forradalmak fognak kitörni Németországban és az Osztrák-Magyar Monarchiában is a kommunista agitáció hatására. Ez be is következett. Más kérdés, hogy végül leverték azokat, a Vörös Hadsereget pedig a lengyelek állították, majd verték meg 1920-ban...

GABOR2 2024.09.19. 19:50:41

"Hogyan szúrta hátba a hátországbeli német zsidóság a németeket a fronton? Sehogy, ez egy mítosz."

A németek lettek a győztesek a keleti fronton, Oroszország megadta magát.

Közben a németek indíottak Nyugaton egy hatalmas támadást, ami nagyon jól indult és haladt.

A terv része volt, hogy a végre felszabadult hatalmas keleti német hadseregrészek súlya is be lesz vetve Nyugaton + újfajta egységek, amik hatékonyabbak mint a normál gyalogság.

De ekkor egy országos sztrájk ütött ki aminek zsidó szervezői voltak és tán heteken keresztül a keleti seregek nem tudtak eljutni Nyugatra és emiatt az egész támadóterv kudarcot vallott... Meg matrózok is fellázadtak.

Ezt mondta Hitler és ezek a dolgok tényleg megtörténtek. De mivel Hitler mondta, ezért nem lehet igaz.

"Az 1918 márciusában indított tavaszi offenzíva vagy Kaiserschlacht („a császár csatája”, ismert még Ludendorff-offenzíva néven is a német vezérkari főnök után) német támadássorozat volt a nyugati fronton az I. világháború alatt. Az eredeti tervek szerint a támadássorozat négy hadműveletből állt, ezeknek a németek fedőneveket adtak: Michael, Georgette, Blücher-Yorck és Gneisenau. Az ötödik támadás második marne-i csata néven híresült el. A támadássorozat révén, amely meglepetésként érte a szövetségeseket, a németek mélyen benyomultak a szövetséges vonalak mögé és 1914 óta a legnagyobb területi nyereségeket vívták ki. A német hadvezetés ugyanis ráébredt, hogy a háborút azelőtt kell megnyernie, mielőtt az Egyesült Államok tevőlegesen részt tud venni a nyugati front hadműveleteiben. A támadás megindításának másik oka az volt, hogy a breszt-litovszki béke eredményeként 33 német hadosztályt tudtak kivonni a keleti frontról és azokat átcsoportosították a nyugati frontra.[4]"

"A német vezérkar becslései szerint havonta 200 000 új katonára lett volna szüksége, hogy a veszteségeket pótolják és ellent tudjanak állni a várható szövetséges ellentámadásnak. Az emberhiány azonban csak látszólagos volt: közel egymillió német katona állomásozott Kelet-Európában, akik a Breszt-litovszki béke értelmében a német birodalomhoz csatolt területeket igazgatták."

"A Kaiserschlacht első három támadása révén a német hadsereg jelentős területi nyereségeket könyvelhetett el, első világháborús mércével rendkívüli mértékben behatolt az ellenséges vonalak mögé. "

"A németek látszólag nem voltak tisztában azzal, hogy a támadás során milyen nehéz helyzetbe hozták a briteket. A brit erők minden utánpótlása hat kikötőn keresztül érkezett Európába, és azokat két nagy vasúti csomóponton, Amiens-en és Hazebrouckon keresztül szállították a frontra. A britek számos tervet kidolgoztak arra nézve, hogyan vonják vissza erőiket a kontinensről, ha az egyik vagy másik csomópont német kézre kerül. A németek a 'Michael során alig pár kilométerre voltak Amiens-től, a 'Georgette során 10 kilométeren belül voltak Hazebroucktól és mégsem igyekeztek ezeket elfoglalni."

Tehát azért vesztettek, mert a keleti fronton vesztegelt hetekig 1 millió német katona, mikor 10 kilóméterre voltak attól, hogy a brtiek evakuálják minden seregüket Európából.

GABOR2 2024.09.19. 19:58:40

@valis47: Ezt elég jól írtad... Meg amúgy azt se kell elfelejteni, hogy a nép belefáradása azért is volt annyira erős, mert az USA azt állította, hogy olyan békét akar, ahol minden vissza fog állni abba a helyzetbe ahogy elindult. Hát nem úgy lett.

De Hitler ezt a nép kifáradását egy jogos kritikának vélte. Ezért is volt neki szuperfontos, hogy a hadsereg és a nép élelmiszerrel és egyéb fontos dolgokkal való ellátása állandó legyen, hogy ne lázadjon fel ellene... ez be is vált.

Mindazonáltal azért is "fáradt ki a nép", mert a meglevő erőforrásokat nagyon nem hatékonyan osztották szét, lett volna bőven lehetőség, hogy a népet jobban ellássák, csak hát ez tán ilyen királyi gondolkozás...
süti beállítások módosítása